Uzm Dr Cegergun Polat Haberleri

Uzman isim uyardı: Alerjik çocuklar, polenlerin yoğun olduğu saatlerde dışarıya çıkmamalı

Polenlerin ve alerjenlerin yoğun olduğu bir dönem olan ilkbahar, alerjik çocuklarda rahatsız edici semptomlara neden olabiliyor. Genellikle hapşırma, burun akıntısı, gözde sulanma, kaşıntı gibi belirtilerle ortaya çıkan alerjiyi önlemenin yolunun alerjenlerden kaçınmak olduğunu söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Belgin Özbek dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Kadin 2024-04-22 15:51:51

Uzmanından önemli uyarı: İşte aşı olmayanların yaydığı o hastalıklar

Dünyada aşılamanın henüz istenilen düzeye gelmediğini söyleyen Çocuk Enfeksiyon Hekimi Uzm. Dr. Esra Çakmak Taşkın, "Dünyada yaklaşık 20 milyon eksik aşılı veya aşılanmamış çocuk bulunmaktadır. Özellikle son birkaç yıldır dünyada kızamık, difteri, boğmaca ve diğer bazı aşı ile önlenebilen hastalıklarda salgınlar yaşanmaktadır" dedi.

Haber 2024-04-22 14:29:58

Sinsi ilerliyor, geç belirti veriyor! Uzman isim kadınları uyardı... İşte şüphe duymanızı gerektirecek 6 belirti

Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu kadınlarda hayati risk oluşturan jinekolojik sorunlarından birinin yumurtalık kanseri olduğunu hatırlattı. Geç belirti verdiği için tanının da geç koyulduğunu belirten Uzm. Dr. Açıkgözoğlu, “Erken teşhiste tedavide başarı şansı yüzde 80-90’larda. Bu şansı kullanabilmek için yıllık muayenelerin önemi büyük.” dedi, kadınlara şüphe duymalarını gerektirecek 6 belirtiyi sıraladı.

Kadin 2024-03-27 09:58:54

3 soruda test edebilirsiniz! 2'sine evet diyorsanız... Türkiye’de 6 kişiden birinde bu hastalık var! 'Kadınlarda daha fazla'

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Polat, 50 yaş altındaki engelleyici hastalıklar arasında migrenin birinci sırada olduğunun altını çizerek Türkiye’de her 6 kişiden birinin migren olduğunu ifade etti. İşte, migrenin kadınlarda erkeklere oranla 2-3 kat daha fazla görüldüğünü söyleyen Polat'ın açıkladığı 3 soruda migren testi...

Kadin 2024-03-25 17:38:19

Uzman isimden 'kalıcı oje' için önemli uyarı! 'Cilt kanserini tetikleyebilir'

Dermatoloji Bölümü'nden Uzm. Dr. Arzu Gökdemir Yanardağ, "kalıcı oje" işlemi sırasında cildin, UV ışınlarına maruz kaldığını ve sürekli olarak kalıcı oje yaptıran kişiler için bu durumun bir cilt kanseri tetikleyicisi olabileceğini belirtti.

Kadin 22-03-24 16:10

Uzman jinekologdan kadınlar için önemli uyarı: Normal saymayın

Kadınlar için önemli bir dönüm noktası olan menopoz bazı zorluklar getirebilir. Jinekolog Elifnur Özak, menopoz sonrası görülen vajinal kanamalara dikkat çekti. Bu dönemde görülen kanamaların genellikle iyi huylu nedenlere bağlı olduğunu belirten Uzm. Dr. Özak, “Ancak bazı kötü huylu hastalıklar ve kanserler kendilerini vajinal kanamalar ile belli edebilirler. Menopoza girildikten sonra, artık vajinal kanamalar ‘normalimiz’ olmaktan çıkar, göz ardı edilmemelidir.” diyerek kadınları uyardı.

Kadin 19-03-24 08:45

Spora yeni başlayanlara 5 uyarı! Kalp sağlığı için bilmelisiniz

Sağlıklı yaşam şartlarından biri olan sporu hayatına yeni katanlar için uyarılarda bulunan Uzm. Dr. Canan Arpacık, özellikle kalp sağlığı için dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.

Kadin 24-02-24 09:45

Kış mevsiminde cilt hastalıkları tetiklenebiliyor! Uzmanından altın değerinde tavsiye

Cildiye Uzmanı Uzm. Dr. Osman Aydın, kış mevsiminde cilt problemleri olan hastaların nemlendirici, çok kuru ve çatlamışsa bir uzman desteğine başvurması gerektiğini söyledi.

Kadin 23-02-24 14:07

Ani baş dönmesi o tehlikenin işareti olabilir! 'Kadınlarda daha fazla...'

Nöroloji Uzmanı Dr. Hikmet Dolu, ani baş dönmesinin inme işareti olabileceğini söyledi. Uzm. Dr. Dolu, “Erkeklerdeki felç ihtimali, kadınlara kıyasla daha yüksek olsa da kadınlarda felçten dolayı gerçekleşen ölüm oranları erkeklere kıyasla daha fazladır" dedi.

Kadin 22-02-24 16:03

Tedavi edilmezse... KBB uzmanı uyardı! 'Okul başarısını olumsuz etkileyebilir'

Özellikle kış aylarında çocukluk çağı hastalıkları arasında üst solunum yolu enfeksiyonlarının sık görüldüğünü belirten Kulak, Burun, Boğaz (KBB) Uzm. Opr. Dr. Yunus Karadavut, "Çocuklar yılda ortalama 3-8, erişkinler ise 2-5 kez üst solunum yolu enfeksiyonu geçirebilirler. Kış aylarında belirgin bir artış gösteren, viral ya da bakteriyel kökenli olabilen bu hastalıkların tedavisinde nedenin çok iyi belirlenmesi gerekir” dedi.

Kadin 19-02-24 12:33

Uzun süre devam eden boğaz ağrısına dikkat! 'Altında yatan daha ciddi sağlık sorunları olabilir'

Uzun süre devam eden boğaz ağrılarının dikkate alınması gerektiğini söyleyen Uzm. Dr. Arzu Öz, bu ağrının aynı zamanda başka bir sağlık sorununun altta yatan bir belirtisi olabileceğini söyleyerek uyarılarda bulundu.

Kadin 16-02-24 08:55

'Oraya dokununca ağlıyorsa...' Anne ve babalar dikkat! Bebek ve çocuklarda daha sık görülüyor

Uzm. Dr. Cüneyt Altunay, enfeksiyon vakalarındaki artışa paralel orta kulak iltihabı görülme sıklığının arttığını söyledi. Orta kulak iltihabının ciddi bir enfeksiyon olduğunu ve takibinin çok iyi yapılması gerektiğini belirten Uzm. Dr. Altunay, “Daha çok bebek ve çocuklarda gördüğümüz orta kulak iltihabı sürekli tekrarlanıyorsa, ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Bu komplikasyonların başında da işitme kaybı yer alıyor. O nedenle takibinin çok iyi yapılmalı” dedi.

Kadin 07-02-24 16:45

Tekrarlıyorsa dikkat! Özellikle kışın ortaya çıkıyor... 'Ciddi komplikasyonlara yol açabilir' uyarısı

Uzm. Dr. Cüneyt Altunay, enfeksiyon vakalarındaki artışa paralel orta kulak iltihabı görülme sıklığının arttığını söyledi. Orta kulak iltihabının ciddi bir enfeksiyon olduğunu ve takibinin çok iyi yapılması gerektiğini belirten Uzm. Dr. Altunay, “Daha çok bebek ve çocuklarda gördüğümüz orta kulak iltihabı sürekli tekrarlanıyorsa, ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Bu komplikasyonların başında da işitme kaybı yer alıyor. O nedenle takibinin çok iyi yapılmalı” dedi.

Kadin 07-02-24 13:43

Kalp krizi geçiren Şırnak İl Sağlık Müdürü Altın, hayatını kaybetti!

Şırnak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Suat altın (41), geçirdiği kalp krizinin ardından kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Altın’ın ölüm haberini sosyal medya hesabından duyurdu.

Haber 05-02-24 19:32

Sık sık yaptırmayın uyarısı! Kalıcı oje yaptıranlar bu zararlarından habersiz olabilir

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Ceylan Emir, kalıcı oje düşkünlerine uyarılarda bulundu. Uzm. Dr. Ceylan Emir, “Sık sık yaptırılan kalıcı oje işlemleri tırnak yüzeylerine zarar verebilir. Kişiler alerjik reaksiyonlar ile karşılaşabilir. Kalıcı oje sonrası en az 15 gün ara verilmesini ve tırnakların bu süre içerisinde havalandırılmasını tavsiye ederim.” dedi.

Kadin 31-01-24 11:32

Cumartesi gecesi felcine dikkat! Sabah kalktığınızda bu belirtiler varsa... Uzmanından şaşırtan uyarı

Elin ve kolun sırt kısmına gelen radial sinirin sıkışması ile oluşan cumartesi gecesi felci ile ilgili Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Nazan Eryiğit bilgilendirmelerde bulundu. Yanlış uyku pozisyonları sonucu meydana gelen cumartesi felcinin belirtilerini sıralayan Eryiğit bu rahatsızlığın özellikle alkol tüketimi sonrası oluşabileceğini belirtti.

Haber 27-01-24 10:26

'Olmazsa olmaz' Herkes hasta... Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için...

Bu yıl üst solunum yolunu etkileyen üç virüsün arka arkaya görülmesinin uzun süren şikayetlere sebep olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Ahmet Cem Özuğuz, grip -influenza-, Covid-19 ve RSV enfeksiyonlarının art arda yaşandığını belirtti. Özuğuz “Et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, meyve, sebze, kuru baklagil, tahıl ve yağlı tohumların yer aldığı bir beslenme planı, bu enfeksiyonlara karşı güçlü bir bağışıklık için olmazsa olmazlar arasında. Bu süreçte mümkün olduğunca doğal beslenilmeli” dedi.

Haber 24-01-24 17:18

Kışın artan o riske dikkat çekti 'Ani ölümler' diyerek açıkladı 'Soğuk havada artış gösterir'

Soğuk kış aylarında kalp krizi riskinin arttığına işaret eden Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Fatih Çam, soğuk havaların kalp hastalıklarına davetiye çıkardığını belirtti.

Haber 08-01-24 16:31

Antidepresanla ayakta duruyor! Psikolojisi iyi olmadığı açıklanan Dilan Polat, Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü

Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan eski sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın cezaevine götürülmesinden sonra intihar iddiaları gündeme gelmişti. Avukatları da Polat'ın psikolojisinin iyi olmadığını doğrulamıştı. Son olarak dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı.

Magazin 31-12-23 11:07

Özgür Demirtaş'ın kazancı sosyal medyanın gündeminde! Kazancı ifşa olunca sitem etti

Dilan Polat'ın lüks hayatının gündem olduğu günlerde Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Polat ailesinin incelenmesi gerektiğini söyleyerek dikkat çekmişti. Bu sefer de Demirtaş mercek altına alındı ve Twitter aboneliğinden kazancı gündem oldu. Özgür Demirtaş'ın kazancı sosyal medyada paylaşılınca bakın nasıl sitem etti.

Magazin 17-12-23 12:15

Polat çiftinin ardından gözler onlara çevrildi: Villalar, helikopter, yat... Özgür Demirtaş 'Şulemsi' için yetkililere çağrı yaptı, paylaşımına yorum yağdı!

Dilan - Engin Polat çifti hakkında başlayan hukuki süreçle birlikte diğer sosyal medya fenomenleri de mercek altına alındı. Polat'ın arkadaşı olduğu belirtilen 26 yaşındaki Şule Kayatürk'ün de serveti nasıl elde ettiğine yönelik iddialar gündeme geldi. 'Şulemsi' adıyla tanınan fenomen isim hakkında Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan çağrı geldi. Demirtaş'ın gündem olan paylaşımına gelen yorumlar da dikkat çekti. İddiaların ardından Kayatürk konu hakkında açıklama yaptı.

Haber 08-11-23 08:59

Ersan Şen’in Dilan Polat ve Engin Polat sözleri tartışma yarattı! İsmail Saymaz'ın ‘avukatı mısınız?’ sorusuna dikkat çeken yanıt…

Türkiye, Engin ve Dilan Polat çiftinin gözaltına alınmasını konuşuyor. Soruşturmada her geçen dakika yeni bir gelişme yaşanırken hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen ile gazeteci İsmail Saymaz arasında Engin ve Dilan Polat tartışması yaşandı. Prof. Dr. Şen, "Yargısız infaz yapılıyor" derken Saymaz ise "Hoca, yargısız infaz yapıldığını nereden biliyor" dedi. İşte gündem olan tartışmanın detayları...

Haber 03-11-23 09:43

Hiperbarik Oksijen Tedavi Ünitesi 4 bin 377 hastaya şifa oldu

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi Hiperbarik Oksijen Tedavi Ünitesi hakkında açıklamalarda bulunan Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Uzm. Dr. Selahattin Çakıroğlu, başta Eskişehir olmak üzere çevre illerden 4 bin 377 hastayı tedavi ettiklerini söyledi.

Yurthaber 06-09-23 14:56

Kovid-19'un yeni varyantına dikkat! Uzmanlar uyarıyor: Sonbaharda salgının ciddi bir piki olabilir

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19'un Omicron varyantının alt türevi olan Eris virüsü gündemde yer alıyor. DSÖ, 9 Ağustos'ta Eris varyantına ilişkin bir rapor yayımlamış, Eris'in, özelliklerine bağlı olarak küresel olarak yayılabileceği ve vakalarda artışa neden olabileceği kaydedilmişti. Acil Tıp Uzm. Dr. Gül Deniz Özkan, varyantın sonbaharda pik yapabileceği konusunda uyarıda bulundu ve belirtileri sıraladı.

Haber 16-08-23 15:32

Yozgat Şehir Hastanesi’nde yılda 2 bin katarakt ameliyatı yapılıyor

Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Kozan, son teknolojik özelliklere sahip cihazlarla yılda 2 bine yakın katarakt ameliyatı yapıldığını söyledi.

Yurthaber 17-05-23 13:33

İzmir'de hayatını kaybeden yılın hekimi için tören düzenlendi

İzmir'de Kovid-19 salgını nedeniyle emekliliğini 2 kez erteleyerek yoğun bakım sorumluluğu görevine devam eden, geçen sene "yılın hekimi" seçilen ve pazartesi günü geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Uzm. Dr. Nagihan Altıncı Karahan için görev yaptığı hastanede tören düzenlendi.

Yurthaber 22-03-23 13:42

Hayatı tehdit eden hastalık! Dikkat Türkiye'de her 20 kişide bir görülüyor

Türkiye'de her 20 kişiden birinde görülen ileri evre böbrek hastalığına dikkat çeken uzmanlar, semptomları tek tek sayıp uyarıda bulundu. Oranın büyüklüğüne dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Ahmet Bilge; bu bulguların olması halinde acilen doktora gidilmesini tavsiye etti. İşte hayati önemi olan o 9 kritik belirti...

Haber 13-03-23 14:03

Şanlıurfa'da skandal olay! Hasta yakını doktorun burnunu kırdı

Olay, Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi erişkin acil servisinde meydana geldi. Acil serviste çalışan Uzm. Dr. O.H., bir hastayla ilgilenirken başka bir hastanın yakını, kendi hastasıyla ilgilenmesini istedi. Tartışma büyüyünce hasta yakını, doktora ve bilgi işlem memuruna saldırdı. Doktor O.H.'nin aldığı yumruk darbesi nedeniyle burnu kırıldı. Saldırgan şahıs gözaltına alındı.

Haber 28-11-22 23:09

Çocuk doktorunun ölümü Buldanlıları yasa boğdu

Denizli’nin Buldan ilçesinde 18 yıl görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzman Hekimi Uzm. Dr. Özlem Özdemir’in ölümü hem meslektaşlarını hem de ilçe halkını yasa boğdu.

Haber 01-11-22 11:16

1 yaşındaki çocuğun midesinden 3 tane balon çıkarıldı

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Gastroenterolojisi Uzmanı Uzm. Dr. Meltem Gülşan: - "Uygun açlık süresinin ardından anestezi eşliğinde endoskop ile mideye girdik. Midede mavi, turuncu, pembe olmak üzere 3 adet balon yabancı cisim forsepsi ile çıkarıldı"

Yurthaber 17-10-22 17:06

Egzama çoğunlukla erken çocukluk döneminde başlıyor

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Alerji ve İmmunoloji Uzm. Dr Elif Şenbaba: - "Kuruluk sonucunda ciltte kaşıntılar oluşur. Kaşıntı atopik dermatite özgü cilt yaralarının çıkmasına neden olur"

Yurthaber 14-10-22 16:48

Medical Point Gaziantep Hastanesi'nden ozon tedavisine ilişkin bilgilendirme

Medical Point Gaziantep Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzm. Dr. Fatma Şeker: - "Dolaşım bozuklukları, deri ülser ve yaraları, barsak sorunları, enfeksiyonlar, romatizmal hastalıklar ve daha birçok hastalıkta destekleyici tedavi olarak uygulanabilir"

Yurthaber 04-10-22 09:57

Uzmanından şampuanın az köpüreni makbul tavsiyesi

Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi Dermatoloji Uzm. Dr. Derya Can: - "Köpürme, şampuanın çok fazla temizlediği anlamına gelmez. Şampuan alırken içinde SLES, SLS, paraben ve silikon olamayan ürünleri tercih etmemiz biraz az köpürmesine neden olsa da sağlıklı bir temizlik yapacağımızı garanti eder"

Yurthaber 30-09-22 11:17

Sağlıklı beslenme bağışıklık sistemini desteklemede önemli rol oynuyor

Medicana Ataşehir Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Pınar Sarıyıldız: - "Çok sayıda klinik veri, A, B6, B12, C, D, E vitaminleri ve folik asit dahil olmak üzere bazı vitaminlerin, çinko, demir, selenyum, magnezyum ve bakır dahil olmak üzere eser elementler ve omega-3 yağ asitleri bağışıklık sistemini desteklemede önemli ve tamamlayıcı roller oynadığını göstermektedir"

Yurthaber 28-09-22 14:43

Medipol Üniversitesi'nden uyuz ve bit uyarısı

Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi Dermatoloji Bölümü'nden Uzm. Dr. Derya Can: - "Her yıl dünyada 300 milyondan fazla kişi uyuz ve bite yakalanıyor. Uyuz ve bit kişiden kişiye yakın temas veya ortak kullanılan eşyalar ile bulaşıyor. Bu yüzden çocuklarınızın kişisel temizliğine dikkat edin"

Yurthaber 27-09-22 12:27

Medical Point Gaziantep Hastanesi'nin bölgesel eğitimi sürüyor

Acil Tıp Uzmanı Prof. Dr. Polat Durukan: - "İlk yardım konusunda gerek çalışanlar gerekse toplumda farkındalık oluşturmak için uygulamalı etkinlik gerçekleştirdik"

Yurthaber 12-09-22 15:36

Kovid-19'u ağır atlatanlara nörolojik tanı uyarısı

Medipol Bahçelievler Hastanesi Nöroloji Bölümü'nden Uzm. Dr. İsmet Üstün: - "İngiliz araştırmacılar merkezi sinir sistemini tutan Kovid-19'un beyni 10 yıl yaşlandırdığını, IQ değerlerinde düşüşe yol açtığını gözlemledi. Hastalığı ağır geçirdikten sonra dikkat eksikliği ve unutkanlıktan şikayetçiyseniz erken tanı ve tedavi için nöroloji hekimine başvurmalısınız"

Yurthaber 29-08-22 10:36

Uzmanından mevsim geçişlerinin baş ağrıları ile ilişkisine yönelik değerlendirme

Medicana Avcılar Hastanesi Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Semih Alay: - "Mevsim geçişlerine bağlı olarak hava şartlarında ortaya çıkan basınç, ısı değişiklikleri ve buna bağlı olarak gerçekleşen hava akımları, bazı hassas bireylerde, çevre ve birey arasındaki dengenin bozulması anlamına gelebilmektedir"

Yurthaber 23-08-22 11:32

Antandros Antik Kenti'ndeki kazılarda 2 bin 350 yıllık Kibele Heykeli'ne rastlandı

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Gürcan Polat: - "Bu seneki heyecan verici buluntularımızdan bir tanesi Roma villasının duvarlarında duvar taşı olarak kullanılmış bir heykel bulduk. Ne yazık ki tam olarak korunmuş durumda değil"

Yurthaber 21-08-22 11:02

Iğdırlı kadınlar yün çorap dokumacılığını üniversite öncülüğünde yürütüyor

Iğdır Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde açılan kursa katılan 18 kadın, hem unutulmaya yüz tutmuş yöresel çorabı gelecek kuşaklara aktarıyor hem de İŞKUR desteğiyle aile ekonomilerine katkıda bulunuyor - Türk El Sanatları Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Cavit Polat: - "Bölgede küçükbaş hayvancılığın yoğun olması nedeniyle yün oldukça bol bulunmaktadır. Yünün kullanım alanını genişletmek, geleneksel el dokumacılığına katkıda bulunmak amacıyla yün çorap dokuması yapılası için çalışma başlattık"

Yurthaber 19-08-22 13:00

İç Hastalıkları Uzm. Dr. İrem Yılmaz Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde

İç Hastalıkları Uzm. Dr. İrem Yılmaz Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde

Yurthaber 08-08-22 13:22

Sıcak havalarda migren için uyarılar

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Burcu Polat: - "Yaz aylarında hafif beslenerek bol su tüketin. Sağlık durumunuza göre yapabileceğiniz egzersizler ve günlük rutinlerinizi korumak da migren ataklarını atlatmanıza katkıda bulunacaktır" - "Aşırı çay ve kahve tüketiminden de kaçının. Uyku düzeninize dikkat edin ve ani ısı değişimlerine maruz kalmayın"

Yurthaber 20-07-22 10:14

Koronavirüs vaka sayılarında 3 kat artış: 15 binlere dayandı

Koronavirüs vaka sayılarındaki artış devam ediyor. Özellikle son zamanlarda tırmanışa geçen vaka sayılarıyla ilgili konuşan Göğüs Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Şevket Özkaya, Türkiye’de geçen yıl bugünlerde 5 bin civarında olan vaka sayısının bugünlerde 3 katı arttığını ve 15 binlere dayandığını söyledi. Prof. Dr. Özkaya, "Hızlı testlerin negatif olmasına güvenmeyin. Eğer ateş, öksürük gibi şikâyetleriniz varsa hızlı testiniz negatifse bile kendinizi kovid gibi izole etmeniz gerekiyor." dedi.

Haber 18-07-22 11:11

Koronavirüs kabusu... Vakalar artışa geçti, uzmanlardan uyarı geldi! Kurban Bayramı'na dikkat...

Koronavirüs vakaları son haftalarda yeniden tırmanışa geçti. Tedbirsiz ve önlemsiz olduğumuz şu günlerde vakaların artıyor olması uzmanları endişelendirdi. Kurban Bayramı öncesi uyarı yapan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, önlemlerin yeniden alınması gerektiğini belirtti. Uzm. Dr. Akyol ise 6. dalganın kapıda olduğunu ve önlem alınmazsa son bahara kötü bir giriş yapılacağını söyledi. Öte yandan uzmanlar, "Koronavirüs hastalarına bakmaktan başımızı kaldıramıyoruz" şeklinde konuştu.

Haber 06-07-22 08:09

Egzama, besin alerjisi ile bağlantılı olabilir tespiti

Medical Park Gaziantep Hastanesi Çocuk Alerji ve İmmunoloji hekimi Uzm. Dr Elif Şenbaba: -"Atopik dermatiti olan çocukların yarısına yakınında besin alerjileri görülebilir. Bu hastaların mutlaka besin alerjisi yönünden Çocuk Alerji ve İmmünoloji Uzmanı tarafından değerlendirilmesi gerektiği unutulmamalıdır"

Yurthaber 27-06-22 13:59

KBÜ'de mezuniyet töreni düzenlendi

Rektör Prof. Dr. Refik Polat: - "7 kıtadan 12 bini aşkın uluslararası öğrenciyle Türkiye'de birinci sıradayız"

Yurthaber 16-06-22 22:18

Dermatoloji Uzm. Dr. Kıvılcım Çınkır Özsaraç, Medical Park Gaziantep Hastanesi'nde

Dermatoloji Uzm. Dr. Kıvılcım Çınkır Özsaraç, Medical Park Gaziantep Hastanesi'nde

Yurthaber 16-05-22 13:11

Parkinson 10 milyondan fazla insanı etkiliyor

Medicana Kadıköy Hastanesi Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Oğuzhan Onultan,: - "Parkinson, hastaların yüzde 96’sı 50 yaş üstü olan, erkeklerde kadınlara göre 1,5 kat fazla görülen ve dünyada 10 milyon üstünde insanı etkilediği tahmin edilen sistemik bir hastalıktır"

Yurthaber 09-04-22 14:05

Çöl tozu uyarısı: Ölüme kadar gidebilir!

Türkiye’ye son günlerde Suriye üzerinden gelen çöl tozlarının etkilerine karşı vatandaşları uyaran Uzm. Dr. Özlem Ceyran, “Çocuklarda akciğerdeki harabiyet daha büyük olabilir. Çöl tozları özellikle kronik akciğer hastalığı olan KOAH’lı, astımlı hastalarımızda çok büyük problem teşkil ediyor. Nefes darlığının artışına, hastada yoğun bakım yatışı, ölüme kadar giden tablolara sebep oluyor” dedi.

Haber 09-04-22 12:11