Turkiyenin Abd Buyukelcisi Serdar Kilic Haberleri

Serdar Ünsal İran milletvekillerine tepki gösterdi: “İsrail, Fransa ve ABD’nin oyununa gelmeyin”

Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal, İran Milletvekillerine ve diplomatlarına tepki göstererek, “İsrail, Fransa ve ABD oyununa gelerek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hakkında ileri geri konuştuğunuzun farkında mısınız" dedi.Yıllardan beri Laçın bayatısının her yerde söylendiğini belirten Serdar Ünsal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu Laçın bayatısını ve Karabağ şiirini okurken 30 yıldır Laçın’ın Azerbaycan’dan ayrı olduğuna vurgu yapmıştır.

Yurthaber 2020-12-14 12:00:15

Türkiye'den ABD Başkan Yardımcısı Pence'e Ayasofya yanıtı

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, "Ayasofya, tüm inançlar için açık kalacaktır. Son 500 yıldır olduğu şekilde, tarihi mozaikler korunacaktır. Başpiskopos, aynı şeyi Yunanistan'daki Osmanlı Müslümanlarının mirası için söyleyebiliyor mu?" dedi.

Haber 2020-07-24 17:16:19

Pençe-Kaplan Operasyonunu eleştiren ABD'li kuruluşlara Büyükelçi Serdar Kılıç'tan sert tepki

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, ABD Uluslararası Dini Özgürlükler Komisyonunun (USCIRF) Pençe-Kaplan Operasyonunu eleştirmesine sert tepki gösterdi. Kılıç açıklamasında, "YPG/PKK Suriye'de yüzlerce sivili doğrudan hedef alıp öldürürken ölü sessizliği yaşıyordunuz. Utanç verici bir yaklaşım." ifadelerini kullandı.

Haber 2020-06-20 20:17:36

Büyükelçi Kılıç'tan ABD'li Senatöre 'Uygur' Yanıtı

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Ankara'nın Çin’den kaçan bir Uygur Türkü’nün iadesini talep eden Pekin’e yardımcı olduğu iddiasını içeren bir haberi Twitter’dan paylaşan ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı James Risch’e tepki gösterdi

Haber 2020-05-23 05:27:08

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Washington'da kutlandı

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç: - "Türk milletinin tarihinde utanç duyacağı, yüzleşmek zorunda olacağı bir leke yoktur. Türkiye Cumhuriyeti'nin kimsenin bir karış toprağında da gözü yoktur" - "Bugün bazı çevreler, kara propagandayla, yaptırım tehditleriyle, asılsız iddialar içeren tasarılarla milletimizi kendilerince cezalandırmaya çalışıyorlar. Bu çevreler 70 yıllık Türkiye ile ABD arasında olan ortaklığı ve bağı kendi sığ siyasi çıkarları uğruna riske atmakta beis görmüyorlar"

Haber 30-10-19 06:10

ABD Başkanı Trump'ın Keşmir girişimi

Azad Cammu Keşmir Başkanı Serdar Mesud Han, ABD Başkanı Donald Trump'ın Hindistan ile Pakistan arasında gerilimin düşürülmesi girişimini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti - Cammu Keşmir'de bu ay çoğu genç erkek gösterici olmak üzere binlerce kişi gözaltına alındı

Haber 20-08-19 17:25

Muhalefetten S-400 Alımına Destek

Türkiye’nin dün Rusya’dan teslim aldığı S-400 hava savunma füze sistemini ana muhalefet partisi CHP başta olmak üzere muhalefet sahiplenirken, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, ABD Kongresi'nde Türkiye'ye yaptırım uygulanma çağrısına Twitter üzerinden yanıt verdi

Haber 13-07-19 21:34

Büyükelçi Kılıç'tan Washington Post'a PKK tepkisi

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, terör örgütü PKK'nın elebaşı Cemil Bayık'ın yazısını yayımlayan Washington Post gazetesine tepki gösterdi - Büyükelçi Kılıç: - "Bu gerçekleri (örgütün terör faaliyetleri) görmezden gelerek ABD tarafından aranan PKK'nın kana susamış liderlerine sayfalarını açan Washington Post gazetesi, gazetecilik mesleğini dibe vurdurttu" - "Bu, Türk milletine ve PKK terör örgütünün kurbanı olan on binlerce masum erkek, kadın ve çocuğa hakarettir"

Haber 04-07-19 02:53
pkk

Pakistan halkı ABD'nin Filistin'e barış getireceğine inanmıyor

Pakistan halkı, ABD'nin Yüzyılın Anlaşması'yla Filistin'e barış getireceği iddiasına inanmıyor - İslamabad'da yaşayan kitapçı Şevket Ali: - "Biz Müslüman olarak her yerde barış istiyoruz ama Filistin'de barışı İsrail ya da ABD değil Müslüman ülkeler sağlamalı" - Resepsiyon görevlisi Serdar Ali: - "Tüm milletler huzur ve barış içinde yaşasın ama ABD'nin Filistin'de bir barış arzu ettiğini düşünmüyorum" - İslamabad'da yaşayan taksici Melek İrfan: - "Amerika hiçbir yere barış götüremez"

Haber 25-06-19 11:10

Donald Trump Beyaz Saray'da iftar verdi

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da Ramazan ayı dolayısıyla iftar yemeği verdi - Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın da yer aldığı iftara, başkent Washington'da görev yapan Müslüman ülkelerin diplomatik temsilcileri katıldı

Haber 14-05-19 05:38

Özdoğan: Hedefim Türk sinemasında ilklere imza atmak

Hollywood ödüllü Adanalı genç sinema yönetmeni Nuri Cihan Özdoğan, hedefinin Türk sinemasında ilklere imza atmak olduğunu söyledi.Özdoğan, sinema sanatında ortaya koyduğu eserlerle Türkiye’nin yanı sıra İngiltere, ABD, Çin, Hindistan, Kanada ve Lübnan’daki ulusal ve uluslar arası film festivallerinden çeşitli ödüller kazanan genç sinema yönetmeni Özdoğan, Adana Valisi Mahmut Demirtaş’a çalışmaları hakkında bilgi verdi.Genç yönetmen Özdoğan, görme engelli işçilerin yaşamını anlatan kısa metrajlı ‘’Sirayet’’ adlı filmle 2017 yılında Hollywood Türk Film Festivali’nde seyircilerin oylamasıyla ‘’En İyi Film Ödülü’’nü 2019’un Mart ayında İngiltere’nin Camridge Üniversitesi’nda düzenlenen film festivali yarışmasında ‘’En İyi Kurmaca’’ ve ‘’Yılın Filmi’’ ödüllerini kazandığını söyledi.Özdoğan, filminde daha çok Adanalı oyuncu ve ekibe yer verdiğini, ayrıca Engin Yüksel, Kemal Burak Alper ve Serdar Şeker gibi ünlü sanatçılar ile 6.

Yurthaber 01-05-19 13:15

Büyükelçi Kılıç’tan Trump’ın ’1915’ açıklamasına tepki

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, ABD Başkanı Donald Trump’ın 1915 olaylarıyla ilgili yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi.Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, ABD Başkanı Donald Trump’ın 1915 yılındaki olaylarla ilgili ifadelerine Twitter hesabından yaptığı açıklama ile yanıt verdi.

Haber 25-04-19 09:32

Washington'da yaşayan Türklerden Ermeni iddialarına karşı protesto

ABD'nin başkenti Washington'da yaşayan yüzlerce Türk, 1915 olayları gerekçesiyle toplanan Ermenilerin iddialarına karşı protesto eylemi düzenledi - Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç: - "ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamasında Meds Yeghern ifadesinden başka bir sıkıntı daha var. O dönemde Ermeni Taşnak çetelerince katledilmiş binlerce Müslüman var. Onların acıları niçin yok sayılıyor"

Haber 25-04-19 07:25

Büyükelçi Kılıç'tan ABD yönetimine 1915 olayları tepkisi

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç: - "Başkan Trump'ın 1915 olayları hakkındaki asılsız iddialar konusunda yaptığı açıklama, Ermeni Taşnak çetelerinin görülmemiş mezalimine uğrayan yüz binlerce Müslümanın acılarını yine görmezden gelmekte olup, ön yargıyla kaleme alınmıştır ve bütünüyle kabul edilemez niteliktedir"

Haber 24-04-19 21:20

Türkiye ile ABD'nin birbirine ihtiyacı var

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç: - "(Türkiye-ABD ilişkileri için) Herkes 'stratejik ortaklık', 'stratejik müttefiklik' gibi ifadeler kullanıyor, ben iki ülke ilişkilerini 'stratejik dostluk' diye tarif ediyorum ve bu kolay değil, hafife almamalıyız, bunu korumalıyız" - "Türkiye'nin ABD'ye ihtiyacı var diyorlar, doğru ancak sizi temin ederim ki aynı şekilde ABD'nin de Türkiye'ye ihtiyacı var" - "Farklı bölgelerde bulunan iki ülke için zaman zaman farklı yaklaşımların olması doğaldır. Fakat bu farklılıklara yapıcı bir diyalogla mukabele etmemiz gerekmektedir" - "ABD'nin bir terör örgütü olan DEAŞ'la mücadeleyi bir başka terör örgütü olan YPG/PKK ile yapmayı seçmesi çok büyük bir sorundur" - "ABD'nin kısa süre önce yaptığı Patriot önerisi yapıcı bir adım olarak değerlendirilebilir ancak bu çok dar ve çok geç bir adımdı"

Haber 16-04-19 20:49

Washington'da TAİK-ATC Ortak Yıllık Konferansı resepsiyonu

Türkiye-ABD İş Konseyi ile Amerikan-Türk Konseyi'nin düzenlediği 37. TAİK-ATC Ortak Yıllık Konferansı öncesinde resepsiyon düzenlendi - Resepsiyonda konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: - "Son iki yıldır önemli meselelerle yüzleştik ve bunları bugün de ele almaya devam ediyoruz. Fakat (iki ülke arasındaki) dostluk bu sorunların en azından bir kısmını çevrelemek ve bunların bir krize dönüşmesini engellemek için önemlidir" - "İki ülke arasındaki ilişkilerin tarihi, mevcut sorunlardan daha derindir" - Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç: - "Türk-Amerikan ilişkileri 60 yıl boyunca ortak amaçlar, paylaşılan çıkarlar ve ortak değerler etrafında örülmüştür. Bugün de Türk-Amerikan ilişkileri her zamanki kadar önemli ve değerlidir"

Haber 15-04-19 06:11

ABD'nin yerel seçimlerle ilgili sözlerine Türkiye'den cevap!

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Robert Palladino'nun Türkiye'deki yerel seçimler ile ilgili yorumlarına "Partilerin seçim sonuçlarına itiraz hakları vardır. Bu on yıllardır sadece Türkiye'de değil ABD dahil diğer demokrasilerde de söz konusu olmuştur." değerlendirmesini yaparak yanıt verdi .

Haber 04-04-19 04:42

Büyükelçi Kılıç'tan ABD Dışişleri Sözcü Yardımcısına yanıt

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç: - "Partilerin seçim sonuçlarına itiraz hakları vardır. Bu on yıllardır sadece Türkiye'de değil ABD dahil diğer demokrasilerde de söz konusu olmuştur"

Haber 04-04-19 04:07

Büyükelçi Kılıç’tan Trump’a yönelik İsrail tepkisi

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, ABD Başkanı Donald Trump’ın 1967’den beri İsrail işgali altında tutulan Golan Tepeleri’nin egemenliğini tanıma konusundaki kararını kınadı.Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail işgali altında tutulan Golan Tepeleri’nin egemenliğini tanıma konusundaki kararını kınayan basın açıklamasını Twitter’da paylaştı.

Haber 26-03-19 10:23

Bakan Akar ve Genelkurmay Başkanı Güler Washington’da

ABD Savunma Bakanı Vekili Patrick Shanahan’ın resmî davetlisi olarak ABD’ye giden Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Washington’da Türkiye’nin ABD Büyükelçisi Serdar Kılıç ve ABD’li yetkililer tarafından karşılandı.

Haber 22-02-19 11:02

DHA DIŞ - Bakan Akar ve Genelkurmay Başkanı Güler Washington’da

ABD Savunma Bakanı Vekili Patrick Shanahan’ın resmî davetlisi olarak ABD’ye giden Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Washington’da Türkiye’nin ABD Büyükelçisi Serdar Kılıç ve ABD’li yetkililer tarafından karşılandı.

Haber 22-02-19 11:02

Türkiye-ABD Arasında Savunma Sanayisinde Yeni Bir Dönem Umudu

Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Savunma Sanayisi Başkan Yardımcısı Serdar Demirel, Türkiye’nin artık savunma sektöründe tasarım ve üretim becerilerini geliştirdiğine işaret etti. Serdar, ABD’li sektör temsilcilerine “Türk savunma sanayisini beraber geliştirelim ve birlikte üçüncü ülkelere gidelim” dedi

Haber 05-02-19 17:14

Türkiye-ABD Uzay, Havacılık ve Savunma Sektörleri Toplantısı

Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Serdar Demirel: - "ABD ile ilişkilerimiz 'sizden ne alabiliriz' yerine 'birlikte ne yapabiliriz' noktasına geldi" - "Türk savunma sanayisinin geldiği aşamada beraber geliştirelim ve birlikte 3. ülkelere gidelim" - TOBB Başkanlık Divanı Üyesi Faik Yavuz: - "Sizlerden ABD iş dünyası olarak destek istiyoruz. Karşılıklı ticaret ve yatırım ilişkilerimize sahip çıkalım. Ülkelerimiz arasındaki ilişkilerde köprü olma konumumuzu koruyalım"

Yurthaber 04-02-19 13:36

Türkiye-ABD Uzay, Havacılık ve Savunma Sektörleri Toplantısı

Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Serdar Demirel: - "ABD ile ilişkilerimiz 'sizden ne alabiliriz' yerine 'birlikte ne yapabiliriz' noktasına geldi" - "Türk savunma sanayisinin geldiği aşamada beraber geliştirelim ve birlikte 3. ülkelere gidelim" - TOBB Başkanlık Divanı Üyesi Faik Yavuz: - "Sizlerden ABD iş dünyası olarak destek istiyoruz. Karşılıklı ticaret ve yatırım ilişkilerimize sahip çıkalım. Ülkelerimiz arasındaki ilişkilerde köprü olma konumumuzu koruyalım"

Finans 04-02-19 13:35

Büyükelçi Kılıç'tan McGurk'e tepki

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç: "ABD yönetimlerini (Suriye konusunda) yanlış yönlendirip bu sorunları yarattıktan sonra Suriye'deki zorluklardan dolayı başkalarını suçlamak ne cürettir"

Haber 19-01-19 22:30

ABD'li senatörden Suriye'den çekilme açıklaması

Güney Carolina Senatörü Cumhuriyetçi Lindsey Graham: - "Başkan ve (ABD Genel Kurmay Başkanı Joseph) Dunford ile görüşmelerden sonra gideceğimiz yön hakkında hiç bu kadar iyi hissetmemiştim" - "Sanırım akıllıca bir şekilde işleri yavaşlatıyoruz. Başkanın başkalarına daha fazlasını ödetme ve daha fazlasını yaptırma amacını gerçekleştirmenin en iyi yolunu tekrar değerlendirmek için bir duraklama sürecinde olduğumuzu düşünüyorum" - "Başkan, Suriye'den söz konusu olabilecek herhangi bir çekilmede şunları temin etmiş olacak: Bir, DEAŞ tamamen imha edilmiş olacak. İki, İran boşalan yerlere yerleşmeyecek. Üç, Kürt müttefiklerimiz korunmuş olacak. Başkan Donald Trump, çekilme süreci uygulanırken bu amaçların gerçekleşmesi konusunda komutanlarımız ve müttefiklerimizle çalışıyor" - Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç: - "Sayın Senatör, Kürt müttefiklerimiz derken emimim ki YPG/PYD'ye atıfta bulunmuyorsunuz. YPG/PYD ile PKK arasında inkar edilemez emir komuta ilişkisini Washington'daki herkesten iyi siz biliyorsunuz ve aynı zamanda bunu kamuya siz ifşa ettiniz" - "Suriyeli Kürtlerin güvenliğini tehlikeye atacak olan şey Başkan Trump'ın vizyoner kararının ardından atılacak adımlar değil, stratejik bir hata olarak YPG/PYD/PKK'ya şimdiye kadar verilen gereksiz asker destek olacaktır"

Haber 31-12-18 06:21

'ABD ile yeni kriz her an patlak verebilir' iddiası

Haberturk yazarı Serdar Turgut, 'Amerika ile yaklaşmakta olan 2 önemli problem' yazısında Doğu Akdeniz ve Kıbrıs ile S-400 füzeleri konusunu gündeme getirdi.

Haber 02-12-18 08:02

Pentagon ve Beyaz saray arasında 'Türkiye' çatlağı

SİYASİ Analist Serdar Sement, Türkiye ile ABD geriliminin olası sonuçlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.  ABD'nin savunma harcamalarının artacağını ve Türkiye'nin askeri,endüstriyel dönüşüm sağlayacağını söyleyen Sement, "Amerika, Türkiye ile gerilimi sürdürmeye devam etmesi halinde kaybeden taraf olacak.

Haber 05-09-18 14:09

Gündemi değiştirecek iddia: Erdoğan ve Trump eylül ayında yüz yüze görüşebilir

ABD ile Türkiye arasındaki krize ilişkin önemli bir iddia ortaya atıldı. İkili ilişkilerde önümüzdeki 3 ayın kritik olduğunu vurgulayan haberturk.com yazarı Serdar Turgut, eylül ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın görüşebileceğini yazdı.

Haber 18-08-18 09:49

Lavrov ve Çavuşoğlu'ndan ortak basın toplantısı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Lavrov ile ortak basın toplantısı düzenledi. ABD ile kriz yaratan ev hapsindeki Rahip Brunson'un durumunda bir gelişme olmadığını belirten Çavuşoğlu, Türk Büyükelçi Serdar Kılıç'ın Beyaz Saray'da ulusal güvenlik danışmanı Bolton ile yaptığı görüşmenin detaylarını açıkladı.

Haber 14-08-18 12:48

ABD'nin Türk yargısına müdahalesine tepkiler

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç: - "ABD makamlarının benim tüm seviyelerde paylaştığım açık tavsiyeleri duymaması talihsizdir" - "Mesajım açık ve netti. Hiç kimse Türkiye'nin tehditlere boyun eğmesini beklemesin ve bir müttefik olarak ABD'nin bize karşı tehditlere başvurmaması gerekir"

Haber 26-07-18 22:15

ABD Başkanı Trump'ın Türkiye açıklamasının şifreleri!

Habertürk yazarı Serdar Turgut, rahip Brunson meselesine ABD'deki bakışı anlatarak, Trump'ın Türkiye açıklamasının şifrelerini açıkladı.

Haber 26-07-18 22:12

ABD-Türkiye arasında kriz çıkartacak tasarının detayları ortaya çıkıyor!

ABD'de Türkiye aleyhine sunulan ve kabul edilmesi halinde Türk ekonomisini olumsuz etkileyecek olan yasa tasarısı hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Habertürk yazarı Serdar Turgut, tasarıdaki 'karanlık bağlantıları' köşesine taşıdı.

Haber 21-07-18 08:15

 Büyükelçi Serdar Kılıç ABD'ye gitti (Arşiv)

  ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasının ardından istişare için Mayıs ayında Türkiye'ye çağrılan Büyükelçi Serdar Kılıç, görev yeri Washinton'a gitti.  Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Serdar Kılıç görev yeri Washington'a gitmek üzere saat 12.20'de Türk Hava Yolları'na ait uçakla Ankara'dan İstanbul'a geldi.

Haber 31-05-18 15:15

 Büyükelçi Serdar Kılıç ABD'ye gitti

  ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasının ardından istişare için Mayıs ayında Türkiye'ye çağrılan Büyükelçi Serdar Kılıç, görev yeri Washinton'a gitti.  Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Serdar Kılıç görev yeri Washington'a gitmek üzere saat 12.20'de Türk Hava Yolları'na ait uçakla Ankara'dan İstanbul'a geldi.

Haber 31-05-18 15:12

 BÜYÜKELÇİ SERDAR KILIÇ ABD'YE GİTTİ

  ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasının ardından istişare için Mayıs ayında Türkiye'ye çağrılan Büyükelçi Serdar Kılıç, görev yeri Washinton'a gitti.  Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Serdar Kılıç görev yeri Washington'a gitmek üzere saat 12.20'de Türk Hava Yolları'na ait uçakla Ankara'dan İstanbul'a geldi.

Haber 31-05-18 15:09

HAFTAYA BAKIŞ

Alternatif Bank Başekonomisti Serdar Şenol önümüzdeki hafta hem iç hem de dış piyasada odak noktasının jeopolitik riskler olacağını vurgulayarak “ABD uçak gemileri Akdeniz’de konuşlanmış olacak.

Haber 13-04-18 16:23

Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç’tan sahte Afrin fotoğraflarına tepki

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, ABD’de “Afrin’de siviller tehlikede” yazılı sahte fotoğraflarla dolaştırılan kamyonlara tepki gösterdi.PKK sempatizanlarının başkent Washington ve New York’ta çocuk fotoğraflarının yer aldığı reklam kamyonu, şehrin sokaklarında "Afrin’de siviller tehlikede" yalanıyla dolaşmasının ardından, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, sosyal medya Twitter üzerinden tepki göstererek açıklama yaptı.Büyükelçi Serdar Kılıç, açıklamasında şunları kaydetti: “YPG/PYD, ABD kamuoyunun desteğini almak için New York ve Washington sokaklarında YPG/PYD kamyonlarında sergilenen fotoğrafların ardındaki gerçeklere bir bakın.

Haber 13-03-18 21:01

Alternatif Bank / Şenol: Piyasalar Fed’in dört faiz artırımını henüz fiyatlamadı

ABD’de yarın açıklanacak enflasyon verilerine yönelik değerlendirmeler yapan Alternatif Bank Başekonomisti Serdar Şenol, ABD enflasyon verisinde yukarı yönlü bir hareket beklemediklerini ve piyasaların ABD Merkez Bankası’nın (Fed) üç faiz artırımını fiyatladığını, ancak "dört faiz artışının henüz fiyatlanmadığını" söyledi.

Haber 12-03-18 11:37

A Bank/Şenol: Powell konuşma metninde normalin ötesinde bir sıkılaşma tavrı görmedim

A Bank Başekonomisti Serdar Şenol, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’in ABD Kongresi önünde vereceği ifade öncesinde açıklanan konuşma metnini, “Normalin ötesinde bir sıkılaşma tavrı görmedim” yorumuyla değerlendirdi.

Haber 27-02-18 17:23

Serdar Turgut yazdı: İşte ABD'nin Türkiye'ye karşı hazırladığı ordu

Habertürk gazetesi yazarı Serdar Turgut köşesinde, Pentagon’un ABD Kongresi'ne sunduğu Suriye raporunu yazdı. Turgut SDG içinde yer alan Suriyeli Hıristiyan Syriac Military Council'in, Deyrizor bölgesinden ayrılıp Afrin’e, YPG’ye yardım için geçme kararı aldığını da aktardı.

Haber 12-02-18 14:23

Büyükelçi Kılıç: ‘ABD Türkiye’yle Beraber Çalışmayı Seçebilirdi’

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, ABD’nin IŞİD’e karşı savaşta PYD/YPG’ye desteğini eleştirdi. Kılıç, “Bir terör örgütüyle başka bir terör örgütünü kullanarak başarıyla mücadele edemezsiniz. ABD yönetiminin Suriye'de bir süredir yaptığı yanlış budur” dedi

Haber 03-02-18 13:11

Büyükelçi Kılıç: ‘ABD Türkiye’yle Beraber Çalışmayı Seçebilirdi’

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, ABD’nin IŞİD’e karşı savaşta PYD/YPG’ye desteğini eleştirdi. Kılıç, “Bir terör örgütüyle başka bir terör örgütünü kullanarak başarıyla mücadele edemezsiniz.

Haber 02-02-18 19:48

Büyükelçi Kılıç: ‘ABD Kamuoyunda 15 Temmuz’la İlgili Yanlış Algı Var’

Türk Miras Vakfı tarafından başkent Washington’da 15 Temmuz konulu bir toplantı düzenlendi. Toplantıya dinleyici olarak katılan Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Amerika’nın Sesi’nin sorularını yanıtladı.

Haber 13-07-17 23:57

ABD'den Türkiye açıklaması: Türk güvenliklerin davranışları rahatsızlık verici

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Rezidansı önünde çıkan kavga nedeniyle Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın geçen 17 Mayıs'ta ABD Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmasının ardından bugün de Türkiye, ABD Büyükelçisi'ni Dışişleri'ne çağırdı. ABD bir son dakika açıklaması yaptı. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, "Türk güvenlik personelinin geçen haftaki olaylara karışması çok rahatsız edici" dedi.

Haber 23-05-17 00:15

ABD'de, Türk Büyükelçiliği önündeki kavgaya tepkiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD gezisi sırasında, Washington Büyükelçiliği Konutu önünde yaşanan ve Erdoğan'ın korumalarının da karıştığı kavga ülkede tartışma yarattı. AP haber ajansı, Türk Büyükelçi Serdar Kılıç'ın olayla ilgili Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını bildirdi ancak Türk veya Amerikan yetkililerden bu konuda bir açıklama gelmedi. Türk Büyükelçiliği, 11 kişinin yaralandığı olayla ilgili göstericilerin, Erdoğan'ı karşılamaya gelenleri kışkırttığını belirtti.

Haber 19-05-17 08:11

Washington Büyükelçisi Dışişleri’ne Çağrıldı

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç’ın Salı günü Büyükelçilik Konutu önünde yaşanan olaylar sonrasında bakanlığa çağrıldığını doğruladı.

Haber 18-05-17 22:18

ABD’li senatörden olay çıkış: Ben olsam Türk Büyükelçi’yi kovardım!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti sırasında Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği konutu önündeki kavgaya “Burası ABD” diyerek tepki gösteren Arizona’nın Cumhuriyetçi senatörü John McCain, Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Serdar Kılıç’ı eleştirdi. Cumhuriyetçi Senatör McCain, Büyükelçi Serdar Kılıç’ın ABD’den kovulması gerektiğini söyledi.

Haber 18-05-17 17:45

Serdar Ortaç ABD vatandaşı mı oluyor?

Eşi Chloe Loughnan'la ABD'nin Orlando şehrinde yapılacak Breeze De Mar konut projesinin reklam yüzü olan Serdar Ortaç, tanıtım toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Magazin 30-03-17 04:56