Unutkanlık Haberleri

Bu tehlikeli alışkanlık büyük ihtimalle sizde de var! 6 yıldan uzun süre araştırıldı... Demansa yakalanma riskini 4 kat artırıyor

Japonya'da 6 yıldan uzun süren bir çalışma yapıldı. Sadece bir şey yapan kişilerde unutkanlık hastalığı yani demansa yakalanma oranının belirgin derecede arttığını fark ettiler. Hem de bu oran tam 4 katıydı. Ayrıca çalışmada bunun beyindeki heyecanı azalttığı, tepkilerin gecikmesi ve dikkatin azalmasına yol açtığı ortaya çıktı.

Kadin 24-02-2024 14:02

Omega-3 deposu! Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan zihinsel performansı artırıcı bitki: 10 dakikada farkı hissediyorsunuz

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu sağlık hakkında paylaştığı değerli bilgilerine bir yenisini daha ekledi. Ünlü profesör doğanın mucize bitkilerinden birini üstüne basa basa tavsiye etti. Son yılların yaygın problemlerinden biri olan zihinsel odaklanma problemine karşı çözüm yolları aranıyor. İçeriğinde yüzde 48 oranında omega-3 içeren reyhan tek başına hatırlama gücünüzü ve zihinsel performansınızı arşa çıkarmayı başarıyor. Çocuklarda dikkat dağınıklığını da azaltmaya yardımcı oluyor.

Haber 13-01-2024 14:19

Canan Karatay'dan ezber bozan sözler! Doktorlar bunu kabul etmiyor diyerek uyardı! Beyin sağlığı için en önemli unsur...

Sağlıklı beslenmenin yanı sıra hastalıklara ilişkin yaptığı çarpıcı açıklamalarla da adından söz ettiren ünlü doktor Canan Karatay, koronavirüs sonrası yaşanan unutkanlık ve konsantrasyon eksikliğine değinip 'beyin' sağlığı konusunda uyarıda bulundu. Konuya dair unsurları bir bir sıralayan uzman isim "Doktorlar bunu kabul etmiyor!" diyerek "Beyinde bozukluk meydana geliyor." ifadesini kullandı.

Haber 14-12-2023 12:00

Unutkanlığa en iyi gelen şeyler: Unutkanlık nasıl geçer, ne iyi gelir?

Unutkanlık, birçok kişinin zaman zaman karşılaştığı yaygın bir durumdur. Ancak bazen unutkanlık kişinin günlük yaşamını etkileyecek kadar şiddetli veya sürekli hale gelebilir. Unutkanlık, çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkabilir ve genellikle yaş, stres, uyku düzeni, beslenme, hormonal değişiklikler, ilaç kullanımı veya altta yatan sağlık sorunları gibi çeşitli etmenlerle ilişkilidir. Unutkanlık genellikle hayatın bir parçasıdır ancak bazen ciddi olabilir.

Haber 28-11-2023 15:33

Anahtarın yerini sık sık unutuyorsanız dikkat! 1 kaşığı bile unutkanlığa birebir, hafızayı çelik gibi yapıyor

Sık kullanılan eşyaların yerini unutmak hem sosyal yaşamı hem de iş hayatını olumsuz yönde etkiler. Unutkanlık sorunu olan kişiler baharatlardan da faydalanabilir. Uzmanlar, 1 kaşığıyla bile hafızayı güçlendirmeye yeten baharatı açıkladı. İşte duyanların mutfaktan eksik etmeyeceği o baharat...

Haber 30-08-2023 15:55

Unutkanlığa ne iyi gelir, nasıl geçer? Unutkanlığa iyi gelen besinler

Unutkanlık insanların günlük yaşamlarında sık sık karşılaştığı bir durumdur ve genellikle yaş, stres, uyku düzeni, beslenme alışkanlıkları gibi çeşitli faktörlerden etkilenebilir. Bu sorun, unutulan anahtarları aramak gibi küçük günlük detaylarla başlayabilirken, daha ciddi vakalarda kişinin sevdiklerinin isimlerini unutması veya önemli tarihleri hatırlayamaması gibi sonuçlara yol açabilir. Unutkanlık, yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir ve işlevselliği azaltabilir.

Haber 30-08-2023 01:28

Unutkanlık sorunu olanlar dikkat! Meğer B12 depolarını zirveye çıkaran tek besin oymuş

Unutkanlık günümüzün en sık rastlanan sorunlarından biri. B12 vitamini eksikliği birçok sağlık sorununu da beraberinde getiriyor. Uzmanlar unutkanlıktan şikayet edenlere tavsiyelerde bulundu. Hatta bazı besinler, deyim yerindeyse vücutta B12 iğnesi etkisi gösteriyor. İşte doktorların önerdiği besinler...

Haber 28-07-2023 10:45

Uyku sırasında bu belirtileri yaşıyorsanız dikkat! Tehlikeli hastalığın habercisi olabilir

Günümüzde bazı hastalıklar belirtileriyle önceden kendini belli ederken bazıları ise sessiz sedasız ortaya çıkabiliyor. Vücudumuzda fark ettiğimiz önemli değişimler tehlikeli hastalıkların habercisi olabiliyor. Bu nedenle en ufak değişimlerde hekime başvurarak erken teşhis yapmak hayat kurtarıyor. Uzmanların söylemlerine göre uyku sırasında yaşanan bazı durumlar yaygın hastalığın belirtisi olarak görülüyor.

Haber 24-04-2023 22:25

Koronavirüs sonrası unutkanlık ortaya çıktı! Hastaların yüzde 20'si...

Koronavirüs ile ilgili her geçen gün yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüs sonrası ortaya çıkan sağlıkla ilgili uzayan sorunların sadece akciğerle ilgili olmadığına dikkat çekti. Özlü, "Koronavirüs sonrası ciddi bir unutkanlık problemi yaşayan hastalar var” dedi. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sibel Velioğlu da “Koronavirüs sonrası hastalarımızın yüzde 20’sine ulaşan oranlarda unutkanlık görülüyor” diye konuştu. İşte detaylar...

Haber 13-11-2022 10:39

Sürekli olarak şey diyorsanız dikkat! Alzheimer riskiniz çok yüksek

Alzheimer yaşlılar arasında en yaygın görülen hastalıklar arasında bulunuyor. Bu hastalık yaşlılık hastalığı olarak görülse de değişen yaşam koşulları nedeniyle erken yaşlarda da görülebiliyor. Tüm hayatı etkisi altına alzheimerdan korunmak için erken belirtilerine dikkat etmek gerekiyor.

Haber 20-09-2022 12:52

Yeni evi kabusu oldu! Demansa neden olan etken...

Demans unutkanlığa neden olan beyin hastalıklarına verilen hastalık ismi. Demans genellikle yaşlılıkta görüldüğü için erken yaşta tehlikeli olmadığı düşünülüyor. Ancak Avustralya'da yaşayan 37 yaşındaki Amie Skilton yeni taşındığı evinde bulunan küfler nedeniyle demans hastalığına yakalandığını belirtti.

Haber 22-08-2022 13:19

Unutkanlık ve saç dökülmesi yaşayanlar dikkat! Magnezyum eksikliği hafife alınmamalı

Günümüzde birçok insanın sorunu olan unutkanlık ve saç dökülmesi, farklı sebeplerden kaynaklanabiliyor. Özellikle günlük hayatta içinden çıkılamaz problemlere sebep olan unutkanlık ve saç kaybının sebebi aslında vitamin eksikliğiniz olabilir. Vücut için olmazsa olmaz ve yaşamsal öneme sahip mineraller arasında bulunan magnezyum, eksikliği durumunda organların işleyişini bozabiliyor.

Haber 20-08-2022 11:18

Demans riskini azaltmanın 3 yolu, Demans nedir? Belirtileri nelerdir?

Demans en korkulan yaşlılık hastalıkları arasında bulunuyor. Yıllar geçtikçe demans hastalığına yakalanan kişi sayılarında artış gözlemleniyor. Uzmanlar demans hakkında uyarılarda bulunarak demans olma riskinizi azaltacak 3 yöntemi açıkladı.

Haber 14-08-2022 10:54

Unutkanlık ve yorgunluk yaşayanlar dikkat! İşte enerji veren ceviz suyunun mucizevi faydaları

Günümüzde kronik yorgunluk ve unutkanlık pek çok insanın en büyük sorunları haline gelebiliyor. Şekli gibi benzediği organ olan beyne büyük katkıları olduğu bilinen ceviz, yorgunluk ve unutkanlık gibi zihinsel sorunlara büyük fayda sağlayabiliyor. Omega 3 içeriğiyle yararının büyük olduğu bilinen cevizin suyu birçok soruna şifa olabiliyor. İşte doğal enerji veren ceviz suyunun mucizevi faydaları...

Haber 29-06-2022 17:59

Unutkanlık, sinirlilik, uyku bozukluğu... Pandemi sonrası yeni bir kronik hastalık ortaya çıktı

Geçtiğimiz yıllarda dünyayı pençesi altına alan koronavirüs pandemisi sonrası yeni bir kronik hastalık daha ortaya çıktı. Beyin sisi olarak adlandırılan hastalık Bazı kelimeleri hatırlayamama, unutkanlık, sinirlilik, başladığı işi bitirememe, konsantrasyon güçlüğü ve bazı uyku bozukluğu gibi belirtilerle ortaya çıkıyor.

Haber 18-06-2022 10:25

Unutkanlığa ne iyi gelir? Unutkanlığa doğal çözüm adaçayının mucizevi etkisi

Son zamanlarda giderek artan sağlık sorunları arasında yer alan unutkanlığa ne iyi gelir? Evde unutkanlığa iyi gelen doğal tedavi yöntemi arayanlar adaçayı ile karşılaşır. Unutkanlığa olumlu etkisi ile dikkat çeken adaçayının insan vücuduna faydaları saymakla bitmez. Pek çok rahatsızlığın alternatif tedavi yöntemi olan adaçayının tadı da ve kokusu da ayrı ayrı beğenilir. Unutkanlık nasıl geçer, adaçayının unutkanlığa faydaları nelerdir?

Haber 20-05-2022 16:48

Kovid-19 gençlerde beyin sisi bırakabiliyor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Nöroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Lütfü Hanoğlu: - "Genç insanlarda hastane yatışı çok olmuyor, Kovid'i hafif geçiriyorlar, ayakta grip gibi atlatıyorlar ama zihinsel yeteneklerinde etkilenme olabiliyor" - "(Gençlere yönelik yürüttükleri bir tez çalışmasında) Hem bellekte hem yürütücü ve dikkatle ilgili işlevlerde bozulma ortaya çıktığını gördük ki bu oran hiç düşük değil. Hiç etkilenmeyen de olabiliyor ama bundan etkilenen bir grup genç de ortaya çıkıyor"

Yurthaber 14-04-2022 11:02

Sandığınız gibi unutkan değilsiniz! Nedeni çok başka

Evde, iş yerinde veya bambaşka bir yerde aklınızdan geçeni yapmak için kalktınız gitmek istediğiniz yere vardınız ama ne yapacağınızı unuttunuz! Panik yapmayın. Herkesin başına geliyor. Bir odadan başka bir yere geçerken yapacağınız şeyi unutmanın arkasında çok enteresan bir neden yatıyor: Kapı eşiği etkisi!

Haber 04-02-2022 07:57

Çocuğuma ne yedirmeliyim? diyenlere: Zeka gelişimine katkısı olan gıdalar

Öz bir anlatımla zihnin öğrenebilme yeteneğine zeka diyebiliriz. %75 kalıtsal olarak gelen zeka, %25 çevre faktörlerinin etkisiyle gelişiyor. Bu faktörlerin arasında doğru beslenme önemli bir yer tutuyor. Et ve süt ürünleri, bal, yağlı balıklar, tam tahıllar, kuruyemişler gibi gıdaların, içerdikleri zengin besin değerleriyle zeka gelişimini önemli ölçüde etkiledikleri kabul ediliyor.

Yemek 28-12-2021 09:58

Hafızayı güçlendirmenin etkili yolları ile Alzheimer ve unutkanlığa duvar öreceksiniz!

Unutkanlık söz konusu olduğunda akla ilk olarak Alzheimer gelse de başka hastalıkların da göz önünde bulundurulması gerekir. Unutkanlığa karşı önlem alırken doğru adımlar atmayı sağlayacak ide sayesinde sadece Alzheimer değil, tüm hastalıkların neden olduğu unutkanlık sorununa karşı yıkılmaz bir duvar örebilirsiniz. Bunu başarmak için de hafızayı güçlendirme yöntemlerini bilmek önemlidir. Bu noktada da dişinizi diğer elinizle fırçalamanızın bile etkili olacağını söyleyebiliriz. İşte detaylar...

Haber 13-12-2021 11:20

Unutuyorsan çaresi var! Unutkanlık hangi hastalığın belirtisi?

Unutkanlık çağın en büyük sorunlarından. Kimi zaman fiziksel kimi zaman da psikolojik nedenlerle ortaya çıkıyor ve kişinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiliyor.

Haber 20-05-2013 13:42

Büyükşehir hayatı unutkanlık yapıyor

Hayat şartları, stres, insanın boğuştuğu sorunlar ve yetersiz beslenmenin beyin hücrelerinin erken ölümüne yol açtığını belirten uzmanlar, zihinsel performansı bir sorun olarak görmek yerine, unutkanlığın nedenlerinin araştırılmasını tavsiye ediyor.

Haber 09-10-2005 12:26

Unutkanlık ne zaman hastalıktır?

Hepimiz birşeyleri unutabiliriz, özellikle de yoğun stresli kent yaşamında. Ancak unutkanlık yaşam ritmini bozacak, günlük aktiviteleri engelleyecek düzeydeyse, bir doktora başvurmakta fayda var.

Haber 12-09-2005 01:53

Her unutkanlık Bunama mıdır?

Demans (bunama), çok defa ileri yaşlarda ortaya çıkan, yavaş ilerleyici bir hafıza-zeka kusuru, kendine ve çevreye ilgisizlik, duyularda azalma, düşünme ve ortama uymada aksaklıklardan oluşan klinik tablodur. Nörolog Doç. Dr. Serdar Dağ unutkanlık ile bunama arasındaki farkı Mynet okurları için yazdı.

Haber 03-09-2005 00:10

Her unutkanlık Demans (Bunama) mıdır?

Demans (bunama), çok defa ileri yaşlarda ortaya çıkan, yavaş ilerleyici bir hafıza-zeka kusuru, kendine ve çevreye ilgisizlik, duyularda azalma, düşünme ve ortama uymada aksaklıklardan oluşan klinik tablodur.

Haber 05-05-2005 06:00

Büyükşehir hayatı, unutkanlık yapıyor

Hayat şartları, stres, insanın boğuştuğu sorunlar ve yetersiz beslenmenin beyin hücrelerinin erken ölümüne yol açtığını belirten uzmanlar, zihinsel performansı bir sorun olarak görmek yerine, unutkanlığın nedenlerinin araştırılmasını tavsiye ediyor.

Haber 19-01-2005 10:53