Turkiye Portekiz Ortak Ekonomi Ve Ticaret Komisyonu Haberleri

Ankara’da bayramlaşma günü: AK Parti ile CHP arasındaki 'İsrail' konuşması gündem oldu

Ankara’da bugün siyasi partiler arasında bayramlaşma günü vardı. Partiler, karşılıklı olarak birbirlerini ziyaret edip bayramlaşırken dikkat çeken mesajlar da verildi. Günün ilk bayramlaşması AK Parti ile CHP arasında gerçekleşti. Bayramlaşmada ekonomi hakkındaki yorumlar ve karşılıklı olarak verilen birlikte çalışma mesajları gündem yarattı. Öte yandan CHP'li Aylin Nazlıaka'nın, İsrail'e uygulanan ticaret kısıtlaması sözleri görüşmeye damga vurdu.

Haber 2024-04-11 11:21:23

Bakan Bolat'tan cari açık değerlendirmesi: 'Tarihi düşüş yaşandı'

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bugün açıklanan cari açık rakamlarına ilişkin olarak, "Tarihi düşüş yaşandı. Uygulamış olduğumuz ekonomi politikasının somutlaşan çıktıları içeride ve dışarıda güven vermeye devam etmektedir" değerlendirmesini yaptı.

Finans 2024-03-12 12:25:12

'Net işareti' dedi: İş dünyasından Merkez Bankası için dikkat çeken mesaj: 'Ekonomi politikasında değişiklik...'

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasında (TCMB) yaşanan başkan değişikliğine ilişkin, "İş dünyası olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı ve TCMB'nin ekonomi politikasında bir sapma veya değişiklik olacağını öngörmüyoruz." dedi.

Finans 2024-02-05 10:22:48

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Macaristan ile ticaret hacmimiz 4 milyar dolara ulaştı, ortak hedef 6 milyar dolar

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Budapeşte’de Macaristan Başbakanı Orban ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısına katıldı. Basın toplantısında konuşan Orban, Türkiye'yi AB'ye vize serbestisi konusunda desteklediklerini belirtti. Erdoğan ise Macaristan'la yılın ilk 11 ayındaki ticaret hacminin 4 milyar dolara ulaştığını ve hedefin 6 milyar dolar olduğunu kaydetti. Erdoğan, "Macaristan'ın AB'ye tam üyeliğimizi desteğini güçlü bir şekilde vurgulamasından memnuniyet duydum." dedi.

Haber 2023-12-18 18:17:31

Dijital Telif Yasası Meclis'e geliyor! AK Partili Yayman duyurdu: Google temsilcileriyle masaya oturacağız

Google'ın dijital yayıncılar için telif ödenmesine ilişkin Kanada ile anlaşmaya varmasının ardından gözler Türkiye'ye çevrildi. Konuyla ilgili açıklama TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman'dan geldi. AK Partili Yayman, Dijital Telif Yasası hazırlığında olduklarını söyledi. Yayman, "Çok ciddi talepler var. Ortak aklı dikkate alarak dijital telif yasası çıkaracağız" dedi.

Haber 06-12-23 14:48

Bursa'da Uzay Kaşifleri Derneğinin düzenlediği Gezegen Kongresi başladı

TBMM, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, "Uludağ bundan sonra daha fazla gündeme gelecek. Burada yaptığımız bu güzel yatırım, bu otel vesilesiyle 4 mevsim tüm dünyadan misafirlerimizi burada ağırlayacağız. Artık Davos'a gitmeye gerek yok. Biz tüm dünyayı Bursa'da, Uludağ'da ağırlamaya devam edeceğiz." dedi.

Yurthaber 25-09-23 13:23

ABD'de kritik ekonomi toplantısı! Bakan Şimşek ile Bakan Bolat da katıldı: Erdoğan'ın o sözü vurgulandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat, New York'ta yatırımcılarla bir araya geldi. Türkiye'nin Orta Vadeli Programı'nın (OVP) anlatıldığı toplantıda, ülkedeki yatırım ortamı ve fırsatları ele alındı. 1 saat süren toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın enflasyonun kontrol altına alınmasına yönelik politikalara tam desteği olduğu vurgulandı.

Finans 19-09-23 20:41

SON DAKİKA | Kritik ekonomi zirvesi! Toplantı sonrası EKK'dan açıklama: Önceliğimiz fiyat istikrarı...

Son dakika haberi: Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndan kritik toplantı sonrası açıklama geldi. Yapılan açıklamada fiyat istikrarı, dış ticaret ve enflasyon gibi önemli ekonomi başlıklarının ele alındığı belirtilirken "Kapsamlı yol haritamızın detayları Kurul üyelerimizle istişare edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Finans 29-08-23 13:18

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretinin ardından ortak açıklama! 'Enerji alanında iş birliği' vurgusu

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 günlük Körfez turu kapsamında Suudi Arabistan'ı ziyaret etmişti. Erdoğan'ın ziyaretinin ardından hazırlanan ortak açıklamayı İletişim Başkanlığı paylaştı. Buna göre enerji, ekonomi, yatırım, ticaret gibi birçok alanda iki ülke arasında iş birliği masaya yatırıldı. Türk-Suudi Yatırım Forumu'nda ise iki ülkenin özel kuruluşları arasında 9 mutabakat zaptı imzalandı.

Haber 19-07-23 15:18

Hollanda'dan Türkiye adımı! O kısıtlama kaldırıldı

Hollanda'da Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ile Ekonomi ve İklim İşleri Bakanlığı'nın yayımlandığı ortak metinde Türkiye için geçerli olan savunma sanayi teçhizatlarının ihracatına ilişkin kısıtlamanın kaldırıldığı belirtildi. Söz konusu metinde Hollanda savunma sektörünün ekonomik canlılığının ihracata bağlı olduğu vurgulandı. Öte yandan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan için geçerli olan kısıtlamaların da kaldırılmasına karar verildi.

Haber 18-07-23 18:56

Emre Kurttepeli, ICC Girişimcilik Merkezi Açılış Törenine konuşmacı olarak katıldı

ICC (Milletlerarası Ticaret Odası) Girişimcilik Merkezi, İstanbul’da Bölge Ofisi kurarak, TOBB, Facebook ve Habitat’ın işbirliğinde oluşturulan ‘Facebook İstasyon’a ortak oldu.

Finans 15-06-23 10:46

Erdoğan ile BAE lideri el-Nahyan'ın görüşmesi sonrası BAE'li bakandan dikkat çeken 'ekonomi' mesajı! Zengin, umut verici bir gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Al Nahyan'ı kabulünün ardından BAE Ekonomi Bakanı el-Merri, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere ilişkin bir mesaj verdi. Türkiye ile BAE arasında imzalanan Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması'na değinen el-Merri, "Ticaret, ekonomi ve yatırım fırsatları bakımından zengin, umut verici bir gelecek bizi bekliyor" dedi.

Haber 11-06-23 17:03

ÖMER BOLAT KİMDİR, kaç yaşında? Yeni Ticaret Bakanı Ömer Bolat nereli? İşte biyografisi

Ömer Bolat'ın kaç yaşında ve nereli olduğu araştırılıyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat 3 Haziran itibari ile gündem oldu. Yüksek lisans eğitimini Hollanda - Amsterdam Üniversitesi Avrupa Enstitüsü’nde bitirdi. Almanya “Kiel Üniversitesi, Dünya Ekonomisi Enstitüsü”nün yüksek lisans düzeyindeki “Uluslararası Ekonomi ve İşletmecilik” programından mezun oldu. Peki, Ömer Bolat kimdir, nereli?

Haber 04-06-23 12:47

ABD'den 'sıkı önlem' uyarısı! FTC Başkanı Lina Khan: Yetkilerimizin tamamını kullanmaktan çekinmeyeceğiz

ABD hükümeti, sohbet robotu ChatGPT gibi kullanımı yaygınlaşan yapay zeka robotlarının kullanımının suistimal edilmesine karşı sıkı önlem alacakları konusunda uyarıda bulundu. ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) Başkanı Lina Khan, "Yapay zekanın sahtekarlığı ve ayrımcılığı artırdığını zaten görüyoruz. Amerikalıları bu tehditlerden korumak için yetkilerimizin tamamını kullanmaktan çekinmeyeceğiz." dedi. Khan, "Yapay zeka yasaların üstünde değil" ifadesini de kullandı.

Haber 26-04-23 11:21

AK Parti Düzce İl Teşkilatı Ekonomi İşleri Başkanı Ümit Yıldırım'dan seçim değerlendirmesi! 'Bu masa yine dağılır, Akşener'in hakaretleri nasıl unutulur?'

AK Parti Düzce İl Teşkilatı'nda bayrak değişimi yaşandı. Hasan Şengüloğlu, AK Parti Düzce İl Başkanı oldu. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitesi üyesi de olan iş insanı Ümit Yıldırım, İl Ekonomi İşleri Başkanı oldu. Yıldırım, seçim süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunurken 'Altılı masa vatandaşa 2000'ler öncesini hatırlatıyor' dedi.

Haber 18-03-23 22:38

MECLİS NE ZAMAN AÇILACAK? TBMM hangi tarihte toplanacak? EYT, taşerona kadroda son durum ve depremden sonra Meclis açılış tarihi 2023!

Meclis açılış tarihi, 10 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler sonrası EYT görüşmelerinin ertelenmesi sebebiyle vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. TBMM Genel Kurulu deprem gündemiyle toplanacak. TBMM'de 5 siyasi parti grubunun ortak imzası ile Deprem Araştırma Komisyonu kurulması planlanıyor. Peki, Meclis ne zaman açılacak? Meclis gündemindeki konular neler? EYT, taşerona kadro bekleyenlerin gözü o tarihte. İşte TBMM açılış tarihi...

Haber 24-02-23 08:25

Altılı masanın metninde ekonomi ve enflasyonla mücadele vurgusu! Gözler o saate çevrildi: Dikkat çeken İstanbul Sözleşmesi ve Türkiye Varlık Fonu detayları

Birçok kurumun kapatılması, İstanbul Sözleşmesi'ne geri dönülmesi öngörülüyor, enflasyonla mücadele ve kamuda araç politikası gibi konularda mesajlar verilmesi bekleniyor. Altılı masanın uzun süredir işaret ettiği kritik gün geldi çattı. Ankara ATO Congresium'da liderlerin de katılımıyla 'ortak politikalar mutabakat metni' kapsamında 9 ana madde kapsamında 80 madde açıklanacak. Tanıtım toplantısına saatler kala açıklanacak metinden dikkat çeken detaylar ortaya çıktı.

Haber 30-01-23 09:39

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken çıkış! 'İktidar olduğumuzda ilk yapacağımız iş...'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te iş insanlarıyla bir araya geldi. Gaziantep Ticaret Odası'nda konuşan Kılıçdaroğlu'nun hasar tespit komisyonu çıkışı dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, "Allah'ın izniyle iktidar olduğumuzda ilk yapacağımız iş, durum ve hasar tespit komisyonu kurmak. 6 lider buna karar veriyor. Türkiye ile ilgili rakamları bilmiyoruz. İktidar olunca 15 gün içinde, 20 gün içinde, durum ve hasar tespit komisyonu hükümetin önüne rakamları koyacak. Bileceğiz" dedi.

Haber 19-01-23 13:51

Ekonomi Koordinasyon Kurulu yılın son toplantısını gerçekleştirdi

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında, Küresel enerji ve emtia fiyatlarındaki gelişmeler göz önünde bulundurularak Türkiye'nin dış ticaret gelişmeleri ele alındı. Yılın son toplantısında, ithal girdi kalemleri ve oranlarının tüm yönleriyle değerlendirildiği ve enerji alanında dışa bağımlılığın azaltılmasının görüşüldüğü aktarıldı.

Finans 27-12-22 16:54

Kulisleri sallayacak 'adaylık' iddiası! Akşener ve Kılıçdaroğlu anlaşacak diyerek açıkladı: Ne Mansur Yavaş ne Ekrem İmamoğlu...

Altılı masada adaylık tartışmaları her geçen gün yeni bir boyut kazanıyor. Ekrem İmamoğlu'nun adınını öne çıktığı son günlerde CHP ve İYİ Parti liderleri arasında soğuk rüzgarlar estiği öne sürülürken canlı yayında 'altılı masa'nın adayıyla ilgili bomba bir kulis bilgisi paylaşıldı. Buna göre, adaylık sinyalleri güçlenen Kılıçdaroğlu, Akşener'i ikna edemezse iki liderin göstereceği ortak aday belli oldu. Eski Ekonomi Bakanı Masum Türker'e göre bu ismin "eleştirilecek bir şeyi bulunamayacak."

Haber 25-12-22 10:48

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Senegal ile ticaret hacmi' açıklaması! En kısa sürede çıkarmayı hedefliyoruz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Senegalli mevkidaşı Sall ile düzenlediği ortak basın toplantısında Senegal'le ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişme eğiliminde olduğuna değinerek '1 milyar dolarlık ticaret hacmi' hedefini açıkladı.

Haber 21-12-22 17:00

Asgari ücret toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? 2023 Asgari ücret ne zaman belli olur? İkinci toplantı bekleniyor!

Asgari ücret toplantısı için geri sayım devam ediyor. Asgari ücrete her yıl sene başında zam geliyor. Yükselen enflasyon nedeniyle ilk kez bu yıl ek zam yapıldı. 7 Aralık'ta yapılan Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısı sonrası gözler ikinci toplantıya çevrildi. Kritik toplantıda, Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve TÜİK temsilcilerinin, ekonomik veri ve raporları komisyonla paylaşması bekleniyor. Peki, asgari ücret toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak?

Finans 14-12-22 06:53

Son dakika: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan asgari ücret açıklaması! 'Aralık ayında...'

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay "Mısır'la ilişkilerin normalleşmesine yönelik temaslarımız iki tarafın ortak iradesi, müşterek menfaatler, karşılıklı saygı çerçevesinde sürmektedir" dedi. Asgari ücretle ilgili de konuşan Oktay, "İşçi ve işveren kesiminin oy birliği ile kararlaştırılan 'Asgari Ücret Komisyonu', 2023 yılı asgari ücretini belirlemek üzere çalışmalarına Aralık ayında başlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Haber 25-11-22 20:31

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ortak basın toplantısı düzenledi! 'Ticaret hacmimiz yükselişini sürdürüyor'

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan'la Türkiye arasındaki ticaret hacmine de değindi. Erdoğan, "1 milyar dolara ulaşan ikili ticaret hacmimiz istikrarlı şekilde yükselişini sürdürüyor." ifadelerini kullandı.

Haber 25-11-22 19:33

SON DAKİKA | Küba Devlet Başkanı Ankara'da! Erdoğan'dan önemli açıklamalar Ticaret hacmimizi 200 milyon dolara çıkarmayı planlıyoruz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Küba Devlet Başkanı Miguel Mario Diaz-Canel Bermudez’i resmi törenle karşılamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miguel Mario Diaz-Canel Bermudez, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki imza töreni ve ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 23-11-22 19:31

İTO Başkanı Avdagiç: “Togg ekonomi vitesini de yükseltecek”

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “Gemlik’te seri üretim bandından çıkacak her Togg, ekonomi vitesini de yükseltecek” dedi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, seri üretimi bugün Gemlik’te düzenlenecek törenle başlayacak Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg’a ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Haber 29-10-22 12:40

Kredi kartı borcu olanları sevindiren haber! Sicil affı geliyor… Sicil affı çıktı mı, ne zaman çıkacak?

Sicil affı ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Milletvekili AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren torba kanun teklifinin detaylarını paylaştı. Sicil affı de torba yasa içerisinde yer alıyor. Peki, sicil affı çıktı mı, ne zaman çıkacak?

Finans 14-10-22 10:44

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde konuştu:

"(Rusya-Ukrayna Savaşı) Muhakkak ki kış, operasyonları donduracak ama savaşı durdurmayacaktır. Şunu sormamız lazım; acaba ilk baharda yeni koşullar mümkün olabilir mi? Putin, uluslararası izolasyonundan çıkmak isteyecek mi yoksa tam tersine başka bir şey mi yapacak?" - "Bu enflasyonu biz daha önce 30 yıl boyunca görmemiştik. Bu enflasyona ilaveten şu anda bir resesyon durumu var. Hem ABD'de hem de Avrupa'da bildiğiniz gibi faiz oranları artacaktır ve dünyada ticaret yavaşlayacaktır"

Yurthaber 08-10-22 15:52

ŞEHİRLERİN LEZZET REKABETİ - Erzurum ve Artvin'in paylaşamadığı lezzet: Cağ kebabı

Erzurum'un Oltu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Baki Karaca: - "Asıl esprisi şu, bizim bu coğrafyada kır çiçeğiyle beslenen koyunların etinden yapılmasıdır. Balıkesir, Bursa veya Artvin'de bu aromayı bulamazsınız" - Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt: - "Biz 'Artvin yatık döneri' adı altında Artvin Belediyemizle ortak bir çalışma yaparak coğrafi işaret başvurusunda bulunduk. Çok yakın zamanda coğrafi işaretimizi de alıp önce Karadeniz'e, sonra da tüm Türkiye'ye bu lezzeti tattırmak istiyoruz"

Yurthaber 07-10-22 11:09

TDT Aksakallılar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Bursa'da ödül töreninde konuştu:

"İşte birliğin geliştirilmesi için birbirimize daha çok iş yapacağız, daha çok ticaret yapacağız. Ulaşımı, altyapıyı, iletişimi geliştireceğiz. Bunun yolu da nereden geçiyor? Dilden geçiyor. Ortak dilde mutlaka buluşmamız gerekiyor. Ortak alfabede mutlaka buluşmamız gerekiyor. Ortak tarihte mutlaka buluşmamız gerekiyor" - "Gelişmiş ülkeler, Avrupa, Amerika, Çin, Japonya bu gibi ülkeler, dünya refahından çok daha fazla pay alıyor. Aslında dünyanın problemi de bu. Bölgesel ve küresel anlamda refahın adil dağıtılmamış olmasının sancılarını, sıkıntılarını bugün çekiyoruz. Nasıl çekiyoruz? Terörle çekiyoruz, iç savaşlarla ve göçlerle"

Yurthaber 26-09-22 14:56

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-Hırvatistan İş Forumu'nda konuştu: (1)

"(Türkiye-Hırvatistan ticaret hacmi) 2022'nin ilk 8 ayı itibarıyla 760 milyon doları geçmiş durumdayız. Şimdi yeni hedefimizi kısa vadede 2 milyar dolar olarak belirledik. Orta ve uzun vadede ise 5 milyar dolara ulaşmamızın önünde hiçbir engel görmüyorum" - "Hırvatistan'da faaliyet gösteren Türk firmalarının turizm, yenilenebilir enerji ve bankacılık sektörlerindeki yatırımları 200 milyon avroya ulaştı. Üçüncü ülkelerden gelen yatırımlarla birlikte bu rakamın esasen çok daha yüksek seviyede olduğunu biliyoruz" - "Türkiye ve Hırvatistan, bölgesel konumları ve ekonomileri itibarıyla ortak ülkelerdir. Son yıllarda ekonomik ve ticari iş birliğimizde yakaladığımız ivme bu konuda ümit vericidir"

Yurthaber 08-09-22 17:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanovic'le ortak basın toplantısında konuştu: (1)

"Ticaret hacmimiz geçen sene güçlü bir toparlanma göstererek salgın öncesi seviyeyi geride bıraktı ve 900 milyon doları yakaladı. Yaklaşık yüzde 41 artıştır bu fakat biz bunu tabii çok daha ileri taşımanın gayreti içerisinde olacağız" - "Bu ivmenin bu yılın 8 ayında artarak devam ettiğini ve hacmin şimdiden 760 milyon doları aştığını görüyoruz. 2016 yılındaki ziyaretimde belirlemiş olduğumuz 1 milyar dolar hedefini bu yılın sonunda rahatlıkla geçeceğimiz anlaşılıyor. Bu rakamı önümüzdeki dönemde önce ikiye katlayacağımıza, ardından da 5 milyar doları aşacağımıza inanıyorum" - "Bir bölge ülkesi olarak Türkiye, Balkanlar'da yaşanan tüm gelişmeleri yakından izlemekte ve bu bağlamda gereken katkıları sürdürmektedir"

Yurthaber 08-09-22 13:58

G7'den Rus petrolüne tavan fiyatı uygulaması

Rusya-Ukrayna Savaşı ve bunun küresel ekonomi üzerindeki etkisine karşı ortak tepkiyi görüşmek üzere toplan G7 Maliye Bakanları, Rus petrolüne tavan fiyatı uygulama planlarını onayladıklarını bildirdi.

Finans 02-09-22 17:16

Girişimci nasıl olunur? Girişimcilerin özellikleri nelerdir?

Söz konusu ticaret ve yatırım gibi konular olduğunda ‘girişimci’, oldukça sık duyduğumuz bir kavram oluyor. Özellikle hayatına yeni şekil vermeye başlamış ya da yeni bir kariyer planlamasına gitmiş kişilere sürekli daha girişimci olmaları gerektiği söyleniyor. Girişimci nasıl olunur ve girişimci insanların ortak özellikleri nedir sorularını bu yazıda yanıtladık.

Finans 24-08-22 16:29

OSBÜK 20. Olağan Genel Kurulu yapıldı

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız: - "(Sınırda karbon vergisinin ekonomiye maliyeti) Bu 8-10 milyar doları içeride tutma noktasında çalışmalarımızı yapmak ve karbon vergisine tabi olmayacak şekilde yeşil dönüşümü gerçekleştirmek zorundayız" - Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede: - "Hedefimiz önümüzdeki 10 yılda Türkiye'nin yüzde 1'i olan 750 bin hektarı ülke sanayisine kazandırmak"

Yurthaber 05-08-22 17:52

Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası Başkanı Köksal, görevine başladı

Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası Başkanı Dr. Serhat Köksal - "Bölgeye tekrar güzel günlerin geleceğine olan inancımı koruyor; krizi yönetmek, bölge genelinde hedeflenen yatırımları gerçekleştirmek ve hissedarların bölgesel iş birliğini ve kalkınmayı artırma vizyonuna katkıda bulunmanın hepimizin ortak sorumluluğu olduğuna inanıyorum"

Yurthaber 18-07-22 20:03

Malezya Başbakanı Yakub, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ortak basın toplantısında konuştu:

"Her iki ülke de şu anda yatırım, hizmetler ve e-ticaret gibi yeni alanları kapsayan Malezya-Türkiye Serbest Ticaret Anlaşmasının kapsamını genişletmenin son aşamalarındadır" - "Türkiye ticaretin yanı sıra ulaştırma sektöründe de palmiye yağı kullanabilir. Bu, fosil yakıtlara olan bağımlılığın azaltılması politikasına destek olacaktır"

Yurthaber 07-07-22 16:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakanı Yakub ile ortak basın toplantısında konuştu:

"Yerli ve milli aşımız TURKOVAC'ın Malezya'da kullanıma sunulması, aşı teknolojisi transferi ve birlikte aşı geliştirme konularında müşterek çalışmalar yürütmeyi planlıyoruz" - "Mevcut ivme 2024 yılı için belirlediğimiz 5 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefini kısa süre içerisinde yakalayacağımıza işaret ediyor"

Yurthaber 07-07-22 16:06

Bakan Karaismailoğlu, Filyos-Çatalağzı Yolu şantiyesindeki incelemede konuştu:

"Tamamlayıp hizmete açtığımız her yol, tıpkı akarsu gibi geçtiği yerlerin üretim, istihdam, ticaret, kültür ve turizmine önemli katkılar sağlıyor. Türkiye, son 20 yılda yaptığı büyük altyapı atılımı sayesinde dünyada en üst lige çıkmıştır. Altyapının sağladığı doğrudan, dolaylı ve tetikleyici ekonomik etkilerle en büyük 10 ekonomi arasında yerimizi alacağız" - "Hükümetlerimiz döneminde, ulaştırma ve haberleşme yatırımları için 1 trilyon 600 milyar liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdik. Bu yatırımlarımızın içinde yüzde 61'lik oranla büyük payı, kara yolları projelerimiz almakta"

Yurthaber 17-06-22 13:05

Altılı masadan ortak 'Kurumsal Reformlar Komisyonu' raporu! Merkez Bankası kararı dikkat çekti

Siyasi partiler 2023 seçimleri için vites artırmış durumda. Tüm partiler yeni programlarını, kararlarını birer birer açıklarken 'altılı masa'dan gelen açıklamalar da merakla takip ediliyor. Türkiye'nin ekonomi gündemine ilişkin sert eleştirilerini sık sık yönelten altı muhalefet partisi bugün yayımladıkları raporlar dikkat çeken kararlara imza attı. Parti liderlerinin tam mutabakatıyla onaylanan raporda Merkez Bankası'na ilişkin çarpıcı bir ayrıntı da yer aldı.

Haber 13-06-22 17:22

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran, 25. Avrasya Ekonomi Zirvesi'ne katıldı:

"Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde ve Bakan'ımızın yönetiminde ilkesel bir dış politika anlayışıyla barış ve diyalog eksenli diplomasiye öncelik veren yaklaşımlarla her bir sorunu çözmenin gayreti içindeyiz" - "Türkiye Cumhuriyeti olarak, dış politikamızı ulusal menfaatlerimiz ekseninde bütün insanlığı ilgilendiren ortak meselelerin çözümüne kanalize etmiş durumdayız"

Yurthaber 08-06-22 13:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile ortak basın toplantısında konuştu:

"Türkiye ile Kazakistan arasındaki ticaret hacmi, geçtiğimiz sene bir önceki yıla oranla yüzde 58 artarak 5,3 milyar doları aştı. Böylece 5 milyar dolar olarak belirlediğimiz hedefimizi kısa sürede geride bırakmış olduk. Şimdi inşallah birlikte atacağımız adımlarla, aynı hızla 10 milyar dolar hedefine ulaşacağız" - "Türkiye ile Kazakistan, gücünü müşterek tarih, dil, din ve kültür bağlarından alan köklü ilişkilere sahip iki kardeş ülkedir. Türkiye olarak Kazakistan'ın istikrarına ve huzuruna büyük önem veriyoruz"

Yurthaber 10-05-22 19:41

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile ortak basın toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’i resmi törenle karşılamıştı. İki lider yapılan görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi. Türkiye ile Kazakistan arasında ulaşım, savunma sanayii, askeri istihbarat, bilişim teknolojileri, kültür, tarım, taşımacılık, ticaret, gümrük, çevre, eğitim, gençlik, iletişim ve arşiv alanında 15 anlaşma imzalandı.

Haber 10-05-22 18:52

Altı muhalefet partisinden bir ilk! Seçim güvenliği için...

Altı muhalefet partisinin, seçim ve sandık güvenliği konusunda ortak çalışma kararının ardından oluşturulan "seçim güvenliği komisyonu" ilk toplantısını yaptı.

Haber 27-04-22 23:39

5 siyasi parti anlaştı! Yaşlıların sorunları araştırılacak

TBMM yaşlıların sorunlarını araştıracak. Yaşlıların sorunları ve alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla, 5 siyasi partinin ortak önergesi ile TBMM Araştırma Komisyonu kuruldu.

Haber 26-04-22 19:33

Asmanın su ihtiyacını düşürmek için proje hazırlandı

Türkiye, Portekiz, İtalya ve Fas'tan katılımcıların ortak projesiyle, iklim değişikliğinin Akdeniz'deki yüksek kaliteli üzüm üretimine olumsuz etkisinin önüne geçilmeye çalışılacak - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Gıda Analizleri Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Mehmet Emin Duru: - "Asmanın kök, yaprak ve dallarından alınan doğal malzemeyle oluşturduğumuz jeli, asmanın yüzeyden 20 santimetre derinlikte tabanına sereceğiz - "Böylelikle asmanın besin döngüsüne katkı verirken tabandan gelen suyun da buharlaşması önlenecek"

Yurthaber 23-04-22 11:56

Kahramanmaraş'tan yılın ilk çeyreğinde 294 milyon dolarlık tekstil ihracatı

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Balcıoğlu: - "En fazla ihracatı İtalya, Mısır, Almanya, Portekiz ve Fas'a yapmışız. Biz bu konuda büyük bir hız ve özveriyle çalışmalarımıza devam ediyoruz"

Yurthaber 20-04-22 11:02

Prof. Dr. Ersan Şen'den çarpıcı sözler! 'Asıl mesele ekonomidir; ortalık yangın yeri, ateş!'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ortaya attığı, 'altılı masa' liderlerinin ortak bildiri metninin bir büyükelçi tarafından düzeltilip yayımlandığı iddiasını CHP reddetmişti. Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden gelen açıklamada da konuyla ilgili Almanya Büyükelçisi Jürgen Schulz'u hedef alan haber yalanlanmıştı. Konuyla ilgili soru yöneltilen Prof. Dr. Ersan Şen, iddialara cevap vermekle CHP'nin hata ettiğini söyleyerek asıl meselenin hayat pahalılığı ve ekonomi olduğunu dile getirdi.

Haber 13-04-22 09:52

Türkiye yenilenebilir enerjideki atılımıyla dünyada ön plana çıkıyor

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Altunyaldız: - "Sadece son 10 yılda jeotermal enerji kapasitemizi 100 kat artırdık. Rüzgarda 10 bin megavatı geçtik. Dünyada bu alanda 10, Avrupa'da da 5'inci sıradayız" - "Yenilenebilir enerji alanında çalışmalarımız ve katettiğimiz mesafe dünyaya örnek teşkil ediyor"

Yurthaber 05-04-22 11:02