Uz Dyt Ozlem Tay Haberleri

Orkide soğanından üretiliyor! Öyle faydaları var ki...

3 bin yıllık geçmişsiyle soğuk havaların vazgeçilmezi olan salep, tarihte 'padişah içeceği' olarak biliniyor. Maraş dondurmasının da ana maddelerinden biri olan salep, geçen binlerce yıla rağmen en sevilen içecekler arasında yer almayı başarıyor. Üstelik faydaları da saymakla bitmiyor! Konuyla ilgili bilgi veren Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dyt. Nihan Yakut, salebin sağlık açısından yararlarını anlattı.

Haber 2020-12-11 16:04:10

Hindistan cevizi yağı faydaları nelerdir? Hindistan cevizi yağı kahveyle karışınca...

Hindistan cevizi yağının sindirim sisteminden beyin sağlığına kadar birçok olumlu etkisi bulunuyor. Beslenme Danışmanı Uz. Dyt. Yeşim Temel Özcan, Hindistan cevizi yağının faydaları hakkında bilgi verdi.

Yemek 2019-12-11 11:34:40

Mucize yağı bir de böyle deneyin! Dişlerinize sürüp beklerseniz...

Metabolizmayı hızlandıran, kanser hücrelerinin çoğalmasını önleyen Hindistan cevizi yağının sindirim sisteminden beyin ve diş sağlığına, ağız kokusunu geçirmesine kadar birçok olumlu etkisi bulunuyor. Memorial Wellness Beslenme Danışmanı Uz. Dyt. Yeşim Temel Özcan, Hindistan cevizi yağının faydaları hakkında bilgi verdi.

Kadin 2018-09-04 09:51:14

Ramazanda kilo almamak için 9 öneri

Ramazan ayı bu yıl bahar ve yaz mevsimine denk geliyor. Oruç süresinin uzunluğu, günde 2’ye düşen öğün sayısı birbirinden lezzetli yemekler ve tatlılarla birleşince kilo almak kaçınılmaz olabiliyor. Sahura kalkmadan oruç tutmaya çalışmak da ramazan ayında kilo aldıran nedenler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Memorial Wellness Beslenme Danışmanı Uz. Dyt. Yeşim Temel Özcan, ramazan boyunca sağlıklı kalmanın ve kilo almadan oruç tutmanın püf noktaları hakkında bilgi verdi.

Kadin 2018-05-10 12:23:07

Balığın bilinmesi gereken 10 önemli yararı!

Balık, zengin vitamin içeriği ve güçlü besin değeri bakımından hem çocukların hem de yetişkinlerin düzenli olarak tüketmesi gereken bir gıdadır. Yaşadığı denize ve mevsimine göre değişmekle birlikte özellikle kış aylarında taze ve çok çeşitli olan balık, haftada en az 2-3 gün sofrada bulunmalıdır. Memorial Diyarbakır Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dyt. Özlem Tay, balığın bilinmesi gereken 10 önemli yararı hakkında bilgi verdi.

Haber 13-02-18 16:22

Bağırsak floranızı bu 5 öneriyle koruyun

Modern dünyada sıklıkla maruz kalınan paketli ve işlenmiş gıdalar, ağrı kesiciler, uyku düzensizlikleri ve stres, bağırsak florasının bozulmasına sebep oluyor. Bağırsaklar, bağışıklık sisteminin en büyük organlarından biri olduğu için herhangi bir bozulma bütün metabolizmayı etkiliyor. Memorial Wellness Beslenme Danışmanı Uz. Dyt. Yeşim Temel Özcan bağırsak florasını sağlıklı ve güçlü tutma önerileri hakkında bilgi verdi.

Haber 09-01-18 16:47

Bağışıklık sisteminizi 10 adımda güçlendirin

Mevsim değişikliği, stres, dengesiz beslenme, uykusuzluk gibi birçok neden bağışıklık sisteminin zayıflamasına yol açabiliyor. Güçlü bir bağışıklık sistemi için ise doğal besinlerle desteklenmesi gerekiyor. Memorial Wellness Beslenme Danışmanı Uz. Dyt. Yeşim Temel Özcan, güçlü bir bağışıklık sistemi için önerilerde bulundu.

Haber 29-11-17 11:10

Diyetisyen Merve Yüksek: Ramazan Ayında Ananas Gibi Meyveleri Tercih Edin

MEMORIAL Şişli Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dyt. Merve Yüksek, oruç tutarken ananas gibi lifli ve şeker oranı düşük

Yurthaber 22-05-17 10:59

Yaz Aylarında Kilo Almadan Beslenmenin Yolları

Memorial Ataşehir Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dyt. Şefika Aydın Selçuk, yaz aylarında sağlıklı...

Yurthaber 17-06-13 12:07