Ulusal Afet Ve Risk Yonetimi Birligi Ungrd Haberleri

Prof. Dr. Tatar Marmara depremiyle ilgili uyardı: Tsunami öngörülüyor!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, 6 Şubat depremlerinin 1. yılı dolayısıyla bilim insanlarının katılımıyla düzenlenen etkinlikte, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Tatar, Marmara depremiyle ilgili "Tarihsel depremlere baktığımızda, bu depremlerin tsunami oluşturduğunu biliyoruz. Bu anlamda Marmara içerisinde olacak bir depremde de tsunami olacağı öngörülerek çalışmalar yapılıyor" dedi.

Haber 2024-02-06 17:12:11

Konya’dan sonra farklı şehirlere de sıçradı! AFAD nedenini duyurdu... Korkutan gelişme

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Konya dışında başka şehirlerde, özellikle depremin etkilediği bölgelerde obruk oluşumlarının olduğunu belirtti. Orhan Tatar, "Bu oluşumlarda doğrudan etkisi olmasa bile en azından şu son 6-7 ayda oluşan obruklarda artçı sarsıntıların etkisinin olduğunu söylemek mümkün" dedi.

Haber 2023-09-20 17:16:33

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Elazığ ve İzmir'i örnek göstererek o ile dikkat çekti! 'Uzun yıllar suskun olan fay hatları var'

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "Sivas özelinde veya Orta Anadolu özelinde çok uzun yıllar deprem üretmemiş ama aktif olduğunu bildiğimiz, uzun yıllar suskun olan fay hatları var. Bu fay hatlarının hasar yaratması için illa bir yerleşim yerinden geçmesi de gerekmiyor, bunu Elazığ ve İzmir'de gördük" dedi.

Haber 2023-06-02 11:33:59

Bakan Kurum duyurdu: Tüm binalar araçlar gibi periyodik muayeneye tabi olacaklar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, İstanbul’da “Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Kurulu Değerlendirme Toplantısı”nın kapanış konuşmasını gerçekleştirdi. Bakan Kurum, Baykar gibi kurumlarla enkaz ve hasar tespiti yapabilecek insansız hava ve kara araçları geliştirmek için çalışma yapacaklarını duyurdu. Araç muayene istasyonları gibi binaların da periyodik olarak muayeneye tabi tutulacağını kaydeden Kurum "Yapı Sağlığı İzleme Sistemleri'ni hayata geçireceğiz." dedi.

Haber 2023-04-07 19:41:06

Türkiye Ulusal Risk Kalkanı 3. Toplantısı 7 Nisan'da! Bakan Kurum'dan açıklama

Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı’nın üçüncüsü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımlarıyla 7 Nisan Cuma günü saat 15.00’de İstanbul Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde gerçekleştirilecek. Türkiye’nin direncini afetlere karşı artırma hedefiyle 360 derecelik bütüncül bir yöntemle kurgulanan Modelle ilgili uygulamaya konacak kararlar da toplantının sonunda açıklanacak.

Haber 06-04-23 12:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı ve konut dönüşümü paylaşımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkesi ve milleti için dertlenen insanlar olarak tarihin en ağır can kayıplarından ve yıkımlarından biri olan 6 Şubat depremlerini, afetler konusunda yeni bir miladın başlangıcı haline getireceklerini belirtti.

Haber 04-03-23 13:14

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan 'İlk yapacağımız işlerden biri' diyerek duyurdu! Afet Yönetimi Politikalar Kurulu kurulacak

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı kapanışında konuştu. Erdoğan depremle ilgili açıklamalarda bulunurken, "İlk yapacağımız işlerden biri de Cumhurbaşkanlığı bünyesinde Afet Yönetimi Politikalar Kurulu'nu eklemek olacak." ifadelerini kullandı.

Haber 03-03-23 21:31

Son dakika: İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı'nın kapanışında açıklamalarda bulundu

Son dakika haberi... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük bir afet olduğunu belirterek, "Ama Türkiye'nin bunu toparlayabilme kabiliyeti ve kapasitesi vardır. Bu masa ve bu masanın arkasındaki bütün süreçler bir seferberlik oluşturduğu andan itibaren biz bunu toparlayabilme kabiliyetine sahibiz." dedi.

Haber 03-03-23 20:58

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'yatay mimari' vurgusu: Düşük kat ve güvenlik önceliğimiz olacak

Son dakika haberi: Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatay mimari vurgusu yaptı. Depremden etkilenen bölgelerde yapılacak yeni konutlar için gerekli adımların atıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan "Düşük kat ve güvenlik önceliğimiz olacak. TOKİ'nin inşa edeceği konutlar, zemin artı 3 veya 4 katlı, 3 oda 1 salon olarak hak sahiplerine verilecektir" diye konuştu.

Haber 03-03-23 14:41

Hakkari'de İl Afet Risk Azaltma Planı görüşüldü

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık başkanlığında "İl Afet Risk Azaltma Planı" değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Yurthaber 28-02-23 14:38

Son dakika: Bir yer daha afet bölgesi ilan edildi! AFAD'dan uyarı geldi! '5'in üzerinde artçı sarsıntılar yaşayabiliriz'

Son dakika haberi... Kahramanmaraş depremlerinin ardından bölgede hareketlilik devam ediyor. AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, yaptığı açıklamada "Önümüzdeki günlerde 5'in üzerinde artçı sarsıntılar yaşayabiliriz. " ifadelerini kullandı. Öte yandan Tatar, Sivas'ın Gürün ilçesinin de afet bölgesi olarak değerlendirildiğini sözlerine ekledi.

Haber 23-02-23 18:15

Türkiye'yi yıkan depremle ilgili '2020' detayı! İki yıl önce pilot il seçildi, iki dakikada yerle bir oldu

İki büyük depremin merkez üssü olan ve birçok binanın yerle bir olduğu Kahramanmaraş'la ilgili ortaya çıkan detay gündem yarattı. Yüzlerce insanın enkaz altında yaşam mücadelesi verdiği ve binlerce insanın da evsiz kaldığı kentin 2020 yılında AFAD tarafından hazırlanan İl Afet Risk Azaltma Planları'nda (İRAP) pilot il olarak belirlenmiş olduğu öğrenildi.

Haber 08-02-23 10:41

Mardin kalesinde ıslah çalışmaları başlıyor

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, 1. derece sit alanı ve afet bölgesinde bulunan Mardin Kalesinin çeşitli bölgelerinde bulunan ve risk oluşturabilecek kayaların ıslahı çalışmalarına başlayacaklarını belirtti.

Yurthaber 30-11-22 10:58

Uçak kazası tatbikatı gerçeği aratmadı

Aydın’ın Koçarlı ilçesinde Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve polis ekiplerinin katılımıyla uçak kazası tatbikatı gerçekleştirildi.

Yurthaber 25-11-22 09:23

Meksika'daki Popocatepetl Yanardağı’nda son 1 ayda 13 patlama

Meksika’daki Popocatepetl Yanardağı’nda patlamalar devam ediyor. Meksika Ulusal Afet Önleme Merkezi’nin (CENAPRED) yayınladığı günlük rapora göre, Popocatepetl Yanardağı’nda son 24 saat içerisinde yaşanan 2 patlamanın yanı sıra 92 kez duman ve kül çıkışı meydana geldi.

Haber 14-11-22 01:46

Deprem çalıştayında İRAP vurgusu

Dokuz Eylül Üniversite (DEÜ) tarafından düzenlenen ‘İzmir Deprem Çalıştayı-İZDEP’22’de konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, “Çalışmalarımızı ne kadar geniş bir alana yayarsak, afet öncesinde ne kadar gayret edebilirsek, deprem anında ve sonrasında daha az işimiz olacak” diyerek 81 il için hazırlanan İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) hakkında önemli paylaşımlarda bulundu.

Haber 31-10-22 11:48

Dev otomobil markasının araçlarında korkutan risk! Bu yüzden 1 milyondan fazlasını geri çağıracak

Elektrikli araç devi Tesla'nın ABD'deki 1,1 milyon aracı geri çağıracağı bildirildi. Araçlar pencerelerin çok hızlı kapanması ve insanların parmaklarını sıkıştırma ihtimali nedeniyle geri çağıracak. Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, bunun bir güvenlik ihlali olduğunu belirtti.

Haber 23-09-22 12:24

Türkiye Afet Risk Azaltma Planı'yla afet riskleri azaltılacak

Cumhurbaşkanı Kararı'yla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Plan kapsamında 1️0️7️ kurumla ortak çalışma yapıldı, 1️1️ farklı afet türü ve 1️7️ temel amaç belirlendi - Türkiye Afet Risk Azaltma Planı Esaslarını Belirleme Çalışma Grubu Başkanı Çiğdem Tetik Biçer: - "İRAP'lardan aldığımız geri bildirimlerle oluşturduğumuz TARAP, üst ölçekte, ülkemizin yaygın olarak yaşadığı büyük afetlere karşı risk azaltma konusunda edindiğimiz tecrübeleri en iyi şekilde yansıtan, aynı zamanda bu afetleri bir kez daha yaşamamamız için yapmamız gerekenleri gösteren bir yol haritası niteliğinde"

Yurthaber 08-07-22 16:51

Kocaeli'de İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı yapıldı

Vali Seddar Yavuz: - "Afet yönetiminde bir değişiklik yaparak risk yönetimine geçen bir anlayışla yolumuza devam ediyor, afet öncesi alınabilecek tedbirleri alıyor, bu yol ve yöntemlerle de maliyetleri daha azaltmaya, can kayıplarını ve yaralanmaları minimize etmeye gayret ediyoruz"

Yurthaber 28-06-22 20:53

İşte Türkiye’nin afet risk haritası! AFAD yayınladı…

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye’de meydana gelen doğa kaynaklı afetleri kayıt altına alarak afet risk haritası çıkardı. Bu haritaya göre Türkiye’de geçen yıl 107 sel/su baskını, 66 orman yangını, 16 kar/tipi, 39 heyelan meydana gelirken, Karadeniz bölgesi aşırı yağış ve heyelan ile Ege ve Akdeniz ise orman yangınları ile mücadele etti.

Haber 13-02-22 11:05

Bakan Soylu, Türkiye Afet Risk Azaltma Planı Çalıştayında konuştu:

"Afetlere bina ve coğrafya değil, toplum bilgisi açısından da hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. 2022'yi Afet Tatbikat Yılı olarak belirledik. 2021'de verdiğimiz eğitimleri pratiğe dökmeye, bunu afet refleksi haline getirmeye gayret edeceğiz"

Yurthaber 27-12-21 14:35

Kovid-19, damar hastalıkları riskini artırıyor

Ulusal Vasküler ve Endovasküler Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şırlak: - "Koronavirüs, kalp damarı, atar veya toplar damar, vücudun herhangi bir yerindeki pıhtı sonucu gelişen damar sorunlarını iki, üç kat artırmış durumda. Bilimsel çalışmalarda bu ortaya konuldu" - "Normalde damar hastalıklarında ileri yaş grubu risk altındayken, Kovid-19'un yol açtığı pıhtılardan dolayı gençler için de risk oluşturuyor"

Yurthaber 19-12-21 11:12

AFAD Türkiye'nin afetlere müdahale kapasitesini artırdı

Başkan Yardımcısı Önder Bozkurt: - "AFAD'la birlikte Türkiye'de afetlere etkin müdahale ve afet risklerini azaltma konusunda adeta bir devrim yapılmıştır. Son dönemde kamu yönetimi alanında afetlere etkin müdahalede belki de dünyaya örnek olacak bir çalışmadır AFAD Başkanlığının kurulması" - "Bütünleşik afet yönetim sisteminde afet öncesi, afet sırası ve afet sonrasına ilişkin hem risk azaltma, zarar azaltma çalışmaları hem de afetler olduğunda müdahale kapasitemizin etkin bir şekilde hayata geçirilmesi noktasında çalışmalar yürütüldü" - "Son dönemde yaşadığımız afetlerde de Türkiye afet müdahale kapasitesinin ne derece arttığını bizatihi sahada gözlemlemiş olduk" - "Hem ulusal hem de yerel bazda planlarımızı hayata geçirdiğimizde afetlere daha hazır bir Türkiye'yi inşallah hep birlikte inşa edeceğiz"

Yurthaber 17-12-21 11:32

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AB-Modex Saha Tatbikatı'nı izledi:

"Tatbikatlardaki amacımız bu iş birliğini daha da yukarı taşımak, ekiplerin birbirini önceden tanımasını sağlamak ve bu sayede afet anındaki kurtarma çalışmalarında verimliliği arttırabilmektir" - "Afet öncesi için Türkiye Afet Risk Azaltma Planı TARAP'ı hazırladık. Bunun il bazlı planları var. Şu an 80 ilimizin İl Risk Azaltma planı tamamlandı, inşallah İstanbul'un da yıl sonuna kadar tamamlanmış olacak" - "Bugün Tekirdağ ilimizde gerçekleştirdiğimiz Uluslararası AB-Modex tatbikatında barkot bileklik uygulaması olarak tanımladığımız bu uygulamanın da ilk denemesini yaptık. Hakikatten olumlu sonuçlar elde ettik"

Yurthaber 12-11-21 15:40

İklim krizi engelli insanları nasıl etkiliyor?

İsrail Ulusal Altyapı, Enerji ve Su Kaynakları Bakanı Karine Elharrar, Pazartesi günü tekerlekli sandalyesine erişim imkanı sağlanmadığı için Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı'na (COP26) katılamamıştı. BM İnsan Hakları Konseyi engelli insanların "acil afet durumlarından en kötü etkilenen" gruplar arasında olduğunu açıkladı. Birçok engelli insan ise iklim krizi konusundaki tartışmalardan dışlanmış hissediyor.

Haber 05-11-21 05:54

Edirne'nin afet risk haritası çıkarılıyor

İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş: - "Son güncellemeler yapılıyor. Nereler deprem bölgesi ve su taşkınlarının oluşabileceği alanlar, tespit ediliyor. Bununla ilgili kurumlar gerekli önlemleri alacak"

Yurthaber 02-11-21 16:15

Bakan Soylu, AFAD İl Müdürleri 2021 Yılı Eğitim ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu:

"Şu ana kadar 80 ilimizin afet risk azaltma planlarımızı tamamladık. Sadece İstanbul'un planı çalışılmaya devam ediyor, inşallah onu da yıl sonuna tamamlamış olacağız" - "Bana göre en büyük kazanımlarımızdan birisi, milletimiz nezdinde afetlerde bir umutsuzluk, bir çaresizlik anlayışını, hep birlikte devletimizin, hükümetimizin, yüksek kabiliyeti ve müdahale gücüyle silmiş olmamızdır" - (Afetler sırasında sosyal medyadaki dezenformasyonlar) Kim ne yalan söylerse söylesin, kim ne dezenformasyon yaparsa yapsın, kim bulanık suda balık avlamaya çalışırsa çalışsın bilmenizi istiyorum ki sonuç alamaz"

Yurthaber 01-11-21 14:11

AFAD, 61 ilin İl Afet Risk Azaltma Planını tamamladı

Planlarda, deprem, sel, taşkın başta olmak üzere endüstriyel kaza ve radyoaktif sızıntıya kadar her türlü senaryo ele alındı

Yurthaber 02-10-21 12:21

İstanbul'u kül bulutu sardı! Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu'ndan önemli uyarı

Yunanistan üzerinden gelen küller İstanbul'da kül bulutu oluşturdu. İTÜ Afet Yönetim Merkezi ve Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, "Solunum yolu hastalıklarına hassas olanların bu havalarda dışarı çıkmaması lazım ve ulusal kalite izleme ağından kirletici miktarlarını takip etmesi gerekir" uyarısında bulundu.

Haber 06-08-21 17:31

Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, TBMM Deprem Araştırma Komisyonu raporunu değerlendirdi:

"Meclis çatısı altında kurulması önerilen, 'Deprem Risklerinin Azaltılması Komisyonu'nun isminin 'Afet Risklerinin Azaltılması Komisyonu' olarak değiştirilmesi ve başta deprem, sel, heyelan, kuraklık, iklim değişikliği gibi doğa ve teknoloji kaynaklı bütün afetleri kapsayacak şekilde görev alanının genişletilmesi çok daha yararlı olacaktır" - "Şimdiye kadar kurulmuş olan Deprem Araştırma Komisyon raporları incelendiği zaman en kapsamlı ve en tatmin edici raporun bu son rapor olduğu görülmektedir" -"Bütün afet türlerini kapsayan, risk azaltma, hazırlık, müdahale ve iyileştirme safhalarını içeren, ilgili kurum ve kuruluşları, sorumlulukları, görev dağılımını ve eş güdüm ihtiyaçlarını tanımlayan çerçeve bir 'Afet Kanunu' oluşturulması önerisi çok önemli ve yerinde bir öneridir" - "Umarım bu raporda belirtilen görüş ve öneriler bir an önce hayata ve uygulamaya geçer"

Yurthaber 21-07-21 12:18

Başkan Işık: Afetler ve özellikle deprem, hem Türkiye’nin hem de ilimizin bir gerçeği

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından ilan edilen ‘Afet Eğitim Yılı’ çalışmaları kapsamında, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali Artun Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık’ı ziyaret etti.Toplumda afet farkındalığının geliştirilmesi, afet risk azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturulmasının önemine değinilen ziyarette, Kütahya Belediyesi-AFAD işbirliği konularında görüş birliğine varıldı.

Yurthaber 07-04-21 09:32

Endonezya’daki sel ve heyelan felaketinde can kaybı 117’ye yükseldi

Endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansı (BNPB), şiddetli yağışların yol açtığı sel ve heyelanlar sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 117’ye yükseldiğini açıkladı.Endonezya’da etkili olan Seroja kasırgasının Doğu Nusa Tenggara eyaletinde neden olduğu şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sel ve heyelanlarda bilanço artıyor.

Haber 06-04-21 20:16

Endonezya’daki sel felaketinde can kaybı 70’e yükseldi

Endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansı (BNPB) tarafından yapılan açıklamada, şiddetli yağışların yol açtığı sel ve heyelanlar sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 70’e yükseldiği belirtildi.

Haber 05-04-21 14:02

AFAD Kayseri 3 ayda 46 bin kişiye afet eğitimi verdi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kayseri İl Müdürlüğü ekipleri, 2021’in ilk 3 ayında 46 bin 118 kişiye afet eğitimi verdi.İçişleri Bakanlığı tarafından, toplumda afet farkındalığının geliştirilmesi, afet risk azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturulması amacıyla 2021 yılı Türkiye Afet Eğitim Yılı ilan edildi.

Yurthaber 05-04-21 10:55

Endonezya’daki sel ve heyelan felaketinde ölü sayısı 41’e yükseldi

Endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansı (BNPB) Sözcüsü Raditya Jati yaptığı açıklamada, Endonezya’nın Flores Adası’nda şiddetli yağışların yol açtığı sel ve heyelanlar sonucu 41 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Haber 04-04-21 20:40

Endonezya’daki sel ve heyelan felaketinde ölü sayısı 41’e yükseldi

Endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansı (BNPB) Sözcüsü Raditya Jati yaptığı açıklamada, Endonezya’nın Flores Adası’nda şiddetli yağışların yol açtığı sel ve heyelanlar sonucu 41 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.Endonezya’nın Flores Adası’nda etkili olan şiddetli yağışların neden olduğu sel ve heyelanlarda can kaybı yükseldi.

Haber 04-04-21 20:31

Van AFAD Müdürü Körpeş, “Afet yönetimi zor ama imkansız değildir”

Van İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Ali İhsan Körpeş, acil durum ve afet yönetiminin zor ama imkansız olmadığını söyledi.Kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelen Van AFAD Müdürü Körpeş, yapılan ve yapılacak çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Yurthaber 03-04-21 14:35

Kars’ta İRAP eğitimleri devam ediyor

Kars Valiliği öncülüğünde İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) eğitimleri devam ediyor.İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Çalıştayı, kurum temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları ve akademisyenlerin katılımıyla GAMER Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.Çalıştayda deprem, sel ve su baskınları ile heyelan, kaya düşmesi gibi kütle Hareketlerinin oluşturabileceği afet riskleri değerlendirildi.İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP)İl Afet Risk Azaltma Planları (İRAP)’ nın hazırlanması ve uygulanmasıyla; şehirlerde güvenli bir yaşam sağlamak, afetlerden dolayı oluşabilecek can ve mal kayıplarını azaltmak ve önlemek, kaynakların etkili kullanımını sağlamak, paydaşlar arasında iş birliğini artırmak, afet sırasında müdahale ve sonrasında iyileştirme için yapılan harcamaları azaltmak ve afet risk azaltma bilinci oluşturmak amaçlanmaktadır.Bu amaç doğrultusunda İRAP Sekretaryası oluşturulmuş olup, ilgili çalışma gurubu oluşturulması için tanıtım toplantısı ile Modil-1 ve Modil-2 tamamlanmıştır.İRAP ile ilan edilen 2021 Eğitim Yılı kapsamındaki süreç tablosu hazırlanmış, ilimizde yapılacak olan çalışmalar bir takvime bağlanarak İl Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığına sunulmuştur.

Yurthaber 03-04-21 11:13

İl Afet Risk Azaltma Planı hazırlık çalışmalarına başlandı

Eskişehir Teknik Üniversitesinin ev sahipliğinde iki gün süren ’Meteorolojik ve İklim Değişikliği Kaynaklı Afetler’ ve ’Deprem Çalıştayı’ gerçekleştirildi.Türkiye afet risklerinin belirlenmesi ve azaltılması çalışmaları kapsamında İl Afet Risk Azaltma Planı hazırlık çalışmalarına başlandı.

Yurthaber 25-03-21 16:56

Kırıkkale’de sel ve taşkın konulu çalıştay

Kırıkkale’de İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) kapsamında sel ve taşkın konulu çalıştay gerçekleştirildi.Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Kırıkkale İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve moderatörlüğünü Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Hidrolik Anabilim Dalından Prof.

Yurthaber 24-03-21 17:16

Avustralya'da sel: 154 bin kişi de risk altında

Son 50 yılın en büyük sel felaketini yaşayan Avustralya'nın Yeni Galler Eyaleti'nde 18 bin kişi tahliye edildi, yüzlerce kişi kurtarıldı. 38 yerleşim birimi 'doğal afet bölgesi' ilan edildi. Kurtarılanlar arasında inekler ve köpekler de var.

Haber 22-03-21 14:13

Bitlis’te geniş kapsamlı çığ tatbikatı

Bitlis Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) tarafından yoğun kar nedeniyle yaşanabilecek çığ tehlikelerine karşı dağlık bölgede tatbikat düzenlendi.Rahva bölgesinde bulunan El Aman Kayak Tesisi mevkiinde gerçekleştiren çığ tatbikatına AFAD, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), İnsani Yardım Vakfı (İHH), Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş., Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığından 100 kişi katıldı.

Yurthaber 17-03-21 16:38

Diyarbakır’da afet bilinci eğitmen eğitimi yapıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından 2021 yılının ’Türkiye Afet Eğitim Yılı’ olarak belirlenmesinin ardından tüm illerde olduğu gibi Diyarbakır’da da afet eğitim seferberliği başlatıldı.Türkiye Afet Eğitim yılı çerçevesinde 2021 yılı boyunca yürütülecek eğitim faaliyetleri ve farkındalık çalışmalarının kamu kurum kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve özel kuruluşlarla tam bir işbirliği içerisinde yürütülmesi için Diyarbakır’da bulunan Ulusal Keşif Arama ve Kurtarma Derneği (UKSAR), ANDA Kardeşe Vefa Derneği, Hayata Destek Derneği ve Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde bulunan eğitmen adaylarına Diyarbakır AFAD İl Müdürlüğü Konferans Salonunda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden uzman personel Ali İhsan Aslan ve Süleyman Aslan tarafından afet bilinci eğitmen eğitimi verildi.

Yurthaber 17-03-21 12:21

İçişleri Bakanlığı ile Hak-İş Konfederasyonu arasında Afet Eğitim İşbirliği Protokolü imzalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: - "Bu zamana kadar 2 milyon 496 bin 673 vatandaşımıza yüz yüze afet farkındalık eğitimini verdik, hedefimiz 51 milyon vatandaşımıza ulaşmak" - "2021 yılında hep birlikte oluşturduğumuz sinerjiyle Türkiye'nin 81 vilayetinde afet risklerini belirliyoruz. Afet risklerini azaltma programlarını belirliyoruz. Risk azaltma planı hepimizin yol haritasıdır" - Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan: - "Bütün sendikalarımızın, üyelerimizin, üyelerimizin yakınlarının bu eğitimi alması konusunda iddialıyız ve gerçekten kararlı bir duruş sergiliyoruz"

Yurthaber 12-03-21 13:54

Deprem Haftasında farkındalık eğitimi

Kahramanmaraş’ta 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle, ’Deprem Farkındalık Eğitimi’ düzenledi.Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve AFAD koordinasyonunda düzenlenen eğitim, “İlimizde Kurumlar Tarafından Afet Risk Azaltma İyi Uygulamaları” sergisinin ziyaretiyle başladı.

Yurthaber 05-03-21 13:19

Afet risk azaltma planına önem

Malatya’da düzenlenen İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) toplantısında, afet anında yapılacaklar görüşüldü.Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya, Vali Aydın Baruş, İl AFAD Müdürü Mustafa Türker, Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetkilileri, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, STK Temsilcileri ve ilgili daire amirleri katıldı.

Yurthaber 03-03-21 17:59

AFAD Trabzon İl Müdürü Kıratlı: “İl afet risk azaltma planları üzerinde çalışıyoruz”

AFAD Trabzon İl Müdürü Ömer Kıratlı, Türkiye’nin önemli deprem kuşakları üzerinde yer aldığını ifade ederek afetler olmadan önce önlemlerin alınabilmesi için afet öncesinde, sırasında ve sonrasında vatandaşların bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

Yurthaber 03-03-21 14:56

Niğde AFAD, risk azaltma planı hazırlıyor

AFAD Niğde İl Müdürü Selami Kılıçel, Niğde ile ilgili risk azaltma planları hazırlandığını söyledi.Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü tarafından 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.Toplantıda deprem öncesi, anı ve sonrasında yapılaması gerekenlerle ilgili sunum yapan AFAD İl Müdürü Selami Kılıçel, 2021’in Afet Farkındalık Eğitim Yılında Niğde’de eğitimlerle afet bilincini artırmayı hedeflediklerini anlattı.Kılıçel: “Bu sene içinde üzerimize düşen bütün eğitimleri tamamlayarak kentte afet bilincini artırmayı hedefliyoruz.

Yurthaber 03-03-21 13:42

Aksaray’da AFAD 150 bin vatandaşa afet farkındalık eğitimi verecek

İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılının afet yılı olarak belirlenmesinin ardından İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü Aksaray’da 150 bin vatandaşı hedef belirleyerek afet farkındalık eğitimi vermek için harekete geçti.Tuz Gölü Fay Hattı üzerinde bulunan Aksaray’da İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenen 2021 Afet Yılı içerisinde kendisine 150 bin vatandaşa afet farkındalığı eğitimi vermeyi hedefleyen AFAD, faaliyetleri öncesi kentte görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı yaptı.

Yurthaber 03-03-21 13:13