Turkiye Makine Sanayi Zirvesi Haberleri

Sanayi bünyesindeki 5 sektör ihracatta rekora koştu

Sanayi bünyesindeki 5 sektör, tüm zamanların en yüksek ilk çeyrek dış satımını yaptı. Otomotiv sektörü 9,1 milyar dolar, kimyevi maddeler ve mamulleri 8 milyar 19 milyon dolar, makine ve aksamları 2,8 milyar dolar, iklimlendirme sanayisi 1,8 milyar dolar, gemi, yat ve hizmetleri sektörü de 452,2 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-mart dönemi ihracatına imza attı. Türkiye'nin sanayi sektörü dış satımı yılın ilk çeyreğinde yüzde 1,2 artarak 44,8 milyar dolara çıktı.

Finans 2024-04-13 11:35:09

Kırıkkale'de Makine Teknolojileri Zirvesi düzenlendi

Kırıkkale'de düzenlenen Makine Teknolojileri Zirvesi, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay'ın katılımıyla yapıldı.

Yurthaber 2023-12-21 08:08:21

Marmara OSB’de ilk fabrikanın temelleri atıldı

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde 1 Kasım 2018 tarihinde resmi kuruluşu gerçekleştirilen Marmara Yüksek Teknoloji ve Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde (Marmara OSB) ilk fabrikanın temelleri atıldı.

Yurthaber 2023-08-14 12:17:49

Emre Kurttepeli, Financial Times Live Türkiye Zirvesi’ne panel konuşmacısı olarak katıldı

Financial Times Turkiye Zirvesi; üst düzey hükümet yetkilileri, tecrübeli yatırımcılar ve Türkiye’ nin önde gelen şirketlerinin üst düzey yönetcilerinin katılımıyla 4. kez 25 Mayıs Çarşamba günü gerçekleşti.

Finans 2023-07-06 12:34:26

Makine ihracatı ilk çeyrekte 6,9 milyar dolar oldu

Makine İhracatçıları Birliği (MAİB) tarafından paylaşılan makine imalat sanayi konsolide verilerine göre, ilk çeyrek sonunda Türkiye'nin serbest bölgeler dâhil toplam makine ihracatı yüzde 12,8 artarak 6,9 milyar dolar oldu.

Finans 18-04-23 14:22

Makine ve İmalat Mühendisliği mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü mezunları iş imkânları nelerdir, nerelerde çalışır?

Sanayi devrimi ile beraber pek çok yenilik dünyaya yayılır. Mühendislik ve mühendisliğin alt dalları da böylece ortaya çıkmıştır. Mühendisliğin alt dalları arasında yer alan bir bölüm de Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümüdür. Üniversiteye hazırlanan pek çok öğrenci bölüm tercihi yaparken iş imkânlarını da göz önünde bulundurulur. İş imkânları bakımından araştırılan bölümlerden biri de Makine ve İmalat Mühendisliğidir. Peki, Makine ve İmalat Mühendisliği mezunları ne iş yapar?

Egitim 24-03-23 17:56

6. Akdeniz Bilişim Zirvesi başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır: - "Savunma sanayi ihracatımız 2000 yılı başında yaklaşık 250-300 milyon dolar civarındaydı. 2022 yılında Türkiye'nin savunma sanayi ihracatı yaklaşık 4,5 milyar dolara çıkmış olacak" - TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil: - "TUSAŞ şu anda 2 milyar dolar ciro yapıyor. İnşallah Allah’ın izniyle, 2028’de 10 milyar dolar yapacağız"

Yurthaber 14-10-22 14:41

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Bilecik'te temel atma töreninde konuştu:

"(Fabrika yok, üretim yok) diyenlere sesleniyorum: Allah aşkına bir sorun kendinize. Durum dediğiniz gibiyse bu makine ve teçhizat yatırımları nasıl artıyor? Cevabı bilmiyorlarsa ben söyleyeyim. Ülkemizin dört bir tarafındaki müteşebbisler harıl harıl kapasite artıracak yatırımlar yapıyorlar da ondan" - "Şu anda Avrupa'da özellikle yüksek enerji tüketen gübre fabrikaları, demir çelik fabrikaları, seramik fabrikaları, bunların hepsi kapanmaya başladı. Çünkü dünyada bir türbülans var. Biz diyoruz ki bu türbülanslı dünyada Türkiye gemisini en güzel şekilde yürütmemiz lazım"

Yurthaber 10-09-22 15:19

Üniversite öğrencilerinden havacılık standartlarında yüzde 100 yerli elektrikli araç

İTÜ öğrencileri tarafından tasarlanan, Türkiye'nin havacılık standartlarındaki ilk hibrit monokok şasiye sahip yüzde 100 elektrikli araç "Deha Tech BeElectric 02", üniversite-sanayi iş birliğiyle hayata geçirildi - İTÜ Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Çayan Baykal: - "Bu üretimi yaparken, herhangi bir havacılık standardı adımını atlamadan kitabına uygun şekilde yaptık"

Yurthaber 01-09-22 11:02

Lise öğrencileri ürettikleri ev tekstil ürünlerini desenlerle süsleyip pazarlıyor

Ardahan'da "Eğitim Meslek Kazandıracak" projesi kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca makine desteği sunulan meslek lisesi öğrencileri, ürettikleri yastık, yorgan, perde, nevresim takımı ve iş önlüklerini artık 450 çeşit desenle süsleme imkanı buluyor - Şehit Türkmen Tekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Erdem: - "Bundan sonra inşallah talepleri daha rahat karşılamış olacağız. Ayrıca bu işte öğrencilerimiz de daha çok çeşit konusunda kendilerini yetiştirmiş olacak ve para kazanacaklar"

Yurthaber 12-08-22 13:08

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kalaycı, Konya'da Adım Adım 2023 programına katıldı:

"Türk ekonomisinde çarklar dönmekte, Türkiye üretmektedir. Sanayi üretimi ve makine-teçhizat yatırımları sürekli çift haneli büyümektedir. Türkiye istihdamda 30,4 milyon kişiyle tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmıştır"

Yurthaber 24-06-22 21:59

8. AR-GE ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi

Bilişim Vadisi'nde düzenlenen programda, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri 2020 yılı Performans Endeksi ile Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Performans Endeksi'nde ödüller sahiplerini buldu - TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu Başkanı Altunyaldız: - "Türkiye'nin geleceğine, Türkiye'nin 21. yüzyılda küresel yarışta her alanda en üst düzeyde olmasına adanmış bir liderin, saygıdeğer Cumhurbaşkanı'mızın ortaya koyduğu vizyonla ülkemizin tüm kesimleri, ekosistemin parçası ve destekleyicisi olarak hedefe doğru uyumlu bir şekilde yürümeye başladı" - Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Taha Koç: - "Ekonomik daralma olduğu zamanda bile yenilikçi teknolojiye, Ar-Ge'ye, inovasyona ve dijitalleşmeye yatırım yaparsanız değeriniz her zaman artabiliyor"

Yurthaber 12-11-21 14:02

Trabzon'dan Afrika ülkelerine yapılan ihracat yüzde 83 arttı

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu: - "Afrika ülkelerine en fazla ihracatı gerçekleştirilen ürünler fındık, savunma sanayi ürünleri, taşıt yedek parçası ve makine olarak sıralandı"

Yurthaber 21-10-21 11:54

Üniversite öğrencileri ödüllü kuyruklu robotu seri üretmeyi hedefliyor

İzmir'de üniversite öğrencilerince tasarlanan ve TEKNOFEST 2021 ile TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları'ndaki "Makine İmalatı ve Otomotiv" kategorisinde birinci olan robotun, geliştirilerek sanayi kuruluşlarında yük taşıma işlemlerinde görev yapması amaçlanıyor - Dokuz Eylül Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü öğrencisi Erhan Durucakoğlu: - "Ödülün ardından teknokentte bir şirket kurarak projeyi geliştirmek istiyoruz. Bu amaçla gerekli destek programlarına başvurmayı planladık. Kuyruklu robotumuzu sanayiye uygun şekilde çalışan gerçek boyutlu hallerini üretmek istiyoruz"

Yurthaber 07-10-21 11:07

Gaziantep Üniversitesi, ülkelerini yeniden inşa edecek Suriyeli mühendisler yetiştirmek istiyor

Terörden arındırılan Suriye'nin Azez, Cerablus, El Bab ve Afrin kentlerinde eğitim faaliyetleri yürüten GAÜN, Türk ve Suriyeli akademisyenlerle yaklaşık 1300 Suriyeli genci geleceğe hazırlıyor - Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın: - "Mühendislik adına ne varsa inşaat, makine, gıda, bilgisayar, savunma sanayi mühendisliği açarak Suriyelilerin kendi çocuklarına geleceğin Suriye'sini inşa edecek bilgi ve birikimi aktarmak istiyoruz. Suriye'yi inşa edecek mühendisleri yetiştirebiliriz"

Yurthaber 10-09-21 12:10

45 yıl önce 150 metrekarede başladı, şimdi dünyaya makine üretip satıyor

Mızrak Makine, 1976 yılında Bursa’da 150 metrekarelik bir atölyede başlayan makine üretimine bugün Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 20 bin metrekarelik kapalı alanda devam ediyor ve dünyaya pazarlıyor. Toplam ihracatın yüzde 15'inin Avrupa'ya yapıldığını belirten şirket kurucusu, pandemi öncesi bu rakamın yüzde 90 olduğunu belirtti.

Finans 08-09-21 09:10

Gaziantep sanayisi, STM ThinkTech ile dönüşüyor

STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz: - "Gaziantep makine ve metal sanayisinin hem mevcut yetenek envanterini hem de üretebileceği katma değerli ürünleri ortaya çıkaran bu yol haritası, diğer bölge sanayilerin kalkınması için de emsal teşkil edecektir" - "Gaziantepli sanayicilerimizin burada önerdiğimiz aksiyon planlarını hayata geçirerek, ülkemiz ile dost ve kardeş ülkelerin savunma sanayi ihtiyaçlarını karşılayacak katma değerli ürünlerle tedarikçi konumuna da ulaşacağına inanıyoruz"

Yurthaber 02-07-21 17:20

Girişimci kuzenler, ithal edilen bazı rulmanları KOSGEB desteğiyle yerli olarak üretmeye başladı

Haşimoğlu Mamatlar Makine Sanayi Müdürü Enes Yıldırım: - "Projemiz KOSGEB'in İleri Girişimcilik Destek Programı kapsamında değerlendirildi ve onaylandı. İlk ürünü başarılı şekilde ortaya çıkardık"

Yurthaber 24-04-21 11:01

Ankara merkezli 5 ilde yürütülen soruşturmalar kapsamında 26 FETÖ’cü gözaltına alındı

Ankara merkezli toplamda 5 ilde yürütülen soruşturmalar kapsamında, önceden savunma sanayi alanlarında çalışıp sonradan ilişiği kesilen 26 FETÖ’cü gözaltına alındı.Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, daha önceden TUSAŞ, ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, TÜBİTAK ve Savunma Sanayii Başkanlığı gibi savunma sanayi alanlarında faaliyet gösteren ve sonradan bu kurumlardan ilişiği kesilen, çoğunluğu elektrik-elektronik, bilgisayar, makine, havacılık ve uzay, uçak mühendisi olmak üzere toplamda 26 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün savunma sanayi alanındaki örgütlenmesinin deşifresine yönelik MİT Başkanlığıyla koordineli olarak yürütülmekte olan soruşturmalar kapsamında; büfe/ankesörlü hatlardan mahrem imamlarla haberleştikleri tespit edilen, ilaveten birinin mahrem imamla görüştüğü telefon hattı üzerinden Bylock kullandığı anlaşılan, savunma sanayi alanında faaliyet gösteren (TUSAŞ, ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, TÜBİTAK ve Savunma Sanayii Başkanlığı) kurum/kuruluşlar bünyesinde çalışmış olup daha önce ilişiği kesilmiş olan, çoğunluğu; elektrik-elektronik, makine, bilgisayar, havacılık ve uzay, uçak mühendisi olmak üzere 26 şüphelinin, Ankara merkezli 5 ilde, 30.03.2021 tarihi itibariyle gözaltına alınmalarına karar verilmiştir” denildi.

Haber 30-03-21 09:27

Malatya’da “Mesleki Eğitim Zirvesi” toplantısı yapıldı

Malatya’da düzenlenecek olan “Mesleki Eğitim Çalıştayı” öncesi Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ev sahipliğinde “Mesleki Eğitim Zirvesi” toplantısı yapıldı.Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), nitelikli insan gücünün oluşturulması, meslek liselerindeki bölümlerin güncellenmesi ve şartlarının iyileştirilmesi amacıyla hayata geçirdiği “81 il 81 Meslek Lisesi” projesi kapsamında, Malatya’da “Mesleki Eğitim Çalıştayı” düzenlenecek.MTSO ile Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında düzenlenecek olan çalıştay öncesi son hazırlık programı olan “Mesleki Eğitim Zirvesi” toplantısı düzenlendi.Toplantıda, Mesleki eğitime iş dünyasının bakış açısı, istihdamda nitelikli personel ihtiyaç analiz tespiti, mesleki eğitim ve istihdamında teşvik ve destekler konuları ele alındı.“Çalıştay, ilimizdeki mesleki eğitimin gelecek vizyonuna önemli bir katkı sunacak”Düzenlenecek çalıştayın Malatya’daki meslek liselerine ve bu okullardan mezun olan öğrencilere ayna tutarak gelecek vizyonu için önemli bir katkı sunacağına vurgu yapan MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Sanayicilerimiz nitelikli eleman bulmakta zorluk yaşıyorlar.

Yurthaber 17-03-21 15:14

Uludağ Ekonomi Zirvesi ilk kez hibrit olarak gerçekleştirilecek

Zirvenin ilk gününde açılış konuşmasını Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın yapması, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin de konuşmacı olarak yer alması bekleniyor

Yurthaber 05-03-21 16:19

OSBÜK Başkanı Kütükcü: “Makine ve teçhizat yatırımlarındaki artış, Türkiye’ye olan güveni teyit ediyor”

Konya Sanayi Odası (KSO) ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, 2020 yılı büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Yurthaber 01-03-21 12:38

Konya, Türkiye’nin makinesini büyütüyor

Türkiye’nin Makinecileri, Türkiye Makine Federasyonu ve Konya Sanayi Odası tarafından düzenlenen "Türkiye’nin Makinesini Büyüten Şehirler; Konya" webinarında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Konya makine sektörünün hız, fiyat ve dünyaya açılma temposuyla öne çıktığını söyledi."Türkiye’nin Makinesini Büyüten Şehirler; Konya" Webinarı Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Makine İhracatçıları Birliği Başkanı ve TİM Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu, Konya Sanayi Odası Başkanı (KSO) Memiş Kütükcü ve çok sayıda sanayicinin katılımı ile gerçekleştirildi.Dünya Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar’ın koordinatörlüğünde yapılan webinarın açılışında konuşan KSO Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, Konya’nın makine sektöründe Türkiye’de önde gelen şehirlerden biri olduğunu söyledi.

Yurthaber 23-02-21 14:36

Türkiye'nin Makinesini Büyüten Şehirler-1 Paneli: Konya etkinliği

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede: - "Konya bugün özellikle orta, yüksek kalitedeki makineler üretiminde ciddi bir yapılanmaya girdi. Fiyatları ve hızlarıyla, dünyaya açılma temposuyla, dünya fuarlarında edindiği yerler itibarıyla Konya, rekabet edilmesi zor bir şehir haline geldi" - Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu: - "Konya tartışmasız bir teknoloji kentidir, 2,2 milyar dolarlık ihracatının yüzde 60'a yakınını makine, otomotiv ve savunma sanayi mallarından sağlar. Konya, salgına rağmen makine ihracatını yüzde 9 artırabilmiştir. Üstelik otomotiv sektörünün gerilemesine rağmen bunu başarmıştır"

Yurthaber 23-02-21 14:22

Türkiye'nin Makinesini Büyüten Şehirler-1 Paneli: Konya etkinliği

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede: - "Konya bugün özellikle orta, yüksek kalitedeki makineler üretiminde ciddi bir yapılanmaya girdi. Fiyatları ve hızlarıyla, dünyaya açılma temposuyla, dünya fuarlarında edindiği yerler itibarıyla Konya, rekabet edilmesi zor bir şehir haline geldi" - Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu: - "Konya tartışmasız bir teknoloji kentidir, 2,2 milyar dolarlık ihracatının yüzde 60'a yakınını makine, otomotiv ve savunma sanayi mallarından sağlar. Konya, salgına rağmen makine ihracatını yüzde 9 artırabilmiştir. Üstelik otomotiv sektörünün gerilemesine rağmen bunu başarmıştır"

Yurthaber 23-02-21 14:22

AOSB’de 30 firma elektromekanik küme çatısı altında toplandı

Adana Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü bünyesinde yürütülmekte olan kümelenme çalışmaları kapsamında, elektrik, elektronik ve makine sektörlerine hizmet, ürün ve yazılım gibi destekleri sağlayan firmalar “Elektromekanik Kümelenme” çatısı altında bir araya geldi.AOSB Bölge Müdürlüğü Seyhan Salonu’nda, sınırlı sayıda katılım ve pandemi kuralları kapsamında düzenlenen toplantıda, kümelenmeye dahil olan firmaların temsilcileri ile sözleşme imzalandı.

Yurthaber 21-02-21 10:00

Çiğli’de esnaf zirvesi

Pandemi sürecinde ekonomik sıkıntı yaşayan esnaflara yönelik yerel anlamda düzenlenen destek ve kampanyalara öncülük eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, esnafların mevcut talep ve ihtiyaçlarını değerlendirmek amacıyla ilçe esnafı ve oda temsilcileriyle bir araya geldi.Çiğli Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıya CHP İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İlçe Başkanı Mert Özcan, Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arif Altıkulaç, Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatif Başkanı Taner Cömert, Çiğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Bayram ve Ata Sanayi Dernek Başkanı Nejat Öztürk’ün yanı sıra ilçe esnafı da yoğun ilgi gösterdi.

Yurthaber 19-02-21 15:07

Denizli tekstil merkezinin logosu belli oldu

Denizli Organize Sanayi Bölgesinde kurulacak olan Denizli Teknik Tekstil Merkezi (DTTM)’nin logosu belli oldu.Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın logolarını onayladığını duyuran DTO Başkanı Uğur Erdoğan, “Denizli’miz, sadece modern ve büyük tesisler, işletmeler ve fabrikalar kurmakla kalmayıp makine parkını da sürekli yenileyerek güncelleyen ve geliştiren teknolojiden geri kalmayan modern yapısıyla ülke sanayisi, ticareti ve ihracatının A takımındadır” dedi.Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi ekibi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescillenen DTTM’nin logosunu, Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’a takdim etti.

Yurthaber 12-02-21 17:57

Vali Yunus Sezer: Silah OSB cazibe haline gelecek

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin cazibe merkezi olması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulunan Vali Yunus Sezer, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) dışında alternatiflerin çoğalması gerektiğini ifade ederek, Silah İhtisas OSB’nin bir cazibe merkezi olması için çalıştıklarını aktardı.Vali Sezer, yaptığı ziyaret sırasında Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Haluk Karahan ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı’nın katılımıyla, Silah İhtisas OSB Müdürü İbrahim Erol’dan yatırımlar hakkında bilgi aldı.Silah Sanayi İhtisas OSB’de tahsisleri yapılan arsa sahipleri ile yapılan toplantıda, sanayicilerin istek ve taleplerini dinleyen Sezer, toplantının ardından OSB’de faaliyet gösteren bir fabrikayı da ziyaret ederek üretim tesisinde incelemelerde bulundu.

Yurthaber 10-02-21 13:04

AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Bölge Müdürlüğü, yeni teknoloji ve metotların sanayiye kazandırılması, Ar-Ge ve İnovasyon kültürünün yaygınlaşması, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlenmesi, Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarında yeni ortaklıkların başlatılması, Ar-Ge ve İnovasyon fikirlerinin sunulup hayata geçirilebileceği bir platform sağlanması amacıyla “AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması” düzenlendi.AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar tarafından yapılan açıklamada, Kimya, Tekstil, Gıda, Tarım, Biyoloji, Enerji, Tıp Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri, Makine ile Elektrik- Elektronik olmak üzere 10 farklı tematik alanda düzenlenecek yarışma için proje başvuruları 1 Şubat ile 30 Mart tarihleri arasında yapılabileceği bildirildi.Bölge Müdürü Ersin Akpınar, sonuçlarının 30 Nisan’da açıklanacağı yarışma kapsamında, proje değerlendirmeleri için belirlenen "Bilim ve Sanayi Kurulu’nun farklı üniversitelerden 100 akademisyen ve 36 sanayiciden oluştuğunu belirtti.Değerlendirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, 1 Mayıs-15 Mayıs 2021 tarihleri arasında Revizyonların Sisteme yüklenmesinin gerçekleşeceğini, 30 Mayıs’ta nihai sonuçların açıklanıp, 15 Haziran’da ise ödül töreni düzenleneceğini ifade eden Akpınar, şu bilgileri verdi:"Yarışmaya, akademisyenler, MYO, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri (MYO, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri danışman öğretim üyeleri ile birlikte katılım gerçekleştirebilecekler) katılım sağlayabilecek.

Yurthaber 09-02-21 11:57

AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Bölge Müdürlüğü, yeni teknoloji ve metotların sanayiye kazandırılması, Ar-Ge ve İnovasyon kültürünün yaygınlaşması, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlenmesi, Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarında yeni ortaklıkların başlatılması, Ar-Ge ve İnovasyon fikirlerinin sunulup hayata geçirilebileceği bir platform sağlanması amacıyla “AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması” düzenlendi.AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar tarafından yapılan açıklamada, Kimya, Tekstil, Gıda, Tarım, Biyoloji, Enerji, Tıp Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri, Makine ile Elektrik- Elektronik olmak üzere 10 farklı tematik alanda düzenlenecek yarışma için proje başvuruları 1 Şubat ile 30 Mart tarihleri arasında yapılabileceği bildirildi.Bölge Müdürü Ersin Akpınar, sonuçlarının 30 Nisan’da açıklanacağı yarışma kapsamında, proje değerlendirmeleri için belirlenen "Bilim ve Sanayi Kurulu’nun farklı üniversitelerden 100 akademisyen ve 36 sanayiciden oluştuğunu belirtti.Değerlendirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, 1 Mayıs-15 Mayıs 2021 tarihleri arasında Revizyonların Sisteme yüklenmesinin gerçekleşeceğini, 30 Mayıs’ta nihai sonuçların açıklanıp, 15 Haziran’da ise ödül töreni düzenleneceğini ifade eden Akpınar, şu bilgileri verdi:"Yarışmaya, akademisyenler, MYO, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri (MYO, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri danışman öğretim üyeleri ile birlikte katılım gerçekleştirebilecekler) katılım sağlayabilecek.

Yurthaber 09-02-21 11:57

AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Bölge Müdürlüğü, yeni teknoloji ve metotların sanayiye kazandırılması, Ar-Ge ve İnovasyon kültürünün yaygınlaşması, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlenmesi, Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarında yeni ortaklıkların başlatılması, Ar-Ge ve İnovasyon fikirlerinin sunulup hayata geçirilebileceği bir platform sağlanması amacıyla “AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması” düzenlendi.AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar tarafından yapılan açıklamada, Kimya, Tekstil, Gıda, Tarım, Biyoloji, Enerji, Tıp Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri, Makine ile Elektrik- Elektronik olmak üzere 10 farklı tematik alanda düzenlenecek yarışma için proje başvuruları 1 Şubat ile 30 Mart tarihleri arasında yapılabileceği bildirildi.Bölge Müdürü Ersin Akpınar, sonuçlarının 30 Nisan’da açıklanacağı yarışma kapsamında, proje değerlendirmeleri için belirlenen "Bilim ve Sanayi Kurulu’nun farklı üniversitelerden 100 akademisyen ve 36 sanayiciden oluştuğunu belirtti.Değerlendirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, 1 Mayıs-15 Mayıs 2021 tarihleri arasında Revizyonların Sisteme yüklenmesinin gerçekleşeceğini, 30 Mayıs’ta nihai sonuçların açıklanıp, 15 Haziran’da ise ödül töreni düzenleneceğini ifade eden Akpınar, şu bilgileri verdi:"Yarışmaya, akademisyenler, MYO, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri (MYO, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri danışman öğretim üyeleri ile birlikte katılım gerçekleştirebilecekler) katılım sağlayabilecek.

Yurthaber 09-02-21 11:57

AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Bölge Müdürlüğü, yeni teknoloji ve metotların sanayiye kazandırılması, Ar-Ge ve İnovasyon kültürünün yaygınlaşması, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlenmesi, Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarında yeni ortaklıkların başlatılması, Ar-Ge ve İnovasyon fikirlerinin sunulup hayata geçirilebileceği bir platform sağlanması amacıyla “AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması” düzenlendi.AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar tarafından yapılan açıklamada, Kimya, Tekstil, Gıda, Tarım, Biyoloji, Enerji, Tıp Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri, Makine ile Elektrik- Elektronik olmak üzere 10 farklı tematik alanda düzenlenecek yarışma için proje başvuruları 1 Şubat ile 30 Mart tarihleri arasında yapılabileceği bildirildi.Bölge Müdürü Ersin Akpınar, sonuçlarının 30 Nisan’da açıklanacağı yarışma kapsamında, proje değerlendirmeleri için belirlenen "Bilim ve Sanayi Kurulu’nun farklı üniversitelerden 100 akademisyen ve 36 sanayiciden oluştuğunu belirtti.Değerlendirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, 1 Mayıs-15 Mayıs 2021 tarihleri arasında Revizyonların Sisteme yüklenmesinin gerçekleşeceğini, 30 Mayıs’ta nihai sonuçların açıklanıp, 15 Haziran’da ise ödül töreni düzenleneceğini ifade eden Akpınar, şu bilgileri verdi:"Yarışmaya, akademisyenler, MYO, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri (MYO, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri danışman öğretim üyeleri ile birlikte katılım gerçekleştirebilecekler) katılım sağlayabilecek.

Yurthaber 09-02-21 11:57

AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Bölge Müdürlüğü, yeni teknoloji ve metotların sanayiye kazandırılması, Ar-Ge ve İnovasyon kültürünün yaygınlaşması, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlenmesi, Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarında yeni ortaklıkların başlatılması, Ar-Ge ve İnovasyon fikirlerinin sunulup hayata geçirilebileceği bir platform sağlanması amacıyla “AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması” düzenlendi.AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar tarafından yapılan açıklamada, Kimya, Tekstil, Gıda, Tarım, Biyoloji, Enerji, Tıp Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri, Makine ile Elektrik- Elektronik olmak üzere 10 farklı tematik alanda düzenlenecek yarışma için proje başvuruları 1 Şubat ile 30 Mart tarihleri arasında yapılabileceği bildirildi.Bölge Müdürü Ersin Akpınar, sonuçlarının 30 Nisan’da açıklanacağı yarışma kapsamında, proje değerlendirmeleri için belirlenen "Bilim ve Sanayi Kurulu’nun farklı üniversitelerden 100 akademisyen ve 36 sanayiciden oluştuğunu belirtti.Değerlendirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, 1 Mayıs-15 Mayıs 2021 tarihleri arasında Revizyonların Sisteme yüklenmesinin gerçekleşeceğini, 30 Mayıs’ta nihai sonuçların açıklanıp, 15 Haziran’da ise ödül töreni düzenleneceğini ifade eden Akpınar, şu bilgileri verdi:"Yarışmaya, akademisyenler, MYO, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri (MYO, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri danışman öğretim üyeleri ile birlikte katılım gerçekleştirebilecekler) katılım sağlayabilecek.

Yurthaber 09-02-21 11:57

AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Bölge Müdürlüğü, yeni teknoloji ve metotların sanayiye kazandırılması, Ar-Ge ve İnovasyon kültürünün yaygınlaşması, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlenmesi, Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarında yeni ortaklıkların başlatılması, Ar-Ge ve İnovasyon fikirlerinin sunulup hayata geçirilebileceği bir platform sağlanması amacıyla “AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması” düzenlendi.AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar tarafından yapılan açıklamada, Kimya, Tekstil, Gıda, Tarım, Biyoloji, Enerji, Tıp Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri, Makine ile Elektrik- Elektronik olmak üzere 10 farklı tematik alanda düzenlenecek yarışma için proje başvuruları 1 Şubat ile 30 Mart tarihleri arasında yapılabileceği bildirildi.Bölge Müdürü Ersin Akpınar, sonuçlarının 30 Nisan’da açıklanacağı yarışma kapsamında, proje değerlendirmeleri için belirlenen "Bilim ve Sanayi Kurulu’nun farklı üniversitelerden 100 akademisyen ve 36 sanayiciden oluştuğunu belirtti.Değerlendirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, 1 Mayıs-15 Mayıs 2021 tarihleri arasında Revizyonların Sisteme yüklenmesinin gerçekleşeceğini, 30 Mayıs’ta nihai sonuçların açıklanıp, 15 Haziran’da ise ödül töreni düzenleneceğini ifade eden Akpınar, şu bilgileri verdi:"Yarışmaya, akademisyenler, MYO, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri (MYO, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri danışman öğretim üyeleri ile birlikte katılım gerçekleştirebilecekler) katılım sağlayabilecek.

Yurthaber 09-02-21 11:57

AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Bölge Müdürlüğü, yeni teknoloji ve metotların sanayiye kazandırılması, Ar-Ge ve İnovasyon kültürünün yaygınlaşması, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlenmesi, Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarında yeni ortaklıkların başlatılması, Ar-Ge ve İnovasyon fikirlerinin sunulup hayata geçirilebileceği bir platform sağlanması amacıyla “AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması” düzenlendi.AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar tarafından yapılan açıklamada, Kimya, Tekstil, Gıda, Tarım, Biyoloji, Enerji, Tıp Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri, Makine ile Elektrik- Elektronik olmak üzere 10 farklı tematik alanda düzenlenecek yarışma için proje başvuruları 1 Şubat ile 30 Mart tarihleri arasında yapılabileceği bildirildi.Bölge Müdürü Ersin Akpınar, sonuçlarının 30 Nisan’da açıklanacağı yarışma kapsamında, proje değerlendirmeleri için belirlenen "Bilim ve Sanayi Kurulu’nun farklı üniversitelerden 100 akademisyen ve 36 sanayiciden oluştuğunu belirtti.Değerlendirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, 1 Mayıs-15 Mayıs 2021 tarihleri arasında Revizyonların Sisteme yüklenmesinin gerçekleşeceğini, 30 Mayıs’ta nihai sonuçların açıklanıp, 15 Haziran’da ise ödül töreni düzenleneceğini ifade eden Akpınar, şu bilgileri verdi:"Yarışmaya, akademisyenler, MYO, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri (MYO, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri danışman öğretim üyeleri ile birlikte katılım gerçekleştirebilecekler) katılım sağlayabilecek.

Yurthaber 09-02-21 11:57

AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Bölge Müdürlüğü, yeni teknoloji ve metotların sanayiye kazandırılması, Ar-Ge ve İnovasyon kültürünün yaygınlaşması, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlenmesi, Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarında yeni ortaklıkların başlatılması, Ar-Ge ve İnovasyon fikirlerinin sunulup hayata geçirilebileceği bir platform sağlanması amacıyla “AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması” düzenlendi.AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar tarafından yapılan açıklamada, Kimya, Tekstil, Gıda, Tarım, Biyoloji, Enerji, Tıp Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri, Makine ile Elektrik- Elektronik olmak üzere 10 farklı tematik alanda düzenlenecek yarışma için proje başvuruları 1 Şubat ile 30 Mart tarihleri arasında yapılabileceği bildirildi.Bölge Müdürü Ersin Akpınar, sonuçlarının 30 Nisan’da açıklanacağı yarışma kapsamında, proje değerlendirmeleri için belirlenen "Bilim ve Sanayi Kurulu’nun farklı üniversitelerden 100 akademisyen ve 36 sanayiciden oluştuğunu belirtti.Değerlendirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, 1 Mayıs-15 Mayıs 2021 tarihleri arasında Revizyonların Sisteme yüklenmesinin gerçekleşeceğini, 30 Mayıs’ta nihai sonuçların açıklanıp, 15 Haziran’da ise ödül töreni düzenleneceğini ifade eden Akpınar, şu bilgileri verdi:"Yarışmaya, akademisyenler, MYO, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri (MYO, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri danışman öğretim üyeleri ile birlikte katılım gerçekleştirebilecekler) katılım sağlayabilecek.

Yurthaber 09-02-21 11:57

AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Bölge Müdürlüğü, yeni teknoloji ve metotların sanayiye kazandırılması, Ar-Ge ve İnovasyon kültürünün yaygınlaşması, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlenmesi, Ar-Ge ve İnovasyon çalışmalarında yeni ortaklıkların başlatılması, Ar-Ge ve İnovasyon fikirlerinin sunulup hayata geçirilebileceği bir platform sağlanması amacıyla “AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması” düzenlendi.AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar tarafından yapılan açıklamada, Kimya, Tekstil, Gıda, Tarım, Biyoloji, Enerji, Tıp Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri, Makine ile Elektrik- Elektronik olmak üzere 10 farklı tematik alanda düzenlenecek yarışma için proje başvuruları 1 Şubat ile 30 Mart tarihleri arasında yapılabileceği bildirildi.Bölge Müdürü Ersin Akpınar, sonuçlarının 30 Nisan’da açıklanacağı yarışma kapsamında, proje değerlendirmeleri için belirlenen "Bilim ve Sanayi Kurulu’nun farklı üniversitelerden 100 akademisyen ve 36 sanayiciden oluştuğunu belirtti.Değerlendirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, 1 Mayıs-15 Mayıs 2021 tarihleri arasında Revizyonların Sisteme yüklenmesinin gerçekleşeceğini, 30 Mayıs’ta nihai sonuçların açıklanıp, 15 Haziran’da ise ödül töreni düzenleneceğini ifade eden Akpınar, şu bilgileri verdi:"Yarışmaya, akademisyenler, MYO, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri (MYO, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri danışman öğretim üyeleri ile birlikte katılım gerçekleştirebilecekler) katılım sağlayabilecek.

Yurthaber 09-02-21 11:57

Osmaniye’ye Metal, Makine ve Teknoloji İhtisas Sanayi Bölgesi kurulacak

Osmaniye Vali Erdinç Yılmaz, kurulması planlanan Metal, Makine ve Teknoloji İhtisas Organize Sanayi Bölgesi arazisinde incelemelerde bulundu.Osmaniye’ye kurulması planlanan Metal, Makine ve Teknoloji İhtisas Organize Sanayi Bölgesi arazisinde incelemelerde bulanan Vali Erdinç Yılmaz, araziyle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Yurthaber 28-01-21 12:48

41 milyon 386 bin TL keşif bedelli altyapı işleri 2022’de tamamlanacak

Karabük Vali Fuat Gürel, kurum ziyaretleri kapsamında Karabük Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünü ziyaret ederek, 2020 yılı içinde yapılan çalışmalar ile ilgili Müdür Alper Tolga Saka’dan bilgi aldı.Saka, gıda, tekstil, orman ürünleri, demir çelik, ortopedik ayak bakım ürünleri, metal eşya makine döküm sanayi, geri dönüşüm cam ve yapı malzemelerinde faaliyet yürüten 28 firmada bin 766 kişinin istihdam edildiğini söyledi.2020 yılında 4562 Sayılı Kanunun ek 3.

Yurthaber 21-01-21 13:31

Gümüşhane İl Özel İdaresi’nin yeni çöp araçları hizmete sunuldu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Gümüşhane köylerindeki çevre ve temizlik hizmetlerinde kullanılmak üzere İl Özel İdaresine hibe edilen çöp araçları düzenlenen törenle hizmete alındı.İl Özel İdaresi makine parkına dahil edilen 2 adet 14 metreküplük ve bir adet 7 metreküplük son model çöp toplama aracı ile 500’den fazla çöp konteyneri Vali Kamuran Taşbilek, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ile İl Genel Meclisi üyesi Vedat Soner Başer’in katıldığı törenle hizmete alındı.İl Özel İdaresi’nin Yeni Mahallede bulunan hizmet binasındaki makine parkı sahasındaki araçları inceleyen ve akabinde bir aracın test sürüşünü yapan Vali Taşbilek, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, destek ve himayelerinde büyük ve güçlü Türkiye hedefine giden yolda ülkemiz ve ilimiz adına eğitim, sağlık, ulaşım, bilim, sanayi, enerji, tarım, çevre, kültür ve turizm, altyapı ve sosyal transfer konularında yatırımlar devam etmektedir.

Yurthaber 16-01-21 10:02

Üretimde Teknoloji Zirvesi-Mühendislik 1.0 etkinliği

Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Ürün Yönetimi ve Pazarlama Bölümü Departman Müdürü Tolga Bizel: - "Bundan önceki endüstri evrelerinin yapı taşları elektrik, makine ve otomasyon şeklindeydi. Bu endüstri evresinin yapı taşı ise yazılım ve yapay zeka olacak. Gelecek, yapay zeka teknolojileriyle şekillenecek, hatta şimdiden yapay zekânın hayatımızdaki yeri her geçen gün hızla artıyor"

Yurthaber 16-12-20 10:36

Üretimde Teknoloji Zirvesi-Mühendislik 1.0 etkinliği

Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Ürün Yönetimi ve Pazarlama Bölümü Departman Müdürü Tolga Bizel: - "Bundan önceki endüstri evrelerinin yapı taşları elektrik, makine ve otomasyon şeklindeydi. Bu endüstri evresinin yapı taşı ise yazılım ve yapay zeka olacak. Gelecek, yapay zeka teknolojileriyle şekillenecek, hatta şimdiden yapay zekânın hayatımızdaki yeri her geçen gün hızla artıyor"

Yurthaber 16-12-20 10:36

GEKA, Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programını ilan etti

Aydın, Denizli ve Muğla’nın kalkınmasına yönelik faaliyetlerini Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinasyonunda yürüten Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), özel sektöre yönelik Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programını ilan etti.Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programına tekstil, makine, gıda ve içecek imalatı ile turizm sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar başvuru yapabilecek.Ajansın, 2020-2023 yıllarında tüm çalışmalarına yön verecek “İmalat Sanayiinde Kurumsallaşma ile Dijital Dönüşüm” ve “Eko-Turizmde Yeni Destinasyonlar” sonuç odaklı programları kapsamında yürütülecek Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı ile öncelikli sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerin kurumsallaşma ve teknik kapasitelerinin arttırılması amaçlanıyor.

Yurthaber 15-12-20 11:09

Gaziantep’e ısıl işlem merkezi kurulması için hazırlıklar sürüyor

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) işbirliğinde Gaziantep’te kurulması planlanan ısıl işlem merkezi ile ilgili danışman firmaların temsilcileriyle görüşmelerde bulunuldu.Makine-metal sektöründe Gaziantep ve bölge illeri için kurulacak merkezin kritik öneme sahip olduğunu dile getiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, “Merkezin kurulmasıyla şehrimizde ve bölgemizde makine-metal sektöründe üretim gerçekleştiren firmalarımız daha nitelikli ürünler üretebilecek.

Yurthaber 25-11-20 17:23

Fabrika işçisi üzerine devrilen tonlarca demirin altında can verdi

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde bir fabrikada üzerine 2 ton ağırlığında metal malzeme devrilen işçi feci şekilde can verdi.Olay 11.30 sıralarında Dilovası Çerkeşli OSB Mahallesi, Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (İMES)’inde bulunan bir metal parça üretimi yapan fabrikada meydana geldi.

Haber 24-11-20 16:17

Fabrika işçisi üzerine devrilen tonlarca demirin altında can verdi

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde bir fabrikada üzerine 2 ton ağırlığında metal malzeme devrilen işçi feci şekilde can verdi.Olay 11.30 sıralarında Dilovası Çerkeşli OSB Mahallesi, Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (İMES)’inde bulunan bir metal parça üretimi yapan fabrikada meydana geldi.

Haber 24-11-20 16:17

Fabrika işçisi üzerine devrilen tonlarca demirin altında can verdi

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde bir fabrikada üzerine 2 ton ağırlığında metal malzeme devrilen işçi feci şekilde can verdi.Olay 11.30 sıralarında Dilovası Çerkeşli OSB Mahallesi, Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (İMES)’inde bulunan bir metal parça üretimi yapan fabrikada meydana geldi.

Haber 24-11-20 16:17

Sanayicilere 15 milyon TL’lik kaynak

Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB) faaliyet gösteren ve global pazarda yerini almak isteyen firmaları teşvik, hibe ve destek programlarından faydalandırarak özgün ve doğru projeler üretmeleri için ara yüz oluşturma misyonu ile hizmet veren AOSB Proje Destek Ofisi aracılığıyla sanayicilere bir yılda 15 milyon TL’lik teşvik desteği sağlandı.Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, Başkan Vekili Ömer Kaya ve Bölge Müdürü Ersin Akpınar tarafından Kamu Kampüsü’nde konuk edildi.Kıvanç, Polis İrtibat Noktası, Gümrük Müdürlüğü İrtibat Noktası, İŞKUR İrtibat Noktası, TCDD Taşımacılık İrtibat Noktası, AOSB Proje Destek Ofisi, Makine Mühendisleri Odası Adana Şube İrtibat Ofisi, AOSB KOSGEB Temsilciliği Ofisi, Çukurova Üniversitesi ve Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Temsilcilik Ofisleri ile 25 kişilik eğitim salonunun yer aldığı 3 katlı Kamu Kampüsü binasının hükümet konağı niteliğinde olduğunu belirterek, ADASO olarak burada yapılan tüm çalışmalara destek vermeye hazır olduklarını bildirdi.AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, burada sanayicilere tek çatı altında hizmet verilmesinin özellikle zaman kazanımı açısından büyük kolaylık sağladığını belirterek, “Atalarımızın dediği gibi vakit nakittir.

Yurthaber 22-10-20 09:56