Ulusal Kurtulus Ordusu Eln Haberleri

Böylesi ancak filmlerde olur! Kaçırılan babası serbest kaldı; Luis Diaz, Brezilya'yı tek başına devirdi!

2026 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri 5. haftasında Kolombiya, Brezilya'yı konuk etti. Ev sahibi ekip, geriye düştüğü mücadelede Brezilya'yı 75. ve 79. dakikalarda Luis Diaz'ın fileleri havalandırmasıyla 2-1 mağlup etti. Luis Diaz, gollerini silahlı isyancı örgüt Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) tarafından kaçırılan ve daha sonra serbest bırakılan babası Luis Manuel Diaz'a armağan etti. Maçı izleyenler, "Böylesi ancak filmlerde olur" dedi. İşte detaylar...

Spor 2023-11-17 12:35:59

Kolombiyalı futbolcu Diaz'ın babasını kaçıran örgütün ELN olduğu bildirildi

Kolombiya hükümeti, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool'da forma giyen futbolcu Luis Diaz'ın babası Luis Manuel Diaz'ın 28 Ekim'de silahlı isyancı örgüt Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) tarafından kaçırıldığını duyurdu.

Spor 2023-11-03 08:52:20

Hükümet açıkladı! Liverpool'un yıldızı Luis Diaz'ın babasını kaçıranlar belli oldu

Kolombiya hükümeti, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool'da forma giyen futbolcu Luis Diaz'ın babası Luis Manuel Diaz'ın 28 Ekim'de silahlı isyancı örgüt Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) tarafından kaçırıldığını duyurdu.

Spor 2023-11-02 22:10:04

Suriyeli muhaliflerden Türkiye ile güçlü dayanışma mesajı

Suriye Milli Ordusu: - "Türk bayrağı, toprağımız üzerinde kanı dökülen Türk halkı ve ordusu için bir kutsal semboldür. Bu nedenle devrimin değerlerini temsil etmeyen bazı önyargılı ve cahil insanların saldırdığı bu kutsal sembole ve mahremiyete saygı göstermeliyiz" - Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu: - "Protestolar esnasında meydana gelen bazı ihlalleri ve teröre karşı mücadelede kanları kanlarımıza karışmış, yaklaşık 4 milyon Suriyeliyi koruyan kardeş bir ülkenin bayrağının yakılmasını kesinlikle tasvip etmediğimizi ve bu tasarrufları reddettiğimizi ifade etmek istiyoruz"

Yurthaber 2022-08-12 18:52:05

Son dakika: Putin'in 'kara kutum' dediği komutan Zolotov'dan Rus lideri üzecek açıklama

Son dakika haberi: Ukrayna'yı işgal eden Rusya'da işler istediği gibi gitmiyor. Güçlü bir direnişle karşılaşan Rus ordusu, ağır kayıplar verirken harekatın planlandığı gibi gitmediği belirtildi. Bu konuda itiraf gibi açıklama ise Putin'in "kara kutum" dediği Ulusal Muhafız Komutanı Viktor Zolotov'dan geldi. Rus komutan yaptığı açıklamada "Evet, her şeyin istediğimiz kadar hızlı gitmediğini söylemek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Haber 15-03-22 08:40

Son dakika! Biden dünyaya böyle duyurdu: DAEŞ'in lideri Ebu İbrahim El Haşimi öldürüldü! Operasyondaki çarpıcı detayı gazeteci açıkladı

Son dakika haberine göre ABD Başkanı Biden İdlib'de düzenlenen saldırıda DAEŞ terör örgütü lideri Ebu İbrahim El Haşimi'nin öldürüldüğünü açıkladı. ABD ordusu sabaha karşı Suriye'ye bir operasyon başlatmıştı. Hava destekli yapılan operasyonda evin etrafı sarılmıştı. Ulusal Güvenlik Konseyinden isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir yetkili gazeteci operasyonla ilgili, "Terörist kendini ve aralarında kadın ve çocukların olduğu aile üyelerini öldüren bir bomba patlattı." dedi.

Haber 03-02-22 16:55

Son dakika: ABD askeri helikopteri düştü: 3 ölü

ABD’de Idaho Ordusu Ulusal Muhafız personelini taşıyan askeri helikopter düştü. Kazada 3 personelin hayatını kaybettiği belirtildi.

Haber 03-02-21 17:32

Afganistan’da askeri araca saldırı: 3 yaralı

Afganistan’ın Jelalabad kentinde Afgan Ulusal Ordusu (ANA) aracına gerçekleştirilen saldırıda 3 asker yaralandı.Afganistan’ın Jelalabad kentinde Afgan Ulusal Ordusu (ANA) aracına bombalı saldırı gerçekleştirildi.

Haber 28-01-21 13:51

Kolombiyalı isyancı lider Uriel, güvenlik güçleri tarafından öldürüldü

Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque’nun yaptığı açıklamaya göre, Uriel adıyla bilinen isyancı lider düzenlenen operasyonla Kolombiyalı güvenlik güçleri tarafından öldürüldü.Kolombiya’daki Ulusal Kurtuluş Ordusu’nun (ELN) lideri olan gerçek adı Andres Felipe Vanegas Londono olan Uriel, internetteki videoları ve Twitter hesabıyla tanınıyordu.

Haber 26-10-20 17:28

Libya görüşmelerinde önemli adım: Taraflar, kara ve hava ulaşımının açılmasında anlaştı

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti ve General Halife Hafter komutasındaki Libya Ulusal Ordusu, ülkenin kontrol ettikleri kesimleri arasındaki kara ve hava ulaşımının açılmasını kabul etti. BM Libya Özel Temsilcisi Vekili Stephanie Williams, kalıcı ateşkes konusunda iyimser.

Haber 21-10-20 14:00

Libya Ulusal Ordusu'ndan ateşkes açıklaması

Libya'da General Halife Hafter'e bağlı Libya Ulusal Ordusu, Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Serrac'ın duyurduğu ateşkes girişimini “göz boyama olarak” nitelendirdi.

Haber 24-08-20 10:34

Reuters duyurdu: Türkiye müzakere yürütüyor!

Ankara ve desteklediği Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti (GNA) ülkedeki bir hava ve bir deniz üssünün Türkiye ordusu tarafından kullanılması için müzakere yürütüyor.

Haber 15-06-20 16:44

Libya savaşının seyri barış masasını dayatıyor

6 yılda ülkenin neredeyse yüzde 90'ını kontrolü altına alan General Halife Hafter'e bağlı Libya Ulusal Ordusu, 18 Mayıs'ta stratejik Vatiyye Hava Üssü'nü kaybederek Türkiye'nin de desteklediği Ulusal Mutabakat Hükümeti karşısında ağır yenilgi aldı. Gazeteci-yazar, Libya'daki son gelişmeleri BBC Türkçe'ye değerlendirdi.

Haber 23-05-20 23:04

Libya'da ateşkes yürürüğe girdi

Rusya ve Türkiye'nin çağrısı sonrası Ulusal Mutabakat Hükümeti ile Ulusal Ordu arasında varılan ateşkes TSİ 01:00'de yürürlüğe girdi. General Halife Hafter'in komutasındaki Libya Ulusal Ordusu, ülkenin batısında süren askeri operasyonlarını durdurduğunu açıkladı.

Haber 12-01-20 11:49

Libya'daki meşru yönetim komutanı Ammar: “Rus paralı askerleri çekiliyor”

"(Erdoğan ve Putin arasındaki görüşme sonrasında) Hafter saflarındaki bazı Wagner güçlerinin cephelerden çekildiğini görüyoruz" - "Bize anti-radar, hava savunma, radar sistemlerini ve aynı şekilde çok sayıda lojistik desteği sağlamak üzere Türkiye’den gelen teknik uzmanları memnuniyetle karşıladık" - "Türkiye, ciddi adımlar attı. (Cumhurbaşkanı) Erdoğan’ın sözünü tuttuğunu gördük" - "Hafter, liderlik ettiği gruba 'Libya Ulusal Ordusu' diye isim koyuyor ama saflarında, Cancavidliler, Rus (Wagner) paralı askerleri, Sudanlılar, Mısırlılar, BAE’liler ve diğerleri var"

Haber 11-01-20 12:19

Libya'da Hafter güçleri Türkiye ile Rusya'nın ateşkes çağrısını reddetti

Libya'nın doğusunu kontrol eden General Halife Hafter'e bağlı Libya Ulusal Ordusu, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ateşkes çağrısını reddetti.

Haber 10-01-20 00:12

Libya'da Hafter güçleri Türkiye ile Rusya'nın ateşkes çağrısını reddetti

Libya'nın doğusunu kontrol eden General Halife Hafter'e bağlı Libya Ulusal Ordusu, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ateşkes çağrısını reddetti.

Haber 10-01-20 00:05

Ateşkes çağrılarını görmezden geldiler! Hafter güçleri füze ve top atışlarıyla saldırdı!

Libya’nın doğusundaki darbeci lider Halife Hafter’e bağlı milisler başkentin tek sivil havalimanı Mitiga yakınındaki Suuk el-Cuma Mahallesi’ne top atışı ve füze saldırısı düzenledi. Öte yandan Libya Ulusal Ordusu, daha önceden ilan edilen uçuşa yasak bölgenin Mitiga Havalimanı ve hava üssünü de kapsayacak şekilde genişletildiğini duyurdu.

Haber 09-01-20 03:48

İran’da yarın ulusal yas ilan edildi

İran Hükümeti, Ukrayna Havayollarına ait uçak kazasında 176 ve Süleymani’nin cenaze töreninde 56 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından 9 Ocak Perşembe gününü ulusal yas olarak ilan ettiğini duyurdu.İran Hükümet Sözcüsü Ali Rabii sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna Havayollarına ait uçak kazasında 176 kişinin ve İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin cenaze töreninde 56 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından 9 Ocak Perşembe gününün ulusal yas olarak ilan edildiğini duyurdu.Öte yandan Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı’ndan Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gitmek üzere havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağı, kalkıştan kısa süre sonra teknik bir arıza sebebiyle düşmüş, uçakta bulunan 176 kişi hayatını kaybetmişti.ABD’nin düzenlediği hava saldırısı sonucu hayatını kaybeden İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Süleymani’nin Kirman şehrinde düzenlenen cenaze merasiminde çıkan izdihamda da 56 kişi hayatını kaybederken, 213 kişi de yaralanmıştı.

Haber 08-01-20 23:01

Libya Ulusal Ordusu stratejik önem taşıyan Sirte’ye girdi

General Hafter'a bağlı Libya Ulusal Ordusu Akdeniz kıyısındaki Sirte şehrini ele geçirdiğini duyurdu.

Haber 06-01-20 23:53

Hafter güçleri Libya'nın en büyük şehri Sirte'yi ele geçirdi!

Libya Ulusal Ordusu Sözcüsü Ahmed Mismari, Halife Hafter önderliğindeki Libya Ulusal Ordusu’nun Sirte şehrini ele geçirdiğini ilan etti.

Haber 06-01-20 23:34

Libya'da Hafter'e bağlı güçler Sirte'yi ele geçirdiklerini açıkladı

Libya'nın doğusunu kontrol altında tutan General Halife Hafter yönetimindeki Libya Ulusal Ordusu, BM tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin kontrolündeki kıyı kenti Sirte'yi ele geçirdiğini açıkladı.

Haber 06-01-20 21:18

Türkiye Hafter Güçlerinin Trablus’ta Askeri Okulu Vurmasını Kınadı

General Hafter’in liderliğini üstlendiği Tobruk merkezli Libya Ulusal Ordusu, Trablus’taki bir askeri okula hava saldırısı düzenledi

Haber 05-01-20 17:38

Libya Tezkeresi Resmi Gazete’de yayımlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM), Hudut, şümul, miktar ve zamanı Cumhurbaşkanınca takdir ve tayin olunacak şekilde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerektiği takdirde Türkiye sınırları dışında harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi, bu kuvvetlerin Cumhurbaşkanının belirleyeceği esaslara göre kullanılması ile risk ve tehditlerin giderilmesi için her türlü tedbirin alınması ve bunlara imkan sağlayacak düzenlemelerin yapılması için, Anayasa’nın 92’nci maddesi uyarınca bir yıl süreyle izin verilmesine dair kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.Karara göre, Libya’da Şubat 2011’de meydana gelen olayları takip eden süreçte, demokratik kurumların inşa edilmesine yönelik çabaların, artan silahlı çatışmalar nedeniyle akamete uğradığı, ülkede parçalanmış bir yapının ortaya çıktığı belirtildi.Öte yandan, Libya’da ateşkes tesis edilmesi, siyasi bütünlüğün oluşturulması ve işleyen bir devlet mekanizmasının kurulmasının mümkün olmaması üzerine, barış ve istikrarın tesisini teminen Birleşmiş Milletler (BM) kolaylaştırıcılığında ülkedeki tüm tarafların katılımıyla yürütülen ve yaklaşık 1 yıl süren Libya Siyasi Diyaloğu sonucunda, Libya Siyasi Anlaşması’nın 17 Aralık 2015 tarihinde Fas’ın Suheyrat şehrinde imzalandığı bildirildi.Kararda, Libya Siyasi Anlaşması kapsamında oluşturulan Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin, BM Güvenlik Konseyi’nin 2259 (2015) sayılı Kararı uyarınca uluslararası toplum tarafından ülkeyi temsil eden tek ve meşru hükümet olarak tanındığının altı çizilirken, "BM Güvenlik Konseyi’nin 2259 (2015) sayılı Kararı; Libya Siyasi Anlaşması’nın uygulanması ile Ulusal Mutabakat Hükümeti dahil söz konusu anlaşmada atıfta bulunulan Libya kuruluşlarının desteklenmesinin yanı sıra üye devletlere anlaşmada yer almayan ve meşruiyet iddiasında bulunan paralel kuruluşlara desteğin ve bunlarla temasın kesilmesi için de çağrıda bulunmaktadır" ifadeleri kullanıldı.Ayrıca, Libya Siyasi Anlaşması’nda yeri bulunmayan, bu çerçevede hem ulusal hem uluslararası bakımdan gayrimeşru bir nitelik taşıyan sözde Libya Ulusal Ordusu’nun 4 Nisan 2019 tarihinde başkent Trablus’u ele geçirmek ve Ulusal Mutabakat Hükümeti’ni devirmek hedefiyle başlattığı saldırıların, yoğunlaşarak ve genişleyerek devam ettiği belirtilen TBMM kararında,"Libya’da çatışmaların sona erdirilmesi, ateşkes sağlanması ve siyasi sürece geri dönülmesi amacıyla yürütülen diplomatik çabalara rağmen sözde Libya Ulusal Ordusu, dış güçlerden de aldığı destekle saldırılarını sürdürmektedir.

Haber 03-01-20 04:33

Hafter Güçleri Libya Halkını Türk Askerlerine Karşı Silahlı Direnişe Çağırdı

Libya Ulusal Ordusu tarafından Twitter’dan yapılan açıklamada ülkeyi korumanın halkın görevi olduğu belirtildi ve Türk askerlerine karşı silahlı direniş çağrısı yapıldı

Haber 02-01-20 23:56

Dışişleri’nden Libya açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Arap Ligi Konseyi’nin Daimi Temsilciler toplantısına atıfta bulunarak, “Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Libya’nın meşru temsilcisi olan Ulusal Mutabakat Hükümeti’ni desteklemeye devam edecek; Libya halkının kalıcı barış ve istikrara kavuşması için her türlü çabayı göstermeyi sürdürecektir” dedi.Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy’un Arap Ligi Konseyi’nin Daimi Temsilciler Düzeyinde Libya Konulu Olağanüstü toplantısı hakkındaki soruya verdiği cevapta, “Arap Ligi Konseyi’nin Daimi Temsilciler düzeyinde bugün (31 Aralık) gerçekleştirilen Libya konulu olağanüstü toplantısı sonunda yayınlanan bildiride 2015 tarihli Libya Siyasi Anlaşmasına (Suheyrat Anlaşması) atıfta bulunulmuş olmasını ve Libya’da istikrarın sağlanmasının tek yolunun siyasi çözüm olduğunun vurgulanmasını not ediyoruz.Bu bağlamda, Libya Siyasi Anlaşmasının ve 2259 sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararının lafzı ve ruhunun öncelikle Libya’nın tek meşru temsilcisi olarak kabul edilen Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin desteklenmesini ve güçlendirilmesini amaçladığını ve tüm BM üyelerine bu yönde çağrıda bulunduğunu hatırlatmakta yarar görüyoruz.Buna mukabil, Libya Siyasi Anlaşması ve BMGK’nın 2259 sayılı kararının hilafına sözde Libya Ulusal Ordusu tarafından başta başkent Trablus’a yönelik olmak üzere aylardır sürdürülen dış askeri destekli saldırılar karşısında Arap Ligi’nin sessiz kaldığı, kararlı ve uluslararası meşruiyetin yanında bir tutum ortaya koyamadığı da ortadadır.

Haber 31-12-19 23:12

ANALİZ - Hafter safındaki kirli ittifak

Hafter safında Trablus operasyonuna katılan gruplar, Libya Ulusal Ordusu (LUO) hakkında genel bir resim sunmakta. Bu grupların tasnifini Libya’nın doğusu, batısı ve güneyi şeklinde üç ayrı bölge üzerinden yapmak mümkün - LUO’nun çekirdek kadrosunu Doğu bölgesinden gelen ve Hafter’e olan sadakatiyle öne çıkan gruplar oluşturmakta. Bu ordunun Batı kanadı ise Tarhuna merkezli Kaniyat grubu, farklı kentlerden gelen Medhali Selefileri ve Evlad-ı Süleyman kabilesinden müteşekkil - Trablus saldırısı bağlamında dikkat çeken diğer gruplar ise Sudan’ın Darfur bölgesinden gelen savaşçılar. Bunun yanında Libya’da dikkat çeken bir başka Sudan menşeili grup ise Zaghawa kabilesine mensup savaşçılardan oluşan Sudan Özgürlük Güçleri Topluluğu - Hafter cephesinin Trablus saldırısı sonrasında sahada görmeye başladığımız bir diğer silahlı aktör ise Wagner Grubu’na ait savaşçılar. Sayıları bin 500’ü bulan Rus paralı askerlerinin geçmişi Hafter’in 2017’de yoğunlaştırdığı Rusya temaslarına dayanıyor

Haber 30-12-19 15:58

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, canlı yayında soruları yanıtladı (1)

"Küreselleşme çağında Misak-ı Milli sınırlarının güvenliği sınırların ötesinde başlar. Yani Türkiye'nin güvenliği, bu çağda Misak-ı Milli sınırlarının ötesinde başlar. Siz hattı geniş çizmezseniz, bu küreselleşme çağında ülkenizin ulusal sınırlarını dahi koruyamazsınız" - "Libya birilerine çok uzak gelebilir. Libya bizim deniz komşumuzdur. Libya bizim sadece tarihi bağlarımızın olduğu bir yer değil aynı zamanda Kuzey Afrika'nın en belirleyici ülkelerinden biridir. Kuzey Afrika'da bir kriz olduğunda bütün Akdeniz ülkeleri bundan etkilenir, Türkiye bundan etkilenir. 'Libya'da ne işimiz var?' sözü çok dar bir bakış açısının cümlesidir" - "15 Temmuz'dan sonra şunu gördük ki FETÖ'cü unsurlardan temizlendiği oranda Türk ordusu asli misyonuna geri döndü. Daha disiplinli daha güçlü ülkenin çıkarları için sonuç alabilen bir askeri güç haline geldi. Bunu da en son olarak Barış Pınarı Harekatı'nda çok net bir şekilde ortaya koydu" - "(Libya meselesi) Bugün Cumhurbaşkanımızın öğleden sonra Merkel'le bir telefon görüşmesi olacak. Onların talebi üzerine. Onlar da bu konuyu tekrar istişare edecekler"

Haber 29-12-19 12:58

Çin'den ABD’nin 2020 Ulusal Savunma Yetki Yasası'na tepki

Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Vu Çien: - "Çin ordusu, buna (yasaya) kesinlikle karşı çıkıyor" - "Herhangi bir ülkenin Tayvan ile herhangi bir şekilde askeri ilişki kurmasına kesinlikle karşı çıkıyoruz. Hiç kimsenin, hiçbir zaman Tayvan'ı Çin'den herhangi bir şekilde ayırmasına izin vermeyeceğiz"

Haber 26-12-19 15:32

Yunanistan Dışişleri Bakanı, Hafter’le görüştü

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Libya ziyaretinde Birleşmiş Milletler’in tanımadığı 'Libya Ulusal Ordusu lideri' Halife Hafter’i ziyaret etti.

Haber 22-12-19 17:45

Hafter güçleri mürettebatı Türk olan gemiye el koydu

General Halife Hafter komutanlığındaki Libya Ulusal Ordusu, Akdeniz’de Türk mürettebatın bulunduğu bir gemiye el koydu.

Haber 22-12-19 14:32

Hafter’in Kurmay Başkanı: Türk gemilerini batırma emri aldım

Libya Ulusal Ordusu lideri Halife Hafter'e bağlı donanmanın Kurmay Başkanı Ferec el Mahdevi, bölgeye yaklaşacak herhangi bir Türk gemisini batırma emri aldığını söyledi.

Haber 11-12-19 12:15

ABD: 'Libya'daki İHA'mızı Rus Savunma Sistemi Düşürdü'

ABD, geçen ay Libya’nın başkenti Trablus yakınlarında kaybolduğu bildirilen insansız hava aracının, Rusya hava savunma sistemlerince düşürüldüğünü öne sürdü. ABD’ye göre hava savunma sistemlerini ya Rus ordusu için çalışan paralı askerler ya da Hafter yönetimindeki Libya Ulusal Ordusu yönetiyordu

Haber 07-12-19 21:51

Gönüllüler ordusu Barış Pınarı Harekatı bölgesinde yaraları sarıyor

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri, harekat sırasında sınır hattındaki karakollarda sunduğu sağlık hizmetini, terörden arındırılan Rasulayn ve Tel Abyad ilçelerine taşıyor - Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Emre Erkuş: - "Harekatın başlangıcından bu yana ekiplerimiz gönüllü şekilde bu bölgeye gelip hizmet ediyor" - UMKE Şanlıurfa Sorumlusu Haydar Oflaz: - "Ülkemizin dört bir yanında, harekat bölgesine gelip bize yardımcı olmak, ülkesine vatanına hizmet etmek isteyen birçok arkadaşımız sıranın kendisine gelmesini bekliyor"

Yurthaber 18-11-19 11:31

ABD televizyonu, harekata ilişkin sahte bombalama görüntüsü için pişman

ABD'li ulusal haber kanalı ABC, silah tanıtımında kaydedilen video görüntüsünü, "Türk ordusu, kuzey Suriye'yi bombalıyor" yalanıyla servis ettiği için "pişman olduğunu" açıkladı

Haber 14-10-19 23:03

ABD televizyonu silah tanıtımını 'harekatta bombalama' diye çarpıttı

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı aleyhine yürütülen dezenformasyon girişimlerinde, ABD'li haber kanalı ABC, silah tanıtımında kaydedilen görüntüleri harekat sırasında çekilmiş gibi yayımladı. ABD'li ulusal haber kanalı ABC, silah tanıtımında kaydedilen video görüntüsünü, "Türk ordusu, kuzey Suriye'yi bombalıyor" yalanıyla servis etti.

Trend 14-10-19 18:09

ABD televizyonu silah tanıtımını harekatta bombalama diye çarpıttı

ABD'li ulusal haber kanalı ABC, silah tanıtımında kaydedilen video görüntüsünü, "Türk ordusu, kuzey Suriye'yi bombalıyor" yalanıyla servis etti

Haber 14-10-19 17:41

Suriyeli muhalif Kürtlerden Barış Pınarı Harekatı'na destek

Suriyeli muhalif Kürt oluşumlardan Suriye Bağımsız Kürt Rabıtası, Barış Pınarı Harekatı'na destek verdiğini duyurdu - Açıklamadan: - "Suriye devriminin ulusal bir talebi olan güvenli bölgeye ve halkımızın göğsüne oturan terör örgütü güçlerinden kurtulmak için Barış Pınar Harekatı'na destek veriyoruz" - "Halkımıza askeri bölgelerden uzak kalmaları, evlerini terk etmemeleri, halkımıza daha fazla felaket ve acı yaşatacak olan PKK, PYD ve onlara müzahir kişilerin yaydıkları provokasyon içerikli söylemlerin peşinden gitmemeleri konusunda çağrıda bulunuyoruz" - "Suriye Milli Ordusu mensuplarının Suriye'nin evlatları olduğunu, Türk askerlerinin dostları olduklarını, her iki ordunun da ortak düşmanının terör örgütü PKK/PYD olduğunu da hatırlatmak isteriz"

Haber 10-10-19 10:05

Bakanlar Albayrak ve Varank'tan Barış Pınarı Harekatı paylaşımı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: - "Tarihi boyunca kazandığı zaferlerle şanını pekiştiren Türk ordusu, bir kez daha milletinin ve devletinin bekası için seferde. Rabbim kahraman Mehmetçiğin yolunu açık etsin, ordumuzu muzaffer kılsın" - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: - "Ulusal güvenliğimiz başta olmak üzere bölgenin istikrarı ve barışı, terör gruplarının temizliği için TSK Barış Pınarı Harekatı'nı başlattı. Rabbim ordumuzu muzaffer eylesin, Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmesin"

Haber 09-10-19 18:31

Keşmir'de 13 bin genç erkekten haber alınamıyor

Hindistan Müslüman Kadınlar Forumu Başkanı Syeda Hameed: - "Keşmir'de 5 Ağustos'tan bu yana yaklaşık 13 bin genç erkek kayboldu" - "Keşmir'de hayatın normale dönmeye başladığını söyleyen herkes gerçeği gizliyor" - Ulusal Hint Kadınları Federasyonu Genel Sekreteri Annie Raja: - "Cammu Keşmir'de gözaltına alınan erkeklerin yaşları 10 yaşına kadar inmiş" - "Hint ordusu mensupları yaptıkları gece baskınları ve tecavüzlerle vahşeti artırmakla kalmıyor ayrıca halkı terörize ediyor"

Haber 26-09-19 09:57

Ulusal Meclis: 'Venezuela'daki Terör Örgütlerinin Sayısı Artıyor'

Venezuela muhalefetinin lideri ve Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido son meclis oturumunda, Maduro hükümetinin Kolombiyalı Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) ve Kolombiya Devrimci Silahlı Kuvvetleri (FARC) gibi terörist grupları finanse ettiğini iddia etti

Haber 03-09-19 23:05

BM’den Libya açıklaması: Son bir ayda 90 kişi öldü

Birleşmiş Milletler (BM), Libya Ulusal Ordusu (ENL) ile kabile muhalifleri arasında Murzuk kenti ve yakınında çıkan çatışmalarda son 1 ayda 90 kişinin öldüğünü açıkladı.BM İnsani İşler Eşgüdüm Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke, yaptığı açıklamada, "Murzuk şehri ve çevresinde en az 90 sivil öldü.

Haber 20-08-19 23:47

Libya’daki havalimanına saldırı: 2 yaralı

Hafter’e bağlı güçlerin Trablus’taki Zuvare Havaalanı’na düzenlediği hava saldırısında 2 personel yaralandı.Libya’da Hafter komutasındaki Libya Ulusal Ordusuna bağlı savaş uçaklarının, Ulusal Mutabakat Hükümetinin (UMH) kontrolünde bulunan Zuvare Havalimanı’na ikinci kez düzenlediği hava saldırısında iki personelin yaralandığı belirtildi.Saldırıda Tunus sınırına yaklaşık 60 kilometre uzaklığındaki havaalanında bulunan Ulusal Güvenlik binası hedef alındı.Öte yandan Hafter güçlerinin, Trablus’taki Mitiga Uluslararası Havalimanı’na gece saatlerinde düzenlediği roket saldırısında bir kişi hayatını kaybetmiş, bir kişi yaralanmıştı.General Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu, Ulusal Mutabakat Hükümetinin elindeki başkent Trablus’u ele geçirmek için Nisan’dan bu yana askeri operasyonlar düzenliyor.

Haber 16-08-19 15:34

TİKA’dan, Kolombiya Catatumbo bölgesindeki okul ve sağlık merkezlerine ekipman desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya’nın Norte de Santander departmanındaki farklı bölgelerde bulunan üç okul ve iki sağlık merkezine teknik ekipman desteği verdi.Kolombiya’da iç çatışma, terör ve göçmen sorunlarından en çok etkilenen bölgelerdeki öğrencilerin ve halkın, eğitim ve sağlık hizmetlerinden yeterince faydalanabilmeleri için sağlanan destek Kolombiya Ulusal Ordusu Bütünleşik Harekât ve Kalkınama Birimi işbirliğinde gerçekleştirildi.TİKA, Catatumbo olarak adlandırılan bölgede, ulaşımı oldukça zor ve kaynaklara erişimi son derece kısıtlı olan ‘Mi Linda Infancia’, ‘La Angalia’ ve ‘Vetas Central’ adlı okullara; eğitici kitap, sözlük, bilgisayar, sıra ve sandalye takımları, spor ekipmanı temin etti.

Haber 16-08-19 11:43

Hafter güçlerindan Mısrata’ya hava saldırısı

Hafter güçlerinin Libya’nın Mısrata kentinde hava saldırı düzenlediği belirtildi.General Halife Hafter’in liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu tarafından yapılan açıklamaya göre, Misrata Havalimanı’nda düzenlenen hava saldırılarında bir askeri uçağın imha edildiği ve vurulan uçağın da sivillerin mevzilerini hedef aldığı iddia edildi.Açıklamada, "Mısrata Havalimanı’ndan kalkış yapan herhangi bir uçak hava kuvvetleri tarafından vurulacak" denildi.Hafter güçleri geçtiğimiz Pazartesi günü düzenlediği hava saldırısında en az 40 kişi hayatını kaybetmişti.

Haber 07-08-19 17:40

Libya’da Hafter Güçleri Türkiye’yi Tehdit Etti, Erdoğan ‘Tedbir Alırız’ Dedi

Libya Ulusal Ordusu Sözcüsü Ahmed Mismari, karadan, havadan ve denizden Trablus hükümetine destek verdiğini söylediği Türkiye’yi ve Libya’da yaşayan Türkleri açıkça tehdit etti. Japonya'da konu kendisine sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan'sa doğru olması durumunda gerekli tedbirlerin alınacağını söyledi

Haber 29-06-19 19:17

Trablus sakinleri çatışmalar yüzünden sıkıntıda

Trablus sakinleri başkent Trablus ve çevresinde devam eden çatışmalar dolayısıyla sıkıntılı zamanlar yaşıyor.Libya’nın başkenti Trablus ve çevresi Nisan ayından bu yana doğudaki Libya Ulusal Ordusu (LNA) ile ülkenin Birleşmiş Milletler destekli hükümeti arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bir bölge oldu.

Haber 08-05-19 17:28

Hafter’in ordusu, Trablus’ta GNA uçağı düşürdü

Libya’da General Halife Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu (LNA), Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (GNA) ait bir uçağı düşürdü.Libya’da General Halife Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu (LNA), Fayez al-Sarraj liderliğindeki Ulusal Mutabakat Hükümeti (GNA) ordusuna ait bir uçağı düşürdü.

Haber 07-05-19 14:18

Libya'da Hafter'e bağlı birliklere IŞİD saldırısı

General Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu mensubu sekiz asker, bir askeri eğitim merkezinde ölü bulundu.

Haber 04-05-19 18:39