Uz Dr Aydin Duygu Haberleri

Ellerinde fotoğrafla geliyorlar 'Bu kadar büyük olsun' diyorlar Uygunsuz 'Botoks uygulamaları'na dikkat: Oldukça tehlikeli bir tablo

Estetik uygulamalara ilgi artarken Dermatoloji Uzmanı Dr. Duygu Yamen “Kişiler, ellerinde resimle başvurabiliyorlar, ’Dudaklarımın bu kadar büyük olmasını istiyorum’ gibi. Uygun olmayan ürünler kullanıldığında olumsuz tablolarla karşılaşıyoruz. Son günlerde en çok gündeme gelen botulismus vakaları. Bu çok yüksek dozda botoks uygulaması sonucu gelişen, oldukça tehlikeli bir tablo, yaşamı tehdit edebileceği için yoğun bakımda tedavi gerektiren bir durum” dedi.

Kadin 2024-03-18 13:12:34

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi! 14 maddede kusursuz bir cilt

Uz. Dr. Çağdaş Koç, cilt tiplerine göre bakımın nasıl yapılacağı konusunda bilgiler verdi. Peki, cilt bakımı nasıl olmalı? Farklı cilt tiplerine göre bakım nasıl yapılmalı? Cilt lekeleri, akneler, kırışıklık ve sivilce izleri nasıl geçer? İşte tüm detaylar...

Kadin 2024-02-22 10:15:20

Gördüğü videodan etkilenerek kolonyayla kendini yakan çocuk İzmir'de ameliyat edildi

Sosyal medyada gördüğü videodan etkilenerek kolonyayla kendisini yakan 9 yaşındaki çocuk, İzmir'deki Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Hastanesinde ameliyat edildi.

Yurthaber 2023-08-29 11:36:23

AYDIN TOKİ kura sonuçları açıklandı mı? Aydın Merkez, Söke, Nazilli, İncirliova 2. Etap TOKİ kura 2+1, 3+1 kazananlar listesi

TOKİ Aydın kurası çekilişleri bugün başladı. Bugün Aydın Merkez, Söke, Nazilli, İncirliova 2. Etap projelerindeki daireler sahiplerini buldu. Kura çekilişi DR Hidayet Sayın Salonu'nda yapıldı. Kura çekimi kurumun YouTube sayfası üzerinden canlı olarak yayınlandı. Peki, AYDIN TOKİ KURA sonuçları açıklandı mı? Aydın Merkez, Söke, Nazilli, İncirliova 2. Etap TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir? İşte tüm ayrıntılar...

Finans 2023-01-30 17:46:15

20'li yaşlarda başlıyor! Her 2 dakikada bir can alıyor... Dikkat: Türkiye'de 3. sırada

Dr. Öğr. Üyesi Duygu Işıl Gencer, dünyada her 2 dakikada 1 kadının rahim ağzı kanseri nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti. Türkiye'de her gün 4 kadın rahim ağzı kanseri teşhisi konulduğunu söyleyen Gencer, kanserin erken dönemde belirti vermeyebileceğini de belirtti. Hastalığın 20'li yaşlarda hafif hücresel displazi ile başladığını vurgulayan Gencer, 40'lı yaşlardan sonra da kanser aşamasına geldiğine dikkat çekti. Önlenmesinde en etkili birincil korumanın da HPV aşısı olduğunu aktardı.

Haber 21-01-23 14:30

Uluslararası Dr. Behçet Uz Çocuk Kongresi İzmir'de başladı

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Recep Akdağ: - "Türkiye gibi bir ülkede zaman zaman 'sağlık harcamaları başını aldı gitti' gibi tartışmalar oluyor ama böyle bir şey yok"

Yurthaber 23-09-22 13:24

Solunum kapasitesi kritik seviyede düşen hasta nakille sağlığına kavuştu

Akciğer nakli olan Safiye Karabulut: -"Göğsünü doldura doldura nefes almak çok güzel bir duygu. O hissi yıllardır yaşamıyordum. Herkes organ bağışı yapsın ve benim gibi hastalara derman olsunlar" - Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Akciğer Nakli Sorumlusu Doç. Dr. Ali Özdil: - "Organlar bizimle birlikte toprak olmasın"

Yurthaber 06-09-22 11:57

Geçmeyen boğaz ağrısı bel soğukluğu belirtisi

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Duygu Işıl Gencer: - "25 yaşından küçük cinsel olarak aktif kadınlar ve partnerleri bakteriyel bir enfeksiyon hastalığı olan bel soğukluğuna yakalanma riski altında. Bakteri pek çoğunda hiçbir belirti göstermeyen bakteri vücuda alındıktan sonra yaklaşık 2 ila 14 gün arasında da belirti gösterebilir"

Yurthaber 25-08-22 10:13

Stratonikeia'da 2 bin 200 yıllık kanalizasyon sistemi gün yüzüne çıkarıldı

Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt: - "Batı Cadde'deki kanalizasyon hala daha günümüzde çalışıyor. Burada biriken suların dışarıya atıldığını tespit etmiş durumdayız. Bundan sonra da kullanılmaya devam edecek" - "Bu sistem en az 2 bin 200 yıllık ve günümüze çalışır durumda ulaşması inanılmaz bir duygu"

Yurthaber 24-08-22 11:13

Avusturalya'dan memleketine dönüş yapan doktor mesleğini Midyat'ta sürdürecek

Yaklaşık 40 yıl yurt dışında doktorluk yaptıktan sonra döndüğü ilçede aile hekimi olarak görev yapacak Dr. Zeki Sağdıç: - "Beni buraya çeken asıl mesele vatanıma hizmet etmekti. Midyat'ta başlamak çok güzel bir duygu. Hep hayalimdi, bu hayalimi gerçekleştirmiş oldum"

Yurthaber 03-07-22 15:19

Evliliğin temeli güven duygusuna dayanıyor

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan: - "Psikiyatri alanında kullanılan stres doğuran hayat olayları ölçeğinde ilk sırada eşin aldatması, ikinci sırada ise eş ölümü geliyor. İnsanı en çok strese sokan ve hazmedemeyeceği şey eşinin aldatmasıdır. İhanete uğramak çok büyük bir yaradır" - "Sevgi olmayan yerde güven de oluşmuyor. Bu iki duygu birbiriyle bağlantılıdır. Korku azalıyor güven artıyor. Güvensizliğin zıttı ise korkudur"

Yurthaber 10-06-22 10:57

Doktor anne kız, hastaları iyileştirmek için omuz omuza mücadele veriyor

Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'nde görevli Patoloji Uzmanı Ferda Aksel: - "Kovid-19'la yaşamayı, mücadele etmeyi öğrendiğimiz gibi kızımla beraber o serviste çalıştık. Güzel ve gurur verici bir duygu" - Aynı hastanenin Kovid-19 Servisi'nde çalışan kızı Dr. Doğa Aksel: - "Tanıdık birinin olması, yeni başlayan biri olduğum için daha çok mutluluk verici bir durum"

Yurthaber 14-03-22 12:14

Aşk ve sevgi beyinde oluşuyor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Nöroloji Bölümünden Doç. Dr. Özge Arıcı Düz: - "Aşk tanımlanması zor sübjektif bir duygu. Herkesin aşkı kendine özeldir. Bu nedenle aşkı ve aslında özünde olan sevgiyi tek bir şekilde tanımlamak güçtür. Ancak bilinen gerçek, sevginin, beyinde başladığıdır"

Yurthaber 12-02-22 11:02

Soğuk hava kadınların adet döngüsünü etkiliyor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Duygu Işıl Gencer: - "Soğuğa doğrudan maruz kalmak bağışıklık sisteminin de düşmesiyle kadın hastalıklarına yol açabiliyor. Anormal adet kanaması, ağrı, akıntı gibi belirtiler rahim ve yumurtalık iltihabı yani pelvik enfeksiyonun işareti olabilir. Bu belirtileri yaşıyorsanız vakit kaybetmeden hekime başvurmalısınız"

Yurthaber 27-01-22 12:35

Erken hasat zeytinyağının bağışıklığa olumlu etkisi araştırmayla kanıtlandı

DEÜ Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Uysal Harzadın: - "Çalışmamızda zeytinyağlarının beyindeki öğrenme ve duygu durumunu yöneten hipokampus ile prefrontal korteks bölgesine etkisini araştırdık. Yüksek polifenole sahip erken hasat sızma zeytinyağı, bu bölgelerde olumlu sonuçlara yol açtı"

Yurthaber 19-12-21 11:11

Avrupa’nın en büyüğü! Dev kargo uçağıyla Erzurum’a getirildi

Türkiye’nin 2023 Vizyon Projeleri arasında yer alan, tamamlandığında Avrupa’nın en büyük teleskobuna sahip olacak Doğu Anadolu Gözlemevi’nin (DAG) 4 metre çapındaki aynası, Rusya’dan havalanan dev kargo uçağıyla Erzurum’a getirildi. Aynanın sorunsuz olarak Erzurum’a gelmesi üzerine Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ise gözyaşlarına boğuldu. Duygu dolu anlar yaşayan Çomaklı, “Duygulanmamak elde değil çok fazla emek verdik” dedi.

Haber 27-11-21 23:15

Covid-19 aşısı, 12 yaş üstü çocuklarda virüsün yayılmasını engelliyor

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte çocuklarının Covid-19'a yakalanma riski ebeveynlerin son dönemlerdeki en büyük kaygılarından biri oldu. 12 yaş üstü çocuklara Covid- 19 aşısının tanımlanması ile birlikte de akıllardaki sorular çoğalmaya devam ediyor. Oysa aşı, çocukları hastalığın olası etkilerinden koruyor ve virüsün yayılmasını engelliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Seda Günhar, 12 yaş üzerindeki çocuklara uygulanan Covid-19 aşıları hakkında bilgi verdi.

Haber 28-10-21 09:07

Hamilelik sürecinde Kovid-19'a yakalanan anneden aşı olun çağrısı

Pandemi servisinde tedavisi süren anne Nuray Kıvılcım: - "Bebeğe aşının yan etkisi olur düşüncesindeydim. Sonradan aşı olmadığıma pişman oldum. Aşı olsaydım salgını hafif atlatırdım. Allah bu durumu kimseye yaşatmasın, çok zor bir durum. O yüzden herkes aşısını olsun" - Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi Embriyoloji Uzmanı Dr. Duygu Kocatürk: - "Aşı olmayan kişilerde hastalık çok daha ağır geçtiği için gebelik kayıpları ve anne kayıpları daha riskli"

Yurthaber 26-09-21 11:04

Bitlis'in risk haritasında mavi kategoriye geçmesi için sağlıkçılardan aşı seferberliği

Salgının önüne geçmek amacıyla özverili çalışan sağlık ekipleri, Kovid-19 risk haritasında "sarı" kategorideki Bitlis'in maviye dönmesi için kentin dört bir yanında aşı hizmeti sunuyor - İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Duygu Çelik Seyitoğlu: - "Bitlis'in her yerinde, dört bir köşesinde aşılama faaliyetlerimiz devam etmekte. Yeni ekipler kuruldu, aşıda hız aldık. Amacımız bir an önce Bitlis'i mavi olarak görebilmek"

Yurthaber 11-09-21 11:58

Kanserden ölen Rüya'nın ağabeyi ve rektör törende birbirlerine sarılarak ağladı

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi’nde, eğitimini tamamlayan 23’ü yabancı uyruklu, 235 öğrenci törenle mezuniyet belgelerini aldı. Sosyal medyadan canlı yayınlanan törende, kanserden yaşamını yitiren tıp öğrencisi Rüya Maviş'in mezuniyet belgesini alan ağabeyi Güven Maviş ve Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu birbirlerine sarılıp duygu dolu anlar yaşadı. Maviş ve Prof. Dr. Tabakoğlu gözyaşlarını tutamadı.

Haber 29-06-21 17:46

Yeni mezun doktordan haber alınamıyor!

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi yeni mezunlarından Dr. Duygu Eda Altıngeyik, halasından evine gitmek için çıkıp bir daha dönmedi. Genç kızın bugün yapılacak olan mezuniyet balosuna dahi gitmediği öğrenildi. Ablasının hayatından endişe ettiğini belirten Mehmet Altıngeyik, “Hayatının baharında bir insan belki de ölmek üzeredir. Araştırılsın bulunsun” dedi.

Haber 27-06-21 18:16

Duygu Delen'in ölümüyle ilgili yeni gelişme! Bilirkişi psikolojik otopsi yapılmalı dedi

Gaziantep'te, Duygu Delen’in (17) balkondan düşüp öldüğü olaya ilişkin tutuklanıp hakkında 'kasten öldürme', 'cinsel istismar', 'yağma' ve 'hakaret' suçlarından dava açılan erkek arkadaşı Mehmet Kaplan'ın (20) yargılanmasına devam edildi. Duruşmada, bilirkişi raporu hazırlayan isimlerden Prof. Dr. Hakan Kar, olayın ‘intihar mı, cinayet mi’ olduğunun belirlenmesi için psikolojik otopsi yapılması önerisinde bulundu.

Haber 16-06-21 16:47

Öyle etkileri var ki... Hem kalbe hem psikolojiye iyi geliyor!

Kalp hastaları için oruç tutmanın olumlu etkileri bulunduğunu söyleyen Dr. Begüm Öztürk, orucun psikolojik etkisinin de güçlü olduğunu dile getirdi. Hem kalbi hem psikolojiyi olumlu yönde besleyen oruç, kişiyi olumsuz duygu ve düşüncelerden arındırarak ibadetle ruhu temizlemeye, dinlendirmeye çalışıyor. Bu manevi huzurun ise kalp hastalarına olumlu etkileri olduğunu söyleyen Öztürk, Ramazan ayının depresyonun giderilmesi açısından da önem taşıdığını söyledi.

Kadin 13-04-21 15:31

Milli sporcular Polonya’da Türkiye’yi temsil edecek

Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Polonya’da düzenlenecek olan Dünya Boks Şampiyonasına katılacak milli sporcuları makamında kabul etti.Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, Boks Antrenörü Nedim Baba, Boks Sporcuları Yağmur Baba ve Duygu Öztürk Belediye Başkanı Dr.

Yurthaber 03-03-21 11:40

Ritim bozukluğu olanlar pandemi sürecinde bunlara dikkat!

Ritim bozukluğu konusunda uyarıda bulunan uzmanlar pandemi sürecinde hastaların zor zamanlar geçirebileceğini söyledi. Çarpıntının dikkate alınması gerektiğini söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ömer Uz, tuz ve çayın ritim bozukluğuna sebep olduğunu söyledi.

Haber 22-02-21 13:59

Omega 3 karpal tünel sendromundan koruyor!

Günümüzde en sık rastlanan rahatsızlıklar arasında yer alan karpal tünel sendromunu önlemenin mümkün olduğunu söyleyen Nöroloji Uzmanı Dr. Duygu Aygün, geceleri hastayı uykudan uyandıran rahatsızlığa karşı Omega 3 yağ asidi yönünden zengin gıdalar tüketilmesini söyledi.

Haber 15-12-20 12:09

Başkan Muhittin Böcek'in doktoruna ilk sözü sizi seviyorum olmuş

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde yaklaşık 40 kişilik sağlık ekibinin mücadelesi sonucu sağlığına kavuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, taburcu olmaya hazırlanıyor - Böcek'in doktoru Kovid-19 yoğun bakım servisi sorumlusu Prof. Dr. Murat Yılmaz: - "Boğazındaki trakeostomi dediğimiz kanalı kapatıp, sesini ilk duyduğumuzda söylediği şey 'çok teşekkürler, sizi seviyorum' oldu. Hepimiz duygulandık, sevinçten ağladık çünkü emeğinizin karşılığını almak çok güzel bir duygu" - "Kovid-19'u tamamen atlatmış durumda. Akciğer sorunları kalmadı, tansiyonu normal, yemeğini kendisi yiyebiliyor" - "Ağızdan beslenmeye başladığında tarhana çorbası içmiş, köfte yemişti" - Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan: - "Görevine dönmesinin çok uzun süreceğini sanmıyorum çünkü kendisi yemeğini yiyor, öz bakımını yapabiliyor"

Yurthaber 03-12-20 13:20

Başkan Muhittin Böcek'in doktoruna ilk sözü sizi seviyorum olmuş

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde yaklaşık 40 kişilik sağlık ekibinin mücadelesi sonucu sağlığına kavuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, taburcu olmaya hazırlanıyor - Böcek'in doktoru Kovid-19 yoğun bakım servisi sorumlusu Prof. Dr. Murat Yılmaz: - "Boğazındaki trakeostomi dediğimiz kanalı kapatıp, sesini ilk duyduğumuzda söylediği şey 'çok teşekkürler, sizi seviyorum' oldu. Hepimiz duygulandık, sevinçten ağladık çünkü emeğinizin karşılığını almak çok güzel bir duygu" - "Kovid-19'u tamamen atlatmış durumda. Akciğer sorunları kalmadı, tansiyonu normal, yemeğini kendisi yiyebiliyor" - "Ağızdan beslenmeye başladığında tarhana çorbası içmiş, köfte yemişti" - Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan: - "Görevine dönmesinin çok uzun süreceğini sanmıyorum çünkü kendisi yemeğini yiyor, öz bakımını yapabiliyor"

Yurthaber 03-12-20 13:20

Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı yeniden doğuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bornova’daki Dr.

Yurthaber 29-11-20 12:09

Kokulu silgi deyip geçmeyin! Vücuda öyle bir zararı çıktı ki...

Çocukların sevdiği kokulu silgiler masum bir kırtasiye ürünü değil. Tehlike saçan bu ürünler hakkında açıklama yapan Prof. Dr. Duygu Erge, kokulu silgilerin tehlikeleri konusunda aileleri uyardı.

Haber 27-10-20 14:23

Hepsi çok güzel kokuyor ama... Dikkat! Bu işaretler yoksa almayın

Kokulu silgilerle ilgili uyarılarda bulunan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi (ADÜ) Çocuk Alerji ve İmmünoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Duygu Erge, kokulu silgilerin kanserojen olduğuna dikkat çekerek organik çözücülerin bağımlılık yaptığını ve uyuşturucu bağımlılığı riskini artırdıklarını söyledi.

Haber 26-10-20 09:41

Şok diyet uyarısı! Kalp sağlığını korumak için bu 7 öneriye dikkat

Düşük kalorili şok diyetlerin ciddi hastalıklara yol açtığını söyleyen uzmanlar, yapılacak bu tür hataların can kaybına dahi yol açtığına dikkat çekti. Bilinçsizce uygulanan çok düşük kalorili diyetlerin ani kalp krizi riskini beraberinde getirebildiğini söyleyen Uz. Dr. Nuri Cömert,

Haber 28-09-20 16:19

Göz sağlığında makula dejenerasyonuna dikkat!

Göz sağlığında makula dejenarasyonuna dikkat çeken uzmanlar, gözün arkasında yer alan makula bölgesinde yaşanacak olumsuz etkilerin bakılan yere odaklanmada, bir şeyleri okuyup takip etmede sorun çıkarabileceğini söylüyor. Makula dejenerasyonu yani sarı nokta hastalığının görme kaybına kadar gidebildiğini söyleyen Uz. Dr. Neslihan Astam, sarı nokta hastalığı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Haber 14-09-20 17:26

Kitap okurken farkına varabilirsiniz! Satır çukurlaşıp eğiliyorsa...

Gözün arkasında yer alan makula bölgesi, baktığımız yerlere odaklanabilmemizi yani bir şeyleri okuyup takip edebilmemizi sağlıyor. Bu bölgede oluşan ve makula dejenerasyonu da denilen sarı nokta hastalığı ise yaşlanma ve çeşitli çevresel faktörler nedeniyle ortaya çıkarak görme kaybına kadar gidebiliyor. Memorial Ankara Hastanesi Göz Bölümü’nden Uz. Dr. Neslihan Astam, sarı nokta hastalığı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Haber 14-09-20 10:49

Tedavisi yok! Riski azaltmak için sağlıklı beslenmek şart

Nöroloji Uz. Dr. Can Emre Erdoğan, dengeli beslenme, alkol ve tütün ürünlerinden uzak durma, egzersiz ve zihni aktif tutacak sosyal etkinliklerin Alzheimer hastalığından korunmada önemli yer tuttuğunu belirtti.

Haber 10-09-20 07:38

Duygu Delen'in ölümüne ilişkin soruşturmada yeni gelişme

Gaziantep'te 17 yaşındaki Duygu Delen'in, erkek arkadaşı Mehmet Kaplan'ın (20) 4. kattaki evinin penceresinden düşerek hayatını kaybetmesi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Olaya ilişkin soruşturma dosyasının bir örneği, incelenmek üzere Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kar'a gönderildi. Düşme-düşürülme hususu ve düşmenin haricinde vücutta başka travmaların olup olmadığı hususlarının araştırılacağı öğrenildi.

Haber 07-09-20 13:48

Duygu durum bozukluğu hayatı kabusa çevirebilir

Bipolar bozukluk hastalarında en az 1 hafta süren manik dönemde kişinin hayatını zora sokacak kararlar almasına neden olacak şikayetlerin görülebileceğini belirten Psikiyatri Uzmanı Dr.

Yurthaber 27-08-20 11:40

Adet öncesi gerginliği engellemek mümkün mü? İşte 5 öneri

Birçok kadının ortak sorunu olarak karşımıza çıkan adet öncesi gerginlik olarak da bilinen Premenstruel sendrom (PMS), depresyon, halsizlik, uyku hali, duygu durum dalgalanmaları, sinirlilik, gerginlik gibi belirtilerle ortaya çıkıyor. Premenstruel sendrom iş ve sosyal yaşamı olumsuz yönde etkileyebildiğine dikkat çeken Op. Dr. Banu Mat, halk arasında adet öncesi gerginlik olarak bilinen PMS hakkında önemli bilgi verdi.

Haber 26-08-20 14:46

Corona Krizi Ruhsal Sorunlara Yol Açıyor

Almanya'da yaşayan Dr. Elif Duygu Cındık-Herbrüggen, Corona krizinin özellikle depresyon ve strese dayalı rahatsızlıkları olanlar üzerinde olumsuz etkileri olduğuna dikkat çekiyor. VOA Türkçe'ye konuşan Dr. Cındık-Herbrüggen'e göre krizin, dayanışmanın ön plana çıkması gibi olumlu etkileri de mevcut

Haber 29-04-20 22:23

Tansiyon ilaçları koronavirüs ölümlerini artırıyor mu?

Prof. Dr. Hamza Duygu, dünya genelinde salgın haline gelen ve maalesef ülkemizde de bildirilmeye başlanan Covid-19 için en yüksek risk grubunu kronik kalp hastalarının oluşturduğunu, paniğe kapılmaksızın zamanında alınacak tedbirlerle bu salgının kısa sürede büyük kayıplar yaşanmadan atlatılabileceğini söyledi.

Haber 20-03-20 16:36

Sosyal medyada yer alan koronavirüs videosuyla ilgili inceleme başlatıldı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi Başhekimliği, Uz. Dr. G.Ç.'nin koronavirüs vakalarının daha yüksek olduğuna ilişkin sosyal medyada yer alan videosu ile ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu. Konu ile ilgili açıklama yapan doktor, "Maalesef gizli kaydedilen konuşmamın kasıtlı olarak sadece küçük bir kısmı sosyal medyada paylaşılmıştır. Konuşmamın tamamı kaydedilip paylaşılabilseydi olumsuzluk yaratma amacım olmadığı anlaşılabilirdi." dedi.

Haber 19-03-20 10:00

Türkiye'deki koronavirüs vaka sayısının binli sayılara ulaştığını söylemişti! O doktordan yeni açıklama geldi

Türkiye'deki koronavirüs vakalarının binli sayılara ulaştığı şeklinde sosyal medyada ifadeleri yer alan Uz. Dr. G.Ç., konuşmasının bir bölümünün paylaşılmasıyla yanlış anlaşıldığını söyledi. G.Ç., "Siyasi ya da infial amaçlı bir söylemim yoktur, asla da olamaz. Maalesef gizli kaydedilen konuşmamın kasıtlı olarak sadece küçük bir kısmı sosyal medyada paylaşılmıştır. Konuşmamın tamamı kaydedilip paylaşılabilseydi olumsuzluk yaratma amacım olmadığı anlaşılabilirdi" açıklamasında bulundu.

Haber 19-03-20 02:46

Tek böbrekli kişilerin dikkat etmesi gerekenler

Böbrek sağlığını korumak için düzenli kontrollerin şart olduğunu söyleyen sağlık uzmanları, Doğuştan tek böbrekli olanlar, herhangi bir hastalık ya da nedene bağlı olarak bir böbreğini kaybeden kişilerin dikkat etmesi gerekenler hakkında bilgi verdi. Konuyla ilgili konuşan Memorial Sağlık Grubu Medstar Antalya Hastanesi İç Hastalıkları ve Nefroloji Bölümü’nden Uz. Dr. Gülcan Uslu Karataş, tek böbrekli kişilerin ağır spordan da kaçınması gerektiğini söyledi.

Haber 26-02-20 13:57

Hangi benler tehdit oluşturuyor?

Benler vücudunuzun masum bir parçası gibi görünse de bazıları birtakım tehlikelerin habercisi olabilir. Peki hangi benler tehdit olarak kabul edilmeli? Konu ile ilgili bilgi veren Uz. Dr. Füsun Bilgin Karahallı, özellikle yüz bölgesindeki benlere dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Haber 24-02-20 16:51

Regl öncesi gerginlik intiharı bile düşündürüyor! Gerginliği azaltan 5 öneriyi deneyin

Memorial Kayseri Hastanesi Psikiyatri Bölümünden Uz. Dr. Şaban Karayağız, reglden yaklaşık bir hafta önce başlayan, ruhsal ya da fiziksel belirtilerle ortaya çıkan regl öncesi gerginlik sendromu hakkında bilgiler verdi.

Kadin 13-02-20 09:37