Turkiye Muharip Gaziler Dernegi Haberleri

Muğla Valisi Tavlı, Milas’ta görüşmelerde bulundu

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Milas’a gelerek kurum ziyaretleri gerçekleştirdi. Ziyaret programı çerçevesinde Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi’ne gelen Vali Tavlı’ya, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke de eşlik etti.

Yurthaber 2023-01-06 14:01:50

Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şube Başkanı Cesuroğlu yaşamını yitirdi

Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şube Başkanı Cesuroğlu yaşamını yitirdi

Yurthaber 2022-09-06 16:13:33

Gaziler derneğini soyan hırsız: Alkollüydüm, hayat pahalılığından yaptım

Edirne'de, Muharip Gaziler Derneği'nden hırsızlık yapan G.E. (43), karıştığı başka bir olayda yakalandı. Dernekten çalınan eşyalar ise gazilere teslim edildi. Hırsız, sağlık kontrolü çıkışı sırasında gazetecilerin "Neden hırsızlık yaptınız?" sorusuna, "Alkol aldım, hatırlamıyorum. Hayat pahalılığından yaptım" karşılığını verdi.

Haber 2022-05-07 22:03:03

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi'nden bilgisayar ve televizyon çalındı

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi'nden bilgisayar ve televizyon çalındı

Yurthaber 2022-05-05 14:09:05

Şehit pilotların isimleri 17 yıldır Karabük'teki parkta yaşatılıyor

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Sabahattin Çorbacı: - "Şehitlerimizin ismini ebediyete kadar yaşatacağız"

Yurthaber 03-03-22 14:04

Azerbaycanlı gazilerden Oktay Kaynarca'ya sitem: Bizi İstanbul'da bulsun

Azerbaycan'dan gelen 15 gaziye Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Şubesi tarafından plaket taktim edildi. Tören sırasında Emin Hesenli gazilere tespih gönderen Oktay Kaynarca'ya sitem etti. Hesenli, "Bizim kahraman gazilerimiz üç gün burada. Gezilerin olduğu yerde önemli meseleler ikinci sıraya geçer. Bizi İstanbul'da bulsun bizimle görüşsün." ifadelerini kullandı.

Haber 08-01-22 19:55

MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdemir, Aksaray Muharip Gaziler Derneğini ziyaret etti:

"(İYİ Parti Milletvekili Türkkan'ın bir şehit yakınına küfretmesi) Milletvekili sıfatı taşıyan bir zatın, bir şehit yakınına, hangi gerekçeyle olursa olsun en galiz ifadelerle hakarette bulunması hiçbir suretle unutulmayacaktır"

Yurthaber 13-11-21 15:59

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur Temsilciliği İYİ Partili Türkkan'ı kınadı

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur Temsilciliği İYİ Partili Türkkan'ı kınadı

Yurthaber 06-11-21 20:36

Gaziler Derneği Başkanı Osman Saraç güven tazeledi

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Alaşehir Şubesi kongresinde tek aday olarak katılan mevcut başkan Osman Saraç, yeniden seçilerek güven tazeledi.Korona virüs salgını nedeniyle 2020 yılında yapılması planlanan ve 1 yıl ertelenen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Alaşehir Şubesi kongresi yapıldı.

Yurthaber 01-04-21 14:44

Gaziler Derneği Başkanı Temel Şahin güven tazeledi

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kdz.

Yurthaber 31-03-21 16:23

Muharip Gaziler Derneğinde Yuvarlakoğlu güven tazeledi

Muharip Gaziler Derneği Tarsus Şubesinin 17.

Yurthaber 30-03-21 10:00

Sabri Taş güven tazeledi

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şubesinin 17.

Yurthaber 24-03-21 15:19

Eskişehir’de 6 gaziye Devlet Övünç Madalyası tevcih edildi

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 106’ıncı yıldönümü kapsamında 6 gaziye Devlet Övünç Madalyası tevcih edildi.Eskişehir Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki programa, Vali Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Milletvekili Utku Çakırözer, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Gaziler ve aile yakınları katıldı.

Yurthaber 18-03-21 16:24

Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü Çanakkale Zaferi Parkında kutlandı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü, Mersin’in Tarsus ilçesinde Nusret Mayın Gemisi’nin bulunduğu Çanakkale Zaferi Kültür Parkında kutlandı.Törende, Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Muharip Gaziler Derneği ve Kuvayi Milliye Derneği tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Yurthaber 18-03-21 12:06

Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiği, Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilciliğine Kore bayrağı takdim etti

Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiği, Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilciliğine Kore bayrağı takdim etti

Yurthaber 05-03-21 21:19

Gazilerden Başkan Şahin’e ziyaret

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Alanya Şube Başkanı Abdullah Yılmaz ve Gazi Necati Karaköse, Alanya Ticaret ve Saniye Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin’i makamında ziyaret ederek destekleri için teşekkür etti.Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Çelik, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Alanya Şube Başkanı Abdullah Yılmaz ve Gazi Necati Karaköse, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’e teşekkür ziyaretinde bulundu.Başkan Şahin’e, şehit ve gazi yakınlarına verdiği destekler dolayısıyla plaket takdim eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Alanya Şube Başkanı Abdullah Yılmaz, “Mehmet başkanımdan Allah razı olsun.

Yurthaber 03-03-21 13:34

Kore gazileri unutulmuyor

Konya’nın Beyşehir ilçesinde yaşayan Kore gazilerine dağıtılmak üzere gönderilen atkı, fincan takımı ve kahve hediyesi 91 yaşındaki Beyşehirli kahraman Kore Gazisi Durmuş Erkan’a teslim edildi.Beyşehir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Nuri Baysal, kendisine eşlik eden Şehit Aileleri ve Gaziler Sorumlusu Özlem Yalçıntaş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Beyşehir Temsilcisi Mehmet Gümüşkan ve Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Beyşehir Temsilcisi Ahmet Taşkın ile birlikte Yeni Mahalle’de ikamet eden 91 yaşındaki Kore Gazisi Durmuş Erkan’ı evinde ziyaret etti.

Yurthaber 08-01-21 16:39

Kore Gazisi Ali Kıran son yolculuğuna uğurlandı

Kütahya’da 91 yaşında hayatını kaybeden Kore Gazisi Ali Kıran, son yolculuğuna uğurlandı.Kore Gazisi Ali Kıran için Muharip Gaziler Mezarlığında düzenlenen cenaze merasimine Kütahya Valisi Ali Çelik, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul katıldı.Ali Kıran’ın naaşı, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Muharip Gaziler Mezarlığına defnedildi.Vali Çelik, defin esnasında Kore Gazisi Ali Kıran’ın oğlu Kadir Kıran’a Türk bayrağı takdim edip sabırlar diledi.

Yurthaber 31-12-20 20:43

Şeref aylığı eşitliği ve saygı bekliyoruz

Kıbrıs Barış Harekâtı gazisi olan Eskişehir Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ertuğrul Özkütük, gazilerin yaşadıkları sıkıntıları anlatırken, özellikle kendilerine yapılan saygısızlığa çok üzüldüklerini belirtti ve "Halktan ve toplu taşıma araçları şoförlerden saygı bekliyoruz" dedi.Özkütük, şeref aylıklarının eşitlenmesi gerektiğini anlattı.

Yurthaber 01-12-20 11:27

Şehit öğretmenlere ithafen çekilen kısa metrajlı film izlenme rekoru kırıyor

Kütahya’da, Muharip Gaziler Derneği ve Zafere Giden Yol Ekibi’nin, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle şehit öğretmen Aybüke Yalçın ve şehit öğretmenlere ithafen çektiği için kısa metrajlı bir film, sosyal medyada izlenme rekorları kırıyor.Atatürk’ün 24 Mart 1923 günü öğretmenlere hitaben bir konuşma yaptığı Kütahya Lisesi’nin tarihi binasında çekilen filmde, Kütahyalı gaziler ve Zafere Giden Yol Ekibi rol aldı.

Yurthaber 23-11-20 11:36

Kıbrıs gazilerine “Milli Mücadele Madalyaları” verilmeye devam ediliyor

Edirne’de ikamet eden Kıbrıs gazilerine “Milli Mücadele Madalyaları” verilmeye devam ediliyor.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından Milli Mücadele Madalyaları Tüzüğü kapsamında Kıbrıs Barış Harekâtına katılan gaziler için hazırlanan Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Edirne ilinde ikamet etmekte olan Kıbrıs gazilerine, Covid-19 tedbirlerine uygun şekilde tevcih edilmeye devam ediliyor.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türk milleti adına haklı gurur kaynağı olmasından dolayı, Milli Mücadele yıllarında gösterilen feragat, fedakarlık ve kahramanlığın bir ifadesi olarak 56/2000 sayılı Madalya ve Nişanlar Yasası gereğince Bakanlar Kurulunun önerisi üzerine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası; Edirne ili Uzunköprü ilçesine bağlı Balabankoru köyünde ikamet etmekte olan Kıbrıs Gazisi Süleyman Oyman’a, Dereköy’de ikamet etmekte olan Hüseyin Pekel ve beraberindeki kızı Esen Göcen’e Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş tarafından tevcih edildi.Gerçekleştirilen programa Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şehit Yakınları ve Gaziler birim sorumlusu Zeynep Şener, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Yönetim Kurulu üyesi aynı zamanda Kıbrıs Gazisi İbrahim Aksal da katıldı.“Torunlarıma bırakacağım en büyük miras”Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan ve aradan geçen 46 yıl sonra “Milli Mücadele Madalyası” ile onurlandırılan Kıbrıs Gazisi Hüseyin Pekel, “Bu benim için haklı gurur kaynağı olan bir durumdur.

Yurthaber 30-10-20 12:52

Kıbrıs gazilerine “Milli Mücadele Madalyaları” verilmeye devam ediliyor

Edirne’de ikamet eden Kıbrıs gazilerine “Milli Mücadele Madalyaları” verilmeye devam ediliyor.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından Milli Mücadele Madalyaları Tüzüğü kapsamında Kıbrıs Barış Harekâtına katılan gaziler için hazırlanan Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Edirne ilinde ikamet etmekte olan Kıbrıs gazilerine, Covid-19 tedbirlerine uygun şekilde tevcih edilmeye devam ediliyor.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türk milleti adına haklı gurur kaynağı olmasından dolayı, Milli Mücadele yıllarında gösterilen feragat, fedakarlık ve kahramanlığın bir ifadesi olarak 56/2000 sayılı Madalya ve Nişanlar Yasası gereğince Bakanlar Kurulunun önerisi üzerine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası; Edirne ili Uzunköprü ilçesine bağlı Balabankoru köyünde ikamet etmekte olan Kıbrıs Gazisi Süleyman Oyman’a, Dereköy’de ikamet etmekte olan Hüseyin Pekel ve beraberindeki kızı Esen Göcen’e Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş tarafından tevcih edildi.Gerçekleştirilen programa Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şehit Yakınları ve Gaziler birim sorumlusu Zeynep Şener, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Yönetim Kurulu üyesi aynı zamanda Kıbrıs Gazisi İbrahim Aksal da katıldı.“Torunlarıma bırakacağım en büyük miras”Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan ve aradan geçen 46 yıl sonra “Milli Mücadele Madalyası” ile onurlandırılan Kıbrıs Gazisi Hüseyin Pekel, “Bu benim için haklı gurur kaynağı olan bir durumdur.

Yurthaber 30-10-20 12:52

Vali Çetin Oktay Kaldırım şehit aileleriyle bir araya geldi

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, aynı binada hizmet veren Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sakarya Şubesi ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Sakarya Şubesine ziyarette bulundu.Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sakarya Şube Başkanı Erol Demir ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Sakarya Şube Başkanı Mustafa Çolak tarafından karşılanan Vali Çetin Oktay Kaldırım, her iki derneğin yönetim kurulu üyeleri ile bir süre sohbet etti.

Yurthaber 24-09-20 13:35

Batur’dan gazilere vefa ziyareti

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gaziler Günü nedeniyle Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şube Başkanı Emekli Albay Mehmet Gökmen’i ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şube Başkanı Mehmet Gökmen ve yönetim kurulu üyelerini vefa duygularıyla ziyaret eden Başkan Batur, gerçekleştirilen törenlerde gazilerimizle bire bir ve rahat sohbet etme imkanı bulamadıklarını belirterek, “Ne yazık ki salgın nedeniyle bu yıl törenler daha önceki yıllar gibi gerçekleştirilemedi.

Yurthaber 24-09-20 13:26

Başkan Gür’den gazilere ziyaret

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür, Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.ÇESOB Başkanı Recep Gür, Gaziler Günü’nü kutlayarak vatanı için ölümü göze alan tüm gazilere minnet borçlu olduğumuzu söyledi.Şanlı tarihimiz boyunca tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimizin bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saydığını ifade eden Gür, bu fedakarlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmayı başardığını söyledi.Vatanın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına cepheden cepheye koşan gazilerin özverinin nişanını, bedeninde gururla taşıyan kahramanlar olduğunun altını çizen Recep Gür, “Bizler, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde tarih sahnesinde millet olarak varlığımızı sürdürüyor ve bu vatan toprakları üzerinde onlardan aldığımız güç ve ilhamla büyük ve güçlü Türkiye’yi imar ediyoruz.

Yurthaber 22-09-20 16:57

Vali Çelik: “Şehit ve gazilerimize minnettarız”

Kütahya Valisi Ali Çelik, 19 Eylül Gaziler Günü sebebiyle Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şubesi ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubesini ziyaret etti.Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Ahmet Asım Okat’ı dernek merkezlerinde ziyaret eden Vali Ali Çelik, gazilerle bir araya gelerek Gaziler Günlerini kutladı.Zayıflara yaşama hakkı tanınmayan zor bir coğrafyada yaşadıklarını söyleyen Vali Çelik, “ Bu zorlu coğrafyada kalıcı olmamızı sağlayan en temel husus içimizdeki şehitlik ve gazilik duygusu.

Yurthaber 19-09-20 20:49

Didim’de ’Gaziler Günü’ kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Didim’de törenle kutlandı.Didim Cumhuriyet Kent Meydanın’da düzenlenen törene Didim Kaymakamı Halil Avşar, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Çıplak, Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, Didim Muharip Gaziler Derneği Başkanı İlker Türkol, İlçe Protokolü, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve Gaziler katıldı.Cumhuriyet Kent Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ile program sona erdi.

Yurthaber 19-09-20 18:12

Şanlıurfa’da 19 Eylül Gaziler Günü etkinliği

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Şanlıurfa Şehitliği’nde tören düzenlendi.Şehitlik anıtına Valilik, Garnizon Komutanlığı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Muharip Gaziler Derneği’nin çelenklerinin sunulmasıyla başlayan tören, şehitlerin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Yurthaber 19-09-20 16:07

Sarıkamış’ta 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Kars’ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.Sarıkamış Tören Alanında başlayan tören, Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sarıkamış Şubesi Temsilcisi Beyaz Reçber, her yıl kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü’nün bir kahramanlık günü olduğunu belirtti.Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sarıkamış Şubesi Temsilcisi Beyaz Reçber, “Bugün, kurtuluş Savaşı’nda cepheden cepheye koşan bu güzel yurdu düşmandan temizleyip bizlere armağan eden İstiklal Savaşı gazilerinin, Sarıkamış Allhuekber dağlarında eşi görülmemiş bir inançla mücadele eden gazilerin, dünya barışı ve insanlık uğruna Kore’de savaşan Türk’ün gücünü dünyaya bir kez daha ilan eden Kore gazilerinin, Kıbrıslı soydaşlarımızı katliamdan kurtaran ve adadan enosisin askerlerini Akdeniz’in karanlık sularına gömüp Kıbrıs Türk Cumhuriyetini kuran Kıbrıs gazilerinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi üniter, yapısı ve toprak bütünlüğü uğruna vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, tüm malul gazilerinin şeref ve kahramanlık günüdür” dedi.Reçber, “Gazi bir milletin çocukları olarak, Gazi rütbesi almış biz Gaziler vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü vatanı ve ay yıldızlı al bayrağı için Atatürk ilkeleri doğrultusunda havada karada ve denizde her zaman her yerde şehit ve gazi olmaya hazır olduğumuz gibi hazır olan evlatlar yetiştirmeye devam edeceğiz.

Yurthaber 19-09-20 15:48

Kırşehir’de Gaziler Günü kutlandı

Kırşehir’de, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle, şehit ve gazi dernekleri başkanları Cacabey Meydanında Atatürk’ün büstüne çelenk sundu.Cacabey Meydanında düzenlenen etkinlikte konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırşehir Şube Başkanı Bahattin Kaya, günün anlam ve önemini belirtmek üzere törende yaptığı konuşmada, “19 Eylül Gaziler Günü, Türk kahramanlığının en büyük Gazisi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında taçlandığı bir gündür" dedi.’Kurtuluş Savaşı’nda, Kore’de, Kıbrıs’ta savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan haini terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik korucuları ve 15 Temmuz’da meydana gelen hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malul gazilerin şeref günüdür’ diyen Kaya, açıklamasında;"Sakarya Meydan Muharebesi, Türk’ün ateşle imtihanı ve Anadolu halkının ölüm-kalım mücadelesi olmuştur.

Yurthaber 19-09-20 14:49

Kütahya’da Gaziler Günü töreni

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal” rütbesi ve “Gazi” unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü, Kütahya’da törenle kutlandı.Zafer Meydanı’nda düzenlenen tören Kütahya Valisi Ali Çelik, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkanı Vekili Salih Özden, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul tarafından Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanı ve mareşallik rütbesinin verilişinin 99.

Yurthaber 19-09-20 14:26

İzmir’de Gaziler Günü töreni

Gaziler Günü nedeniyle İzmir Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi.Gaziler Günü nedeniyle İzmir Cumhuriyet Meydanında düzenlen Törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Ordusu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, İzmir milletvekilleri, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, komutanlar ve gaziler katıldı.Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şube Başkanı Emekli Albay Mehmet Gökmen, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Yurthaber 19-09-20 13:28

Konya’nın ilçelerinde Gaziler Günü kutlandı

Konya’nın ilçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenlerle kutlandı.Beyşehir, Hüyük ve Kulu ilçelerinde gerçekleşen etkinliklerde Atatürk Anıtına çelenk bırakılarak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.Beyşehir ilçesinde günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Türkiye Muharip Gaziler Derneği İlçe Temsilcisi Mehmet Gümüşkan yaptı.

Yurthaber 19-09-20 13:12

Kahramanmaraş’ta 19 Eylül Gaziler Günü kutlamaları

Kahramanmaraş’ta 19 Eylül Gaziler Günü, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.Kahramanmaraş’taki programda Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Karaman ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Tayfun Özbek’in, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.Çelenk sunumunun ardından Vali Coşkun ve beraberindeki heyet, Şeyh Adil Mezarlığı’ndaki şehitliğimizi ziyaret edip, şehitlerimizin mezarlarına karanfil bıraktı.Şehitlik ziyareti, Kuran-ı Kerim Tilaveti ve duaların okunmasının ardından son buldu.Vali Ömer Faruk Coşkun, daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şubesi’ni ziyaret ederek dernek üyeleriyle buluştu.Ziyaretler sonrası açıklama yapan Vali Coşkun, “Şehit aileleri ve gazilerimize hizmet ediyor olmanın gururunu yaşıyoruz.

Yurthaber 19-09-20 12:53

Van’da 19 Eylül Gaziler Günü etkinliği

Van’da, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.Valilik önünde yapılan törende Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Atatürk Anıtına Valilik ve Büyükşehir Belediyesi çelengini, Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu garnizon komutanlığı çelengini, Muharip Gaziler Derneği Van Şube Başkanı Cafer Oğur ise dernek çelengini bıraktı.

Yurthaber 19-09-20 12:47

Karabük’te ‘Gaziler Günü’ kutlaması

Karabük’te 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla çelenk sunum töreni düzenlendi.Kent Meydanında düzenlenen törene Karabük Valisi Fuat Gürel, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Albay Bahtiyar Yılmaz, Emekli Jandarma Gazi Albay Erdinç Demiral, Muharip Gaziler Derneği Karabük Şube Başkanı Sebahattin Çorbacı, Gazi ve Şehit Aileleri Dernek Başkanları ve üyeleri ile kurum müdürleri katıldı.Karabük Valisi Fuat Gürel, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, Muharip Gaziler Derneği Karabük Şube Başkanı Sebahattin Çorbacı, Türkiye Harp Malülü Gazi, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Sabri Özer tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı.

Yurthaber 19-09-20 12:37

Özel öğrencilerden gazilere özel ziyaret

19 Eylül Gaziler Günü sebebiyle Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri, Kocaeli Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi 17-35 yaş arası hafif ve orta düzeyde zihinsel engelli bireylere eğitim veriyor.

Yurthaber 19-09-20 12:20

Afyonkarahisar’da Gaziler Günü kutlamaları

Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Müşir ve Gazi’ unvanı verilişinin yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Afyonkarahisar’da tören düzenlendi.Kocatepe Parkı’nda düzenlenen törende Afyonkarahisar Valiliği, İkmal ve Garnizon Komutanlığı, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına Atatürk Anıtı’na çelenkler sunuldu.

Yurthaber 19-09-20 12:13

Ayvalık’ta gazilerin “19 Eylül” gururu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; 99 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ’Gazilik’ unvanı verilişinin yıl dönümü olan Gaziler Günü düzenlenen sade bir törenle kutlandı.Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda saat 10.30’da başlayan törene; Ayvalık Kaymakam vekili Akgün Corav, Ayvalık Garnizon Komutanı Personel Albay Ertan Tutar, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in yanı sıra, siyasi partilerin temsilcileri, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, oda başkanları, daire amirleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.Protokol üyeleri tarafından Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından tören saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın bir ağızdan okunmasıyla devam etti.Törende; konuşan Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Ayvalık Şube Başkanı Mehmet Kıranoğlu, 19 Eylül Gaziler Günü’nü Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında Türk kahramanlığını taçlandığı gün olarak niteledi.1 9 Eylül 1921 tarihinde emsalsiz zaferin anısına Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ‘gazilik’ unvanının verildiğini hatırlatan Kıranoğlu, “Bugün; 19 Eylül 1919’da, 1922 yılında, Kurtuluş Savaşı’nda 1950’de Kore’de, 1974’de Kıbrıs’ta savaşan muharip gazilerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi üniter yapısı, toprak bütünlüğü uğruna, vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis ve tüm muharip gazilerin şeref günüdür” dedi.Anadolu tarih boyunca üzerinde barınmasını bilemeyen milletlere hiçbir zaman vatan olmadığını kaydeden Kıranoğlu, “Türk Milleti ise bin seneyi aşkın bir zamandır güç ve kudretiyle Anadolu’yu kendisine ebedi vatan yapmıştır.

Yurthaber 19-09-20 12:07

Eskişehir’de Gaziler Günü kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü kutlama törenleri kapsamında Eskişehir Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunma programı düzenlendi.Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şube Başkanlığının Atatürk Anıtına sırasıyla çelenklerin sunumu ile başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Yurthaber 19-09-20 11:53

Vali Günaydın: “Şehit ve Gazilerimizin mirasına daha çok sahip çıkmalıyız”

Kayseri’de 19 Eylül Gaziler Günü nedeni ile yapılan çelenk koyma töreninde açıklama yapan Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, “Şehit ve Gazilerimizin mirasına daha çok sahip çıkmalıyız” dedi.Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Aziz Adalı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kayseri İl Temsilcisi Osman Balcı ve siyasi parti temsilcileri katıldı.Gazilerin taleplerinin kendileri için bir emir olduğunu söyleyen Vali Şehmus Günaydın, “Mustafa Kemal Atatürk’e, Gazilik ve Mareşallik unvanının verilişinin 99.

Yurthaber 19-09-20 11:33

Şanlıurfa’da şehit aileleri ve gazilere devlet övünç madalyası ve beratı verildi

Şanlıurfa Valiliğinde, vatanımız ve milletimizin bekası için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin yakınlarına ve kahraman gazilerimize Cumhurbaşkanlığı himayelerinde “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni” düzenlendi.Valilik toplantı salonunda düzenlenen törene, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Bilici, Şanlıurfa Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Aslan ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.Şehadet makamının üzerinde makam yokSaygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından törenin açış konuşmasını yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 19 Eylül Gaziler Günü öncesinde Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleşen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih töreninin çok anlamlı olduğunu belirterek, bu yıl korona virüs pandemisi nedeniyle, topluca Gaziler Günü etkinliği düzenlenemeyeceğini dile getirdi.Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Türkiye’nin tüm illerinde aynı anda bu vatan için şehit düşen kahramanlar ve gaziler için hazırlanan Devlet Övünç Madalyalarının takdim edildiğini hatırlatan Vali Erin, “Bir kez daha şehitlerimizi rahmetle anıyorum, Allah mekanlarını cennet eylesin.

Yurthaber 17-09-20 18:54

Didimli gazilerden Başkan Atabay’a destek

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Didim Şubesi Başkanı İlker Türkol ve dernek yönetimi Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay’ı ziyaret etti.Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay hakkında kamuoyunda çıkan iddialar karşısında Didimliler sessiz kalmıyor.

Yurthaber 10-09-20 18:09

Milaslı Gazilerden Vali Orhan Tavlı’ya Ziyaret

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi Başkanı Mehmet Sarban ve beraberindeki dernek üyesi Gaziler Muğla Valisi Orhan Tavlı’ya ziyarette bulundu.Ziyarette dernek başkanı Mehmet Sarban ve dernek üyeleri Vali Orhan Tavlı’ya yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunarak, derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Orhan Tavlı, “Bayrağımızın vatanımızın üzerinde özgürce dalgalanması Şehitlerimizin ve Gazilerimizin üstün fedakarlıklarının eseridir.

Yurthaber 10-09-20 11:57

Kore Gazisi hayatını kaybetti

Muğla’nın Milas ilçesinde ikamet eden Kore Gazisi Mehmet Köse vefat etti.Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi üyesi Milaslı Kore Gazisi Mehmet Köse 90 yaşında hayatını kaybetti.

Yurthaber 05-09-20 15:30

Vali Bilmez şehit aileleri dernek başkanlarıyla buluştu

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van’daki şehit aileleri derneklerinin temsilcileriyle bir araya geldi.Vali Bilmez Valilik bahçesindeki toplantıda Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Genel Başkanı Ayhan Kahraman, Van Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Baki, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Van Şube Başkanı Cafer Oğur, Van Anadolu Kamuda Çalışan Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Azerin Kozay, Doğu Anadolu Bölgesi Gaziler ve Şehit Aileleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Adem Gemici ile bir araya geldi.

Yurthaber 31-07-20 00:27

Müdür Çelik, Başkan Okutan ile bir araya geldi

Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik, Kıbrıs Barış Harekatının 46.Yıldönümü dolayısıyla Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Ahmet Okutan’ı ziyaret etti.Kıbrıs Gazisi Ahmet Okutan ile sohbet eden Müdür Çelik, “Vatanın birlik ve beraberliği uğruna fedakarca görev yaparken gazilik unvanına erişen gaziler ile canını feda eden aziz şehitlerimiz bizlerin gururu ve onurudur.

Yurthaber 23-07-20 16:18

Milas’ta Kore Gazisi hayatını kaybetti

Muğla’nın Milas ilçesi Menteş Mahallesi’nde İkamet eden Kore Gazisi Dursun Demirkan vefat etti.Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi üyesi Milaslı Kore Gazisi Dursun Demirkan 91 yaşında hayatını kaybetti.

Yurthaber 23-07-20 13:02

Gaziler, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 46. yıl dönümünü kutladı

Kuzey Kıbrıs Barış Harekatının 46.yıldönümü Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şubesi tarafından törenle kutlandı.Tören Gazilerin İstiklal Marşı okuması ve ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunmasıyla başladı.Törende konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci, Türk ordusunun 20 Temmuz 1974’te Kıbrıs’a başarılı bir harekat icra ederek Kıbrıslı Türk’ü yok olmaktan kurtardığını, Kıbrıs Türkünü 1878 yılından beri hasret duyduğu özgürlüğüne kavuşturduğunu söyledi.Konuşmasına devam eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Mesci, “20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45.

Yurthaber 20-07-20 12:48