Uykusuzluk Haberleri

15 dakikada etki ediyor, saatlerce kalıyor... İyi bir gece uykusu için gereken 5 şey! Dünyaca ünlü uzman açıkladı

Günümüzde pek çok kişi iyi bir gece uykusu çekememekten şikayetçi. Bu durum kişinin sosyal yaşamına etki ettiği gibi aynı zamanda sağlığını da olumsuz etkileyebiliyor. Bu nedenle dünyaca ünlü uzman Profesör Russell Foster, iyi bir gece uykusu için kaçınılması gereken 5 şeyi açıkladı. Özellikle öyle bir şey var ki 15 dakikada etkisini gösterip, saatlerce vücutta kalarak uykusuzluğa neden olabiliyor. İşte bazı yanlış alışkanlıklarınızı değiştirip size daha iyi bir uyku sunacak o yöntemler...

Kadin 24-01-2024 11:07

Mutsuz mu hissediyorsunuz? Bu vitaminlerin eksikliğinden olabilir

Günümüzde stresli yaşam koşulları, hızlı tempolu hayat tarzı ve düzensiz beslenme alışkanlıkları gibi durumlar birçok kişinin ruhsal sağlığını etkileyebilir. Eğer sürekli mutsuzluk hissiyle başa çıkmak zorunda kalıyorsanız, bu durum vitamin eksikliğinden de kaynaklanıyor olabilir.

Kadin 23-01-2024 08:16

Sabahları yorgun uyananlar dikkat! Özellikle o kişilerde görülüyor, sürekli alarm ertelemenizin nedeni bu hastalık olabilir

Gece boyunca deliksiz bir uyku çekenler buna rağmen bitkin bir şekilde uyanabiliyor. Uzmanlar bilhassa çok çalışan ve stres altındaki kişilere dikkat çekip uyarıda bulundu. Sabahları yorgun uyanmak hastalık habercisi olabilir.

Haber 11-12-2023 11:33

Evliya Çelebi'den '70 derdin devası'! Geleneksel Çin tıbbında reçete ediliyor! Fayda etmediği hastalık yok

70 derdin devası olarak bilinen ve çok eski zamanlardan beri şifa kaynağı olarak görülen meyan kökü, soğuk algınlığından mide problemlerine kadar çeşitli hastalıklara karşı ilaç oluyor. Glycyrrhiza glabra bitkisinden elde edilen bir bitki kökü olan Meyan’ın birçok hastalığa iyi geldiğini belirten Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut, şifalı bitkinin faydalarını hakkında bilgiler verdi.

Haber 10-11-2023 08:56

Diğer Haber Etiketleri

baş ağrısı nasıl geçer bamya tohumu bamya tohumu faydaları beyin tümörü belirti beslenme Doktor Ürolog Psikoloji limonlu su tarifi deprem alkol balık c vitamini haşhaş lavanta magnezyum meyan kökü muz papatya peynir portakal salatalık somon kolesterol saç dökülmesi boyun ağrısı hirsutizm ilaç Halsizlik Diş Gıcırdatma (Bruksuzim) Karbonhidrat kafein kalp hastalıkları hastalık uyku Lazer balkabağı Limon otu Evliya Çelebi Beyin Kalp‎ Karaciğer‎ Mide‎ Göz Çay Kiraz sindirim sistemi Cinsellik kahve uyuz D vitamini kış karaciğer yetmezliği terleme hafıza kaybı badem fare Horlama masaj tedavi ağda bıyık seks alerji astım Bağışıklık Sistemi baş ağrısı bronşit bunama demans diyabet epilepsi felç hipertansiyon kabızlık kalp çarpıntısı kalp krizi kan basıncı kanser kansızlık karın ağrısı kulak çınlaması mide bulantısı migren nefes darlığı obezite orgazm öksürük parkinson stres şeker hastalığı tansiyon uyku apnesi ülser yorgunluk yüksek tansiyon akşam yemeği alara d vitamin deney cilt cilt sağlığı değişiklik demans hastalığı b12 bağımlılık bağırsak bağışıklık sistemi güçlendiren besinler bakım böbrek hastalığı belirtileri böbrek hastalıkları çarpıntı neden olur bilim adamları balgam faydaları enerji gece göz altı morlukları içecekler hasar iltihap araştırma kalite kalp hastalıkları belirtileri yüksek tansiyon neden olur yiyecek yorgunluk nasıl geçer? yorgunluk sebebi yaşlı mide rahatsızlıkları mutsuzluk sebebi libidon sabah risk polikistik over tehlike sürekli esnemek ve göz yaşarması somon balığı soya fasulyesi kadın kilo verme kola ölüm uskumru ustura uyan uyarı uyku ilacı uyku problemi uykusuzluğa ne iyi gelir uykusuzluk belirtileri uykusuzluk nedenleri uyumak uyuyamamak uyuz belirtileri uyuz hastalığı uyuz hastalığı nasıl geçer uyuz hastalığı tedavisi uyuz tedavisi uzman vaka torba uyuz hastalığı nasıl bulaşır kolanın zararları tüyo zarar tip 2 diyabet tip 2 diyabet belirtileri genital bölge eo sağ çene ağrısı ayak bileğinde ödem yorgunluğa ne iyi gelir uyku açan şeyler uyumak için ne yapılır uykusuzluk zararları bamya tohumu zararları

Uykusuzluk

Uykusuzluk Hakkındaki Haberler Mynet'te. Uykusuzluk Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Sabahları yorgun kalkıyorsanız dikkat! Tüketince yeniden doğmuş gibi olacaksınız

Her akşam vaktinde yatmanıza ve yeterli uyku aldığınızı düşünmenize karşın sabahları yorgun bir şekilde uyanıyorsanız neden, vitamin eksikliği olabilir. Uzmanlar, uykusuzluğa neden olabilen 5 vitamin eksikliğine dikkat çekip tüketmeniz gereken besinleri açıkladı.

Haber 30-10-2023 07:29

Hayat iksiri olarak anılıyor! Bu doğal ilacın faydaları saymakla bitmiyor

Doğa, insanların sağlığını olumlu etkileyebilecek sayısız bitki ve besini sunar. Bu bitkiler, yüzyıllardır geleneksel tıp ve yerel tedavi yöntemlerinin bir parçası olarak kullanılıyor. Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, limon otunun stres ve balgam giderici özelliğinin yanı sıra kalp hastalıkları ile tansiyon düşürmede birebir olduğunu söyledi. Her derde deva limon otunun saymakla bitmeyen faydaları haberimizde.

Haber 27-10-2023 08:46

Tiryakiler dikkat: Sağlığınızdan olmayın! Çay içmeden önce mutlaka bilmelisiniz

Dünya genelinde en çok popüler içeceklerden biri olan siyah çay özellikle ülkemizde oldukça fazla tüketiliyor. Günün her saati sevilerek tüketilen çay sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebiliyor. İşte çay içmeden önce mutlaka bilmeniz gereken madde

Haber 15-10-2023 13:03

Araştırmalar sonucu ortaya çıktı: Ne şekilde uyuduğunuz ölüm riskinizi belirliyor!

Yaşamın en temel ihtiyaçlarından olan uyku, bazı kişilerin kabusuna dönüşebiliyor. Kişiden kişiye değişen uyku uyuma saatleri yaşam kalitesini belirleyen en önemli yapı taşlarından biri. Düzensiz uyku, bağışıklığı düşürmeden depresyonu tetiklemeye kadar pek çok probleme yol açabiliyor. Uyku, sağlığımız hakkında ipuçları da verebiliyor. Yapılan araştırmalar uyuma şekliniz ile ölüm riskiniz hakkında bağlantılı bulunduğunu ortaya çıkardı.

Haber 30-09-2023 08:59

Güne yorgun başlıyorsanız dikkat! Uykusuz kalkmanın nedeni meğer buymuş, hemen kontrol ettirin

Uzmanlar en verimli uyku saatlerinin 23.00-03.00 arası olduğunu belirtiyor. Yapılan açıklamalara göre yetişkin bir insanın ortalama 6-8 saat uyuması gereklidir. Bunlara rağmen güne enerjik bir başlangıç yapamayanları uyaran uzmanlar dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Uykusuzluğun asıl nedeni bu olabilir...

Haber 22-09-2023 07:26

Prof. Dr. Erkan Topuz 'Kendinizi hasta sanıyorsunuz ama değilsiniz' diyerek açıkladı! İşte geçmeyen yorgunluğun sebebi

Gün içerisindeki stresli anların kendimizi hep uykusuz ve yorgun hissetmemize neden olduğu düşünülür. Oldukça yoğun geçen tempoyla birlikte bir detayı herkes gözünden kaçırıyor. Prof. Dr. Erkan Topuz geçmeyen yorgunluğun sebebini bakın ne ile ilişkilendirdi...

Haber 12-09-2023 17:47

Bu belirtileri yaşıyorsanız vakit kaybetmeden doktora gidin! Böbreklerinizde sorun olabilir

Vücudumuzun en önemli organlarından biri olan böbrekler hayati önem taşıyor. Kronik böbrek hastalığı belirtileri denildiğinde ilk akla sık idrara çıkmak ve çok susamak gelse de bilinmeyen birçok belirti bulunur. Hastaların birçoğu bu belirtilere neden olan kronik böbrek hastalığını son evrede fark etmektedir. İşte herkesin bilmesi gereken böbrek hastalığı belirtileri...

Haber 07-09-2023 12:53

En sık yaşanan uyku problemleri nelerdir? Uyku problemine çözüm için hangi doktora gidilir?

Günümüzde bir çok insan farklı nedenlerle uyku problemi yaşamaktadır. Bu prolemin çözümü için farklı yolara başvurmaktadırlar. Uyku gibi yaşam standardımızı önemli ölçüde etkileyen davranışlarda yaşanan bozukluklar ve problemler insan hayatını doğrudan olumsuz yönde etkiler.

Haber 30-07-2023 21:30

Dünya bu adamı konuşuyor! 60 yılı aşkın süredir uyumuyor... “Gözlerimi kapatmak için mücadele ediyorum”

80 yaşındaki Thai Ngoc kalıcı bir uykusuzluk sorunuyla mücadele ediyor. Yaşlı adam 60 yıldır uyumadığını iddia ederek uyumak için kendisini zorladığını ve gözlerini kapatmak için her gece mücadele verdiğini söyledi.

Trend 01-07-2023 07:29

Uykusuzluğa iyi gelen çaylar, bitkisel tarifler! Aşırı uyku getiren şeyler ve bitki çayları

Kronik uykusuzluk, uzun süreli ve sürekli bir uyku sorunudur. Birçok kişi kronik uykusuzlukla mücadele eder ve bu durum fiziksel ve zihinsel sağlığı olumsuz etkileyebilir. Uzun süreli uyku eksikliği, yorgunluk, düşük enerji seviyeleri, dikkat ve konsantrasyon bozuklukları, anksiyete ve depresyon gibi bir dizi soruna yol açabilir.

Haber 30-06-2023 22:49

Hamilelikte uykusuz neden olur, nasıl geçer? Hamilelikte uykusuzluk için ne yapmalı?

Hamilelik dönemi, birçok kadın için heyecan verici bir süreç olsa da bazı zorlukları da beraberinde getirebilir. Bu zorluklardan biri de uykusuzluktur. Hamilelikte yaşanan hormonal değişiklikler, vücuttaki fiziksel değişimler ve hamilelikle ilgili endişeler, birçok kadının uyku düzenini etkileyebilir. Peki, hamilelikte uykusuzluk neden olur?

Haber 30-06-2023 22:49

Uykusuzluğa ne iyi gelir? Uykusuzluk neden olur, belirtileri nelerdir?

Uykusuzluk birçok insanın karşılaştığı yaygın bir sorundur ve yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebilir. Uyku, fiziksel ve zihinsel sağlık için önemli bir rol oynar. Ancak, çeşitli faktörler nedeniyle uyku düzenimiz bozulabilir ve uykusuzluk ortaya çıkabilir. Uykusuzluk zor uykuya dalma, uykuyu sürdürememe veya yeterli ve dinlendirici bir uyku alamama olarak tanımlanır.

Haber 30-06-2023 22:48

Uzman ürolog açıkladı! Cinsel hayatınızı mahveden 5 şey

Cinsellik hem sağlığı hem de iletişimi etkileyebiliyor. Yapılan ufak hatalar cinsellikte büyük problemlere sebep olabiliyor. Bu da partnerinizle sorunlar yaşamanıza yol açabiliyor. Uzman ürolog yaptığı paylaşımda cinsel hayatı mahveden 5 şeyi açıkladı.

Kadin 09-06-2023 10:21

Milyonlarca kişinin hayatını tehlikeye atıyorlar! Bu ilaçlar erken ölüm riskini artırıyor

Yaşadığımız sağlık problemlerini çözmek adına farklı ilaçlar kullanıyoruz. Doğru ilaç kullanımı sağlık sorunlarımızı ortadan kaldırarak yaşam kalitemizin artmasını sağlıyor. Ancak bilinçsizce kullanılan bir ilacın erken ölüm riskini yüzde 55 artırabileceği öğrenildi. Uzmanlar milyonlar kişinin kullandığı bu ilaca karşı uyardı.

Haber 09-06-2023 09:03

Uykusuzluk çekenler için bir avuç yemek bile yeterli! Vücudu tıka basa vitamin dolduruyor

Genlincikgiller familyasına ait Papaver cinsinden bir tür olan haşhaş, doğada bulunan en kuvvetli ağrı kesici olarak biliniyor. Uzmanlar, özellikle uykusuzluk ve yorgunluk problemlerine şifa olan haşhaşın birçok hastalığa da birebir geldiğini söylüyor.

Haber 04-06-2023 09:27

Uzmanlara göre kolayca uyumanızı sağlayacak 5 yiyecek! Uyku kalitesini artırıyor

Uyku problemleri gün içerisinde yorgunluğa ve dikkat dağınıklığına neden olabiliyor. En büyük uyku problemi olarak bilinen uykusuzluğa çözüm aranıyor. Uyumak için ne yapılır sorusunu araştıranlar için kolayca uyumayı sağlayacak 5 yiyecek bulunuyor.

Haber 28-05-2023 22:44

Uykusuz kalmanın zararları nelerdir? Uykusuzluğun yan etkileri nelerdir?

Uykusuzluk modern yaşamın yaygın bir sorunudur ve birçok insanın günlük yaşamını etkileyen önemli bir konudur. Uykusuzluk uyku süresinin yetersiz olması, uyku kalitesinin düşük olması veya uyandıktan sonra tekrar uykuya dalmada zorluk çekilmesi olarak tanımlanır. Uykusuzluk stres, kaygı, depresyon, fiziksel rahatsızlıklar, ilaç kullanımı, uyku düzenindeki bozukluklar ve yaşam tarzı faktörleri gibi birçok nedenden kaynaklanabilir. Peki, uykusuzluğun zararları nelerdir?

Haber 25-05-2023 21:47

Nadir görülen hastalığı yüzünden sürekli orgazm oluyor! Hayatımı cehenneme çevirdi

Orgazm olamamak birçok kadının cinsel ilişkide yaşadığı problemler arasında yer alıyor. Bu konu hakkında yapılan araştırmalarda kadınların erkeklere göre çok daha zor orgazm oldukları belirtiliyor. Ancak nadiren görülen hastalığı nedeniyle günde sayısız orgazm olan bir kadın uzun süreli zevkin de zorluklara yol açtığını söyleyerek orgazm hastalığının hayatını cehenneme çevirdiğini açıkladı.

Kadin 17-05-2023 11:06

Bu şekilde uyuyorsanız dikkat! Felç riskiniz üç kat daha fazla

Sağlıklı olmak için her yetişkinin en az 6-8 saat uyuması gerekiyor. Ancak farklı uyku problemleri nedeniyle bu saat değişim gösterebiliyor. Uyku stilimiz çeşitli hastalıklara karşı daha riskli konumda olmamıza neden olabiliyor. Yapılan araştırmalar uykuda yaşanan bir durumun felç riskinin üç kat daha fazla olduğunu işaret ettiğini belirtiyor.

Haber 13-04-2023 09:02

Deprem sonrası yaşanan uyku bozukluklarına dikkat! Önlem alınmazsa tehlikeli hastalıklara yol açabilir

Yaşanan depremler psikolojik olarak sadece depremden etkilenen bölgeleri değil tüm yurdu etkisi altına aldı. Birçok vatandaş deprem korkusu nedeniyle rahat bir şekilde uyuyamadığını paylaşıyor. Uzmanlar depremden sonra yaşanan uyku bozukluklarına müdahale edilmemesinin ciddi sorunlara neden olduğunu belirtiyor.

Haber 06-03-2023 10:11

Sakın yapmayın! Sadece bir gece bile beyni mahvederek yıllarca yaşlandırıyor

Beyin sağlığı tüm vücudu etkisi altına alıyor. Bu nedenle beyin sağlığını korumak için çeşitli alışkanlıklardan uzak durmak gerekiyor. Yapılan araştırmalar geceleri sıklıkla yapılan bir alışkanlığın beyni yıllarca yaşlandırdığını belirtiyor. Farkında olmasak bile beyin yapısında büyük değişikliklere sebep olan bu alışkanlığı hayatımızdan çıkarmak gerekiyor.

Haber 01-03-2023 17:03

Bilim adamları uyardı! Bu uyku sorununu yaşayanların kalp krizi riski çok daha fazla

Uyku vücudumuzun olmazsa olmaz ihtiyacı olarak görülüyor. Zihnimizin ve vücudumuzun dinlenmesini sağlayan uykunun düzenine dikkat etmek gerekiyor. Bilim adamları uyku problemi yaşayan kişilerin kalp krizi riskinin çok daha fazla olduğunu paylaşarak uyarılarda bulundu.

Haber 26-02-2023 09:16

Milyonlarca kişinin kullandığı ilaç sağlığı tehdit ediyor! Bunama riskini yüzde 79 artıyor

Hastalıkları ve gündelik hayatta yaşadığımız bazı problemleri gidermek için kullandığımız birçok ilaç bulunuyor. Bu ilaçlar oldukça fayda sağlasa da çeşitli yan etkileri görülebiliyor. Bazı ilaçların yan etkileri yıllar içerisinde ortaya çıkıyor. Yapılan araştırmalara göre çok sık kullanılan bir ilacın bunama riskini arttırdığı bulundu.

Haber 03-02-2023 16:44

Uykusuzluk çekenler dikkat! Bunu tüketmek hem uykusuzluğa birebir hem de tam bir hastalık savar!

Uykusuzluk son zamanlarda karşılaştığımız en büyük sorunlardan biri. Özellikle gençlerde görülen uyku sorunu hayatlarını olumsuz etkiliyor. Kış aylarında yaşanan uykusuzluk hastalığa da davetiye çıkartıyor. İyi ve doğru beslenme, bu sorunları çözmenin en önemli aşaması. Balkabağı bu sorunların çözümünde üst sıralarda yer alıyor.

Haber 02-02-2023 21:31

Önemsiz sanmayın! Her sabah yaşadığınız baş ağrılarının nedeni tehlikeli olabilir

Baş ağrıları yaşam kalitesini düşürerek temel ihtiyaçları giderirken bile zorluk yaşamaya neden oluyor. Özellikle sabahları görülen baş ağrıları güne mutsuz bir şekilde başlamaya yol açıyor. Sabahları yaşanan baş ağrıları genellikle önemsiz görülse de bu durum tehlike saçabiliyor. Her sabah yaşanan baş ağrılarının nedeni oldukça riskli olabilir.

Haber 08-12-2022 12:06

Geceleri 5 dakika içinde uyumanızı sağlayacak! Basit yemek tüyosu çok etkili

Uyku, yorgunluğumuzu gidermemizi sağlayan en temel ihtiyacımız olarak görülüyor. Yetersiz uyku çok çeşitli hastalıklara sebep olabiliyor. Uzmanlar günde yaklaşık 8 saat uyumanız gerektiğini belirtiyor. Ancak uykuya dalmak sanıldığı kadar kolay olmayabiliyor. Ne yaparsam yapayım uyuyamıyorum diyorsanız basit yemek tüyosunu deneyebilirsiniz.

Haber 01-12-2022 16:12

Sakın görmezden gelmeyin! Uzmanlar bilinmeyen ciddi kalp hastalığı belirtilerini açıkladı

Kalp hastalığı nedeniyle her yıl milyonlarca insan hayatını kaybediyor. En ciddi hastalıklar arasında bulunan kalp hastalığı hakkında bilinçli olmak hayati önem taşıyor. Uzmanlar bazı ciddi kalp hastalığı belirtilerinin görmezden gelindiğini belirtiyor. Aşağıda yer alan belirtilerden birine veya birkaçına sahipseniz doktora gitmeniz gerekiyor.

Haber 21-11-2022 09:09

Yüz tüylerini artıran fark etmeden yapılan alışkanlıklar

Yüzde çıkan tüyler kadınların en rahatsız olduğu problemler arasında bulunuyor. Yüzdeki tüylerden kurtulmak için çeşitli yöntemler deneniyor. Ancak öncelikle bu tüylerin ve kılların çıkmasını önlemek gerekiyor. Yüzdeki tüylerin çıkmasını artıran alışkanlıklar bulunuyor. İşte yüzünüzdeki kıllardan kurtulmak için uzak durmanız gereken alışkanlıklar...

Kadin 11-11-2022 13:00

Sebebi uykusuzluk değil! Hayatınız tehlike altında olabilir

Uyku gelince yaşanan belirli işaretler bulunuyor. Esnemek de genellikle uykusuzluğun yaşattığı durumlar olarak görülüyor. Ancak esnemenin tek nedeni uyku ile alakalı değil. Yapılan araştırmalar esnemeyle çok riskli sağlık sorunları arasında bağlantı olabileceğini buldu.

Haber 27-10-2022 11:40

Bu şekilde uyuyorsanız büyük tehlike altındasınız! Ölümcül hastalıklara yakalanma riskinizi artırıyor

Uyku vücudumuzun dinlenmesini sağlayan en temel ihtiyacımız olarak görülüyor. Herkesin uyku alışkanlıkları değişiklik gösteriyor. Bazı kişiler saatlerce uyuyarak uykusunu alamasa da bazılarına 5 saatin bile yeterli geldiği düşünülüyor. Ancak bu konu büyük yanılgı olarak görülüyor. Uzmanlar belirli bir saatten az uyuyan kişilerin ölümcül hastalık riskinin yüksek olduğunu vurguluyor.

Haber 20-10-2022 07:48

Sadece bir gece yapmak bile büyük hasara yol açabiliyor! Beyni mahvediyor, ölümcül sonuçlar doğuruyor

Sağlığımızı korumak adına beslenme, uyku ve hareket düzenimize dikkat etmenin ne kadar önemli olduğu her fırsatta vurgulanıyor. Uyku alışkanlıkları kişiden kişiye göre değişiyor. Yapılan araştırmalar uykunun ideal seviyede uzaklaşmasının beyinde iltihaplanmaya yol açtığını belirtiyor.

Haber 13-10-2022 10:31

Uykusuzluk problemi çekenler buraya! Bu sprey ile 5 dakika içerisinde uyuyabilirsiniz

Uyku vücudumuz için oldukça önem taşıyan ihtiyaçlarımız arasında bulunuyor. Birçok insan uykuya dalmakta zorluk çekiyor. Ancak uykuya dalmayı kolaylaştıran bazı etkili yöntemler bulunuyor. Uykusuzluğunuza çözüm arıyorsanız aşağıda yer alan spreyi deneyebilirsiniz.

Kadin 03-10-2022 12:57

Son zamanlarda büyük artış gösterdi! Geceleri uyuyamıyorsanız nedeni uyuz olabilir

Uyku sağlıklı bir vücut için en gerekli olan ihtiyaçlar arasında bulunuyor. Ancak birçok insan uyku problemleri çekiyor. En çok görülen uyku problemlerinden olan uykusuzluk yaşam kalitesinin düşmesine neden oluyor. Son zamanlarda artan uyuz vakaları uykusuzluğa neden olan etkili hastalıklar arasında bulunuyor.

Haber 30-09-2022 14:39

Her şey bir ay önceden başlıyor! Kalp krizinde bu belirtilerin önemsiz görülmesi risk taşıyor

Her yıl kalp krizi ve kalp hastalıkları nedeniyle milyonlarca insan hayatını kaybediyor. Bu sayı gün geçtikçe artıyor. Uzmanlar kalp krizinin belirtileri hakkında bilinçli olmanızın hayatınızı kurtaracağını savunuyor. Günlük hayatta yaşadığımız ve önemsiz gördüğümüz rahatsızlıklar kalp krizi belirtileri olabilir.

Haber 30-09-2022 07:33

Güneşin ninnisi ile uyku kalitenizi artırabilirsiniz

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Öztürk: - "D vitamini düzeyi düşük olan bireylerin, uyku kalitesinin düşük olduğu ve uykuya dalmakta zorlandıklarını biliyoruz" - "Güneşten yeteri kadar faydalandığımızda D vitamini düzeylerimizi olağan seviyelerinde tutabiliriz. Bu da uyku kalitesi ve sağlığını iyi yönde etkileyecektir"

Yurthaber 21-09-2022 09:56

Uyku düzeniniz bu şekildeyse dikkat! Ölümcül hastalıkta risk altındasınız

Uyku vücudun en temel ihtiyaçları arasında bulunuyor. Her gün düzenli olarak uyumak sağlık için büyük önem taşıyor. Ancak birçok insan uykusunu yeterli seviyede almıyor. Bu da ölümcül hastalıklara yakalanma riskini artırabiliyor. Uzmanlar geç uyuyan kişilerin büyük risk altında olduğunu belirtiyor.

Haber 20-09-2022 11:51

Kanser tedavisinde mucizevi etkili, diyabet düşmanı! Kendi küçük ama etkisi büyük

Bazı doğal gıdalar hastalıklara karşı koruma sağlayıp tedavisini kolaylaştırma imkanı sunuyorlar. Oldukça etkili faydaları olan gıdalar arasında soya fasulyesi de bulunuyor. Soya fasulyesinin faydaları yeteri kadar bilinmiyor. Oysa ki soya fasulyesi birçok hastalığa karşı mucizevi etkiler yaratıyor. İşte soya fasulyesi faydaları...

Haber 16-09-2022 08:15

Hiç aklınıza gelmez! Uyuma şekliniz ölüm riskinizi belirliyor

Uyku en temel ihtiyaçlarımızdan olmasına rağmen toplumda birçok kişi uyku problemi yaşıyor. Uyku sağlığımız hakkında oldukça ipucu veriyor. Yapılan araştırmalara göre uyuma şekliniz ile ölüm riskiniz hakkında bağlantılı bulunuyor.

Haber 05-09-2022 14:55

Mucizevi etkileri var! Kanserli hücreleri yok ediyor, kolesterolü düşürüyor

Bamya sevilerek yenilen sebze yemeklerindendir. Birçok faydası bulunan bamyanın tohumunun faydalarını daha önce duymuş muydunuz? Bamya tohumunun o kadar çok faydası var ki saymakla bitmiyor. Bamya tohumunun faydaları nedir? Diye merak ediyorsanız bu habere göz atabilirsiniz.

Haber 30-08-2022 15:41

Düzeninizi sağlayın: Bunlar yüksek tansiyona yol açıyor! Yüksek tansiyon neden olur?

Uyku en temel ihtiyaçlarımız arasında yer alıyor. Vücudumuzun dinlenmesini sağlayan uykunun yeterli seviyede alınmaması çeşitli hastalıklara yol açıyor. Uzmanlar uykunun kalp krizi, yüksek tansiyon gibi hastalıklar üzerindeki etkisi hakkında uyarıyor.

Haber 23-08-2022 14:37

Göz altı torbalarınızdan şikayet etmeyi bırakın! Göz altı torbalarınızdan doğal yöntemler ile çözün

Gözler tüm duygularımızı ifade etmemizi sağlıyor. Bu nedenle gözlere yapılan bakımlar oldukça önem taşıyor. Eğer ki göz altı torbalarından şikayet ediyorsanız bu probleminizi çözmek doğal yöntemlerden geçiyor. Her evde bulunan malzemeler göz altı torbalarına elveda diyebilirsiniz.

Kadin 23-08-2022 11:38

Gece 7 saatten az uyuyorsanız bunları bilmelisiniz!

Uyku vücut sistemlerini yavaşlatarak ve rahatlatarak, kalktığınızda kendinizi fiziksel olarak daha güçlü hissetmemizi sağlar. Kaliteli ve düzenli uyku kişiye enerji ve verimlilik katar. Düzenli ve sağlıklı uykunun faydalarının yanında az uyumanın zararları da merak edildi. İşte 7 saatten az uyuyorsanız bilmeniz gerekenler...

Haber 22-08-2022 20:04

Sadece 1 bardak bile zehir gibi! Kolanın zararları nelerdir?

Sağlıklı beslenmek hastalıklardan korunmak ve daha zinde olmak için oldukça önem taşıyor. Yediğimiz yiyecekler kadar içtiklerimize de dikkat etmemiz gerekiyor. Yemeklerin yanında en sık tercih edilen içeceklerden olan kola sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Kolanın zararları nedir? Merak ediyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz.

Haber 21-08-2022 09:29

Severek içtiğiniz çay sağlığınıza zarar verebilir! İçmeden önce...

Çay tüm dünyada sevilerek tüketiliyor. Ancak ülkemizde çay içme oranı birçok ülkeye göre çok daha yüksek. Oldukça fazla tüketilen çayın faydaları olsa da kahvaltılarda veya yemekte içilen çay sağlığınızı olumsuz etkileyebiliyor. Çay içmeden önce yemek saatinizi ayarlamanız gerekiyor.

Haber 11-08-2022 10:01

İyi bir gece uykusu akşam saatlerinde yememeniz gereken besinler

Uyumakta zorlanıyor musunuz? Yalnız değilsiniz. Sıcak geceler, haber döngüsü, kişisel ilişkiler veya sadece açıklanamayan uykusuzluk olsun, çoğumuz uykuya dalmak ve uyumak için mücadele ediyoruz. Uykusuzluk günlük hayatı olumsuz etkilemekle beraber bazı hastalıklarla davetiye çıkarabilir. Beslenme programınızın uyku düzeninizi bozduğunu biliyor musunuz?

Haber 30-07-2022 12:37