Uzey Sentinel Adasi Haberleri

Günler ne zaman uzamaya başlıyor? 2022 kış gündönümü ne zaman?

Aralık ayının gelmesiyle 'günlerin ne zaman uzamaya başlayacağı' konusu araştırılmaya başlandı. Gündönümünden sonra uzey yarımkürede günler uzamaya, güney yarımkürede ise kısalmaya başlıyor. Peki günler ne zaman uzamaya başlıyor? 2022 kış gündönümü ne zaman? İşte detaylar...

Haber 2022-12-08 19:23:52

Kaspersky ve Microsoft, Microsoft Sentinel kullanıcılarına tehdit istihbaratı sunmak için ortaklık yapıyor

Kaspersky Kurumsal Ürünler Başkan Yardımcısı Ivan Vassunov: - "Microsoft ile iş birliği yapmaktan ve Microsoft Sentinel kullanıcılarının Kaspersky'nin güvenilir ve değerli tehdit istihbaratına erişmesine yardımcı olmaktan heyecan duyuyoruz"

Yurthaber 2022-09-15 11:19:05

İzmit Körfezi turkuaza büründü! Uydu görüntüleri ortaya çıktı, TÜBİTAK harekete geçti

Avrupa Uzay Ajansı'na ait 'Sentinel-3' uydusunun çektiği İzmit Körfezi'nin yer aldığı görüntüler şaşkına çevirdi. Görüntülerde İzmit Körfezi'nin turkuaz renge büründüğü görüldü. Denizde meydana gelen renk değişimi nedeniyle TÜBİTAK harekete geçti. TÜBİTAK ekipleri İzmit Körfezi'nden numune aldı. Öte yandan denizdeki turkuaz renk, İstanbul'un Pendik ilçesi açıklarına kadar ulaştı.

Haber 2022-05-06 20:28:54

Gezegendeki en tenha nokta! Covid yok ama anında ölebilirsiniz

Gitmenin yasak olduğu dünyanın en gizemli adası Kuzey Sentinel Adası, Covid-19'un ulaşamadığı tek yer olabilir. Gezegendeki en tenha noktalardan biri olan ada, içinde yaşayanların düşmanca tavırları yüzünden aynı zamanda gezegendeki en izole yer olarak kalmaya devam ediyor.

Haber 2022-02-16 07:48:14

Dünyanın en izole kabilesi! Taş Devri’nden kalan son kabile Sentinel, 60 bin yıldır izole yaşıyor

Hint Okyanusu’nda bulunan küçük bir ada yaşayan Sentinel Kabilesi, dış dünyaya tamamen kapalı bir topluluk olarak biliniyor. Bu küçük adanın yerlilerinden oluşan topluluk Taş Devri’nden kalan son kabile olarak kabul ediliyor ve 60 bin yıldır tamamen dünyayla iletişim kurmamayı seçiyor.

Trend 30-09-21 16:04

Hakkari üniversitesi görüntüleme projesi kabul edildi

Hakkari Üniversitesi Optoakustik Görüntüleme ile Sentinel Lenf Nodu Metastazlarının Teşhisi (Opaksln) adlı projesi TÜBİTAK tarafından kabul edildi.Hakkari Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, "1003 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı ile TÜBİTAK tarafından desteklenen proje, üç farklı üniversitenin ortaklığında yürütülecektir.

Yurthaber 18-10-20 12:02

ABD'den Suriye'ye radar ve zırhlı muharebe araçları sevkiyatı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye'nin kuzeydoğusuna, Sentinel tipi radar ve Bradley sınıfı zırhlı araçlar sevk ettiklerini açıkladı.

Haber 19-09-20 01:11

Marmara Adası'na elektrik verilemiyor, ekipler tamir için yola çıktı (3)

MARMARA ADASI TAMAMEN AYDINLANDI Balıkesir’de bulunan Marmara Adası açıklarında geçen Pazar günü saat 15.00 sıralarında bir geminin deniz altından geçen elektrik kablolarına zarar vermesi sonucu elektriksiz kalan adada, Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş.

Haber 31-12-19 21:25

İSTANBUL'DA DEPREMLERLE BATTI... VORDONİSİ ADASI HAVADAN  GÖRÜNTÜLENDİ

MALTEPE açıklarında yer alan ve İstanbul’un onuncu adası olarak bilinen, yaklaşık bin yıl önce yaşanan deprem sonrası sular altında kalan İstanbul'un pek bilinmeyen adası Vordonisi havadan fotoğraflandı.

Haber 05-11-19 10:56

ABD'den Suudi Arabistan'a Patriot ve asker sevkiyatı

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jonathan Hoffman: - "Suudi Arabistan'a yönelik son saldırıların ışığında ve onların talebi üzerine, (Savunma) Bakan Mark Esper, ABD'nin krallığa şu ekipmanları sevk edileceğini duyurdu: Bir Patriot bataryası, 4 sentinel radar ve yaklaşık 200 asker"

Haber 26-09-19 22:14

Körfez ülkeleri ABD ve İran'a karşı denge politikası izliyor

Körfez ülkeleri, ABD ve İran arasında Hürmüz Boğazı'nda yükselen gerginlikte denge politikası izlemeyi tercih ediyor - ABD'nin Körfez'de kurmak istediği ve "Sentinel Operasyonu" adını verdiği uluslararası birliğe İngiltere, İsrail, Bahreyn ve Avustralya resmi olarak destek vereceklerini açıkladı - İran ve ABD ile iyi ilişkiler yürütmek isteyen Körfez ülkeleri ise koalisyona net destek vermekten kaçınıyor

Finans 28-08-19 12:36

DHA YURT BÜLTENİ-16

1)MARMARA ADASI AÇIĞINDA GEMİ, EKİPLER TARAFINDAN ÇIKARILDI Balıkesir'in Marmara Adası açıklarında bir ay önce çıkan fırtına ile karaya oturan, olumsuz hava koşulları ve gel-git nedeniyle açığa sürüklenerek tamamen batan yük mıcır yüklü gemi, ekipler tarafından bulunduğu yerden çıkarıldı.

Haber 26-06-19 15:59

Buzul erimelerinin ülkemize de etkisi var

Zonguldak BEÜ Geomatik Mühendisliği Bölümü araştırma ekibi, Avrupa Uzay Ajansının Sentinel uydu verilerini kullanarak Antarktika'nın kuzey ucunda en az 20 santimetreden başlayıp yer yer 4 metreye varan incelmeler tespit etti - BEÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu: - "Buzul erimelerinin ülkemize de etkisi var. Gelecek 30-40 yıl içerisinde düşük yükseltili kıyı bölgelerimizde kıyı erozyonları yoğun şekilde görülebilir. O yüzden insanların buzulların erimesine, karbon salınımına ve sıcaklığın artışına bir çözüm üretmesi, bunun farkında olması gerekir"

Haber 20-06-19 11:21

Buzul erimelerinin ülkemize de etkisi var

Zonguldak BEÜ Geomatik Mühendisliği Bölümü araştırma ekibi, Avrupa Uzay Ajansının Sentinel uydu verilerini kullanarak Antarktika'nın kuzey ucunda en az 20 santimetreden başlayıp yer yer 4 metreye varan incelmeler tespit etti - BEÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu: - "Buzul erimelerinin ülkemize de etkisi var. Gelecek 30-40 yıl içerisinde düşük yükseltili kıyı bölgelerimizde kıyı erozyonları yoğun şekilde görülebilir. O yüzden insanların buzulların erimesine, karbon salınımına ve sıcaklığın artışına bir çözüm üretmesi, bunun farkında olması gerekir"

Yurthaber 20-06-19 11:21

İSTANBUL - (havadan görüntüyle) GALATASARAY ADASI PARAVANLARLA ÇEVRİLİYOR

İSTANBUL Boğazı'nda 2 yıl önce üzerindeki imara aykırı kaçak yapılar yıkıldıktan sonra olduğu gibi bırakılan Galatasaray Adası ortaya çıkan görüntü kirliliğini  kaldırmak için dev paravanlarla çevriliyor.

Haber 29-05-19 14:38

Dünya'nın en izole toplumlarından biri 'Sentinel Kabilesi'

Hint Okyanusu'nda küçük bir adada yaşayan Sentinel Kabilesi, dış dünyaya en kapalı yerlerden biri olarak biliniyor. Bu küçük adanın yerlileri diğer kabilelerden çok farklı...

Trend 08-05-19 07:52

Pulitzer Ödülleri sahiplerini buldu

Ödüllerde, ABD'de geçen yıl yaşanan üç silahlı katliamla ilgili yayın yapan yerel gazeteler öne çıktı - Florida'da yayın yapan Sun Sentinel gazetesi "Kamu Hizmeti" dalında, Pensilvanya'da yayın yapan Pittsburgh Post-Gazette gazetesi "Flaş Haber" dalında ödüle layık görüldü - Yazı işlerine düzenlenen saldırıda 5 gazetecinin hayatını kaybettiği Maryland'da yayın yapan Capital Gazette çalışanları "Özel Ödül" ile onurlandırıldı - Associated Press haber ajansı, Yemen'deki iç savaşta yaşanan insanlık suçlarını ele alan haberleriyle "Uluslararası Habercilik" dalında ödül kazandı - New York Times gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın veraset vergisinden kaçınmak için kurguladığı miras düzenlemelerini ele aldığı haberleriyle "Açıklayıcı Habercilik" dalında ödüle layık görüldü

Haber 16-04-19 10:52

Avrupa Uzay Ajansı İstanbul Boğazı'nı görüntüledi

Avrupa Uzay Ajansı'nın (EPA) Sentinel-1 uydusu İstanbul Boğazı'nı görüntüledi.

Trend 29-03-19 14:10

Avrupa Uzay Ajansı İstanbul Boğazı’nı görüntüledi

Avrupa Uzay Ajansı’nın (EPA) Sentinel-1 uydusu İstanbul Boğazı’nı görüntüledi.Avrupa Uzay Ajansı’nın Copernicus programı kapsamında uzaya gönderdiği Sentinel-1 uydusu Doğu Avrupa’yı Batı Asya’ya bağlayan İstanbul Boğazı’nı görüntüledi.

Haber 29-03-19 14:02

MİDİLLİ ADASI YAPILAN ETKİNLİKLE TANITILDI

İSTANBUL'DA, 31 Ocak - 3 Şubat tarihlerinde yapılan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) katılımcıları arasında yer alan, Yunanistan'ın en önemli turizm merkezlerinden olan Midilli Adası için, tanıtım etkinliği gerçekleştirildi.  Maslak Elgiz Müzesi'nde gerçekleşen etkinliğe, Fener Rum Patriği I.

Haber 04-02-19 23:38

ABD vatandaşı Hint Okyanusu'ndaki adada ölü bulundu

ABD vatandaşı turistin Andaman ve Nicobar Adaları'na bağlı Kuzey Sentinel Adası'nda dış dünyadan yalıtılmış yaşayan kabile mensuplarınca öldürüldüğü tahmin ediliyor

Haber 21-11-18 16:30

KURUÇEŞME ADASI KİMİN TARTIŞMASINA SON NOKTAYI MAHKEME KOYDU: ADA, MALİYE HAZİNESİ'NİN

  * 5 mirasçının açtığı dava, 'aktif taraf yok' gerekçesiyle reddedildi   Haber: Hayati ARIGAN/İSTANBUL DHA İstanbul Boğazı'nın tek adası olan Kuruçeşme Adası'nın sahibiyle ilgili son sözü mahkeme söyledi.

Haber 20-09-18 11:42

 KILIÇDAROĞLU MAHKEMENİN 'MAN ADASI' KARARINI DEĞERLENDİRDİ

* CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Nedir bu tazminat?

Haber 07-06-18 17:18

 KILIÇDAROĞLU MAHKEMENİN 'MAN ADASI' KARARI DEĞERLENDİRDİ

* CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Nedir bu tazminat?

Haber 07-06-18 17:13

İsmet Yılmaz, Sivas'ta raybüs kullandı (2)

'TÜRKİYE ATEŞ ÇEMBERİNDE İSTİKRAR ADASI' Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kangal ilçesindeki programın ardından raybüsle Divriği ilçesine geçti.

Haber 02-06-18 22:37

İsmet Yılmaz, Sivas'ta raybüs kullandı (2)

'TÜRKİYE ATEŞ ÇEMBERİNDE İSTİKRAR ADASI' Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kangal ilçesindeki programın ardından raybüsle Divriği ilçesine geçti.

Haber 02-06-18 22:16

Girmenin yasak olduğu dünyanın en gizemli adası

Kuzey Sentinel Adası'nda yaşayan Sentinel kabilesinin yaklaşık 60.000 sene önce Afrika'dan Asya'ya göçtükleri tahmin ediliyor.

Haber 14-05-18 08:27

Adalarına kimseyi yaklaştırmıyorlar! İşte dünyanın en izole kabilesi

Kuzey Sentinel Adası'nda ilkel bir hayat süren Sentinelese Kabilesi, kendileri dışında tüm insanları tehdit olarak görüyor, adalarının yakınına dahi yaklaştırmıyorlar.

Haber 04-05-18 09:34

Arakanlı mülteciler Bangladeş'te fuhşa zorlanıyor

Myanmar ordusunun saldırılarında ailelerini kaybeden Arakanlı Müslüman kadınlar ve kız çocukları insan tacirleri tarafından fuhşa zorlanıyor - BBC'nin Sentinel Vakfı ile yaptığı araştırma, Bangladeş'teki fuhuş şebekelerinin iş bulma ve yardım vaadiyle Arakanlı mültecileri ağına düşürdüğünü belirledi - Pedofillerin şifreli haberleşme ağlarında Bangladeş'teki fuhuş bağlantılarına dair detaylı bilgiler yer alıyor

Haber 21-03-18 12:17

Çipras’tan Kardak açıklaması: Yunanistan’a karşı tahrikler, aynı zamanda AB’ye yönelik tahriklerdir

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Kardak Adası açıklarında yaşanan son olaya ilişkin, "Yunanistan’a karşı tahrikler, aynı zamanda AB’ye yönelik tahriklerdir" dedi.Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Kardak Adasi açıklarında Yunan Gavdos ve Türk Umut sahil güvenlik gemilerinin çarpışması olayından sonra Deniz Ticaret Bakanlığını ziyaret etti.

Haber 15-02-18 16:22

Ünlü ABD dergisinden Öcalan'lı kapak

CTC Sentinel isimli derginin kapağında, omzunda Abdullah Öcalan'lı arma olan bir YPG'linin fotoğrafı kullanıldı. Kolunda Öcalan'lı fotoğrafın altında, 'Bir DSG üyesi, Rakka'nın Meşleb Mahallesi'nde yükselen dumanı incelerken (7 Haziran 2017)' yazısı bulunuyor.Altyazıda sözü edilen DSG, Demokratik Suriye Güçleri'nin kısaltması.

Haber 12-07-17 18:34
ypg

Dha İstanbul Bülteni - 3

1 - SARI-KIRMIZILI KULÜPTEN GALATASARAY ADASI AÇIKLAMASI "Ada en kısa sürede Türk sporuna ve üyelerimize hizmet vermeye devam edecektir" "Yıllardır Ada'da işgalci

Yurthaber 28-05-17 15:02

N11.com, Whitehat Security’nin Sast Çözümünü Seçti

Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformlarından n11.com, uygulamaların tüm SDLC sürecini korumak amacıyla WhiteHat Sentinel Dynamic’in...

Yurthaber 24-08-16 14:27

ABRAMOVİÇ İLE ANILAN KARACA ADASI DİĞER YATIRIMCILARA DA SUNULMUŞ

Mustafa SARIİPEK/MARMARİS (Muğla), (DHA)- MUĞLA'nın Gökova Körfezi'nin Marmaris İlçesi tarafındaki Karaca Mahallesi'ne 500 metre uzaklıkta olan ve 35 milyon

Yurthaber 23-11-14 13:01

ABRAMOVİÇ İLE ANILAN KARACA ADASI DİĞER YATIRIMCILARA DA SUNULMUŞ

Mustafa SARIİPEK/MARMARİS Akın Aksü ile birlikte ailesine ait Karaca Adası, 4 yıl önce 25 milyon dolara satışa çıkarıldı. Talibi çıkmayan

Yurthaber 23-11-14 11:54

KAÇAKLAR YUNAN ADASI DİYE GÖRECİK ADASI'NA BIRAKILDI

Osman URAS/BODRUM (Muğla), DHA) - BODRUM'dan yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Kos Adası'na gitmeye çalışan Suriyeli 25 kaçak, gece Bodrum açıklarındaki

Yurthaber 20-11-14 17:28

KAÇAKLAR YUNAN ADASI DİYE GÖRECİK ADASI'NA BIRAKILDI

Osman URAS/BODRUM Gece yarısı yasa dışı yollarla Yunanistan'a ait Kos Adası'na gitmek için Bodrum'dan 6 metrelik sürat botuyla denize açılan

Yurthaber 20-11-14 17:06

Kuzey Kore'den ABD'ye tehdit

uzey Kore, ABD diplomatik baskıyı kaldırmadığı sürece, nükleer programına hız vereceğini ve karşı önlemler alacağını açıkladı.

Haber 22-05-12 21:03

İran'dan ABD'ye rest!

İran, ele geçirilen RQ-170 Sentinel casus uçağını ABD’ye teslim etmeyeceğini açıkladı.

Haber 11-12-11 13:16

İran Ladin’i bulan casusu vurdu

İran’ın düşürdüğünü iddia ettiği Amerikan RQ-170 Sentinel tipi insansız hava aracı, ABD ordusunun en gelişmiş hayalet keşif uçaklarından biri sayılıyor.

Haber 06-12-11 09:49

Interaktif ortamda ameliyat

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yapılacak "Meme Koruyucu Cerrahi ve Sentinel Lenf Nodu Biyopsisi" ameliyatı, interaktif olarak izlenebilecek.

Haber 07-11-05 17:29