Tyb Haberleri

Divan Edebiyatında Kuşlar sergisi açıldı

TYB İstanbul Şubesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen, Kadıköy Feneryolu Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin resim, seramik, çini ve giyim alanlarındaki yaklaşık 100 eserinin yer aldığı karma sergi, 29 Nisan'a kadar görülebilecek

Yurthaber 2022-04-26 17:41:33

TYB Kayseri Şubesi feshedildi

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Kayseri Şubesi feshedildi.

Yurthaber 2021-03-19 16:45:34

Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümü kutlanacak

2021'in "İstiklal Marşı Yılı" ilan edilmesi dolayısıyla Türkiye genelinde yıl boyunca İstiklal Marşı'nın kabulünü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri düzenlenecek - Bu kapsamda, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) tarafından TBMM'de yarın "İstiklal Marşı Bilgi Şöleni" etkinliği yapılacak - TYB Vakfı Mehmet Akif Ersoy Araştırmaları Merkezi Başkanı Mehmet Doğan: - "Bana göre İstiklal Marşı da bayrak gibi sembol oldu. Son 100 yıllık tarih bize bunu gösteriyor. İstiklal Marşı'na milletin ilgisi hiçbir zaman azalmadı" - "Gençlerimiz elbette İstiklal Marşı'nı benimsiyor ama daha derinlemesine anlamalarını sağlayacak çalışmalar yapmamız lazım"

Yurthaber 2021-03-11 11:05:17

Sivas Cumhuriyet Üniversitesine yayıncılık ödülü

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yapmış olduğu yayınlar ile TYB tarafından düzenlenen yarışmada Yayıncılık Kamu kategorisinde ödüle layık görüldü.Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) tarafından verilen "Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları" ödüllerini almaya hak kazananlar açıklandı.

Yurthaber 2021-01-05 10:58:05

TYB Erzurum Şubesi’nden Yazar Ahmet Kekeç için başsağlığı mesajı

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi tarafından Gazeteci, yazar Ahmet Kekeç’in vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayınlandı.TYB Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu adına Şube Başkanı M.

Yurthaber 15-11-20 09:44

10. Mevlana Şiir Şöleni yapıldı

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi’nin işbirliğiyle organize edilen 10.

Yurthaber 08-11-20 10:38

TYB Erzincan Şubesi’nden Vali Makas’a hayırlı olsun ziyareti

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzincan Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir, Erzincan Valisi Mehmet Makas’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.Zeytinburnu Kaymakamlığı’ndan Erzincan Valiliğine atanan Mehmet Makas’a hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor.Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri, Zeytinburnu Kaymakamlığı’ndan Erzincan Valiliğine atanan Mehmet Makas’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak, yeni görev yerinde kendilerine başarı dileklerini ilettiler.

Yurthaber 19-08-20 15:31

TYB Erzurum Şubesi’nden Ayasofya Cami teşekkürü

TYB Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada Ayasofya’nın müze olmaktan çıkarılıp asli hüviyeti olan, Fatih Sultan Mehmed’in vasiyetine uygun hale getirilmesinden duyulan memnuniyet dile getirildi.Açıklamada şu görüşlere yer verildi:“Kendi topraklarımızdaki Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılıp açılmayacağı yıllardır tartışıldı, günlerce aylarca gündemde kaldı.

Yurthaber 13-07-20 12:38

TYB Erzurum Şubesi ’Sanal Şiir Şöleni’ ile bir ilke imza atıyor

Covid-19 sürecinde faaliyetlerini internet ortamına taşıyan Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi, Türkiye’de ilk defa “Sanal Şiir Şöleni” düzenliyor.Kitap tanıtımları, konferans ve sohbet programlarını Instagram ve diğer sosyal medya araçları üzerinden yürüten Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi, Ramazan ayı boyunca birbirinden önemli isimleri sohbet programlarında ağırladı.

Yurthaber 26-05-20 15:40

TYB Erzurum Şubesi’nden Erbaş’a destek açıklaması

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi tarafından yapılan açıklama ile Diyanet İşleri Başkanı Prof.

Yurthaber 28-04-20 15:28

TYB Erzurum Şubesi’nden Erbaş’a destek açıklaması

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi tarafından yapılan açıklama ile Diyanet İşleri Başkanı Prof.

Yurthaber 28-04-20 15:28

TYB tarafından düzenlenen Mesnevi Okumalarına bir süre ara verilecek

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzincan Şubesince düzenlenen Mesnevi Okumalarına, korona virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında bir süre ara verilecek.TYB Erzincan Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Uzun zamandan beri korona virüsüyle ilgili tartışmalar whatsapp guruplarımızda devam ediyor.

Yurthaber 16-03-20 13:31

TYB Genel Başkanı Arıcan: Kudüs asla İsrail'in başkenti olamaz

"Sözde barış planı ne yazık ki İsrail'in işgal ve zulmünü meşrulaştırmaya yönelik bir adımdan öteye gidememiştir"

Haber 29-01-20 17:59

TYB Erzincan Şubesinin Genel Kurul Toplantısı yapıldı

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzincan Şubesinin Genel Kurul Toplantısı yapıldı.TYB Erzincan Şubesinin toplantısı Vali Recep Yazıcıoğlu Caddesi No: 57 adresinde üyelerin katılımı ile gerçekleşti.

Yurthaber 27-01-20 14:43

TYB İstanbul Şubesi'nde Ege'nin Efeleri paneli düzenlendi

TYB İstanbul Şubesi'nde "Ege'nin Efeleri" paneli düzenlendi

Haber 25-01-20 20:34

Erzincan’da “Bürokrat Kürsüsü Şiir Şöleni” programı düzenlendi

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzincan Şubesi tarafından düzenlenen “Bürokrat Kürsüsü Şiir Şöleni” geniş katılım ile gerçekleştirildi.

Yurthaber 19-01-20 07:59

Mehmet Akif İnan vefatının 20. yılında anıldı

Dr. Ahmet İnan: - "Onun hedefi gençlikti. Onun hedefi nesildi" - TYB Kurucusu ve Şeref Başkanı Mehmet Doğan: - "Akif İnan bir ıstırap adamıydı. Muzdaripti. Şiir yazması da bundandı. Fikir işleriyle uğraşması da. Hatta bir sivil toplum kuruluşunun başına geçmesi de bunun içindi. O ıstırap ona bir sorumluluk yüklüyordu. O sorumluluğun icabında şiir yazıyordu"

Magazin 18-01-20 17:40

Prof. Dr. Faruk Gürbüz: “Edepsiz edebiyat olmaz”

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzincan Şubesi tarafından düzenlenen seminerde konuşan Öğretim Üyesi Prof.

Yurthaber 16-01-20 11:48

Prof. Dr. Mehmet Orhan Okay, vefatının 3. yılında anıldı

TYB İstanbul Şubesinin düzenlediği anma etkinliğine, Okay'ın ailesi ve öğrencilerinin yanı sıra edebiyat dünyasından çok sayıda kişi katıldı - TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı: - "TYB'nin şeref üyelerinden birisi olan hocaların hocası Orhan Okay hocamız için de büyük bir program hazırlığı içindeyiz. Çok yönlü bir ilim adamı olan aziz hocamızın örnek kişiliğini yeni nesillere anlatma çabamızı sürdüreceğiz" - Okay'ın yakın arkadaşlarından Ebubekir Sıddık Soysal: - "Orhan ağabey hepimizde derin izler bırakarak gitti. Bir edipti, fazıldı, fevkalade bir dosttu. Birçok insan onun ilminden, dostluğundan istifade etti" - Yazar ve edebiyat araştırmacısı Mehmet Nuri Yardım: - "Bütün güzel vasıflar adeta Orhan Hoca'nın şahsında imtizaç etmişti. Manevi yönü çok güçlüydü, mütedeyyindi. Bu yüzden çok seviliyordu"

Magazin 12-01-20 17:47

GRAFİKLİ - İstanbul bu hafta birbirinden renkli etkinliklere sahne olacak

Prömiyeri, 15 Ocak'ta UNIQ Box’ta gerçekleştirilecek iki perdelik "Tarla Kuşuydu Juliet" oyunu; 16 Ocak'ta yine UNIQ Box’ta; 19 Ocak'ta ise Kenter Tiyatrosu'nda sahnelenecek - Ceren Necipoğlu İstanbul Uluslararası Arp Festivali, festivalin sanat yönetmeni, uluslararası arp sanatçısı Florence Sitruk’un açılış konseriyle 15 Ocak'ta başlayacak - TYB, şair Mehmet Akif İnan'ı vefatının 20'nci yılında anacak. Kızlarağası Medresesi'nde 18 Ocak'ta gerçekleştirilecek etkinlikte Mehmet Akif İnan'ı, kardeşi Dr. Ahmet İnan, TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan ve Prof. Dr. Turan Koç anlatacak

Magazin 12-01-20 12:16

TYB İstanbul Şubesi'nin yeni yönetim kurulu belirlendi

TYB İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı: - "Yılın tamamına yayılan faaliyetlerimizde her zaman yarının Türkiye'si için daha fazla ne yapabiliriz, derdini taşıyoruz. Bu dert bizi diri tutuyor. 2020'de de çok büyük kültürel projeleri hayata geçireceğiz"

Magazin 11-01-20 15:01

Rektör Levent: “YÖK’e 6 fakülte teklifimiz var”

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzincan Şubesince düzenlenen programa katılan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof.

Yurthaber 06-01-20 17:19

TYB Erzurum Şubesi Necati Öner’i andı

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi 2020 yılının ilk faaliyetinde Prof.

Yurthaber 06-01-20 09:30

TYB’den Muğla’ya ödül

Türkiye’de en fazla üyeye sahip, etkili bir yazar kuruluşu olan Türkiye Yazarlar Birliği (TYB)’nin Genel Başkanı Prof.

Yurthaber 02-01-20 11:02

Türkiye Yazarlar Birliği’nden Kayseri’ye 2 ödül ödül

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) 2019 yılının ’Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları’ ödüllerinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından çıkartılan ’Şehir Kültür Sanat Dergisi’ ’Dergi Yayıncılığı’ kategorisinde, ’İncelemede’ ise Şefaettin Severcan’ın Hz.

Yurthaber 01-01-20 15:03

Doç. Dr. Adem Can, TYB Erzincan Şubesi’nin konuğu oldu

Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesi tarafından düzenlenen Şiirde Ritim programında konuşan EBYÜ Öğretim Üyesi Doç.

Yurthaber 30-12-19 11:38

TYB Genel Başkanı Arıcan: Çok parlak zekalara sahibiz

TYB Genel Başkanı Arıcan: "Çok parlak zekalara sahibiz"

Yurthaber 27-12-19 22:08

TYB Erzurum Şubesi’nden Ömer Seyfettin’e vefâ

Türkiye genelindeki şubeleriyle kültür ve sanatın nabzını tutan Türkiye Yazarlar Birliği, 42.

Yurthaber 27-12-19 10:01

11. İstanbul Edebiyat Festivali başladı

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen "11. İstanbul Edebiyat Festivali"nin açılışı Kızlarağası Medresesi'ndeki etkinlikle gerçekleştirildi - TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı: - "İstanbul, medeniyet coğrafyamızın mana başkentidir. Bu mana başkentinin yetiştirdiği şair ve yazarlar da o manayı asla unutmayacak, o maneviyat çerçevesinde üretmeye devam edecek" - İTO Yönetim Kurulu üyesi Münir Üstün: - "Biz İstanbul Ticaret Odası olarak böylesi kıymetli bir organizasyonda yer almaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Bundan sonra da kalemle, kitapla, okurla ve yazarla birlikte olmaya devam edeceğiz" - İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz: - "Türkiye'de güzel şeyler oluyor her zamanın mutlaka güzel bir penceresi ve perspektifi vardır. Mesele zamanı ve anı değerlendirmek ve geleceğe yönelmektir"

Magazin 26-12-19 14:50

TYB Kayseri Şubesi tiyatro topluluğu ‘Kolay Para’ oyunu ile sahne alacak

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB)’nin lise ve üniversite öğrencilerinin oluşturduğu tiyatro topluluğu, ‘Kolay Para’ isimli ilk oyununu 27 Aralık 2019 Cuma günü saat 20:00’de İl Kültür Turizm Müdürlüğü Tiyatro Salonunda sergileyecek.Sanatolya tiyatro topluluğu adıyla kendilerini tanımlayan topluluk beş aydır yoğun bir çalışma ile oyuna hazırlandıklarını belirttiler.

Yurthaber 25-12-19 08:56

TYB Şeref Başkanı Mehmet Doğan: İstiklal Marşı değişmez milli mutabakat metnimiz

"İstiklal Marşı'nın Meclis'te oy birliğiyle kabul edilmesi ve millet tarafından gördüğü ilgi, bu marşın değişmez milli mutabakat metnimiz olduğunu gösteriyor" - "Mehmet Akif, Türk, Arap, Fars edebiyatı ve şiirini çok iyi biliyor. Fransızca üzerinden de batı şiirini biliyor. Bütün bunları mezcederek yeni bir şiir tarzı ortaya koyuyor"

Magazin 19-12-19 11:05

TYB Erzurum Şubesi vefatının 50. yılında Mümtaz Turhan’ı andı

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi, Erzurum-Pasinler doğumlu fikir adamı, yazar Prof.

Yurthaber 17-12-19 09:55

Erzincan Müftüsü Çetin, TYB Erzincan Şubesi’nin konuğu oldu

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzincan Şubesi’nce düzenlenen programın bu haftaki konuğu Müftü Mehmet Emin Çetin oldu.Diyanet Gençlik Merkezi’ndeki program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.TYB Erzincan Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir, haftalık programlarının artık Diyanet Gençlik Merkezinde sürdürüleceğini ifade ederek, “Diyanet Gençlik Merkezi’nin Yazarlar Birliği Erzincan Şubesi’nin programlarına ev sahipliği yapması konusun da destek veren Erzincan Müftüsü Mehmet Emin Çetin’e teşekkür ederim” dedi.Diyanet Gençlik Merkezi’ndeki sohbetinde Müftü Mehmet Emin Çetin, “Hiç kimse başkasının aklıyla iş yaparak doğruya ulaşamaz ve sorumluluktan kurtulamaz.

Yurthaber 16-12-19 14:09

TYB Erzurum Şubesi’nde Kutadgu Bilig dersleri başlıyor

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi, yazılışının 950.

Yurthaber 14-12-19 10:54

TYB Erzincan Şubesince düzenlenen Kutadgu Bilig kursları başladı

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzincan Şubesince düzenlenen Kutadgu Bilig kursları başladı.TYB Erzincan Şubesince düzenlenen Yusuf Has Hacip’in yazdığı “Kutadgu Bilik” eserini okuma ve anlamaya yönelik kurslar başladı.

Yurthaber 07-12-19 15:01

Kaplan ve Ay TYB Erzurum Şubesi’nin programında Pakdil’i anlattılar

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi ve Büyükşehir Belediye Kültür Daire Başkanlığı’nın konuğu olarak Erzurum’a gelen Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Yusuf Kaplan ile Şair ve Yazar Arif Ay bir süre önce hayatını kaybeden ve “Kudüs Şairi” olarak tanınan Nuri Pakdil’i anlattılar.2019 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri kapsamında “edebiyat" dalında ödüle layık görülen “Kudüs Şairi Nuri Pakdil’i” yâd edip, şairin düşüncelerini katılımcılar ile paylaşan Kaplan ve Ay duygusal anlar yaşanmasına vesile oldular.Erzurum Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa öğrenciler, STK temsilcileri ve akademisyenler büyük ilgi gösterdi.TYB Erzurum Şube Başkanı M.Hanefi İspirli Kaplan ve Ay’ın konuşmalarından dolayı memnuniyetini dile getirerek; şunları söyledi; “Bu anlamlı programın hazırlanmasında bizlerden desteklerini esirgemeyen, EBB Başkanı Mehmet Sekmen’e, Kültür Şube Müdürü Emre Koç ve Erzurum Lisesi’nin çok değerli yöneticilerine, öğrencilerine ve katılım sağlayan bütün hemşehrilerimize teşekkürü bir borç biliyoruz.”

Yurthaber 27-11-19 16:26

TYB Erzurum Şubesi şiirlerle, türkülerle öğretmenler gününü kutladı

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi kuruluşunun 15.yılını geride bırakmaya hazırlanırken yeni faaliyetler ile gündem olmaya devam ediyor.2019-2020 dönemine ait faaliyetlini yürüten TYB Erzurum Şubesi 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde de öğretmenleri unutmadı.Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirdiği "24 Kasım Öğretmenler Günü Şiir Dinletisi ve Müzik Şöleni" öğretmenlerin, öğrencilerin ve vatandaşların katılımı ile İbrahim Erkal Kültür Merkezi’nde yapıldı.TYB Erzurum Şube Başkan Yardımcısı Yusuf Kotan’ın sunumu ile il merkezi ve ilçe okullarında görev yapan öğretmenlerin değişik şairlerden seslendirdikleri şiirlerin okunduğu gecede şair İsmail Bingöl öğretmenine yazdığı şiir ile geceye renk kattı."Vefa konuğu", emekli öğretmen, Eğitimci-Yazar Abdurrahman Zeynal’ın konuşmasıyla başlayan gece, selamlama konuşmalarıyla devam etti.Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Kıvanç yaptığı konuşmada Öğretmenler Günü’nü kutladı ve bu tür programlara çok önem verdiklerini söyledi.TYB Erzurum Şube Başkanı M.Hanefi İspirli’de salonu dolduran öğretmenlere ve izleyicilere teşekkür ederek şubenin çalışmalarını anlattı.İspirli “bu anlamlı gecenin hazırlanmasında bizlerden desteklerini esirgemeyen kıymetli yöneticilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve üyelerimize gönülden teşekkürü bir borç biliyoruz.” Dedi.Gecede; Ümit Gergit, Merve Alkan, Sedat Emrem, Vahdettin Oktay Beyazlı, Elif Pınar Kuzu, Müstakim Çolak, Reşat Coşkun, Fundanur Yanık, Murat Bahar, Soner Özkan, Dr.

Yurthaber 26-11-19 09:24

TYB’den Başkan Aksun’a ziyaret

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzincan Şubesi yöneticileri Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun’u ziyaret etti.Ziyarete TYB Erzincan Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri Şeref İşleyen ve İhsan Ünlü de katıldı.

Yurthaber 22-11-19 09:09

TYB Erzurum Şubesi yeni dönem faaliyetlerine başladı

Türkiye Yazarlar Birliği’nin (TYB) 15 Şubesinden biri olan Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi 2019-2020 dönemine dolu dolu giriyor.Atatürk Üniversitesi KKEF Öğretim Üyesi Abdulkerim Dinç Necip Fazıl Kısakürek’in “Sabır Taşı” adlı eseri üzerine yapmış olduğu sohbet ile dernek binasında gerçekleştirilen ilk programa ilgi yoğun oldu.Programa, Şair ve Yazar Prof.

Yurthaber 13-11-19 10:27

TYB Erzincan şubesince kültür gezisi düzenlendi

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzincan Şubesi Gençlik Birimi öğrencileri üniversiteli gençler için kültür gezisi düzenledi.Türkiye Yazarlar Birliği Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir ile birlikte Erzincan’dan hareket eden üniversite öğrencileri önce Erzincan’ın Kemah ilçesini ziyaret etti.

Yurthaber 12-11-19 11:31

Hasan Nail Canat, kabri başında anıldı

Tiyatro sanatçısı, şair ve yazar Hasan Nail Canat, Eyüpsultan'daki kabri başında sevenleri tarafından yad edildi - TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı: - "Hasan Nail Canat, bizim medeniyetimizin, kültürümüzün kahramanlarından biri. Onu anmaya ve anlamaya devam edeceğiz" - "Onu tiyatro sahnelerinde, radyo mikrofonlarında, sinema filmlerinde hep hak davanın kahraman oyuncusu olarak gördük. Kendisini, bir tek nefesini boşa harcamamış adam olarak bildik ve sevdik" - ESEV Genel Koordinatörü Abdülbaki Kömür: - "Sahneye çıktığı zaman güzel rol yaptı ama hayatında kendisi gibiydi. İnandığı gibi yaşadı, inandığı gibi çocuk yetiştirdi, inandığı gibi öğrenci yetiştirdi ve inandığı gibi yaşadı"

Haber 21-10-19 16:48

TYB Erzurum Şubesi’nden Barış Pınarı Harekâtı mesajı

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi, Barış Pınarı harekâtına destek mesajı yayınladı.Şube Başkanı M.Hanefi İspirli, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte yayımladıkları mesajda şunları dile getirdi:“Şanlı ordumuzun, sınırlarımızın güvenliğini sağlamak, bölge halkını terör örgütlerinin tasallutundan kurtarmak ve Suriyeli misafirlerimizin vatanlarına güvenle dönmelerini temin etmek gayesiyle PKK/YPG/PYD/DEAŞ vb.

Yurthaber 12-10-19 10:46

TYB’den “Barış Pınarı Harekâtına” destek mesajı

“Barış Pınarı Harekâtının” başlamasının ardından Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzincan Şubesi’nden destek mesajı geldi.TYB Erzincan il temsilcisi Halil İbrahim Özdemir, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:“Türkiye, Fırat’ın doğusunda bölge halkına karşı insanlık dışı muamelelerde bulunan, insan haklarını ihlal eden ve uluslararası bazı çevrelerce himaye edilen terör örgütlerine yönelik “Barış Pınarı” adıyla askeri bir operasyon başlatmıştır.

Yurthaber 11-10-19 12:30

Edebiyat Atlası TYB İstanbul'da başlıyor

"Edebiyat Atlası" TYB İstanbul'da başlıyor

Haber 03-10-19 20:58

Asıl israf bu oyunları sahneden kaldırmaktır

Yakaza Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Birol Cürgül: - "Asıl israf bu oyunları sahneden kaldırmaktır. Asıl israf bu fikri, sanatsal ve edebi değeri yüksek eserlerin halktan uzaklaştırılmasıdır" - TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı: - "Necip Fazıl, İskender Pala ve Mustafa Kutlu'nun eserlerinin repertuvardan çıkarılması yerinde bir karar olmamıştır, bu kararı reddediyoruz, benimsemiyoruz, İstanbullular olarak kınıyoruz"

Haber 22-09-19 11:43

TYB, sezonu Kudüs'ün Işıkları ile açtı

TYB İstanbul Şubesi, 2019-2020 kültür dönemi açılışını "Kudüs'ün Işıkları" isimli belgesel filminin özel gösterimiyle yaptı - TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı: - "Hepimizin yakından bildiği, Kudüs'ü kalbimize, aklımıza ve gönlümüze yerleştiren Nuri Pakdil, 'Sanatta Kudüs rüzgarları estirmeliyiz.' diyor. Maalesef ki Akif İnan, Sezai Karakoç ve birkaç isim dışında şiirimizde bile Kudüs yok. Dolayısıyla bu kadar yok arasında bir var ortaya çıkaran Abdülgafur Şahin'i ve ekibini tebrik ediyorum"

Haber 21-09-19 22:37

Anaların eylemi Anadolu'nun umududur

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı: - "Anaların eylemi, Anadolu’nun umududur. Asırlardır kardeşliğe, birliğe, beraberliğe vatan olan bu toprakların, yeniden sulha ve selamete ereceğinin muştucusudur" - "Diyarbakır'da eli öpülesi annelerin evlatlarını örgütten kurtarmaya yönelik başlattıkları direniş, terörle mücadelede bir dönüm noktasıdır"

Haber 09-09-19 13:48
Yurthaber 20-08-19 09:50

TYB Erzurum Şubesi’nden muhteşem final

Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında kabul edilen ve koordinatörlüğünü Başkan Yardımcısı Yusuf Kotan’ın yaptığı “Gençler, Şairleriyle Buluşuyor” projesi, muhteşem bir finalle sona erdi.Projenin kapanış programında çalışmalarla ilgili bilgi veren Şube Başkanı M.

Yurthaber 22-07-19 09:55