Uzm Dr Hakan Onur Haberleri

Uzman isim uyardı: Alerjik çocuklar, polenlerin yoğun olduğu saatlerde dışarıya çıkmamalı

Polenlerin ve alerjenlerin yoğun olduğu bir dönem olan ilkbahar, alerjik çocuklarda rahatsız edici semptomlara neden olabiliyor. Genellikle hapşırma, burun akıntısı, gözde sulanma, kaşıntı gibi belirtilerle ortaya çıkan alerjiyi önlemenin yolunun alerjenlerden kaçınmak olduğunu söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Belgin Özbek dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Kadin 2024-04-22 15:51:51

Uzmanından önemli uyarı: İşte aşı olmayanların yaydığı o hastalıklar

Dünyada aşılamanın henüz istenilen düzeye gelmediğini söyleyen Çocuk Enfeksiyon Hekimi Uzm. Dr. Esra Çakmak Taşkın, "Dünyada yaklaşık 20 milyon eksik aşılı veya aşılanmamış çocuk bulunmaktadır. Özellikle son birkaç yıldır dünyada kızamık, difteri, boğmaca ve diğer bazı aşı ile önlenebilen hastalıklarda salgınlar yaşanmaktadır" dedi.

Haber 2024-04-22 14:29:58

Sinsi ilerliyor, geç belirti veriyor! Uzman isim kadınları uyardı... İşte şüphe duymanızı gerektirecek 6 belirti

Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu kadınlarda hayati risk oluşturan jinekolojik sorunlarından birinin yumurtalık kanseri olduğunu hatırlattı. Geç belirti verdiği için tanının da geç koyulduğunu belirten Uzm. Dr. Açıkgözoğlu, “Erken teşhiste tedavide başarı şansı yüzde 80-90’larda. Bu şansı kullanabilmek için yıllık muayenelerin önemi büyük.” dedi, kadınlara şüphe duymalarını gerektirecek 6 belirtiyi sıraladı.

Kadin 2024-03-27 09:58:54

Çok sahibi olmak isteyen aileler dikkat! Tüp bebek tedavisinde yapay zeka dönemi başladı

Çağın küresel sağlık sorunlarından birine dönüşen kısırlığın tedavi yöntemlerini geliştirme ihtiyacını da beraberinde getirdiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Dr. Hakan Özörnek hızla gelişen teknolojiyle birlikte tüp bebek tedavisindeki başarı oranın da arttığını belirtti.

Kadin 2024-03-26 15:57:38

Uzman isimden 'kalıcı oje' için önemli uyarı! 'Cilt kanserini tetikleyebilir'

Dermatoloji Bölümü'nden Uzm. Dr. Arzu Gökdemir Yanardağ, "kalıcı oje" işlemi sırasında cildin, UV ışınlarına maruz kaldığını ve sürekli olarak kalıcı oje yaptıran kişiler için bu durumun bir cilt kanseri tetikleyicisi olabileceğini belirtti.

Kadin 22-03-24 16:10

Göz kızarıklığı deyip geçmeyin! 'Tedavide geç kalınırsa...'

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hatice Onur, gözde kızarma çapaklanma sulanma batma ile kendini gösteren konjonktivit hakkında bilgi verdi. Hastaların genelde kırmızı göz sorunu ile kendilerine geldiğini anlatan Onur, “Her kırmızı göz konjonktivit olmayabilir, bunu mikroskobik muayene ile anlarız” dedi.

Kadin 21-03-24 13:21

Uzman jinekologdan kadınlar için önemli uyarı: Normal saymayın

Kadınlar için önemli bir dönüm noktası olan menopoz bazı zorluklar getirebilir. Jinekolog Elifnur Özak, menopoz sonrası görülen vajinal kanamalara dikkat çekti. Bu dönemde görülen kanamaların genellikle iyi huylu nedenlere bağlı olduğunu belirten Uzm. Dr. Özak, “Ancak bazı kötü huylu hastalıklar ve kanserler kendilerini vajinal kanamalar ile belli edebilirler. Menopoza girildikten sonra, artık vajinal kanamalar ‘normalimiz’ olmaktan çıkar, göz ardı edilmemelidir.” diyerek kadınları uyardı.

Kadin 19-03-24 08:45

Uzman isim 4 farklı senaryoyu açıkladı: Marmara için korkunç deprem uyarısı! 7.8 büyüklüğünde deprem üretir

Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Marmara'da beklenen depremle ilgili olası senaryoları açıkladı. Marmara'da kırılabilecek fayların 4 farklı senaryosunun bulunduğunun altını çizen Kutoğlu, Tekirdağ segmentinin en gergin ve kırılmaya en yakın fay segmenti olduğunu ifade etti. Depremin 7-7.1, 7.4, 7.6 ve 7.8 büyüklüklerinde olabileceğini ifade eden Kutoğlu bu 4 senaryonun nasıl gerçekleşebileceğini açıkladı.

Haber 17-03-24 10:28

Karadeniz patlayacak demişti... Celal Şengör'e çok sert çıktı: Topluma sürekli korku salıyor. Saçmalama hakkını kullanıyor

Karadeniz için 'patlayacak' çıkışıyla gündem yaratan Yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör'e çok sert bir tepki geldi. Şengör'ün yapmış olduğu açıklamalara tepki gösteren Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, "Topluma sürekli korku salıyor. Celal hoca şöhretin verdiği saçmalama hakkını kullanıyor' ifadelerini kullandı.

Haber 25-02-24 09:52

Spora yeni başlayanlara 5 uyarı! Kalp sağlığı için bilmelisiniz

Sağlıklı yaşam şartlarından biri olan sporu hayatına yeni katanlar için uyarılarda bulunan Uzm. Dr. Canan Arpacık, özellikle kalp sağlığı için dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.

Kadin 24-02-24 09:45

Kış mevsiminde cilt hastalıkları tetiklenebiliyor! Uzmanından altın değerinde tavsiye

Cildiye Uzmanı Uzm. Dr. Osman Aydın, kış mevsiminde cilt problemleri olan hastaların nemlendirici, çok kuru ve çatlamışsa bir uzman desteğine başvurması gerektiğini söyledi.

Kadin 23-02-24 14:07

Ani baş dönmesi o tehlikenin işareti olabilir! 'Kadınlarda daha fazla...'

Nöroloji Uzmanı Dr. Hikmet Dolu, ani baş dönmesinin inme işareti olabileceğini söyledi. Uzm. Dr. Dolu, “Erkeklerdeki felç ihtimali, kadınlara kıyasla daha yüksek olsa da kadınlarda felçten dolayı gerçekleşen ölüm oranları erkeklere kıyasla daha fazladır" dedi.

Kadin 22-02-24 16:03

İliç'teki liç yığını uzmanları bile ürküttü: Dünyada rastlamadık! Bu inanılmaz bir rakam

İliç'teki maden faciasında kaybolan 9 işçiden 8 gündür haber yok. Yeni heyelan tehlikesi nedeniyle bölgedeki çalışmalara da ara veriliyor. Bölgedeki durum KTÜ'den gelen heyeti de ürküttü. Prof. Dr. Hakan Ersoy, Anagold Madencilik'in işlettiği maden sahasında tespit edilen 257 metre yükseklikteki liç yığınına dünyada rastlamadıklarını belirtip "Bu inanılmaz bir rakam" dedi. Ayrıca bu seviyenin 'kontrol edilebilir'in üzerinde olması da ihmaller zincirini ortaya koydu.

Haber 21-02-24 12:02

Tedavi edilmezse... KBB uzmanı uyardı! 'Okul başarısını olumsuz etkileyebilir'

Özellikle kış aylarında çocukluk çağı hastalıkları arasında üst solunum yolu enfeksiyonlarının sık görüldüğünü belirten Kulak, Burun, Boğaz (KBB) Uzm. Opr. Dr. Yunus Karadavut, "Çocuklar yılda ortalama 3-8, erişkinler ise 2-5 kez üst solunum yolu enfeksiyonu geçirebilirler. Kış aylarında belirgin bir artış gösteren, viral ya da bakteriyel kökenli olabilen bu hastalıkların tedavisinde nedenin çok iyi belirlenmesi gerekir” dedi.

Kadin 19-02-24 12:33

Uzun süre devam eden boğaz ağrısına dikkat! 'Altında yatan daha ciddi sağlık sorunları olabilir'

Uzun süre devam eden boğaz ağrılarının dikkate alınması gerektiğini söyleyen Uzm. Dr. Arzu Öz, bu ağrının aynı zamanda başka bir sağlık sorununun altta yatan bir belirtisi olabileceğini söyleyerek uyarılarda bulundu.

Kadin 16-02-24 08:55

'Oraya dokununca ağlıyorsa...' Anne ve babalar dikkat! Bebek ve çocuklarda daha sık görülüyor

Uzm. Dr. Cüneyt Altunay, enfeksiyon vakalarındaki artışa paralel orta kulak iltihabı görülme sıklığının arttığını söyledi. Orta kulak iltihabının ciddi bir enfeksiyon olduğunu ve takibinin çok iyi yapılması gerektiğini belirten Uzm. Dr. Altunay, “Daha çok bebek ve çocuklarda gördüğümüz orta kulak iltihabı sürekli tekrarlanıyorsa, ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Bu komplikasyonların başında da işitme kaybı yer alıyor. O nedenle takibinin çok iyi yapılmalı” dedi.

Kadin 07-02-24 16:45

Tekrarlıyorsa dikkat! Özellikle kışın ortaya çıkıyor... 'Ciddi komplikasyonlara yol açabilir' uyarısı

Uzm. Dr. Cüneyt Altunay, enfeksiyon vakalarındaki artışa paralel orta kulak iltihabı görülme sıklığının arttığını söyledi. Orta kulak iltihabının ciddi bir enfeksiyon olduğunu ve takibinin çok iyi yapılması gerektiğini belirten Uzm. Dr. Altunay, “Daha çok bebek ve çocuklarda gördüğümüz orta kulak iltihabı sürekli tekrarlanıyorsa, ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Bu komplikasyonların başında da işitme kaybı yer alıyor. O nedenle takibinin çok iyi yapılmalı” dedi.

Kadin 07-02-24 13:43

Yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor! Uzmanından reflü şikayetine 30 dakikalık tedavi önerisi

Günümüzde en sık rastlanan sindirim sistemi hastalıklarından biri olan reflü; uygulanan tedavilere cevap alamayan veya ömür boyu mide ilaçlarına bağlı kalan hastaların yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Demirci, uzun süreli mide asidi baskılayıcı ilaç kullanımını sonlandırabilecek endoskopik reflü tedavisi hakkında bilgi vererek yıllardır süren reflü şikâyetine, 30 dakikada gerçekleştirilen ARMA tedavisi ile son verilebileceğini söyledi.

Haber 07-02-24 10:16

Kalp krizi geçiren Şırnak İl Sağlık Müdürü Altın, hayatını kaybetti!

Şırnak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Suat altın (41), geçirdiği kalp krizinin ardından kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Altın’ın ölüm haberini sosyal medya hesabından duyurdu.

Haber 05-02-24 19:32

Sık sık yaptırmayın uyarısı! Kalıcı oje yaptıranlar bu zararlarından habersiz olabilir

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Ceylan Emir, kalıcı oje düşkünlerine uyarılarda bulundu. Uzm. Dr. Ceylan Emir, “Sık sık yaptırılan kalıcı oje işlemleri tırnak yüzeylerine zarar verebilir. Kişiler alerjik reaksiyonlar ile karşılaşabilir. Kalıcı oje sonrası en az 15 gün ara verilmesini ve tırnakların bu süre içerisinde havalandırılmasını tavsiye ederim.” dedi.

Kadin 31-01-24 11:32

Malatya'da yeni fay hattı tespit edildi! '7 büyüklüğünde deprem üretebilir'

Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Malatya'da 8 ve 25 Ocak'ta meydana gelen depremlerin aynı fay hattı üzerinde gerçekleştiğini, ancak güncel fay haritalarında bulunmadığını belirtti. Kutoğlu, "Bu yeni bir hat, mevcut fay haritalarında gözükmüyor. Fay 30 ile 40 kilometre üzerinde bir uzunluğa sahip. Bunun da 6.5'te büyük 7'ye varan bir deprem üretme potansiyeli söz konusu" dedi. Kutoğlu ayrıca, Orta ve Doğu Anadolu'da 4 noktaya dikkat çekip deprem uyarısında bulundu. İşte detaylar...

Haber 30-01-24 09:59

Hastalığın süresi uzuyor Üçlü salgında profesörden 'süperenfeksiyon' uyarısı

Üçlü salgının, Covid-19, mevsimsel grip (influenza) ve solunum sinsityal virüsü (RSV) gibi üç farklı enfeksiyonun bir arada görüldüğünü belirten Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, “Uzayan şikayetleri olan hastalar, şikayetlerin uzama nedeninin belirlenmesi ve bağışıklık durumunun değerlendirilmesi için hekime başvurmalıdır” dedi.

Haber 29-01-24 17:54

Bu deprem haberi çok konuşulur! ‘Türkiye’nin mevcut fay haritalarında yok’ diyerek ürküten gelişmeyi duyurdu…

Türkiye’nin deprem korkusu her geçen gün artmaya devam ederken yaşanan yeni gelişmeler de tedirgin ediyor. Malatya’daki son günlerde meydana gelen depremlerin ardından uzman isimlerden sürpriz bir açıklama daha geldi. Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Malatya'daki son 2 depremin aynı hatta ancak mevcut fay haritalarında olmadığını söyledi. Yeni fayla ilgili yapılan deprem tahmini ise bölgedeki korkuyu en üst seviyeye çıkaracak nitelikle oldu. İşte son dakika deprem haberinin detayları…

Haber 28-01-24 12:06

Cumartesi gecesi felcine dikkat! Sabah kalktığınızda bu belirtiler varsa... Uzmanından şaşırtan uyarı

Elin ve kolun sırt kısmına gelen radial sinirin sıkışması ile oluşan cumartesi gecesi felci ile ilgili Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Nazan Eryiğit bilgilendirmelerde bulundu. Yanlış uyku pozisyonları sonucu meydana gelen cumartesi felcinin belirtilerini sıralayan Eryiğit bu rahatsızlığın özellikle alkol tüketimi sonrası oluşabileceğini belirtti.

Haber 27-01-24 10:26

'Olmazsa olmaz' Herkes hasta... Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için...

Bu yıl üst solunum yolunu etkileyen üç virüsün arka arkaya görülmesinin uzun süren şikayetlere sebep olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Ahmet Cem Özuğuz, grip -influenza-, Covid-19 ve RSV enfeksiyonlarının art arda yaşandığını belirtti. Özuğuz “Et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, meyve, sebze, kuru baklagil, tahıl ve yağlı tohumların yer aldığı bir beslenme planı, bu enfeksiyonlara karşı güçlü bir bağışıklık için olmazsa olmazlar arasında. Bu süreçte mümkün olduğunca doğal beslenilmeli” dedi.

Haber 24-01-24 17:18

Uzmanından kritik uyarı: Yaygın olarak görülen bu durum sanıldığı kadar masum değilmiş! Tehlikeli hastalığın belirtisi olabilir

Diyarbakır’da Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı olan Prof. Dr. Hakan Çoksüer, adet sancısının kısırlık belirtisi olabileceği uyarısında bulunarak, erken tanı uzman önerisi tedaviler ile sorunun önüne geçilebileceğini söyledi.

Kadin 22-01-24 16:17

Mutfaktaki tehlike! Zeytinyağı fiyatları arttı, sosyal medyada gören evde denemeye başladı... Uzmanlar uyarıyor: Üzülerek söylüyorum ki...

Zeytinyağı fiyatlarındaki artış sonrası 'tehlike' mutfağa girdi. Sosyal medyada yayılan görüntüleri izleyerek evde saflık analizi yapanların sayısı her geçen gün artarken, uzmanlardan uyarı geldi. Çukurova Üniversitesi'nde görevli Prof. Dr. Serkan Selli ile öğretim görevlisi Onur Sevindik, zeytinyağında hilelerin anlaşılmasının bu yöntemlerle mümkün olmadığını belirterek, tek yapılması gerekenin ne olduğunu açıkladı.

Yemek 14-01-24 11:15

Kışın artan o riske dikkat çekti 'Ani ölümler' diyerek açıkladı 'Soğuk havada artış gösterir'

Soğuk kış aylarında kalp krizi riskinin arttığına işaret eden Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Fatih Çam, soğuk havaların kalp hastalıklarına davetiye çıkardığını belirtti.

Haber 08-01-24 16:31

İstanbul'da da hissedilmişti! Bursa Gemlik'teki 5.1 ve 4.2 büyüklüğündeki depremlerle ilgili dikkat çeken açıklama: 'Bildiğimizden çok daha fazla...'

Bursa Gemlik'te dün meydana gelen 5.1 ve 4.2 büyüklüğündeki depremler, İstanbul başta olmak üzere Sakarya, Kocaeli gibi çevre illerde de hissedilmişti. Marmara depremiyle ilgili uyarılar gelirken yaşanan deprem vatandaşlarda paniğe yol açtı. Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, depremlerle ilgili olarak "Ayrıntılı çalışma yapılmasına ihtiyaç var. Bildiğimizin çok ötesinde, çok daha fazla faylar söz konusu. Bunların bulunması için de iş birliğine ihtiyaç var" dedi.

Haber 05-12-23 11:07

'Marmara Denizi'nde su sıcaklığı 50 yılda 2,5 derece arttı' Uzman isimden dikkat çeken açıklama

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, Türkiye'yi çevreleyen denizlerde su sıcaklıklarının arttığını belirterek, "Marmara Denizi, 1970 yılından itibaren 2,5 santigrat derece artmış. Uzun dönemli ortalama sıcaklıklar 1970 yılında 15,3 santigrat derece iken geçtiğimiz yıl itibarıyla bu 17,8 santigrat dereceye yükselmiş ki; bu toplamda 2,5 santigrat derecelik bir artış demektir, bu ciddi bir artış" dedi.

Haber 04-12-23 12:57

Celal Şengör'ün 'Hakan Fidan' sözleri canlı yayına damga vurdu! Bunlar doğru diyerek o sözleri destekledi

Açıklamalarıyla sık sık gündem olan Prof. Dr. Celal Şengör son olarak katıldığı canlı yayında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan hakkında konuştu. "Şahane bir adam" ifadesini kullanan Şengör, Bakan Fidan'ın İsrail'le ilgili 'hırsızlık' sözleri içinse, "Çünkü bunlar doğru. Din kardeşlerimiz alkışlasın hikayesi değil bu." dedi.

Haber 10-11-23 22:54

Akbank'ta koltuk değişimi! Özgür Demirtaş da istifa etti

Akbank'ta 2012 yılından beri Genel Müdürlük görevini yürüten Hakan Binbaşgil'in yerine Kaan Gür getirildi. Binbaşgil banka bünyesinde farklı bir pozisyonda görev almaya devam edecekken, bağımsız yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın istifasının da kabul edildiği öğrenildi.

Finans 02-10-23 10:41

Marmara'da yağışlar yüzde 91 azaldı! İstanbul barajlarında doluluk oranı yüzde 26'ya geriledi

İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan 10 barajdaki doluluk oranı son yılların en düşük seviyesine gerileyerek, yüzde 26,32’ye'ye düştü. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, ülke genelinde yağışların yüzde 57-60 düştüğünü, Marmara Bölgesi'nde bu durumun yüzde 91 olduğunu belirterek, "Sadece yağışların azalması, sıcaklıkların artması şeklinde algıladığımız sonuç çok daha ciddi sonuçlar doğuracak bir yöne, bir duruma doğru gidiyor" dedi.

Haber 15-09-23 09:59

Hiperbarik Oksijen Tedavi Ünitesi 4 bin 377 hastaya şifa oldu

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi Hiperbarik Oksijen Tedavi Ünitesi hakkında açıklamalarda bulunan Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Uzm. Dr. Selahattin Çakıroğlu, başta Eskişehir olmak üzere çevre illerden 4 bin 377 hastayı tedavi ettiklerini söyledi.

Yurthaber 06-09-23 14:56

2 yıl süren hummalı çalışma sonuç verdi! Dünyaca kabul gören deprem sinyal teorisi Türk bilim insanları tarafından çürütüldü

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü'nde akademisyen Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, yaptığı araştırma sonucu hazırladığı makaleyle dünya çapında kabul görmüş deprem sinyali teorisini çürüttü. Kutoğlu, teoriyi çürüttüğünü 2 sene boyunca hakemlere ispatlamaya çalıştı.

Haber 26-08-23 14:14

Kovid-19'un yeni varyantına dikkat! Uzmanlar uyarıyor: Sonbaharda salgının ciddi bir piki olabilir

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19'un Omicron varyantının alt türevi olan Eris virüsü gündemde yer alıyor. DSÖ, 9 Ağustos'ta Eris varyantına ilişkin bir rapor yayımlamış, Eris'in, özelliklerine bağlı olarak küresel olarak yayılabileceği ve vakalarda artışa neden olabileceği kaydedilmişti. Acil Tıp Uzm. Dr. Gül Deniz Özkan, varyantın sonbaharda pik yapabileceği konusunda uyarıda bulundu ve belirtileri sıraladı.

Haber 16-08-23 15:32

Sıcak havalarda herkes onlardan şikayetçi... Uzman isim uyardı! Hastalıklara neden oluyor 'Bitirilemez ama...'

Çukurova Üniversitesi Karaisalı Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hakan Kavur, halk arasında 'yakağan' olarak bilinen kum sineklerinin birçok hastalığa sebep olduğunu belirtti. Doç. Dr. Kavur, ”Yakağanlar ısırdığında iç organlar formu dediğimiz lenf düğümlerindeki damarları tıkayarak şişmelere, dalakta ve karaciğerde büyümeye neden oluyor” dedi. Kavur, "Bu canlıların popülasyonu bitirilemez ama kontrol altına alınabilir." şeklinde konuştu.

Haber 30-07-23 11:12

İstanbul'un suyunu sağlayan Kazandere Barajı'nda artık koyunlar otluyor! 'Türkiye için inanılmaz aciliyeti var' diyerek uyardı: Bugünden tezi yok başlamalıyız

Kırklareli'deki Kazandere Barajı, İstanbul'un suyunu sağlıyor. Ancak kuraklık nedeniyle barajın büyük bölümü kurudu ve yüzeyi otlar çıkmasıyla yeşil renge büründü. Barajın bulunduğu mahallede yaşayan Hüseyin Duran (34) "Bu seneki kuraklık daha önceki senelerde kesinlikle yoktu" dedi. Barajda eskiden yüzüp balık tuttuklarını dile getiren Duran artık koyunlarını otlatıyor. Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer tehlikeye dikkat çekip uyarıda bulundu.

Haber 02-07-23 13:05

Yozgat Şehir Hastanesi’nde yılda 2 bin katarakt ameliyatı yapılıyor

Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Kozan, son teknolojik özelliklere sahip cihazlarla yılda 2 bine yakın katarakt ameliyatı yapıldığını söyledi.

Yurthaber 17-05-23 13:33

Boğa Boğa filmi konusu nedir, oyuncuları kimler? Netflix'in Kıvanç Tatlıtuğ ve Funda Eryiğit'li filmi Boğa Boğa'nın konusu ve oyuncuları

Boğa Boğa filmi Netflix izleyicisi ile buluşuyor. Kıvanç Tatlıtuğ ve Funda Eryiğit'in başrollerini paylaştığı filmin senaryosunu Hakan Günday kaleme aldı. Yönetmen koltuğunda ise Tuğba Büyüküstün'ün eski eşi Onur Saylak oturuyor. Peki, Boğa Boğa filmi konusu nedir? Netflix'in yeni filmi Kıvanç Tatlıtuğ Boğa Boğa'nın oyuncuları kimler?

Trend 14-04-23 12:07

Türkiye Hırvatistan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte Stefan Kuntz'un 11'i!

Türkiye Hırvatistan maçı ile EURO 2024 elemeleri heyecanı sürüyor. Türkiye-Hırvatistan maçı izleme ekranı internette araştırılıyor. Milli maçta, Stefan Kuntz'un 11'leri Kerem, Enes, Ferdi, Salih, Ozan, Çağlar, Orkun, Hakan, Cengiz, Mert, Onur olarak beklenirken karşılaşmanın yayın saati ve kanalı merak konusu oldu. Maç Bursa'daki Timsah Arena'da oynanacak. Peki, Türkiye-Hırvatistan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte 11'ler...

Spor 28-03-23 18:07

Türkiye için endişelendiren açıklama! 'Süre 2-2,5 güne düştü'

Türkiye’de karla kaplı gün sayısının her geçen yıl düştüğünü belirten Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, “Mesela iki sene önce karla kaplı gün sayısı aşağı yukarı 9 gün idi. Geçen yıl biraz artış oldu ancak bu yıl bugüne kadar karla kaplı gün sayısı 2-2,5 güne düştü” dedi.

Haber 27-03-23 11:07

İzmir'de hayatını kaybeden yılın hekimi için tören düzenlendi

İzmir'de Kovid-19 salgını nedeniyle emekliliğini 2 kez erteleyerek yoğun bakım sorumluluğu görevine devam eden, geçen sene "yılın hekimi" seçilen ve pazartesi günü geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Uzm. Dr. Nagihan Altıncı Karahan için görev yaptığı hastanede tören düzenlendi.

Yurthaber 22-03-23 13:42

Hayatı tehdit eden hastalık! Dikkat Türkiye'de her 20 kişide bir görülüyor

Türkiye'de her 20 kişiden birinde görülen ileri evre böbrek hastalığına dikkat çeken uzmanlar, semptomları tek tek sayıp uyarıda bulundu. Oranın büyüklüğüne dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Ahmet Bilge; bu bulguların olması halinde acilen doktora gidilmesini tavsiye etti. İşte hayati önemi olan o 9 kritik belirti...

Haber 13-03-23 14:03

Deprem bölgesinde inceleme yapan uzmanlar acı gerçeği ortaya çıkardı! Yıkılan binalarda 'nervürlü demir' kullanılmamış

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi öğretim üyeleri, deprem bölgesinde yaptıkları incelemelerde acı bir gerçeği ortaya çıkardı. Uzmanlar, yıkılan binalarda betonun direncini artıran 'nervürlü demirlerin' kullanılmadığını açıkladı. Dr. Onur Şahin, "Çok hızlı biçimde hasar alan, büyük ve şiddetli yıkımların gerçekleştiği binaların tamamında demirlerin nervürsüz olduğunu gözlemledik" dedi. Doç. Dr. Yurdakul Aygörmez de, "Nervürlü tipin önemi deprem durumunda daha çok anlaşılıyor" dedi.

Haber 24-02-23 11:13

Dört bir yandan yardım yağmıştı: Uzman isim açıkladı: 115 milyar TL ile 170 bin konut!

Kahramanmaraş merkezli depremlerle dikkatler yeniden riskli yapılara çevrildi. Dr. Öğretim Üyesi Hakan Koman, İstanbul’da 1999 öncesi tüm yapıların aciliyetle güçlendirilmesi veya yeniden inşa edilmesi gerektiğini söyledi. Koman, “İstediğim bir kampanyada İstanbul için yapılsın ve şehrimizi depreme hazırlayalım” dedi. Koman, Türkiye Tek Yürek kampanyasıyla toplanan 115 milyar lira ile 100 metrekarelik 170 bin daire yapılabileceğini söyledi.

Finans 18-02-23 11:50

Son dakika: Sinan Ateş cinayetinde 3 şüpheli tutuklandı

Son dakika haberi: Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş cinayeti soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan şüpheliler Vedat B., Hakan S. ve Zekeriya A. "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan tutuklandı.

Haber 03-01-23 20:52

Özgür Demirtaş’tan çok konuşulacak CHP sözleri! Kadrodaki isimleri görünce öve öve bitiremedi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 3 Aralık'ta açıklayacağı 'Kalkınma Planı'nı hazırlayan kadronun içinde dünyaca ünlü Türk ekonomist Daron Acemoğlu’nun yer almasına ünlü ekonomist Özgür Demirtaş’tan övgü dolu sözler geldi. CHP’nin danıştığı kadroda, iktisatçı Prof. Dr. Refet Gürkaynak, Prof. Dr. Ali Hakan Kara, Prof. Dr. Ufuk Akçiğit ve Hacer Foggo da yer alırken Kılıçdaroğlu'nun kurduğu ekonomi kadrosu, Demirtaş'ı oldukça memnun etti.

Finans 01-12-22 13:47

Düzce'deki 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası korkutan gerçek! Uydudan tespit edildi, 20 cm uzaklaşmış

Düzce'de 23 Kasım'da korkutan bir deprem meydana gelmişti. Gölyaka merkezli 5.9 büyüklüğündeki deprem Ankara ve İstanbul olmak üzere birçok ilde hissedilmişti. Deprem sonrası Düzce merkezi ile Gölyaka'nın 20 santimetre kadar birbirinden uzaklaştığı ortaya çıktı. Prof. Dr. Hakan Kutoğlu "Bu bize şunu gösteriyor. Bu fay Kuzey Anadolu Fayı'ndan bağımsız bir fay" diye konuştu.

Haber 29-11-22 14:18