Üsküdar Üniversitesi Haberleri

Üsküdar Üniversitesinde 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni yapıldı

Üsküdar Üniversitesi, "2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni", akademisyen ve öğrencilerin katılımıyla yapıldı.

Haber 03-11-2022 13:34

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, sessiz iyilik yapmanın psikolojik iyi oluşa etkilerini değerlendirdi

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "Sessiz iyilik, iyiliğin en kaliteli ve en üst makamıdır, karşılık beklenerek yapılan iyilik tefeciliktir." ifadelerini kullandı.

Haber 29-10-2022 11:14

Üsküdar Üniversitesi'nden omurga sağlığına ilişkin bilgilendirme

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Program Başkanı Prof. Dr. Deniz Demirci: - "Yük kaldırırken teknik çok önemli. Kaldırma tekniği yanlışsa omurgaya zarar verilebilir. Bir yük taşırken postür yani duruş temel esastır. Optimal postürü ve bunun nasıl korunacağını bilmek, doğru kasların çalışmasını sağlayarak yaralanmaların önlenmesine yardımcı olacaktır"

Yurthaber 17-10-2022 17:04

Öğrencilerin nadir hastalıklar için geliştirdiği çözüm önerileri RaDiChal22'de yarıştı

Üsküdar Üniversitesi TRGENMER Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Cihan Taştan öncülüğünde yürütülen yarışmanın 3'üncüsüne 19 takımdan 100'e yakın öğrenci katıldı

Yurthaber 15-10-2022 20:45

Üsküdar Üniversitesi

Üsküdar Üniversitesi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Üsküdar Üniversitesi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan'dan ebeveynlere tavsiyeler:

"Çocuğa yapılacak en büyük kötülüklerden birisi onun her dediğini yapmaktır. Örneğin çocuk ağlayarak çikolata istiyor ve anne hemen veriyor. Bunlar eğitim ve tutum hatalarıdır" -"Anne ve babalar çocuğun kahramanıdır. Onların dediğini yapmak çocuğun dünyasında kutsaldır. Annenin otoritesini ve gücünü değiştirmemek gerekiyor"

Yurthaber 08-10-2022 12:36

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan: Yaşlılık beyinden başlıyor

"Bir insan ‘Ben yaşlandım’ dediği zaman beyin kendini yaşlanma tanımlamasına sokuyor. Onunla ilgili pozisyon alıyor, onunla ilgili kaçınmalara başlıyor. Onunla ilgili bağlantılar kuruyor ve algılamalar yapıyor"

Yurthaber 01-10-2022 13:27

Dezenformasyona karşı yeni medya okuryazarlığı artırılmalı

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gül Esra Atalay: - "Kontrolsüz ve denetimsiz mecralar olan sosyal medya mecralarında yalan haber, yanlış bilgi ve dezenformasyon problemleri söz konusu" - "Toplumun her kesiminin, yeni medya okuryazarlık düzeyinin artırılmasına yönelik sosyal politikaların geliştirilmesine ihtiyacı var"

Yurthaber 28-09-2022 11:48

Al- Mizan: Dünya Çevre Sözleşmesi kamuoyuna tanıtıldı

İlk taslağı dünyada 300'den fazla İslami kurumla paylaşılan sözleşme metni, İslam Dünyası Çevre Bakanları Konferansına ardından Birleşmiş Milletler Sekretaryasına sunulacak

Yurthaber 26-09-2022 15:09

Üsküdar Üniversitesi'nden alzaymır, nedenleri ve tedavi yöntemlerine ilişkin değerlendirme

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan: - "Alzaymır hastalığı dünyanın gelecekteki en önemli halk sağlığı sorunu olmak üzere" - "Kişi yatkınlık genleri taşıyorsa, ailede de depresyon varsa ve aynı zamanda depresyon tedavisiz kalmışsa alzaymır için risk olabilir"

Yurthaber 25-09-2022 12:31

Dil öğrenmede kritik yaş 4

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Özlem Oğuz: - "4 yaşını tamamlamış olan bir çocuğun ana dilde yer alan sesleri doğru bir şekilde üretmesi ve konuşmalarının aile harici bireyler tarafından da anlaşılabiliyor olması gerekiyor"

Yurthaber 19-09-2022 16:41

Üsküdar Üniversitesi'nden dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu ve bağımlılık değerlendirmesi

Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan: - "DEHB’nin üç alanı var. Bunlar, dikkat eksikliği, dürtüsellik ve hiperaktivite .DEHB’de bazen hiperaktivite baskın oluyor, bazen dürtüsellik baskın oluyor, bazen ikisi birleşik olabiliyor ama dikkat eksikliği ve hiperakvitie çoğu zaman beraber görülüyor"

Yurthaber 17-09-2022 10:04

Üsküdar Üniversitesi'nde 9. mezuniyet töreni

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Üsküdar Üniversitesi ailesinin salgından sonraki ilk mezuniyet töreninde bir araya geldiğini hatırlattı

Yurthaber 08-09-2022 15:58

Uzmanından kulakta kaşıntı, ağrı ve akıntı kulak mantarının habercisi olabilir uyarısı

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi KBB Uzmanı Op. Dr. Ali Rahimi: - "Eğer yanında farklı bir muayenede bulgu yoksa kulak kaşıntısı herhangi bir tedavi içermez. Yeter ki kulağınızı silmeyin, temizlemeyin, kurulamayın, kaşımayın, karıştırmayın. Kulağın içine kulak çubuğu ya da yabancı bir cisim sokmayın"

Yurthaber 06-09-2022 11:34

Uzmanından gıda katkı maddeleri doğru miktarda kullanılmalı uyarısı

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Gıda Teknolojisi Program Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Salih Tuncay: - "Renk değişimlerini geri kazandırmak veya daha cazip renklerde gıdaların üretilmesini sağlamak için kullanılacak renklendirici gıda katkı maddeleri tüketiciyi yanıltmayacak şekilde olmalı ve özellikle otoriteler tarafından belirlenen ve gıdalarda kullanımına izin verilen maddelerin izin verilen dozlarında kullanılmaları son derece önemli bir konudur"

Yurthaber 05-09-2022 14:39

Prof. Dr. Nevzat Tarhan'dan narsisizm ve ego değerlendirmesi:

"Egoizm bir davranış kalıbıdır, narsisizm ise kişilik biçimidir. Her narsist egoisttir ama her egoist narsist değildir. Herkes zaman zaman egoist olabilir ama narsisist demek için diğer kişilik özelliklerinin de kişide olması lazım"

Yurthaber 03-09-2022 11:56

Sağlığı koruma hizmeti, tedavi hizmetinden önce geliyor

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur: - "Kaybedilen sağlığın geri kazanılmaya çalışılması, fiziksel ve ruhsal sıkıntılar, mali külfet getirmektedir ve bazen de sağlık geri kazanılamamaktadır" -"20. yüzyılın ikinci yarısında dünyaya ortalama ömür olarak toplam 30 yıl armağan edilmiş, bunun sadece 4 yılı tedavi hizmetlerindeki başarılarla elde edilmiş geri kalan 26 yıllık ortalama ömür uzaması halk sağlığının başarısı olarak tarihe geçmiştir"

Yurthaber 02-09-2022 12:52

Uzmanından kaza bölgesinde izleyici olma davranışı acilen terk edilmeli değerlendirmesi

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan: - "Kaza bölgesinde izleyici olarak bulunmak çok yanlıştır. Burada olduğu gibi vefat veya kişinin ömür boyu engelli olarak kalmasına sebep olabilir. Bundan acilen toplum olarak vazgeçmeliyiz"

Yurthaber 24-08-2022 12:41

“İyicillik ve Kötücüllük Ölçeği”nde Türkiye sınırın altında kaldı

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve Doç. Dr. Aylin Tutgun Ünal tarafından geliştirilen ölçeğe yönelik analizlere bakıldığında, günde 1 saatten az sosyal medya kullananlar ile 4-6 saat ve 7 saatten fazla kullananlar arasında fark bulundu

Yurthaber 09-08-2022 16:54

Gereksiz ilaç kullanımı sağlık okuryazarlığı ile önlenebilir

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Eczane Hizmetleri Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sultan Mehtap Büyüker: - "İlaç kullanıcılarının, doğru ilacı, doğru zamanda, doğru miktarda, doğru şekilde kullanmaları ve muhafaza edebilmeleri için sağlık okuryazarlığına sahip olmaları gerekiyor" - "İlaç harcamalarındaki artış, kurumları çeşitli önlemler almaya yönlendirdi. Bu uygulamalardan en önemlisi ise akılcı ilaç kullanımının yaygınlaştırılmasıdır"

Yurthaber 05-08-2022 16:00

Spor yaparken sıcak hava ve neme dikkat edilmeli uyarısı

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Deniz Demirci: -"Özellikle sıcak ortamda egzersizin vücudumuza ek yük yetireceği unutulmamalı. Çünkü hem egzersiz hem de sıcak hava vücut ısısını yükseltecek, bulunulan ortamdaki nem oranı yüksekse stres daha da artacaktır. Yüksek ısı ve nem, egzersiz yapan vücutta hipertermi ve dehidrasyon sorunlarına yol açarak performansın olumsuz etkilenmesine neden olacaktır"

Yurthaber 04-08-2022 15:48

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi'nden Avrupa'da staj imkanı

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Asil Özdoğru: - "120'den fazla kurumla Erasmus+ anlaşması olan fakültede, öğrenciler ister öğrenim amacıyla isterse staj amacıyla bir yıla kadar Avrupa'ya hibe alarak gidebiliyor"

Yurthaber 02-08-2022 13:06

Üsküdar Üniversitesi'nden bağımlılık tedavisinde kriz yönetimi değerlendirmesi:

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan: - "Kişi, tedavi sonrasında stres yönetimini öğrenirse, böyle durumlarda herhangi bir şekilde madde isteği geldiği zaman ne yapacağını biliyor. Kişinin kriz anını yönetebiliyor olması gerekiyor ki hastanede bunu yapıyoruz"

Yurthaber 30-07-2022 10:39

Üsküdar Üniversitesi'nden iş bulma kolaylığı sağlayan meslek önerileri

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mesut Karahan: - "Hayata atılmak isteyen öğrenciler için uzun bir üniversite eğitimi yerine 2 yıl gibi kısa bir sürede iş bulma kolaylığı sağlayan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun tercih edilmesi sağlık sektörü içerisinde istihdam açısından önemli avantajlar sunacaktır"

Yurthaber 28-07-2022 13:47