Uskumru Restorant Haberleri

MASTERCHEF USKUMRU DOLMASI TARİFİ! Uskumru dolması nasıl yapılır? İşte malzemeler

MasterChef uskumru dolması tarifi merak edildi. Somer Şef tarafından bir MasterChef Türkiye klasiği haline gelen yemek nasıl yapılıyor programın izleyicileri tarafından araştırılıyor. Peki, Uskumru dolması nasıl yapılır? İşte malzemeler

Yemek 2023-12-03 20:39:41

'Böyle giderse sadece fotoğraflarda göreceğiz' Marmara'daki o tehlikeye dikkat çekti! 'En son denizdeydi artık yok'

Türkiye’de avlanan su ürünleri miktarı azalırken sezonun kapanmasına günler kala balıkçılar beklediklerini bulamadı. Olumsuz gidişatta aşırı avlanma ve deniz kirliliğine işaret ediliyor. İ.Ü. Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve TÜDAV Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk, tehlikeye dikkat çekip “En son kalkan balığı Marmara Denizi'ndeydi artık yok, uskumru, kolyoz, orkinos, dil balığı, kırlangıç yok" dedi. Balıkçı Erkan Sarıyaprak, "Böyle giderse balıkları sadece fotoğraflarda göreceğiz" dedi.

Haber 2023-04-08 13:01:29

Balık yağı faydaları nelerdir, nasıl kullanılır? Balık yağı ne işe yarar, nelere iyi gelir?

Balık yağı vücudun ihtiyaç duyduğu omega-3 yağ asitlerinin en iyi doğal kaynaklarından biridir. Balık yağı somon, uskumru, sardalye, ton balığı gibi yağlı balıkların karaciğerlerinden veya dokularından elde edilir. Omega-3 yağ asitleri, kalp sağlığı, beyin fonksiyonu, görme, inflamasyon kontrolü, bağışıklık sistemi gibi birçok fayda sağlar. Peki, balık yağı faydaları nelerdir, balık yağı kullanmak neye iyi gelir?

Haber 2023-03-17 16:38:54

Restoran nasıl yazılır, restoran yazımı nasıl olmalıdır? Restoran mı restorant mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Restoran kelimesi belli bir miktarda ücret karşılığında yemek ve içecek servisi yapılan, müşterilere hizmet sunulan yere verilen isimdir. Restoran kelimesi yerine sıklıkla lokanta kelimesi de kullanılır. Restoran Türkçeye Fransızcadan geçmiştir ve restaurant (canlandırıcı, güç veren, lokanta) kelimesinden türemiştir. Bu kelime aynı zamanda "restaurer" yani restore etmek kelimesi yenilemek, onarmak anlamındaki kelimeden türetilmiştir. Peki, restoran yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 2023-02-17 11:10:26

Şifa deposu: Uskumru tarifi! Fırında uskumru nasıl yapılır?

Taze balığın lezzeti hiçbir yemekten alınmıyor. Oldukça pratik bir şekilde hazırlanan balıkların en lezzetlileri arasında yer alan uskumruyu fırında yaparak sofranızı renklendirebilirsiniz. İştah kabartan uskumru tarifini kesinlikle denemeniz gerekiyor.

Yemek 29-01-23 15:43

Şifa deposu: Uskumru tarifi! Fırında uskumru nasıl yapılır?

Taze balığın lezzeti hiçbir yemekten alınmıyor. Oldukça pratik bir şekilde hazırlanan balıkların en lezzetlileri arasında yer alan uskumruyu fırında yaparak sofranızı renklendirebilirsiniz. İştah kabartan uskumru tarifini kesinlikle denemeniz gerekiyor.

Yemek 29-01-23 15:43

MasterChef uskumru tarator tarifi! Balık sevmeyenlerin bile favorisi olacak uskumru tarator nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye yarışmasında 19 Aralık Pazartesi günü uskumru tarator tarifi yapılacak. Danilo Zanna, Mehmet Yalçınkaya ve Somer Sivrioğlu'nun jüriliğini yaptığı MasterChef'in her bölümü ilgiyle takip ediliyor ve tarifler deneniyor. Ekran başından leziz uskumru taratoru gören izleyiciler 'Uskumru tarator nasıl yapılır?' aramalarında bulunuyor. İşte nefis uskumru tarator tarifi...

Yemek 19-12-22 18:04

Balığın en lezzetli hali: Uskumru dolma tarifi! Uskumru dolması nasıl yapılır?

Kış aylarında her hafta sevilerek tüketilen balıklar hem faydaları hem de lezzetleriyle gönüllere taht kuruyor. Klasik ızgara ve kızartma balık tariflerinden sıkılanlar yeni tarifler arıyor. Uskumru dolma tarifi eşsiz lezzetiyle yiyen herkesi şok ediyor. Misafirlerinizi şaşırtmak istiyorsanız kesinlikle uskumru dolmasını denemelisiniz.

Yemek 11-12-22 13:26

Son Dakika: Kuzey Marmara Otoyolu'nda zincirleme kaza! Yaralılar var

Son dakika haberi: Kuzey Marmara Otoyolu Uskumru mevkii Ankara istikametinde feci bir zincirleme kaza meydana geldi. iki otomobil ile bir yolcu otobüsünün karıştığı korkunç kazada, 11 kişi yaralandı. Öte yandan olayı yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Haber 31-07-22 16:09

Uskumru dolması ne demek? Uskumru dolması birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler, anlam kayması veya tür kayması yoluyla ortaya çıkabilirler. Anlam kayması ile oluşan birleşik kelimelerin içerisindeki sözcükler gerçek anlamlarını yitirirken, tür kayması ile oluşan birleşik kelimelerin içerisindeki sözcüklerin türü değişir. Birleşik kelimeler bu sayede yeni sözcüklere dönüşür ve yeni anlamlara sahip olurlar. Uskumru dolması birleşik kelimesi de bunlardan bir tanesidir. Uskumru dolması ne anlama gelir?

Egitim 23-05-22 19:38

Uskumru ne demek? Uskumru kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Gündelik yaşamın bir parçası da kelimelerdir. Derdimizi anlatmak için gün boyunca kullandığımız sayısız kelime, TDK tarafından yapılan detaylı incelemeler sonucunda dilimizde kabul görmüş ve hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. Uskumru kelimesi için de yapılan araştırmalar, kelimenin anlamını merak edenler için yayımlanmıştır. Uskumru ne demektir?

Egitim 23-05-22 19:38

Dün gece MasterChef'te kim elendi? MasterChef'te duygusal anlar 'Psikolojik sorunlar yaşadım'

MasterChef Türkiye'nin 2 Ocak Pazar akşamı yayınlanan yeni bölümünde eleme heyecanı yaşandı. Finale doğru adım adım giden MasterChef'te bu hafta eleme adayı olan Burcu, Hasan ve Tahsin tezgah başına geçerek şeflerin istedikleri yemekleri en iyi şekilde yapmaya çalıştı. Yarışmacılar iki ayrı turda en yüksek puana ulaşmak için mücadele etti. Yarışmacıların kaderini ise uskumru dolması belirledi. Tadımlardan sonra ise ünlü şeflerin verdiği puanlar toplandı ve MasterChef'ten elenen isim belli oldu.

Magazin 03-01-22 08:13

Lüfer bollaştı, fiyatı 100 liraya düştü! Bu balıklar müsilajın içerisine girmez

Çanakkale’de, denizlerde 1 Eylül itibarıyla kalkan av yasağının ardından lüfer de yüzünü göstermeye başladı. Denizlerin prensi olarak bilinen ve 140 lira bandında satılan lüferin kilosu 100 liraya düştü. 38 yıldır balıkçılık yapan Tuncay Dinç,"Balık müsilajın içerisine girmez. Bunlar su üstü balığı. Müsilaj kıyıda olur. Bunun içine sardalya, uskumru, istavrit, hamsi, palamut, lüfer girmez." dedi.

Finans 29-09-21 11:31

Fiyatı düşen uskumru tezgahların en çok tercih edilen balığı oldu

Fiyatı düşen uskumru tezgahların en çok tercih edilen balığı oldu

Yurthaber 09-02-21 14:26

Aylara göre balık yeme rehberi... 2021 Ocak ayında hangi balık yenir? İşte aylara göre yenilecek balık türleri!

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Ocak ayında hangi balık yenir araştırılmaya başlandı. Ocak ayı balık mevsiminin arttığı aylardan birisidir. Hem düşük gelirli hem de yüksek gelirli vatandaşların mutfağına severek aldığı balığın mevsiminin gelmesiyle, hangi ayında hangi balık türü yenir merak ediliyor. Ocak ayında hangi balık lezzetli olur? Ocak ayında; palamut, lüfer, uskumru ve hamsi çok lezzetlidir. Peki Ocak ayında hangi balık tutulur? İşte aylara göre balık yeme rehberi...

Haber 29-12-20 10:34

Yeşilyurt Belediyesi Çilesiz semt pazarı ve yaşam merkezi hızla yükseliyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Semt Pazarı, Sosyal Yaşam Alanları, Restaurantı ve Spor Mekanlarına sahip Çilesiz Semt Pazarı ve Yaşam Merkezi’nin Yeşilyurt’un gelişen kimliğine farklı ve özel değerler katacağını söyledi.Çilesiz Semt Pazarı ve Yaşam Merkezinin inşaat alanında incelemelerde bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt’un hızla gelişen bölgelerinden Tecde ve Çilesiz’in birleşme noktasında hizmete sunacakları Semt Pazarı ve Yaşam Merkeziyle bölgeye yeni bir yaşam alanı kuracaklarını aktardı.Yeşilyurt’un geleceğine güzel eserler bırakmaya devam ettiklerini belirten Çınar, pazar alanı, sosyal ve sportif mekanları, lokantası, dinlenme alanları ve çevre düzenlemesiyle 7’den 70’e tüm vatandaşlara hitap edecek kaliteli bir projeyi Yeşilyurt’luların hizmetine sunacaklarını ifade etti.Çilesiz Semt Pazarı ve Yaşam Merkezinin Yeşilyurt’ta devam eden değişim sürecine farklı bir değer katacağını anımsatan Başkan Çınar, “Geleceğe yönelik çok değerli bir eser olan bu projemizin, 3.992 metrekaresi Semt Pazarı, 200 metrekaresi Millet Kıraathanesi, 240 metrekaresi Restorant, 395 metrekaresi Fıtness Salonu, 300 metrekaresi Çocuk Oyun Alanı, 222 metrekaresi Dükkânlar, 794 metrekaresi ortak kullanım alanları, 1.482 metrekaresi 118 araçlık Açık Otopark, 844 metrekaresi yürüyüş alanları, 5.945 metrekaresini ise peyzaj ve yeşil alan olarak Malatya ve Yeşilyurt’a kazandıracağız” şeklinde konuştu.Başkan Çınar, bölgeye farklı bir dinamizm ve güzellik kazandıracak olan projenin, semt pazarı ve yaşam merkezlerine örnek gösterilecek değerli bir yatırım olduğunu vurgulayarak, “Yeşilyurt’umuzun değişen ve gelişen kimliğine büyük katkılar sağlayacak mimari yapıya, görselliğe ve konsepte sahip olan bu projemiz sayesinde Malatya’mıza ve Yeşilyurt’umuza yeni bir yaşam alanı kuracağız.

Yurthaber 01-12-20 12:29

Lüfer ve uskumru mevsimi... 2020 Aralık ayında hangi balık yenir? İşte aylara göre yenilecek balık türleri!

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte aralık ayında hangi balık yenir araştırılmaya başlandı. Aralık ayı balık mevsiminin arttığı aylardan birisidir. Hem düşük gelirli hem de yüksek gelirli vatandaşların mutfağına severek aldığı balığın mevsiminin gelmesiyle, hangi ayında hangi balık türü yenir merak ediliyor. Aralık ayında hangi balık lezzetli olur? Balık tutmayı sevenler için hazırladığımız, aralık ayı hangi balık tutulur detayları haberimizde.

Haber 26-11-20 15:58

İhmal etmeyin! Somon, uskumru, sardalya...

Bebeğin ilk yaşının fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından çok önemli olduğunu ifade eden Medical Park Ordu Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ezgi Gizem Yüce, bebeklerin gelişimi için anne sütünün tek başına D vitamini için yeterli olmayacağını savundu. Uzm. Dr. Ezgi Gizem Yücen, bebeğin takviye olarak alması gereken tek vitaminin D vitamini olduğunu söyledi.

Kadin 23-11-20 10:42

Uskumru dolması nasıl yapılır? Uskumru dolması tarifi nedir? İşte Somer Şef'in tarifiyle MasterChef uskumru dolması

Uskumru dolması, MasterChef son bölümde eleme turunda yarışmacılardan istenen yemek oldu. Şef Somer Sivrioğlu'nun özel tarifi sonrasında yarışmacılar uskumru dolmasını en iyi şekilde yapabilmek için tezgah başına geçti. Peki uskumru dolması nasıl yapılır? İşte MasterChef uskumru dolması tarifi ve malzemeleri.

Yemek 22-11-20 23:44

Hamsi ve uskumru mevsimi... Kasım ayında hangi balık yenir? Hangi balık hangi ayda yenir? Kasım ayı hangi balık mevsimi?

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte kasım ayında hangi balık yenir araştırılmaya başlandı. Kasım ayı balık mevsiminin arttığı aylardan birisidir. Hem düşük gelirli hem de yüksek gelirli vatandaşların mutfağına severek aldığı balığın mevsiminin gelmesiyle, hangi ayında hangi balık türü yenir merak ediliyor. Kasım ayında hangi balık lezzetli olur? Balık tutmayı sevenler için hazırladığımız, kasım ayı hangi balık tutulur detayları haberimizde.

Haber 02-11-20 15:35

Kütahya’da restoran sahibine silahlı saldırı

Kütahya’da, silahlı saldırıya uğran restorant sahibi bacağından yaralandı.Olay, Kütahya-Afyonkarahisar karayolu üzerinde bulunan bir restoranda meydana geldi.Edinilen bilgiye göre, işletme sahibi A.T.

Haber 30-09-20 01:06

Eskişehir’de kaçak içki operasyonu

Eskişehir’de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla bir restoran ve manavda sahte içki üretimi için kullanılmak üzere 11.8 litre etil alkol ele geçirildi.Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Tepebaşı İlçe Jandarma Komutanlığı, Hisar Mahallesi’nde bulunan bir restorant ve Hasan Polatkan Bulvarı üzerinde bulunan bir manavda sahte içki üretiminde kullanılmak üzere kaçak etil alkol bulunduğu tespit edildi.

Haber 28-09-20 16:25

Ertelenen şampiyonluk 12 Şubat’ta kutlanacak

Muğla Birinci Amatör Küme Ligi B Grubu’nu şampiyon olarak tamamlayan Milas Gençlikspor Kulübü’nün ertelenen şampiyonluk kutlamasının 12 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirilmesine karar verildi.Muğla Birinci Amatör Küme Ligi B Grubu’nu şampiyon olarak tamamlayan, önümüzdeki yıl Muğla Süper Amatör Küme’de Milas’ı temsil edecek olan Milas Gençlikspor Kulübü’nün şampiyonluk kutlama programının tarihi belli oldu.Elazığ’da meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen, birçok kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olan depremden dolayı, ertelenen programın 12 Şubat Çarşamba günü gerçekleşeceğini belirten Milas Gençlikspor Kulübü Başkanı Ersin Köksal, “etkinliğimiz saat 19.30’da Mylasa 48 Restorant & Catering’de düzenlenecek.

Yurthaber 03-02-20 16:33

Ertelenen şampiyonluk 12 Şubat’ta kutlanacak

Muğla Birinci Amatör Küme Ligi B Grubu’nu şampiyon olarak tamamlayan Milas Gençlikspor Kulübü’nün ertelenen şampiyonluk kutlamasının 12 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirilmesine karar verildi.Muğla Birinci Amatör Küme Ligi B Grubu’nu şampiyon olarak tamamlayan, önümüzdeki yıl Muğla Süper Amatör Küme’de Milas’ı temsil edecek olan Milas Gençlikspor Kulübü’nün şampiyonluk kutlama programının tarihi belli oldu.Elazığ’da meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen, birçok kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olan depremden dolayı, ertelenen programın 12 Şubat Çarşamba günü gerçekleşeceğini belirten Milas Gençlikspor Kulübü Başkanı Ersin Köksal, “etkinliğimiz saat 19.30’da Mylasa 48 Restorant & Catering’de düzenlenecek.

Yurthaber 03-02-20 16:33

Adana'da 300 polisle sahte içki denetimi

ADANA'da, 300 polis, yeni yıl öncesi içki satışının yapıldığı restorant ve barlarda denetim yaptı.

Haber 15-12-19 11:47

Adana'da 300 polisle sahte içki denetimi

ADANA'da, 300 polis, yeni yıl öncesi içki satışının yapıldığı restorant ve barlarda denetim yaptı.

Haber 15-12-19 10:24

Balıkta uygun fiyat, yüksek arz için yasaklara riayet uyarısı

Çanakkale Merkez 1 No'lu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Özkurnaz: - "Şu anda lüferin kilogramı 130 liraya kadar çıkıyor. Çipura 80, uskumru 50, en ucuz ürünümüz kupa balığı da 20 liradan satılıyor. Balıkçılıkta bu sene beklediğimizi bulamadık" - "Önümüzdeki dönemde bakanlığımızın koymuş olduğu yasaklar daha da çok önem arz etmekte. Yasaklara uyulması halinde hem balık fiyatlarının düşeceğine hem de daha çok balık yakalanacağına inanıyoruz"

Yurthaber 11-12-19 11:50

İpe asılarak kurutulan lezzet; uskumru çiroz

ÇANAKKALE'nin Gelibolu ilçesinde, Rumlardan kalma tarifle uskumru balığından üretilen çiroz, aradan 100 yıl geçmesine rağmen sofraların vazgeçilmez lezzeti olmaya devam ediyor.  Gelibolu ilçesinde Rumlardan kalma 100 yıllık lezzet çiroz, uskumru balığından yapılıyor.

Haber 04-12-19 12:56

Uskumru çiroz nasıl yapılır? İpe asılarak kurutulan lezzet...

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, Rumlardan kalma tarifle uskumru balığından üretilen uskumru çiroz, aradan 100 yıl geçmesine rağmen sofraların vazgeçilmez lezzeti olmaya devam ediyor. Uskumru çiroz nasıl yapılır diyenler için ustasından açıklama geldi.

Yemek 04-12-19 11:45

İpe asılarak kurutulan lezzet; uskumru çiroz

ÇANAKKALE'nin Gelibolu ilçesinde, Rumlardan kalma tarifle uskumru balığından üretilen çiroz, aradan 100 yıl geçmesine rağmen sofraların vazgeçilmez lezzeti olmaya devam ediyor.  Gelibolu ilçesinde Rumlardan kalma 100 yıllık lezzet çiroz, uskumru balığından yapılıyor.

Haber 04-12-19 11:04

Havalar soğudu balık tezgahları şenlendi

Samsun'da hava sıcaklıklarının düşmesi ve deniz suyunun soğumasıyla  tezgâhlar hamsi, mezgit, uskumru ve istavritle şenlendi.

Haber 01-11-19 16:24

Havalar soğudu balık tezgahları şenlendi

SAMSUN'da hava sıcaklıklarının düşmesi ve deniz suyunun soğumasıyla tezgâhlar hamsi, mezgit, uskumru ve istavrit ile şenlendi.

Haber 01-11-19 15:51

Farklı tatları birleştiren mekan: Osmanlı Tulumbacısı

Kayseri’de 2 yıldır faaliyet gösteren Osmanlı Tulumbacısı, 8 farklı tulumba çeşidinin yanı sıra bistro kafe olması özelliğiyle de vatandaşların uğrak mekanı oldu.2 yıldır Kayseri’de faaliyet gösterdiklerini ve Türkiye genelinde 56 şubelerinin olduğunu söyleyen Osmanlı Tulumbacısı Kafe Restorant Kayseri Şubesi İşletme Sahibi Mehmet Soğman, sadece tulumba satışı yapmadıklarını, ayrıca mekanın bistro kafe olarak hizmet verdiklerini söyledi.

Yurthaber 28-10-19 09:35

Balık pişirme teknikleri: Balık tüketirken 8 kritik kurala dikkat

Uskumru, sardalya, istavrit, palamut, lüfer, kefal, hamsi ve daha niceleri…Eylül ayında sezonun açılmasıyla beraber tezgahlarda çokça görmeye başladığımız, ancak tüketim olarak yetersiz kalan bir besin: Balık. Son derece yararlı olan balığı pişirirken bu hataları yaparsanız tüm besin değerlerini kaybetmesine neden olursunuz. Balık pişirmenin püf noktalarını sizler için hazırladık, buyursunlar.

Yemek 03-10-19 10:38

Beyin dostu beslenme için bu önerilere kulak verin!

Beyin sağlığı ile beslenme arasındaki doğrudan ilişkiye dikkat çeken uzmanlar, beynin sağlıklı yaşlanması için Omega3 başta olmak üzere E vitamini, C vitamini, B12 vitaminlerinin önemini vurguluyor. Vücudumuz tarafından üretilmeyen Omega 3 ve Omega 6 çoklu doymamış yağların mutlaka besinlerden alınması gerekiyor. Ceviz, keten tohumu ve özellikle somon, uskumru, hamsi ve sardalya gibi soğuk su balıkları önemli Omega3 kaynağı olarak dikkat çekiyor.

Yemek 29-07-19 15:23

Hamilelere ‘kılıçbalığı ve kral uskumru’ uyarısı

Uzmanlar artan deniz kirliliği nedeniyle deniz ürünlerine cıva ve diğer tehlikeli organik kirleticilerin bulaştığını, bu yüzden cıva birikiminin yüksek olduğu bilinen kılıçbalığı, kral uskumru gibi büyük balıklar gibi balıkların özellikle gebeler, emziren kadınlar ve küçük çocuklar tarafından tüketilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Kadin 29-07-19 09:43

Av yasağında olta balıkçısının yüzü güldü

ÇANAKKALE'de, 15 Nisan'da başlayan av yasağı, olta balıkçılarının yüzünü güldürdü. Balıkçıların kordon boyunda yakalayıp, su dolu kaplar içinde canlı olarak satışa sunduğu uskumru, kolyoz, karagöz, mercan ve istavrit gibi balık çeşitleri, büyük rağbet görüyor.  Türk denizlerinde trol ve gırgırlar için 15 Nisan'da av yasağı başladı. Yasakların ardından tezgahlarda olta balıkçılarının tuttuğu balıklar yer almaya başladı.

Haber 19-04-19 12:30

Uskumru bolluğu fiyatlara yansıdı

İğneada açıklarında balıkçılar tarafından bolca avlanan uskumru, balıkçı tezgahlarında kilogramı 15 liradan satılıyor

Yurthaber 21-03-19 12:53

Uskumru bolluğu fiyatlara yansıdı

İğneada açıklarında balıkçılar tarafından bolca avlanan uskumru, balıkçı tezgahlarında kilogramı 15 liradan satılıyor

Haber 21-03-19 12:53

Selim Kotil: İstanbul’un bütün balıkları kaçtı

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selim Kotil, “Eskiden kalkan, lüfer, uskumru bunlar Boğaz’ın balığıydı.

Haber 15-03-19 10:04

Maltepe’de bir kişi restorant çalışanını silahla yaraladı

Maltepe’de bir lokantada bir kişi, mekandaki bir çalışanı silahla bacağından vurarak yaraladı.

Haber 21-02-19 12:25

Türkiye'de 'akıllı' işler yapmak zorundayız

Boyner Grup Üst Yöneticisi Cem Boyner: - "İnovasyon özgür düşünebilen, birey olmayı hedefleyen, sürüden ayrı durmaktan korkmayan kişi ve ekiplerden çıkıyor. Farklılık ve birey olma kültürünü iş hayatına eklemeden inovasyon olmuyor" - "Perakendede başarı için kurallar çok belli. Çok güzel bir yerde dükkanınız olacak. İçini harika ürünler ile dolduracaksınız. Çok iyi servis vereceksiniz müşteriye, dekorasyon iyi olacak. Bir de cafe-restorant ekleyebiliyorsanız formu bu." - "Türkiye'de çok akıllı ve çok inovatif işler yapmak zorundayız. Yapmazsak aslında bugünün, yarının ve devamının aslında bir garantisi yok"

Finans 20-11-18 13:12

İkitaş Kanyonu’na restorant

Kütahya’nın Emet ilçesine bağlı Eğrigöz Köyünde bulunan tarihi Eğrigöz Kalesi ve 7 kilometrelik İkitaş Kanyonunda turizme yönelik yatırımlar devam ediyor.Emet Kaymakamlığı’nca yürütülen İkitaş Kanyonu Turizm Geliştirme Projesi kapsamında, bungalov evlerden sonra inşaatı yeni biten restoranı yerinde inceleyen Kaymakam Hasan Çiçek, “Burada muhteşem bir tarih ve büyüleyici bir doğa güzelliği var.

Yurthaber 19-10-18 13:52

14. Tarihi Yarımada Balık Festivali başladı

Fatih Belediyesi ve KUMDER tarafından düzenlenen festival kapsamında 8 bin kişilik uskumru, 4 bin kişilik palamut, 2 bin 500'er porsiyon istavrit, hamsi, çupra ve levrek ızgara dağıtıldı - İstanbul Valisi Vasip Şahin: -"Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yaşadığımızı iddia ediyoruz ama o üç tarafımızdaki denizden hak ettiğimiz ölçüde istifade edemiyoruz, etmiyoruz"

Haber 09-10-18 02:08

Palamut miktarında 10 kat artış

Denizlerde 1 Eylül'de başlayan av sezonunun ilk ayında Bandırma Balık Hali'ne gelen palamut miktarı geçen yılın aynı dönemine göre 14 bin çiftten 150 bin çifte çıktı - Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı: - "15 Kasım'a kadar eğer Marmara Denizi soğursa Karadeniz'deki palamut, uskumru, lüfer gibi balıklar Marmara'ya girmeye başlar"

Finans 04-10-18 11:06

İzmit’te atık yağ denetimi

İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yapılan atık yağ denetimlerde lokanta, pastane ve restorant gibi iş yerlerinde kullanılan yağların ölçümleri yapılıyor.İzmit Belediyesi çevre kirliliğine dikkat çekiyor, doğayı koruyor.

Yurthaber 24-09-18 11:46

Fatih Terim: Selahattin Aydoğdu'yu tokatladım!

Fatih Terim'in Türkiye Futbol Direktörlüğü görevinden alınmasına neden olan kebapçı davasının tutanakları ortaya çıktı. Gazeteci Atilla Türker'in paylaştığı ifadelerde "Fatih Terim mekanıma geldi, onu dövdüm" diyen restorant sahibi Selahattin Aydoğdu, dava tutanaklarında "Fatih Terim mekanıma gelip bana saldırdı, yumruk attı. Kendisinden davacıyım." ifadelerini kullandı.

Spor 27-07-18 20:24

Gölyaka’da Toptepe Mesire Alanı Yenileniyor

Gölyaka Orman İşletme Müdürlüğü Toptepe A Tipi Mesire Alanının Yenilenmesi Projesi kapsamında yapılması planlanan Restorant,...

Yurthaber 14-06-18 11:59

Geminin iskelesine çarptığı Uskumru Restoran’dan 2 milyonluk haciz talebi

İstanbul Boğazı’nda dümeni kilitlenen ‘Vitaspirit’ isimli geminin tarihi yalı ile birlikte iskelesine çarptığı Uskumru Restoran’ın işletmecisi, gemi kaptanına izafeten 2 milyon TL’lik ihtiyati haciz talebinde bulundu.Malta bayraklı Vitaspirit gemisinin 7 Nisan 2018 tarihinde Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı ile birlikte yalının yanında bulunan ve iskelesine çarptığı Uskumru Balık Restora’nın sahibi, avukatı Ali Mahir Başarır aracılığıyla İstanbul 17’nci Asliye Ceza Mahkemesine dilekçeyle başvurarak haciz talebinde bulundu.Dilekçede, “Malta bayraklı, Vitaspirit isimli ticaret gemisi, 7 Nisan 2018 tarihinde İstanbul Boğazı’ndan geçişi esnasında hakimiyetini kaybederek boğaz kenarında bulunan Uskumru Gıda İşletme Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin iskelesine çarparak müvekkilin taşınmazında maddi zarara sebebiyet vermiştir” denildi.“2 milyon TL maddi zarar meydana gelmiştir”“Vitaspirit isimli geminin, müvekkil restoranının hizmet vermekte olduğu iskele kısmına çarpması neticesinde 2 milyon TL maddi zararı meydana gelmiştir” ifadelerine yer verilen dilekçede, “Restoran, kazadan önce 135 kişilik kapasiteyle çalışmaktaydı.

Haber 13-04-18 17:10