Turkiye Yazarlar Birligi Istanbul Subesi Haberleri

5. Vedat Günyol Deneme Yarışması’nın sonuçları açıklandı

Kartal Belediyesi’nin çevirmen, eleştirmen, öğretmen, yayıncı ve yazar Vedat Günyol anısına; Türkiye Yazarlar Sendikası, Cumhuriyet Gazetesi, Kırmızı Kedi Yayınevi ve İstanbul Atatürk Lisesi Mezunları Vakfı ile birlikte bu yıl 5.’sini düzenlediği ‘Vedat Günyol Deneme Yarışması’nda dereceye giren eserler açıklandı.‘Yazarların Cumhurbaşkanı’ Vedat Günyol anısına düzenlenen deneme yarışmasının sonucu açıklandı.

Yurthaber 2021-03-01 14:44:05

Türk ve Arap sanatçılar Armoni sergisinde bir araya geldi

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi'nin ev sahipliğinde açılan sergide, 31 sanatçının farklı disiplinlerden heykel, resim ve ahşap oyma gibi eserleri yer alıyor

Magazin 2020-01-14 09:44:05

11. İstanbul Edebiyat Festivali başladı

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen "11. İstanbul Edebiyat Festivali"nin açılışı Kızlarağası Medresesi'ndeki etkinlikle gerçekleştirildi - TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı: - "İstanbul, medeniyet coğrafyamızın mana başkentidir. Bu mana başkentinin yetiştirdiği şair ve yazarlar da o manayı asla unutmayacak, o maneviyat çerçevesinde üretmeye devam edecek" - İTO Yönetim Kurulu üyesi Münir Üstün: - "Biz İstanbul Ticaret Odası olarak böylesi kıymetli bir organizasyonda yer almaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Bundan sonra da kalemle, kitapla, okurla ve yazarla birlikte olmaya devam edeceğiz" - İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz: - "Türkiye'de güzel şeyler oluyor her zamanın mutlaka güzel bir penceresi ve perspektifi vardır. Mesele zamanı ve anı değerlendirmek ve geleceğe yönelmektir"

Magazin 2019-12-26 14:50:07

İstanbullular bu hafta kültür ve sanata doyacak

Bu hafta İBB Şehir Tiyatrolarında 20, İstanbul Devlet Tiyatrosunda 7 oyun sahnelenecek - Bu yıl ikincisi düzenlenen "İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali", Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu konseriyle başlayacak - Türkiye Yazarlar Birliğinin bu yıl 11'incisini düzenlediği Edebiyat Festivali, "Edebiyat ve Gençlik" temasıyla 26-28 Aralık'ta sanatseverleri ağırlayacak

Magazin 2019-12-22 12:36:35

Şair Orhan Şaik Gökyay, vefatının 25. yılında anılıyor

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı: - "Vatan şairi olarak anılmasını sağlayan Gökyay, şiirlerinde yeni nesillere vatan, millet ve memleket şuurunu vermiştir. Yaşadığı topraklara içtenlikle bağlı yerli ve milli bir aydındır. Sadece edebi eserleriyle değil ilmi çalışmalarıyla da öncü bir şahsiyettir"

Magazin 02-12-19 16:50

Ünlü yazarlar 38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda kitaplarını imzaladı

Zafer Algöz, Ercan Kesal, Can Yılmaz, Ahmed Günbay Yıldız, Ahmet Yenilmez, Betül Zarifoğlu, Bihter Dinçel, Burak Aksak, Mustafa Balbay, Ali Ural, Engin Alan, Şükrü Erbaş, Neslihan Saltaş, Yonca Evcimik, Bahadır Yenişehirlioğlu'nun da aralarında bulunduğu birçok yazar okuyucularla bir araya geldi

Magazin 10-11-19 15:55

İyi Şanslar oyununda fare sürprizi

Yönetmen, oyuncu ve oyun yazarı Okday Korunan: - "Devlet Tiyatroları, Türk tiyatro seyircisini yetiştirmenin yanında biz meslek sahipleri, oyuncular, yönetmenler ve yazarlar için de bir okuldur. Usta-çırak ilişkisinin devam ettiği kıymetli bir kurumdur" - "Bir ayna tutuyoruz. Tuttuğumuz aynada, insana düştüğü durumu ve bu durum konusundaki ısrarcı tavrı sonucunda varacağı noktayı göstermeye çalışıyoruz" - "Ne zaman ki insanlar, insandan İnsan-ı Kamil'e bir yolculuk yapar, bu derin ve uzun, meşakkatli bir yoldur, o zaman sanıyorum hem insan hem çevre, bununla birlikte de insanlık kurtulmuş olacak" - İstanbul Devlet Tiyatrocusu oyuncusu Kamil Korunan: - "Oyunda, izleyenlere kirlenen dünyamızı ve insanların fareleşmesini göstereceğiz. İnanıyorumki seyircinin hoşuna gidecek ve alkışı bol bir oyun sunacağız" - Oyuncu Yavuz Güney Tinin: - "Yoğun bir hazırlık döneminin ardından sahneye çıkacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Oynadığım "Fare" karakteriyle seyircileri büyük bir sürpriz bekliyor"

Haber 21-10-19 11:39

Diyarbakır annelerinin oturma eylemine destek ziyaretleri

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak, 3 Eylül'de HDP İl Başkanlığı binası önünde Diyarbakır annelerinin başlattığı oturma eylemine destek ziyaretleri sürüyor - Diriliş Ertuğrul dizisinin oyuncusu Hanifi Koç: - "İnşallah bu ülkede terör bitecek" - AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ: - "İnşallah annelerin bu duruşları, direnişleri mutlu bir sonla neticelenir" - Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Gülşen Koçak: - "Annelerin bu feryatları arşı titretiyor"

Yurthaber 10-09-19 18:15

Diyarbakır annelerinin oturma eylemine destek ziyaretleri

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak, 3 Eylül'de HDP İl Başkanlığı binası önünde Diyarbakır annelerinin başlattığı oturma eylemine destek ziyaretleri sürüyor - Diriliş Ertuğrul dizisinin oyuncusu Hanifi Koç: - "İnşallah bu ülkede terör bitecek" - AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ: - "İnşallah annelerin bu duruşları, direnişleri mutlu bir sonla neticelenir" - Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Gülşen Koçak: - "Annelerin bu feryatları arşı titretiyor"

Haber 10-09-19 18:15

HDP önünde eylem yapan annelere kadın gazetecilerden destek

İstanbul ve Ankara'dan Diyarbakır'a gelen kadın gazeteci ve yazarlar, çocukları PKK tarafından kaçırılan annelere destek verdi.

Haber 08-09-19 15:18

Kadın gazetecilerden Diyarbakır'daki annelere destek

İstanbul ve Ankara'dan Diyarbakır'a gelen kadın gazeteci ve yazarlar, çocukları PKK tarafından kaçırılan annelere destek verdi

Haber 08-09-19 14:19

İSO Turkiye İmalat PMI Ağustos’ta 48,0’a yükseldi

İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) Ağustos’ta 48 seviyesine yükseldi ve Temmuz 2018’den bu yana en yüksek düzeyde kaydedildi.Ekonomik büyümenin öncü göstergesi olan imalat sanayi performansında en hızlı ve güvenilir referans kabul edilen İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye ve İstanbul İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) anketlerinin Ağustos 2019 dönemi sonuçları açıklandı.Eşik değer olan 50,0’nin üzerinde ölçülen tüm rakamların sektörde iyileşmeye işaret ettiği anket sonuçlarına göre, Temmuz’da 46,7 düzeyinde gerçekleşen Türkiye İmalat PMI ağustosta 48 seviyesine yükseldi.Sektörün faaliyet koşullarında halen yavaşlamaya işaret etmekle birlikte Türkiye İmalat PMI, Temmuz 2018’den beri en yüksek düzeyde kaydedildi.Talebin güçlendiğine işaret eden anket verilerinin yansıması olarak yeni siparişlerdeki ivme kaybı son 17 ayın en ılımlı düzeyinde kaydedildi.

Haber 02-09-19 10:27

İSO Turkiye İmalat PMI Temmuzda 46,7 oldu

İstanbul Sanayi Odası İstanbul İmalat PMI ise Temmuz’da 49,6 ile son bir yılın en yüksek düzeyine ulaştı ve İstanbul imalat sektöründeki faaliyet koşullarının dengelenmeye yakın olduğuna işaret etti.İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye ve İstanbul İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) anketlerinin Temmuz 2019 dönemi sonuçları açıklandı.

Haber 01-08-19 10:19

Gazeteci Gündem'e FETÖ üyeliği cezası

Eski Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı üyesi Mehmet Gündem, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı - İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu yargılanan Gündem'i, yurt dışına çıkış yasağı uygulayarak tahliye etti

Haber 09-07-19 16:33

İSO Turkiye İmalat PMI Haziran’da 47,9’a yükseldi

İSO Türkiye İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi), haziranda 47,9 ile yaklaşık son bir yılın en yüksek düzeyinde gerçekleşti.İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye ve İstanbul İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) anketlerinin Haziran 2019 dönemi sonuçları açıklandı.

Haber 01-07-19 10:15

İSO Turkiye İmalat PMI 45,3 oldu

İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi), Mayıs’ta 45,3 oldu.İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye ve İstanbul İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) anketlerinin Mayıs 2019 dönemi sonuçları açıklandı.

Haber 03-06-19 10:15

Nilüfer Belediyesi’nden görme engelliler için şiir kitabı

Nilüfer Belediyesi’nin, Türkiye Yazarlar Sendikası iş birliğiyle görme engelli okurlar için Braille alfabesiyle hazırladığı “Şiirlerle İstanbul” adlı kitap yayınlandı.

Yurthaber 28-05-19 16:35

Cevdet Kılıçlar'ın uğruna ölmeyi istediği değerleri vardı

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen "İlk Kitaplar İlk Heyecanlar" programında, Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisine İsrail donanması tarafından yapılan saldırıda hayatını kaybeden Cevdet Kılıçlar konuşuldu - Cevdet Kılıçlar'ın eşi yazar Derya Kılıçlar: - "Uğruna ölmeyi istediği önemli değerleri vardı. Onun örnekliğine ihtiyacımız olduğunu düşünerek 'Cevdet: Bir Şehidin Hikayesi' kitabını yazdım" - TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı: - "Şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak için sanatın ve edebiyatın gücünden istifade etmek gerekiyor. Eğer biz bunu yapmazsak yarın bizim çocuklarımız zalimleri mazlum, mazlumları da zalim olarak öğrenmek durumunda kalır"

Haber 04-05-19 21:18

İSO Turkiye İmalat PMI Nisan’da geriledi

İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi), Nisan’da 46,8 seviyesinde gerçekleşti ve Türk imalat sektörünün faaliyet koşullarında yavaşlamanın devam ettiğini gösterdi.

Haber 02-05-19 10:14

İSO Turkiye İmalat PMI Mart’ta 47,2’ye yükseldi

İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi), Mart ayında 47,2’ye yükselerek Temmuz 2018’den beri en yüksek düzeyde kaydedildi.İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye ve İstanbul İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) anketlerinin Mart 2019 dönemi sonuçları açıklandı.

Haber 01-04-19 10:13
Yurthaber 21-03-19 16:15

Geleceğin edebiyatçıları ödüllerine kavuştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür AŞ ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen, "6. Çocuk Yazarlar Hikaye Yarışması" ve "3. Genç Yazarlar Hikaye ve Şiir Yarışması"nda dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı - Kültür AŞ Genel Müdürü Kemal Kaptaner: - "İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle, Çocuk Yazarlar Hikaye Yarışması ve Genç Yazarlar Hikaye ve Şiir Yarışması'na bu sene farklı bir katkı daha yaptık ve yarışmamıza şiiri de dahil ettik, böylece organizasyon bir adım daha gelişmiş oldu" - Avcılar Süleyman Nazif Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşenur Tekin: - "İyi kitaplar insanı daha iyi kitaplara götürüyor. Yaşıtlarımın şiirle ilgilenmesini isterim çünkü şiir, şuur demektir"

Haber 20-03-19 13:24

İstanbul'un zengin öyküsünün peşine düşeceğiz

İBB Kültür Daire Başkanlığı ve TYB İstanbul Şubesi iş birliğiyle bu yıl ilk defa düzenlenecek İstanbul Öykü Festivali, 15 Mart'ta başlıyor - 1. İstanbul Öykü Festivali kapsamında, edebiyatseverleri, öykü türünün gelişimiyle toplumdaki karşılığını analiz edecek oturumlar, kitap sergileri, imza günleri ve öykü okumaları gibi etkinlikler bekliyor - TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı: - "Usta öykücülerin eserlerine baktığımızda bizi hemen İstanbul'un silüeti selamlar. Bu sadece dünün yazarları için değil bugünün eli kalem tutanları için de geçerlidir. Dolayısıyla öyküsü zengin olan bu şehirde öykü festivali yapmak, uzun yıllardan beri hayalimizdi" - "Yazarlar dünyalarında hep ideal bir şehir inşa ederler. Biraz da bu idealin peşine düşeceğiz. En güzeli nasıl olması gerekirin cevabını arayacağız. Sait Faik'in ve Mustafa Kutlu'nun öykülerindeki İstanbul'un sokaklarında dolaşacağız. Bazen 'Ah İstanbul', bazen 'Ey İstanbul' diyeceğiz"

Haber 14-03-19 11:29

İSO Turkiye İmalat PMI Şubat ayında 46,4’e çıktı

İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi), Şubat’ta son altı ayın en yüksek düzeyi olan 46,4’e yükseldi.

Haber 01-03-19 10:30

Yayıncılar ve yazarlar İstanbul Fellowship yemeğinde buluştu

Farklı ülkelerden yayıncılar ve yazarlar, Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortağı olduğu Uluslararası Avrasya Kitap Festivali kapsamında yayımcılık sektörüne uluslararası iş birliği imkanları sunan İstanbul Fellowship dahilindeki akşam yemeğine katıldı

Haber 27-02-19 22:39

Cemalettin Latiç'e Saygı Gecesi

Boşnak edebiyatının temsilcilerinden Bosna Hersek'in milli marşının yazarı Latiç için saygı gecesi düzenledi - Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı: - "Bosna bizim uzağımızda değil, her zaman yakınımızda. Bizim sınırlarımız Edirne'den Kars'a değil, siyaseten olmasa bile kültürel olarak bu sınırları aşmak zorundayız" - Cemalettin Latiç: - "İslam bizim gönül bağlarımızı yakınlaştırdı. İnşallah hem bu dünyada hem öteki dünyada, bu iki halk beraber olacak"

Haber 23-02-19 21:13

Cumhuriyet Davası kararını yaptıkları açıklamayla protesto ettiler

CUMHURİYET Gazetesi davasında yargılanan eski yönetici ve yazarlar hakkında İstinaf Mahkemesi’nin verdiği onama kararı Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde yapılan açıklamayla protesto edildi.

Haber 21-02-19 16:58

Cumhuriyet Davası kararını yaptıkları açıklamayla protesto ettiler

CUMHURİYET Gazetesi davasında yargılanan eski yönetici ve yazarlar hakkında İstinaf Mahkemesi’nin verdiği onama kararı Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde yapılan açıklamayla protesto edildi.

Haber 21-02-19 15:38

Bosna’nın “Yunus Emre”si Cemalettin Latiç’e saygı gecesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Boşnak Edebiyatı’nın güçlü temsilcilerinden, Bosna Hersek’in milli marşının yazarı Prof.

Haber 20-02-19 10:44

Ali Ulvi Kurucu vefatının 16. yılında anıldı

Şair, yazar ve hafız Kurucu için Üsküdar Belediyesi, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ve Erguvan Yayınları tarafından Üsküdar Belediyesi Valide Sultan vapurunda anma programı düzenlendi - Ali Ulvi Kurucu'nun kızı Seher Bulut: - "Babam, ruhunda titreşen, geceleri de uykusunu kaçıran, şehirlerinde ve dualarında yer alan, damarlarında dolaşan kan gibi hep helal lokma kaygısı taşıyordu" - TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı: - "Yakın geçmişi bilmezsek, günümüzde Müslümanların bazı alanlardaki kazanımlarının kahramanlarını tam olarak göremez ve anlayamayız. Bu sebeple yakın tarihimizin hafızası Kurucu'yu anlamak, Türkiye'nin son yüzyılını anlamak olacaktır"

Haber 04-02-19 17:47

Yarının Türkiye’si idealist gençlerin omzunda yükselecek

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, Yahyalı TÜGVA Temsilciliğinin davetlisi olarak geldiği Yahyalı’da gençlerle söyleşi, gerçekleştirdi.Yahyalı Kadın ve Gençlik Merkezi’nde düzenlen programda Bıyıklı Kültür ve Medeniyet Değerleri üzerinde durdu.

Yurthaber 07-01-19 12:20

Tuna: Geçmişimiz ile geleceğimizi buluşturuyoruz

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıldönümü kutlamaları kapsamında organize edilen, ’3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu’ konulu şiir yarışmasına, "Artık ‘ulusal’ unvanı ekleyebiliriz” dedi.Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) ile birlikte bu yıl 3’üncüsünü düzenledikleri yarışmaya, Mersin merkez ve ilçelerinin yanı sıra İstanbul, Bursa, Çanakkale, Şanlıurfa, Trabzon gibi yurdun dört bir köşesinden şiirlerin katıldığının bilgisini veren Tuna, “Kahraman ecdadımızın 97 yıl önce yazmış olduğu Mersin’in kurtuluş destanını kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.Tuna, 15 yıllık görev süreleri içerisinde milli, manevi ve kültürel değerler ile tarih şuurunu kaybetmemek adına bu etkinliklere önem verdiklerinin altını çizerek, “Milli günlerde düzenlediğimiz etkinlikler ile amacımız, genç nesillere tarih şuurunu aşılamaktır.

Yurthaber 20-12-18 15:40

Yazar öğretmenler kültür ve medeniyet emekçisi olarak bir modeldir

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi tarafından, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde "Öğretmen Yazarlar" adlı söyleşi düzenlendi - TYB İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı: - "Bu program vesilesiyle öğretmen yazarları gündeme getirmek, üreten, eser veren, değer katan, kıymet kazandıran, kültür medeniyet emekçisi bir model olarak yazar öğretmenleri topluma sunmak istedik"

Haber 19-11-18 18:36

Çocuk kitabı yazarları 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarında

"37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı"nda yazarlar, okuyucularıyla bir araya geliyor - Yazar ve şair Bestami Yazgan: - "Dünya bir ağaç olsa çiçeği çocuk olurdu. Bilgi de bir ağaç olsa çiçeği kitaplar olurdu. Bu fuarda dünyanın en güzel iki çiçeğiyle bir arada olduğum için ve bu güzelliğe bir nebze olsa katkıda bulunduğum için mutluyum" - Çocuk romanı yazarı Ömer Açık: - "Çocuk kitapları sadece çocuklar için değildir. Bunu bir defa yetişkinlerin kavramasını sağlamamız lazım. Çocuğun hissiyatını, duygularını, dünyasını anlayabilmek için yetişkinlerin çocuk kitabı okuması gerekir"

Haber 13-11-18 18:33

Selim İleri terk edilmişlerin, unutulmuşların yazarı

Kültür Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan: - "Toplumu yazmak, belli bir ideolojinin, inancın tekelinde değildir hiç şüphesiz. Çünkü toplumumuzun nereden nereye geldiğini, cumhuriyet öncesinden buraya hangi aşamalardan geçtiğini, bir Selim İleri inceleyicisi fark etmelidir" - Yazar Faruk Şüyün: - "Türkiye'deki yazarlar dünya edebiyatçılarına benzetilmeye çalışıyor. Söz konusu Selim ise kelimeleri çok dikkatli seçmek gerekiyor" - Yazar Beşir Ayvazoğlu: - "Dünya edebiyatında, yazdıkları veya yaşadıkları şehirle anılan birçok yazar var. İstanbul denilince aklımıza Yahya Kemal, Ahmet Hamdi Tanpınar geliyor ama benim aklıma her zaman Selim İleri de geliyor"

Haber 10-11-18 17:46

Yahya Kemal Beyatlı vefatının 60. yılında anıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen "Evvel Giden Ahbab" başlıklı etkinlikte, akademisyen, tarihçi ve yazarlar liseli gençlere Yahya Kemal'i anlattı - Yazar Beşir Ayvazoğlu: - "Kapağıyla, iç düzeniyle, kağıdıyla insanı cezbeden şiir kitapları elime geçti. Yahya Kemal'in bu kitapları taşrada şiire ve edebiyata meraklı bir genç için hazine niteliğindeydi. Ben o kitapları o kadar okudum ki neredeyse 'Kendi Gök Kubbemiz' ve 'Eski Şiirin Rüzgarıyla' kitaplarının hafızı haline gelmiştim" - İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayati Develi: - "Kimlik tarifle yapılan bir şeydir. Hangi kimliğe sahip olduğumuzu, biri bize bunu öğrettiği için biliyoruz. Yahya Kemal, kendi döneminde bir Türk tarifi ortaya koymuş ve bize Türk'ü nasıl anladığını ifade etmiştir"

Haber 01-11-18 21:02

Herkesin cevabını aradığı soru: Kaşıkçının cesedi nerede?

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de giriş yaptığı Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğundan çıkmamasının ardından geçen 18 günün sonunda ölümüne dair Riyad'dan gelen açıklamalar, olayın nasıl geliştiğine ışık tutmazken, cesedin şu an nerede olduğuna dair de herhangi bir cevap barındırmıyor -Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayıyla ilgilenen aktivistler, yazarlar ve gazeteciler, herkesin merak ettiği, "Cesedi nerede?" sorusuna yanıt arıyor

Haber 20-10-18 23:54

Yenikapı’da Siirt Tanıtım Günleri düzenlenecek

Merkezi İstanbul’da bulunan Siirt Vakfı tarafından 7-11 Kasım’da İstanbul Yenikapı’da "Siirt Tanıtım Günleri" düzenlenecek.Siirt Vakfı Başkanı Zeki Akyüzlü, Siirtli hemşehrileriyle her yıl Yenikapı’da bir araya geldiği Siirt Tanıtım Günleri Etkinliğinin bu yıl da devam edeceğini, yoğun talep üzerine 7-11 Kasım 2018’de gerçekleştirilecek tanıtım günlerine tüm Siirtli vatandaşların davetli olduğunu söyledi.Kültürel etkinliklerinin, yöresel ürünlerin ve yemeklerin yer alacağı etkinlikte 3 dilde tasavvuf müziği yer alacağını ve sürpriz aktiviteler gerçekleştirileceğini belirten Akyüzlü, Siirt için fırsata dönüştürülecek etkinliğe devlet erkanı, milletvekilleri, bürokratlar, akademisyenler, yazarlar, sanatçılar, Siirtli vatandaşlar ile İstanbulluların katılacağını ifade etti.

Yurthaber 11-10-18 10:10

12 yıldır Frankfurt Kitap Fuarı'nda sektörümüzle birlikteyiz

Frankfurt Kitap Fuarı, "Dünyayı hareket ettiren fikirler" sloganıyla kapılarını 70. kez açtı - İTO Başkan Yardımcısı İsrafil Kuralay: - "Kültürün katma değerini ölçmek mümkün değil. Biliyoruz ki kültür ülkenin geleceğine yatırımdır. Bu inancımız sebebiyledir ki İstanbul Ticaret Odası olarak 12 yıldır dünyanın en büyük kitap fuarı Frankfurt Kitap Fuarı'nda sektörümüzle birlikteyiz" - "Türk yayıncılık ekosistemi 2,5 milyar doları bulan pazar hacmiyle hızla büyüyor. Türk yayıncıları olarak 2022 yılında 356 milyar dolara ulaşması beklenen global kitap pazarından daha fazla pay almak istiyoruz" - "Yayım dünyası editörler, yazarlar, çevirmenler, grafikerlerden oluşan büyük, büyük olduğu kadar da kırılgan ve duygusal bir sektör. Sıkıntılı süreçte bu sektörün yanında olmalıyız ki yarın için yatırım yapmış olalım" - "Yayıncılar Frankfurt'ta mobil cihazlarla, yapay zeka ile rekabet ediyor. Yazılı içerik hep bizimle olacak. Mobil içerik ve yeni dijital platformlar ise sürekli yükseliyor. Dijital çağ iyi yazılmış içerik için yepyeni vaatler sunuyor"

Haber 10-10-18 12:23

Türkiye Yazarlar Birliği’nden Yayıncılara Destek Çağrısı

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, yaptığı yazılı açıklamada yayıncılara destek verilmesi gerektiğini...

Yurthaber 07-09-18 09:35

İso Turkiye İmalat Pmı Ağustos Ayında 46,4 Oldu

İstanbul Sanayi Odası Türkiye ve İstanbul İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) Ağustos 2018 raporları...

Yurthaber 03-09-18 10:14

İso Turkiye İmalat Pmı Temmuz’da 49 Oldu

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat PMI 2018 yılı Temmuz ayında 49 düzeyine yükseldi.İstanbul Sanayi...

Yurthaber 01-08-18 10:17

İso Turkiye İmalat Pmı Haziran’da 46,8 Oldu

İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) haziran ayında 46,8 oldu. Bu...

Yurthaber 02-07-18 10:40

İso Turkiye Pmı Mayıs’ta 46,4 Oldu

İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) Mayıs ayında 46,4’e gerileyerek ikinci...

Yurthaber 01-06-18 10:11

Anar Rızayev'in 80'inci yaşı İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde kutlandı

AZERBAYCAN Yazarlar Birliği Başkanı Anar Rızayev’in 80'inci yaşı İstanbul’da düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.

Haber 30-03-18 10:21

Anar Rızayev'in 80'inci yaşı İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde kutlandı

AZERBAYCAN Yazarlar Birliği Başkanı Anar Rızayev’in 80'inci yaşı İstanbul’da düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.

Haber 30-03-18 09:44

Anar Rızayev’in hayatı panelde anlatılacak

Azerbaycan milli edebiyatının önemli isimlerinden olan Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar Rızayev’in hayatı ve eserlerini konu alan bir etkinlik gerçekleştirilecek.Dünyaca ünlü Azeri yazar Anar Rızayev’in 80’inci doğum günü anısına 29 Mart Perşembe günü saat 15.30’da İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde ünlü yazar Rızayev’in de onur konuğu olarak katılacağı bir panel düzenlenecek.Düzenlenecek panelde; eserleri bugüne dek otuzun üzerinde farklı dile çevrilen Azeri yazar için Türk Edebiyat Vakfı ile ortaklaşa düzenlenecek.

Haber 27-03-18 11:34

Ünlü Azeri Yazar Rızayev üniversiteli gençlerle buluşuyor

AZERBAYCAN milli edebiyatının önemli isimlerinden Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar Rızayev’in hayatı ve eserleri yazarın onur konuğu olarak katılacağı İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde yapılacak etkinlikte anlatılacak.

Haber 27-03-18 11:26

TYB'den Kitabına Göre Konuşalım paneli

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Bıyıklı: - "Genç şairleri ve yazarları önemsiyoruz. Edebi yürüyüşlerinde destek olmak için bu programları hazırlıyoruz"

Haber 24-03-18 22:31