Usta Haberleri

İşletmeler eleman bulmakta zorlanıyor, karaborsaya düştüler! Yurt dışından transfer bile yapılıyor, en düşük ücretleri...

Türkiye'de usta bulmak gittikçe zorlaştı. Firmalar eleman bulmaktan dert yanarken ustalar karaborsaya düştü. Yurt dışından usta transfer bile edilirken firmaların elaman bulma süresi 1,5 aya kadar çıktı. İşte Türkiye'de en çok personel eksikliği yaşanan alanlar...

Finans 27-03-2024 22:20

Eşine yardım olsun diye başladı... Almanya'dan bile talep yağıyor! Kendini işin ortasında buldu, usta oldu

Ordu’da yaşayan 3 çocuk annesi Saliha Öztürk, eşine yardım için gittiği atölyede mesleği öğrenmesi ile başladığı koltuk tamiri ve döşemeciliğini 26 yıldır sürdürüyor. Öztürk, Almanya’dan da sipariş alıyor. Öztürk, “Ben burada atölyede tamirat diye başladım ancak 26 yıldır epey aşama kat ettiğimi gördüm. Sosyal medya ve müşteri potansiyeli derken güzel yerlere geldik. Şu anda Almanya’ya mal gönderiyorum." dedi.

Kadin 07-03-2024 10:23

Patronla kavga edip inadına mekan açtı! Bulaşıkçı olarak başlayıp kebap ustası oldu 'Şehir dışından geliyorlar'

Sivas’in Divriği ilçesinde yaşayan Zeynep Çoban, genellikle erkeklerin yaptığı kebap ustalığı mesleğini özveri ile sürdürüyor. Bir lokantada bulaşıkçı olarak iş hayatına başlayan Çoban, şimdi ızgara başında kebap pişiriyor. 10 yıl önce bulaşıkçı olarak işe başladığı Kangal'daki bir iş yerinde kebap ustalığına terfi eden Çoban, bir gün patronuyla kavga edip inat üzerine kendi işletmesini açtığını söyledi. Orayı 6 yıl işlettiğini belirten Çoban, şu anda Divriği'deki bir iş yerinde çalışıyor.

Haber 18-02-2024 11:55

Günlük 2 bin liraya çalışmak isteyen yok! Sektör durma noktasına geldi: İlan veriyoruz, bir kişi bile aramıyor

Kalifiye eleman sorunu inşaat sektörünü vurdu, İzmir de nasibini aldı. Artık vasıfsız elemanlar da karaborsaya düştü. İnşaat ustalarının birçoğu ya deprem bölgesinde ya da yurt dışındaki projelerde çalışıyor. Hal böyle olunca 2 bin lira yevmiyeyle çalışacak usta bile bulunamıyor. Sektör temsilcileri "acil çözüm" istedi, bir de çözüm önerisi geldi.

Finans 13-02-2024 08:28

Günlüğü 2 bin liraya usta bulamayan kadın müteahhit çözümü kendinde buldu! Evlerinden alınıp öğle ve akşam yemeği de veriliyor, ama bulamıyoruz

Türkiye genelinde yaşanan işçi sıkıntı işverenleri başka alternatif üretmeye zorluyor. Sakarya'da bir kadın müteahhit usta bulamadığı için baretini taktı, harç karıştırıp malzeme taşıdı. Günlüğü 500 ila 2 bin lira arasında verilen iş için eleman bulamamaktan isyan eden Zeynep Alkan, inşaat ustalarının döviz kazanmak için yurt dışını tercih ettiğini belirtti.

Finans 05-02-2024 12:47

Görenler şaşırıp kalıyor! 'Üniversite mezunuyum' Mobilya fabrikasındaki kadın ustalar: İnsan kendine güvendikten sonra her işi yapabilir

Elazığ’da Organize Sanayi Bölgesinde mobilya fabrikasında çalışan kadın ustaların çalışma hızı ve azmi görenleri şaşırtıyor. Çalışmaları ile erkeklere taş çıkaran kadınlar, ’’Artık işçinin erkeği kadını yok’’ diyor.

Kadin 15-01-2024 11:55

Bursalı Enver usta 60 yıldır tef ve davul yapıyor

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde 60 yıl önce çırak olarak başladığı mesleği senelerdir aynı dükkanda sürdüren Enver Fiskiye'nin yakınlarıyla çalışarak ürettiği tef ve davullar kına, düğün gibi eğlencelerin yanı sıra okul etkinliklerinde kullanılıyor.

Yurthaber 04-01-2024 11:15

Vatandaşın gündemi: Asgari ücret! Yeni zam hesabı devam ederken Malatya'dan gelen haber şaşırttı! '70 bin TL'ye usta bulamıyoruz'

Senenin sonuna yaklaştıkça asgari ücret zammıyla ilgili araştırmalar da hızlandı! Sadece asgari ücret değil, emekli ve memur zamları için de süreç devam ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2. toplantısını 18 Aralık'ta yapacak. Depremin büyük bir yıkıma neden olduğu Malatya'da ise inşaat ustası bulmakta sıkıntı yaşanıyor. Firmalar, 70 bin TL'ye usta bulamadıklarını ifade etti.

Finans 13-12-2023 11:22

Eve usta çağırdı, kapıyı açan kocası gördüğü manzara karşısında şoke oldu! 'Zincir sürgü' detayı...

Evine cam balkon yaptırmak isteyen bir çocuk annesi kadın anlaştığı inşaat mühendisiyle yakınlaştı. Evde kahve içtikleri sırada diş teknisyeni olan koca eve geldi. Gördükleriyle şoka uğrayan adam derhal mahkemeye gitti. İşte film gibi olayın tüm detayları!

Haber 19-08-2023 11:49

Günlük 2 bin TL veriyorlar ama... 'Buna rağmen eleman bulamıyoruz' Böyle giderse yurt dışından getirecekler

Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği (DİSİDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Biroğlu, Diyarbakır ve birçok ilde inşaat sektöründe günlük bin 500 TL ila 2 bin TL arasında çalışacak eleman bulamadıklarını belirtti. Biroğlu, Türkiye’de işsizlik olduğuna inanmadığını ifade ederek, "Her sektörde şu anda personele ihtiyaç var" dedi.

Finans 16-08-2023 11:33

Alanya'da 16 yaşındaki genç kız, baba mesleği anahtarcılığa el attı

Antalya'nın Alanya ilçesinde babasına ait anahtar dükkanında çalışan 16 yaşındaki Dilara Züleyha İnal, yeteneği ve işine olan tutkusuyla dikkati çekiyor.

Yurthaber 10-08-2023 11:21

Ağrı'da onlarca öğrenci yetiştiren usta yarım asırdır bağlama çalıyor

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde yaşayan Türk halk müziği tutkunu 70 yaşındaki Murat Tekin, onlarca öğrenci yetiştirdiği otantik atölyesinde yarım asırdır bağlama çalıyor.

Yurthaber 31-03-2023 11:27

Mesleği şaşkına çevirdi! Kadın sıvacıyı bir gören bir daha baktı... “Yeteneklerimden şüphe duyuyorlardı”

İngiltere’de erkeklerin egemen olduğu inşaat sektöründe sıvacı olarak çalıştığını ifade ederek kısa sürede sosyal medyanın dikkatini çeken Madi Forrest, kadınlara dair geliştirilen toplumsal önyargılara meydan okudu. Sıva yapmaya gittiği inşaatlardan iş başındayken paylaşımlar yapan Forrest, “Yeteneklerimden şüphe duyuyorlardı onlara kendimi ispat ettim” dedi.

Trend 30-03-2023 09:55

'Kimse bana işsizlikten söz etmesin' diyerek isyan etti! 'Aylık 24 bin liraya hamal, 30 bin liraya usta bulamıyorum'

Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı Kırsal Boydere köyü yakınlarında zeytinyağı fabrikası işletmecisi Mehmet Cemal Şengün, işsizlik söylemlerine inanmadığını söyleyerek, günlüğü 800 TL’ye hamal, 1000 TL’ye de fabrikada çalışacak işçi bulamadıklarını belirtti. Şengün, "Kimse bana işsizlikten söz etmesin. Bir çuval zeytin yaklaşık 500 TL dağlardaki zeytinler toplanmadı. Aylık 30 bin liraya yakın para teklif ediyoruz yine de çalışacak adam bulamıyoruz. En büyük sorun çalışacak kişi olmaması" dedi.

Finans 23-03-2023 11:40

En inatçı kirleri bile siler atar! Fırın temizliği için ihtiyacınız olan tek malzeme

Mutfakta yer alan ürünlerin sık sık temizlenmesi gerekiyor. Temizliğin aksatılması kirlerin dirençli hale gelmesine neden oluyor. Özellikle fırın camı biz fark etmesek bile zamanla yağlanıyor. Bu yağların birikmesi hem hijyen hem de görsellik açısından istenmeyen durumlar yaratıyor. Ancak her evde bulunan tek malzeme ile en inatçı fırın kirlerini bile çıkarabilirsiniz.

Kadin 31-10-2022 15:08

Bergama Antik Kenti'ndeki 2 bin yıllık eserlere usta dokunuşu

Restorasyon projelerine henüz 16 yaşındayken adım atan ve nadir bulunan antik taş ustalığını yeni nesillere öğretmeye çalışan Selim Baskın, kazılarla çıkarılan çok sayıda eserin orijinal görünümüyle sergilenmesine katkı sağlıyor - Taş ustası Baskın: - "Bir günde, bir yılda yapılacak bir iş değil bu, tecrübe isteyen bir şey. Şimdi makine var ama o zamanki gibi yapmıyor"

Yurthaber 18-10-2022 11:08

Karadenizli arkadaşlar atölyelerinde 35 yıldır kemençe üretiyor

Kemençe ustası Hasan Yaman: - "Eskisi gibi kemençelere yoğun talep yok" - Arkadaşı Hüseyin Berk: - "Çırak yetiştiremiyoruz, onun için bu mesleğin yürümesi biraz zor olacak"

Yurthaber 13-10-2022 11:03

Gündüz sanayide kaportacı akşam sahnede solist

Kilis'te çırak olarak başladığı kaportacılık mesleğini 32 senedir sürdüren Osman Zembilcioğlu, aynı zamanda 25 yıldır düğün salonlarında şarkı türkü söyleyerek vatandaşların en mutlu gününe şahitlik ediyor - Zembilcioğlu: - "Her iki işimi de sevdiğim için fazla zorlanmıyorum"

Yurthaber 25-09-2022 11:12

Usta başpehlivan Recep Kara'dan genç başpehlivanlara destek

Kırkpınar başpehlivanlarından Recep Kara: - "Biz 20'li yaşlarda büyük ustalarımızı yenerek bu unvanı elde etmiştik. Bizden küçük genç başpehlivan kardeşlerimiz de ustalarını yenecek ki meslek ölmesin" - "Bu yıl Cengizhan Şimşek kardeşimiz sürpriz oldu ama aslanlar gibi çıktı, kıran kırana güreş yaptı ve başpehlivanlığı hak etti"

Yurthaber 15-09-2022 11:08

Gaziantepli lezzet ustaları GastroAntepi bekliyor

Baklava ustası Levent Aktaş: - "Birçok ülkeden ünlü şefler gelecek. Kentin tanıtımına çok büyük faydası olacak. Şehrimize ne kadar ziyaretçi gelirse işlerimiz o kadar artıyor" - Kebap ustası Mustafa Altun: - "Yurt dışından gelecek şeflerden biz bir şeyler kaparsak ve biz de bir şeyler öğretebilirsek ne mutlu bize"

Yurthaber 08-09-2022 12:00

Ailenin son demirci ustası yaşına rağmen ata mesleğinden kopamıyor

Bingöl'de 1920'li yıllardan bu yana demircilik yapan ailesinin son temsilcisi 79 yaşındaki Ziya Ayçeman: - "Yaşadığım sürece işime devam edeceğim ama benden sonra kimse yok"

Yurthaber 04-09-2022 11:36

Tokat'ın kadim el sanatı yazmacılığa ömrünün 51 yılını verdi

60 yaşındaki Ali Yeşilyayla, ıhlamur ağaçlarından üretilen kalıplara işlenen motiflerin kumaşlara baskısıyla yapılan Tokat yazmasına 9 yaşından beri emek veriyor - Ali Yeşilyayla: - "Sanatımızı bu seviyeye getirdik. Şükürler olsun, çalışana her türlü iş var, yeter ki işini temiz yap"

Yurthaber 09-08-2022 11:57

İnşaatlarda 16 yıldır çalışan karı koca, zorlukları birlikte aşıyor

Mersin'de, inşaat ustası kocasıyla harç karıp duvar yapan kalfa Nurgül Ceviz: - "4 çocuğumun geçimini inşaatlarda eşimle çalışarak kazanıyorum. Kendi paramız kendi cebimizde kalıyor, gayet mutlu ve huzurluyuz"

Yurthaber 04-08-2022 11:03

Apartmanın dış boyasını yapıyordu! 11'inci katta asılı kaldı...

Yürekleri ağza getiren olay Adana'da yaşandı. 12 katlı apartmanın dış cephe boyasını yapan bir kişi, asansör halatının kopması sonucu 11'inci katta asılı kaldı. Ölümle burun buruna gelen boyacı ustası, çığlıklarını duyanların çağırdığı itfaiye ekipleri sayesinde kurtarıldı.

Haber 26-07-2022 22:20