Ukrayna Savunma Bakan Yardimcisi Korgeneral Igor Pavlovsky Haberleri

Avrupa'da savaş alarmı! 30 yıldır görülmemiş bir askeri tehdit

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Ukrayna ve Rusya arasında devam eden savaşları referans alarak yaptığı açıklamada, Avrupa'nın 30 yıldır görülmemiş bir askeri tehditle karşı karşıya olduğunu savundu. Rusya'nın her gün Avrupa'yı ve Baltık ülkelerini tehdit ettiğini vurgulayan Bakan Pistorius, en kötü senaryoya hazırlandıklarını belirtti.

Haber 2024-01-19 13:48:11

Bakan Fidan ve Bakan Güler yemeğe giderken durup... Vilnius'ta dikkat çeken görüntüler! Sosyal medya bu anları konuşuyor

Rusya-Ukrayna savaşının kaderinde belirleyici etkilere sahip olacak NATO Liderler Zirvesi'ni tüm dünya 2. gününde de takip etmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temsiliyle Türkiye'nin İsveç'in ittifaka üyeliğine onay vermesi zirvenin gündemine damgasını vurdu. Bu sırada zirve kapsamında diplomatik temaslarını sürdüren Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in Türk vatandaşlarla sohbet ettiği anlar ise sosyal medyada yankı uyandırdı.

Haber 2023-07-12 11:26:29

Ukrayna ordusunda 5 bin kadın asker cephede görev yapıyor

Ukrayna silahlı kuvvetlerinde yaklaşık 5 bin kadın askerin cephede görev yaptığı bildirildi. Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Denis Şarapov, orduda toplam 42 bin kadın askerin yer aldığını belirtti.

Haber 2023-07-07 19:35:38

SON DAKİKA | Bakan Akar'dan tahıl anlaşması açıklaması 'Süresinin uzatılması konusunda mutabakata doğru gidiliyor'

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tahıl anlaşması ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakan Akar açıklamasında "Tahıl anlaşmasının süresinin uzatılması konusunda mutabakata doğru gidiliyor. Ukrayna limanlarındaki 6 ticari gemimizin güvenli bir şekilde ülkemize dönmesi konusunda bir çerçeve mutabakat sağlandı." ifadelerini kullandı.

Haber 2023-05-12 09:49:41

Rusya'dan İmha ettik açıklaması! Finlandiya'dan dikkat çeken 'Ukrayna' kararı

Rusya-Ukrayna savaşında dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Zaporijya bölgesinde Ukrayna ordusuna ait yakıt ve yağ deposunun yok edildiğini bildirdi. Öte yandan Finlandiya basını, Ukrayna'nın Helsinki yönetiminden F/A-18 Super Hornet savaş uçağı istediğini öne sürerken Finlandiya'nın Ukrayna'ya ilave 3 tankı da içeren 14'üncü askeri yardım paketini onayladığı bildirildi.

Haber 23-03-23 17:27

SON DAKİKA | 'Devamı önemli' diyerek duyurdu! Bakan Akar'dan 'tahıl sevkiyatı' açıklaması '24 milyon tondan fazla...'

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tahıl sevkiyatına ilişkin yaptığı açıklamada Rusya ve Ukrayna taraflarıyla gerekli görüşmelerin yapıldığını, bakanlar düzeyinde görüşmeleri sürdürdüklerini söyledi. 24 milyondan fazla tondan bahsedildiğini belirten Akar, bunun bölge, dünya barışı, fiyatlar ve istikrar konusunda önemli katkıları olduğuna vurgu yaptı ve devamının önemli olduğunu aktardı. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 15-03-23 12:34

Rusya'dan Donetsk açıklaması: Ukrayna'ya çalışan 130'dan fazla paralı savaşçı öldürüldü

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta kritik bölge olan Donetsk'te şiddetli çatışma ve bombalar yaşanıyor. Ukrayna'nın Rus askerlerinin konuşlandığı bir binayı vurmasıyla 60'dan fazla asker hayatını kaybetmişti. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov da son olarak, aynı bölgede Ukrayna ordusuna çalışan 130'dan fazla yabancı paralı savaşçının öldürüldüğünü bildirdi.

Haber 03-01-23 21:57

Rusya, Ukrayna'nın İHA tesisini yüksek hassasiyetli füzelerle vurdu! Saldırıların önüne geçildi

Rusya, Ukrayna topraklarını vurmaya devam ediyor. Yeni yıla saatler kala Ukrayna’nın başkenti Kiev’e füze saldırısı düzenleyen Rusya, bu defa da insansız hava aracı (İHA) üretim tesisini hedef aldı. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna'nın İHA tesisini yüksek hassasiyetli füzelerle vurduklarını açıklarken, savaşın başından bugüne kadar ise 355 uçak, 199 helikopter, 2 bin 779 insansız hava aracının imha edildiğini duyurdu.

Haber 01-01-23 19:21

Bakan Akar'dan tahıl koridoru açıklaması: Gemiler yollarına devam ediyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'tahıl koridoru' konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, Ukrayna limanlarından ayrılmış olan ve denizde seyir halindeki gemilerin yollarına devam ettiğini bildirdi. Bakan Akar ayrıca, Türk bandralı gemilerin çıkışında bir sorun yaşanmadığını açıkladı.

Haber 01-11-22 22:14

Son dakika: Tahıl anlaşması için Türkiye devrede! Bakan Akar'dan kritik temas: Çatışma koşullarından ayrı tutulmalı

Son dakika haberi: Rusya'nın tek taraflı olarak askıya aldığı tahıl anlaşması için Türkiye girişimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ve Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov ile temas gerçekleştirdi.

Haber 01-11-22 09:16

100 bin tondan fazla yakıt bulunuyordu! Kameraların karşısında hayati gelişmeyi açıkladı: Rus füzeleri...

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov Ukrayna’da süren operasyonlara ilişkin yaptığı açıklamada, "Ukrayna Hava Kuvvetleri’nin hava araçları için 100 bin tondan fazla yakıtın bulunduğu depo imha edildi" dedi.

Haber 23-10-22 17:56

Bakan Akar duyurdu! Ukrayna'dan 3 ayda 7.7 milyon ton tahıl sevk edildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna limanlarından 3 aylık süre içinde toplam 345 gemi ile 7 milyon 700 bin ton tahılın sevkiyatı yapıldığını açıkladı.

Haber 16-10-22 16:15

Rusya Savunma Bakanlığı duyurdu! Tüm hedefler vuruldu... Avrupa'da yeni enerji krizi yolda

24 Şubat'ta başlayan Rusya-Ukrayna savaşından kan donduran haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus ordusunun Ukrayna'ya yaptığı geniş çaplı füze saldırılarında belirlenen tüm hedeflerin vurulduğunu duyurdu. Gerçekleştirilen saldırı sonrasında Ukrayna'nın enerji ihracatını durdurduğu, bu hamlenin de Avrupa'da yeni bir enerji krizini başlatacağı bilgisi verildi.

Haber 10-10-22 18:14

150 bin dolar ödül vaat edildi Ukraynalı Bakan ve üst düzey isimlere suikast girişimi! Bakın nasıl girmişler...

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları sürerken Ukrayna, Rusya’nın şoke eden bir hamlesini daha duyurdu. Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ve Ukrayna ordusundan üst düzey yetkililere suikast planlandığının belirtildiği açıklamada Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Rus suikast ekibinin yakalandığını aktardı. SBU’nun açıklamasındaki "Öldürülmesi planlanan her kişi için 100-150 bin dolar ödül vaat edildi" detayı dikkat çekerken Rus suikast timinin ülkeye nereden giriş yaptığı da açıklandı.

Haber 08-08-22 22:27

Tahıl koridoru zirvesi! Hulusi Akar ile Ukraynalı bakan görüştü

Tahıl koridoru ile ilgili yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor. Son dakika haberine göre Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Altyapı Bakanı Aleksandr Kubrakov ile görüştü.

Haber 26-07-22 09:02

Son Dakika: MSB duyurdu! Bakan Akar ile Ukrayna Altyapı Bakanı Kubrakov arasında kritik 'tahıl sevkiyatı' görüşmesi

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Ukrayna Altyapı Bakanı Aleksandr Kubrakov arasında tahıl sevkiyatı ile ilgili bir görüşme gerçekleştirildiğini duyurdu. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Haber 25-07-22 20:25

Bakan Akar'dan tahıl koridoru açıklaması! Bu haftaya işaret etti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya- Ukrayna savaşı nedeniyle yaşanan tahıl kriziyle ilgili olarak "Tahıl ve gıda maddelerinin taşınması için bir plan üzerinde, genel prensipler üzerinde anlaşmaya varıldı. Bunun somut uygulama planına dönüşmesi için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Bu hafta içinde bununla ilgili bir toplantı yapılması muhtemel" diye konuştu.

Haber 18-07-22 15:09

Bakan Akar duyurdu! 'Tahıl görüşmeleri' yarın İstanbul'da yapılacak

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna limanlarında bekleyen tahılın uluslararası piyasalara deniz yolu ile sevkine ilişkin yarın İstanbul'da görüşmelerin yapılacağını açıkladı. Bakan Akar, "Türkiye, Rusya Federasyonu ve Ukrayna savunma bakanlıkları askeri heyetleri ile Birleşmiş Milletler heyeti görüşmeler icra edecek" dedi.

Haber 12-07-22 14:28

Bakan Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov görüştü. İki Bakan arasındaki görüşmede, Rusya ile devam eden savaş ve ateşkes konusu ele alındı. Bakan Akar mevkidaşına, Türkiye'nin elinden geleni yapmaya devam edeceğini bildirdi.

Haber 08-07-22 11:43

Son dakika: Bakan Akar'dan 'tahıl koridoru' açıklaması

Son dakika haberine göre, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna-Rusya ekseninde yaşanan tahıl krizine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, tahıl yüklü gemilerin Ukrayna limanlarından tahliyesine ilişkin "Yakın bir zamanda olumlu sonuç almak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber 06-07-22 17:13

Rusya'dan ses getirecek iddia! Son 24 saatte yüzde 50'si kaybedildi

Rusya ile Ukrayna arasında sürmekte olan savaşta kritik gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna'da son vurdukları noktaları açıkladı. Bunun yanı sıra Konaşenkov dikkat çeken bazı iddialarda da bulundu. Ukrayna'nın tüm yönlerde zayiat verdiğini ileri süren Konaşenkov, Ukrayna ordusunun son 24 saatte verdiği kayıpla ilgili çarpıcı bir veri öne sürdü.

Haber 02-07-22 17:46

Rusya'dan Ukrayna'ya 'Biyolojik silahlar için poligon' benzetmesi! Çok çarpıcı 'kan örneği' detayı...

Rusya-Ukrayna savaşı dünya gündemindeki yerini korumaya devam ederken biyolojik silah tartışmaları da sürüyor. Son olarak Rusya’dan çarpıcı açıklamalar geldi. Rusya Silahlı Kuvvetleri Radyasyon, Kimyasal ve Biyolojik Savunma Kuvvetleri Komutanı İgor Kirillov, Ukrayna'nın, ABD tarafından biyolojik silah bileşenlerinin geliştirilmesi ve yeni ilaç örneklerinin test edilmesi için poligon haline getirildiğini belirtti. Öte yandan "Almanya, Ukrayna'dan kan örneği topladı" sözleri de dikkat çekti.

Haber 11-05-22 19:34

Rusya duyurdu: Ukrayna Yılan Adası'nda asker ve silah kaybetti

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Karadeniz’de bulunan Yılan Adası'nda üç gündür süren çatışmalar sırasında Ukrayna ordusunun toplam 4 uçak, 10 helikopter, 30 insansız hava aracı (İHA), 3 zırhlı savaş gemisi ve 50’den fazla askerini kaybettiğini ileri sürdü.

Haber 10-05-22 22:58

ABD'den flaş iddia! Putin'in 8 ila 10 generali Ukrayna'da öldürüldü

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, ABD'den flaş bir açıklama geldi. ABD Savunma İstihbarat Teşkilatı (DIA) Başkanı Korgeneral Scott Berrier, Ukrayna'nın çatışmalarda 8 ila 10 Rus generalini öldürdüğünü ifade etti.

Haber 10-05-22 21:32

Rusya rakamlarla açıkladı: 146 uçak, 112 helikopter vurduk

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna ordusunun kayıplarıyla ilgili dikkat çeken rakamlar açıkladı. Ukrayna ordusuna ait bugüne kadar 146 uçak, 112 helikopter ile 2 bin 793 tank ve zırhlı aracı vurduklarını belirten Konaşenkov, düzenledikleri taarruzlarda yüksek hassasiyetli silahlar kullanıldığını açıkladı.

Haber 03-05-22 21:08

Bakan Akar ile Şoygu arasında kritik görüşme

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Rusya-Ukrayna savaşının ele alındığı görüşmede Bakan Akar, insani durumun düzeltilmesi ve bölgede huzur ve istikrarın yeniden tesisi için acilen ateşkese gidilmesinin önemini vurguladı.

Haber 02-05-22 19:20

Putin ile Zelenskiy görüşecek mi? Bakan Akar açıkladı! 'Cumhurbaşkanımızın girişimleriyle...'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna-Rusya savaşının son bulması için Türkiye'nin çabaları kapsamında liderler Putin ile Zelenskiy'in görüşmesine ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Akar, görüşmenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişimleriyle mümkün olabileceğini söyledi.

Haber 27-04-22 10:05

Bakan Akar Ukraynalı mevkidaşıyla telefonda görüştü! 'Türkiye üzerine düşeni yapmaya devam edecek'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile telefon görüşmesinde, bir an önce ateşkes ilan edilmesinin önemini ifade etti. Ayrıca Akar tarafından Türkiye'nin Ukrayna'ya insani yardım için üzerine düşeni yapmaya devam edeceği bir kez daha vurgulandı.

Haber 23-04-22 15:13

Bakan Akar'dan önemli açıklamalar! Büyük panik içindeler, konuşmalarına yansıyor... İstihbarat alıyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, katıldığı programda gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Mavi Vatan tatbikatı, Pençe-Kilit Harekatı, Suriye'deki terör yapılanması, Rusya-Ukrayna savaşı, mayın sorunu, ABD ile ilişkiler ve F-16 gibi önemli konularda açıklama yapan Bakan Akar, Pençe-Kilit operasyonu ile ilgili de dikkat çeken ifadeler kullandı. Bakan Akar sözde elebaşlarının büyük panik içinde olduğunu, konuşmalarına yansıdığını ve istihbarat aldıklarını söyledi.

Haber 22-04-22 01:09

Zelenskiy dünyaya duyurmuştu! Rusya açıkladı: Donbas'taki hedefler vuruldu

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, dün gece saatlerinde yaptığı açıklamayla Rus ordusunun ülkenin doğusundaki Donbas bölgesinde taarruza geçtiğini dünyaya duyurmuştu. Rusya Savunma Bakanlığı da Donbas’taki hedefleri vurduklarını açıkladı. Bakanlık sözcüsü İgor Konaşenkov, Donbas bölgesindeki Ukrayna ordusuna ait hedefleri yüksek hassasiyetli füzelerle vurduklarını belirterek, "180 kadar asker ve 15 zırhlı araç yok edildi" dedi.

Haber 19-04-22 21:54

Rusya'dan çarpıcı açıklama: Lviv’de ABD ve Avrupa’dan gelen silahların bulunduğu merkezi vurduk

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Rusya'dan çok çarpıcı bir açıklama geldi. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna’nın Lviv şehrinde havadan fırlatılan yüksek hassasiyetli füzelerle son günlerde ABD ve Avrupa ülkelerinden teslim edilen silahların bulunduğu lojistik merkezi vurduklarını öne sürdü.

Haber 18-04-22 22:23

Rusya'dan kritik açıklama: Ukrayna’ya ait iki Mig-29 savaş uçağını vurduk

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Rusya'dan kritik bir açıklama geldi. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Harkiv bölgesinde Ukrayna ordusuna ait iki Mig-29 savaş uçağını vurduklarını duyurdu. İşte dikkat çeken o açıklamanın detayları!

Haber 17-04-22 21:48

Rusya'dan tehdit gibi açıklama! 'Kiev dahil karar alma merkezlerini vuracağız'

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Rusya tarafından tehdit gibi bir açıklama geldi. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna tarafından Rusya topraklarına saldırıların devam etmesi halinde Rus ordusunun Kiev dahil karar alma merkezlerini vuracağını söyledi.

Haber 13-04-22 21:25

Rusya-Ukrayna savaşının yıkımını dijitalleştirecekler! Google Maps'te yer alacak

Rusya-Ukrayna savaşı sürerken, Ukrayna İçişleri Bakanlığı açıklama yaparak Google uzmanlarıyla birlikte Ukrayna'nın yıkılan şehirlerinde Rus işgalinin sonuçlarını dijitalleştirmek için bir proje başlattı. Projenin amacı, Ukrayna’nın tahrip olan kent ve köylerini kayıt altına almak olduğu ifade edildi. Ukrayna İçişleri Bakan Yardımcısı Igor Bondarenko'ya göre Rus işgalcilerin kentlere verdiği tahribat sokak modunda Google Maps’te yer alacak.

Haber 08-04-22 17:34

Bakan Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile görüştü. Bakan Akar, diplomatik çözüme yardımcı olmak ve can kayıplarının artmaması için bir an evvel ateşkes ilan edilmesinin önemini vurguladı.

Haber 08-04-22 09:16

Bakan Akar ile Ukraynalı mevkidaşı arasında kritik temas

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile telefonda görüştü.

Haber 03-04-22 22:40

SON DAKİKA | Tüm dünyanın gözü Kiev'deydi! Flaş gelişmeyi duyurdular

Son dakika haberi: Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde özellikle ülkenin başkenti Kiev büyük bir önem taşıyordu. Kiev'in işgaliyle ilgili olarak Ukrayna'dan önemli bir açıklama geldi. Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar, İrpen, Buça, Gostomel ve Kiev bölgesinin tamamının Rus işgalinden kurtarıldığını duyurdu. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Haber 02-04-22 21:32

Mariupol'deki tahliyelere ilişkin Bakan Akar'dan açıklama: Gemi desteği verebiliriz

Rusya-Ukrayna savaşının en şiddetli yaşandığı kentlerden olan Mariupol'de kalan sivillerin tahliyesi devam ediyor. Türk vatandaşların da bulunduğu bölgeden tahliyelere ilişkin konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gemi desteği verilebileceğini ve Rusya ile Ukrayna makamlarıyla görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.

Haber 02-04-22 13:22

Bakan Akar: Türkiye elinden gelen her türlü gayreti gösterdi, göstermeye devam ediyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Ukrayna-Rusya arasındaki çatışmaların bir an önce durması, ateşkesin sağlanması, masum insanların tahliyesinin gerçekleştirilmesi için başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Türkiye elinden gelen her türlü gayreti gösterdi, göstermeye devam ediyor" dedi.

Haber 27-03-22 09:58

Çekya Savunma Bakanı'ndan Macaristan'a 'Ukrayna' tepkisi

Çekya Savunma Bakanı Jana Cernochova, Macaristan'ın Ukrayna politikasına tepki gösterdi. Bakan Cernochova, "V4'ü her zaman destekledim ama Macar siyasetçileri için ucuz Rus petrolünün Ukraynalı kanından daha önemli olmasından dolayı çok üzgünüm." ifadelerini kullandı.

Haber 26-03-22 01:47

Rusya Savunma Bakanlığı duyurdu: Kiev’deki AVM, roketatar yerleştirildiği için vuruldu

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de faal olmayan alışveriş merkezinin (AVM) çok namlulu roketatar yerleştirildiği için uzun menzilli yüksek hassasiyetli silahla vurulduğunu bildirdi. Ukrayna, Rus ordusunun başkent Kiev’deki alışveriş merkezine düzenlediği saldırıda 8 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Haber 21-03-22 20:54

Bakan Akar'dan Ukraynalı mevkidaşıyla kritik görüşme!

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile görüştü. Ateşkesin ve istikrarın sağlanması ile insani yardım konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Haber 09-03-22 15:55

Rusya'dan çok konuşulacak iddia! Gizli belgeleri yayınladılar

Rusya-Ukrayna savaşının ikinci haftasında Rusya'dan ses getirecek bir iddia geldi. Rusya tarafından paylaşılan bazı gizli belgelerde Ukrayna'nın iki ülke arasında krize neden olan Donbas bölgesine gizli bir saldırı planladığı öne sürülüyor. Gizli belgelerin ayrıntısını Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenko paylaştı.

Haber 09-03-22 13:01

Son dakika: Bakan Akar'dan Rus limanlarındaki gemiler hakkında flaş açıklama!

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle Rus limanlarında bekletilen ve ayçiçek yağı taşıyan gemiler hakkında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan önemli bir açıklama geldi. Bakan Akar en kısa zamanda olumlu gelişmelerin beklendiğini söyledi.

Haber 09-03-22 11:58

Milli Savunma Bakanı Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov ile görüştü

Bakan Akar, görüşmede, tahliyelerin emniyetle yapılması ve insani durumun iyileştirilmesi için belirli bir süre de olsa bir ateşkese olan acil ihtiyacı vurguladı

Yurthaber 06-03-22 17:13

Bakan Akar'dan kritik görüşme! Ukrayna'da ateşkes vurgusu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna-Rusya savaşının 11. gününde kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Bakan Akar ile Ukraynalı mevkidaşı Oleksii Reznikov arasında gerçekleşen görüşmeye ilişkin açıklama Milli Savunma Bakanlığı'ndan geldi.

Haber 06-03-22 17:04

Son dakika: Türkiye-Rusya hattında kritik görüşme! Ateşkes çağrısı yapıldı

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya-Ukrayna krizine ilişkin Rus mevkidaşı Sergey Şoygu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakan Akar, Ukrayna'da tahliyeler dahil insani durumun iyileştirilmesi için ateşkese olan acil ihtiyacı vurguladı.

Haber 01-03-22 17:49

Son dakika: Bakan Akar'dan 'Montrö' açıklaması: Korunmasında fayda var

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna savaşıyla yeniden gündeme gelen Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin aşındırılmasının kimseye yarar sağlamayacağını söyledi. Bakan Akar, Türkiye'nin sözleşmenin çizdiği sınırlar içinde hareket edeceği mesajını verdi.

Haber 01-03-22 10:12

Bakan Akar, Ukraynalı mevkidaşı Reznikov ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile görüştü. Akar görüşmede, Türkiye’nin Ukrayna’ya insani yardımlarını sürdürürken bölgede barış için çalışmaya devam edeceğini Rezkinov'a iletti

Haber 28-02-22 10:44