Vefa Tarhan Haberleri

Bakan Göktaş duyurdu! Destek ödemeleri programında bütçe artırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ulusal Vefa Programı’nın bütçesinin artırıldığını duyurdu. Söz konusu programdan temel ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlı, engelli ve ağır kronik hastalıkları olan vatandaşlar yararlanıyor.

Finans 2024-04-17 09:56:51

Çanakkale Savaşı'nda mezun veremeyen lisenin öğrencilerinden Vefa sergisi

Anadolu'nun ilk devlet lisesi olan ve Çanakkale ile Kurtuluş savaşlarına katılan öğrencilerinden çoğunun şehit düşmesiyle bilinen Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi'nde "Çanakkale'nin onbeşlilerine Cumhuriyetimizin 100. yılının onbeşlilerinden vefa" seramik sergisi açıldı.

Yurthaber 2024-03-18 14:59:25

Tokat'ta davulcunun uğramadığı sitenin sakini komşularını bağırarak sahura kaldırdı

Tokat'ta bulunan bir siteye sahur için Ramazan davulcusunun gelmemesi üzerine, bir kişi komşularını bağırarak uyandırdı. İmren Sitesi'nde yaşanan komşuluk vefa gösterisi sosyal medyayı salladı.

Haber 2024-03-15 10:19:04

Taner Ölmez ile Ece Çeşmioğlu ikinci çocuklarına kavuştu! İlk kare geldi

Mucize Doktor dizisinde hayat verdiği 'Ali Vefa' karakteriyle hafızalara kazınan Taner Ölmez başarılı oyunculuğu ile dikkat çekiyor. 2021 yılında kendisi gibi oyuncu Ece Çeşmioğlu ile evlenen Ölmez, ikinci çocuğuna kavuştu. İlk kare de geldi.

Magazin 2024-03-15 09:33:24

Kadınlar Günü'nde katledilmişti! İlayda'nın annesi o anları anlattı: 'Kızıma sözlü tacizde bulunup, bir anda saldırdı'

İzmir'in Konak ilçesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bıçaklanarak öldürülen İlayda Alkan'ın (20) aynı saldırıda ağır yaralanan annesi Oya Tarhan (45) ifade verdi. Tarhan ifadesinde, şüpheli Yunus Yılmaz'ın (32) dinlenmek için bir banka oturdukları sırada kızına sözü tacizde bulunup, bir anda saldırdığını söyledi. İşte kan donduran olayın detayları...

Haber 12-03-24 10:40

’Atatürk’e Vefa Valizi’ Adıyaman’dan yola çıktı

Adıyaman Malazgirt İlkokulu’nun, ’Atatürk’e Vefa Valizi’ projesi kapsamında hazırladığı Atatürk tablosu valize konularak Ankara’ya gönderildi.

Yurthaber 28-02-24 14:32

Tekirdağ’da 57. Alay sancak teslim töreni düzenlendi

Tekirdağ’da 57. Alay Vefa Yürüyüşü etkinlikleri çerçevesinde “Sancak Devir Teslimi ve Çelenk Sunma Töreni” düzenlendi.

Yurthaber 22-02-24 13:39

Batman’da yaşlı ve engelli vatandaşların ihtiyaçları ‘Vefa Projesi’ ile karşılanıyor

Batman’ın Kozluk ilçesinde kendi ihtiyaçlarını tek başına göremeyen yaşlı ve engelli vatandaşların ihtiyaçları, Türkiye genelinde geliştirilen ’Vefa Projesi’ ile karşılanıyor.

Yurthaber 30-01-24 11:36

Anne ve babalar dikkat! Çocuğunuza bu kelimeyi söylerken bir kez daha düşünün

Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, her dediğine "evet" diyen ebeveyn ile büyüyen çocukların duygularını yönetmeyi öğrenemediğini söyledi.

Kadin 15-01-24 17:57

Kars'ta öğrencileri bilinçlendirmek için Sarıkamış Harekatı konferansı veriliyor

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış Harekatı'nın 109'uncu yılı nedeniyle "Şehitlere Vefa Projesi" kapsamında öğrencileri bilinçlendirmek için okullarda konferans düzenleniyor.

Yurthaber 22-12-23 10:34

İmamoğlu'na Erzurum mitingi sırasında taşla saldırmışlardı! Akılalmaz ifadeler: 'Cebimdeki erikleri attım'

Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'da düzenlediği mitingde olaylar çıkmıştı. Taşlı saldırıda bulunan sanıklardan seyyar satıcılık yapan Enes Yılmaz cebindeki erikleri attığını, merak üzerine olay yerine gittiğini kaydeden Vefa Özer ise şekerleri attığını ifade etti. Mahkeme, sanıkların tamamının adli kontrol uygulamasının kaldırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Haber 13-11-23 14:43

Bayburt Üniversitesinin 15. yıl kuruluş etkinlikleri ve akademik yılı açılış töreni, kurumsal vefa temasıyla gerçekleşti

Bayburt Üniversitesinin 15. yıl kuruluş etkinlikleri ve 2023-2024 akademik yılının ortak açılış töreni, "unutulmayanlar" başlığında simgeleşen kurumsal vefa temasında gerçekleşti.

Yurthaber 17-10-23 08:06

Böyle vefa örneği görülmedi! Kendisini besleyen adamın cenazesine için 40 kilometre yol gitti... Tek bir an bile başından ayrılmadı

Hindistan'da kaydedilen bir görüntü kısa sürede yerel basının ilgisini çekerek dünya manşetlerindeki yerini aldı. İsmi açıklanmayan bir maymun kendisini aylarca besleyen adamın ölüm haberini duyduktan sonra 40 kilometrelik yolu tek başına giderek cenaze törenine katıldı. Cenazede adamın cansız bedeninin başından ayrılmayan maymun gözyaşlarına hakim olamadı.

Trend 14-10-23 14:47

Yalova Belediyesindeki zimmete para geçirme davasının görülmesine devam edildi

Tutuksuz yargılanan 38 sanık arasında yer alan eski Belediye Başkanı Vefa Salman ve Başkan Yardımcısı Halit Güleç duruşmaya katılmadı.

Yurthaber 13-10-23 14:31

Mucize Doktor'un yıldızı Taner Ölmez'in yeni projesi belli oldu! Barış Telli'ye hayat verecek

Son olarak Mucize Doktor dizisinde hayat verdiği Ali Vefa karakteriyle hafızalarımıza kazınan Taner Ölmez'in yeni projesi belli oldu. Ünlü oyuncu, uzun süredir görüşme halinde olduğu Ampute Futbol Milli Takımı’nın yıldızı Barış Telli’nin hayat hikayesini anlatan “Hayatla Barış” filmiyle anlaşma imzaladı.

Magazin 10-08-23 11:41

Mustafa Sarıgül'den Muharrem İnce sorusuna olay yanıt! 'Nankör insandan...'

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk tur öncesi çekilen ve ikinci turda tarafsız kalacaklarını açıklayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrrem İnce'nin sosyal medyadan yaptığı ‘Pazartesi başlıyoruz’ paylaşımı gündem oldu. CHP'den vekil seçilen Mustafa Sarıgül, İnce için "Siyaset şudur; omurga ister, dik duruş ister en önemlisi de siyaset vefa ister. Vefasız insanlar taş olur. Nankör insanlardan hiçbir şey olmaz" dedi.

Haber 27-05-23 09:15

Van'da yaşlı ve kimsesizlerin yüzü VEFA Projesiyle gülüyor

Van'ın Erciş Kaymakamlığınca yürütülen Vefa Projesi kapsamında ilçedeki yaşlı, bakıma muhtaç, engelli, öksüz ve yetimlerin ihtiyaçları karşılanıyor.

Yurthaber 24-05-23 10:51

Kütahya’da silahlı kavga: 1 ölü, 4 yaralı

Kütahya’nın Vefa Mahallesi’ndeki alkollü işletmelerin çalışanları arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.

Yurthaber 23-04-23 13:58

Vefa eş anlamlısı nedir? Vefa kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Tarihsel süreçte Türkçe kendine has ve en eski dillerden biridir. Türkçenin kelime dağarcığı çok geniştir. Bunun nedenlerinden biri de diğer dillerden pek çok kelimeyi kendi kelime haznesine ekleyerek Türkçeleştirmiş olmasıdır. Bir kelime kullanım durumuna göre birden fazla anlam ifade edebilir. Vefa kelimesi de cümle içerisinde birçok anlamı ifade edebilen bir kelimedir.

Egitim 20-04-23 10:59

Finlandiya'dan Tunceli'ye uzanan ilginç hikaye! 49 yıl sonra gelen 'vefa' duygulandırdı... İngilizce yazıyordu, tercümesini yaptırdığımızda...

Finlandiyalı Helena Holopainen ve Markku Tiirakari çifti, yaklaşık yarım asır önce Adana’dan Erzurum’a geçerken yoğun kar yağışı nedeniyle yolların kapalı olmasından ötürü Tunceli’nin Pülümür ilçesinde 2 gün konaklamak zorunda kaldı. Finlandiyalı çift, ilçe insanları tarafından misafir edildi. 49 yıl sonra çiftten vefa mektubu ve o dönem çektikleri fotoğraflardan oluşan 2 albüm geldi. ''Pülümür’ün nazik insanlarına' başlığıyla yarım asır sonra gelen 'vefa' mektubu ilçe sakinlerini duygulandırdı.

Haber 03-04-23 13:54

Depremde 27 akrabasını kaybetti! Acısına rağmen görevini bırakmadı... Okul müdüründen duygulandıran sözler

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Hatay’da, 57 yaşındaki okul müdürü Ahmet Cevdet Alkan 27 akrabasını kaybetti. Cevdet Alkan, yaşadığı zor günlere rağmen yer değiştirme hakkını kullanmadı. Kovid-19’da da 20 akrabasını arka arkaya kaybeden Alkan, görevli olduğu konteyner kentte, kendi gibi depremzedelerin yardımına koşuyor. Şehri terk etmeyen ve vefa borcu olduğunu dile getiren Alkan, "Sevdiklerimizi bu şehrin toprağına gömdük, bizim bu toprakları bırakıp gitmemiz mümkün değil" dedi.

Haber 27-03-23 10:08

Yalova Belediye Başkanlığı CHP'den AK Parti'ye geçti! Mustafa Tutuk, Yalova Belediye Başkanı seçildi

İçişleri Bakanlığı tarafından Yalova Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan CHP'li Belediye Başkanı Vefa Salman'ın milletvekili aday adaylığı için istifası sonrası yapılan meclis seçiminde AK Partili Mustafa Tutuk yeni başkan seçildi. Böylece Yalova Belediye Başkanlığı CHP'den AK Partiye geçmiş oldu. İşte detaylar...

Haber 20-03-23 12:59

Torundan Dedeye Vefa Yürüyüşünü başlatan Saffet Gümüş Gelibolu'ya ulaştı

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir'den aldığı Türk bayrağını 18 Mart'ta Çanakkale'de yapılacak törende teslim etmek için "Torundan Dedeye Vefa Yürüyüşü"nü başlatan Tokat Onbeşli Torunları Derneği Başkanı Saffet Gümüş, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine ulaştı.

Yurthaber 13-03-23 08:03

Vefa Tanır neden öldü, hastalığı neydi? Eski Bakan Vefa Tanır kimdir, kaç yaşında hayatını kaybetti? Acı haberi duyurdu!

Vefa Tanır hayatını kaybetti. Geçmişte Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı, Bayındırlık Bakanı, Orman Bakanı ve Milli Savunma Bakanı olarak görev yapan Tanır'ın ölüm haberi yakınlarını yasa boğdu. Peki, Vefa Tanır neden öldü, hastalığı neydi? Eski Bakan Vefa Tanır kimdir, kaç yaşında hayatını kaybetti?

Haber 10-03-23 11:43

'Vefa bir semt adıydı ama...' Cüneyt Özdemir'den çok konuşulan Yavaş ve İmamoğlu yorumu! Akşener'le sarıldığı anları hatırlattı

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in 6'lı masadan ayrılarak adaylık için çağrı yaptığı ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun aldığı tavır gündem oldu. İki belediye başkanının da Akşener ile bir görüşme yapmadığına dikkat çeken gazeteci Cüneyt Özdemir, "Vefa eskiden İstanbul’da bir semt adıydı ama Ankara'ya da aynı isimde bir semt gerekiyor! Akşener’e bir teşekkür bile etmeden veda ettiler" yorumunda bulundu.

Haber 06-03-23 08:55

Kadirli'ye 'deprem' göçü! 30 bin konutlu ilçede tek bir bina bile yıkılmayınca, nüfusu 200 bine dayandı

Kahramanmaraş'taki depremlerin ardından yıkımların yaşandığı illerden olan Osmaniye'de 30 bin konutun bulunduğu Kadirli ilçesinde tek bir bina bile yıkılmadı. Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, yaptığı açıklamada depremi en çok hisseden ilçelerden biri olmasına rağmen can kayıpları ve yıkılan binalarının olmadığını söylerken, deprem sonrası başlayan göç dalgasıyla nüfusun 200 bine çıktığını duyurdu.

Haber 17-02-23 12:02

Dişi köpekten duygulandıran vefa! 1 hafta boyunca başında bekledi: Muhtemelen sisli bir havada...

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde dişi köpek, otomobilin çarpması sonucu ölen erkek köpeğin 1 hafta başında bekledi. Dişi köpeğin, ölen erkek köpeğin başında beklediğini gören ilçede elektrik tamiratı yapan İsmail Fatih Eren (35), evden getirdiği yiyecekle dişi köpeği beslediğini ve köpeğin burada 1 haftadır beklediğini söyledi. Eren, ölen köpek için ise "Muhtemelen sisli bir havada otomobil çarptı." diye konuştu.

Haber 30-01-23 12:32

Yaşlı, engelli, hasta... Bakan Yanık duyurdu: 403,6 milyon TL!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaşlı, engelli ve hasta vatandaşların temel ve zaruri ihtiyaçlarının karşılanması için hayata geçirilen VEFA Programı’nda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na (SYDV) 403,6 milyon TL kaynak aktardıklarını açıkladı.

Finans 10-01-23 10:51

Artvin’de heykeli yapılan şampiyon boğa 'Vefa' satıldı! Fiyatı dudak uçuklattı

Artvin’de geçtiğimiz yılın Kafkasör Boğa Güreşleri Şampiyonu 850 kilogramlık ‘Vefa’ isimli boğa rekor fiyata satıldı. Aynı zamanda heykeli de yapılan boğa, kentte en yüksek fiyata satılan boğa ünvanına sahip oldu. Şampiyon boğa için ödenen rakam ise dudak uçuklattı.

Haber 05-01-23 09:30

Artvin’de heykeli yapılan şampiyon boğa 500 bin liraya satıldı

Artvin’de geçtiğimiz yılın Kafkasör Boğa Güreşleri Şampiyonu 850 kilogramlık ‘Vefa’ isimli boğa 500 bin liraya satıldı.

Yurthaber 05-01-23 09:16

Hamdi Alkan'dan vefa örneği! Selen Görgüzel'in annesine kayıtsız kalmadı

Sekiz yıllık evliliklerini tek celsede sonlandıran oyuncu ve yönetmen Hamdi Alkan ve eski eşi Selen Görgüzel, yaklaşık 10 ay önce boşanmıştı. İkili, bir araya geldi.

Magazin 04-01-23 14:25

Trabzonspor'un eski yıldızı Jacek Cyzio'nun son hali şaşırttı! Ne taraftar ne o unuttu: 29 yıllık vefa!

Trabzonspor'da 1991-1993 yılları arasında forma giyen Polonyalı eski futbolcu Jacek Cyzio ne o yılları ne de bordo mavili formaya duyduğu aşkı unutabildi. Beata Cyzio ile mutlu bir evliliği olan 54 yaşındaki Jacek Cyzio'nun son hali görenleri şaşırttı. Facebook ve Instagram'da yaptığı 'Trabzonspor' paylaşımlarıyla dikkat çeken Jacek Cyzio yıllara yenik düştü.

Spor 28-12-22 15:21

Kahramanmaraş'tan Şanlıurfa'daki 800 öğrenciye kışlık giysi ve kırtasiye malzemesi desteği

Kahramanmaraş'ta hayata geçirilen "Vefa Köprüsü Projesi" kapsamında hazırlanan mont, bot, kırtasiye malzemeleri Şanlıurfa'daki 800 öğrenciye dağıtıldı.

Yurthaber 22-12-22 11:19

Son dakika: Rusya askıya aldığını duyurmuştu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'tahıl koridoru' için ilk yorum: Gayretimizi sürdüreceğiz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da 8. Türk Tıp Dünyası Kurultayı ve Tıp Tarihine/Ortak Geçmişe Vefa Ödül Töreni’nde açıklamalar yaptı. Erdoğan, Rusya'nın askıya aldığı tahıl koridoru anlaşmasıyla ilgili Rusya'nın "mütereddit davranmasından" söz ederken "Biz insanlığa hizmet için gayretimizi kararlılıkla sürdüreceğiz" diye konuştu.

Haber 31-10-22 11:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nin sahiplerini sosyal medyadan açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'ni almaya hak kazanan isimleri sosyal medya hesabından açıkladı. Erdoğan yaptığı paylaşımda "Birbirinden kıymetli sanatçılarımızı, ilim ve kültür insanlarımızı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Vefa Ödülü sahibi büyük halk ozanımız Aşık Veysel'i rahmetle yad ediyorum." ifadelerini kullandı.

Magazin 29-10-22 22:36

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, sessiz iyilik yapmanın psikolojik iyi oluşa etkilerini değerlendirdi

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "Sessiz iyilik, iyiliğin en kaliteli ve en üst makamıdır, karşılık beklenerek yapılan iyilik tefeciliktir." ifadelerini kullandı.

Haber 29-10-22 11:14

Meslek liseliler atıkları ayrıştırıp tanımlı karta para yükleyebilen makine üretti

Selçuklu Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Otomasyon Bölümü öğretmeni Selçuk Tarhan: - "Makinemizde atıkları algılamaya yarayan sensörler var. Bu sensörler vasıtasıyla içine atılan camı, tenekeyi ve plastik şişeyi ayırt edebiliyor, bunları kendi sepetinde ayrı haznelere yönlendiriyor" - "Bu işlemler sonucunda da öğrencinin adına tanımlamış karta atıkların bedeli olan para yüklenmiş oluyor"

Yurthaber 19-10-22 12:58

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Malatya'daki Vefa Buluşmasında konuştu:

"Salgınla birlikte halihazırda zaten yara almış bir ekonomik düzende, Rusya-Ukrayna savaşının körüklediği böyle bir belirsizlik ortamında, her şeye rağmen Türkiye dengesinde gitmek her yiğidin harcı değil" - "(6'lı masa) Altın günü yapar gibi bir masa etrafında buluşup anlaşamadan, bir sonuca varamadan, daha adaylarını bile belirleyemeden kalkıyorlar"

Yurthaber 14-10-22 19:02

ŞEHİRLERİN LEZZET REKABETİ - 3 il en lezzetli ciğer kebabını yaptıkları iddiasında

Diyarbakır'da işletmeci Kemal Tarhan: - "Ciğer kebabı, artık Diyarbakır'ındır, tescillendi. Artık hiçbir il bizim ciğere sahip çıkamayacak" - Şanlıurfa Lokantacılar, Köfteci ve Tatlıcılar Odası Başkanı Mehmet Şakak: - "Diyarbakır'da son yıllarda ciğer kebabı duyulmaya başlandı ama ciğerin anavatanı Şanlıurfa'dır" - Adana'da ciğer ustası Musa Akar: - "Bence, ciğer kebabı bize özgü ve bizimki daha iyi, Diyarbakır olsun, Şanlıurfa olsun oralardan müşterilerimiz geliyor ve 'Sizin ciğeriniz daha güzelmiş' diyorlar"

Yurthaber 10-10-22 11:05

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran için Ordu'da vefa yemeği düzenlendi

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran için Ordu'da vefa yemeği düzenlendi

Yurthaber 07-10-22 21:40

Dikkat eksikliğinde hatalı yaklaşım olumsuz davranışları pekiştiriyor

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan: - "Anne, baba veyahut öğretmen farkında olmadan olumsuz davranışı pekiştirirler. Böyle davranış bozukluğu olan çocuklarda, hiperaktivite olup da kurallara uymayan ya da söz dinlemeyen çocuklarda problem üzerine ilişki kurduğumuz zaman bu problemi pekiştirmiş oluyoruz"

Yurthaber 04-10-22 10:43

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan: Yaşlılık beyinden başlıyor

"Bir insan ‘Ben yaşlandım’ dediği zaman beyin kendini yaşlanma tanımlamasına sokuyor. Onunla ilgili pozisyon alıyor, onunla ilgili kaçınmalara başlıyor. Onunla ilgili bağlantılar kuruyor ve algılamalar yapıyor"

Yurthaber 01-10-22 13:27

İrem Derici ve Selin Ciğerci'nin Elazığ konseri iptal edildi! İnsanlara iş imkanı sağlamak için geliyorum

Son dönemde yaşanan konser iptallerine bir yenisi daha eklendi. Türkiye Vefa-Der Başkanı açıklama yaparak İrem Derici ve Selin Ciğerci hakkında sert ifadeler kullandı. Açıklama sonrası konserler iptal edildi. İrem Derici'den sonra Selin Ciğerci de açıklama yaparak yaşadığı üzüntüyü takipçileriyle paylaştı.

Magazin 28-09-22 07:56

Bakan Varank, The Aziz Sancar Lecture etkinliğinde konuştu:

"The Aziz Sancar Lecture ülkemiz için bir ilk olduğu gibi, kabul ederse Aziz Hoca'mıza da bir vefa borcumuzdur" - "Her sene yapılacak bu etkinlikte yeni keşifler veya ortaya çıkan yeni problemler tartışılacak. Daha da önemlisi The Aziz Sancar Lecture, bilim camiasına vizyoner bir bakış açısı sağlayacak"

Yurthaber 27-09-22 21:54

Üsküdar Üniversitesi'nden alzaymır, nedenleri ve tedavi yöntemlerine ilişkin değerlendirme

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan: - "Alzaymır hastalığı dünyanın gelecekteki en önemli halk sağlığı sorunu olmak üzere" - "Kişi yatkınlık genleri taşıyorsa, ailede de depresyon varsa ve aynı zamanda depresyon tedavisiz kalmışsa alzaymır için risk olabilir"

Yurthaber 25-09-22 12:31

Türkiye için Alzheimer alarmı! Makas tersine döndü diyerek uyardı: Gündüz şekerlemesine dikkat

Alzheimer hastalığı tüm dünyanın kabusu olmaya devam ederken, Türkiye bu hastalığın yayılma hızında dünyada beşinci sıraya geldi. Türkiye'de ortalama yaşın kadınlarda 80’i, erkeklerde 76’yı bulduğunu belirten Prof. Dr. Nevzat Tarhan "Makas tersine döndü, yaşlı nüfus çoğalıyor. Alzheimer’ın öncüsü olabilir” dedi.

Haber 25-09-22 08:08

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından geçen ay ihtiyaç sahiplerine 6 milyar 907 milyon lira yardım

Ağustos ayında 2,7 milyar lira tutarında yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatıran Bakanlık, Vefa Projesi ile de vatandaşlara 140,1 milyon lira tutarında destek verdi

Yurthaber 20-09-22 12:13

Yer: Eskişehir! 4 bin 500 yıllık ilaç kalıntıları bulundu... Tek tek toprak altından çıkarıldı

Eskişehir'de, milattan önce 3 binli yıllara dayanan Anadolu'nun ilk şehir yapılanmasının gün yüzüne çıkarıldığı Küllüoba Höyüğü'ndeki kazılarda, 4 bin 500 yıl önceye ait içinde ağrı kesici ilaç saklandığı belirlenen kaplar bulundu. Doç. Dr. İsmail Tarhan, ağrı kesici kalıntılarına ilk kez rastlanıldığını söyledi. Tarhan, ''Tıbbi amaçlı diyebileceğimiz moleküller tespit ettik. Çok meşhur bir ağrı kesicinin etken maddesi olan salisilik asidi bile bu kaplarda tespit ettik'' dedi.

Haber 20-09-22 11:48

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ağrı'da gazilerle buluştu:

"Hükümetimizin, devletimizin, şehitlerimize ve gazilerimize olan vefa borcunu ödeme konusunda en küçük bir tereddüdü olmamıştır, olmayacaktır" - "Vefa borcumuzun bir nişanesi olarak şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımızın hayatlarının her alanında yanlarında olmaya çalışıyoruz"

Yurthaber 19-09-22 14:12