Uzungöl Haberleri

Uzungöl'e yapılacak millet bahçesine mahkemeden ret kararı

Dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’de yapılmak istenilen millet bahçesi için Samsun Bölge İdari Mahkemesi’nce ret kararı verildi.

Haber 01-02-2024 23:28

Ünlü turizm merkezi Uzungöl karla kaplandı

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl, kar yağışı sonrası beyaz örtüyle kaplandı.

Yurthaber 18-12-2023 11:38

Giresun, Rize ve Trabzon'un yüksek kesimleri beyaza büründü

Yöredeki turizm merkezleri Uzungöl ve Ayder yaylasında kar yağışıyla güzel görüntüler oluştu

Yurthaber 20-12-2022 13:28

Uzungöl'de turizm değerlendirme toplantısı yapıldı

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu: - "25 Temmuz itibarıyla söylemem gerekirse sadece dış hatlardan gelen bizim turist sayımız 160 bini geçti. Bunun dışında İstanbul aktarmalı günlük ortalama İstanbul'dan da 20 uçak Trabzon'a iniyor. Bunların da ciddi bir kısmı turist ağırlıklı" - "Sadece dış hatlardan sene başından beri inen uçak sayımız 1100 civarında. En çok yoğunluğu da temmuz ayında yaşıyoruz. Temmuz ayında Trabzon'a inen uçak sayısı 500 dış hatlardan"

Yurthaber 25-07-2022 15:59

Uzungöl

Uzungöl Hakkındaki Haberler Mynet'te. Uzungöl Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Uzungöl'deki Arapça tabelalar sosyal medyada gündem olmuştu! Vali'den dikkat çeken sözler: 'En ufak bir sıkıntı yok'

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl'de Arapça tabelalar sosyal medyada gündem olmuştu. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Uzungöl’de, konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. "Arapça tabelalarla ilgili en ufak bir sıkıntı olmadığını görüyoruz" diyen Vali Ustaoğlu, "İlimiz açısından oluşturulmaya çalışılan Arap düşmanlığını şiddetle kınıyoruz. Bunun kabul edilebilir yanı yok. Trabzon ve bölge insanı hassasiyetleri üzerinden olumsuz algı oluşturmaya çalışılıyor” dedi.

Haber 25-07-2022 15:41

Uzungöl'de bungalov evlerin geceliği 300 doları aştı! 'Diğer yerlere göre fiyatımız uygun'

Trabzon'da bulunan Uzungöl'e yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistler de yoğun rağbet gösteriyor. Otel ve pansiyonlar tam kapasiteye ulaşırken Uzungöl'de ahşap bungalov evlerin geceliği 300 doları aştı. Körfez ülkelerinden yoğun talep olduğu için fiyatları dolara çevirdiklerini ifade eden Uzungöl Turizm Derneği yöneticisi Mustafa Akyüz, "Diğer tatil yerlerine bakıldığı zaman fiyatlarımız uygun" dedi.

Haber 22-07-2022 13:58

Bayram tatili ile birlikte akın akın geldiler: Araç kuyruğu 10 kilometreyi aştı! Hiç böyle bir trafik görmemiştim

9 günlük bayram tatili ile birlikte Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl'e akın etti. Araç kuyruğu 10 kilometreyi aştı. Çok sayıda araç uzun araç kuyruğunda dur-kalk nedeniyle arızalanırken, birçok ziyaretçi de araçlarını park edip, Uzungöl'e yürüyerek ulaşmaya çalıştı. Vatandaşlar, hiç böyle bir trafik görmediklerini belirtti. Aracı bırakıp, yürüyen bir kişi ise "Araç kuyruğunu görünce moralimiz biraz bozuldu" şeklinde konuştu.

Haber 13-07-2022 12:40

Trabzon Uzungöl’e turist akını! 'Konaklayacak yer kalmadı'

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl'de yaz turizm sezonu hareketli geçiyor. 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin yanı sıra Körfez ülkelerinden turist kafilelerinin gelişiyle Uzungöl’de, otellerde de tam doluluk seviyesine ulaşıldı.

Trend 10-07-2022 18:01

Uzungöl'e turist akını! 'Konaklayacak yer kalmadı'

Trabzon'un Çaykara ilçesinde bulunan Uzungöl'e turist akını yaşanıyor. 9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle Uzungöl’deki otellerde tam doluluk seviyesine ulaşıldı. Turizmci Murat Akyüz, gelen misafirlerin çoğunun konaklayamadan geri dönmek durumunda kaldığını belirterek "Her gün yoğun geçiyor. Suudilerin de gelmesiyle birlikte tam doluluk oranına ulaştık." dedi.

Haber 10-07-2022 10:36

Uzungöl, Kurban Bayramı tatilini tam dolu geçirecek

Doğu Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden Uzungöl, Kovid-19 salgınının ardından en yoğun sezonunu yaşıyor - Trabzon'a gelen turistlerin tercihlerinde ilk sırayı alan bölgede, bayram tatili için konaklama tesisleri tam doluluğa ulaştı

Yurthaber 08-07-2022 11:04

Beyaza bürünen Uzungöl'de gündüz ve gece güzelliği

Beyaza bürünen Uzungöl'de gündüz ve gece güzelliği

Yurthaber 29-01-2022 10:21

Uzungöl'ün yüzeyinin bir kısmı buz tuttu

Uzungöl'ün yüzeyinin bir kısmı buz tuttu

Yurthaber 29-12-2021 16:21

Trabzon'da turizm faaliyetleri Turizm Konseyi ile tek elden yürütülecek

Vali İsmail Ustaoğlu: - "Yapılan bütün çalışmaları tek bir çatı altında toplayıp ortak bir hafıza oluşturmak, birlikte ortak hedefler belirleyip turizmi yönetmek istiyoruz" - Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu: - "Uzungöl'ün girişinden çıkışına kadar yollarının, kaldırımlarının, tretuvarlarının, peyzaj ve elektrik sistemlerinin bütüncül bir anlayışla yenilenmesi söz konusu olacak. Oradaki fiili işgalleri ortadan kaldıracağız. Göl ile yol arasında herhangi bir yapı bırakmayacağız"

Yurthaber 06-10-2021 15:33

Uzungöl'ün kirlenmemesi için başlatılan çalışma tamamlandı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu: - "Kanalizasyon hattına dışarıdan girecek olan yer altı kaynak suları ve ya içeriden dışarıya sızan kanalizasyon sularını CIPP adı verilen sistem sayesinde kesmiş olduk. Menfez ağızlarına yerleştirdiğimiz özel filelerle gölde rüsubat oluşumun da önüne geçtik"

Yurthaber 02-07-2021 11:00

Kış uykusundan uyanan aç ayı Uzungöl merkezine indi

Trabzon’un Çaykara ilçesinde kış uykusunda uyanan ayı aç kalınca dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’de görüntülendi.

Haber 10-04-2021 11:24

Uzungöl için hazırlanan imar planına durdurma kararı

Doğu Karadeniz’in ünlü turizm merkezlerinden Uzungöl için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni imar planı çalışması yargıya taşındı. İmar planına karşı, şehircilik ilkelerine ve imar mevzuatına aykırı olduğu gerekçesiyle planın belirli kısımları için açılan 30 davadan 6’sı hakkında yürütmeyi durdurma kararı verildi

Haber 28-03-2021 09:47

Uzungöl'de harekete geçiliyor! Yıkımlar başlıyor

Trabzon'da dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de uygulanacak kentsel dönüşüm projesi için harekete geçiliyor. Proje kapsamında göl kıyısını çevreleyen kaçak yapılar yıkılacak, görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak, görsel estetiğe sahip, doğal rekreasyon alanları oluşturulacak. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu, "Gölün çevresinde bulunan kaçak yapıları tamamıyla yıkacağız. Uzungöl bakıldığı zaman etrafı beton veya ahşap binalarla çevrilmiş değil, yeşil alan olarak görülecek" dedi.

Haber 23-12-2020 09:20

Uzungöl nerede? Uzungöl’e nasıl gidilir? Uzungöl’de gezilecek yerler nereleri? İşte Uzungöl’de yapılacak aktiviteler

Pandemi sürecinde kalabalık ve kapalı mekanlardan uzak durmaya çalışan vatandaşlar kendini doğaya atarken doğayla baş başa vakit geçirilebilecek mekan arayışı da devam ediyor. İşte kendinizi doğanın kucağına atabileceğiniz yerlerden bir tanesi de Uzungöl. Peki, Uzungöl nerede? Uzungöl’e nasıl gidilir? İşte Uzungöl’de gezilecek yerler ve Uzungöl’de yapılacak aktiviteler

Trend 27-11-2020 13:36

Uzungöl’de bulunan Dursun Ali İnan müzesi turistlerin ilgi odağı oldu

Trabzon’un Çaykara ilçesinde dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’de 3 bin 750 Metrekarelik alanda 3 bölüm olarak bir yıl önce hizmete açılan bölgenin en büyük ‘Dursun Ali İnan’ müze kompleksi içinde barındırdığı sıra dışı içerikleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

Finans 20-09-2020 11:39

Dünyaca ünlü Uzungöl son 20 yılın en sakin turizm sezonunu yaşıyor

Türkiye’nin ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Trabzon'un Çaykara ilçesindeki dünyaca ünlü Uzungöl, yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle son 20 yılın en sakin turizm sezonunu yaşıyor.

Finans 09-09-2020 11:14

Uzungöl'de atlı jandarma timleri görevde

Trabzon'da koronavirüs nedeniyle son yılların en sakin sezonunu geçiren ünlü turizm merkezi Uzungöl’de, Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Komutanlığı'ndan (JAKEM) gönderilen atlı jandarma timi, devriye görevine başladı.

Haber 31-07-2020 16:16

Uzungöl'de 65 kaçak binadan 14'ünün yıkımı tamamlandı

Uzungöl'de 65 kaçak binadan 14'ünün yıkımı tamamlandı

Haber 23-12-2019 21:39

Uzungöl'de kaçak binaların yıkımı devam ediyor

Uzungöl'de kaçak binaların yıkımı devam ediyor

Haber 23-12-2019 14:30

Uzungöl'de kaçak binaların yıkımına başlandı

Uzungöl'de kaçak binaların yıkımına başlandı

Yurthaber 23-12-2019 08:57

Uzungöl'de gergin gece! Vatandaşlar yolları barikatlarla kapattı!

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki turizm merkezi Uzungöl'de imar barışına aykırı kaçak yapıların yıkımı için ekipler gece yarısı harekete geçti. Yıkım ekiplerinin Uzungöl'e gittiğini haber alan vatandaşlar, yolları araçları ile barikat kurarak ulaşıma kapattı. Gergin geçen gecenin ardından ekipler, sabah saatlerinde yıkıma başladı.

Haber 23-12-2019 01:43

Uzungöl beyaz örtüyle kaplandı

Türkiye’nin ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl bölgede etkili olan soğuk hava ile birlikte yaşanan kar yağışı sonrası beyaz örtüye büründü.

Trend 02-12-2019 16:41

Uzungöl Dursun Ali İnan Müzesi açıldı

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu: - "Trabzon'umuzun uluslararası marka değeri olan Uzungöl'ümüzde böyle bir müzenin açılmış olması da çok daha anlamlı"

Haber 27-09-2019 14:36

Uzungöl Dursun Ali İnan Müzesi açıldı

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu: - "Trabzon'umuzun uluslararası marka değeri olan Uzungöl'ümüzde böyle bir müzenin açılmış olması da çok daha anlamlı"

Yurthaber 27-09-2019 14:36

Uzungöl'deki gerginliğin ardından o isim ortaya çıktı

Trabzon'un Çaykara ilçesinde bulunan turizm merkezi Uzungöl'de, geçen hafta Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin renklerini taşıyan atkı ile fotoğraf çektirmek isteyen Iraklı turistlerin elindeki atkıyı PKK paçavrası zannederek tepki gösteren ve 'mavi tişörtlü' olarak tanınan şahsın adının Sedat Avcı olduğu öğrenildi. Avcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile kendini savundu.

Trend 22-07-2019 08:46

Uzungöl'de Iraklı turistlere tepki gösteren kişi hakkında inceleme

Uzungöl'de Iraklı turistlere tepki gösteren kişi hakkında inceleme

Yurthaber 21-07-2019 16:36

Uzungöl'de Iraklı turistlere tepki gösteren kişi hakkında inceleme

Uzungöl'de Iraklı turistlere tepki gösteren kişi hakkında inceleme

Haber 21-07-2019 16:35

IKBY'den Uzungöl'deki gerginliğe ilişkin açıklama

IKBY'den Uzungöl'deki gerginliğe ilişkin açıklama

Haber 19-07-2019 15:16

Uzungöl'de Iraklı grup ile gerginlik! 9 kişi sınır dışı edildi

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, “Kürdistan” yazılı atkı takan 9 kişinin sınır dışı edildiğini açıkladı.

Trend 19-07-2019 01:15

Uzungöl'de Iraklı turistler ile vatandaşlar arasında gerginlik

Trabzon Valiliği: "Bölgemize gezi amacıyla gelen 50 kişilik Irak uyruklu gruptan 9 kişi, üzerinde 'Kürdistan' yazılı atkı ile fotoğraf çektirdikleri sırada yöre halkı tarafından kendilerine tepki gösterilerek kısa süreli arbede yaşanmıştır" - "Olayla ilgili olarak Çaykara Cumhuriyet Başsavcılığınca 9 Irak uyruklu şahıs hakkında gözaltı işlemi yapılarak adli tahkikata başlanılmıştır"

Haber 18-07-2019 17:01

Uzungöl'de Iraklı turistler ile vatandaşlar arasında gerginlik

Trabzon Valiliği: "Bölgemize gezi amacıyla gelen 50 kişilik Irak uyruklu gruptan 9 kişi, üzerinde 'Kürdistan' yazılı atkı ile fotoğraf çektirdikleri sırada yöre halkı tarafından kendilerine tepki gösterilerek kısa süreli arbede yaşanmıştır" - "Olayla ilgili olarak Çaykara Cumhuriyet Başsavcılığınca 9 Irak uyruklu şahıs hakkında gözaltı işlemi yapılarak adli tahkikata başlanılmıştır"

Yurthaber 18-07-2019 17:00

Trabzon'da Kuzey Iraklı turistin elindeki bayrağı görünce tepki gösterip saldırdılar

Trabzon’un Çaykara ilçesindeki dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’de bir yabancı turist, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bayrağı açarak fotoğraf çektirmek isteyince ortalık karıştı. Terör örgütü PKK sempatizanı sanılan şahıs saldırıya uğradı.

Haber 18-07-2019 15:41

Turiste kiraladığı çadır geçim kaynağı oldu

Trabzon'un Çaykara ilçesi Demirkapı Yaylası'ndaki arazisine kurduğu boş çadırı bir günlüğüne isteyen Arap turiste kiralayan Remzi Yıldız, gelen talepler üzerine bu yıl çadır sayısını 10'a çıkardı - Özellikle Arap turistlerin ilgi gösterdiği bölgede, arazisine kurduğu çadırları saatlik kiralayan Yıldız, talebi karşılamakta zorlanıyor - Yanlarında getirdikleri malzemelerle yaklaşık 4 saat çadırda konaklayan turistler, yeşil doğa ve karla kaplı dağ manzarasında vakit geçiriyor

Yurthaber 14-07-2019 11:46

Turiste kiraladığı çadır geçim kaynağı oldu

Trabzon'un Çaykara ilçesi Demirkapı Yaylası'ndaki arazisine kurduğu boş çadırı bir günlüğüne isteyen Arap turiste kiralayan Remzi Yıldız, gelen talepler üzerine bu yıl çadır sayısını 10'a çıkardı - Özellikle Arap turistlerin ilgi gösterdiği bölgede, arazisine kurduğu çadırları saatlik kiralayan Yıldız, talebi karşılamakta zorlanıyor - Yanlarında getirdikleri malzemelerle yaklaşık 4 saat çadırda konaklayan turistler, yeşil doğa ve karla kaplı dağ manzarasında vakit geçiriyor

Haber 14-07-2019 11:45

Uzungöl'de kaçak yapılar yıkılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: - "(Uzungöl) İmar barışına uygun olmayan yaklaşık 118 yapı var. Bu yapılara ilişkin tebligatları yaptık. Süreç içerisinde imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımını gerçekleştireceğiz" - "Uzungöl'ün içinde ciddi anlamda trafik problemi var. Bu problemi halledecek bir, belki birden fazla otogarı da bölgeye kazandıracağız"

Yurthaber 12-07-2019 17:56

Uzungöl'de kaçak yapılar yıkılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: - "(Uzungöl) İmar barışına uygun olmayan yaklaşık 118 yapı var. Bu yapılara ilişkin tebligatları yaptık. Süreç içerisinde imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımını gerçekleştireceğiz" - "Uzungöl'ün içinde ciddi anlamda trafik problemi var. Bu problemi halledecek bir, belki birden fazla otogarı da bölgeye kazandıracağız"

Haber 12-07-2019 17:54

Uzungöl'de ağaçta mahsur kalan yamaç paraşütçüsü kurtarıldı

Uzungöl'de ağaçta mahsur kalan yamaç paraşütçüsü kurtarıldı

Haber 02-07-2019 21:51

Uzungöl'de ağaçta mahsur kalan yamaç paraşütçüsü kurtarıldı

Uzungöl'de ağaçta mahsur kalan yamaç paraşütçüsü kurtarıldı

Yurthaber 02-07-2019 21:50

Yeni bir plan dahilinde Uzungöl yayalaştırılmalıdır

TTSO Meclis Üyesi Hamit İnan: - "Uzungöl'e yıllık 1 milyon 358 bin 73 araç girişi olmaktadır. Yerel araçlar düşüldüğünde 4 milyonun üzerinde ziyaretçi demektir. Bu rakam Uzungöl'ün fiziki taşıma kapasitesinin üzerindedir" - "Uzungöl'e araç ve ziyaretçi girişlerinin kontrol altına alınması gerekir. Yeni bir ulaşım kurgusu ve plan dahilinde Uzungöl yayalaştırılmalıdır"

Yurthaber 25-02-2019 17:06

Arapların yeni gözdesi oldu!

Uzungöl, Sümela Manastırı ve Trabzon yaylaları başta Arap turistlerin ilgi odağı olurken, dünyanın dört bir tarafından ziyaretçi akınına uğruyor.

Haber 20-12-2018 15:21

Uzungöl'ün gecesi de ayrı bir güzel

Türkiye'nin önemli turizm merkezleri arasında yer alan Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl, doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenlere her mevsim gecesi ve gündüzü ile eşsiz güzellikler sunuyor - Kışa özgü manzarasının yanı sıra aydınlatması sayesinde gece de ışıl ışıl görünen ve fotoğraf tutkunlarının uğrak noktası haline gelen Uzungöl'de, yılbaşı yaklaşırken konaklama tesislerinin rezervasyonları arttı - İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu: "Uzungöl misafirlerine gündüzü ayrı gecesi ise apayrı güzellikler sunuyor. Bu güzelliklerin dört mevsim keşfedilmesi de bizleri ayrıca mutlu ediyor"

Haber 06-12-2018 12:42

Hıdırnebi Uzungöl'e alternatif olacak

Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki bin 600 rakımlı Hıdırnebi Yaylası'nda yer alan doğal göl, Uzungöl'e alternatif olmak üzere genişletilerek turizme kazandırılacak - Turizmden daha fazla pay alması için Turizm Master Planı'na dahil edilen yaylada gelecek yıl çalışmalara başlanacak

Haber 22-11-2018 12:45

Kar bir anda bastırdı, her yeri beyaza bürüdü! Turist akınına uğruyor

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'e mevsimin ilk karı yağdı. Beyaza bürünen Uzungöl'de muhteşem manzara ortaya çıktı.

Haber 15-11-2018 17:36

Uzungöl'de muhteşem kar manzarası

Türkiye’nin ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl kar yağışı ile birlikte beyaz örtüye büründü. Uzungöl'de bulunan turistler bol bol fotoğraf çekerek yağan karın tadını çıkardı.

Haber 15-11-2018 14:58

Uzungöl beyaza büründü

Türkiye'nin önemli turizm merkezleri arasında yer alan ve kar yağışının ardından beyaza bürünen Uzungöl, havadan görüntülendi.

Trend 15-11-2018 13:07