Uyanma Zorlugu Haberleri

Sabahları zor uyanıyorsanız dikkat! Tehlikeli hastalığın önemli belirtisi olabilir

Sabahları sıcak yataktan çıkıp işe, okula gitmek oldukça zorlayıcı olabiliyor. Sürekli ertelenen alarmlar günlük hayatımıza geç kalmamıza yol açabiliyor. Bu durum normal görülse de sürekli olarak tekrarlanması sağlık için tehlikeler hakkında uyarabiliyor. Uzmanlar sabah zor uyanma probleminin önemli bir hastalığın belirtisi olabileceğini açıkladı.

Haber 2023-05-03 09:01:12

Bu şekilde uyanıyorsanız durum ciddi! Karaciğeriniz uyarı veriyor: Hemen doktora başvurun

Uyumak gün içerisinde yorulan bedenimizi ve zihnimizi dinlendirmenin en iyi yolu olarak görülüyor. Uzmanlar düzenli uykunun ne kadar önemli olduğunu belirtiyorlar. Ancak çeşitli uyku problemleri nedeniyle birçok insan uykusunu yeterli derecede alamıyor. Toplumda sıklıkla görülen yorgun uyanma durumu sağlık konusunda büyük risk oluşturuyor.

Haber 2022-12-09 09:22:44

Uyanma ne demek? Uyanma kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkiye Türkçesi oğuz dil koluna ait olan bir dildir. Aslında Oğuz kolunun Batı Oğuz alt kolunda yer almaktadır. Bu kategoride yer alan Osmanlıcanın bir devamıdır. Türkiye Türkçesi, bu uzantıların sahip olduğu tarihsel gelişim nedeniyle farklı diller ile kelime alışverişi yapmış ve zenginleşmiştir. Uyanma kelimesi, Türkçenin zengin kelime hazinesinde bulunur. Uyanma nedir, TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 2022-05-23 19:39:57

Kahvaltı sofralarına farklı tarifler arayanlara! Mis gibi fırında yumurta içerisinde patates tarifi

Zamanın hiçbir şeye yetmemesi, iştahsızlık, geç uyanma gibi sebepler, kahvaltı yapmayan kişilerin bahanelerinden sadece birkaç tanesi. Halbuki güne muhteşem bir kahvaltı ile zinde başlamanın keyfi bambaşka! Kahvaltı sofralarını şenlendirecek, tadıyla hayran bırakacak mis gibi fırında yumurta içerisinde patates tarifi, detaylarıyla yazımızda.

Yemek 2021-12-29 09:53:08

Kesintisiz bir gece uykusu için yeni Orkid Ultra Gece Extra Plus

P&G’nin lider kadın bakım markası Orkid, yeni Orkid Ultra Gece Extra Plus ile daha iyi uyku, daha iyi sen diyerek 12 saate kadar koruma ve kesintisiz bir gece uykusu sunuyor. Islaklığı ve sızıntıyı hapseden yapısıyla da geceleri sık sık uyanma sorununa çözüm oluyor.

Kadin 22-12-21 10:30

Ramazan ayında sağlıklı uyku için 1-2 saat erken yatılması önerisi

Tüm Uyku Tıbbı ve Araştırmaları Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Vural Fidan: - "Bu yatma süresini bir anda 2 saat öne çekmek zor. Her gün 15 ya da 30 dakikalık şekilde öne çekilmesini tavsiye ediyoruz" - "Sahura kalkıldıktan sonra telefon, tablet, bilgisayar gibi mavi ışık yayan cihazların da kullanılmamasını öneriyoruz. Çünkü mavi ışık uykuya dalma ve uyanma düzenini olumsuz etkiliyor"

Yurthaber 10-04-21 11:24

Uyku apnesi belirtilerinde bu sinyallere dikkat!

Uyku apnesi belirtileri 9 sinyali ile kendini belli etse de çoğu kişi tarafından görmezden geliniyor. Ancak uyku apnesi gece ölümlerine neden olduğundan tedavinin gerçekleştirilmesi düşünüldüğünden daha büyük önem taşıyor. Sabah yorgun kalkma, baş ağrısı ile uyanma, konsantrasyon bozukluğu gibi rahatsızlıklara sebebiyet veren uyku apnesinin nedenleri neler? İşte uyku apnesi ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Haber 07-04-21 11:30

Neden kabus görürüz? Korktuğumuz için anlatmıyoruz ama...

Kabusların ya da korkutan rüyaların kişiler için bir mesaj olduğuna dikkat çeken Kişisel Gelişimi Uzmanı ve Rüya Eğitmeni Işık Elçi, uyanık yaşamda uyanma ve sorumluluk alma zamanı geldiği için, bastırılmış duygularla yüzleşme vakti geldiği için kabus gördüğümüzü söyledi.

Haber 11-01-21 18:04

Apple kendi ürettiği M1 çipiyle çalışan ilk Mac bilgisayarları tanıttı

Apple kendi ürettiği M1 çipleriyle çalışan ilk Mac bilgisayarları tanıttı. Apple M1 işlemcilerin pil ömrü, hızlı uyanma ve iOS uygulamalarını çalıştırma gibi avantajlara sahip olduğunu söylüyor.

Haber 27-11-20 00:20
big

Apple kendi ürettiği M1 çipiyle çalışan ilk Mac bilgisayarları tanıttı

Apple kendi ürettiği M1 çipleriyle çalışan ilk Mac bilgisayarları tanıttı. Apple M1 işlemcilerin pil ömrü, hızlı uyanma ve iOS uygulamalarını çalıştırma gibi avantajlara sahip olduğunu söylüyor.

Haber 11-11-20 06:52
big

’Deprem görüntülerini çocuklara izletmeyin’ uyarısı

İzmir’de yaşanan depremin en çok çocukları etkilendiğini, depremin her yaş grubu için bir travma olduğunu vurgulayan Gaziemir Belediyesinde görevli Psikolog Yeliz Yorulmaz, olaylara anlam vermekte zorlanan okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocukların depreme farklı düzeylerde tepkiler verebileceğini söyledi.Depremin insanların yaşamlarını etkilediğini, bu durumun da insan psikolojisi üzerinde birçok etki yarattığını söyleyen Psikolog Yeliz Yorulmaz, depremin çocuklarda yaratabileceği etkileri şöyle anlattı: “Depremden psikolojik olarak etkilenen çocuklarda korku, endişe, panik hali, anne babadan ayrılmayı istememe, sık uyanma, uykuda sıçramalar, kabus görme gibi uyku problemleri, iştahsızlık, aşırı yeme, dikkat dağınıklığı, ilgisizlik, öfke, üzüntü, suçluluk duygusu, donukluk, içe kapanıklık, duygusal tepkilerin azalması, ilgisiz davranma, aşırı hareketlilik, umursamazlık, alt ıslatma, tırnak yeme, parmak emme, kekeleme gibi tepkiler ya da davranışlarda gerilemeler gözlenebilir.

Yurthaber 05-11-20 11:23

Uykuya dalamıyorsanız bu hastalık sizi bekliyor olabilir!

Kısa süreli başlayan devam etmesi durumunda kronikleşen uyuyamama ve erken uyanma durumu kaygı ve depresyon habercisi olabilir.

Haber 22-09-20 16:01

Eğer her gün alarm sesi ile uyanıyorsanız dikkat! Sağlığınız bozulabilir...

Yazın gelmesiyle birlikte bozulan uyku düzeni, sabahları uyanma konusundaki zorlukları da beraberinde getirir. Sıcaklar yüzünden uykuya dalmanın zorlaşması, modern yaşamın getirdiği alarm kurma zorunluluğu... Yalnız yaşayan biriyseniz her sabah ertelediğiniz alarmın sesini birçok kez duymak artık kabusunuz haline gelmiş olabilir.

Haber 26-07-20 11:52

Eğer bunları yapmazsanız kaliteli bir uyku çekemezsiniz! Gününüzün kötü geçmemesi için...

Gün boyu enerjik hissetmeniz için ihtiyacınız olan en önemli unsurlardan biridir kaliteli uyku. Uykuya dalmada zorluk, sık sık uyanma gibi durumlar uyku problemleri olarak adlandırılıyor ve uyku kalitesini etkiliyor. Haliyle gün içerisindeki aktiviteleriniz ve duygu durumunuz da etkileniyor. Uyku problemi çekenlerin rahatlıkla kullanabileceği doğal yöntemleri yazımızda bulabilirsiniz.

Kadin 09-07-20 11:38

Gece sık uyanmalara dikkat

Uykuya dalma sorunu, erken uyanma, geç uyanma gibi gece uyanmalarının da önemli bir sorun olduğunu dile getiren Yrd.Doç.Dr.

Yurthaber 24-12-19 10:15

Uyku felci (karabasan) neden olur? Uzmandan uyarılar

Halk arasında 'karabasan' olarak bilinen, uyanma sırasında kol ve bacakları istemli hareket ettirememe ve konuşamama gibi bulgularla kendini gösteren uyku felcine, kalitesiz uyku ve stresin yol açtığı belirtildi.

Trend 17-12-19 07:54

Stres ve uykusuzluk karabasana yol açıyor

Toplumda genellikle "karabasan" olarak bilinen, uyanma sırasında kol ve bacakları istemli hareket ettirememe ve konuşamama gibi bulgularla ortaya çıkan uyku felcine, kalitesiz uyku ve stresin neden olduğu bildirildi.

Trend 16-12-19 11:01

İşitme engelliler için alarm yastık tasarladı

İşitme engelli anne ve babasının yaşadığı sorunlardan etkilenerek "Duymuyorum ama hissediyorum" projesini geliştiren 14 yaşındaki lise öğrencisi Mustafa Karataş, titreşim tabanlı "alarm yastık" üretti - Mustafa Karataş: - "Babam işe giderken uyanma sorunu oluyordu, bazen işine geç kalabiliyordu. Bu proje sayesinde işitme engelli insanların uyanma sorununu ortadan kaldırmayı hedefledim"

Haber 19-09-19 11:50

California'daki depremler

Merkez üssü Mojave Çölü olan iki depremin ardından ABD Donanmasının bölgedeki Deniz Hava Silahları Üssü tahliye edildi - Depremler, yaklaşık 100 milyon dolarlık hasara yol açtı - California Eyaleti Valisi Gavin Newsom: - "Art arda meydana gelen iki deprem, eyaletin geri kalanı için olduğu kadar ülkenin başka yerleri için de bir uyanma çağrısı olarak görülmeli"

Haber 07-07-19 10:50

Gece sık uyanmalara dikkat

Uykuya dalma sorunu, erken uyanma, geç uyanma gibi gece uyanmalarının da önemli bir sorun olduğunu dile getiren Yrd.Doç.Dr.

Yurthaber 29-05-19 11:25

Fibromiyalji nedir? Fibromiyalji belirtileri ve tedavisi nasıl olur?

Yumuşak dokuda meydana gelen romatizmal ağrılar daha çok genç kadınlarda görülüyor. Kaslarda ağrı ve hassasiyet, uyku bozukluğu, yorgunluk, halsizlik ve sabahları “tutulma” hissi ile uyanma gibi belirtiler fibromiyaljiye işaret etmektedir. Fibromiyalji, nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte eğitim ve ekonomik düzeyi ortalamanın üzerinde olan kişilerde daha sık görülmektedir.

Haber 26-11-18 13:29

Uyku apnesi inme nedeni

SBÜ Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Uyku Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Saime Füsun Domaç: - "Çalışmalarda Obstrüktif Uyku Apne Sendromu'nun, inme için kendi başına bağımsız bir risk faktörü olduğu gösterilmiştir. Yapılan çalışmalarda inme geçiren yüzde 60-70 hastada uyku apnesi saptanmıştır. İnme geçiren hastalarda uyku apnesi varlığının saptanıp tedavi edilmesinin nörolojik iyileşme üzerine de önemli katkılar sağlandığı gözlenmiştir" - "Yüksek sesle horlayan, gece nefesinde tıkanma hissiyle uyanan, gece terlemesi, sabah yorgun uyanma veya gün içi uykululuk hali gibi şikayeti olan kişilerde uyku apne sendromu akla getirilmeli. Bu hastalar uyku hastalıkları merkezlerine yönlendirilmeli ve uyku tetkiki yapılmalıdır"

Haber 27-10-18 12:04

Bruksizm tüm bedeni olumsuz etkiliyor

HALK arasında diş sıkma ya da gıcırdatma olarak bilinen bruksizmin uyku bozukluğu, yorgun uyanma, baş ve boyun ağrıları gibi belirtilerle ortaya çıktığını söyleyen Dr.

Haber 09-10-18 10:20

BM'den iklim değişikliği uyarısı

Hükümetlerarası İklim Paneli (IPCC) raporuna göre, küresel karbon emisyonları 2030'a kadar yüzde 45 azaltılamazsa ortalama sıcaklık artışı 1,5 dereceye ulaşacak - Raporun yazarlarından iklim bilimci Jim Skea: - "Küresel ısınmayı 1,5 derecenin altında tutabilmek için 21. yüzyıl boyunca atmosferdeki karbondioksiti tahliye etmemiz gerekiyor. Bunun için ağaç dikmeli, biyoenerji üretmeli ve karbon yakalama ve depolama imkanlarımızı geliştirmeliyiz" - Dünya Kaynakları Enstitüsünden Andrew Steer: - "IPCC raporu dünya liderleri için bir uyanma çağrısı. Küresel sıcaklık artışı hedefini 1,5 derecede tutabilmek için ekonomik ve sosyal sistemlerin görülmedik ölçekteki radikal bir dönüşümü gerekiyor"

Haber 08-10-18 23:10

Tatil dönüşü işe adaptasyon için öneriler

Uzmanlar, uzun bayram tatili ve yıllık izin sonrası iş hayatına uyum sağlamada zorluk çeken çalışanlara, ağır bir tempo yerine derece derece işlerin yoğunluğuna adapte olmaları ve iş temposu içinde kendilerine dinlenmek için vakit ayırmaları tavsiyesinde bulunuyor - Psikiyatrist Prof. Dr. Kemal Sayar: - "Tatil dönüşünde çok ağır bir tempoyla çalışmak yerine derece derece kendimizi işlerin yoğunluğuna muhatap edersek ve dönüşteki hayatımızda da normal iş tempomuzun içinden rahatlayabileceğimiz imkanlar yaratarak, kendimizi ara ara dinlendirmeyi başarabilirsek tatil sonrası sıkıntıları pek yaşamayız" - "En harika tatilin bile etkisi 2 ila 3 hafta sürer. O yüzden, insanın sadece tatile bel bağlamaması günlük hayatının içinde de işiyle eğlence ve dinlenme hayatını dengede tutmaya gayret etmesi lazım" - Uzman Klinik Psikolog İhsan Öztekin: - "Tatil dönüşü sık olarak baş ağrısı, uykusuzluk, sabahları yorgun uyanma, odaklanma güçlüğü, kolay sinirlenme ve tahammülsüzlük, düşük motivasyon, sosyal ilişkilerde zorlanma, öfke ve isteksizlik gibi sorunlar görülebiliyor" - "Tatil bitti diyerek eve kapanmayın. Gün içerisinde hafif yürüyüşlere çıkmak ve şehir içindeki havuza gitmek gibi tatili anımsatan etkinliklere katılmakta fayda var. Tatilin verdiği moral ve enerjinin etkisiyle işi bırakmak, iş değiştirmek gibi radikal kararlar vermekte acele etmeyin"

Haber 29-08-18 11:45

Sağlıklı Uyku İçin Odayı Havalandırın

Yaz aylarında sık görülen uyku bölünmesi, sık sık uyanma ve sabah kalkıldığında yorgun hissetme gibi...

Yurthaber 09-08-18 09:57

Gece Sık Sık Uyanmanın 20 Nedeni

Uykuya dalma sorunu, erken uyanma, geç uyanma gibi gece uyanmaları da önemli bir sorun olduğunu...

Yurthaber 20-06-18 10:26

Yorgun uyanma nedeni uyku apnesi olabilir

HORLAMA, tanıklı nefes durması, kronik yorgunluk ve gündüz aşırı uyku eğilimi ile kendisini gösteren ve gece nefes durmalarının saatte 5’in üstünde olduğu klinik duruma uykuda solunum durması hastalığı denir.  Medicana Samsun Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümünden Uzm.

Haber 22-03-18 10:41

Çocuklarda Gece Sık Uyanma

Çocukların geceleri sık uyanması, hastalık habercisi olabilir. Uzmanlar, bu durumun geniz eti büyümesi nedeniyle vücudun...

Yurthaber 05-03-18 13:01

Çocuklarda gece sık uyanma

Çocukların geceleri sık uyanması, hastalık habercisi olabilir.

Haber 05-03-18 12:08

Fındıkta 'erken uyanma' risk oluşturuyor

UFK Yönetim Kurulu Üyesi Başaran: - "Fındıkta erken uyanma söz konusu. Şu anda zarar teşkil etmiyor ama ileriki tarihlerde, özellikle Mart ayında hava durumu mevsim normallerinde dahi olsa risk oluşturdu. Bu bir gerçek" - "Çiftçilerimizin 10 Mart'a kadar, arazilerine dona karşı sigorta yaptırmalarını istiyoruz. Özellikle bu yıl hava koşullarının ürün kaybına neden olacağı konusunda öngörüler var"

Haber 21-02-18 11:08

Üzüm üreticisine 'bağlarda erken uyanma' uyarısı

MANİSA'da, Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, kentte hava sıcaklıklarının mevsim normallerini üzerinde olması nedeniyle üzüm üreticisinin bu yıl 'bağlarda erken uyanma' tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını dile getirerek, TARSİM sigortası yapılması çağrısında bulundu.

Haber 14-02-18 14:57

Üzüm üreticisine 'bağlarda erken uyanma' uyarısı

MANİSA'da, Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, kentte hava sıcaklıklarının mevsim normallerini üzerinde olması nedeniyle üzüm üreticisinin bu yıl 'bağlarda erken uyanma' tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını dile getirerek, TARSİM sigortası yapılması çağrısında bulundu.

Haber 14-02-18 13:24

Kış, depresyonu tetikliyor

Kışın güneşlenme sürelerinin azalması ve soğuk havalar nedeniyle insanların açık havaya çıkamaması hastanelere depresyon şikayetleri ile başvuruların sayısında artışa neden oluyor.Uyku düzeninin bozulması, sabahları uyanamama veya yorgun uyanma, halsizlik, iştah açılmasına bağlı gelişen kilo alma, hayattan tat almama hissi gibi şikayetlerle, kış aylarında hastanelere müracaatlar artıyor.

Haber 04-02-18 11:55

Uykuya dalamama 'kaygı' erken uyanma 'depresyon' habercisi olabilir

Gündelik hayatın yoğunluğuyla beraber maruz kalınan stres ve hastalıklar, uyku sorunlarına yol açabiliyor. Kısa süreli de olsa yaşayan uykusuzluk ilerleyen dönemlerde kronikleşebiliyor. Uykuya dalamamanın 'kaygı', erken uyanmanın ise 'depresyon'da görülen bir sorun olduğuna dikkat çeken uzmanlar, profesyonel desteğin önemine işaret ediyor. Uzmanlar, uyku hijyeni için de önemli tavsiyelerde bulunuyor.

Haber 28-01-18 15:57

Üzüm Bağlarını Buz Tuttu, Üretici Sevindi

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde üzüm bağlarının buz tutması üreticileri sevindirdi. Üreticiler, henüz bağların uyanma zamanı olmadığı...

Yurthaber 25-01-18 14:51

Geceleri Sık Uyanma Problemine Dikkat

Uykunun tüm canlılarda gözlenen doğal bir dinlenme biçimi olduğunu belirten Yrd.Doç.Dr. Rıdvan Üney, geceleri sık...

Yurthaber 25-01-18 11:20

Sonbahar yorgunluğuyla karışabilen 6 sorun

Modern çağın yoğun koşuşturmacası içerisinde pek çoğumuz yorgun olduğumuzu söylüyoruz ama hekime görünmeyi genellikle aklımızın ucundan bile geçirmiyoruz. Hele de havaların soğuyup güneşin yerini iyiden iyiye yağmura bıraktığı bugünlerde her 3 kişiden 2’sinde yorgunluk görülüyor. Yorgunluk hali sabahları zor uyanma, işe gitme isteksizliği, tüm gün uyku halinin devam etmesi ve yemeklerden sonra daha da uyku ihtiyacının artması şeklinde olabiliyor.

Haber 05-10-17 11:00

15 yıl komada kaldı, hayata döndürüldü

Fransız bilim insanları geçirdiği, bir kaza sonucu beyninde oluşan hasar nedeniyle 15 yıl komada kalan 35 yaşındaki bir hastayı uyandırmayı başardı. Bilinci 1 yıldan fazla bir süre kayıp bir hastanın tekrar hayata döndürülmesi pek ihtimal olarak görülmese de, Fransız bilim insanları 15 yıl komada kalan bir hastanın beyninde uyanma belirtileri yakalayabildi.

Haber 27-09-17 11:26

Kronik Yorgunluk Beslenme İle Aşılabilir

Memorial Kayseri Hastanesi Diyetisyeni Merve Sarptaş Büyükince, yataktan kalkmaktan zorlanma ve ağrılarla uyanma, gün içinde...

Yurthaber 13-09-17 10:06

Ramazan Ayında Uyanma Saatinizi Değiştirmeyin

Uzmanlar Ramazan ayının uzun günlere denk gelmesi sebebiyle uyku düzeni konusunda oruç tutanları uyardı.Ramazanın yılın...

Yurthaber 08-06-17 11:05

Huawei için rüyadan uyanma zamanı

Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden biri olan Huawei koyduğu zirve hedeflerinin hayli uzağında. İşte konu hakkındaki detaylar.

Haber 06-05-17 13:13

Annenin Huzursuz Ve Stresli Olması Çocuğun Uyku Kalitesini Düşürür

Çocuklarda uyku bozuklukları, sık uyanma, kabus görme ve gece korkularının pek çok nedenle ortaya çıkabileceğini...

Yurthaber 21-06-16 13:48

Gerçek Mucizeler! Her Derde Deva Detoks Suları

Ödem, gaz, şişkinlik, gün içerisinde hissedilen yorgunluk ve halsizlik, sabahları uyanma problemleri, aşırı terleme, bölgesel ağrılar ve elbette fazla kilolar gibi şikayetlerinin giderilmesinde destekleyici- olan detoks sularını evde kolayca hazırlayarak daha sağlıklı olabilirsiniz. Hadi! Yenilenin, gençleşin ve hayatın olumsuz etkilerinden arının!

Yemek 04-12-15 11:28

Medıcana Konya Hastanesi’nde Uyku Laboratuarı Açıldı

Medicana Konya Hastanesi, uykuda nefes alma zorluğu, horlama, gündüz aşırı yorgun uyanma ve uykuda nefes...

Yurthaber 07-11-15 11:46

Fransa Cumhurbaşkanı: Bu fotoğraf Avrupa'yı uyandırdı

Suriyeli Aylan bebeğin fotoğrafıyla ilgili Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande "bu fotoğraf Avrupa'yı uyandırdı, şimdi uyanma sırası Dünya siyasi yöneticilerinin, uyanmak lazım" açıklamasını yaptı.

Haber 03-09-15 17:52

Çılgın Mucit, Uyanamayan Kişiler İçin 'Yüksek Gerilimli Fırlatan Yatak' Yaptı

Uyanma vakti geldiğinde bu 'Yüksek Gerilimli Fırlatan Yatak' 'beş dakika daha demenize' izin vermiyor ve sizi gerçekten de yataktan fırlatıyor.

Trend 03-08-15 17:04

Bilecik Çiftçisinde ‘yalancı Bahar’ Endişesi’

Bilecik’in bazı yörelerde ağaçlarının Aralık ayı sonlarında meyve ağaçlarının ’uyanma’ dönemine girmesi, çiftçiyi olası bir...

Yurthaber 29-12-14 18:07

Çocuklarda Alt Islatma Tedavisinde İlk Adım Motivasyon

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Tülümen, çocuklarda alt ıslatmanın genetik, uyanma bozukluğu ve...

Yurthaber 12-11-14 11:40