Tüsi̇ad Haberleri

TÜSİAD Onursal Başkanı'ndan 'yüksek enflasyon' açıklaması

TÜSİAD Onursal Başkanı Tuncay Özilhan, "Yüksek enflasyon ve refah üretmeyen büyüme geçim sıkıntısı getirir" açıklamasını yaptı.

Finans 08-02-2024 14:27

TÜSİAD Başkanı Turan: Nitelikli insan kaynağını çekmek için küresel rekabet var

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, dünya genelinde nitelikli insan kaynağını çekmek için küresel bir rekabet ortamının olduğunu söyledi. Turan, "PISA’dan gelen semptomları ciddiyetle ele almalıyız." diye konuştu.

Finans 10-01-2024 09:37

TÜSİAD Başkanı'ndan enflasyon mesajı

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan, Türkiye'nin ekonomik açıdan güçlenmesi için enflasyonla mücadelenin tek başına yeterli olmadığını belirtti. Turan, yapısal reformların gerçekleştirilmesi gerektiğini savundu. Turan, ""Enflasyon tarafında atmamız gereken adımları atıyoruz. Ekonomiyi bir miktar daha soğutmamız gerek." dedi.

Finans 07-01-2024 08:55

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde Yeni Nesil Yatırımlar, Çözümler ve Fırsatlar ele alındı

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan: - "Ülkemize, iş dünyasına değer yaratmaya çalışıyoruz. Bütün derdimiz ülkenin rekabet gücünü artırmak. Bu çalışmalarımıza da devam edeceğiz"

Yurthaber 08-10-2022 14:01

Mardin'de TÜSİAD ile TÜRKONFED'in Anadolu Buluşmaları Toplantısı yapıldı

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan: - "Tüm dünyada arz zincirleri değişiyor, üretim merkezleri kayıyor. Bu süreci doğru okuyabilen ekonomiler için çok önemli fırsatlar mevcut"

Yurthaber 24-09-2022 14:11

ABD'nin mektubuna tepki: Bakan Nebati’den şirketlere ‘rahat olun’ mesajı!

ABD'nin iş dünyasına gönderdiği 'yaptırım' mektubuna Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den yanıt geldi. Bakan Nebati konuya ilişkin, "Mektubun iş çevrelerimizde bir endişe yaratması anlamsızdır. Türkiye dünyanın en önemli siyasi ve ekonomik güç merkezlerinden biridir. İş dünyamız devletinin gücünü her zaman yanında hissetmelidir" dedi.

Finans 26-08-2022 10:29

SON DAKİKA | ABD'den 'yaptırım' tehdidi! TÜSİAD o mektubu doğruladı

Son dakika: WSJ, ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo'nun Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'ne (TÜSİAD) 'Ruslarla çalışmama' konusunda uyarı içeren bir mektup gönderdiğini iddia etmişti. Söz konusu mektupla ilgili TÜSİAD'dan açıklama geldi. Mektubun gönderildiğini doğrulayan TÜSİAD, "İlgili mektup, Dışişleri Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı ile paylaşılmıştır" açıklamasını yaptı. İşte son dakika haberinin detayları...

Finans 23-08-2022 21:23

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu: (2)

"NATO meselesinde İsveç ve Finlandiya terörle mücadelede net, somut ve kararlı adımlar atana kadar duruşumuzu kesinlikle değiştirmeyiz" - "Ey TÜSİAD'ın başına gelen beyefendi: Dış politikada sen bize ders veremezsin. Sen daha çıraksın, kalfa dahi olamadın. Dün bir, bugün iki. Ne oldu ki bu iktidara ders vermeye kalkıyorsun. Önce haddini bil" - "İsveç'in, Finlandiya'nın sokaklarında terör örgütleri cirit atarken biz onlara kapılarımızı mı açacağız, onların yanında mı yer alacağız? Ey TÜSİAD, siz onların yanında yer alabilirsiniz. Biz şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız, bunu bilesiniz" - "Artık milli hava yolumuz da uluslararası uçuşlarını Turkish Airlines değil Türk Hava Yolları ismiyle yapacaktır. Bu kadarı, öküz altında buzağı arayanlara herhalde yeter"

Haber 15-06-2022 13:59

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan kimdir? Orhan Turan nereli ve kaç yaşında?

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan gündeme ilişkin yaptığı yorumlarla dikkat çekmeye devam ediyor. Turan katıldığı programlarda yaptığı değerlendirmeler sebebiyle izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Peki TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan kimdir? Orhan Turan'ın hayatı ve biyografisi haberimizde.

Haber 09-06-2022 12:48

TÜSİAD yeni başkanı Orhan Turan kimdir? Orhan Turan ne iş yapıyor? Mesleği nedir?

TÜSİAD yeni başkanı Orhan Turan günün en çok araştırılan isimleri arasında yer alıyor. Dün, Türkiye Sanayici ve İş insanları Derneği'nin genel kurulu sonrası başkan seçilen Turan açıklamalarda bulundu. Peki TÜSİAD yeni başkanı Orhan Turan kimdir? Orhan Turan ne iş yapıyor? Mesleği nedir? İşte detaylar...

Haber 30-03-2022 09:01

TÜSİAD'ın yeni başkanı Orhan Turan kimdir?

Türkiye Sanayici ve İş İnsanları Derneği'nin (TÜSİAD) Olağan Genel Kurulu bugün İstanbul'da yapıldı. ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, derneğin yeni başkanı seçildi.

Haber 29-03-2022 15:39

TÜSİAD'da koltuk değişimi: Simone Kaslowski yerine Orhan Turan geldi

Türkiye Sanayici ve İş insanları Derneği (TÜSİAD) başkanlığına TÜRKONFED Başkanı Orhan Turan seçildi. Koltuğu Simone Kaslowski'den devralan Turan, "TÜSİAD, kalıpların hüküm sürmediği, ön yargıların bizi sınırlamadığı bir geleceğin inşasında iş dünyasının bütüncül ve kapsayıcı lideri olarak öncü roller üstlenmeye devam edecektir. Kapsayıcılık, iletişim ve iş birliği tüm çalışmalarımızda azami özen göstereceğimiz hususlar olacaktır" dedi.

Finans 29-03-2022 14:02

TÜSİAD ile TÜRKONFED'in Anadolu Buluşmaları Toplantısı

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski: - "Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve siyasal bağımsızlığına yönelik Rusya'nın kabul edilemez saldırısı büyük bir insani drama neden oldu"

Yurthaber 09-03-2022 15:17

Bakan Nebati ile TÜSİAD heyeti arasında kritik görüşme

Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati ile Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski başkanlığındaki heyet arasındaki görüşme başladı. Görüşmede, Nebati'nin TÜSİAD'ın talep ve önerilerini dinlemesi, "Türkiye Ekonomi Modeli" kapsamında devreye alınan yeni enstrümanların ve gelecek dönemde hayata geçirilecek yeni adımların ele alınması bekleniyor.

Finans 11-01-2022 15:54

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, ekonomi gündemini değerlendirdi (3):

"Kurda köpüklerin gittiği, gerçek fiyatlamanın oluştuğu bir noktaya doğru gidiyoruz. Kur iyi bir yerlerde dengeye gelecektir" - "Sevgili TÜSİAD sakın ha muhalefet partisinin gazına gelmeyin. Çünkü onlar zannettiler ki bu iş böyle bitiyor. Bak ben size söyleyeyim, siz bize tavır takınırsanız bu millet size tavır takınır" - "Biz yine birlikte çalışacağız. Bizim sizinle bir alıp veremediğimiz yok. Gelin hep beraber bu ülkeye hizmet edelim"

Yurthaber 22-12-2021 01:26

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a TÜSİAD tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eleştirdiği Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nin (TÜSİAD) açıklaması hakkında değerlendirmede bulundu. Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede yaşayan, bu ülkede üretim yapan; çiftçisi, işçisi, köylüsü, emeklisi, sanayicisi, tüccarı herkesin konuşmaya hakkı var. 'Siz konuşmayın, ben konuşacağım' diyor sonra kalkıyor dünyaya demokrasi dersi vermeye kalkıyor. Demokrasinin 'd'sinden dahi haberi yok" dedi.

Haber 20-12-2021 14:42

Son Dakika: Devlet Bahçeli'den TÜSİAD'a çok sert tepki: Karşı çıksalar da...

Son dakika haberine göre MHP lideri Devlet Bahçeli'den, TÜSİAD'ın "Genel kabul görmüş iktisat bilimi kurallarına hızla dönülmeli" başlıklı açıklamasına sert tepki geldi. Bahçeli, "TÜSİAD ve işbirlikçi siyasetçiler karşı çıksa da yeni ekonomi programı başarılı olacaktır" açıklamasında bulundu. "Türk ekonomisi şu anda sert bir kuşatma altındadır" ifadelerini kullanan Bahçeli, "Karşımızdaki tablonun hiçbir ekonomik temeli yoktur" dedi ve ekledi; "Oyun büyük, oyun vahşi, oyun düşmancadır."

Haber 18-12-2021 17:04

HİSİAD Başkanı'dan asgari ücret açıklaması: Beklentim 3.400-3.600 TL

Hırdavat Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Çetin Tecdelioğlu asgari ücrete ilişkin beklentilerini açıkladı. Her iki tarafında memnun olacağı bir şekilde zam beklediklerini belirten Tecdelioğlu, beklentisinin 3 bin 400-3 bin 600 bandında olduğunu belirtti. Öte yandan TÜSİAD ve MÜSİAD da asgari ücret beklentisini geçtiğimiz günlerde açıklamıştı.

Finans 17-11-2021 09:00

TÜSİAD YİK Başkanı Özilhan: Düşen sadece Türk Lirası'nın değeri değil!

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK) bugün toplandı. TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan yaptığı açıklamada, Türkiye'nin çeşitli tehditlere açık olduğunu belirterek, "Mahşerin dört atlısı üzerimize geliyor" dedi. Başta Merkez Bankası olmak üzere düzenleyici kurumların bağımsızlığının tartışma dışı olması gerektiğini vurgulayan Özilhan, "Düşen sadece TL'nin değeri değil" dedi.

Finans 19-10-2021 15:26

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, TÜSİAD Başkanı Kaslowski ve beraberindeki heyeti kabul etti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, TÜSİAD Başkanı Kaslowski ve beraberindeki heyeti kabul etti

Yurthaber 04-08-2021 17:37

TL'ye kaybettiği güveni mutlaka yeniden kazandırmalıyız

Kaslowski, “Küresel düzeydeki bu yeşil ekonomi dönüşümünün gerekleri ile ülke ekonomimizin yapısal nitelikleri arasındaki açığın büyümesine izin veremeyiz. Çevresel, toplumsal, ekonomik sürdürülebilirlik için kalıcı çözümler getirmeliyiz.” dedi.

Finans 30-03-2021 17:56

Eğitim-Bir-Sen'den katsayı açıklaması

Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Hasan Ekinci, TÜSİAD'ın katsayıyla ilgili açıklamaları konusunda, TÜSİAD'ın kendi içinde bir ikilem yaşadığını öne sürdü.

Haber 26-11-2006 12:14

Kamuda rüşvet çok yaygın

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) kamu reformu araştırması kamu kuruluşlarında rüşvetin çok yoğun olduğuna ilişkin inancın geniş bir kesimce paylaşıldığını ortaya koydu. Araştırma sonuçlarına göre rüşvetin en yaygın olduğu kurum olarak Trafik Polisi gösterildi.

Haber 13-12-2002 17:18

TÜSİAD'dan yıl sonu beklentileri

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) yıl sonu için enflasyonu TEFE'de yüzde 34.6'dan yüzde 33.3'e revize etti.

Haber 12-12-2002 15:05

TÜSİAD YİK toplanıyor

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi toplantısı, cuma günü Ankara'da gerçekleştirilecek.

Haber 10-12-2002 16:18

TÜSİAD'dan AB ilanı

Türkiye Odalar Birliği (TOB), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), İsveç'in 2 büyük gazetesine verdiği yarım sayfalık ilanda, İsveç'ten, Kopenhag zirvesine birkaç gün kala Türkiye'nin yanında olmasını istedi.

Haber 09-12-2002 12:24

TÜSİAD'dan Kıbrıs teklifi

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik olarak Birleşmiş Milletler Sekreteri Kofi Annan tarafından sunulan planla ilgili olarak yaptığı açıklamada BM önerisinin Kıbrıs müzakere sürecinde temel alınması gerektiğini bildirdi.

Haber 26-11-2002 16:25

TÜSİAD heyeti Fransa'da

Türkiye Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) İdare Heyeti, Paris'teki temaslarını sürdürüyor.

Haber 22-11-2002 01:44

TÜSİAD AB yolunda

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), 12-13 Aralık tarihlerinde yapılacak AB Kopenhag Zirvesi öncesinde, Türkiye'nin üyelik müzakerelerinin açılmasına yönelik olarak AB başkentlerinde yürüttüğü lobi faaliyetlerini, 21-22 Kasım tarihlerinde, Fransa'nın başkenti Paris'te sürdürecek.

Haber 20-11-2002 15:29

TÜSİAD'ın AB temasları sürüyor

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Aralık ayında yapılacak Avrupa Birliği (AB) Kopenhag Zirvesi öncesinde, Türkiye'nin üyelik müzakerelerinin açılmasına yönelik, AB başkentlerinde yürüttüğü lobi faaliyetlerini Portekiz'in başkenti Lizbon'da sürdürüyor.

Haber 25-10-2002 16:20

TÜSİAD'ın AB temasları sürüyor

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Aralık ayında yapılacak Avrupa Birliği (AB) Kopenhag Zirvesi öncesinde, Türkiye'nin üyelik müzakerelerinin açılmasına yönelik olarak, AB başkentlerinde yürüttüğü lobi faaliyetlerini Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da sürdürüyor.

Haber 16-10-2002 15:57

TÜSİAD, çalışmaları anlatacak

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Aralık ayında yapılacak Avrupa Birliği (AB) Kopenhag Zirvesi öncesinde, Türkiye'nin üyelik müzakerelerinin açılmasına yönelik, AB başkentlerinde yürüttüğü lobi faaliyetlerini, Atina ve Brüksel'in ardından, 16 - 17 Ekim tarihlerinde, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da sürdürecek.

Haber 14-10-2002 15:33

TÜSİAD'dan öneriler

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), kurulacak hükümetin öncelikli gündemini oluşturması gereken konular hakkındaki görüşlerini siyasi partilere gönderdi.

Haber 12-10-2002 15:52

Zararları ABD ile konuşmalı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Koç, "Muhtemel bir operasyon halinde Türkiye'nin mağduriyetinin en aza indirgenmesi açısından, Türk Hükümeti'nin de, gerekli hazırlıkları yaparak, Amerikan Yönetimi ile bir an önce temasa geçmesinin çok yararlı olacağını düşünmekteyiz" dedi.

Haber 10-10-2002 16:36

TÜSİAD, adayları ziyaret edecek

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Aralık ayında yapılacak Avrupa Birliği (AB) Kopenhag Zirvesi öncesinde, Türkiye'nin üyelik müzakerelerinin açılmasına yönelik olarak, AB başkentlerinde yürüttüğü lobi faaliyetlerini, AB adayı ülkelere yapılacak ziyaretlerle sürdürecek.

Haber 09-10-2002 19:46

TÜSİAD'ın makina imalat sektörü raporu

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından hazırlanan "Makina İmalatı Sektöründe İş Mükemmelliği ve Elektronik İş Stratejileri" başlıklı raporu açıklandı.

Haber 09-10-2002 12:39

TÜSİAD, ABD'de

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), bir dizi temasta bulunmak ve Türk-Amerikan ilişkilerinde gelinen noktayı değerlendirmek üzere, 7-8 Ekim 2002 tarihlerinde ABD'yi ziyaret ediyor.

Haber 07-10-2002 15:05

TÜSİAD, Brüksel'e gidiyor

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) heyeti, 2 Ekim'de Brüksel'de AB Parlamentosu üyeleriyle görüşecek. TÜSİAD, Aralık ayında yapılacak AB Kopenhag Zirvesi öncesinde AB başkentlerini ziyaret ederek Türkiye'nin üyelik müzakerelerinin açılmasına yönelik destek arayışını sürdürüyor.

Haber 01-10-2002 17:07

TÜSİAD'ın Avrupa'ya AB çıkarması

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Aralık ayında yapılacak AB Kopenhag Zirvesi öncesinde AB başkentlerine yönelik ziyaretleri çerçevesinde Atina'da temaslara başladı.

Haber 30-09-2002 16:33

TÜSİAD heyeti, Simitis'le görüştü

TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan başkanlığındaki 12 kişilik işadamları heyeti, Atina'da Yunanistan Başbakanı Costas Simitis ile görüştü.

Haber 30-09-2002 15:27

TÜSİAD'ın Atina temasları

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Brüksel Temsilcisi Bahadır Kaleağası, Avrupa özel sektörünün Türkiye'yi iki yüzlülük yapmadan desteklediğini söyledi.

Haber 30-09-2002 13:43

TÜSİAD, Atina'da anlatacak

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Aralık ayında yapılacak AB Kopenhag Zirvesi öncesinde AB başkentlerini ziyaret edecek. Ziyaretlerin ilk durağı, Aralık ayında AB Dönem Başkanlığını Danimarka'dan devralacak olanYunanistan'ın başkenti Atina olacak.

Haber 27-09-2002 12:58

Türker'den TÜSİAD'a yanıt

Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Tuncay Özilhan'ın siyasilere yönelik sert açıklamalarına cevap veren Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Masum Türker, "Bazı kurumlar söylenmesi gereken konuları unutup, söylenmemesi gereken konuları söyleyebilir. Türkiye buna alıştı" dedi.

Haber 13-09-2002 16:20

TÜSİAD uyarıyor

TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan, seçimi erteletme girişimlerinde bulunmakla suçladığı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ANAP Genel Başkanı Masut Yılmaz ve DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'i isim vermeden eleştirerek "Ulusal meseleler etrafında değil, dar siyasi çıkarlar etrafında stratejiler kuruluyor. Bu ortamda asgari siyasi ahlakın yanından bile geçemiyoruz. Siyaset kurumunu bugünkünden daha da bulaşık bir çamurun içine çekmeye kimsenin hakkı yoktur" de

Haber 13-09-2002 14:37

TÜSİAD'dan e-Devlet ödülleri

Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği (TÜSİAD) Bilgi Toplumu ve Yeni Teknolojiler Komisyonu Başkan Lütfi Yenel, TÜSİAD'ın Bilişim Zirvesi '02 çerçevesinde 6 Eylül 2002'de vereceği "e-Türkiye için e-Devlet Ödüllerini tanıttı ve finale kalan projeleri açıkladı. "e-Türkiye için e-Devlet ödülleri" bu yıl ilk kez Avrupa Komisyonu tarafından Kasım ayında açıklanacak "Devlette yenilik için e-Avrupa Ödülleri"ile paralel verilecek.

Haber 04-09-2002 18:45

TÜSİAD'dan e-devlet forumu

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), 3 - 6 Eylül 2002 tarihleri arasında gerçekleşen "Bilişim Zirvesi'02" çerçevesinde, 6 Eylül Cuma günü"Avrupa Birliği'ne Doğru e-Devlet Uygulamaları" başlıklı bir forum düzenleyecek.

Haber 03-09-2002 17:26

TÜSİAD, Mardin'de toplanacak

Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) istişare grubunun 13 Eylül 2002 tarihinde Mardin'de toplanarak "İşsizlik Ve İşsizlikle Mücadele" konulu bir seminer düzenleyeceği bildirildi.

Haber 27-08-2002 14:47

TÜSİAD'dan kadınlara destek

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Kadın ve Erkek Eşitliği Çalışma Grubu Başkanı Meltem Kurtsan, 22.dönem milletvekili seçimleri için siyasi partilerde milletvekili adaylık listelerinin hazırlanırken kadın adayların gözardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

Haber 23-08-2002 18:30

İTO'dan TÜSİAD'a tepki

Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Tuncay Özilhan'ın, "4 Kasım sabahı, ekonominin başında Kemal Derviş'i görmek istiyoruz" şeklinde açıklamasını değerlendiren Mehmet Yıldırım, TÜSİAD'ın kendi üyelerini mağdur edecek bu tür açıklamalardan kaçınılması gerektiğini belirterek seçim sandığına sipariş verilemeyeceğini söyledi.

Haber 23-08-2002 11:47