Uzman Diyetisyen Isin Sayin Haberleri

Aman dikkat! Uzman isimden bayram ziyaretlerinde 'çay ve kahve' uyarısı

Ramazan Bayramı için beslenme uyarılarında bulunan Diyetisyen Sena Genç, “Bayramın ilk gününe hafif bir kahvaltıyla başlanmalıdır. Bayram ziyaretlerinde kahve ve çay tüketimini sınırlandırın. Fazla miktarlarda çay ve kahve tüketildiği takdirde metabolizma yavaşlaması, çarpıntı, mide yanması gibi sorunlar yaşanabilir” dedi.

Haber 2024-04-09 10:57:18

Uzman isim sahurda tok tutan ve susatmayacak besinleri açıkladı! Çay-kahve tüketimine aman dikkat

Ramazan ayının başlamasına az bir zaman kala iftar ve sahurda tüketilebilecek en doğru besinler araştırılmaya başladı. Diyetisyen Cemre Balkan, sahurda tok tutan ve susatmayan yumurta, süt, süt ürünleri, sebze, meyve, tahıllı ekmek ve yağlı tohumları bulunan besinlerinin tüketilmesinin doğru olduğunu söyledi.

Kadin 2024-03-09 09:54:31

Sürekli yeme isteğiniz varsa dikkat! Uzman isim sık acıkmanın sebeplerini sıraladı

Gün içinde sıklıkla yemek yeme ihtiyacı duyanlara uyarılarda bulunan Uzm. Diyetisyen Eda Mancoğlu, sık yeme isteğinin kişilerin öğünlerinde yeterli enerjiyi alamamasından kaynaklı olabileceğini belirtti.

Kadin 2024-02-14 11:13:49

Sabah kahvaltı etmeyenleri üzecek haber! Daha çok kilo alıyorlar... 'En sağlıklı saat 08.11'

Kahvaltı öğününün önemi ve hangi saatlerde yapılmasının daha sağlıklı olduğu konularında açıklamada bulunan Uzman Diyetisyen Sevgi Yavuz, kahvaltı öğününü atlayanları üzecek bilgiyi paylaştı. Yavuz, “Sabahları kahvaltıyı atlayanlar daha çok kilo alıyor” diyerek açıkladı.

Kadin 2024-02-05 15:14:00

Kış aylarında metabolizmayı hızlandıracak beslenme uyarıları! Cayır cayır yağ yaktırıyor

Proteinler (et, tavuk, balık, yumurta, kurubaklagiller), yağlı tohumlar (badem, kabak çekirdeği, fındık), acı biber, kahve, yeşil çay, zencefil, kakao, sirke ve tarçın gibi gıdaların metabolizma hızını az da olsa artırmaya yardımcı olabileceğini ifade eden Uzman Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Ancak bu gıdaları daha çok tüketmek kilo vereceğinizi garanti etmez. Bu besinler, düzenli egzersizle birlikte kilo kaybını teşvik etmek için dengeli bir diyetin tamamlayıcısı olarak görülmelidir” dedi.

Kadin 27-01-24 15:58

Faydası 1 tatlı kaşığında gizli: Boğaz ağrısına son! İltihabın kökünü kurutuyor

Havaların soğumasıyla beraber kış aylarında görülen hastalıklar da artmaya başladı. Özellikle boğaz ağrısı ve enfeksiyonlarının olduğu bu dönemde hem ağrınızı hafifletmek hem de hastalıklardan korunmak için doğal çözüm yollarına başvurabilirsiniz. Uzman Diyetisyen Veysel Ciğerli, kış mevsiminde görülme sıklığı artan boğaz ağrısına dair doğal çözümleri açıkladı.

Haber 17-11-23 12:47

Çocuğunuzu okula kahvaltı etmeden gönderiyorsanız dikkat! Uzmanından dikkat çeken uyarı

Kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu hepimiz duymuşuzdur. Ancak çocukların kahvaltıyı atlaması veya yetersiz bir kahvaltıyla okula gitmesi daha ciddi sonuçlara yol açabilir. Uzman diyetisyen Hande Soydemir, çocuklarda kahvaltının önemini ve eğer kahvaltı etmeden okula giderlerse ne gibi sonuçlar doğurabileceğini anlattı.

Haber 28-10-23 11:27

Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka: Ramazan’da kilo almanın en önemli sebebi az su tüketmek

Ramazan ayında yapılan bazı hataların kilo olarak geri dönebileceği uyarısında bulunan Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, “Uzun süren açlıkla geçen bir orucun hemen ardından aşırı yemek yemek ve özellikle şekerli ve yağlı gıdaların tüketimini artırmak, kilo alma problemleri ile karşılaşılmasını kaçınılmaz hale getirir. Ramazan’da kilo alınmasındaki en önemli etkenlerden biri ise yavaşlayan metabolizma ve su tüketiminin azalışıdır” dedi.

Haber 31-03-23 09:19

Kilo vermek isteyenlere diyetisyen, fizyoterapist ve psikolog destekli ücretsiz hizmet sunuyorlar

Trabzon'da Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Obezite Merkezi, uzman gözetiminde kilo vermek isteyenlere ücretsiz hizmet sunuyor.

Yurthaber 28-12-22 12:03

Uzmanından sürekli halsizseniz B6 vitamininiz eksik uyarısı

Medipol Üniversitesi Esenler Hastanesi Uzman Diyetisyen Canel Öner Sayar: - "B6 vitamini eksiliğinde kırmızı kan hücrelerinin üretimindeki azalmaya bağlı olarak kansızlık (anemi) gelişerek sürekli yorgunluk, halsizlik ve enerji düşüklüğü oluşur. Deri döküntüleri, dudaklarda çatlama, ağız ve dudakların çevresinde kuruluk ve dökülmeler yaşanır"

Yurthaber 29-07-22 12:02

Fazla kilolarından hızlı kurtulmak isteyenlerin tercihi! Bu, tam benlik deyip yapmaya başlıyoruz ama...

Fazla kilolarımızdan hızlıca kurtulmak için "Bu detoks tam benlik" deyip bulduğumuz bir detoksu yapmaya başlıyoruz ancak yanlış detoks başımıza iş açabilir. Yanlış detoks kas kaybına dahi neden olabilir. Uzman diyetisyen ise vatandaşları yanlış detoksa karşı önemle uyardı. Ayrıca, “Çok hızlı verilen kiloların sağlıklı olduğunu savunmuyorum. Çünkü çok hızlı verilen kilo, inanın çok hızlı alınacaktır. Çünkü sağlıklı bir beslenme profili, alışkanlığı oluşturmamış oluyor” ifadelerini kullandı.

Kadin 25-07-22 15:40

Kanser hastaları psikolojik destek, diyetisyen desteği ve ücretsiz ulaşım istiyor

Kanser hastaları ve yakınlarının katıldığı "Kanser Tedavisinde Hasta Beklentileri" anketinin sonuçları açıklandı - Ankete katılanların yüzde 94'ü, uzman diyetisyenden ücretsiz beslenme desteği istedi, ücretsiz grup terapi ya da bireysel psikolojik destek almayı isteyenlerin oranı yüzde 89'u geçti, katılımcıların yüzde 91'i, tedavi süresince hastaneye gidiş gelişlerde ulaşım desteği de talep etti

Yurthaber 06-04-22 15:30

Hormonlu gıdalar hangi hastalıklara neden olur? Vücuda birçok zarar veriyor

Hormonlu gıda tüketimi birçok hastalığa sebebiyet verdiği herkes tarafından bilinmektedir. Ancak hormonlu gıdaların vücudumuzda hangi tehlikelere yol açtığı bilinmemektedir. Konu ile ilgili merak edilenleri anlatan Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak, hormonlu gıda tüketimi sonucu vücutta oluşabilecek rahatsızlıklarla ilgili bilgi verdi.

Haber 01-12-21 15:46

Spor öncesi ve sonrası ne yemeli? Bu beslenme önerileri egzersizin etkisini artırıyor

Doğru beslenme, sağlıklı bir vücuda sahip olmanın yanı sıra sporun etkilerini de artırır. İstenilen görünüme kavuşmaya yardımcı olan beslenmede spor yapan kişilerin önem vermesi gereken bazı noktalar bulunur. Sporcuların, beslenirken antrenman öncesi ve sonrası ile doğru seçimler yapmaları durumunda egzersizlerinden daha fazla verim alabileceğini söyleyen Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak konu hakkında bilgiler verdi.

Haber 15-11-21 09:57

Karın şişliği neden olur? Sabahları bu şikayetlerle uyanıyorsanız...

Karnın hava ve gazla dolması neticesinde meydana gelen karın şişkinliği, bölgenin daha büyük veya şişmiş görünmesine neden olur. Sağlık durumu, yaşam tarzı, hormonal değişiklikler gibi sebeplere bağlı olarak gelişebilen bu durum, günün her saatinde gözlenebilir. Sabahları daha yoğun şekilde de gözlenebilen karın şişkinliği neden kaynaklanır? Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak anlattı.

Haber 31-10-21 17:13

Aç olmadığınız halde yemek yiyorsanız nedeni bu olabilir!

Yemek yeme isteği yalnızca aç kalınan zamanlarda değil farklı nedenlerden dolayı da ortaya çıkabilir. Her ne kadar hayatta kalmak için zorunlu bir ihtiyaç olarak görülse de bazen ihtiyaçtan bağımsız olarak da yeme ihtiyacı duyulabilir. Konu ile ilgili açıklama yapan Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak, bizi aç olmadığımız halde yemeye teşvik eden sebepleri anlattı.

Haber 27-10-21 15:13

Çay mı kahve mi daha sağlıklı? Günde kaç bardak tüketmeliyiz?

Sonbahar ayının gelmesiyle birlikte sıcak içecek tüketim isteğindeki artış, çay ve kahveye yönelmeye sebep oluyor. Ofiste güne sıcacık bir kahve ile başlarken vapurda üzerinden dumanı tüten bir çayla yolculuğun keyfini çıkarabiliyoruz. Ancak çayın da kahvenin de ayrı ayrı seveni olsa da sağlıklı yaşam için tüketim miktarını kontrol altında tutmak gerekiyor. Bunun sebep olansa içlerindeki kafein. Peki çay mı yoksa kahve mi tercih etmek daha sağlıklıdır? Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın anlattı.

Yemek 27-10-21 14:46

Bilimsel çalışmalarla da kanıtlandı! Günde 3 tatlı kaşığı zeytinyağı meme kanserinden koruyor

Medipol Esenler Üniversite Hastanesi'nden Uzman Diyetisyen Canel Öner Sayar, "Günlük ortalama 30,5 gram yani yaklaşık 3 tatlı kaşığı zeytinyağı tüketimi meme kanserine karşı yüksek koruyuculuğa sahip. Zeytinyağı açısından zengin Akdeniz tarzı diyet, tip II diyabet, kanser, kronik ve kardiyovasküler hastalıklar ile hipertansiyon riskini de azaltıyor." ifadelerini kulandı.

Haber 23-10-21 11:09

Günde 3 tatlı kaşığı zeytinyağı meme kanserinden koruyor

Medipol Esenler Üniversite Hastanesi'nden Uzman Diyetisyen Canel Öner Sayar: - "Günlük ortalama 30,5 gram yani yaklaşık 3 tatlı kaşığı zeytinyağı tüketimi meme kanserine karşı yüksek koruyuculuğa sahip" - "Zeytinyağı doğrudan güneş ışığı görmeyen serin yerde en uygun 14 ila 15 derecede muhafaza edilmeli. Renkli cam şişelerde, porselen ya da çelik kaplarda saklanmalı"

Yurthaber 23-10-21 10:24

Sonbaharda tüketilecek besinler! Kışa sağlıklı ve keyifli girmek için...

Sonbaharın gelmesiyle kapımızı çalan soğuk havalar hastalıkların da habercisi oluyor. Bu noktada sağlığımızı korumak için ilk olarak beslenme düzenini korumak ve sağlıklı besinler tercih etmek gerekiyor. Peki sonbaharda hangi besinleri tüketmeliyiz? Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak konu hakkında bilgiler verdi.

Haber 21-10-21 14:43

Sofra tuzu ile kaya tuzu arasındaki fark nedir? Hangisini tercih etmeliyiz?

Gıdaları tatlandırmak için sıkça kullandığımız tuz, tüketimi doğru ölçülerde tutulduğu takdirde vücuda pek çok fayda sağlar. Sodyum, sıvı dengesi, sinir iletimi ve kas kasılması gibi çeşitli biyolojik işlevlerde de önemli bir rol oynayan tuz, su buharlaştırılarak ya da yeraltı tuz madenlerinden katı tuz çıkarılarak üretilir. Peki hangi tuzu tüketmek sağlık için daha faydalıdır? Kaya tuzu ile sofra tuzu arasındaki fark nedir? Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak konu hakkında bilgiler verdi.

Haber 19-10-21 13:57
tuz

Uzmanından çocukların beslenme çantasına paketli ve hazır gıda koymayın uyarısı

Medipol Esenler Üniversite Hastanesi'nden uzman diyetisyen Canel Öner Sayar: - "Paketli hazır ürünler katkı maddesi ve gıda boyası içerdiği için alerjik reaksiyonların yanı sıra, ileriki dönemde kalp ve damar, diyabet, mide ve bağırsak hastalıklarına, hormon bozukluklarına neden olabilir"

Yurthaber 11-10-21 10:13

Baş ağrısına ne iyi gelir? Bu besinler baş ağrısını yok ediyor

Baş ağrısına ne iyi gelir denildiğinde ilk başvurulan besinlerdir. Baş ağrısı tedavisinde ilaç almadan bitki çayları, su tüketimi ve temiz havaya başvurmak yeterli olabilir. Peki bitki çaylarından hangilerini tüketmek gerekir? Magnezyum yetersizliği baş ağrısını tetikler mi? "İçeceğiniz suya ekleyeceğiniz zencefil baş ağrısına iyi gelir " diyen Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın konu hakkında merak edilenleri anlattı.

Haber 29-09-21 08:11

Hamilelikte bu besinler yarardan çok zarar veriyor!

Hamilelikte faydalı besinler kadar zararlı besinler hakkında bilgi sahibi olmak oldukça önem taşıyor. Normalde tüketilmesi durumunda fayda sağlayan besinlerden bazıları hamilelikte risk oluşturabiliyor. Bu nedenle hamilelikte yasaklı olan besinler hakkında bilgi sahibi olmak önem taşıyor. Peki hamilelikte hangi besinlerin tüketimi konusunda dikkatli olmak gerekiyor? Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak konu hakkında bilgiler verdi.

Kadin 06-09-21 10:14

Bayramda kilo aldınız ama... İşte hızlı kilo verme tüyoları!

Her ne kadar güzel bir hafta geçirmiş olsak, tatlıya doysak da bayramın sonlanmasıyla alınan fazla kilolar göze çarpmaya başladı. Peki bayramın etkisini kaybettiği şu günlerde kilo artışını telafi etmek için neler yapmak gerekiyor? İşte Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak'tan bayramda aldığınız kiloları hızlıca vermenizi sağlayacak öneriler...

Haber 29-07-21 08:46

Uzman isim uyardı! 'Klasik Türk kahvaltısından vazgeçmeyin’

‘Kahvaltı yapılmalı mı, yapılmamalı’ tartışmasından çok kahvaltının içeriğinde ne olması gerektiğine odaklanılması gerektiğini söyleyen Uzm. Diyetisyen Aysun İpek, “Kahvaltıda yüksek kalorili gıdalar yerine, daha çok yüksek protein içeren gıdalara yer verilmesi gerekir” dedi.

Yemek 27-07-21 11:46

Türkiye'nin en büyük adası sağlıklı beslenmeyi tercih edenlerin yeni adresi olacak

"Dünyanın ilk sakin adası" Gökçeada'da açılışı için hazırlık yapılan merkezde, sağlıklı beslenmek ve kilo vermek isteyenlerin sağlık haritaları ve varsa hastalıklarına göre programlar uygulanacak - Sağlıklı yaşam merkezinin genel koordinatörü uzman diyetisyen Başak Satar: - "Gökçeada, bir ada olması sebebiyle kimyasallardan uzak, fabrikaların olmadığı, toksinlerden daha fazla arınabileceğimiz bir adres. Bir otel konseptinde hizmet verecek merkezimizde sağlıklı yaşamı hedefliyoruz"

Yurthaber 24-07-21 11:22

Çocuk beslenmesinde dikkat edilmesi gereken noktalar! Çocuklara diyet nasıl yaptırılır? Çocuklar diyete zorlanmalı mı?

Dünya Sağlık Örgütü’nün en önemli halk sağlığı sorunlarından biri olarak tanımladığı obezite, yetişkinlerde olduğu gibi çocuklarda da ciddi bir artış göstermektedir. Çocukluk döneminde gerekli önlemler alınmadığında obez çocukların büyük bir kısmı yaşamlarına obez yetişkinler olarak devam etmektedir. Peki çocuklarda kilo kontrolünü nasıl sağlayabiliriz? Onları diyet yapmaya zorlamalı mıyız? Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak konu hakkında bilgiler verdi.

Kadin 07-07-21 11:28

Tuzun faydaları ve zararları nelerdir? Günlük tuz miktarı ne kadar olmalı?

Tuz, beslenme alışkanlığımızın olmazsa olmazları arasında yer alır. Ancak faydaları kadar zararlı da bulunan tuzun tüketimini doğru miktarda tutmak büyük önem taşır. Gün içinde farkında olmadan aldığımız tuzları da göz önünde bulundurarak beslenmek oldukça önemlidir. Konu hakkında bilgi veren Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger, tuz tüketiminin yararlarını ve tüketim miktarının önemini sizler için anlattı.

Haber 05-07-21 11:00

Mineralli suyun faydaları saymakla bitmiyor! Bakın hangi hastalıklara iyi geliyor

Vücudun olmazsa olmaz besin kaynaklarının başında yer alan su tüketimi, gerekli minerallerin vücuda yarar sağlamasının yanında kan dolaşımında yarattığı etkilerle de önemli faydalar barındırır. Mineralli suyun faydaları da bu sebeple saymakla bitmez. Marketlerde sıkça bulunmasına rağmen alışkanlık edinilemediğinden tüketilmeyen mineralli sular, vücut için mucizevi etkilere sahiptir. Konuyla ilgili bilgi veren Uzman Diyetisyen Gizem Keservuran, mineralli suyun faydalarını anlattı.

Yemek 05-07-21 09:32

Diyette içilebilecek içecekler hangileri? Yasaklı içeceklerden uzak durun

Diyette içilebilen içecekleri bilmek tüketilebilecek yiyecekleri bilmek kadar önem taşır. Besin değerleri ya da içine ilave edilen ürünlerle fazla kalori alımına sebep olabilen içecekler diyetin baş düşmanları arasında yer alır. Bu nedenle diyet yaparken hangi içeceklerden uzak durulması gerektiğini ve içecekleri nasıl tüketmek gerektiğini bilmek oldukça önem taşır. Peki diyette içilebilecek içecekler nelerdir, hangilerinden uzak durmak gerekir? Uzman Diyetisyen Müge Güzey anlattı.

Haber 01-07-21 10:23

Kalp damar hastalıklarını önlemek için beslenmede nelere dikkat edilmelidir?

Kalp damar hastalıklarını tetikleyen en önemli besinin tuz olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Işın Sayın, tuz tüketimiyle birlikte yüksek tansiyon hastalığının meydana gelmesinin buna sebep olduğunu söyledi. Bu nedenle kalp damar hastalıklarını önlemek için tuz kaynaklarını azaltarak bol miktarda su tüketmek gerektiğine dikkat çekti. Peki kalp damar hastalıklarından korunmak için tuz tüketimi dışında neler yapılmalı? İşte bu sorunun yanıtı...

Haber 29-06-21 10:52

Balığın faydaları saymakla bitmiyor ama... Bakın nasıl pişirmek gerekiyormuş!

Balığın faydaları saymakla bitmeyen sıralaması ile hafızalara kazınır. Ancak balığın fayda sağlayabilmesi için nasıl pişirilir ve nasıl tüketilir sorularının doğru yanıtlanması önem taşır. Balık kızartması çok lezzetli olduğu için sıkça tercih edilse de balığın tüm faydalarını yok edeceğinden bu şekilde tüketmek yalnızca kalori alımına neden olacaktır. Peki balığın faydalarından yararlanabilmek için nasıl tüketilmelidir? Uzman Diyetisyen Gizem Keservuran anlattı.

Yemek 28-06-21 09:16

Dondurma tüketirken bunlara dikkat! İşte ev yapımı dondurma tarifi

Dondurma özellikle yaz mevsiminin vazgeçilmez tatlısıdır. Hava sıcaklıklarının artmasıyla beraber, dondurma tüketime isteğimiz de arttı. Dondurmasız bir yaz mevsimi olmamalı bence de! Peki dondurma tüketirken nelere dikkat etmeliyiz? Dondurma, sağlıklı mı sağlıksız mı? Ne kadar tüketmeliyiz? Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger konu hakkında bilgiler verdi.

Yemek 24-06-21 10:43

Ağrı kesici bitki çayları neler? İşte doğal ağrı kesiciler

Bitki çayları şifa kaynağı olarak görülür. Ağrı kesici görevi üstlenen bitki çayları en fazla tüketilen çeşitler arasında yer alır. Peki hangi bitki çayları ağrılara iyi gelir? İşte Uzman Diyetisyen Sema Gübür'ün anlatımıyla yararları saymakla bitmeyen bitki çaylarından ağrı kesici görevi görenler...

Haber 21-06-21 15:14

Kuru meyvelerin zararları var mı? Kuru meyveleri nasıl tüketmeliyiz

Vitamin, protein ve mineral açısından oldukça zengin besinler olarak görülen kuru meyveler, enerji deposu olma özelliğinin yanı sıra fazla tüketildiğinde yarardan çok zarar sağlar. Konu ile ilgili bilgi veren Uzman Diyetisyen Gizem Keservuran, kuru meyveleri tüketirken nelere dikkat etmemiz gerektiğini anlattı.

Yemek 16-06-21 15:55

Kilo aldırdığını sandığımız makarna tarifi doğru hazırlandığında öyle yararları var ki...

Makarna, karbonhidrattan zengin besin değerleri nedeniyle zararlı olduğu düşünülerek tüketilmek istenmeyebilir. Ancak içinde nişastanın yüzde 40'ı vücut tarafından emildiğinden zarardan çok yarar sağlar. Özellikle gün içinde enerji harcayan kişilerin rahatlıkla tüketebileceği bir yemektir. Peki makarnayı nasıl hazırlamak gerekir? İşte Uzman Diyetisyen Gizem Keservuran'ın anlatımıyla besin değerlerinden en iyi şekilde yararlanabilmek için makarna hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler...

Yemek 16-06-21 15:28

Ne yediğiniz kadar nasıl pişirdiğiniz de önemli! En sağlıklı pişirme yöntemi hangisidir?

Sağlıklı ve lezzetli bir yemek yapmanın püf noktaları aslında doğru pişirme tekniklerine karar verebilmektir. Herhangi bir yiyecek yüksek bir sıcaklıkta ısıtıldığında, o yiyeceği yediğimiz zaman hücrelerimize zarar veren kimyasal değişiklikler meydana gelir. Peki, yiyecekleri doğru pişirme yöntemleri nelerdir? Hangi yiyecekleri nasıl pişirmeliyiz? Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım konu hakkında bilgiler verdi.

Yemek 14-06-21 17:00

Uzman isim açıkladı: Bakla tüketimi, meme kanserine karşı etkili

Bakla tüketmenin faydalarına yönelik açıklamada bulunan Uzman Diyetisyen Dilek Sivri, “Zengin bitkisel protein yapısıyla bakla, lif, folik asit, K vitamini ve potasyum deposudur. Ayrıca içeriğindeki izoflavonun meme kanseri gibi bazı kanser türlerine karşı etkili olduğuna dair deneysel çalışmalar bulunmaktadır” dedi.

Haber 14-06-21 11:09

Kemik ve eklem rahatsızlıklarını önlemek için nasıl beslenilmelidir?

Kemik ve eklem rahatsızlıklarını önlemek için beslenme alışkanlıkları ve yapılan spor oldukça önemlidir. Kalsiyum kaynaklarını tüketmeyi rutine oturtmanın yanı sıra topuğa basılarak yapılan sporlar kemik ve eklem rahatsızlıklarının önüne geçilmesini sağlar. İşte Uzman Diyetisyen Işın Sayın'dan kemik erimesi, eklemlerde oluşacak kireçlenme gibi hastalıkları önlemek için neler yapmalıyız sorusunun yanıtı...

Haber 10-06-21 08:14

Küçük çocuklarda obezite riski neden olur? Çocuklarda obezite nasıl önlenir? Çocuğun obez olduğu nasıl anlaşılır?

Dünya Sağlık Örgütü’nün en önemli halk sağlığı sorunlarından biri olarak tanımladığı obezite, tüm dünyada çocukluk çağında da büyük bir artış gösteriyor. Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak konu hakkında bilgiler verdi.

Kadin 03-06-21 11:17

Koronavirüsten korunmak için renkli beslenin! Mor, kırmızı ve yeşil besinlere yönelin

Pandeminin devam ettiği bu günlerde bağışıklık sistemimizin güçlü olması için renkli beslenmek çok önemli. Gün içerisinde tükettiğiniz farklı renkteki meyve ve sebzeler sayesinde farklı antioksidanları ve vitamin gruplarını almış olursunuz. Peki nedir bu renkler? Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger konu hakkında bilgiler verdi.

Yemek 02-06-21 10:53

Fazla çay ve kahve tüketimi zararları neler? Günde ne kadar çay ve kahve tüketilmeli?

Kahve ve çayın içindeki kafein maddesinin ruh halini, metabolizmayı ve fiziksel performansları arttırabildiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak, bununla birlikte yüksek dozda tüketildiğinde ise olumsuz yan etkilere neden olabileceğini söyledi.

Haber 18-05-21 10:56

Sirkeli su temizlemiyormuş! İşte pestisite karşı etkili yöntem

Tarım ürünleri yetiştirilirken kullanılan pestisit içeren kimyasal ilaçlar, sağlık için ciddi tehdit oluşturuyor. Konu ile ilgili bilgi veren Uzman Diyetisyen Eda Balcı, sebze ve meyveleri sirkeli suda bekletmenin faydası olmadığını söyleyerek pestisite karşı etkili silahın karbonat olduğuna dikkat çekti.

Haber 05-05-21 11:02

Ramazan’da hazır çorbaya tüketimine dikkat! İçerisindeki Çin tuzu bağımlılık yapıyor

Ramazan ayında hazır ve paketli gıdaların tüketimi arttı. İftar sofralarında daha hızlı yemekler hazırlamak isteyenler paketli gıdalara yöneldi. Paketli gıdaların bilinçli tüketilmesi gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Veysel Ciğerli, özellikle Ramazan ayında iftar yemeğine hazır çorbalarla başlanılmaması hususunda uyardı.

Yemek 20-04-21 10:20

Hızlı yemek yemek de kilo aldırıyor!

Pandemi süreci ile birlikte artış gösteren kilo problemi sağlığımızı tehdit eden en büyük unsurlar arasında yer alıyor. Kilo problemini ortadan kaldırmak için spor ve egzersizlerin yanı sıra yeme alışkanlıklarında da değişime gitmek gerekiyor. Bu noktada ne yediğiniz kadar nasıl yediğiniz de önem taşıyor. Konu ile ilgili bilgi veren Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak, kişileri hızlı yemek yeme konusunda uyarıyor. Peki yeme hızını yavaşlatmak için ne yapmak gerekiyor? İşte bu sorunun cevabı...

Yemek 12-04-21 16:36

Bebeklerde aşırı ağlama: İnfantil kolik nedir? İnfantil koliği neler tetikler?

Bebeklerde aşırı ağlama durumunun infantil kolik ile ilgili olabileceğini söyleyen Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak, 3 haftadan fazla, haftada en az 3 gün, günde 3 saati aşan huzursuzluk ve ağlama nöbetleri olarak tanımlanan sürecin farklı sebeplerle ortaya çıkabileceğini söyledi.

Kadin 12-04-21 15:17

Safranın faydaları arasında iştahı düzenlemek de var!

Uzak Doğu'nun vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan safran faydaları ile mutfaklarımızda gönül rahatlığı ile bulundurabileceğiniz baharatlardan. Yüksek tansiyona iyi gelen, kanseri önleyen, antidepresan özelliği bulunan safran, aynı zamanda iştahı düzenleyen özelliği ile de dikkat çekiyor. Konu ile ilgili bilgi veren Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım safranın merak edilenlerini anlattı.

Yemek 12-04-21 14:50

En az zararlı tuz hangisi? Deniz tuzu kullananlar dikkat!

Tuzda bulunan mikroplastiklerin zararlarını anlatan Uzman Diyetisyen Eda Balcı, mikroplastiğin en çok deniz tuzunda bulunduğunu belirtti. Mikroplastiklerin verdiği zararın yıllar içinde anlaşılabildiğini söyleyen Balcı, vücutta en çok karaciğer, böbrek ve dalakta biriktiğine dikkat çekti.

Haber 08-04-21 10:46