Ülser Haberleri

Evliya Çelebi'den '70 derdin devası'! Geleneksel Çin tıbbında reçete ediliyor! Fayda etmediği hastalık yok

70 derdin devası olarak bilinen ve çok eski zamanlardan beri şifa kaynağı olarak görülen meyan kökü, soğuk algınlığından mide problemlerine kadar çeşitli hastalıklara karşı ilaç oluyor. Glycyrrhiza glabra bitkisinden elde edilen bir bitki kökü olan Meyan’ın birçok hastalığa iyi geldiğini belirten Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut, şifalı bitkinin faydalarını hakkında bilgiler verdi.

Haber 10-11-2023 08:56

Ülser nedir, neden olur? Ülsere ne iyi gelir?

Mide hastalıkları insan sağlığını etkileyen önemli sorunlar arasında yer alır. Mide hastalıklarının yaygın nedenlerinden biri mide asidi salgısının fazla olmasıdır. Bu rahatsızlıklar mideyi etkileyen çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir ve tedavi edilmediğinde ciddi sonuçlar doğurabilir. Mide rahatsızlıklarından birisi olan ülser günümüzde sıklıkla rastlanan gastro problemlerden birisidir.

Haber 31-10-2023 17:42

Mucize besin: Kansere karşı zırh gibi etkili! Kolesterolü düşürüyor, kan şekerini dengeliyor

Hastalıklardan korunmak sağlıklı beslenme ve egzersizlerden geçiyor. Etkili beslenmenin yanında bize şifa veren yararlı besinleri tüketmek de oldukça faydalı olacaktır. Geçmişten günümüze şifa niyetine kullanılan çörek otu hem doğal haliyle hem de çörek otu yağı olarak kullanılıyor. Genellikle hamur işlerinin üzerine serpilen bu doğal besinin hastalıklara karşı etkilerini duyanlar şaşırıyor. İşte kansere karşı mucize etkileriyle de bilinen çörek otunun saymakla bitmeyen faydaları...

Haber 10-08-2023 08:54

Bacak ağrısı deyip geçmeyin! Kalp hastalığının bilinmeyen 5 belirtisi

Kalp krizi ve kalp hastalıkları her yıl milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden oluyor. Kalp hastalıkları belirtisinin genel olarak göğüs sıkışması, terleme olduğu bilinse de bu hastalıklar vücudun farklı yerlerinde belirti verebiliyor. Kalp hastalıklarının bilinmeyen 5 belirtisi bulunuyor.

Haber 18-04-2023 09:09

Kokuyu alıyorsanız doktora koşun! Şeker hastalığının gizli tehlikesi

Çağımızın ciddi ve sık görülen hastalıklarından olan şeker hastalığı sağlık için oldukça tehlike oluşturmaktadır. Şeker hastalığının tedavisine erkenden başlamak organların hasar görmesini engellemektedir. Uzmanlara göre gözden kaçan çok belirgin şeker hastalığı belirtileri bulunur. Aşağıda bulunan belirtilere sahipseniz mutlaka doktora görünmeniz gerekmektedir.

Haber 24-11-2022 17:29

Kanser belirtisi olabilir! Dilinizde değişim görüyorsanız hemen doktora koşun

Ortaya çıkan hastalıkları erkenden teşhis etmek ve doğru tedaviye başlamak hayati önem taşıyor. Ciddi hastalıkların bazıları hiç belirti vermeden sinsice ilerlese de bazıları vücudun görünmeyen yerlerinde uyarıcı işaretler verebiliyor. Dilde meydana gelen koku, doku, renk değişimleri birçok hastalığın belirtisi olarak görülüyor.

Haber 20-10-2022 08:45

Rusların yaşam iksiri: Sarımsak ve limonun faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız

Toplumda birçok kişi daha sağlıklı, kuvvetli olmak ve hastalıklardan korunmak için doğal kür tarifleri araştırıyor. Ruslar günlük yaşamlarında doğal ürünler ile yaptıkları karışımları kullanmayı seviyor. Rus doktorları ve Dr. İbrahim Saraçoğlu bağışıklık sistemini güçlendiren, vücudu yenileyen çeşitli hastalıklardan koruyan doğal kür tarifi verdi.

Haber 07-10-2022 07:49

Doktora danışmadan ilaç kullandı: Her şey ters gitti, hayatı karardı!

İsmi açıklanmayan 62 yaşındaki adam, doktora danışmadan kullandığı ilaçlar yüzünden hayatı karardı. Aslında idrar yolu enfeksiyonu olan adam doktora gitmek yerine iyi geleceğini düşündüğü bir ilaç almaya başladı. Sadece üç gün kullandığı ilaçlar yüzünden cilt ülseri oldu.

Haber 06-10-2022 19:03

Vücudu baştan aşağıya yeniliyor: Hastalıkları söküp atıyor! Kefirin şaşırtan faydaları

Doğal ürünler tüketmeyi seven kişilerin sıklıkla yediği kefirin sağlık için çok etkili faydaları bulunuyor. Genellikle yoğurtla karıştırılan bu şifa kaynağı yoğurttan daha faydalı görülüyor. Aklınıza gelecek olan birçok hastalığa çözüm olan kefirin faydalarını merak ediyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz.

Haber 30-09-2022 11:31

Her zaman yediklerimizden 10 kat daha faydalı! Öyle hastalıkları iyileştiriyor ki...

Patates her çeşidiyle sofralarda yer alıyor. En sevilen ve sık tüketilen sebzelerden olan patatesin farklı çeşitleri bulunuyor. Bu çeşitleri arasında bulunan mor patates hastalıklara karşı öyle bir koruma sağlıyor ki duyanları şaşırtıyor. Mor patatesin faydalarını merak ediyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz.

Haber 27-09-2022 08:28

Bu yiyecekleri aç karnına sofranızdan uzak tutun! Yaşanılan tüm problemlerin nedeni

Kahvaltı hayatımızda çok büyük öneme sahip. Güne daha sağlıklı ve zinde başlamamıza yarayan kahvaltıda yediklerimiz tüm günümüzü etkileyebiliyor. Sağlıklı olduğunu düşünerek yediklerimiz mide ve bağırsak problemleri yaşamamıza neden olabiliyor. İşte aç karnına asla yenmemesi gereken yiyecekler...

Haber 20-09-2022 09:10

Gülümsemeniz hastalıklar hakkında uyarıyor! Eğer bu şekilde görünüyorsa…

Herkes sağlıklı ve beyaz dişlere sahip olmak istiyor. Diş sağlığı ve güzel bir gülüş kişinin iletişimini oldukça etkiliyor. Ancak uzmanlar gülmenin sadece görünüşü değil sağlığı da etkilediğini belirtiyor. Daha sağlıklı ve bakımlı bir görünüm için diş bakımına dikkat etmeniz gerekiyor.

Haber 16-08-2022 17:26

Çok merak ediliyor: Zeytin çekirdeğini yutmak zararlı mı?

Zeytin farklı çeşitleri ile kahvaltılarda sıklıkla tüketiliyor. Zeytinin faydaları saymakla bitmiyor. Ancak zeytin çekirdeği hakkında çeşitli teoriler ortaya atılıyor. Zeytin çekirdeğinin yutulmasının yararlı mı zararlı mı olduğu merak ediliyor. İşte zeytin çekirdeğini yutmanın etkileri…

Yemek 08-06-2022 15:11

Son üç ayda yaşadıklarınız çok önemli! Bu belirtiler varsa hemen doktora gidin

Günlük yaşantıyı derinden etkileyen ve ülkemizde birçok kişide var olduğu tahmin edilen inflamatuvar bağırsak hastalıkları daha çok 20′li ve 30′lu yaşlarda görülüyor. 3 aydan uzun süren karın ağrısı, son 3 ayda kilo kaybı, son 3 ayda ateşlenme gibi birkaç aya yayılan belirtileriniz varsa bir gastroenteroloji uzmanına giderek gerekli tetkikleri yaptırmanız önemlidir.

Haber 11-03-2022 14:49

Midesinde ülser olduğunu düşündü, gerçek bambaşka çıktı: Halk arasında ölümcül olarak biliniyor

Şanlıurfa’da yaşayan 51 yaşındaki Ali İlkhan, midesinde şişkinlik şikayetiyle hastaneye başvurdu. Ağrı atakları geçiren, midesinde ülser olduğunu düşünen İlkhan’a pankreas kanseri teşhisi konuldu. Hastalığı ilk evrede yakalanan Ali İlkhan, geçirdiği ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.

Haber 06-12-2021 10:06

Dev et yiyen ülserleri yüzünü kapladı! Yaşadığı durum nedeniyle evden çıkamaz hale geldi

Galler’de yaşayan Kristen Cowell, et yiyen ülserlerin birkaç ay içinde tüm yüzüne yayılması sonucunda kâbusu yaşadı. Üniversite kursunu bırakmak zorunda kaldığını belirten Cowell, evden çıkamama noktasına geldi.

Trend 04-11-2021 09:45

Kantaron yağının cilde ve saça faydaları nelerdir? Kantaron yağı nerelerde bulunur?

Tabiat ananın bize verdiği armağanlardan birisi de kantaron bitkisinin yağı. Mucizevi yağlar arasında yer alan kantaron yağı, çok eski zamanlardan beri bir alternatif tedavi yöntemi olarak kullanılıyor. İyileştirici etkileri ile ön plana çıkan kantaron yağı; halk arasında kan otu, kılıç otu gibi isimlerle de biliniyor. Peki kantaron yağının cilde ve saça faydaları nelerdir? Kantaron yağı nerelerde bulunur?

Haber 22-03-2021 14:34

Helikobakteri nedir? Semptomları ve tedavi yöntemleri

Dünya nüfusunun yaklaşık üçte ikisinin vücudunda bulunan bu helikobakteri hakkında neler biliyoruz, helikobakteri belirtileri nedir, teşhisi ve tedavisi nasıldır? Tüm bu sorulara yazımızda yanıt arayacağız.

Haber 24-12-2020 16:46

Ülser: Nedenleri, belirtileri, tedavisi

Yaygın mide hastalıklarından biri olan ülser, ülkemizde %20 oranında görülür. Genelde orta yaş üstü erkeklerde, kadınlara oranla 3 kat daha fazla görülüyor.

Haber 24-06-2020 10:28

Detaylı Ülser Rehberi: Nedir? Belirtileri, Tedavisi ve Peptik Ülser

Sindirim sistemi; besinleri küçük parçalara ayırır, gerekli ögelerin emilimini sağlar ve atık maddeleri vücuttan uzaklaştırmaya hazır hale getirir. Ağızdan başlayan bu sistem mide ve bağırsakları da kapsar. Mide, bu sistemin içerisindeki asidik yapısı en güçlü olan organdır. Besinler, bu asidik yapı sayesinde parçalanır. Mide ve sindirim sisteminde oluşan yaralar ise ülser olarak tanımlanır.

Haber 22-05-2020 15:12

Ramazan ayında mide rahatsızlıklarıyla başa çıkmanın yolu

Ramazan ayı ile birlikte gastrit ve ülser gibi mide rahatsızlıklarında ciddi artışlar gözlendiğine dikkat çeken Prof. Dr. Meltem Ergün, hastalara yemek yemeden 5-10 dk önce ilaçlarını almaları gerektiği uyarısında bulundu. İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Ergün, “İftarda ve sahurda yemek yedikten sonra hemen yatılmamalı” diyerek tercih edilmesi gereken besinlerle ilgili öneriler verdi.

Haber 04-05-2020 15:34

Doğal afetler mideyi de vuruyor!

Dr. Mustafa Salih Akın, mide kanamalarına karşı uyarıda bulundu. Dr. Akın, kanama gibi ülser komplikasyonlarının, doğal afet veya toplumsal felaket dönemlerinde daha yaygın hale geldiğini söyledi.

Trend 09-10-2019 11:31

Mide kanseri nedir? Mide kanserini tetikleyen nedenler nelerdir?

Mide kanserinin görülme sıklığı ülkeden ülkeye göre farklılık gösteriyor. Mide kanserinin sinsi bir şekilde ilerlediğini ve oldukça geç belirti verdiğini anlatan Anadolu Sağlık Merkezi Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Şeref Kömürcü, “Mide kanseri erkeklerde kadınlara oranla iki kat daha fazla görülüyor” açıklamasında bulundu.

Trend 17-03-2019 12:28

Ülser nedir? Ülserin belirtileri ve tedavisi nasıl olur? Ülseri olanlar nelere dikkat etmeli?

Toplumun yüzde onluk kesiminin hayatında en az bir kere yaşadığı mide yanmasına çözüm için, uzmanlar kulaktan dolma bilgilerle tedavi yapılmaması gerektiğini belirtti. Ülser tedavisi için içilen süt, yutulan zeytin çekirdekleri gibi yöntemlerin bilimsel olmadığını söyleyen doktorlar, ülseri olanların dikkat etmesi gerekenleri sıraladı.

Haber 12-12-2018 10:41

Doktor kontrolünü geciktirdi, penisi kurudu

Korkunç olay Hindistan'da yaşandı... Kasıklarında ülser olan ve buna rağmen doktora inatla gitmeyen adamın penisi koptu. Tıp dergisi BMJ'de yer alan makalede kasıklarında oluşan şişlik ve derisinin dökülmesinin ardından doktora giden adama müdahale yapamayan doktorlar, "Eğer belirtiler ilk çıktığında gelseydin. O zaman penisin düşmezdi" dedi.

Haber 13-08-2018 12:20

Boğaz ülseri hakkında bilmeniz gerekenler

Bazen, boğaz, yemek borusu veya ses tellerinde yeme, içme, çiğneme, yutkunma veya konuşma gibi sorunlara neden olabilen ülser olabilir. Birçok durum ve nedenden dolayı boğaz, yemek borusu ve ses tellerinde ülser gelişebilir. Boğaz ülserlerinin tedavisi ve yönetimi onlara neyin sebep olduğuna bağlıdır.

Haber 24-01-2018 10:16

Yuttuğu çakmak yüzünden ülser oldu

Amerika'da bir adam, karnındaki ağrının sebebinin daha önce yuttuğu bir çakmak olduğunu ve çakmağın midesine zararlı bir sıvı akıttığını öğrendi. Ağustos 2016'da şiddetli karın ağrısı, mide bulantısı ve istifra şikayetleriyle hastaneye giden 49 yaşındaki Amerikalı adama yapılan kan ve idrar testleri temiz çıkarken, röntgen sonuçlarında çakmak benzeri bir madde görüntülendi.

Haber 03-11-2017 10:39

Ülsere İyi Gelen Yiyecekler

Ülser, yaygın olarak tanı konulan bir tür mide hastalığıdır.

Yemek 03-04-2016 17:18

'Yürüyerek gitti, hayatını kaybetti'

Ülserli hastaya kanser teşhisi koyan doktora dava...

Haber 29-01-2015 13:16

İlk kez ozon kapsülleri Türkiyede üretildi

Birçok alanda yararlı olduğu belirtilen ozon kapsülleri (OXİGEL) dünyada ilk kez Türkiye'de üretildi.

Haber 11-05-2012 12:50

Mide ülseri kanserin başlangıcı mıdır?

Pof.Dr. Halis Süleyman mide ülseri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Haber 19-04-2012 15:34

Ağrı kesicilerin yan etkileri

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhat Bor, ağrı kesici ilaçların bilinen ve bilinmeyen yan etkileri hakkında açıklamada bulundu.

Haber 03-03-2012 16:30

Ülser ilacı, mide kanseri riskini artırıyor

Prof.Dr.Halis Süleyman'dan önemli uyarı geldi. Mide kanseriyle ilgili yaptığı bilimsel çalışma ABD'nin 'Internatıonal Journal Of Canser' adlı Tıp dergisinde yayınlanan Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Halis Süleyman, mide ülserini ortadan kaldırmak için verilen ilaçların, kanser oluşma riskini artırdığını öne sürdü.

Haber 03-02-2012 13:02

Ülser hastalarının en sık yaptıkları 6 yanlış

Yapılan bilimsel araştırmalar, beslenmenin ülser hastalığı üzerinde doğrudan bir etkisinin bulunmadığını gösteriyor.

Haber 25-01-2012 12:41

Mucizenin adı "Aloe Vera"

Aloe Vera içinde vitaminler, mineraller, amino asitler ve enzimler içeren yapısıyla besleyici özelliği güçlü olan bir bitkidir.

Yurthaber 17-01-2012 08:00

Ülser canınızı sıkmasın

Günümüzde sağlıklı beslenmeyen pek çok kişi mide ağrısından şikâyetçi

Haber 15-11-2011 10:40

Ülser ilacı piyasadan çekiliyor

Sağlık Bakanlığı, ''Nevofam 40 mg. Tablet'' adlı ilacın bir serisinin piyasadan geri çekilmesini istedi.

Haber 28-08-2010 10:51

Yaraları hızla iyileştiren mucize jel

İngiltere’deki Londra Üniversitesi’nden Prof. David Becker ve takımının geliştirdiği bir jel, kronik hale gelmiş yaraları tamamen iyileştirebiliyor.

Haber 13-08-2010 09:38

Alkol ve sigara ülsere sebep oluyor

Ülserin iyi bir tedavi sonucu tamamen ortadan kaldırılabileceğini söyleyen İç Hastalıkları ve Gastroentroloji Uzmanı Doç. Dr. Orhan Özgür, bu hastalığın oluşumuna zemin hazırlayan sigara ve alkolden uzak durmanın ve stressiz bir hayat sürmenin şart olduğunu söyledi.

Haber 01-08-2002 12:12

Ülser tedavisinde yeni buluş

Yeni uygulanan tedavi yöntemleri ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Vedat Göral, ülser hastalığının önümüzdeki yıllarda ortadan kalkacağını söyledi. Prof. Dr. Göral, ülser hastalığının tedavisinde elde edilen başarının "Helicobakter Pylori" adlı mikro organizmanın bulunmasından sonra elde edildiğini belirtti.

Haber 12-07-2002 17:15

Ülseri beslenmeyle tedavi edin

Mide kanserine ve ülsere yol açan "H. Pylori"nin midede tutunup yara açmaması için bu mikroorganizmayı etkisini azaltıcı özelliği bulunan meyve sebze ağırlıklı beslenilmesi öneriliyor.

Haber 30-11-1999 00:00

Az gelişmiş ülkelerde ülser yaygın

Gelişmekte olan veya az gelişmiş ülkelerde mide ve bağırsak ülserinin çok daha yaygın olduğu saptandı. Prof. Dr. Vedat Göral, ülser hastalığına neden olan bulaşıcı Helicobacter pylori adlı mikrobun, altyapı eksikliği ve hijyene önem verilmeyen yoksul semtlerde daha çok yayıldığını kaydetti.

Haber 30-11-1999 00:00

Sigara ve ağrı kesiciler ülser yapıyor

Ülserin en çok sigara tiryakisi ve ağrı kesici ilaçları sürekli kullanma alışkanlığı bulunan kişilerde görüldüğü bildirildi.

Haber 30-11-1999 00:00