Vedat Selvi Haberleri

Emekli maaşlarıyla ilgili bir açıklama da Bakan Işıkhan'dan geldi! Tekrar masaya yatıracağız

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı seyyanen zamdayken maaşlarla ilgili bir açıklamada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını hatırlatarak Temmuz ayını işaret etti. Işıkhan, prim gün sayılarındaki adaletsizliği de gidereceklerini dile getirdi.

Finans 2024-03-29 07:55:56

Hafızalardan silinmeyecek acı kare! Eşini öldürdü, başında beklediği cesede kimseyi yaklaştırmadı

Türkiye bir kadın cinayetine daha sahne oldu! Acı olayın adresi bu kez Muğla Ortaca ilçesi... Vedat G. ile boşanma aşamasında eşi Neşe G. sokak ortasında tartışmaya başladı. Ardından Vedat G., Neşe G.'yi başına 1 el ateş ederek katletti. 4 çocuk annesi talihsiz kadın olay yerinde hayatını kaybetti. Cani ise, cesedin başında bekleyerek kimseyi yaklaştırmadı.

Haber 2024-03-29 06:57:45

Bir ili yasa boğan olay! Tabutundaki detay yürekleri dağladı... Acı haberler peş peşe geldi

Manisa’da evde oynarken devrilen komodinin altında kalan 15 aylık Vedat Ayaz Şamlı ile bir süredir yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları bulunan dedesi Ahmet Yörük aynı gün vefat etti. Dede ve torunu bugün aynı camide kılınan namaz sonrası son yolculuğuna uğurlanırken, minik Vedat Ayaz’ın tabutuna bağlanan balonu yürek dağladı.

Haber 2024-03-27 15:42:52

En düşük emekli maaşı için ilave refah payı artışı iddiası! Önemli artış bekliyoruz

Seçimlere sayılı günler kala emeklilerin gözü seyyanen zamdayken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan emekliye destek paketi açıklaması geldi. Emekliler bu paketle birlikte pek çok alanda indirim ve kampanyalardan yararlanacak. Emeklilere özel kampanya ve indirimler ne zaman hayata geçecek?

Finans 2024-03-27 08:30:21

Bakan Işıkhan SGK'ya en borçlu 5 belediyeyi açıkladı: Tamamı CHP'li belediyeler

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'na en borçlu 5 belediyenin CHP belediyeleri olduğunu söyledi.

Finans 26-03-24 15:14

Bakan Işıkhan'dan emeklilere özel indirim ve kampanya açıklaması!

Emekliler yılına özel atılacak yeni adımlar açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emeklilere indirim ve kampanya başlatacaklarını duyurdu. Işıkhan, "PTT AVM'de, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nde, Türk Hava Yolları'nda, TCDD'de, GSM operatörlerinde, sinema ve tiyatrolarda, PTT Kargo'da emeklilere özel indirimler ve kampanyalar başlatacağız." diye konuştu.

Finans 25-03-24 18:48

İftar sofrasında bulundurmadan önce bir kez daha düşünün! 'Vücuda zarar veren maddelerle dolu'

Ramazan sofralarında su ihtiyacını asitli içeceklerle gidermenin daha tehlikeli durumlara yol açtığını söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, “İftar sofralarındaki asitli içecekler, şeker ve vücuda zarar veren maddelerle dolu. Düzenli tüketimi diyabet riskinin artırır, kalp ritmini bozar. Ayrıca çabuk doymaya, gaz ve şişkinliğe neden olur” uyarısında bulundu.

Yemek 23-03-24 09:57

SON DAKİKA: Bakan Işıkhan duyurdu: Emeklilerin promosyonlarının hesaplara yatacağı tarih belli oldu

Son dakika haberi... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu bankaların pazartesi günü promosyon başvurularını almaya başlayacağını duyurdu.

Finans 21-03-24 17:36

Bakan Işıkhan, Adıyaman'da deprem konutlarının kura töreninde konuştu:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye'nin artık, yüzyıllık bir zamanı geride bırakmış, ikinci yüzyılında yeni destanlar yazmaya niyetli bir ülke olduğunu söyledi.

Yurthaber 19-03-24 15:07

Bakan Işıkhan'dan Adıyaman açıklaması: Sigortalı kişi sayısı 82 bine yükseldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Adıyaman'da deprem sonrası verileri açıkladı. Bakan Işıkhan, “Deprem sonrası 34 bine düşen Adıyaman’daki sigortalı kişi sayısı 82 bine yükseldi” dedi.

Finans 19-03-24 14:36

Bakan duyurdu: 47 ilaç daha geri ödeme listesinde!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan beklenen açıklama geldi. Bakan Işıkhan 47 ilacı daha geri ödeme listesine aldıklarını duyurdu. Geri ödeme listesine alınan ilaçlardan 36'sının yerli üretim olduğunu söyledi.

Finans 19-03-24 09:47

1 milyon kişi erken emekli olacak! Detaylar ortaya çıktı, Bakan Işıkhan: 'Biz talimatlarımızı aldık'

Bağ-Kur prim eşitlemesi için çalışmalar devam ediyor. Düzenlemeyle birlikte yaklaşık 1 milyon kişi erken emeklilik hakkına kavuşacak. Erkeklerde emeklilik yaşı 60'a, kadınlar da ise 58'e düşecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Çalışmalarımıza başladık. Burada 5 yıl kazanıyorlar aslında, 5 yıl öncesinden emekli olma hakkı tanımış oluyoruz" dedi.

Finans 16-03-24 21:12

Selvi Boylum Al Yazmalım'ın yapımcısı Arif Keskiner son yolculuğuna uğurlandı! Kadir İnanır tabutun başından ayrılmadı

Kapıcılar Kralı, Selvi Boylum Al Yazmalım gibi Türk sinemasının klasikleri haline gelmiş filmlerin yapımcısı Arif Keskiner son yolculuğuna uğurlandı. 86 yaşında hayatını kaybeden Keskiner için ilk tören Cemal Reşit Rey Konser Salonunda düzenlendi. Keskiner'in cenazesinde Kadir İnanır zor anlar yaşadı.

Magazin 14-03-24 18:09

Bakan Işıkhan duyurdu: 1 ayda 45 bin kadını işe yerleştirdik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kadın istihdamına ilişkin olarak, "1 ayda 45 bin kadını işe yerleştirdik" dedi. Işıkhan, “Kayıt dışılık özellikle kadınların sosyal güvenliğini, geleceğini, emeğini tehdit etmekte. Bu projeyle inşallah bu tür problemlerin de önüne geçmiş olacağız." diye konuştu.

Finans 14-03-24 14:41

Yeşilçam'ın usta ismi Arif Keskiner yaşamını yitirdi!

Kapıcılar Kralı ve Selvi Boylum Al Yazmalım'ın da aralarında bulunduğu sinema tarihine damga vuran birçok filmin yapımcısı Arif Keskiner 86 yaşında hayata veda etti.

Magazin 12-03-24 17:11

Kurtlar Vadisi ve Muhteşem Yüzyıl'daki rolleri öne çıkmıştı! Fatma Büşra Ayaydın maneviyata yöneldi

2003-2004-2005 sezonlarında Kurtlar Vadisi'nde Selvi Çakır rolünde oynayan Fatma Büşra Ayaydın yıllar içinde bambaşka bir insan oldu. Muhteşem Yüzyıl'da da rol alan oyuncu maneviyata yöneldi ve son hali dikkat çekti.

Magazin 12-03-24 14:34

Bakan Işıkhan'dan İş gücü istatistikleri değerlendirmesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan "İş gücü istatistikleri"ni değerlendirdi. Bakan Işıkhan, "İstihdamımız, ocak ayında bir önceki aya göre 160 bin kişi artarak 32 milyon 222 bin kişiyle tarihi zirvesini yeniledi. İş gücündeki artışı, önümüzdeki dönemde hedeflerimizi gerçekleştirmek adına umut verici görüyoruz. İstihdamı yükseltmek adına politikalarımızı hayata geçirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Finans 11-03-24 15:33

Bakan Işıkhan açıkladı! İŞKUR ile işe yerleştirilenlerin sayısı yüzde 41 arttı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan istihdam verilerine ilişkin konuştu. Işıkhan, “2024’ün ilk iki ayında işe yerleştirilen vatandaşlarımızın sayısı 2023’ün aynı dönemine göre yüzde 41 arttı” dedi. Böylelikle İŞKUR vasıtasıyla 208 bine yakın kişi istihdama katılmış oldu.

Finans 07-03-24 16:50

AYM kararı, kamu çalışanlarının maaşlarında kesintiye neden olmuştu: CHP'den toplu sözleşme ikramiyesi açıklaması!

Anayasa Mahkemesi'nin memurların toplu sözleşme ikramiyesinden faydalanması için "yüzde 2 barajını aşan sendikalara üye olma" şartını iptal etmesi gündemdeki yerini koruyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın aylıklar 345 TL kesinti olacağını duyurması ve CHP'yi işaret etmesinin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer'den yanıt geldi.

Finans 07-03-24 11:59

Kamu çalışanlarını yakından ilgilendiriyor: Bakan Işıkhan'dan 'toplu sözleşme ikramiyesi' açıklaması! 'Maalesef 345 TL azalma meydana gelecek'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu çalışanlarını yakından ilgilendiren toplu sözleşme ikramiyesi hakkında konuştu. Bakan Işıkhan mahkeme kararı sonrası kamu görevlilerinin aylıklarında 345 TL azalma olacağını açıkladı. Işıkhan, "Bundan sonra da kamu görevlilerimizin yanında olacak, sendikalarımızın yanında olacak, emekçimizin yanında olacağız. Bize göre yanlış olan bu kararla ilgili olarak da gerekli adımları atma noktasında üzerimize düşeni yapacağız.” dedi.

Finans 06-03-24 12:49

Bakan Işıkhan’dan mesai saati mesajı: Çalışma süresi kısalacak mı? ‘Gündemimizde önemli bir yere sahip’ diyerek açıkladı

Mesai saatleri kısalacak mı? Çalışma süreleri için en yeni açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. Daha önce mesai saatlerinin kısalmayacağını açıkça belirten Bakan Işıkhan bu kez, “Çalışma süreleri, ücretler, iş sağlığı ve güvenliği, işçilerin refahı, kadın, çocuk ve gençlerin çalıştırılması, kayıt dışılık, işsizlik, istihdam ve iş gücü piyasası uygulamaları gibi konular gündemimizde önemli bir yere sahiptir" dedi. Esnek çalışmanın ise önünü açacak düzenleme yolda…

Finans 06-03-24 09:41

SON DAKİKA EMEKLİ İKRAMİYESİ: Bakan Işıkhan'dan açıklama: Bayram ikramiyesine yeni artış var mı? 'Koşullar'ı işaret etti

Son dakika: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emekli bayram ikramiyeleri için, "Hayırlı olsun. Yasa Meclis'ten geçmiş durumda. Ödeme günlerini planlıyoruz. Bayramdan önce emeklilerimizin hesabına aktarmış olacağız. Biz her zaman en iyi rakamları vermeyi arzu ederiz ancak koşullar doğrultusunda hareket ediyoruz. İnşallah daha iyi hizmetlerimiz olacak" dedi.

Finans 05-03-24 12:02

‘Mesai saati kısalacak mı’ derken plan ortaya çıktı! 57 maddelik yol haritasında gözden kaçan detay: Az değil, esnek çalışma geliyor

Dünyada pek çok ülkede uygulanmaya başlanan haftada 4 gün çalışma modeli Türkiye’nin de gündemine gelmişti. Mesai saatlerinin kısalmayacağını Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan net bir şekilde ifade ederken, hükümetin çalışanları ilgilendiren planı ortaya çıktı. 57 maddelik YOİKK Eylem Planı’na göre, esnek çalışma için düzenleme yapılacağı öğrenildi.

Finans 02-03-24 08:39

Emeklileri rahatlatacak dokunuş! Erdoğan'a rapor sunuldu... Tarih verip Birinci gündem maddesi diyerek açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde emekli maaşlarının "yeterli" olmadığını ifade etti. Bunun üzerine Ankara kulislerinde Erdoğan'ın emekli maaşlarını öncelikli gündem maddeleri arasına aldığı konuşulmaya başladı. Gazeteci Abdülkadir Selvi, "Erdoğan mutlaka emeklileri rahatlatacak bir dokunma yapacaktır" sözleriyle dikkat çekti. Gazeteci Cem Küçük ise tarih vererek Erdoğan'a sunulan rapordan söz etti ve "İnsanlar adaletsizliğe kızıyor" dedi.

Finans 01-03-24 08:46

Fatih Portakal'dan çarpıcı iddia! Cumhurbaşkanı önümüzdeki günlerde müjdeyi verebilir'

Enflasyonla mücadele devam ederken alınan kararlardan biri de 2024'te asgari ücrete ara zam yapılmayacak olmasıydı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçen sene yaptığı açıklamada 2024 yılında asgari ücrete tek zam yapılacağını belirtmişti. Gazeteci Fatih Portakal asgari ücretle ilgili canlı yayında bir iddiayı paylaştı.

Finans 29-02-24 20:45

Vedat Özdemiroğlu'nun oğlu Can Ilgaz hayatını kaybetti! Daha 26 yaşındaydı...

Mizah yazarı ve komedyen Vedat Özdemiroğlu'nun oğlu Can Ilgaz hayatını kaybetti. 26 yaşında hayata veda eden Can Ilgaz Özdemiroğlu'nun, beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Magazin 29-02-24 15:19

Bakan Işıkhan'dan işsizlik açıklaması: Son 22 yılın en düşük oranına ulaşabiliriz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan işsizlik rakamlarına ilişkin olarak, "Öncü göstergeler 2002 yılından bu yana en yüksek iş gücüne katılım oranları ve istihdam oranlarının ortaya çıkacağına işaret ediyor. Yine aynı şekilde son 22 yılın en düşük işsizlik oranına ulaşacağımızı öngörüyoruz" dedi.

Finans 28-02-24 14:35

Bakan Işıkhan'dan kadın istihdamı açıklaması: Çifte standartlara son verecek dönüşümler gerçekleştiriyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan kadın istihdamına ilişkin olarak, "Çifte standartlara son verecek dönüşümler gerçekleştiriyoruz" açıklamasını yaptı.

Finans 27-02-24 17:14

Kademeli emeklilik rafa kalktı… Canlı yayında ’10 yıllarımızı etkileyecek’ diyerek anlattı: 1999-2008 arası sigortalılar dikkat!

Kademeli emeklilik bekleyenler için açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. Bakan Işıkhan çok net olarak, "Staj sigortası ve kademeli emeklilikle ilgili bir çalışmamız yok" dedi. 1999-2008 arası sigorta girişi olanların yakından takip ettiği konuya ilişkin Habertürk Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır dikkat çeken bir yorum yaptı: “EYT bizim 10 yıllarımızı ciddi manada etkileyecek bir durum. Ama yanlış yapıldı. Yeni yanlışlar yapılır mı? Açıkçası yapılmaz diyemiyorum..."

Finans 27-02-24 10:57

Kademeli emeklilik ve staj için çalışma var mı? Bakan Işıkhan'dan açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti MYK toplantısı sonrasında kademeli emeklilik ve stajla ilgili açıklama yaptı. Bakan Işıkhan "Gündemimizde staj mağdurları ve kademeli emeklilikle ilgili bir çalışmamız yok" ifadelerini kullandı.

Finans 26-02-24 21:02

Fatih Portakal 'asgari ücret' ile ilgili iddiayı aktardı! İşte konuşulan tarih

Enflasyonla mücadele devam ederken alınan kararlardan biri de 2024'te asgari ücrete ara zam yapılmayacak olmasıydı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçen sene yaptığı açıklamada 2024 yılında asgari ücrete tek zam yapılacağını belirtmişti. Gazeteci Fatih Portakal, emekli bayram ikramiyeleriyle ilgili bir sürpriz yaşanabileceğini ifade ederken, asgari ücretle ilgili gündem olan iddiayı paylaştı.

Finans 26-02-24 20:33

Mesai saatleri düşüyor mu? Çalışan herkesi ilgilendiren açıklama Bakan Işıkhan'dan geldi: Doğrudan bir açıklama gelmediği sürece...

Son haftaların en çok konuşulan konusu olan mesai saatleriyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışma saatlerinin düşeceğiyle ilgili yapılan haberlerle ilgili açıklamada bulundu. Bakan Işıkhan, "Bizden bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda yer alan haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini belirtmek isterim." ifadelerini kullandı.

Finans 24-02-24 13:39

Büyük tehlike: “Vücudumuz kimyasalların saldırısı altında” Son yıllarda tüm dünyada artış gösterdi! Özellikle çocuklar, gençler ve hamilelerin dikkatine

Son yıllarda arttığı belirtilen dışardan yiyecek, içecek tüketimi ve ev, işyeri gibi noktalara sipariş durumlarında kullanılan kaplarındaki tehlikelere dikkat çeken Prof. Dr. Vedat Göral önemli açıklamalarda bulundu.

Kadin 23-02-24 11:28

Mesai saatleri 40 saate düşecek! Kıdem tazminatı, yıllık izin detayı... Maaşlara nasıl yansıyacak?

Mesai saatleriyle ilgili ortaya atılan iddia bugünün gündem maddesi oldu! Geçtiğimiz aylarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın dillendirdiği çalışma saatleri düzenlemesiyle alakalı kanun teklifi yolda. Haftalık çalışma saatlerini içeren kanun teklifinde 45 saatlik çalışma süresinden 40 saate düşüş planlanıyor. 12 ülke arasında Türkiye de var!

Finans 19-02-24 15:27

Akşener'in gösterdiği büyükşehir adayına tepki gösteren 117 kişi istifa etti! Atatürk'e düşmanlığı herkesçe bilinen...

Adaylarını bir bir belirmeye devam eden İYİ Parti'de Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığına Enver Yılmaz'ın aday gösterilmesi partililerce tepkiyle karşılandı. Yılmaz için, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e olan düşmanlığı herkesçe bilinen" ifadesini kullanan İYİ Parti Ordu İl Kurucu üyelerinden Vedat Karaman zehir zemberek ifadeler kullanıp 116 kişiyle beraber istifa etti.

Haber 15-02-24 16:02

Emekli bayram ikramiyeleri için 3 formül masada! 2024 emekli ikramiyesine yüzde yüz zam ihtimali... Canlı yayında 'nisan öncesi' işaret edildi

Emekli bayram ikramiyesi zammı son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz sene Ramazan ve Kurban Bayramı'nda 2'şer bin lira ve Cumhuriyetin 100. yılına özel 5 bin TL toplamda 9 bin lira ikramiye alan emeklilere zam müjdesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. 2024 emekli ikramiyesine ne kadar zam yapılacak, masadaki formüller neler?

Finans 14-02-24 11:27

Çalışma Bakanlığı'nda sürpriz görüşme: Milyonlarca memuru yakından ilgilendiriyor! Gündem 3600 ek gösterge

Memur Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, 1’inci Dereceye 3600 Ek Gösterge verilmesi ile ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile görüştü.

Finans 13-02-24 17:02

Seyyanen zam, 3600 ek gösterge… 8077 liradan yararlanamamışlardı, Ankara’da sürpriz toplantı: Kamu işçisi, memuru, memur emeklileri dikkat!

Asgari ücret, emekli zammı, memur zammı, kamu işçisine ek protokol derken yeni çalışma ve emeklilik hayatına ilişkin yeni düzenlemelerin temelleri atılıyor. Bu kapsamda Ankara’da çok kritik bir toplantı yapıldığı öğrenildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, tüm bakanlıkların Personel Genel Müdürleri ile yaptığı toplantısının detayları ortaya çıktı. O toplantıda memur emeklisine seyyanen zam, 3600 ek gösterge gibi kritik konular gündeme geldi.

Finans 12-02-24 20:47

EMEKLİ İKRAMİYESİ SON DAKİKA | Bu yeni rakamı ilk kez duyacaksınız! SGK Uzmanı Özgür Erdursun net asgari ücret ile hesaplama yaptı: Bayram ikramiyesi 10.625 TL!

Son dakika haberleri.. 2000 TL olan emekli ikramiyesi için düzenleme yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ‘Gerekli değerlendirmeleri yapıyoruz’ diyerek emekli bayram ikramiyesi zammı için sinyali vermişti. Peki ‘emekli ikramiyesi ne kadar, kaç TL olacak?’ SGK Uzmanı Özgür Erdursun olası rakamı hesap yaparak açıkladı. 10.625 TL rakamı gündeme geldi. İşte detaylar…

Finans 12-02-24 08:49

SON DAKİKA: Emeklilerin bayram ikramiyesi artıyor! En düşük ve en yüksek iki ihtimali açıkladı: Emekli ikramiyesi ne kadar olacak?

Son dakika haberi… Emekli bayram ikramiyesi için düzenleme geliyor! Açıklamayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptı. Peki 2000 TL bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Bayram ikramiyeleri için iki oran öne çıktı. Ekonomist Muhammet Bayram en düşük ve en yüksek ihtimali dile getirdi. İşte masadaki o rakamlar ve haberin detayları…

Finans 08-02-24 09:32

Emeklilerin bayram ikramiyesi artıyor! 3 bin TL mi, 5 bin TL mi derken 15 bin lira için talepte bulundular

Maaşlara ek zamların belli olmasının ardından emeklilerin gündeminde bu kez bayram ikramiyelerine yapılacak artış var. Bayram ikramiyeleri için iki formülün masada olduğu konuşulurken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan artışa yeşil ışık yaktı. CHP de bayram ikramiyeleri için "15 bin TL olmalı" çağrısı yapıldı.

Finans 07-02-24 14:44

SON DAKİKA | Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Bakan Işıkhan canlı yayında duyurdu: Emekliler dikkat, sürpriz gelişme

Son dakika haberine göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, NTV'nin sorularını yanıtladı. Bakan Işıkhan, "Emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılması talebi var, bu adımlara atmaya hazırız" dedi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ortak çalışma yapılacağını duyuran Işıkhan, konunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacağını bildirdi.

Finans 07-02-24 10:28

Emekli maaşı zam farkı ödemeleri başladı! SSK’lısı Bağ-Kur’lusu bugünü bekliyordu: SGK Uzmanı Murat Bal 6700 liranın sırrını anlattı

Bağ-Kur SSK emekli maaşı zam farkı ödemesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan merakla beklenen tarihi açıklamıştı. Yüzde 37,57’lik enflasyon artışının yanında yüzde 11,68’lik emekliye ek zam farkı bugün hesaplara yatmaya başladı. Peki kim ne kadar emekli maaşı zam farkı alacak? SGK Uzmanı Murat Bal emekli kök maaşındaki 6700 liranın ne anlama geldiğini anlattı.

Finans 06-02-24 07:53

Emekliler dikkat, banka hesaplarınızı kontrol edin! SSK Bağkur emekli maaşı zam farkı ödemeleri başlıyor: 2500 TL yatacak

Emekli maaşı zam farkı ödemesi için geçtiğimiz hafta açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan gelmişti. Bakan Işıkhan, “SSK emeklilerimiz için 6 Şubat'ta, Bağ-Kur emeklilerimiz için 7 Şubat'ta fark ödemelerini gerçekleştireceğiz" dedi. Milyonlarca kişi için yüzde 11,68’lik emekliye ek zam farkı ödemeleri yarın başlıyor.

Finans 05-02-24 11:38

Emeklilerde kök maaş bilmecesi! SGK Uzmanı seçim öncesini işaret etti, tek tek anlattı: En düşük aylığı en az asgari ücret seviyesine getirecekler

Emekli maaşı ek zam kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ek zamların ödeneceği tarihi açıkladı. Emeklilerin kök maaş hesaplarında zam hesapları sürerken bir ek zam iddiası daha gündeme geldi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, seçim öncesini işaret etti ve en düşük emekli maaşının en az 17 bin 2 TL olan asgari ücret seviyesine getirileceğini söyledi.

Finans 04-02-24 07:34

SON DAKİKA: SSK Bağ-Kur emekli maaşı zam farkı ödeme tarihi belli oldu! Bakan Işıkhan duyurdu: Ek zam hesaplamasında kolay formül

Son dakika: Emekli maaşı ek zam kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. SSK Bağkur emekli maaşı Ocak ayında zamlı olarak yatırılmıştı. Sonradan ilave edilen ve yasal düzenleme gerektiren refah payı ve ek zam farkı için tarih belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıkladı. Peki emekli maaşı zam farkı ne zaman yatacak? İşte emekliler için ek zam hesaplama formülü ve haberin detayları…

Finans 03-02-24 15:03

Vedat Işıkhan'dan SGK için dikkat çeken sözler! 'Gıptayla bakılan bir Sosyal Güvenlik Sistemi'ni yönetiyoruz'

Antalya’da düzenlenen istişare toplantısında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, “Dünya'ya rol model olan, sürekli takip edilen, gıptayla bakılan ve örnek alınan bir Sosyal Güvenlik Sistemi'ni yönetiyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumumuz 85 milyon vatandaşımızın güvencesi, umudu ve geleceğinin teminatıdır. Türkiye yüzyılını emeğin, üretimin ve istihdamın yüzyılı yapmakta kararlıyız” dedi.

Finans 03-02-24 12:02
sgk

Halat uzattılar, tutmak istemedi! Herkesin gözü önünde korkunç olay... Kendini boğazın serin sularına bıraktı

Sarıyer'de intihar etmek için denize atlayan kadın, akaryakıt istasyonundaki görevli ve vatandaşların da yardımı ile kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan kadına yardım eden Vedat Demirel, "Vatandaşlar benim ayaklarımdan tuttular, ben aşağı salındım. Bayanın iki ayağından yakaladım ve oradan çıkardık" dedi. O anının görüntülerinde vatandaşların kadını kurtarmak için halat uzattığı ancak kadının halatı tutmak istemediği görüldü.

Haber 01-02-24 13:12

Binlerce kamu işçisi merakla bekliyordu! Bakan Işıkhan duyurdu: 'Eşitlenmesine dair bir karar aldık'

Kamu işçilerinin merakla beklediği protokol imzalandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamada "Ocak ayında kamu işçilerinin aldığı ücret artışlarının, yürürlük tarihi farklı dönemlerde olan kamu işçileriyle eşitlenmesine dair bir karar almış durumdayız. İşçi konfederasyonlarımızla yaklaşık bir aydır yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde bu ek protokol ortaya çıkmıştır" dedi.

Finans 29-01-24 23:10