Turkiyenin Berlin Buyukelcisi Ali Kemal Aydin Haberleri

Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın’ın acı günü

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın’ın annesi Tayyibe Aydın (83) Erzincan’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Yurthaber 2020-12-06 15:29:36

Berlin Büyükelçisi Aydın: Artık sözün bittiği noktadayız

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın Hanau saldırısına ilişkin olarak, "Gerekli tedbirlerin en güçlü, en sert şekilde alınması Almanya’nın geleceği ve güvenliği için de önemlidir" vurgusu yaptı.

Haber 2020-02-20 19:32:06

Almanya'daki terör saldırısında 5 Türk'ün hayatını kaybettiği açıklandı

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Almanya’daki aşırı sağcı terör saldırısında 5 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini söyledi.

Haber 2020-02-20 14:36:29

Büyükelçi Aydın'dan Alman medyasındaki maksatlı Türkiye haberlerine tepki

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın: - "Yeşiller Partisi'nin Türkiye hakkındaki soru önergesine hükümetin verdiği cevaplar maksatlı ve yanlıştır" - "Bizdeki bilgilere göre Türkiye'de tutuklu ve hükümlü Alman vatandaşlarının sayısı 42'dir. Bunların önemli kısmı da uyuşturucu, adam yaralama, cinsel istismar gibi adi suçlardan yargılanmıştır. Bu kişilerin hangi suçlardan yargılandıklarına değinmeden hepsinin siyasi gerekçelerle tutuklandığı izlenimi verilmeye çalışılması yanlıştır ve gerçekleri çarpıtma gayretidir" - "2018 yılında Türkiye'deki Alman temsilciliklerince 28 bin 446 Türk vatandaşının vize başvurusu kabul edilmemiştir. Bu da Almanya'ya girişlerinin engellenmesi anlamına gelmektedir"

Haber 2019-12-21 18:07:05

Türk-Alman potansiyeli yeni iş birliklerine kapı aralayacak

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın: - “Bir dizi görüş ayrılığına rağmen Türkiye- Almanya ortaklık ve iş birliği çerçevesinde büyük potansiyel var. Yeter ki birbirimizi daha iyi tanıyıp birbirimizi daha iyi anlayalım” - Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rolf König: - “Türkiye’de yatırım yapan kazanır. Türkiye’ye yatırıma devam edeceğiz. Artı değeri artırmak için yeni ürünler üretmek için çalışmalıyız. Türkiye’nin heyecanlı ve genç nüfusuyla bunu başaracağız” - Eski Avrupa Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen: - “15 yıl sonra bugün eğer Türk- Alman ilişkilerini düşündüğümüzde; Türkiye hiç şüphesiz ekonomik ve kültürel olarak Avrupa’nın vazgeçilmez bir parçasıdır. Hiç şüphesiz Batı ittifakının bir parçasıdır. Türkiye olmadan birliğin geleceği yok”

Finans 30-11-19 12:29

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yıl dönümü İngiltere, Almanya, Fransa, Avusturya, Yunanistan ve Romanya'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı - Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın: - "Terör örgütü yanlılarının şiddet içeren gösterilerini ve bunlara gösterilen hoşgörü ve desteği buradan bir kez daha kınıyorum" - Fransız Senatör Senatör Nathalie Goulet: - "Bu zorlu dönemde Türkiye’ye ihtiyacımız var"

Haber 30-10-19 01:01

Almanya'da Çok kültürlülüğün önemi: Ülkeler için zenginlik ve demokrasi sınavı paneli

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın: -"Çeşitliliğimiz zenginliğimizdir" - UID Genel Başkanı Bülent Bilgi: -"Bir kişi, kabul görür ve ona saygı gösterilirse bulunduğu ülkeye aidiyet duyar" -Türkiye Keldani Katolik Kilisesi Patrik Vekili François Yakan: -"Türkiye’de, binlerce yıl önce var olan çok kültürlük zenginliğinin nasıl korunacağına ve nasıl ön planda tutulacağına büyük önem verilmektedir" -Türkiye Katolik Episkoposlar Kurulu Basın Sözcüsü Dr. Rinaldo Marmara: -"Bir anlamda Osmanlı İmparatorluğu AB’nin öncüsü ve modeli sayılmaktadır"

Haber 18-10-19 04:50

Bu tehdit değil, uyarı

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın: -"(Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mültecilerle ilgili Avrupa'ya yönelik açıklamasına ilişkin) Bu tehdit değil, bir uyarıdır. Avrupa Birliği'nin tutumu karşısında uğradığı hayal kırıklığını ifade etti"

Haber 14-10-19 18:41

Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliğinde aşure sofrası

Almanya'da Muharrem ayı dolayısıyla Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın'ın ev sahipliğinde "aşure sofrası" etkinliği düzenlendi - Ali Kemal Aydın: ''Son dönemde, aylarda Almanya'daki camilerimize, ibadet yerlerimize yönelik yapılan saldırılar ve organize bir eylem niteliği taşıyan asılsız bomba ihbarları, ırkçılık tehdidinin ne kadar güncel olduğunu bizlere ne yazık ki bir kez daha göstermektedir''

Haber 14-09-19 00:18

“Almanya’da Türk girişimciler yıllık 50 milyar avro ciro yapıyor”

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın: - "Almanya’da 80 bin Türk girişimci yıllık 50 milyar avro ciro yapmakta ve 500 bin istihdam sağlamakta. Almanya ile ilişkilerde yaşanan sıkıntıları biliyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl Eylül ayında yaptığı ziyaretten sonra ilişkilerde normalleşmeye girildi" - "Almanya, yabancılar olmasa azalan bir nüfusa sahip. Gelecekte eğitim ve lojistik sektörlerinde fırsatlar olduğunu düşünmekteyiz. Sahipleri yaşlılık dolayısıyla emekli olan Alman şirketlerin devralmasında çok büyük fırsatlar var" - Dünya Türk İş Konseyi Avrupa Bölge Komitesi Başkanı Gökhan Karakuş: - "Siyasetin nesnesi değil öznesi olan bir Türk toplumu hedefliyoruz. Yaptığımız işte çok başarılı, bulunduğumuz ülkenin hukuk ve kültürüne saygılı olmalıyız"

Haber 12-09-19 20:42

FETÖ Almanya için de tehdit

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın: - ''FETÖ mensuplarının barındığı ve örgütün emellerini gerçekleştirmek için çalışmaya devam ettiği ülkelerin birçoğu da FETÖ tehdidinin boyutunu henüz kavrayamamıştır. Almanya Federal Cumhuriyeti de maalesef bu ülkelerden biridir'' - ''Bu suç örgütünün ve üyelerinin Anayasayı Koruma organlarınca izlenmesi, söz konusu tehlikenin önlenmesine ve FETÖ’nün gerçek yüzünün Almanya’da da su yüzüne çıkarılmasına yönelik etkin bir ilk adım olur. Türkiye bu bağlamda Almanya ile iş birliğine hazırdır''

Haber 16-07-19 12:04

Almanya'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın: - "Almanya'da eğitim, kültür, bilim, diyalog kisvesi altında faaliyet gösteren FETÖ yapılarının Anayasayı Koruma Teşkilatları tarafından takip altında tutulması ve bunlara karşı önlemler alınması Almanya'nın da çıkarına olacaktır"

Haber 14-07-19 21:58

AP seçimleri Avrupa’da kimlik siyasetinin giderek baskın hale geldiğini gösterdi

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın: - ''Son Avrupa Parlamentosu seçimleri Avrupa’da kimlik siyasetinin giderek baskın hale gelmekte olduğunu bir kez daha göstermiştir.'' - ''(Alman) Basının, toplumun ve siyasetin kamuya açık alanlarda kipa takma özgürlüğü hassasiyetini, tramvaylarda saldırıya uğrayan başörtülü bayanlar için de göstermesini beklemek Müslümanların en doğal hakkıdır''

Haber 02-06-19 04:30

“Türkiye uluslararası dayanışma ve ortaklığın gayretli bir savunucusu”

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın: - “Türkiye, kendi deneyimlerinden yola çıkarak, daha güvenli ve daha sürdürebilir bir dünya inşa etmek amacıyla uluslararası dayanışma ve ortaklığın gayretli bir savunucusudur”

Haber 02-06-19 00:07

DİTİB'in hedef alınması hepimizi endişelendirmektedir

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın: - "Birtakım çevrelerin sürekli DİTİB’i hedef alması, gündemde tutması doğru değildir ve bu hepimizi endişelendirmektedir"

Haber 16-05-19 02:41

Türk-Alman Ekonomi Günü

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın: - "Türkiye ile Almanya arasında derin tarihi bağlar, uzun bir müttefiklik geçmişi ve yoğun ekonomik, ticari ilişkiler mevcut" - ATİAD Başkanı Aziz Sarıyar: - "(Almanya'da) 2009 yılında 72 bin şirket Türk kökenli iş adamları tarafından işletilip, 350 bin kişilik istihdam sağlanıp, 35 milyar avro ciro sağlanıyordu. Halihazırda 100 bin işletme Türk girişimciler tarafından işletilip 500 binin üzerinde istihdam sağlanmakta. Yıllık ciroları ise 50 milyar avroya ulaşmıştır"

Haber 04-05-19 19:44

Almanya'da 2. MÜSİAD Hessen İnşaat ve Emlak Fuarı

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın: - "İnşaat sektörü, Türkiye'de önemli bir seviyeye gelmiş bulunmaktadır. Almanya'da da başta konut açığı olmak üzere altyapıda yıpranma ve eskime dolayısıyla inşaat sektöründe ciddi bir ihtiyaç açığı bulunmaktadır"

Haber 13-04-19 17:10

Türkiye Almanya ilişkileri çok köklü ve derin

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın: - "Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkiler çok köklü ve derin. Günlük yaşanan sorunlara bakarak iki ülke arasındaki ilişkileri değerlendirmemek lazım"

Haber 13-04-19 11:02

Büyükelçi Aydın, Türk-Alman ilişkilerini değerlendirdi

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Almanya’nın Hessen eyaletine düzenlediği çalışma gezisinde Türk basın mensuplarıyla bir araya gelerek Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkileri değerlendirdi.Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Almanya’nın Hessen eyaletinde Türk basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Haber 13-04-19 09:51

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümü

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın: - "Her geçen gün daha da arttığını endişe ile gözlemlediğimiz İslam, Türk ve yabancı düşmanlığı söylemlerine ve şiddet eylemlerine karşı herkesin gerekli duyarlılığı göstermesi çağrımızı tekrarlıyoruz"

Haber 19-03-19 01:06

Cumhur İttifakı’nın Belediye Meclis Üyeleri Belirlendi

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın belediye meclis üyeleri belirlendi.Ak Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ile MHP İl Başkanı Serkan Tok’un yaptığı görüşme sonrasında Cumhur İttifakı’nın belirlediği belediye meclis üyelerinin isim listesi şu şekilde:AKKIŞLAKONTENJAN1 ALİ AKTAŞASİL1 CUMA GÜNDÜZ2 NURETTİN BOZKURT3 FATMA ASLANKOÇ4 DOĞAN KARAKUŞ5 İSMAİL GÜNÜLTAŞ6 ALİ SUNGUR7 SALİH YEL8 FATMA TOKDEMİRBÜNYANKONTENJAN1 AYTEKİN ÖZÇELİK2 AYDIN ÇİMENASİL1 İHSAN URHAN2 MEHMET EMRE TAŞÇI3 ERKAN KAYAPINAR4 RAMAZAN ÖZTÜRK5 MEHMET ÇAVDAR6 MUSTAFA KESKİN7 MUSTAFA GÖKTAŞ8 MEHMET KORKMAZ9 SEHER NAGAHAN ALTUN10 MAHMUT ARTIK11 EROL KARA12 YALÇIN İNCESU13 AHMET AYTEKİNÖZVATANKONTENJAN1 İBRAHİM CARLAKASİL1 MEHMET ÇINARO2 KEMAL DUMLU3 EŞREF TURGUT4 MEHMET ATİK ANGIŞHAN5 HACI MEHMET KEKLİK6 ERKAN BULUT7 ALİ HOROZ8 OSMAN ÖZDEMİRDEVELİKONTENJAN1 İSMAİL YAZICI2 İSMAİL İZMİRLİ3 HAKAN İSMET MEDENİASİL1 TUFAN NAYMAN2 ALİ KABAK3 MUSTAFA TEMUR4 ŞERİFE PARLAK5 NEJLA KELEŞ6 SELİM AKDOĞAN7 CUMA ÖZDEMİR8 ADEM SİNİN9 ADNAN SEZER10 MUSTAFA DİNÇ11 HACI MURAT GÜLLÜ12 MEHMET TUNA13 AHMET GÖNEN14 KELAMİ PAKSOY15 ŞABEN ÇETİN16 MUSTAFA EKEN17 AYHAN ŞAHBAZ18 KÜBRA VEKLİ19 HARUN YAVAŞ20 METİN TARHAN21 SAMİ BÜLBÜL22 VEYSEL ZABINFELAHİYEKONTENJAN1 MENDERES AÇIKGÖZASİL1 RAMİS KÜCÜ2 SEDAT BOZKURT3 OSMAN SEME4 HÜSEYİN ERKOÇ5 CEMAL ACER6 MEHMET KAYA7 YÜKSEL YILMAZ8 CEMAL BELEKHACILARKONTENJAN1 YUSUF ÖZKAYAASİL1 AHMET BOSTANCI2 BEKİR TUĞRUL3 ÖMER PINAR4 YUSUF HAKAN ÖZDEMİR5 HALİT AYSU6 FAZİLET KAHRAMAN7 MUSTAFA GÜRBÜZ8 YASİN MUTLU9 Murat ALAĞAŞ10 YAŞAR NURSAÇANİNCESUKONTENJAN1 MUSTAFAKOCASİNANKONTENJAN1 BEKİR YILDIZ2 ŞERİFE BOZDOĞANLI3 AHMET KÜRTÜNCÜ4 AHMET YÜKSEKASİL1 MUAMMER KILIÇ2 CENGİZ EKİCİ3 HACI ÇEVİKEL4 RÜBBİYE REYHAN NALBANTOĞLU5 MEHMET BERK6 MUSTAFA DULDA7 RAHMİ HAMURCU8 BEHÇET ŞAFAK9 MUSTAFA GÜLDÜOĞLU10 HAYRETTİN SEYHAN11 MUTLU ÖNAL12 ARİF BALKAYA13 HACI ERSU14 NURİYE ÇETİN15 SEDAT KILINÇ16 İZZET BUZKAN17 FİLİZ ERTÜRK18 AYSEL DANACI19 EKREM ŞAHİN20 AHMET AYDIN21 EMRE İŞLERTAŞ22 HALUK SEZAİ EKŞİ23 SÜLEYMAN AKINCI24 SEYHAN ARİFOĞLU25 RAMAZAN EREN26 ÖMER FARUK PALA27 MUHARREM BAYRAK28 HAYATİ KARAASLAN29 VELİ DEMİR30 HANİFE FİTİL31 NAİM ÖZKÖK32 TAMER KILIÇ33 HACI MEHMET EKMEKYERMEZMELİKGAZİKONTENJAN1 MUSTAFA İNCEOK2 KENAN AKAR3 NURİYE ŞİMŞEK4 MEHMET CEYLAN5 FATMA KABAKASİL1 MEHMET SAVRUK2 HASAN NURİ KUŞ3 SAMİ YAĞMUR4 HÜSEYİN MERCAN5 AHMET TURAL6 KASIM BALCI7 NUSRET UĞURLU8 DUYGU HOROZ9 MEHMET BERK10 MUHAMMED EMRE ÇAMDALI11 CAFER AKBIYIK12 MUSTAFA ÇAĞAN13 HALİL ÖZDEMİR14 BENGÜ SERPİL15 AHMET CANLEBLEBİCİ16 RIFAT HERDEM17 CELAL HASNALÇACI18 MEHMET ÇİFÇİ19 SİNAN TAŞPINAR20 RIFAT AÇIKGÖZ21 ADNAN HÜSREVOĞLU22 AHMET HİDAYET KİRAZ23 SERDAR KAVAFOĞLU24 İSMAİL ÜNALMIŞ25 İSMET ELMAAĞAÇLIOĞLU26 EMİR NAMALDI27 ÖMER ÖZER28 ALİM TAN29 HACI ÖZTÜRK30 AHMET ONUR BAŞKAL31 AHMET YILDIZ32 AHMET EMİRBAŞOĞLU33 HASAN TÜRKÜM34 MEHMET MERT ŞAHİN35 HAMDİ SELVİ36 İHSAN NURSAÇAN37 ÖMER ÇAKIR38 AHMET BEYDÜZ39 NEVZAT BARBAROS40 İBRAHİM SEÇİLİRPINARBAŞIKONTENJAN1 SEZGİN ÖZÇELİK2 SÜLEYMAN ŞAHANASİL1 CAHİT ATAV2 İZHAN BAYKAL3 HÜSEYİN ACAR4 ADNAN YUNSUROĞLU5 ÖZCAN AKKAYA6 BÜNYAMİN BEDİR7 NESİRİN KEDEROĞLU8 MİKDAT TOSUN9 KEMAL ÇADIR10 DURMUŞ ÇOŞKUN11 BEKİR MAĞARA12 MAHİR TOK13 MEHRALİ ÖZSOYSARIOĞLANKONTENJAN1 NURİ BAKIRASİL1 ALİ ÖZYURT2 İRFAN ÖZKAN3 AHMET UZUN4 NALAN UZUN5 MUSTAFA BAYDAN6 ARİF SOYTÜRK7 MUSTAFA DURAN8 NEJDET KOÇ9 MEVLÜT ÜNSAL10 KENAN AKKOYUNSARIZKONTENJAN1 ÜMİT ÇOŞKUNASİL1 KÜRŞAT ERKEK2 SALİH DORUK3 HÜSEYİN EKİNCİ4 İLHAN KOYUNCU5 GÜRSEL GÜRBÜZ6 ALİ UĞUR CANPOLAT7 SEBAHAT COŞAR8 DURSUN ÖZDEMİR9 MUSTAFA TAPAN10 EMRAH DALTOMARZAKONTENJAN1 CEMİL BAYRAM2 KEMALETTİN IŞIKASİL1 YAKUP GÖKTAŞ2 ÜNAL YAĞMUR3 RAMAZAN ARSLANTAŞ4 MUSTAFA AVCI5 İBRAHİM BULDURUÇ6 ADEM KILIÇ7 MUSTAFA ÜNAL8 YÜKSEL ÜSTÜN9 FATİH KAYGISIZ10 BEKİR DEMİR11 ADEM TÜKENMEZ12 MUSTAFA İLHAN HELVACIOĞLU13 TALİP KARAOĞLANTALASKONTENJAN1 EMİNE TİMOÇİN2 ZAFER PAMUK3 MUSA SOYKARCIASİL1 RAGIP DOST2 ORHAN SAY3 HAMİ TÜRKYAR4 İBRAHİM ATA5 ÜMİT DİLCİ6 YÜKSEL SUNGUR7 CUMHUR YILDIZ8 SELÇUK ÇAĞAN9 KEREM ÖZDEN10 ÇAĞRI DAŞAN11 ÖMER UĞURLU12 ALAADDİN CANIPEK13 MÜJDAT YILMAZ14 AYTAÇ KIRMİZİTAŞ15 MURAT İLHAN16 DUYGU İNCE17 SUAT ERDOĞAN18 HALİL GEDİKBAŞ19 MEHMET KISMET20 ENES ERTUĞRUL KALIN21 YAVUZ İNCEDAYI22 MUSA BURAK SARIALAN23 HÜSEYİN BAYRAM24 OSMAN PARLAK25 ALİ DEMİR26 MUSTAFA İPEK27 BATUHAN TAHA ARIK28 HACI HÜSEYİN DURUSUYAHYALIKONTENJAN1 AHMET BÜBER2 MERAL KOŞARASİL1 YAKUP TEZCAN2 MENDERES YILDIRIM3 SAMİ ÜSTÜNDAĞ4 HACI BABA LALE5 SABRİ ÇAKIR6 ADNAN CULHA7 YAŞAR YALÇIN8 ABDİ DAĞCI9 ADEM SARIÇİÇEK10 HÜSEYİN YENİÇERİ11 FERHAT AKCAN12 VAHDETTİN MARANGOZ13 ÖMER CİHAT BÜBERYEŞİLHİSARKONTENJAN1 FATİH TANŞUASİL1 İLYAS EMRE2 HARUN BAYRAM3 BURHANETTİN BOLAT4 MEHMET TEKATLI5 ASIM ÖZTOPRAK6 BAYRAM ÇAKIR7 BETÜL KARAKUŞ8 HÜSEYİN EKER9 ALİ MALKOÇ10 İLYAS KARAGÖZ

Yurthaber 18-02-19 14:55

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 2018’de yaptığı çalışmaları yıllıkta topladı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, geçen yıl gerçekleştirdiği operasyon, uygulama, proje ve faaliyetlerini ‘2018 İEM Faaliyet Raporu’ adıyla İngilizce ve Türkçe olarak yıllıkla yayınladı.Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1929’da söylediği, "Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır" sözüyle başlayan yıllıkta, Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Yıldırım ve İçişleri Bakanı Soylu ile Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın Türk Polis Teşkilatı’nın 2018 yıl dönümü kutlamalarında yayınladıkları mesajlar yer alıyor.İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın kaleme aldığı önsözde, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün yaptığı çalışmalarla İstanbul’u dünyanın en güvenilir şehirlerinden biri haline getirdiğini ve kişi başına düşen polis sayısının azlığına karşın New York, Londra ve Berlin gibi birçok dünya başkentinden daha güvenli olduğuna dikkat çekiliyor.İstanbul polisinin tüm şube, ilçe ve amirliklerinin gerçekleştirdikleri operasyonlar, çalışmalar, projeler ve faaliyetlerinin ele alındığı yıllık, 352 sayfadan oluşuyor.

Haber 14-02-19 18:37

Almanya'da Dünden Bugüne fotoğraf sergisi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Köln'de fotoğraf sergisinin açılışına katıldı

Haber 03-01-19 14:41

Almanların 2019 rezervasyonunda yüzde 80'e varan artış

TÜRKİYE'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden normale döndüğünü, turizmde önümüzdeki yıl rezervasyonlarında yüzde 80'e varan artışlar yaşandığını kaydetti.

Finans 14-11-18 16:58

Hisarcıklıoğlu'ndan Bugün Türkiye’ye yatırım yapanlar, yarının kazananları olacak mesajı

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: - "Almanya ile dostluğumuz ve ortaklığımız köklüdür. Bugün Türkiye’ye yatırım yapanlar, yarının kazananları olacak. Türkiye’ye güvenmeye devam edin" - Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği Başkanı Eric Schweitzer: - "Bugün Alman ekonomisinin evini sizlere açtığımız gibi yüreğimizi de açtık" - Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın: - "Sadece ekonomik alanda değil bizlerin, Türklerin ve Almanların daha fazla konuşması ve diyalog için de olması gerekiyor"

Finans 14-09-18 20:16

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın: -"Alman makamlarından demokrasiye desteklerini sözle değil, darbecilerin yargılanmalarını sağlayacak fiillerle göstermelerini bekliyoruz" - 15 Temmuz gazisi Mehmet Onay: -"Millet Cumhurbaşkanımızı seviyor ki canıyla kanıyla meydanlara indi. Davet edersiniz insanlar çıkmayabilir. Önemli nokta o insanların sokağa çıkmasıydı"

Haber 15-07-18 17:58

Almanya'da 5 yıl süren NSU davasındaki karara tepkiler

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın: - "Bu karar, Türk toplumunun vicdanını rahatlatan bir karar değil"

Haber 11-07-18 12:56

Almanya'daki NSU davası

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın: - "NSU davasının sonucunda, ırkçılık ve yabancı düşmanlığı saikli bu tür cinayetlerin tekrar etmesini istemeyen herkesin vicdanını rahatlatacak, tatmin edecek, adil bir karar alınmasını talep ediyoruz. Bu konuda Alman adaletine güvenmek istiyoruz" - "Dava sonunda verilecek kararın, aynı zamanda Almanya’daki toplumsal uyum, huzur ve barış içinde birlikte yaşama irade ve arzusuna katkı yapmasını umuyoruz"

Haber 08-07-18 11:14

Büyükelçi Aydın Hannover'de

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Aşağı Saksonya Eyaleti’ni ziyareti çerçevesinde Başbakan Stephan Weil ve bazı bakanlarlarla ayrı ayrı görüştü

Haber 29-06-18 21:28

Almanya'daki Türkler sandık başında

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın eşiyle oy kullandı - Büyükelçi Aydın: - "Bütün vatandaşlarımızı bu demokratik haklarını kullanmaya davet ediyorum"

Haber 07-06-18 15:58

Berlin Büyükelçiliğinde iftar

Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliğinde Almanya'daki Türk toplumu temsilcileri için iftar programı düzenlendi - Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın: "(Alman medyasının Mesut Özil ve İlkay Gündoğan ile uğraşmalarına ilişkin) Bu dışlayıcı yaklaşım her şeyden önce buradaki Türk toplumunu incitmektedir. Uyum çabalarına katkı sağlamamaktadır. Sürekli sadakat sorgulamasının yapılması yanlıştır ve toplumsal uzlaşının geliştirilmesine de hizmet etmemektedir''

Haber 27-05-18 02:17

Büyükelçiler AA’nın 98. yılını kutladı

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın: - "Anadolu Ajansı, verdiği haber ve görüntülerle dış temsilciliklerimiz için de vazgeçilmez bir kaynak teşkil etmektedir" - Türkiye’nin Kanberra Büyükelçisi Ahmet Vakur Gökdenizler: - "Anadolu Ajansı’nın bu uzak coğrafyada varlığını sürdüren Türk toplumunun ülkemizle olan bağlarının kuvvetlenmesine sağladığı katkıdan memnuniyet duyuyorum"

Haber 05-04-18 11:26

Almanya'da NSU davası

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın: "(NSU davası) Aydınlatılmayan hiçbir yönünün kalmaması hepimizin haklı beklentisi''

Haber 20-02-18 14:48

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'den yeni yıl resepsiyonu

- Resepsiyona Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın da katıldı

Haber 11-01-18 15:54

Almanya Türkiye’nın Berlin Büyükelçisi’ne Nota Verdi

Berlinli insan hakları savunucusu Peter Steudtner'in, Büyükada'da katıldığı bir eğitim toplantısında teröre destek verdiği iddiasıyla tutuklanması sonrasında Federal Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın'ı Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak nota verdi.

Haber 19-07-17 16:51

Almanya, vatandaşı aktivist Peter Steudtner'in tutuklanmasını protesto etti

Almanya, 2 hafta önce Büyükada'da gözaltına alınan insan hakları aktivisti vatandaşı Peter Steudtner'in tutuklanmasını protesto etti. Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Almanya Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Haber 19-07-17 15:13

Almanya'dan son dakika Türkiye kararı: Berlin Büyükelçisini Dışişleri'ne çağırdı

Almanya, insan hakları aktivisti Peter Steudtner'in tutuklanması üzerine Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın'ı Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak, nota verdi. Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Schaefer, Türk Büyükelçi'ye çok açık bir dille tutuklanan insanhakları aktivisti Peter Steudtner'in zaman kaybetmeden serbest bırakılmasını istediklerini açıkladı.

Haber 19-07-17 14:29

Almanya’nın Tutuklu Gazeteci Tepkisi Sertleşiyor

Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel'in tutuklanması sonrasında Almanya Başbakanı Angela Merkel’den “biran önce serbest bırakılmasını bekliyoruz” açıklaması geldi. Dün akşam saatlerinde de Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın Dışişleri

Haber 01-03-17 17:21

Die Welt Türkiye muhabiri Deniz Yücel'in tutuklanmasının ardından flaş gelişme

Almanya, Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in tutuklanması nedeniyle Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın’ı Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

Haber 01-03-17 08:57

Türk Büyükelçi Alman Dışişleri’ne davet edildi

Almanya Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel’in tutuklanmasının ardından Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın’ı Dışişleri Bakanlığı’na davet ederek ikili ilişkilerin bu süreçten zarar göreceği mesajını verdi.

Haber 28-02-17 21:03

Muşlu Öğrenciler Çöp Topladı

Eser AYDIN/ MUŞ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, Namık Kemal Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Nazım Alataş, müdür

Yurthaber 27-04-15 12:41