Türkü Haberleri

Kırşehir'de gurbetçiler türkü ve bozlaklarla şenlendi

KIRŞEHİR (AA) - UNESCO tarafından müzik dalında Türkiye'den Yaratıcı Şehirler Ağı'na alınan Kırşehir'de, gurbetçiler için düzenlenen şenlik başladı.

Yurthaber 09-08-2023 07:53

Bağlama çalmayı öğrenirken sizi zorlamayacak en iyi kısa sap bağlamalar

Telli çalgılar arasında yer alan kısa sap bağlamalar, eşsiz sesiyle çalanlara da dinleyenlere de huzur veriyor. Siz de kulaklarınızın pasını silecek kalitede müzik üretmeyi başaran kısa sap bağlamalara ilgi duyuyorsanız doğru yerdesiniz. İster profesyonel olun ister amatör; ihtiyacınıza cevap verecek en iyi modeller için yazımızı okumaya devam edin!

Haber 20-01-2023 16:12

Atatürk'ün sevdiği şarkılar ve türküler nelerdir? İşte Mustafa Kemal Atatürk'ün en sevdiği şarkılar

Mustafa Kemal Atatürk her yıl saygı ve özlemle anılıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün ardından 84 yıl geçti. Aradan yıllar geçmesine rağmen özlemle anılan Atatürk'ün sevdiği şarkılar ve türküler nelerdir? merakla aratılıyor.

Haber 10-11-2022 11:01

Bozkırın tezenesinin oğlu Hüseyin Ertaş, babasına ait türküleri ilk defa seslendirdi

"Bozkırın tezenesi"nin oğlu Hüseyin Ertaş, babasına ait türküleri ilk defa seslendirdi

Yurthaber 25-09-2022 22:21

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kürtçe türkülere eşlik edip, Bırkleyn Mağaraları'nda halay çekti! O görüntüler çok konuşuldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da düzenlenen 'Lice Gençlik Buluşması' etkinliğine katılarak Bırkleyn Mağaraları'nda Kürtçe şarkı söyleyen gençlere eşlik edip, halay çekti. Bakan Soylu'nun halay çektiği görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Bakan Soylu katıldığı etkinlikte yaptığı açıklamada Çok uzun yıllar terör örgütünün maalesef hakimiyetinde mağaralar olarak kalmış. Devletimiz iradesiyle hepsi birer turizm destinasyonu tarihsel destinasyon olmaya aday. Muhteşem bir yer" dedi.

Haber 05-09-2022 13:38

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'nde açık hava konseri gerçekleştirildi

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'nde açık hava konseri gerçekleştirildi

Yurthaber 21-07-2022 17:55

Büyük beğeni toplamıştı! Samsak döveci türküsünün yeni versiyonu çıktı

"Langıdı lan lan langıdı lan lan" sözüyle dillere dolanan ve yeniden popüler olan "Samsak Döveci" türküsünün yeni versiyonu çıktı. Keşan Belediyesi'nin resmi sosyal medya hesaplarından paylaştığı "Samsak Döveci" türküsü kısa sürede yoğun ilgi gördü.

Haber 12-05-2022 16:29

Devrek yöresine ait 4 yeni türkü daha derlendi

Devrek Kültürünü ve Türkülerini Araştırma Kurulu Başkanı Mustafa Uzundal: - "Son 8 yıl içinde Devrek'in 83 köyünden 62'sinde alan çalışması yaptık ve 70'in üzerinde türkümüzü gün yüzüne çıkardık. Bunlardan 30'un üzerindeki türkümüz TRT Repertuvar Kurulu'ndan geçti, sadece imza aşamasında bulunuyor"

Yurthaber 09-05-2022 13:21

Samsak Döveci türküsü hangi yörenin? Samsak döveci nedir? Ne anlama gelir?

Samsak Döveci türküsü hangi yörenin? Elif Buse Doğan'ın söylediği türkü sosyal medyada yapılan paylaşımların ardından birçok kişinin dilinde. “Langıdılanlan langıdılanlan Samsak döveci Gümbüdü gümbam gümbam gümbam Ebe gümeci” gibi sözleri bulunan türkünün nasıl ortaya çıktığı merak konusu oldu. Peki Samsak Döveci türküsü hangi yörenin? Samsak döveci nedir? Ne anlama gelir? İşte Elif Buse Doğan ve Serkan Çağrı ile popüler olan türkünün hikayesi...

Magazin 14-04-2022 14:43

Sosyal medyayı sallayan Samsak Döveci: Kadınlar pek bilmiyor, erkek eğlencelerinde söyleniyor

Son günlerde sosyal medyada sanatçı Elif Buse Doğan ve klarnet virtüözü Serkan Çağrı'nın yorumuyla herkesin diline dolanan 'Samsak Döveci' türküsünün hikayesini Türk Halk Müziği sanatçısı Emel Örgün anlattı: Örgün, "Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bir tekerlemeden ilham alınarak derlenen türkü Tavşanlı'da daha çok erkek eğlencelerinde söyleniyor. Kadınlar pek bilmiyor. Bu türkünün uzun bir geçmişi var'' ifadelerini kullandı.

Haber 07-04-2022 11:24

Türkü evinde ortalık savaş alanına dönmüştü! 'İstek parça' kavgasında yeni gelişme

İstanbul Ataşehir'deki bir türkü evinde ortalık savaş alanına döndü. 'İstek parça' nedeniyle çıktığı iddia edilen kavga sonrası 6 kişi gözaltına alınırken; H. Ö., hakkında tutuklama kararı çıktı. Hakkında tutuklama kararı verilen H.Ö., mekanın sahibi olduğunu, olay anında sanatçının korumasının yanına gelerek kafasına şişe ile vurduğunu öne sürdü.

Haber 22-03-2022 07:03

Aşık Veysel'in türkülerinin sırrı! Aşık Veysel kimdir? Aşık Veysel nerelidir, türküleri nelerdir? Aşık Veysel neden kör oldu?

Aşık Veysel, ölümünün 49. yılında unutulmadı. Aşık geleneğinin en önemli temsilcilerinden biri olan Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün yıl dönümünde sevenleri ve yakınları tarafından anıldı. Vatandaşlar, büyük halk ozanı Aşık Veysel'in hayatına ve ölümüne dair araştırmalara başladı. Aşık Veysel'in adını duymayan yoktur. İşte türküleri ile insanın içine işleyen Aşık Veysel Şatıroğlu'nun bilinmeyenleri!

Haber 21-03-2022 17:38

Aşık Veysel sözleri nelerdir? İşte Aşık Veysel türkülerinde geçen en güzel sözler!

Aşık Veysel ölüm yıl dönümünde anılıyor. 21 Mart 1973 yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyünde yaşamını yitiren ünlü halk ozanı Aşık Veysel'in türkülerinde geçen en güzel sözler merak konusu oldu. Peki Aşık Veysel sözleri nelerdir? İşte konuya ilişkin detaylar...

Haber 21-03-2022 11:38

Türkü evinde istek parça kavgası! Ortalık savaş alanına döndü...

İstanbul Ataşehir'deki bir türkü evinde akılalmaz anlar yaşandı. Müşterinin istek parça talebi ile başlayan tartışma bir anda büyüdü ve ortalık savaş alanına döndü. Çıkan kavgada 1 kişi yaralanırken o anlar cep telefonu kamerası ile görüntülendi...

Haber 21-03-2022 08:21

Konya'da aranan firari hükümlüyü, türkü söylediği sosyal medya paylaşımı ele verdi

Konya'da aranan firari hükümlüyü, türkü söylediği sosyal medya paylaşımı ele verdi

Yurthaber 19-03-2022 12:27

Van'da belediye ekipleri karla mücadeleyi halaylarla eğlenceye dönüştürdü

Karla kaplı kaldırımları temizlerken verdikleri kısa molalarda türküler eşliğinde halay çeken belediye çalışanlarına bazı vatandaşlar da eşlik etti

Yurthaber 16-03-2022 12:35

Sanatçı Arif Şentürk 81 yaşında vefat etti

Şentürk’ün cenazesi yarın ikindi namazının ardından defnedilecek

Yurthaber 15-02-2022 21:06

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu birlikte türkü söyledi

CHP Genel Merkezi’ndeki toplantı için Ankara’da bulunan belediye başkanları sahnede türkü söyledi. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın birlikte ‘Ankara’nın Taşına Bak’ türküsünü seslendirmesi ortaya dikkat çeken görüntülerin çıkmasına neden oldu. İşte o anlar…

Haber 28-12-2021 09:40

Ahmet Kaya kimdir? Ahmet Kaya mesajları, şarkıları, sözleri ve şiirleri...

Türk halk müziğinin tanınan isimlerinden olan Ahmet Kaya ölümünün 20. yılında hayranları tarafından anılıyor. Unutulmaz şarkılarıyla anılan Ahmet Kaya'nın hayatı ve sözleri merak ediliyor. Peki Ahmet Kaya kimdir? İşte ayrıntılar...

Magazin 16-11-2021 11:15

Edirne'ye gelen ABD'li turistler ilk kez tattıkları tava ciğere tam puan verdi

Edirne'ye gelen ABD'li turistler ilk kez tattıkları tava ciğere tam puan verdi

Yurthaber 04-11-2021 09:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle birlikte türkü söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana’da gençlerle bir araya geldi. Erdoğan, ‘Uzun ince bir yoldayım’ türküsünü seslendirdi.

Haber 10-10-2021 02:08

Bülent Serttaş'ın kızı Miray Serttaş babasına olan benzerliğiyle şaşırttı!

Ünlü türkücü Bülent Serttaş'ın 3 çocuğundan biri olan Miray Serttaş'ı koca kız oldu. Baba-kızın benzerliği, görenleri şaşkına çeviriyor.

Magazin 09-10-2021 09:12

Hakan Peker'den şaşırtan karar!

Pop müziğin önemli isimlerinden Hakan Peker yaptığı açıklamayla şaşırttı. Hakan Peker ilk kez türkü okumaya karar verdi.

Magazin 26-09-2021 15:29

Yavuz Bingöl'ün manken kızını görenler şoke oluyor! Babasının yanından ayrılmıyor

Ünlü müzisyen Yavuz Bingöl'ün, bir dönem mankenlik yapıp podyumlarda tozu dumana katan kızı Türkü'yü görenler şaşkına dönüyor. Yavuz Bingöl, kızı ve torunuyla sevgi dolu pozlarını Instagram hesabından takipçileriyle paylaşıyor.

Magazin 24-09-2021 09:44

Berdan Mardini kimdir? Berdan Mardini kaç yaşında ve nereli?

Fatoş Yelliler, Berdan Mardini ile evliyken Gökhan Göz ile kısa süreli arkadaşlığı olduğunu söyledi. Bunun ardından Berdan Mardini'nin kim olduğu merak konusu oldu. Berdan Mardini, Fatoş Yelliler ile 2010'da dünyaevine girdi ve ikilinin evliliği geçtiğimiz mart ayında sona erdi. İşte ayrıntılar...

Magazin 07-08-2021 12:31

Berdan Mardini'nin eski eşi Fatoş Yelliler kimdir? Fatoş Yelliler nereli ve kaç yaşında?

Berdan Mardini'nin eski eşi Fatoş Yelliler, Gökhan Göz ile yasak aşk yaşadığı iddiasına son noktayı koydu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yelliler, Göz ile aralarında kısa süreli arkadaşlık olduğunu doğruladı. Bunun ardından Fatoş Yelliler'in kim olduğu merak konusu oldu. İşte ayrıntılar...

Magazin 07-08-2021 12:17

Müzisyen Yeliz Aykaç son yolculuğuna uğurlandı: Küçük kızı yoğun bakımda

Sivas'ta geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden genç müzisyen Yeliz Aykaç son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Türk Halk müziği sanatçıları Erdal Erzincan ve Tolga Sağ'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Küçük kızı ise yoğun bakımda.

Magazin 21-07-2021 09:23

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Gönül Dağı' türküsünü söyledi

Diyarbakır İçkale'de gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Neşet Ertaş'ın Gönül Dağı türküsünü seslendirdi.

Haber 09-07-2021 22:34

Halk ozanı Ahmet Yurt hayatını kaybetti (Hozatlı Ahmet Yurt Dede)

Tuncelili halk ozanlarından 'Hozatlı Ahmet Yurt Dede' olarak bilinen 87 yaşındaki Ahmet Yurt hayatını kaybetti.

Haber 09-07-2021 13:50

Gaziantep'teki öğretmenler, çocuklar için türkü seslendirdi

Gaziantep'teki öğretmenler, çocuklar için türkü seslendirdi

Yurthaber 16-05-2021 14:26

Meşhur türkünün hikayesinden çok etkileneceksiniz

Ülkemizde her yörenin bir türküsü var, bazı türküler sadece o yörede bilinirken bazıları yıllar boyunca herkes tarafından marş gibi söylenebiliyor. Kına gecelerinde kadınların hep bir ağızdan söylediği 'Yüksek Yüksek Tepelere' türküsünü bilmeyen yoktur, kına gecelerinin olmazsa olmazı bu derin türkünün hikayesini sizin için araştırdık.

Trend 12-04-2021 12:19