Vatikan Devlet Sekreteri Basbakan Kardinal Pietro Parolin Haberleri

ABB Dışişleri Bakanı Pompeo ile Vatikan arasında Çin atışması

Avrupa turu kapsamında İtalya ve Vatikan'ı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile Vatikan yetkilileri arasında Çin konusunda atışma yaşandı. Pompeo, Vatikan'ın Çin'le ilişkilerini geliştirme çabalarını eleştirdi. Yarın Vatikan'da Pompeo'yla görüşmesi beklenen Kardinal Parolin, "Trump'ın ve Pompeo'nun duruşunu uzun süredir bilsek de bu çıkışı beklemiyorduk, şaşırdık" dedi.

Haber 2020-09-30 17:53:11

Adı yolsuzluk skandallarına karışan üst düzey Vatikan yetkilisi Kardinal Giovanni Angelo Becciu istifa etti

72 yaşındaki İtalyan Kardinal, 2018'e kadar Vatikan'daki en üst düzey görevlerden biri olan ve başbakan vekilliği pozisyonuna denk gelen Devlet Sekreteri Vekili olarak görev yapıyordu. Roma'dan Övgü Pınar'ın haberi.

Haber 2020-09-25 13:19:39

İYİ Parti Genel Sekreteri Çıray:

"Vatikan ziyaretinde Erdoğan'ın Papa'yı hangi sıfatla muhatap aldığı önemli. Geleneksel dış politikamızda biz Vatikan'ı devlet olarak muhatap alırdık, Papa'nın dini kimliği bizi ilgilendirmezdi"

Haber 2018-02-07 14:13:09

Cumhurbaşkanı Erdoğan Vatikan'da

Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Vatikan'da, Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Parolin'i kabul etti

Haber 2018-02-05 14:21:02

Diğer Haber Etiketleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kardinal Parolin’i kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Pietro Parolin’i kabul etti.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vatikan’da Apostolik Sarayı’nda Papa Francis ile gerçekleştirdiği baş başa görüşmenin ardından Vatikan Devlet Sekreteri Kardinal Pietro Parolin’i kabul etti.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vatikan ziyaretinin ardından İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı Quirinale’de ikili görüşmede bulunacak.

Haber 05-02-18 13:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan Roma'ya geldi

Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere İtalya'nın başkenti Roma'ya geldi - İlk olarak Vatikan'da Papa Franciscus'la görüşecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vatikan Devlet Sekreteri Kardinal Parolin'i kabul edecek - Erdoğan, daha sonra Roma'da İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella'yla çalışma yemeğinde bir araya gelecek ve İtalya Başbakanı Gentiloni ile görüşecek

Haber 04-02-18 21:40

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planı

- Kudüs Başkadısı Hebbaş: - "Dünyada yaşayan milyarlarca Müslüman ve Hristiyan Kudüs'ü inançlarının bir parçası olarak görüyor. Bu insanların tamamı Kudüs kenti üzerinde siyasi ve demografik bir değişikliği reddediyor" - Vatikan Devlet Sekreteri Parolin: - "Büyükelçiliğin Kudüs'e taşınması, dünyada barış ve istikrarı büyük tehlikeye sokacaktır. Atılacak bu adım iki devletli çözüm ve barış sürecinin ölmesi anlamına gelir"

Haber 06-12-17 12:36

Vatikan'dan açıklama

Vatikan Devlet Sekreteri Kardinal Pietro Parolin, Papa'nın Türkiye ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haber 27-11-14 01:54

Kerry’den Vatikan’a Suriye ziyareti

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı John Kerry, başta Suriye meselesi olmak üzere Ortadoğu barışını görüşmek üzere Vatikan Devlet Sekreteri Pietro Parolin'le bir araya geldi.

Haber 15-01-14 09:48