Turkiyeye Turist Getiren A Grubu Seyahat Acenteleri Haberleri

TUREB'den yeni yasa teklifine tepki: Meslek bitme noktasına gelir

Geçtiğimiz günlerde TBMM’ye sunulan değişiklik teklifinde yer alan Turist Rehberleri Meslek Yasası ile Seyahat Acenteleri Birliği yasasında değiştirilmesi öngörülen bazı maddelerden dolayı rahatsızlıklarını dile getiren Turist Rehberleri Odaları Birliği (TUREB) yönetim kurulu üyesi Levent Kahveci yeni teklifle ilgili, "Rehberlerin mesleğini bitirme noktasına getirecek ve önüne geçilemez bilgi kirliliklerine de yol açacaktır" dedi.

Haber 2024-02-13 13:54:14

Harry Kane, Galatasaray maçının ardından açıkladı: 'Duyma yetimi kaybettim!'

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 3. maçında temsilcimiz Galatasaray ile Alman ekibi Bayern Münih karşı karşıya geldi. Rams Park'ta oynanan ve futbolseverlerin yoğun ilgi gösterdiği maçta kazanan taraf, 3-1'lik skorla Bayern Münih oldu. Konuk takıma galibiyeti getiren gollerden birini kaydeden Harry Kane, maçın ardından yaptığı açıklamada duyma yetisini geri kazanmaya çalıştığını söyledi. İşte detaylar...

Spor 2023-10-24 22:49:17

Icardi'nin golü sonrası sevinen taraftar sosyal medyada paylaşım rekorları kırdı!

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 2’nci maçında Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Manchester United’ı 3-2 mağlup etti. Bu sonucun ardından sarı-kırmızılı ekip puanını 4'e yükseltirken, Manchester United 2'nci maçından da mağlubiyetle ayrıldı. Icardi'nin galibiyeti getiren golü sonrası paylaşılan bu video sosyal medyada paylaşım rekorları kırdı.

Spor 2023-10-04 10:29:19

Çin'den Türkiye kararı: Seyahat yasası büyük ölçüde gevşetildi!

Çin seyahat kısıtlamalarını büyük ölçüde gevşetti. Pekin yönetimi bu kapsamda aralarında Türkiye’nin de bulunduğu çok sayıda ülkeye turist grubu yollanmasını serbest bıraktı.

Finans 2023-08-10 14:23:50

MAÇ SONUCU: A Milli Takımımız, Galler kapısını en sonunda kırdı! Umut Nayir ve Arda Güler, 3 puanı getirdi...

Son dakika haberleri: EURO 2024 Elemeleri D Grubu dördüncü maçında A Milli Takımımız ile Galler karşı karşıya geldi. Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanan ve oldukça yüksek bir tempoda müsabakaya futbolseverler yoğun ilgi gösterdi. İlk yarısı 0-0 biten maçın ikinci yarısında açılan Ay-Yıldızlılar, sahadan 2-0'lık üstünlükle ayrıldı. Kırmızı - beyazlılara galibiyeti getiren golleri Umut Nayir ve Arda Güler kaydetti. İşte detaylar...

Spor 19-06-23 23:44

Stefan Kuntz'un maç sonundaki görüntüleri sosyal medyada gündem oldu! Büyük tepki var...

A Milli Futbol Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu ikinci maçında Hırvatistan'a sahasında 2-0 mağlup oldu. Deplasman ekibine galibiyeti getiren golleri 20 ve 45+4'üncü dakikalarda Mateo Kovacic kaydetti. Bu sonucun ardından Türkiye 3 puanda kalırken; Hırvatistan puanını 4'e yükseltti. Maçın ardından Stefan Kuntz'un görüntüleri sosyal medyada gündem oldu.

Spor 29-03-23 07:20

Stefan Kuntz, iddialara sert çıkıştı! Abdülkerim Bardakcı, Kerem Aktürkoğlu ve oruç cevabı! 'Bunu nereden çıkarıyorsunuz?'

A Milli Takımımız, EURO 2024 Elemeleri D Grubu ilk maçında konuk olduğu Ermenistan'ı 1-0 geriye düşmesine rağmen 2-1 mağlup etti ve 3 puanı cebine koydu. Ay-Yıldızlı ekibimize galibiyeti getiren golleri Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu kaydetti. A Milli Takımımızın teknik direktörü Stefan Kuntz, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Alman çalıştırıcı; Abdülkerim Bardakcı ve oruç iddialarına da yanıt verdi. İşte detaylar...

Spor 25-03-23 22:54

Maç sonunda o an dikkat çekti! İsmail Yüksek'ten Kerem Aktürkoğlu'na: 'Ben sana ne dedim?'

A Milli Takımımız, EURO 2024 Elemeleri D Grubu ilk maçında Ermenistan deplasmanına çıktı. Ay-Yıldızlı ekibimiz, 1-0 geriye düştüğü maçtan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı ve elemelere 3 puanla başladı. Maçın son düdüğünün gelmesinin ardından A Milli Takım'a galibiyeti getiren golü atan Kerem Aktürkoğlu ile İsmail Yüksek arasında geçen diyalog ise sosyal medyanın gündemine oturdu.

Spor 25-03-23 22:15

Kayalıkların zirvesindeki tarihi Şeytan Kalesi ilgi odağı oldu

Ardahan'daki kaleye turist getiren seyahat acentesi sahibi Oskar Savarın: - "Bugün geldiğimiz Şeytan Kalesi saklı bir cennet. Burayı çok seviyorum ve getirdiğim gruplara özel olarak tanıtımını yapıyorum" - Tur rehberi Adem Kocaman: - "Yabancı turistler, burada tarih ve doğayı iç içe görüyor, böyle güzel bir kanyonda bu kale gibi saklı bir cennet görmek onlar için çok şaşırtıcı" - Ziyaretçilerden Aydın Teker: - "Kaleyle ilgili farklı hikayeler var ama bulunduğu nokta gerçekten harika, insan doğasına ayrı, tarihine ayrı hayran kalıyor"

Yurthaber 22-09-21 11:21

Antalya'ya her gün yaklaşık 15 bin Rus turist geliyor

Rusya'dan "turizmin başkenti" Antalya'ya 20 noktadan uçuş gerçekleştiriliyor - Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol: - "Antalya, çok geniş bir coğrafyanın, Akdeniz'in, Avrupa'nın turizm başkenti. Avrupa'da İspanya ile yarışıyoruz ama biz her zaman daha üstündeyiz, bunu rakamlar söylüyor" - "Şu an için ciddi bir vites artırdık diyebiliriz. Vaka sayılarının düşmeye devam etmesi, aşılamanın artması, yurt dışında uçuşların açılması seyahat endüstrisi için çok önemli. Bu yıl 2019'a çok yakın rakamlara ulaşmamız mümkün"

Yurthaber 30-06-21 11:14

Beçin Kalesi’nin belgeseli çekiliyor

Muğla’nın tarihi ve kültürel varlıklarının tanıtımını sağlamak, tarih ve kültür değerlerini sevdirmek, gerek ulusal ve gerekse uluslararası tanıtımına katkıda bulunulması amacıyla Muğla Valiliğinin, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü başta olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, Muğla Turist Rehberleri Odası, Milas Müze Müdürlüğü iş birliği ile Beçin Kalesi ve Ören Yeri için imzaladığı destek protokolü çerçevesinde çalışmalar başladı.Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın himayelerinde Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin koordinatörlüğünde hayata geçirilen ’Beçin Kalesi İşbirliği Protokolü’ kapsamında Milas’ta bulunan Beçin Kalesi’nde ’Bir Tarih Hazinesi: Beçin Kalesi’ belgesel çekimi yapılıyor.İlk belgesel olma özelliği taşıyorYapılan çekimler ve çalışmalar hakkında bilgi aktaran Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi Proje Koordinatörü Sibel Sağlam Saçal, “Kültürel mirası tanıtmak, dünyaya sevdirmek, sadece kamu kurum ve kuruluşlarını değil herkesin görevi.

Yurthaber 21-03-21 19:20

Sunar Şirketler Grubu’na TSE’den Covid -19 Güvenli Üretim Belgesi

Korona salgını sürecinde yasal tüm zorunlulukları yerine getiren ve özel önlemler alan Sunar Şirketler Grubu’nun üretim tesislerine TSE tarafından ‘Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ verildi.Sunar Şirketler Grubu CEO’su Hasan A.

Yurthaber 19-01-21 14:10

Aydın’da kaçak tur denetimi yapıldı

Aydın’nda bölgedeki turizm merkezlerine yönelik tur gerçekleştiren araçlara yönelik denetim yapıldı.Aydın’ın Efeler ilçesinde Çine-Muğla kara yolunda gerçekleştirilen denetlemeye, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile merkezi Kuşadası’nda bulunan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Aydın Bölgesel Temsil Kurulu, Aydın Turist Rehberleri Odası ekipleri ve Aydın Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri katıldı.Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ATRO ve TÜRSAB Aydın BTK ekipleri tarafından polis ekipleriyle birlikte kontrol noktalarında gerçekleştirilen denetimlerde kaçak ve izinsiz turların önlenmesi hedeflenirken, sosyal mesafe, maske ve hijyen konularında da uyarılarda bulunuldu.Merkezi Kuşadası’nda bulunan ATRO’dan yapılan açıklamada hem salgına karşı önlemler hem de kaçak ve izinsiz turların önlenmesi için çevre illerdeki kurumlarda da işbirliğine devam edileceği açıklandı.

Yurthaber 24-08-20 09:26

Aydın’da kaçak tur denetimi yapıldı

Aydın’nda bölgedeki turizm merkezlerine yönelik tur gerçekleştiren araçlara yönelik denetim yapıldı.Aydın’ın Efeler ilçesinde Çine-Muğla kara yolunda gerçekleştirilen denetlemeye, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile merkezi Kuşadası’nda bulunan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Aydın Bölgesel Temsil Kurulu, Aydın Turist Rehberleri Odası ekipleri ve Aydın Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri katıldı.Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ATRO ve TÜRSAB Aydın BTK ekipleri tarafından polis ekipleriyle birlikte kontrol noktalarında gerçekleştirilen denetimlerde kaçak ve izinsiz turların önlenmesi hedeflenirken, sosyal mesafe, maske ve hijyen konularında da uyarılarda bulunuldu.Merkezi Kuşadası’nda bulunan ATRO’dan yapılan açıklamada hem salgına karşı önlemler hem de kaçak ve izinsiz turların önlenmesi için çevre illerdeki kurumlarda da işbirliğine devam edileceği açıklandı.

Yurthaber 24-08-20 09:26

Kuşadası’nda tur araçlarına sıkı denetim

Kuşadası’nda tur gerçekleştiren araçlara yönelik denetim yapıldı.Kuşadası’nın Selçuk tarafından girişinde Kuştur mevkiinde gerçekleştirilen denetlemeye, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kuşadası Turizm Danışma Birimi, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Aydın Bölgesel Temsil Kurulu ve Aydın Turist Rehberleri Odası ekipleri ile Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri katıldı.Denetimlere TÜRSAB Kuşadası BTK Başkanı Eda Yurtcan, Aydın Turist Rehberleri Odası (ATRO) Başkanı Ozan Sayın’ın da eşlik ettiği denetimlerde kurallara uymayan 8 tur aracına bin ile 4 bin lira arasında cezai işlem uygulandı.

Yurthaber 23-08-20 10:16

Vakıflar ihtiyaç sahibi aileleri unutmadı

Vakıflar Genel Müdürlüğü yönetimindeki mazbut vakıfların vakfiyelerinde yer alan hayır şartlarını yerine getirilmek üzere 81 il merkezinde ihtiyaç sahibi ailelere her ay kuru gıda paketi yardımı yapıldı.İnsanlardaki toplumsal duyarlılığı artırmak, yardım duygusunu geliştirmek, dayanışmanın önemini anlatmak ve insanların gönül zenginliğine ulaşmasına yardımcı olmak amacıyla, Cumhuriyet öncesi kurulan Vakıflar Genel Müdürlüğünce yönetilen ve temsil edilen Mazbut Vakıflardan, Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde kurulan, Hacı Derviş Ağa vakfı, Tezkereci Ömer Ağa Vakfı veTophaneli Hacı Mehmet Efendi Vakıflarının, Vakıf senetlerinde yazılı hayır şartlarının yerine getirilmesi amacıyla, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ağrı, Ardahan, Kars ve Iğdır İl Merkezlerinde, her ay düzenli bir şekilde yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi bin 296 aileye kuru gıda kolisi adreslerine teslim edildi.Erzurum’da da belirlenen ailelere yardımların ekipler tarafından ulaştırıldığını dile getiren Vakıflar Bölge Müdür Vekili Cengiz Keskin, ailelerin nüfus durumuma bağlı kalınarak miktarlarını belirlenen A Grubu, B Grubu ve C Grubu olarak adlandırılan kuru gıda yardım kolileri içerisinde, kuru bakliyat, kahvaltılık, çay, şeker, sıvı yağ, tahin helvası ve kuru üzüm yer aldığını belirtti.

Yurthaber 21-04-20 15:43

Kruvaziyer gemileri Kanal İstanbul için şimdiden sıraya girdi

Kanal İstanbul projesi gündemde yerini tutarken sağlayacağı ekonomik katkılar araştırılıyor. Bu doğrultuda çeşitli tur organizasyonlarıyla ülkeye turist getiren turizmciler, projenin devreye girmesiyle turizm rakamlarının yükseleceğini öngörüyor. Özellikle Avrupa’dan kruvaziyer gemileriyle İstanbul’a getirilecek turistler, Kanal İstanbul’dan seyir zevki yaşayıp aynı zamanda seyahat açısından da mesafe avantajından yararlanacak. Turizmciler şimdiden taleplerin gelmeye başladığını belirtiyor.

Finans 22-01-20 10:57

Hac ve umrede ambargo söylentisi doğru değil

Hac Umre ve Seyahat Acenteleri Derneği (HURSAD) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Şenel, "Suudi Arabistan’ın Türkiye’ye 3 yıl boyunca hac ambargosu uygulayacağı" iddiasının gerçek dışı olduğunu bildirdi.İddialara açıklık getiren Bilal Şenel, "Öncelikle, 14 Ekim 2019 tarihinde, sosyal medya üzerinden Suudi Arabistan’ın Türkiye’den hacı adaylarını 2020-2022 arası 3 yıllık süreçte kabul etmeyeceğine dair asılsız bir iddia ortaya atılmıştır.

Haber 23-10-19 16:42

Büyükşehir turizmde yeni rotalar çiziyor

Bursa’nın turizmden daha fazla pay alabilmesi için master plandan uluslararası fuarlara kadar her alanda, şehrin tanıtımı için önemli adımlar atan Büyükşehir Belediyesi, Bursa’yı tercih eden turist sayısını artırabilmek için yeni hedefler belirliyor.Bursa’nın turizm potansiyeline katkı koymak ve şehrin dünya turist rotaları arasındaki yerini almasını sağlamak için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Güney Kore’nin Seul kentinde, şehrin Koreli turistlerin tercih ettiği destinasyonlar arasına dahil edilmesi adına önemli girişimlerde bulundu.Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı ve Bursa Kültür ve Turizm Tanıtma Birliği Müdürü Ahmet Bayhan, Turizm Tanıtma Şube Müdürü Ercüment Yılmaz, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Koordinatörü Aziz Türk ile Turizm Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu, Seul’deki önemli turizm acenteleri ve tanıtım ajansları ile bir araya geldi.Güney Kore ile Türkiye arasında köklü bağlar bulunduğunu hatırlatan Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı ve Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği Müdürü Ahmet Bayhan, tarihten gelen bu köprüyü turizm bağları ile daha da güçlendirmek istediklerini kaydetti.

Haber 07-10-19 14:00

Turizm, Yeni Ekonomi Programı ile şahlanacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan 2020-2022 dönemine ilişkin YEP kapsamında hükümet, cari işlemler dengesinin sağlanması amacıyla turizm alanında bir dizi politika belirledi - Buna göre, 2023 Türkiye Turizm Stratejisi'nin hayata geçirilmesinden Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın faaliyetlerine, sağlık turizminin geliştirilmesinden farklı turizm çeşitlerine, Türkiye'nin önemli bir dizi film çekim merkezi olmasından yoğun ilgi gören turistik bölgelere doğrudan tarifeli uçuş seferlerinin artırılmasına kadar çok kapsamlı hazırlıklar bulunuyor - TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Bağlıkaya: - "Kamu yatırımlarında öncelik verilecek alanlar arasında turizme vurgu yapılması, devletimizin turizmi stratejik önemde bir sektör olarak gördüğünün açık bir göstergesi niteliğinde. Burada, turizm sektöründe pazarlamanın ana ayağı olarak ülkemize turist getiren biz seyahat acentalarına da önemli görevler düşmekte" - "Türkiye'ye gelen misafirlerin geceleme süresini uzatmak ve turizm gelirlerini arttırmak noktasında, kültür, sanat, eğlence, festival, kongre, spor, macera, doğa ve alışveriş gibi birçok turizm çeşidini barındıran bütüncül olarak planlanmış turizm destinasyonlarının oluşturulması yaklaşımını faydalı buluyoruz"

Finans 06-10-19 11:02

Kuşadası destinasyonu için yurt dışından kış sezonu uçuşları başlıyor

Corendon Airlines, Kuşadası otel ve acenteleriyle Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen kahvaltıda bir araya geldi.Kahvaltıya katılan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası destinasyonuna yönelik kış sezonu uçuşlarına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.Corendon Airlines, Kuşadası ve çevresinde hizmet veren oteller, incoming şirketleri, seyahat acenteleri ve basın mensuplarını Kuşadası Double Tree by Hilton Gio Restaurant&Lounge’da düzenlenen kahvaltıda ağırladı.

Yurthaber 12-07-19 15:30

Corendon, Kuşadası turizm profesyonelleri ile buluştu

Corendon Airlines, Kuşadası otel ve acenteleriyle Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen keyifli bir kahvaltıda bir araya geldi.Corendon Airlines, Kuşadası ve çevresinde hizmet veren oteller, incoming şirketleri, seyahat acenteleri ve basın mensuplarını Kuşadası Double Tree by Hilton Gio Restaurant&Lounge’da düzenlenen kahvaltıda ağırladı.

Haber 12-07-19 14:22

Odunpazarı’nda esnaf ve tur şirketleri bir araya geldi

Odunpazarı Belediyesi, Odunpazarı Tarihi Bölgesinin canlanmasını sağlamak için Odunpazarı esnafı ile bölgeye turist getiren tur şirketlerini buluşturdu.Aladdin Park Kafe’de gerçekleşen toplantıya, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), bazı tur şirketleri, esnafın yanı sıra Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da katıldı.

Yurthaber 11-07-19 14:45

SunExpress'ten Türkiye'ye yeni yatırım

THY ve Lufthansa'nın ortak girişimi SunExpress, Antalya Havalimanı'nda uçak bakım -onarım merkezi kuracak - SunExpress Üst Yöneticisi Jens Bischof: - "Antalya bölgesine ciddi miktarda yatırım yapacağız. Bu yatırımla hem yerel ekonomiyi desteklemiş hem de bu bölgeye duyduğumuz koşulsuz ve tam güveni göstermiş olacağız" - "Türkiye'ye inanıyoruz, burası bizim evimiz ve yerel turizm endüstrisini beslemeye devam edeceğiz. Teşvikler çok önemli ve en kritik kısma, turist getiren hava yolu şirketlerine de verilmesi gerekiyor" - "İstanbul Havalimanı'ndan seyahat etmek benim için de çok keyifli bir tecrübeydi. Havalimanıyla özellikle uluslararası transit uçuşlar Türkiye'nin refahında çok büyük etkiye sahip olacak"

Haber 11-07-19 11:10

Karnesini getirene teleferik ücretsiz

Uludağ’a kesintisiz ulaşım sağlayan Bursa Teleferik A.Ş, karnesini getiren öğrencilere 2 gün süreyle ücretsiz seyahat imkanı sunma kararı aldı.140 kabin ile saatte bin 500 yolcu taşıma kapasiteli, 9 kilometre ile dünyanın en uzun teleferik hattı olan Bursa Teleferik A.

Haber 15-06-19 09:51

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya açıkladı! Turist sayısında hedef yüzde 20 artış

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, turist sayısında bu seneki hedeflerinin yüzde 20'ye yakın bir artış olduğunu söyledi.

Finans 18-05-19 11:16

Türkiye ile İran arasında turizmde iş birliği

TÜRKİYE  Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ile İran Havayolu Ulaşımı ve Turizm Acenteleri Birliği'nce (AATTAI) iki ülke arasındaki turizm potansiyelini geliştirmek ve turist sayısını artırmak amacıyla iş birliği anlaşması imzalandı.

Haber 12-02-19 15:55

Türkiye ile İran arasında flaş anlaşma!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ile İran Havayolu Ulaşımı ve Turizm Acenteleri Birliğince (AATTAI) iki ülke arasındaki turizm potansiyelini geliştirmek ve turist sayısını artırmak amacıyla iş birliği anlaşması imzalandı. Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Prof. Dr. Derya Örs yaptığı konuşmada, "Eğer biz potansiyellerimizi doğru kullanırsak bölgede İran ve Türkiye dışında hiçbir ülke söz söyleyemez." dedi.

Finans 12-02-19 04:42

Vali Memiş turizmcilerle bir araya geldi

Erzurum Valisi Okay Memiş, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğine (TÜRSAB) bağlı temsilciler ile kahvaltıda bir araya geldi.Kahvaltıya Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz ve turizm acentelerine bağlı temsilciler katıldı.Yerli ve yabancı turist açısından bir numaralı merkezin Palandöken Kayak Merkezi olduğunu ifade eden Memiş,“ Palandökende şehir olarak çok iyi durumdayız.

Yurthaber 21-01-19 11:25

2018 büyümesi hepimizi heyecanlandıracak bir rakamda

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk Boynueğri: - "2017'de büyümemiz yüzde 28'di, 2018 büyümesi, hepimizi heyecanlandıracak, umut verecek bir rakamda şu an. En iyi yılımız 2015 büyümesinin üzerine yüzde 8 büyüme ile gidiyoruz" - "630 dolar bandında olan kişi başı turist harcama bandının gerçeği yansıtmadığı görüşündeyiz" - "Türkler için tatil yapmak zorlaşmıyor ama planlı yapmaktan başka çıkış yok çünkü ülkenin bu dövize ihtiyacı var ve bunu içeri sokmak zorundayız"

Finans 11-01-19 13:38

Yabancı turist hedefi 50 milyona tırmandı

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya: - "2019'da yabancı ziyaretçi sayısında yüzde 20'nin üzerinde bir artış ile hedefimiz 50 milyon yabancı turisti yakalamak. 2019'un sektörümüz için rekor yılı olması için üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye hazırız" - "Seyahat acenteleri erken rezervasyon kampanyalarını kasım başında ilan etti. Kampanyalara iç pazardan yoğun talep söz konusu. Erken rezervasyonda temmuz ve ağustos başta olmak üzere deniz, kum, güneş tatiline yönelik paket turlara yoğun ilgi var" - "2018’in 11 aylık döneminde ülkemize yüzde 36’nın üzerinde artışla 2,2 milyon İngiliz turist geldi. 2019’da özellikle İngiltere pazarında en az yüzde 25 yükseliş bekliyoruz"

Finans 05-01-19 11:11

Otel yapımı başladı, 2019'da 1 milyon turist bekleniyor

TÜRKİYE Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Şanlıurfa Göbeklitepe’de tarihi kazıların devam ettiğini ancak bölgede tanıtım eksikliğinin olduğunu belirterek, "2019'da 1 milyona yakın turist bekliyoruz bu nedenle bölgede otel yapımları başladı” dedi.

Finans 05-12-18 12:13

Bakan Ersoy'dan Uzak Doğu'ya tanıtım çıkarması

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin yeni turizm ve tanıtım stratejisi kapsamında ilk adımı hedef pazar olarak belirlenen Uzak Doğu ülkeleri için attı - Tokyo'da Japon mevkidaşlarıyla bir araya gelen Ersoy, Topkapı ve Yıldız Sarayı'nda sergilenen nadide parçalar ile Türk mutfağından örneklerle bezenen gastronomik değerlerin yer aldığı "Gezen Sergi"nin Mart-Temmuz 2019 döneminde Tokyo ve Kyoto'da açılacağını söyledi - Japon Seyahat Acenteleri Birliği ile Türkiye'ye en fazla Japon turist yollayan tur operatörlerinin başında gelen "Hankyu Travel International" ile de görüşen Ersoy, bugün de Çin'in başkenti Pekin'e geçerek temaslarını sürdürecek

Haber 28-11-18 11:04

Muğla'ya gelen turist sayısı arttı

TÜRKİYE Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Esin, Muğla'ya geçen yıl toplam 1 milyon 893 bin 372 turist gelirken, bu rakamın bu yıl 2 milyon 606 bin 930 kişiye yükseldiğini söyledi.

Finans 27-11-18 18:33

Muğla'ya gelen turist sayısı arttı

TÜRKİYE Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Esin, Muğla'ya geçen yıl toplam 1 milyon 893 bin 372 turist gelirken, bu rakamın bu yıl 2 milyon 606 bin 930 kişiye yükseldiğini söyledi.

Finans 27-11-18 17:59

Didim’de destinasyonunun önemi forumda görüşüldü

Aydın’ın Didim ilçesinde “Turizmde Destinasyonunu Önemi” konulu toplantıAlmanya Seyahat Acenteleri birliği başkanı (DRV) Norbert Fiebig’de katımlıyla gerçekleştirildi.Didim Belediyesi ile Didim Ticaret Odası işbirliğiyle D- Marin Yacth clubte gerçekleştirilen toplantıya Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Belediye Başkanı A.

Yurthaber 12-11-18 15:18

Çavga: Otel, restoran ve acente açma ile turizmci olunmuyor

Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Murat Çavga, turizm gelirlerini korumak için nitelikli turist sayısının korunması gerektiğini belirterek, "Nitelikli turist için nitelikli turizmci adı altında geliştireceğimiz projeyi bölgemiz başta olmak üzere turizmin gelişmekte olduğu tüm turizm alanlarında hayata geçirmemiz gerekmektedir" dedi.Türkiye’yi ziyaret eden turist sayısının her geçen yıla oranla artış gösterdiğini belirten Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Murat Çavga, turistlerin kişi başı harcamalarına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizerek, "Ziyaret eden kişi sayısından ziyade, gelen turistlerin kişi başı harcamalarına dikkat edilmesi gerekiyor.

Yurthaber 30-09-18 14:21

Turist Taşıyan Minibüs Ve Otobüslere Yönelik Denetim

Antalya’nın Alanya ilçesinde polis ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) yetkilileri turist taşıyan minibüs...

Yurthaber 16-08-18 16:25

Gezginlerin yeni gözdesi Kurtalan Ekspresi olacak

Güneydoğulu turizmciler, demir yolu ulaşımında Türkiye'nin en eski ve uzun hatlarından olan Kurtalan Ekspresi ile entegre edilecek otobüs turlarıyla bölgeyi ziyaret eden turist sayısını artırmayı planlıyor - TÜRSAB öncülüğünde bölgeye gerçekleştirilen ilk deneme turunun ziyaretçilerden büyük beğeni toplaması üzerine, seyahatlerin sonbahardan itibaren sistemli olarak başlatılması hedefleniyor - TÜRSAB Güneydoğu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Şemsettin Yıldız: - "Herkesin bildiği GAP turlarını biz biraz da tren üzerinden devam ettirmek istiyoruz" - Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Müslüm Çoban: - "Doğu Ekspresi'ne ilgi nedeniyle bilet bulmak çok zor hale geldi. Güneydoğu'da da Kurtalan Ekspresi var. Şu an seyahat acenteleri bu anlamda çalışmalar yapıyor, bu yönde bir proje var. Özellikle Diyarbakır, Batman, Mardin, Gaziantep ve Şanlıurfa bu tura dahil edilecek"

Haber 10-08-18 11:11

Karadenizli Turizmcilerde Çinli Turist Heyecanı

Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Murat Çavga, “Cumhurbaşkanımızın 100 günlük eylem planınında açıkladığı...

Yurthaber 09-08-18 08:59

Almanya ile normalleşme sayesinde turistte 40 milyonu aşarız

TÜROFED Başkanı Osman Ayık: - "2015 yılında 5,6 milyon Alman misafir ağırlamıştık. Sonraki iki yıl maalesef 2,5 milyona yakın kayıplar oldu. Bu sene bunda bir miktar geri dönüş olacak, yüzde 30 civarında bir artış bekliyoruz biz bu sene" - "Esas bizim Alman turistte orta vadedeki hedefimiz 7,5 milyon. Bu ilişkiler yumuşadıkça, bu tür mesajlar arttıkça biz Alman misafir sayısında da ciddi bir geri dönüş bekliyoruz" - Pera Center Otel Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Ellialtıoğlu: - "Önce Hollanda ile ilişkilerin normalleşmesi, sonra Almanya'nın Türkiye'ye seyahat uyarısını hafifletmesi turizmde çıtayı yükseltecektir. Ben bu gelişmelerin de etkisiyle 2018'de 40 milyon turist hedefine ulaşılacağını, hatta bu rakamın aşılacağı kanaatindeyim" - Karaderili Şirketler Grubu Genel Müdürü Tevfik Talas: - "Bu güzel gelişmeler hem iki ülke ilişkilerine, hem ülkelerin vatandaşlarına hem de Türk turizmine olumlu katkılar sağlayacaktır. Bu yıl zaten Alman turistte ciddi bir artış vardı, bu artış trendinin artarak sürmesini bekliyoruz"

Haber 25-07-18 11:26

Kültür ve Turizm Bakanlığında devir teslim

Mehmet Ersoy görevi Numan Kurtulmuş'tan devraldı - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy: - "Türkiye'ye seyahat eden 'nitelikli turist' dediğimiz gelir grubu yüksek turistleri de hedefleyeceğiz. Yani sadece sayıyı artırmakla yetinmeyeceğiz, daha fazla para harcayan, konaklama dışı harcaması daha yüksek olan turistleri hedefleyeceğiz" - "Bu tek başına Bakanlığımızca yapılacak bir çalışma olmayacak. Sektörün bütün temsilcileriyle ve sektör dışındaki yani turizm bölgelerindeki belediyeleri de belediye başkanlarından temizlik işçisine, esnaftan taksicisine sektörün ve sektör dışındaki bütün vatandaşlarımızı kapsayacak bir çalışma, kampanya, seferberlik şeklinde olacak"

Haber 10-07-18 19:32

Seyahat acentalarına Ayın Müzesi indirimi

Sicpa Turkey, DÖSİMM ve TÜRSAB’ın ortaklaşa başlattığı “Ayın Müzesi” projesi A Grubu Seyahat Acentalarına yüzde 30 ile yüzde 40 oranlarında indirim olanağı sağlayacak.

Finans 29-06-18 11:49

Kruvaziyerle turist getirene milyonlarca dolarlık destek

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Türkiye'ye kruvaziyerle turist getiren A grubu seyahat acentelerine bu yıl için yaklaşık 12 milyon dolar, gelecek yıl için de toplam 17 milyon dolar destek verilmesi öngörülüyor - Yılın 12 ayı sağlanması kararlaştırılan yeni desteklerle kruvaziyerle gelen turist sayısının 2017'ye göre yüzde 20-25 artırılması hedefleniyor - Bakanlık, 2017'deki kruvaziyer destekleri kapsamında da seyahat acentelerine yaklaşık 28 bin turist için 840 bin dolar destek ödemesi yapacak

Haber 19-04-18 11:03

Turist getiren seyahat acentelerine milyonlarca liralık destek

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, turist getiren seyahat acentelerine sağlanan uçak desteklerinin miktarı son üç yılda toplam 786 milyon 217 bin 697 liraya ulaştı.

Finans 15-04-18 14:53

Turist getiren seyahat acentelerine uçuran destek

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, 2015'ten itibaren turist getiren seyahat acentelerine son üç yılda toplam 786 milyon 217 bin 697 lira "uçak desteği" ödemesi yapıldı - Türkiye'ye turist getiren seyahat acentelerine 2018'de yılın 12 ayına yayılacak şekilde, 9 bin dolara kadar ulaşan uçak destekleri verilecek

Haber 15-04-18 11:20

40 milyon turist 30 milyar dolar gelir bekliyoruz

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya: - "Ana pazar olarak tanımladığımız Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden gelen taleplerin olumlu seyretmesi neticesinde 2018 yılını, rekor kırarak 40 milyon ziyaretçi sayısıyla kapatacağımızı düşünüyorum. Yıl sonunda turizmden elde ettiğimiz gelirin de 30 milyar dolar seviyesini aşmasını bekliyoruz" - "2009'da 300 bin kişi ile başlayan erken rezervasyon kampanyası 2017'de 5 milyonu aşmıştı. 2018'deki beklentimiz ise erken rezervasyonla tatile çıkan yerli turistin 6 milyonu aşarak 7 milyon seviyelerine yaklaşması yönünde" - "Bu yıl Almanya ve Rusya, 6 milyonlara ulaşacağını tahmin ettiğimiz rekor rakamlarla birincilik için yarışacak. Bununla birlikte İngiltere, Hollanda gibi son iki yıllık dönemde düşüş gösteren pazarlardan Türkiye’ye yönelik ilgi ve talebin yeniden canlanmasını çok önemli buluyoruz" - "Biz 7/24 buradayız, işimizin başındayız, inşallah özlediğimiz şekilde çalışacak seyahat acenteleri birliğini ortaya çıkaracağız"

Haber 14-04-18 11:09

Seyahat acentalarının desteklere başvuru tarihleri belirlendi

Türkiye'ye kruvaziyer gemi ve uçak ile turist getiren A Grubu seyahat acentalarına sağlanacak desteğe ilişkin usul ve esaslar ile başvuru tarihleri Resmi Gazete'de yayımlandı - Seyahat acentalarına verilecek destekler kademeli olarak 9 bin dolara kadar ulaşacak

Haber 13-04-18 10:49

GEKA, MENA ülkesi 27 şehrin temsilcisini Pamukkale’de bir araya getirdi

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan, Pamukkale ve çevresinde termal turizm anlamında yatırım bölgelerinin fazla olduğunu ve potansiyelinin yüksek olduğunu kaydederek, ilerleyen dönemlerde bölgeye daha fazla turist geleceğini ümit ettiklerini söyledi.GEKA tarafından gerçekleştirilen Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinin (MENA) 27 farklı şehrinden seyahat acenteleri, tur operatörleri ile gazetecileri “Termal ve Sağlık Turizmi” programı kapsamında Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir araya geldi.

Haber 30-03-18 15:05