Velid Muallim Haberleri

Korkunç olay! Elindeki sütü almak isteyen maymun saldırdı... Yatağa tırmanarak bebeğin kafasını ısırdı

Tayland'ın Koh Mai Phai adasındaki evinde üç aylık Nong Muallim, susamış maymunun süt çalmak için karyolasına inmesi ve kafasını ısırması sonucu hastanelik oldu. Yoğun bakıma kaldırılan üç aylık Muallim'in yaşam mücadelesi verdiği belirtildi. Ameliyata alınan bebeğin sağlık durumunun iyiye gittiği ifade edildi.

Trend 2023-11-17 07:45:37

Lübnan'da üretim tesisleri durma noktasına geldi! Günlük 4 saat elektrik için 600 milyon dolara ihtiyaç var

Lübnan'da 2019 yılından itibaren derinleşmeye başlayan ekonomik kriz nedeniyle yakıtla çalışan elektrik üretim tesisleri durma noktasına geldi. Son dönemde vatandaşlara günde sadece 1 saat elektrik verilebilirken günün geri kalan saatlerinde enerji, maliyeti oldukça yüksek özel jeneratörlerden temin ediliyor. Öte yandan Lübnan Enerji ve Su Kaynakları Bakanı Velid Fayyad, vatandaşlara günlük 4 saat elektrik verilebilmesi için 600 milyon dolarlık bütçeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Haber 2023-01-16 20:10:37

Muallim eş anlamlısı nedir? Muallim kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Türk kültürü yüzyıllarca başka uygarlıklara ev sahipliği yapmış ve sıklıkla onlarla etkileşime geçmiştir. Osmanlı Dönemi'nde dilimize Arapça ve Farsçadan birçok kelime geçmiştir. Bu süreçte aynı anlama gelen birçok kelime dilimizde farklı şekillerde kullanılmaya başlanmıştır. Türkçede eş anlamlı olarak adlandırılan bu tür kelimeler, yazılışları ve okunuşları farklıdır ancak anlam bakımından benzerlik ya da aynılık gösterir.

Egitim 2022-10-14 09:34:41

Suriyeli kadın kocasının boğazını keserek öldürmüştü! Müebbet hapis istemi... Yasak aşk iddiası

2021 yılında Muğla'da yabancı uyruklu Reyem Eslemen Muhammed, şiddet gördüğünü gerekçe göstererek eşini boğazından keserek öldürmüştü. Ortada kalan ikisi ikiz 5 kız çocuğuna dede sahip çıkarken, Reyem Eslemen Muhammed için müebbet hapis istendi. Öte yandan ölen kişinin kardeşi yengesinin yasak aşk yaşadığını iddia ederek, ''Yengem Reyem'in Velid adında sevgilisi vardı. Velid benim evimde ağabeyimi tehdit etti" dedi.

Haber 2022-08-19 09:18:41

Muallim ne demek? Muallim kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sayısız anlam ve ifadelerden oluşan zengin kelime hazinesine sahip bir dildir. Günlük konuşma dilinde kullanılan birçok kelimenin anlamı ise merak konusu. Sosyal hayatta sıkça kullanılan kelimelerin birçoğunun gerçek anlamı bilinenin aksine çok daha farklı olabiliyor. Peki hemen hemen hepimizin çeşitli ortamlarda, yayınlarda maruz kaldığı Muallim ne demek? Muallim kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 18-05-22 15:48

Satın alma teklifini beğenmemişti! Suudi hissedar Velid bin Talal'dan dikkat çeken Twitter açıklaması

Twitter’ın en büyük hissedarlarından biri olan Suudi prens Velid bin Talal, 1,9 milyar dolar olan hissesini elinde tutacağını belirtti. "Seninle bir arada olmak harika benim yeni arkadaşım" ifadesini kullanan Suudi milyarder, daha önce teklif edilen değere karşı çıkmıştı.

Haber 06-05-22 10:09

Fransa IŞİD'in Sahra lideri El Sahravi'yi Öldürdüğünü Açıkladı

Fransa IŞİD'in Büyük Sahra şefi Adnan Ebu Velid Sahravi'yi öldürdüğünü açıkladı. Sahravi'nin bir hafta önce düzenlenen bir operasyonda öldürüldüğü belirtildi

Haber 16-09-21 14:23

Fransa'nın öldürdüğü IŞİD'in Afrika'da Büyük Sahra'dan sorumlu lideri Adnan Ebu Velid el Sahravi kimdir?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, IŞİD'in Afrika'da Büyük Sahra'dan sorumlu lideri Adnan Ebu Velid el Sahravi'nin Fransız kuvvetleri tarafından öldürüldüğünü duyurdu. Sahravi kimdir, ölümü örgütün stratejisini nasıl etkiler?

Haber 16-09-21 12:36

Güneydoğu'daki camilerde çocuk sesi yankılanıyor

Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır: - "2 yıl önce yaz Kur'an kurslarında 70 bin olan öğrenci sayısının bu yıl 100 bine ulaşmasını temenni ediyoruz" - Siirt'teki Halid Bin Velid Camisi İmamı Musa Doğrusever: - "Geçen yıl salgından dolayı camilerimiz çocuklarımıza hasret kalmıştı ama bu yıl kursların açılmasıyla camilerimiz çocuk sesine tekrar kavuşmuş oldu"

Yurthaber 05-07-21 18:12

Türk yapımı Muallim filmine Amerika Birleşik Devletleri’nden 5 ödül geldi

20.yüzyılın başlarında Fransa'da eğitim aldıktan sonra döndüğü Anadolu'da kendi değerleriyle yüzleşen öğretmen Ali'yi anlatan Muallim filmi, American Golden Picture Uluslararası Film Festivali'nde en iyi film ve en iyi yönetmen dahil 5 ödül aldı.

Trend 07-04-21 14:42

İnternet hastalık oldu

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen söyleşide konuşan Dr.

Yurthaber 02-04-21 10:32

Kilis’te siber zorbalık başlıklı söyleşi

Kilis 7 Aralık Üniversitesinde “Nedenleri ve Sonuçları ile Siber Zorbalık” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi.7 Aralık Üniversitesi Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen “Nedenleri ve Sonuçları ile Siber Zorbalık” başlıklı söyleşi Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Dr.

Yurthaber 30-03-21 09:43

Çocukluk hayali tuvale yansıdı

Mamak Musiki Muallim Mektebi 1.

Yurthaber 27-03-21 11:20

Üniversitede “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı” başlıklı söyleşi, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.

Yurthaber 13-03-21 10:42

Mamak’ta Aile Danışma Merkezi hizmete açıldı

Aile bireylerinin refah, mutluluk ve bütünlüğünü güçlendirmek amacıyla Mamak Belediyesi tarafından Ankara’nın ilk Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Aile Danışma Merkezi hizmete açıldı.Bir psikolog/aile ve evlilik danışmanı, bir aile danışmanı, bir sağlıklı beslenme ve diyet uzmanı ve haftanın belirli günlerinde hukuk danışmanının bulunacağı Aile Danışma Merkezi, Musiki Muallim Mektebi içerisinde hizmet verecek.

Yurthaber 10-03-21 10:46

Musiki Muallim Mektebi görkemli günlerine kavuşmaya hazırlanıyor

Mamak’ın en önemli sembolleri arasında yer alan Musiki Muallim Mektebi, görkemli günlerine kavuşmak için gün sayıyor.Ankara’nın Mamak ilçesinde bulunan Musiki Muallim Mektebi, Mamak Belediyesi tarafından yürütülen restorasyon çalışmalarıyla eski ihtişamına kavuşuyor.

Yurthaber 04-02-21 12:48

İnsansız kara aracının prototipi oyuncak müzesinde sergilenecek

Karaköprü kırsalında yaşayan genç mucidin ürettiği ve bölge birincisi seçilen ’Velid 1000’ isimli silahlı insansız kara aracı prototipi destek ve örnek olmak için Karaköprü Belediyesinin Oyun ve Oyuncak Müzesinde sergilenecekKaraköprü Belediyesi yerli ve milli üretim parolasıyla silahlı insansız kara aracı prototipi üreten genç mucide destek olmak için harekete geçti.

Yurthaber 27-01-21 16:14

Koalisyon güçleri konvoyu Irak’tan Suriye’ye geçti

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait bir askeri konvoy dün akşam saatlerinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nden (IKBY) Suriye’nin kuzeydoğu bölgesine geçti.Irak - Suriye arasındaki el-Velid Sınır Kapısından bir kaynak, ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon güçlerine ait ve askeri malzeme ile lojistik destek taşıyan 40 araçlık konvoyun söz konusu sınır kapısından Suriye’nin kuzeydoğu bölgesine geçtiğini bildirdi.

Haber 04-12-20 11:36

Öğretmenler Otağ-ı Muallim ile günün stresini atıyor

Konya'da Şehit İbrahim Betin İlkokulu'nda, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un "Öğretmenler odası, huzur odası, huzur adası olmalı" sözlerinden yola çıkılarak, yeni nesil bir öğretmenler odası tasarlandı - "Kütüphane, Spor Salonu, Akıl Zeka Atölyesi, Tasarım Beceri Atölyesi, Hayal Dünyam-Bizim Bahçe, Çok Amaçlı Salon, Destek Eğitim Sınıfı ve Oyun Terapi" gibi alanlardan oluşan "Otağ-ı Muallim"de, öğretmenlerin kendilerini özel ve zinde hissetmeleri sağlanıyor - Okul Müdürü Selçuk Erkoç: - "Öğretmenlerimize anketle sorduk, ihtiyaçlarını listeledik. İhtiyaçlar doğrultusunda yeni nesil öğretmenler odasını, 'Otağ-ı Muallim' olarak belirledik"

Yurthaber 23-11-20 11:06

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim Hayatını Kaybetti

Uzun yıllardır Suriye’nin Dışişleri Bakanlığı’nı yapan ve Suriye Lideri Beşar Esat’a en yakın isimlerden biri olan Velid Muallim, 79 yaşında hayatını kaybetti.

Haber 16-11-20 14:53

Suriye Dışişleri Bakanı Muallim hayatını kaybetti

79 yaşındaki Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim’in hayatını kaybettiği bildirildi.

Haber 16-11-20 10:14

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim hayatını kaybetti

Suriye'nin üst düzey diplomatı ve uzun zamandır dışişleri bakanlığı görevini yürütmekte olan Velid Muallim hayatını kaybetti.

Haber 16-11-20 08:59

İnşaat asansöründen düşen işçi hayatını kaybetti

Gaziantep’te çalıştığı inşaattın asansöründen düşen yabancı uyruklu işçi hayatını kaybetti.Edinilen bilgilere göre, Nizip ilçesinde yapımı devam eden bir inşaatta sıvacı olarak çalışan yabancı uyruklu Velid El Eşkar (25) isimli genç sıva yapmamak için demir asansöre bindi.

Yurthaber 21-10-20 18:50

15 yıldır komadaki uyuyan prensin ilk kez parmaklarını oynattığı video viral oldu

Suudi Arabistan'da kraliyet ailesi üyelerinden olan ve 14 yıl önce geçirdiği trafik kazasının ardından komaya giren Prens Velid bin Halid bin Talal'ın parmaklarını oynattığı görüntüler ülkede en çok konuşulanlar arasına girdi.

Haber 20-10-20 17:27

Azerbaycanlı sanatçı Azerin, Musiki Muallim Mektebi Sohbetleri'nin konuğu oldu:

"Ben, Çırpınırdın Karadeniz'i yıllardır dünyanın muhtelif sahnelerinde söyledim. Ama hiçbir zaman buruk söylemedim. İnanıyorum ki biz Azerbaycan bayrağını, Türk'ün bayrağını Karabağ'da asacağız"

Yurthaber 13-10-20 14:30

Suriye Dışişleri Bakanı'ndan Türkiye'ye terör suçlaması

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, BMGK’de Türkiye’ye ağır eleştirilerde bulundu.

Haber 27-09-20 13:15

Mamak Belediyesinin online yaz konserleri devam ediyor

Mamak Belediyesinin korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle online olarak düzenlediği ve ilki geçtiğimiz hafta Musiki Muallim Mektebi’nde gerçekleşen yaz konserleri dolu dizgin devam ediyor.

Yurthaber 17-07-20 10:03

Musiki Muallim Mektebi Sohbetleri dolu dizgin

Mamak Belediyesinin online olarak vatandaşlarla buluşturduğu Musiki Muallim Mektebi Sohbetleri’nin bu haftaki konuğu ses sanatçısı Ahmet Şafak oldu.

Yurthaber 06-07-20 09:27

Suriye: ABD yaptırımlarla Suriyelileri açlıktan öldürmek istiyor

Dışişleri Bakanı Muallim, Suriye'ye yeni yaptırımlar uygulayan ABD'ye yönelik suçlamalarda bulundu.

Haber 23-06-20 17:50

Belediyenin hizmet atağı sürüyor

Kilis Belediyesi tarafından vatandaşlara kaliteli hizmet götürülmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.Su İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Necmettin Erbakan, Yedi Aralık, Yaşar Aktürk ve Muallim Rıfat Bilge mahallelerinde kanal arıza, Helvacıoğlu,İsmet Paşa,Mehmet Rıfat Kazancıoğlu mahallelerinde ise su arıza bakım onarım çalışmaları yapıldı.Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Yaz aylarında vatandaşların en büyük sorunu olan sinek ve haşere sorununa müdahale etmek için 7/24 mücadele hız kesmeden devam ederken, ilaçlama çalışmaları aralıksız sürüyor.Park Bahçe Müdürlüğü tarafından şehitler parkının çimlendirmesi, Söğütlüdere ot alımı ve çim biçme, Mercidabık caddesi refüj çimlendirme, Tayyip Erdoğan meydanı su hattı yenileme ve parkların temizlikleri yapıldı.

Yurthaber 12-06-20 11:08

Siyasete sohbet arası

Mamak Belediyesinin “Musiki Muallim Mektebi Sohbetleri” programının bu akşamki konuğu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olacak.Mamak Belediyesinin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan “Musiki Muallim Mektebi Sohbetleri” programı, evlere misafir olmaya devam ediyor.

Yurthaber 22-05-20 09:55

Karantinada kalan vatandaşlara Kadir Gecesinde tatlı ikramı

Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, yeni tip korona virüs salgını önlemleri kapsamında Kazakistan’dan getirilerek Halid Bin Velid Öğrenci Yurduna yerleştirilerek karantina sürecine alınan vatandaşları Kadir Gecesinde ziyaret edip tatlı ikram etti.AK Partili Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Kadir Gecesinde Diyarbakır’da karantinada kalan vatandaşları duygulandıran bir jeste imza attı.

Yurthaber 20-05-20 10:03

Mamak’ta Ramazan etkinlikleri sosyal medyaya taşındı

Salgın dolayısıyla Ramazan ayı etkinliklerini dijital platformlara taşıyan Mamak Belediyesi, “Musiki Muallim Mektebi Sohbetleri” ile ilahi ve ezgi sanatçılarından şair ve yazarlara varıncaya kadar birbirinden tanınmış isimleri Mamaklılarla buluşturmayı sürdürüyor.

Yurthaber 12-05-20 09:58

Eski Ramazanlar bir tık kadar uzakta

Korona virüs salgını etkisinde yaşadığımız Ramazan ayına uyum sağlayarak etkinliklerini dijital ortama taşıyan Mamak Belediyesi, geçtiğimiz hafta sevilen sanatçı Uğur Işılak’ı konuk alarak başlattığı ve sosyal medya platformlarından yayınladığı Musiki Muallim Mektebi Sohbetleri’nin ikincisini düzenledi.Musiki Muallim Mektebi’nde moderatörlüğünü Serdar Tuncer’in yaptığı programın bu kez konuğu Tarihçi Prof.

Yurthaber 05-05-20 09:48

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi korosundan sağlıkçılara destek konseri

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu’nun talimatları doğrultusunda büyükşehir belediyesi korusu, yurtta karantinada kalan vatandaşlara ve sağlık çalışanlarına moral vermesi için üstü açık otobüsle mini konser verdi.Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesinde bulunan Halid Bin Velid öğrenci yurdunda karantinada kalan ve onlara bakan sağlık çalışanlarını unutmadı.

Yurthaber 23-04-20 18:50

Mamak’ta Güney Asya rüzgarı esti

Mamak Belediyesi Musiki Muallim Mektebi, Güney Asya Ülkeleri Tanıtım Günü’ne ev sahipliği yaptı.

Yurthaber 10-03-20 10:15
Yurthaber 24-02-20 17:27

Doyasıya eğlendiler

Kültürün, sanatın, estetiğin ve musikînin buluşma noktası olan Mamak Belediyesi Musiki Muallim Mektebi, “Yörelerimiz Renklerimiz” adlı Türk Halk Müziği konserine ev sahipliği yaptı.

Yurthaber 22-02-20 09:52

Mamak’ta konferans serisi devam ediyor

Her hafta sonu Musiki Muallim Mektebi’nin kapılarını farklı konu ve konuklara açan Mamak Belediyesi tarafından kültürel etkinlikler kapsamında eğitici konferanslar serisi devam ediyor.Mamak Belediyesi tarafından kültürel etkinlikler kapsamında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Görevlisi Doç.

Yurthaber 17-02-20 10:15

Mamak’ta konferans serisi devam ediyor

Her hafta sonu Musiki Muallim Mektebi’nin kapılarını farklı konu ve konuklara açan Mamak Belediyesi tarafından kültürel etkinlikler kapsamında eğitici konferanslar serisi devam ediyor.Mamak Belediyesi tarafından kültürel etkinlikler kapsamında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Görevlisi Doç.

Yurthaber 17-02-20 10:15

Mamak’ta konferans serisi devam ediyor

Her hafta sonu Musiki Muallim Mektebi’nin kapılarını farklı konu ve konuklara açan Mamak Belediyesi tarafından kültürel etkinlikler kapsamında eğitici konferanslar serisi devam ediyor.Mamak Belediyesi tarafından kültürel etkinlikler kapsamında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Görevlisi Doç.

Yurthaber 17-02-20 10:15

Mamak’ta Sevgiliye Nağmeler konseri

Mamak Belediyesi tarafından Sevgililer Günü’ne özel konser düzenlendi.Mamak Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla Musiki Muallim Mektebi’nde konser düzenledi.

Yurthaber 15-02-20 11:29

Panik Yok, Ben Mülteciyim” adlı çalışma Rektör Karacoşkun’a sunuldu

Suriyeli mülteci öğrencilerin eğitimlerine ilişkin olarak Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi akademisyenleri tarafından hazırlanan “Panik Yok, Ben Mülteciyim” adlı çalışma Rektör Prof.

Yurthaber 13-02-20 10:50

Musiki Muallim Mektebi aslına dönüyor

1924 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle, orta dereceli okullara müzik öğretmeni yetiştirilmesi amacıyla kurulan ve bir süredir Mamak Kültür Merkezi olarak belediye hizmet binası olarak kullanılan Musiki Muallim Mektebi, yapılan restorasyon çalışmaları ile birlikte hem eski adına, hem de eski işlevine kavuştu.Bir zamanlar müzik alanında bilimsel çalışmaların yapıldığı, sahne sanatlarında eğitimlerin verildiği, ilk Türk operasının yazıldığı, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasına, Devlet Opera ve Balesine, Devlet Tiyatrolarına ve Ordu Bandosuna sanatçılar ve şefler yetiştirilen ve önümüzdeki günlerde Musiki Muallim Mektebi tabelası asılacak tarihi binanın mevcut tabelası değiştirilerek, “Devlet Tiyatroları” adı ile orijinal yazısı gün yüzüne çıkarıldı.

Yurthaber 11-02-20 10:07

Yazar yağmuru devam ediyor

Kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında konser, seminer ve konferanslara aralıksız devam eden Mamak Belediyesi, Musiki Muallim Mektebi’nde bu kez "Türkiye’nin Kaderi" kitabının yazarı Dr.

Yurthaber 02-02-20 11:16

Siirt’te vatandaşlar Kudüs için toplandı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ortadoğu barış planına bir tepki de Siirt’ten geldi.Siirt Birlik Platformu öncülüğünde cuma namazı sonrası Halid Bin Velid Camisi önünde toplanan grup, ABD ve İsrail’i protesto etti.

Haber 31-01-20 16:47

Eskimeyen şarkılarla geçmişe yolculuk yaptılar

Mamak Belediyesi kültür ve sanat etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor.Musiki Muallim Mektebi’nde gerçekleşen etkinliğin bu seferki misafirleri ise Mamak Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu oldu.

Yurthaber 27-01-20 14:35

Mamak’ta santur rüzgarı

Kültürün, sanatın, estetiğin ve musikinin buluşma noktası olan Mamak Belediyesi Musiki Muallim Mektebi, Santuri Sedat Anar’ın konserine ev sahipliği yaptı.

Yurthaber 20-01-20 09:56

Mamak’ta kadın kadına konser

Mamak Belediyesi, Musiki Muallim Mektebi’nde gerçekleştirdiği konser etkinliklerine aralıksız devam ediyor.Musiki Muallim Mektebi’nin kapıları bu kez yalnızca kadınlar için açıldı.

Yurthaber 11-01-20 10:09