Ucan Motorlar Haberleri

Taksiciye kabusu yaşattılar! 'Parmağını gözüme soktu, kırılan dişimi yuttum...'

Antalya'da A.Ö. (17) ile ağabeyi Ş.Ö. (28), bindikleri taksinin şoförü Ömer Ucan'ı (49) darp ettikten sonra telefonunu gasp etti. Yaşadığı korku dolu anları anlatan Ucan, "Elimle bıçağı tutmaya çalıştım. Biri de parmağını gözümün içine soktu. Kırılan dişlerimden birini de yuttum. Bıçağı bırakmamaya çalıştım. Silahlı kişinin silahı düştü. Ben de o esnada arabanın kontağını çevirerek çalıştırdım ve kaçmaya başladım" dedi. Gasp anları ise taksinin araç içi kamerasına yansıdı. İşte detaylar...

Haber 2023-09-08 15:55:36

B SINIFI EHLİYET ile 125 cc motor kullanılır mı, hangi motorlar kullanılır? Bakan Yerlikaya'dan '125 cc motosiklet' açıklaması

125 cc altındaki motosikletler için yeni düzenleme geliyor. "Ben de bir motosiklet kullanıcısıyım" diyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya konuya ilişkin detayları aktardı. Bu açıklamanın ardından birçok kişi internette araştırma yapıyor. Peki, B sınıfı ehliyet ile 125 cc motor kullanılır mı? B sınıfı ehliyet ile hangi motorlar kullanılır? İşte Bakan Yerlikaya'nın 125 cc altındaki motosikletler hakkında yaptığı açıklama...

Haber 2023-08-22 14:06:30

B sınıfı ehliyeti olanlar 125 cc motor kullanabilecek mi? Bakan Soylu açıkladı! 125 cc motor fiyatları...

125 cc'nin altındaki motorlar için son dakika açıklaması İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapıldı. Motor kullanımıyla ilgili yeni bir düzenlemeye gittiklerini duyuran Bakan Soylu, konuya ilişkin ayrıntıları aktardı. Bu açıklama sonrası birçok kişi internette araştırma yapıyor. Peki, B sınıfı ehliyeti olanlar 125 cc motor kullanabilecek mi? 125 cc motor fiyatları ne kadar, kaç TL?

Finans 2023-05-11 11:14:11

SON DAKİKA | Motor ehliyetlerinde yeni düzenleme! Bakan Soylu duyurdu: 125 cc'nin altındaki motorlar için artık 'B sınıfı' yeterli olacak

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı canlı yayında ehliyetlerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Motor kullanımıyla ilgili yeni bir düzenlemeye gittiklerini duyuran Bakan Soylu, "Bundan sonra 125 cc'nin altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek" dedi.

Finans 2023-05-11 11:05:54

Motorlar çalıştı, ilk kez görüntülendi! ATAK-2 helikopteri için geri sayım başladı: Uçuşa yalnızca günler kaldı... '993 numaralı bina' detayı dikkat çekti

Kamuoyunda ATAK-2 olarak bilinen Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri'nin ilk uçuşu için geri sayım başladı. 2 yıl önce alınan erken uçuş kararının ardından çalışmalar hızlandırıldı ve nihayet 23 Nisan itibarıyla ilk kez motorlar çalıştırıldı. Uçuşta karşılaşmayacağı zorluklara testler kapsamında maruz bırakılan ATAK-2'nin motor testlerinin ardından ilk uçuşunu gerçekleştirmesi bekleniyor. Projenin yetkili isimlerinden Mehmet Yılmaz "Çok uzak olmayan bir tarihte uçabileceğini söyleyebilirim" dedi.

Haber 26-04-23 12:18

Türk mühendisleri geliştirdi! İlk yerli ve milli askeri motor teslim edildi

Türk mühendisleri tarafından tasarlanan ve geliştirilen BMC Power firmasının ürettiği 400 beygir gücündeki ilk yerli askeri motorlar teslim edildi. Türkiye'nin ilk yerli seri üretim askeri kara aracı motorunun ismi ise "Tuna" oldu. İşte haberin detayları...

Haber 02-02-23 20:42

Türk mühendisleri geliştirdi! İlk yerli askeri motor teslimatı başlıyor

Türk mühendisleri tarafından tasarlanarak geliştirilen ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine girecek ilk seri üretim yerli ve milli motor olan 'TTZA' sevkiyata hazır hale getirildi. BMC Power tarafından üretilen 400 beygir gücündeki ilk yerli askeri motorlar, Vuran 4x4 araçlarda kullanılmak üzere yarın teslim edilecek. İşte haberin detayları...

Haber 01-02-23 19:56

Şakir Zümre kimdir? Şakir Zümre'nin girişimleri nelerdir? Cumhuriyet döneminin ilk sanayicisi!

Şakir Zümre Türk Savunma Sanayii öncülerinden biridir. Türkiye' ilk savunma sanayii fabrikasını kuran Şakir Zümre, ilk yerli uçak bombaları ile ilk Türk denizaltı su bombasının yanı sıra, aydınlatma fişekleri, mayın, el bombaları ve 5 beygirlik mazotla çalışan motorlar üretmiştir. Peki, Şakir Zümre kimdir, nereli? Şakir Zümre'nin girişimleri nelerdir?

Magazin 26-10-22 23:11

Yerli dron motoru prototipi ilk testte yüzde 86 verimliliğe ulaştı

HEKZATECH Girişim Grubu Mühendislerinden Emre Uğurlu: - "İlk prototipimizde yüzde 86 gibi bir verime ulaşarak bu alanda iyi bir başarı ürettik" - "TEKNOFEST takımları başta olmak üzere zirai ilaçlama dronları, çekim yapan dronlar, kargo dronlarında motorlar yurt dışından geliyor. Biz bu noktada başta Türkiye olmak üzere dünyada öncü olmak istiyoruz"

Yurthaber 01-09-22 11:07

Lisedeki otomotiv laboratuvarına seçilenler istihdam garantili mezun oluyor

Balıkesir'de faaliyet gösteren Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Motor Bölümü'nde 2016'da kurulan laboratuvara seçilen 24 öğrenci, motorlar ve tır üzerinde pratik yaparak teoride öğrendiklerini pekiştiriyor - Okul müdürü Ömer Temiz: - "Mercedes-Benz öğrencilerimizin yüzde 40'ına istihdam garantisi veriyor. Ayrıca, bu alandan mezun olan öğrencilerimiz zaten piyasada aranan elemanlar. Dolayısıyla bu çocuklarımızın tamamına alanlarda çalışmak kaydıyla istihdam garantisi veriyoruz"

Yurthaber 17-03-22 12:31

Kick boksta Avrupa şampiyonu olan Batmanlı İslam Ucan, gözünü dünya şampiyonluğuna dikti

İslam Ucan: - "Eğer başarırsam Batman'da gençlere örnek olurum diye düşündüm. Günde 4 saate kadar antrenman yaptığım oldu. Zorlu süreçlerden geçtim ve başardım" - "Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmek ve ay-yıldızlı bayrağımızı göklerde dalgalandırmak istiyorum"

Yurthaber 04-05-21 11:28

Motosiklette yüzüstü akrobasi! Polisi görünce yaya olarak kaçtılar

Antalya'da kask olmadan bindikleri motosikletleri yüzüstü yatarak kullanan iki genç, tehlikeye davetiye çıkardı. 70 kilometreye ulaşan hızla ilerleyen gençlerin tehlikeli yolculuğu kameraya yansıdı. Uygulama noktasında polisleri görünce yaya olarak kaçan gençlerin arkalarında bıraktığı motorlar trafik oto parkına çekildi.

Haber 04-04-21 17:09

Yanlış yakıt kullanılırsa ne olur?

Türkiye pazarı 2020 yılında 700 bin adedin üzerinde araç sattı. Ülkemizde de her geçen gün trafikteki araç sayısı da artış gösteriyor. Bu araçların büyük oranını otomobiller oluşturuyor. Bu otomobillerin %30’u dizel motora, %70’i de benzinli motor ile geliyor. Benzinli ve dizel motorlar farklı yakıtlar ile çalışıyor. Peki, yanlış yakıt kullanmak araca nasıl zarar verir?

Haber 08-01-21 17:27

Turbonun uzun ömürlü olması için nasıl kullanmak gerekir?

Son dönemin trend makineleri, düşük hacimli ve turbo destekli üniteler oldu. Eski dönemde kullanılan atmosferik motorlar, yüksek hacimli ve bol silindirli spor otomobiller tarihin ara sayfalarında kaybolup gittiler. Markalar son dönemde motor hacmini ve silindir adedini aşağı çekerek, aşırı besleme sistemlerini ortaya çıkardılar. Supercharger (Kompresör) ve turbo olarak iki farklı oyuncuyu hayatımıza sokan marklar, kolaylıklarının yanında bazı sıkıntıları da beraberinde getirdiler.

Haber 07-01-21 10:28

Egzozdan neden çiğ yakıt atılır?

Egzozdan çiğ yakıt atılması en çok merak edilen konulardan biridir. İçten yanmalı motorlar bazı sorunlar neticesinde egzozda çiğ yakıt atabilir. Peki araba neden egzozdan çiğ yakıt atar?

Haber 06-01-21 15:17

Hangi motor tipinde pistonlar nasıl çalışıyor?

Farklı tipte ve çalışma prensibinde motorlar bir çok sektörde kullanılmaktadır. Peki, hangi motor tipinde pistonlar nasıl çalışıyor?

Haber 04-01-21 10:18

Yeni 2021 Isuzu D-MAX Türkiye'de satışa sunuldu! Fiyatları nasıl? Hangi motor ile geliyor?

Isuzu'nun ticari segmentteki başarılı ismi D-MAX Türkiye'de satışa sunuldu. Yeni 2021 Isuzu D-MAX hangi motorlar ile geliyor? Yeni 2021 Isuzu D-MAX'in fiyatları nasıl? İşte Yeni 2021 Isuzu D-MAX ile ilgili tüm detaylar.

Haber 10-12-20 18:49

Motorlar hırsızı 2 genç çaldıkları motorlarla polisten kaçamadı

Aksaray’da 2 motosikleti çaldıktan sonra kaçan 2 genç polisin duyarlı çalışması sonucu suçüstü yakalandı.Olay, Aksaray’ın merkeze bağlı Akin Köy Yolunda yaşandı.

Haber 27-10-20 00:39

Honda Formula 1 yarışları için enerjisini başka alanlara aktaracak

Daha güçlü motorlar üretmek için birbiriyle yarışan otomobil üreticilerinin onlarca yıldır şov sahnesi olan Formula 1 yarışları anlamını mı kaybediyor?

Haber 05-10-20 12:23

Üniversite sanayi iş birliğiyle yerli ve milli elektrikli hafif kargo aracı üretecekler

İzmir Ekonomi Üniversitesi ile bir firma tarafından üretim çalışmalarına başlanan araç, 400 kilograma kadar yük taşıma kapasitesine sahip ve 70 kilometre menzilli olacak - Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Güneri Şahin: - "Yüzde 100 elektrikle çalışabilen, küçük kompak tarzda araç olacak. Bu tip araçlarda kullanılan motorlar Çin ve başka ülkelerden geliyor. Biz aracımızda yerli ve milli elektrikli motoru üretmek istiyoruz. Sadece pili başka bir ülkeden alacağız. Onun dışında kullanılacak parçaların yüzde 90'ının yerli ve milli olmasını istiyoruz"

Yurthaber 13-08-20 11:20

Varank: TJ300 adlı turbo jet motorun ateşlemesini gerçekleştirdik. Bu motorlar orta menzilli gemisavar füzelerinde kullanılmak üzere tasarlandı.

Varank: "TJ300 adlı turbo jet motorun ateşlemesini gerçekleştirdik. Bu motorlar orta menzilli gemisavar füzelerinde kullanılmak üzere tasarlandı."

Yurthaber 19-06-20 11:33

Boğaz'ın rotasında dümen tutan eller

İstanbul Boğazı'nda her yıl 40 milyonun üzerinde yolcu taşıyan Şehir Hatları vapurlarında, hayatlarını denize adamış 65 kaptan görev yapıyor - Kaptanlar, İstanbul Boğazı'nın bir yakasından diğerine giden binlerce yolcuyu, güvenli şekilde gidecekleri yere ulaştırmak için özveriyle çalışıyor - Kaptan Halil Atilla Turgut: - "Her şeyden önce yolcuların canları bize emanet. İnsanlar işlerine, evlerine, okullarına gidiyor. İstanbul Boğazı'nda aşıkları, sevenleri, özlem çekenleri birbirlerine kavuşturuyoruz" - Kaptan Saadettin Çil: - "İstanbul Boğazı ulaşım açısından yoğun bir deniz. Bu bir kanal ve birleşim, geçiş ve transit bir nokta. Senede yaklaşık 24 bin transit geminin geçtiği belirtiliyor. Boğaz'da kendi gemilerimiz, motorlar, sandallar, yatlar da bulunuyor. Transit geçişler esnasında karşılaşmalar olabiliyor"

Haber 18-01-20 11:06

Hislere göre hareket edebilen biyonik el geliştirildi

Isparta'daki bir Ar-Ge ve tasarım merkezinde geliştirilen, hislere göre hareket edebildiği belirtilen biyonik el, Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillendi - İmalat mühendisi Orhan Düzenli: - "Sistemimizde motorlar kullandık. Parmak açılarını istediğimiz şekilde ayarlayabiliyoruz. 3D tarayıcı sistemi kullanarak kişiye özel yapabiliyoruz" - Projede yer alan Ayşe Meltem Köse: - "Her parmağı ayrı ayrı ve birlikte hareket ettirebiliyoruz"

Haber 16-11-19 11:08

Bosch Bursa Fabrikası’nın yeni Ticari Genel Müdürü Karin Gilges

Karin Gilges, Bosch’un Türkiye’deki ilk yatırımı olan ve 1972 yılından bu yana dizel ve benzinli motorlar için enjektör üretimi gerçekleştirilen Bursa’daki Güç Aktarma Çözümleri Fabrikası’na Ticari Genel Müdür olarak atandı.

Finans 12-11-19 16:27

Megane Sedan'a yeni nesil motorlar! Maksimum sürüş keyfi

Megane Sedan, yeni nesil turbo benzinli ve dizel motorlar ile sürüş keyfini bir üst seviyeye taşıyor. 1.3 TCe 140 bg benzinli ve 1.5 Blue dCi 115 bg dizel motorlar, çevreci özelliklerinin yanı sıra yüksek performansları ve düşük yakıt tüketimleri ile dikkat çekiyor.

Trend 30-10-19 09:36

Megane Sedan’a yeni nesil motorlar

1.3 TCe 140 bg benzinli ve 1.5 Blue dCi 115 bg dizel motorlar, çevreci özelliklerinin yanı sıra yüksek performansları ve düşük yakıt tüketimleri ile dikkati çekiyor

Haber 26-10-19 11:25

Bursa'dan 12 ülkeye motor ihracatı

Araç ve mekanik imalatının yapıldığı Bursa'daki Oyak Renault Fabrikası'nda üretilen motorlar, aralarında Nissan gibi markaların üretim merkezlerinin de bulunduğu 12 ülkedeki 15 fabrikaya ihraç ediliyor - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: - "Bu fabrikanın özelliği yatırım teşviklerimizden yararlanarak motor üretme kapasitesini geliştirmesi ve artırması" - "Hibrit araçların üretilip ihraç edilmesiyle fabrikanın cari açığın düşürülmesine katkısı daha fazla olacak. Buradaki kabiliyetin geliştirilmesi ve devletin sağladığı imkanlardan en verimli şekilde faydalanılması bizim açımızdan sevindirici"

Haber 23-10-19 09:28

Türkiye'de ilk kez alüminyum motor bloku için test üretimi başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: - "(Oyak Renault Yüksek Basınçlı Alüminyum Enjeksiyon Fabrikası) Bu yatırımla birlikte ülkemizde ilk defa alüminyum motor bloku üretilecek" - "Bu fabrika, Renault'un ülkemizde ve Avrupa'daki tek hibrit motor üretim tesisi olacak. Burada üretilen motorlar Çin, İspanya ve İngiltere’ye ihraç edilecek" - "Üretim aşamasında, dünyada sadece birkaç yerde bulunan yüksek teknoloji kullanılacak. Ham madde, yani alüminyum, yerli üreticilerimizden temin edilecek. Böylelikle yurt içi kaynaklarımızdan mümkün olan en verimli şekilde yararlanılacak"

Yurthaber 22-10-19 15:01

Türkiye'de ilk kez alüminyum motor bloku için test üretimi başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: - "(Oyak Renault Yüksek Basınçlı Alüminyum Enjeksiyon Fabrikası) Bu yatırımla birlikte ülkemizde ilk defa alüminyum motor bloku üretilecek" - "Bu fabrika, Renault'un ülkemizde ve Avrupa'daki tek hibrit motor üretim tesisi olacak. Burada üretilen motorlar Çin, İspanya ve İngiltere’ye ihraç edilecek" - "Üretim aşamasında, dünyada sadece birkaç yerde bulunan yüksek teknoloji kullanılacak. Ham madde, yani alüminyum, yerli üreticilerimizden temin edilecek. Böylelikle yurt içi kaynaklarımızdan mümkün olan en verimli şekilde yararlanılacak"

Finans 22-10-19 14:59

Dacia Duster'dan yeni nesil benzinli motorlar

Dacia Duster, ürün gamına yeni nesil benzinli motor seçenekleri ekledi. 1.0 TCe 100bg ve 1.3 TCe 150bg benzinli motorlar, çevreci özelliklerinin yanı sıra performansları ve düşük yakıt tüketimleri ile dikkati çekiyor

Yurthaber 18-10-19 10:36

Dacia Duster'dan yeni nesil benzinli motorlar

Dacia Duster, ürün gamına yeni nesil benzinli motor seçenekleri ekledi. 1.0 TCe 100bg ve 1.3 TCe 150bg benzinli motorlar, çevreci özelliklerinin yanı sıra performansları ve düşük yakıt tüketimleri ile dikkati çekiyor

Haber 18-10-19 10:33

Çinli motor üreticisinden Türkiye pazarına sahte ürün uyarısı

Shanghai Diesel Motor Üst Düzey Yöneticisi Genel Müdürü Marcus Ding: - "Türkiye'de satılan bazı jeneratörlerdeki motorlar Shangai Diesel logosu taşıyor fakat bu motorlar bizim üretimimiz değil. Sahte motora sahip jeneratörlerin Türkiye'de birçok sektörde kullanıldığını tespit ettik" - "Sahte ürünler konusunda problem yaşayan Türk müşterilerimiz, motorun seri numarası ve fotoğrafıyla bize e-posta aracılığıyla ulaşabilir. Biz de müşterilerimize bu sayede ürünlerinin gerçek olup olmadığı konusunda net bir bilgi sağlayabiliriz"

Finans 24-09-19 12:06

Çinli motor üreticisinden Türkiye pazarına sahte ürün uyarısı

Shanghai Diesel Motor Üst Düzey Yöneticisi Genel Müdürü Marcus Ding: - "Türkiye'de satılan bazı jeneratörlerdeki motorlar Shangai Diesel logosu taşıyor fakat bu motorlar bizim üretimimiz değil. Sahte motora sahip jeneratörlerin Türkiye'de birçok sektörde kullanıldığını tespit ettik" - "Sahte ürünler konusunda problem yaşayan Türk müşterilerimiz, motorun seri numarası ve fotoğrafıyla bize e-posta aracılığıyla ulaşabilir. Biz de müşterilerimize bu sayede ürünlerinin gerçek olup olmadığı konusunda net bir bilgi sağlayabiliriz"

Yurthaber 24-09-19 12:05

Hayvanların su ihtiyacı güneş enerjisinden

Elazığ’ın Karakoçan İlçesine bağlı Başyurt mezrasında küçükbaş ve büyükbaş hayvanların içme suyu ihtiyacı güneş enerjisiyle yerin altından çıkarılan yeraltı sularıyla sağlanıyor.DAP İdaresi’nin finansal kaynağıyla Başyurt’ta kurulan ve güneş enerjisiyle çalışan tesiste, dalgıç motorlar vasıtasıyla yerin yaklaşık 60 metre altından çıkarılan yeraltı suları küçükbaş ve büyükbaş hayvanların istifadesine sunularak, hayvanların verimlilik oranı arttırılıyor.Başyurt’taki hayvan içmesuyu tesisini gezen DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, İdarenin kuruluşundan bu yana 212 adet HİS Göleti/Tesisi yapımına destek sağlandığını belirtti.Başkan Demir, ortalama maliyeti 100 ila 150 bin lira arasında değişen ‘Güneş Enerjili Hayvan İçmesuyuTesisi’nden2019 yılında 8 projenindaha destekleneceğini söyledi.Proje hakkında bilgiler veren Başkan Demir, hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı alanların ortak noktasına, sondaj ile çıkarılan suyun güneş enerjisiyle çalışan dalgıç pompa marifetiyle, 30 tonluk depoda toplandığını,tesisin yakınına kurulan ve DAP İdaresi tarafından yaptırılarak bölge il ve ilçelerine dağıtılan sac ve betonsıvatlarla (yalak-külün) hayvanların temiz su ihtiyacının karşılandığını söyledi.Başkan Demir, şunları kaydetti:“Desteklediğimiz bu sistemle çiftçilerimiz elektrik parası ödemeden hayvanların temiz su ihtiyacı kesintisiz karşılanmış oluyor.

Yurthaber 01-09-19 11:17

Doğalgaza alternatif mi bulundu: Yüzde 55 daha tasarruflu

Türkiye’nin farklı bölgelerinde 20 yılı aşkın bir zamandır otomobil ve sanayi tipi motorlar üzerinde çalışma yapan Deniz Geldeç, yaptığı manyetik ısı regülatörüyle 1 litre benzinden 300 litre gaz elde ettiğini iddia etti. Geldeç, doğalgaz ve petrol tipi motorlarda kullanılabilen sistemin yüzde 55’e yakın tasarruf sağladığını söyledi.

Haber 19-07-19 10:54

1 litre benzinden 300 litre gaz

Türkiye’nin farklı bölgelerinde 20 yılı aşkın bir zamandır otomobil ve sanayi tipi motorlar üzerinde çalışma yapan Deniz Geldeç, yaptığı manyetik ısı regülatörüyle 1 litre benzinden 300 litre gaz elde ettiğini iddia etti.

Haber 19-07-19 10:43

AA muhabirini arama çalışmaları

Bayburt Valiliği: - "Bayburt Valiliği koordinasyonunda İSKİ, DSİ 22.Bölge Müdürlüğü, Bayburt İl Özel İdaresi ve Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince dere yatağının önüne set çekilerek, set arkasında biriken suyun tahliye gücü saniyede yaklaşık bir metreküpe ulaşan motorlar yardımıyla bir buçuk kilometre hat oluşturup, olayın yaşandığı bölgeden 500 metre kadar uzağa isale edilmesi maksadıyla planlaması yapılan çalışmalara, arama kurtarma çalışmaları ile eş zamanlı olarak bugün başlanmıştır" - "Su bendinin tamamlanmasına müteakip İSKİ’den getirtilen tahliye motorlarının kurulumuna yarın sabah itibarıyla başlanacaktır"

Haber 14-05-19 22:41

AA muhabirini arama çalışmaları

Bayburt Valiliği: - "Bayburt Valiliği koordinasyonunda İSKİ, DSİ 22.Bölge Müdürlüğü, Bayburt İl Özel İdaresi ve Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince dere yatağının önüne set çekilerek, set arkasında biriken suyun tahliye gücü saniyede yaklaşık bir metreküpe ulaşan motorlar yardımıyla bir buçuk kilometre hat oluşturup, olayın yaşandığı bölgeden 500 metre kadar uzağa isale edilmesi maksadıyla planlaması yapılan çalışmalara, arama kurtarma çalışmaları ile eş zamanlı olarak bugün başlanmıştır" - "Su bendinin tamamlanmasına müteakip İSKİ’den getirtilen tahliye motorlarının kurulumuna yarın sabah itibarıyla başlanacaktır"

Yurthaber 14-05-19 22:41

Zırhlılara yerli motor ve bataryayla hibrit çözüm

Geliştirdiği dizel motorlarla hafif ve orta seviye paletli zırhlı araçların ihtiyacını karşılamaya hazırlanan TÜMOSAN, çalışmalarına Hibrit Güç Grubu Platformu'nu ekledi - TÜMOSAN Elektrik Elektronik Sistemler Müdürü Eren Deniz: - "Tahrik sisteminde kullandığımız motorlar, motor kontrol üniteleri, güç dağıtım ünitesi TÜMOSAN'ın kendi ürünleri. Batarya yerli ve milli bir batarya. Sistem yüksek bir yerlilik oranına sahip" - "Hibrit Güç Grubu Platformu'nu ilk aşamada 4x4 olarak kurguladık, 6x6 için de çalışmalarımız bulunuyor" - "Bu yıl aktif test çalışmalarını yapacağız. 2020 yılı içinde bir kabine giydirilmiş haliyle saha testlerine geçmeyi hedefliyoruz"

Finans 14-05-19 11:05

Çalınan motosikletler polis tarafından bulundu

Niğde’de 3 gün önce çalınan motosikletler, devriye gezen polis ekipleri tarafından cami yanında terk edilmiş olarak bulundu.Niğde Emniyet Müdürlüğü ekipleri devriye sırasında Perşembe pazarı civarı Kıble Cami yanında boş arazide terk edilmiş halde 2 adet motosiklet buldu.Ekipler yaptıkları incelemede motorlardan bir tanesinin Altunhisar ilçesinden, diğerinin İlhanlı mahallesinden 3 gün önce çalınan motorlar olduğunu tespit etti.

Yurthaber 01-05-19 10:15

Son 5-6 yılda 7 farklı motor geliştirdik

TEI Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit: - "Son 5-6 yılda 7 tane değişik motoru Türkiye'de TEI'de geliştirdik. Bunlardan 3'ü dizel, 2'si benzinli, 2'si de jet yakıtlı motorlar. Bu motorların 4'ü seri imalata girdi" - "Pistonlu motorlarda, Anka'nın yeni nesil motorlarını, başka benzinli motorları, dizel motorları ve jet motorların bir kısmını başarıyla yaptık ve Anka yerli motorumuzla uçtu. Buna benzer başka havacılık platformları da basına anons edilmese de bizim motorlarımızla uçtu. Bunlar gökyüzünde yaklaşık 20 bin saati tamamlamış durumdalar"

Haber 05-03-19 11:04

Son 5-6 yılda 7 farklı motor geliştirdik

TEI Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit: - "Son 5-6 yılda 7 tane değişik motoru Türkiye'de TEI'de geliştirdik. Bunlardan 3'ü dizel, 2'si benzinli, 2'si de jet yakıtlı motorlar. Bu motorların 4'ü seri imalata girdi" - "Pistonlu motorlarda, Anka'nın yeni nesil motorlarını, başka benzinli motorları, dizel motorları ve jet motorların bir kısmını başarıyla yaptık ve Anka yerli motorumuzla uçtu. Buna benzer başka havacılık platformları da basına anons edilmese de bizim motorlarımızla uçtu. Bunlar gökyüzünde yaklaşık 20 bin saati tamamlamış durumdalar"

Yurthaber 05-03-19 11:03

Yerli deniz motoru görücüye çıktı

Kara araçları için uzun yıllardır motorlar geliştiren, zırhlı araçlara yönelik güç grubu çözümleri üzerinde çalışan TÜMOSAN, sahip olduğu kabiliyetlerle yerli deniz motoru ailesi oluşturdu.

Finans 25-02-19 09:01

Türk mühendisler üretti! Yerli deniz motoru görücüye çıktı

Kara araçları için uzun yıllardır motorlar geliştiren, zırhlı araçlara yönelik güç grubu çözümleri üzerinde çalışan TÜMOSAN, sahip olduğu kabiliyetlerle yerli deniz motoru ailesi oluşturdu.

Trend 25-02-19 07:49

Yerli imkanlarla dizel motor üretip ihraç ediyor

Şahin Metal bünyesinde kurulan Erin Metal Ar-Ge çalışmaları sonucu ürettiği ekonomik dizel motoru yurt içi ve yurt dışı pazarlarda satıyor - Erinmotor Genel Müdürü Ersin Şahin: - "Rekabet ettiğimiz motorlar 13-14 bin lira civarı fiyata sahip iken biz yüzde 20 daha fazla yakıt tasarruflu motorumuzu 10 bin 500 liraya satıyoruz ve bunu daha da aşağı çekmeyi hedefliyoruz" - "Motorumuz jeneratör, marin motor, zirai sulama amaçlı motopomp, inşaat makineleri, kar küreme araçları ve kompresörler gibi pek çok alanda kullanılabiliyor" - "Bir araba üreticisi bizden otomobil motoru talep ederse, 5 yıl gibi bir süre içerisinde bunu üretebiliriz"

Finans 09-02-19 11:09

İçten yanmalı motorlar nerede ne zaman yasaklanıyor?

VW’in ABD’de karıştığı dizel skandalı sonucu adeta “Pandora’nın Kutusu” açıldı ve birçok ülkenin dizel motorlu araçlara karşı bakışı değişti. Her ne kadar dizel motor üretimi tam gaz devam etse de, birçok üretici düşük hacim benzin motor ve küçük bir elektrik motoru sunan Hybrid sistemleri bu süreçte geçiş alternatifi olarak kullanacak gibi görünüyor.

Trend 29-01-19 10:04

Güç/hacim oranı en yüksek 11 dizel motor

Dizel motorlar geçmiş dönemlerde otomobillerde çok yaygın bir şekilde kullanılmazken petrol fiyatlarının artması nedeniyle özel bir öneme sahip oldular ve tüm dünyada ciddi şekilde yaygınlaştılar. Özellikle ülkemiz gibi akaryakıtın ateş pahası olduğu bölgelerde dizel motora sahip otomobiller artık çok daha fazla tercih ediliyor. Her ne kadar dizel motorların başı şu anda egzoz emisyonu konusu ile belada olsa da Hybrid ve elektrikli motor teknolojisi gelişip tam anlamıyla yaygınlaşana kadar bir s

Trend 28-01-19 19:05

16 silindirli motora sahip 6 otomobil modeli

Günümüzde otomobil motorları küçüldükçe küçülüyor ve öyle ki 1.0lt 3 silindirli motorlar bile 1 tonun üzerindeki araçlarda rahat bir şekilde kullanılabiliyor. Ancak bu durum geride bıraktığımız yüzyılda çok daha farklıydı ve bol silindirli devasa motorlar üst düzey otomobillerde ve yarış araçlarında kullanılıyordu. Uçaklarda yaygın bir şekilde kullanılan V16 motorlar ise otomobillerde ilk olarak bundan 100 yıl önce Bugatti tarafından tasarlandı ve çift krank mili ile U formuna sahipti.

Trend 28-01-19 17:15

2018 Verimlilik Proje Ödülleri Töreni

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: - "Verimlilik alanındaki sorunların sektör ve bölge özelinde farklılaşma düzeylerini belirleyen Türkiye Bölgesel Sektörel Verimlilik Gelişimi Haritası'nı oluşturduk. Ölçek, sektör ve bölge düzeyinde analizler yapmaya başladık" - "Amacımız verimlilik anlayışını toplumumuzun her kesiminde yaygınlaştırarak, adeta yeni bir verimlilik hareketi başlatmak" - "Ülkemizde sanayide harcanan elektriğin yüzde 70'inden fazlası düşük verimli elektrikli motorlar tarafından tüketiliyor. Bu elektrik motorlarını daha yüksek verimli olanlarla değiştirmeyi hedefliyoruz"

Finans 18-12-18 12:17