Vassily Nebenzia Haberleri

Rusya Büyükelçisi BM Güvenlik Konseyi oturumunu terk etti

Rusya’nın Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Vassily Nebenzia, AB Konseyi Başkanı Charles Michel’in suçlamaları üzerine BM Güvenlik Konseyi oturumunu terk etti.

Haber 2022-06-07 06:47:05

Rusya'ya peş peşe sert sözler! Salonu terk etti... Arkasından böyle seslendi

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları ve tüm dünyada yarattığı gıda krizi BM Güvenlik Konseyinin Ukrayna oturumunda ele alındı. Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel'in Ukrayna savaşı nedeniyle Moskova'ya yönelik suçladı. Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia ise bu suçlamalar üzerine salonu terk etti. Michel, Nebenzia salondan ayrılırken “Gerçekleri duymamak sizin için daha kolay” dedi.

Haber 2022-06-06 22:24:13

Son dakika! Rusya'dan NATO'ya sert tepki: Düşmanca kabul edilir

Son dakika haberi! Rusya Federasyonu Birleşmiş Milletler (BM) Temsilcisi Vassily Nebizia, Ukrayna'ya NATO tarafından yardım yapılmaması gerektiğini savundu. Nevizia, "Bu Rusya tarafından düşmanca kabul edilecek bir hareket olur." dedi.

Haber 2022-02-28 21:05:07

Gerilim tırmanıyor! ABD-Rusya-Ukrayna arasında suçlama krizi

ABD'nin BM Büyükelçisi Linda Thomas Greenfield, Rusya'nın Ukrayna-Belarus sınırındaki asker sayısını 30 bine çıkarmayı planladığını söyledi. ABD'li Büyükelçi'ye cevap veren Rus Büyükelçi Nebenzia, ülkesinin Ukrayna'yı işgal edeceğine dair suçlamaları reddetti. Ukrayna'nın BM Daimi Temsilcisi Sergiy Kyslytsya ise Ukrayna sınırında 130 bin Rus askeri olduğunu belirterek, "Sorulması gereken soru; Rus askerleri neden orada?" dedi.

Haber 2022-01-31 19:46:24

Rusya'dan 'Dağlık Karabağ' açıklaması

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, ''Türkiye, açıkça Azerbaycan'ı destekliyor, bunu biliyoruz ancak bu bizim Ermenistan'ı Azerbaycan karşısında desteklediğimiz anlamına gelmiyor, durum böyle değil. Biz adil bir çözüm, ateşkes, çatışmaların son bulması ve her iki ülkenin bu gerginliği son vermesini destekliyoruz.'' dedi.

Haber 02-10-20 01:05

Rusya'dan 'Suriye' mutabakatı ile ilgili yeni açıklama

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, Türkiye ve Rusya arasında Suriye'nin kuzeydoğusu için varılan anlaşmanın Suriye'nin istikrarı açısından kilit öneme sahip olduğunu söyledi.

Haber 25-10-19 01:38

Rusya'dan Türkiye ile varılan mutabakat Suriye'nin istikrarı için kilit öneme sahip açıklaması

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia: - "Rus-Türk mutabakatı Suriye'nin istikrara kavuşması açısından kilit öneme sahip" - ABD'li diplomat Michael Barkin: - "Türkiye'nin destek verdiği muhalif güçlerinin kasten sivilleri hedef aldığına dair haberlerden derin endişe duyuyoruz. Bu eylemler doğruluğu kanıtlanırsa savaş suçu teşkil edebilir. Türk ortaklarımıza bu olayları derhal soruşturma ve ilgili kişileri sorumlu tutma çağrısı yapıyoruz"

Haber 25-10-19 00:55

Rusya'dan Yabancı DEAŞ savaşçılarının geldikleri ülkelere gönderilmesi çağrısı

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia: - "Hiç kimse, DEAŞ savaşçıları sadece Suriye ve Irak'ın sorunu gibi davranmasın, bu adil olmaz. Yabancı terörist savaşçıların geldikleri ülkelere gönderilmesi gerek"

Haber 16-10-19 21:23

Rusya’dan BMGK’da ABD eleştirisi

Rusya’nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, BMGK’nin Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatını kınama oylaması sonrasında yaptığı eleştiride ABD’ye işaret ederek “Bu operasyon, bazı koalisyon ortaklarının, Suriye’nin kuzeydoğusunda yaptıkları demografik mühendisliğin bir sonucu” dedi.Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturmak için başlattığı Barış Pınarı Harekâtı gündemi ile toplandı.

Haber 10-10-19 22:43

Rusya'dan Barış Pınarı Harekatı açıklaması

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia: - "Bu operasyon, bazı koalisyon ortaklarının, Suriye'nin kuzeydoğusunda yaptıkları demografik mühendisliğin bir sonucu. Onları bunu yapmamaları konusunda uzun süre uyardık. Şimdi Kürtler aslında orada demografik politikaları değiştiriyor"

Haber 10-10-19 21:08

Rusya'dan Aramco saldırısı açıklaması

Rusya'nın BM Daimi Temsilsici Vassily Nebenzia: - "Sonucu hemen atlamayalım, çelişkili açıklamalar var. Ensarullah sorumluluk üstlendi. ABD, 'sorumlu İran diyor'. Elimizde net bir tablo yok" - "Bu tür olayların daha büyük çatışmalara yol açacağından büyük endişe duyuyoruz. Körfez'de ve çevresinde yeterince sorun var ve büyük bir çatışma kesinlikle felaketle sonuçlanır"

Haber 16-09-19 22:52

Rusya'dan ABD-Taliban barış görüşmelerine ilişkin açıklama

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia: - "(ABD-Taliban barış görüşmeleri) Bizim Afganistan'da bir ajandamız yok. Afganistan öncülüğünde barışçıl bir çözüm istiyoruz. Bir anlaşmaya varılırsa destekleyeceğiz"

Haber 04-09-19 00:05

BMGK'de İran ile nükleer anlaşma oturumu

İran'ın BM Daimi Temsilcisi Majid Takht Ravanchi: - "(Nükleer anlaşma) Çok taraflı bir anlaşma, tek taraflı olarak uygulanamaz. İran nükleer anlaşmayı korumak için tüm yükü artık daha fazla üzerine alamaz, almamalı" - "(ABD'nin İran yaptırımları) Yaptırımlar varlığını sürdürdüğü müddetçe, hiç kimsenin samimi ve gerçek bir diyaloğa inanması beklenemez" - ABD'nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Jonathan Cohen: - "ABD'yi, İran'ın ekonomik dertlerinden dolayı suçlamak yanlış bir söylem" - Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia: - "Körfez'deki gerilim geri dönüşü olmayan bir noktaya gelebilir"

Haber 26-06-19 21:15

ABD'yi tekrar harika yapmak istiyorsanız, diğer devletlerin iç işlerine karışmayın

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia: -"ABD'yi, bir kez daha Venezuelaların ve diğer halkların kendi geleceklerini belirleme hakkına sahip olduğunu kabul etmeye çağırıyoruz. Amerika'yı tekrar harika yapmak istiyorsanız ki hepimiz bunu içtenlikle görmek istiyoruz, diğer devletlerin iç işlerine karışmaya son verin"

Haber 10-04-19 21:43

GÜNCELLEME - Rusya ve Çin'den ABD'nin Venezuela tasarısına veto

ABD'nin Venezuela'da uluslararası gözlemciler denetiminde seçim düzenlenmesi çağrısı yapan tasarısı, BMGK'da Rusya ve Çin tarafından veto edildi - Rusya'nın, Venezuela'nın siyasi bağımsızlığına yönelik güç kullanımına ve iç işlerine müdahaleye karşı çıkan tasarısı BMGK'da kabul edilmedi -Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia: -''ABD'nin amacı rejim değişikliği, insani yardım konusundaki endişesi ise sis perdesi. Tasarıya destek vererek bu absürd tiyatroya suç ortağı olacağınızı anlamıyor musunuz?'' - ABD'nin Venezuela Özel Temsilcisi Elliott Abrams: -''Bu tasarıya karşı çıkan bazı konsey üyeleri Maduro ve yandaşlarının suçlarını korumaya devam ediyor'' DETAYLAR EKLENDİ

Haber 01-03-19 00:29

ABD'den Suriye açıklaması

ABD'nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Jonathan Cohen: - "Ateşkes, üç milyon sivilin ve NATO müttefikimiz Türkiye'nin sınırlarının korunması için hayati öneme sahip" - Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia: - "Sivil nüfusa zarar vermeden terörle mücadeleye yönelik bir formül geliştirmek için Türkiye ve İran ile ortak hareket etmeye devam ediyoruz"

Haber 27-02-19 02:45

Rusya'dan Venezuela'ya askeri müdahaleye karşı çıkın çağrısı

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia: - "Bölgedeki tüm ülkelere, siyasi bağları ne olursa olsun komşuları Venezuela'ya karşı güç kullanılmasına yüksek sesle karşı çıkmaları çağrısı yapıyoruz'' - Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza: - "Cumartesi günü yaşananlar darbenin son bölümüydü, dudaklarımı iyi okuyun, başarısız oldu"

Haber 27-02-19 02:38

BM'den Ukrayna'nın doğusundaki gerginlik artabilir uyarısı

BM Genel Sekreterinin siyasi işler konusundaki yardımcılarından Miroslav Jenca: - "Temas hattında taraflar gri bölgede birbirlerine doğru yaklaşıyor. Ağır silahların kullanımı ve temas hattına konuşlandırılması söz konusu" - BM Genel Sekreterinin insani işler konusundaki yardımcılarından Ursula Mueller: - "2014 yılından beri 3 bin 300'den fazla sivil hayatını kaybetti ve yaklaşık 9 bin kişi yaralandı" - ABD'nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Jonathan Cohen: - "Net olmak gerekirse bu krize son vermesi gereken Rusya. Kabul edilebilir tek sonuç Rusya'nın askeri birliklerini Ukrayna'nın doğusundan ve Kırım'dan çekmesi" - Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia: - "Bütün olanların sorumlusu doğrudan batı. Kiev'in provokasyonlarını destekliyorlar. Ukrayna'ya silah sağlayarak pervasız eylemlere sürüklüyorlar"

Haber 13-02-19 06:05

Venezuela'da kan dökülmesinden endişeliyim

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia: - "(Venezuela'da) Kan dökülmesinden endişeliyim ama daha çok bunun fitillenmesinden endişeliyim. Tahrik olmazsa kan da dökülmez"

Haber 13-02-19 02:53

DEAŞ, farklı isimler altındaki kardeşleriyle yakın temas kurmaya çalışıyor

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia: - "Suriye ve Irak'ta terörle mücadeledeki önemli başarıya rağmen Orta Doğu, DEAŞ'ın kalesi olmaya devam ediyor. DEAŞ saldırılarına devam ediyor. Teröristler pozisyonlarını kaybederken farklı isimler altındaki kardeşleriyle, aktif tüm teröristlerle temas kurmaya çalışıyor" - ABD'nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Jonathan Cohen: - "DEAŞ'ı yenmek için daha yapılacak çok iş var. DEAŞ Irak ve Suriye'de hayatta kalmaya, yeniden yapılanmaya ve yeniden ortaya çıkmaya çalışıyor"

Haber 11-02-19 22:41

Rusya'dan ABD'ye Venezuela'da darbe suçlaması

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia: "Eğer uluslararası barış ve güvenliğe yönelik tehdit varsa, o da Venezuela'nın seçilmiş meşru Devlet Başkanı Maduro'yu devirmeyi amaçlayan ABD ve müttefiklerinin utanmaz ve agresif eylemleridir"

Haber 29-01-19 04:55
Haber 29-01-19 04:54

Rusya'dan İdlib'den binden fazla savaşçı ayrıldı açıklaması

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia: - "Türk meslektaşlarımız Soçi mutabakatının uygulanması konusunda büyük çaba gösteriyor. Silahlardan arındırılmış bölgeden binden fazla savaşçı ayrıldı" - Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu: - "Radikal grupların silahlardan arındırılmış bölgeden çekilmesi konusunda önemli ilerleme kaydedildi" - ABD'nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Jonathan Cohen: - "Komitenin oluşturulması geciktirilirse Suriye anayasası, özgür ve adil seçimler ve siyasi süreçte ilerleme tehlikeye düşecek. Siyasi süreç için zaman ve mekan yaratan bu fırsat kaçabilir. İdlib'deki ateşkes ile açılan fırsat penceresi her an kapanabilir''

Haber 17-10-18 20:24

Han el-Ahmer'i yıkma kararının sonucu felaket olur

Fransa'nın BM Daimi Temsilcisi François Delattre: - "(İsrail'in) Han el-Ahmer'i yıkma kararının sonucu felaket olur. Siyasi anlamda geri alınamaz sonuçları olabilir" - Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia: - "(ABD'nin Filistin'e yönelik attığı) Bu adımlar, İsrail ile Filistin arsında iki devletli bir çözüme yönelik tüm çabalara büyük hasar verdi"

Haber 21-09-18 00:49

BM Güvenlik Konseyinde Suriye toplantısı (2)

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia: - ''(İdlib mutabakatı) İdlib'deki durumu istikrara kavuşturmak için tarihi bir dönüm noktası'' - Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu: - ''İdlib köprüden önceki son çıkış. Uluslararası toplum şimdi harekete geçemezse, sadece masum siviller değil, tüm dünya bedel ödeyecek'' - ''Bu anlaşma sadece İdlib'e yönelik saldırıları engellemekle kalmayacak aynı zamanda nihai hedef olan Suriye'de siyasi süreci hızlandırma ve müzakere edilmiş bir çözüm bulma amacına hizmet edecek''

Haber 18-09-18 20:16

Rusya'dan ABD'nin Kuzey Kore yaptırımları ihlalleri suçlamasına yalanlama

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia: "Raporu hazırlayan uzmanlar, Washington vizyonunun esiri" - "Kuzey Kore'den nükleer silahsızlanmasına karşılık boş sözleri kabul etmesi isteniyor. Müzakere süreci iki yönlü bir sokak. Talepleriniz karşılığında hiçbir şey sunmazsanız, bir anlaşmaya varmanız mümkün değil"

Haber 17-09-18 20:25

BMGK'da 'Suriye'de kimyasal silah' tartışması

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Suriye'deki kimyasal silah varlığı üzerine düzenlenen oturum, Rusya ile İngiltere ve ABD temsilcilerinin tartışmasına sahne oldu. Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, bazı Batılı ülkelerin, kendi düzenledikleri saldırılardan Şam ve Rusya'yı sorumlu tuttuklarını öne sürdü.

Haber 07-09-18 01:53

BMGK'de Suriye'de kimyasal silah tartışması

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia: - "Şam'ın kimyasal silah sakladığına yönelik yapılan konuşmaların bir dayanağı yok. Bu sadece propaganda" - İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Karen Pierce: - "Şu an gerçek olan ise Suriye rejiminin kendi halkına karşı kimyasal silah kullandığının tespit edilmiş olması. Bu nedenle Rus Büyükelçiyi gerçeklerin, sivilleri korumanın yoluna dönmeye çağırıyoruz" - ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley: - "Esed rejiminin İdlib kuşatmasını bitirmek için kimyasal kullanmayı planladığına dair göstergeler var. Geçmişte olduğu gibi Esed rejimi ile müttefikleri Rusya ve İran Suriye'deki kimyasal silah saldırısının arkasında kim olduğuna dair yalanlar yayıyor"

Haber 07-09-18 01:10

BM Güvenlik Konseyi'nde Suriye konusunda görüş ayrılığı

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia: "Onlar çatışmaların durması üzerine, bizse terörle mücadeleye odaklanıyoruz"

Haber 05-07-18 21:48

Rusya'nın BM Temsilcisinden Kıbrıs açıklaması

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia: - "(24 Haziran seçimleri) Seçimlerin sürece ivme kazandırmasını umuyoruz" - "(Trump- Putin görüşmesi) Her düzeyde yoğun bir diyaloğun başlayacağını umuyoruz" - "(Astana süreci) Bir sonraki toplantı muhtemelen temmuz sonlarına doğru Soçi'de yapılacak"

Haber 28-06-18 22:46

Rusya, İran konusunda İsrail ile anlaştıklarını doğruladı

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia: ''(Rusya ve İsrail'in Suriye'deki İran güçlerinin ülkeden çıkartılması konusunda anlaşması) Anladığım kadarıyla anlaşmaya varıldı. Anlaşmanın sahada uygulamaya geçip geçmediğine cevap veremem ama taraflar anlaşmadan memnun. Şimdi uygulanmıyorsa bile gelecekte olacak''

Haber 02-06-18 03:20

BMGK'de Salisbury tartışması

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Haley: - "(Salisbury'deki zehirlenme ve Duma'daki kimyasal silah kullanımı) Utanma duygusu olmayanların utanç verici davranışlarını yüzüne vurmayacağım" - İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Pierce: - "(Rusya'nın zehirlenme olayının arkasında İngiltere'nin olduğu iddiaları) Böyle bir şey Rusya'da olabilir, Birleşik Krallık'ta olmaz, olmayacak da" - Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Nebenzia: - "Salisbury ve Duma, Rusya'ya karşı provokasyondur"

Haber 19-04-18 01:26

BMGK'de ABD ile Rusya arasında Rakka atışması

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Nebenzia: - "Rakka harabeye dönüştü, tek bir bina ayakta değil. Enkazın altında hala binlerce ceset gömülü, cesetlerden dağ oluştu ve insanlar her gün mayınlar yüzünden ölüyor" - ABD'nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Currie: - "ABD, Rakka'da insani yardımları desteklemeye hazır. Gecikme, her zaman olduğu gibi Esed rejiminin BM konvoylarının hareket etmesine izin vermemesinden kaynaklanıyor"

Haber 18-04-18 01:54

GÜNCELLEME -BMGK'de Rusya'nın tasarısı reddedildi

Rusya'nın, BMGK'den ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'deki hava saldırılarının kınanmasını istediği tasarı kabul edilmedi - Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Nebenzia: -''Maalesef Cenevre sürecine de darbe yapıldı'' -''Umarım öfkeler soğur ve sonra yıkılanları adım adım inşa ederiz'' RUSYA'NIN BM DAİMİ TEMSİLCİSİNİN AÇIKLAMASI EKLENDİ

Haber 14-04-18 21:47

Rusya’dan Suriye’ye saldırı değerlendirmesi: Uluslararası ilişkilerde serserilik

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) Suriye saldırısı hakkında konuşan Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, “Bu yapılanlar uluslar arası ilişkilerde serserilik” dedi.

Haber 14-04-18 20:41

GÜNCELLEME - BMGK Rusya'nın talebi üzerine acil toplandı

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Haley : - ''ABD Başkanı Trump ile bu sabah konuştum ve Suriye rejimi bu zehirli gazı tekrar kullanırsa ABD'nin hedefe kilitli ve yüklü olduğunu söyledi. Başkanımız kırmızı çizgisi aşıldığında bunu uygular'' - Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Nebenzia: - ''Rusya, Suriye'ye karşı saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor. ABD eylemleriyle Suriye'de halihazırdaki yıkıcı durumu daha da kötü bir hale getiriyor'' - Fransa'nın BM Daimi Temsilcisi Delattre: - "BM Sözleşmesi'nin ihlal edildiğini söyleyenlere şunu hatırlatayım, bu sözleşme suçluları korumak için tasarlanmadı" - İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Pierce: - "Uluslararası hukuk konusunda Rusya'dan ders alacak halim yok" FRANSA, İNGİLTERE VE ÇİN'İN BM DAİMİ TEMSİLCİLERİNİNİN AÇIKLAMALARI ve DETAYLAR EKLENDİ

Haber 14-04-18 20:17

BMGK, Rusya'nın talebi üzerine acil toplandı

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Haley : - ''ABD Başkanı Trump ile bu sabah konuştum ve Suriye rejimi bu zehirli gazı tekrar kullanırsa ABD'nin hedefe kilitli ve yüklü olduğunu söyledi. Başkanımız kırmızı çizgisi aşıldığında bunu uygular'' - Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Nebenzia: - ''Rusya, Suriye'ye karşı saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor. ABD eylemleriyle Suriye'de halihazırdaki yıkıcı durumu daha da kötü bir hale getiriyor''

Haber 14-04-18 19:13

BMGK'deki Suriye toplantısı

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Nebenzia: - ''Uluslararası hukuku ihlal edecek şekilde egemen bir devlete karşı tehlikeli askeri hazırlıklar yapıldığını gözlemlemeye devam ediyoruz ve bu ülkelerin liderlerine durumu derhal gözden geçirmeleri çağrısı yapıyoruz''

Haber 13-04-18 19:16

BM Güvenlik Konseyi Kimyasal Saldırı İddialarını Görüşüyor

Rusya’nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia Suriye'de kimyasal silah kullanım iddialarının düzmece olduğunu savundu. ABD’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley ise, Başkan Donald Trump’ın Suriye konusunda henüz kararını vermediğini söyledi

Haber 13-04-18 19:16

Rusya: Suriye'de acil öncelik savaş tehlikesini ortadan kaldırmak

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Vassily Nebenzia, Batılı güçlere Suriye'ye askeri bir müdahalenin "tehlikeli bir tırmanışa" yol açabileceği uyarısında bulundu. Nebenzia, "Acil öncelik savaş tehlikesini ortadan kaldırmaktır" dedi.

Haber 13-04-18 14:30

Rusya'dan ABD'ye: Çok kabadayılar

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, ABD ve müttefiklerini, kimyasal silah kullanıldığı gerekçesiyle Suriye'ye karşı askeri harekattan kaçınmaya çağırdı.

Haber 13-04-18 10:36

Rusya: Acil öncelik savaş tehdidini önlemek

Rusya’nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, Suriye’de “acil önceliğin" savaş tehdidini önlemek olduğunu söyledi.Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, ABD’nin Suriye’ye olası askeri müdahalesinin kapalı oturumda görüşüldüğü BM Güvenlik Konseyi toplantısının ardından açıklama yaptı.

Haber 12-04-18 23:20

Rusya Suriye'de artan gerginlik üzerine BMGK'yi toplantıya çağırdı

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Nebenzia: "Uluslararası barış ve güvenliğin tehdit altında olduğu bir zamanda BMGK'nin toplanması yerinde olur"

Haber 12-04-18 22:56

Rusya, Güvenlik Konseyi'ni olağanüstü toplantıya çağırdı

ABD ve müttefiklerinin 'Suriye'ye karşı askeri operasyon' söylemleri gündemden düşmezken, Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, Güvenlik Konseyi'ni yarın için olağanüstü toplantıya çağırdı.

Haber 12-04-18 22:34

DHA DIŞ HABER - RUSYA, GÜVENLİK KONSEYİ'Nİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

ABD ve müttefiklerinin 'Suriye'ye karşı askeri operasyon' söylemleri gündemden düşmezken, Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, Güvenlik Konseyi'ni yarın için olağanüstü toplantıya çağırdı.

Haber 12-04-18 22:34

Rusya'dan BMGK'ya Suriye çağrısı

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, Suriye’de “acil önceliğin" savaş tehdidini önlemek olduğunu söyledi.

Haber 12-04-18 21:56

DHA DIŞ HABER - RUSYA'DAN ABD'YE: ÇOK KABADAYILAR

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, ABD ve müttefiklerini, kimyasal silah kullanıldığı gerekçesiyle Suriye'ye karşı askeri harekattan kaçınmaya çağırdı.

Haber 12-04-18 21:30

Rusya'dan ABD'ye: Çok kabadayılar

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, ABD ve müttefiklerini, kimyasal silah kullanıldığı gerekçesiyle Suriye'ye karşı askeri harekattan kaçınmaya çağırdı.

Haber 12-04-18 21:30

Rusya'dan önceliğimiz savaş tehdidini önlemek açıklaması

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Nebenzia: - "Acil önceliğimiz bu durumda savaş tehdidini engellemek" - "Artan tehlikeli gerginlikten son derece endişeliyiz. Umarız geri dönüşü olmayan bir noktaya varılmaz ve ABD ve müttefikleri egemen bir devlete (Suriye) askeri müdahaleden kaçınır"

Haber 12-04-18 21:27