Van Kedisi Haberleri

Van kedisi nasıl yazılır, Van kedisi yazımı nasıl olmalıdır? Van kedisi büyük mü yazılır küçük mü yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

İnsanların birlikte yaşayabilmesi için iletişim önemli bir kanaldır. Doğru iletişim kurmak içinse dili uygun şekilde kullanmak gerekir. Konuşmak ve yazmak için ayrı kurallar bulunur. Yazı yazarken de yazım kurallarına uymak büyük öneme sahiptir. Özel isimlerin yazımı konusu karışıklık yaşanan konuların başında gelir. Bu sebeple Van kedisinin nasıl yazıldığı da merak edilen konulardan biridir.

Egitim 20-04-2023 10:05

Van kedisi ama kardan! 3 arkadaş kar yağışını eğlenceye dönüştürerek yaptı: Yarım günümüzü aldı

Hakkari ve ilçelerinde etkili olan kar yağışının ardından kapanan 240 köy ve mezra yolunun yeniden ulaşıma açılması için çalışmalar sürdürülürken, Yüksekova ilçesinde 3 arkadaş, kar yağışını eğlenceye dönüştürerek kardan 'Van kedisi' yaptı. Kardan kedinin yarım günlerini aldığını belirten Ferhan Bakır (27), "Küçüklüğümden beri resimle ilgileniyorum. Daha önce de arkadaşlarla kardan tilki, aslan ve uçak yaptık" dedi.

Haber 05-02-2023 11:49

Yerlisi de yabancısı da onları görmek için akın ediyor! Van Kedi Villası’nda yılın son doğumu gerçekleşti

Her yıl yerli ve yabancı yüz binlerce kişinin ziyaret ettiği Van Kedi Villası’nda koruma altında bulunan kedilerin bu yılki üçüncü parti doğumları gerçekleşti. Van Kedisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya, “Şimdiden 2023 yılı hazırlıklarına başladık. Hayvanların aşılarını, sağlık taramalarını ve kilo almaya yönelik beslenmelerini başlatmış durumdayız. Birinci parti doğumlar için ocak ayı itibariyle de çiftleştirmeye başlayacağız” dedi.

Haber 31-10-2022 09:58

Van kedisinin kornea tahribatı nedeniyle görmeyen mavi gözü ışığa kavuştu

Kayseri'de doğumundan 3 ay sonra görme kaybı yaşayan kediyi ameliyat eden ERÜ Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gültekin Atalan: - "Ameliyat gerçekleşmeseydi ülserleşme gözün derin tabakalarına doğru giderdi. Muhtemelen önümüzdeki haftalarda gözle alakalı ciddi bir enfeksiyon durumu söz konusu olur ve gözün tamamen kaybedilmesi gündeme gelirdi"

Yurthaber 10-10-2022 11:08

Van Kedisi

Van Kedisi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Van Kedisi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

İranlı heykeltıraş hurda malzemelerle 650 kilogramlık Van Kedisi heykeli yaptı

İpekyolu Belediyesinin "Sıfır Atık" projesi kapsamında verdiği destekle bir ayda tamamlanan heykelin yapımında 6 bin 200 vida ve cıvata, 63 motor parçası, 500 parça inşaat demiri, 20 su tesisatı malzemesi ve 25 çivi kullanıldı - Gözleri farklı renklerle ışıklandırılan ve geri dönüşüme dikkati çekmek amacıyla kentin en işlek noktasına yerleştirilen kedi heykeli, vatandaşlardan ilgi gördü

Haber 30-08-2022 12:01

Van kedilerinin yavruları sahiplendirilecek

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezinde koruma altında tutulan kedilerin 100 yavrusu, "Her evde bir Van kedisi" projesi kapsamında yeni ailelerine teslim edilecek - Merkez Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya: - "Sahiplendirmeden önce sağlık testlerini yapıyoruz. Doğan her hayvanın sağlık karnesini çıkarıyoruz, pedigri ve takip sistemini oluşturduktan sonra sahibine veriyoruz"

Yurthaber 09-07-2022 11:02

En güzel Van kedisi seçilen Mia'nın siyah yavrusuna ilgi

Van'daki Kedi Villası'na gelenler, bembeyaz tüylü yavrular arasında siyah rengiyle dikkati çeken kediyi cep telefonlarıyla görüntülemeye çalıştı - YYÜ Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya: - "Van kedileri nadir de olsa farklı renkte yavru doğurabiliyor. Bu genetik bir durum. Çok normal karşılanması gerekir"

Yurthaber 27-04-2022 13:38

Van kedilerinin popülasyonu artıyor

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezinde koruma altında tutulan kedilerden doğum yapan 23'ü, 60 yavrusuyla özel odalarda besleniyor - Merkez Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya: - "Doğan her yavru bizim geleceğe daha güvenle bakmamızı sağladığı için mutlu ve neşeliyiz. Kedilerimizin nesli yok olmaktan kurtuldu. Artık daha fazla var olmaya devam ediyor"

Yurthaber 09-04-2022 11:48

En güzel Van kedisi Mia oldu

32 kedinin podyuma çıktığı Van Kedisi Güzellik Yarışması'nda Mia birinci, Maya ikinci, Bulut üçüncü oldu

Yurthaber 26-03-2022 16:43

Van kedileri, yılın ilk yavrularını dünyaya getirdi, özel odalara alındı

Dünyaca ünlü Van kedileri, 2022 yılının ilk yavrularını dünyaya getirdi. Yavru ve anne kediler, merkezdeki özel odalarda bakıma alındı. Prof. Dr. Abdullah Kaya, "Van Kedisi Araştırma Merkezi'nde 2022'nin ilk yavruları dünyaya geldi. Şu anda 2 annemiz doğum yaptı ve 5 yavru dünyaya getirdi. Onlar özel odalara alındı'' açıklamasında bulundu.

Haber 16-03-2022 17:57

Her şey Van kedilerinin çiftleşmesi için! Özel oda bile hazırlandı

Farklı göz renkleri, bembeyaz tüyleriyle ünü ülke sınırlarını aşan Van kedilerine, koruma altında oldukları Van Kedi Villası'nda özenle bakılıyor. Her yıl ırkının özelliklerini taşıyan daha fazla kedi elde etmek için çalışmalar yapılan merkezde, kızışma döneminde agresif tavırlar sergileyen hayvanların bu dönemi daha sakin geçirmesi için müzik dinletiliyor. Çiftleşme dönemi için kediler için özel odalar da hazırlandı.

Haber 08-02-2022 11:55

Kedilerde çiftleşme hazırlığı! Sakinleşmeleri için müzik

Nesli koruma altında olan Van kedilerinin çiftleşme dönemi başladı. Her yıl ırkının özelliklerini taşıyan daha fazla kedi elde etmek için çalışmalar yapılan merkezde, kızışma döneminde agresif tavırlar sergileyen hayvanların bu dönemi daha sakin geçirmesi için müzik dinletiliyor. Çiftleşme dönemi için kediler için özel odalar da hazırlandı.

Haber 08-02-2022 11:43

Van kedilerini sevme yasağı bitti

Van'ın bir gözü mavi, diğeri kehribar rengi olan dünyaca ünlü kedilerinin koruma altında olduğu 'Van Kedi Villası'na gelen ziyaretçiler, artık onlarla temas edip elleriyle besleyebilecek. Kentte vaka sayısının düşmesiyle ziyaretçi sayısının arttığını belirten Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya, merkezde tedbirlerin tamamıyla kaldırılmadığını, kedileri sevmek için içeriye belli sayıda ziyaretçi kabul ettiklerini söyledi.

Haber 15-12-2021 14:43

En yaşlı Van kedisi 'Paşa' 14 yaşına girdi: Bizim için gurur verici

Van kedi evi villasında özenle bakılan ve damızlıkta kullanılan 'Paşa' isimli orijinal Van kedisi, 14 yaşına girdi. Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya, ''Paşanın bu kadar uzun süre yaşaması bizim için gurur verici. İnşallah daha uzun süre yaşar” şeklinde konuştu.

Haber 14-10-2021 08:49

Helsinki Üniversitesinin Van kedisi açıklamasına tepki

Yıllardır Van kedilerine bakan vatandaşlar, Helsinki Üniversitesinde kediler üzerinde yapılan araştırmada Van kedisini "En saldırgan tür’ olarak belirlenmesine tepki gösterdi.

Haber 15-09-2021 09:48

Helsinki Üniversitesi'nin 'Van kedisi' araştırmasına tepki: Bu unvanı asla kabul etmiyoruz

Helsinki Üniversitesi'nden bilim insanları, kedilerin karakter ve davranışlarını inceleme altına alarak kapsamlı bir araştırma yaptı. 26 farklı ırktan 4 bin 300'den fazla kediyle yapılan çalışmada, en saldırgan türün Van kedisi olduğu belirtildi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya da araştırma sonuçlarına karşı çıkarak "Van kedisine bir unvan verilecekse, en zeki kedi unvanına sahiptir diyebiliriz" dedi.

Haber 10-09-2021 14:20

Ünü ülke sınırını aştı! 24 Van kedisi, 70'e yakın yavru doğurdu

Van'ın bir gözü mavi, bir gözü kehribar rengi dünyaca ünlü Van kedilerinin doğumları devam ederken, 5 Nisan'dan beri 24 kedi, 70'e yakın yavru doğurdu. Yılın ilk kedileri ise sevimli halleriyle ilgi odağı oldu.

Haber 15-05-2021 16:06

Kaplumbağa gören Van kedisinin şaşkınlığı

Kaplumbağa gören Van kedisinin şaşkınlığı

Yurthaber 01-05-2021 15:30

Van Gölü’nü uzaydan fotoğrafını çeken astronota Van kedisi hediyesi

NASA'nın 20 yılı aşkın sürede Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev yapan astronotların çektiği dünya fotoğrafından oluşan yarışmasında, Van Gölü'nün fotoğrafı 32 fotoğraf arasında en fazla oyu aldı. Van Valiliği ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından astronota Van kedisi hediye edilecek.

Haber 14-04-2021 14:21