Vergi Haberleri

Maliye harekete geçti! IBAN'lar ödemeleri mercek altında: KDV ve ağır vergi cezası geliyor

Maliye, kayıt dışılıkla mücadele kapsamında harekete geçti. IBAN numaralarını kiraya verenlerin peşine düşüldü. Kiralık IBAN kullanan işletmeler vergi dairesine çağrılmaya başlandı.

Finans 16-04-2024 10:42

1,5 milyon konut için karar! Her an sizin de kapınız çalabilir: Bakan Mehmet Şimşek'ten vergi kaçırana çok net uyarı

Gelir İdaresi Başkanlığı, beyan döneminin sona ermesinin ardından kira, ücret ve değer artışı kazancı kaynaklı gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen mükellefleri tespit etti. Bu mükellefler, haklarında cezalı işlem yapılmak üzere en kısa süre içinde vergi dairelerine gönderilecek. 1,5 milyon konut için fiili denetimlerin başladığını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kaçırarak haksız kazanç sağlayanların takipçisi olacağını söyledi.

Finans 09-04-2024 11:25

Elektronik ticarete vergiler yolda: Bir dönemin sonu, tarih verildi! Vergi sonrası fiyatlar artabilir

Dünya Ticaret Örgütü Direktörü Okonjo-Iweala online film ve yazılım gibi elektronik ürünlerin ticaretine vergi getirileceğini belirtti. Okonjo-Iweala, düzenleme için tarih de verdi.

Finans 27-03-2024 15:20

Bakanlık duyurdu: 47 milyar liralık vergi matrahı eksik beyan edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK), geçen yıl incelediği 60 bin 242 mükellefin, farklı vergi türlerinde 47 milyar liralık vergi matrahını eksik beyan ettiğini belirledi. En fazla matrah farkı KDV'de oldu.

Finans 13-03-2024 11:36

Diğer Haber Etiketleri

Vergi

Vergi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Vergi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Ev sahipleri dikkat! Faturalarınızı atmayın! Bu yöntemle kira verginizi düşürebilirsiniz

Milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresi 31 Mart 2024 tarihinde sona eriyor. Vergisini zamanında ödemeyenler ise, kira geliri üzerinden verginin bir katı tutarında ceza alacak. Beyanname verirken belirteceğiniz bazı kalemler ödeyeceğiniz miktarı düşürebilir. İşte detaylar....

Finans 08-03-2024 12:30

Ek MTV'den KDV'ye, Gelir Vergisi'nden, Kurumlar Vergisi'ne... Bakan Şimşek'ten 'vergi artışı' açıklaması! Tutumumuz net

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 31 Mart seçimlerinin ardından orta vadeli programda öngörmedikleri bir adım atmayacaklarını belirten Şimşek, vergilerle ilgili konuya da açıklık getirdi. Şimşek, "Vergiyle ilgili tutumumuz net. Kurumlar vergisini artırmayacağız. Gelir vergisini de artırmayacağız. KDV genel oranlarını artırmayacağız" dedi.

Finans 08-03-2024 08:18

Kirasını bu şekilde ödeyenler dikkat! Kritik ay başladı, hesaplar karşılaştırılacak!

Milyonlarca gayrimenkul sahibini yakından ilgilendiren kira beyanname verme süreci 1 Mart'ta başladı. Kira geliri elde eden mülk sahipleri 1 Mart-1 Nisan tarihleri arasında beyannamelerini verilebilecek. Kirayı elden veya bankadan vermek arasında fark var.

Finans 05-03-2024 16:36

Halka arzlar ile yeniden 8 milyonu aşmıştı! Borsada yüzde 40 vergi iddiasına Bakan Şimşek’ten yanıt: ‘Kur Korumalı Mevduat’ örneği ile formülü anlattı

Borsada yatırımcı sayısı halka arzların gaza basması ile 8 milyon sınırını aştı. Yatırımcı sayısı artarken herkesin en çok merak ettiği ‘borsaya vergi mi geliyor?’ iddialarına Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yanıt verdi. Bakan Şimşek hisse senedi fonları da dahil olmak üzere fonlara yönelik önceki dönemde alınan yüzde 40'a varan vergi yetkisiyle ilgili olarak "Piyasayı bozacak bir düzenleme gündemimizde değil" dedi.

Finans 04-03-2024 12:25

DMM'den 'seçim sonrası yeni vergiler' iddialarına yalanlama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi seçimden sonra MTV sayısının 4'e çıkaralacağı, KDV oranlarının yükseltileceği gibi iddiaları yalanladı.

Finans 29-02-2024 15:17

Seçim sonrası yeni vergi! Kripto parada düzenleme yolda: Her işlemde...

Kripto varlıklar tanımlanıp işlem vergisi alınacak. Denetlenebilirlik ve şeffaflık sağlanacak. Kripto para piyasasının yasal zemine oturtulması için hazırlıklarda sona gelindi. Düzenlemenin seçim sonrası Meclis'e gelmesi bekleniyor.

Finans 24-02-2024 10:21

Kaynana vergisi tozlu raflardan iniyor, 2 milyon ev tespit edildi! Zaten yürürlükte diyerek uyardı: Amca, dayı, hala, teyze, yeğen ve arkadaş vergileri de var...

Gelir vergisi beyan döneminin yaklaşmasıyla birlikte, yaklaşık 4,5 milyon konut mercek altına alındı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kira gelirlerine yönelik denetimleri başlarken, sahibi oldukları evlerde kaynanasını kira almadan oturtan gelin ve damatlar için 'vergi borcu' sürprizi geldi. 'Kaynana vergisi' olarak da adlandırılan düzenlemenin yürürlükte olduğunu hatırlatan Abdullah Tolu, ev sahiplerini uyardı. Tolu, "Amca, dayı, hala, teyze, yeğen ve arkadaş vergileri de var" diye yazdı.

Finans 19-02-2024 15:01

Yurt dışından telefon almak isteyenler dikkat! Yüzde 100 vergi ve 32 bin liralık önlem de işe yaramadı! Kaçak cep telefonu rekoru sonrası 'Bir de tersini deneyin' önerisi

Yüzde 100’ü aşan vergi, 30 bini geçen pasaport kayıt ücreti ve sıfır taksite rağmen cep telefonunda hem ithalat rakamları hem de kayıt dışı kullanım rekor düzeye ulaştı. 11,5 milyon resmi satışa karşılık 7 milyon adede yaklaşan bir de kayıt dışı ekonomi oluştu. Sektör yetkilileri daha önceki uygulamaların çok da işe yaramadığına dikkat çekerek, “Vatandaşın telefona ulaşmasını ne kadar engellerseniz kayıt dışı da o kadar büyür. Bir de tersini deneyin” önerisinde bulundu.

Finans 14-02-2024 08:35

Değerli Konut Vergisi beyanında geri sayım, süre doluyor: Cezalar kapıda, kimler bu vergiden muaf?

Sahip olduğu konutun değeri 9 milyon 967 bin lirayı geçenler 20 Şubat'a kadar Değerli Konut Vergisi için beyanname vergisi gerekiyor. Peki bu beyannameden kimler muaf?

Finans 13-02-2024 14:22

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira artışı için yeni önlem: Boş evlerden daha çok vergi alınacak

Kira artışının önüne geçmek için hükümet bir kez daha kolları sıvadı. Yüzde 25 kira artışı sınırı kira zamlarına çare olmayınca yeni formüller gündeme geliyor. Bunlardan biri de boş tutulan evlerden daha fazla vergi alınması. Peki bu durum kira artışını nasıl etkiler? Faruk Erdem canlı yayında bu formülle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte yeni formülün detayları...

Finans 13-02-2024 10:15

Yeşil mercimekte vergi sıfıra indi

Yeşil mercimek ithalatında gümrük vergisi 30 Haziran'a kadar yüzde sıfır olarak uygulanacak.

Finans 13-02-2024 09:00

Ham ayçiçeği yağı ve tohumu için vergi kararı

Yağlık ayçiçeği tohumunda yüzde 27 yerine yüzde 12 gümrük vergisi, ham ayçiçeği yağında ise yüzde 36 yerine yüzde 22 oranında gümrük vergisi uygulanacak.

Finans 26-01-2024 08:03

Verginin yarısını İstanbul ödedi

Türkiye'de geçen yıl 4,5 trilyon liralık vergi tahsilatı yapıldı. Bu verginin yarısını İstanbullu ödedi.

Finans 23-01-2024 17:38

Çeşme'nin vergi rekortmeni pidecisi! Tek şubesi var... Telefonda öğrendi, kendisi de şaşırdı! Çok konuşulacak detay: Dilan Polat'ın bir arabası...

Vergi rekortmeni pideci bir anda olay oldu. İzmir'in vergi rekortmenleri listesine sadece Çeşme'de tek şubesi bulunan bir pidecinin girmesi gündem yarattı. Gelen telefonla vergi rekortmeni olduğunu öğrenen 50 yıllık pideci, listeye girmesine kendisi de şaşırdı. Gazeteci Fatih Altaylı ise Türkiye'de doğru düzgün vergi veren olmadığını savunurken, İzmir'in en zengin isminin verdiği vergiyle ilgili yaptığı 'Dilan Polat' kıyası dikkat çekti.

Finans 18-01-2024 13:51

Milyonları ilgilendiriyor! Vergilere düzenleme gelecek mi, KDV oranları artacak mı?

Milyonları ilgilendiren vergilere düzenleme mi gelecek, 2024 yılında katma değer vergisi oranlarında artış yaşanacak mı, bütçe gelir rakamları ne diyor?

Finans 16-01-2024 10:48

Bakan Şimşek duyurdu: Bazı fenomenler hakkında çalışma başlatıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Başta fenomenler olmak üzere, Instagram, Twitch, TikTok ve Facebook gibi sosyal medya uygulamalarından gelir elde edip, bu gelirleri beyan etmeyenler hakkında çalışma başlatıldı." açıklamasını yaptı.

Finans 12-01-2024 09:54

Vergisiz telefon almak isteyen öğrenciye 21 kuruşluk poşet şoku: Binlerce lirasından oldu

Bursa'da üniversite öğrencisi torununa vergisiz telefon almak isteyen Mehmet Ergun Ö.(61), faturasında 21 kuruşluk poşet fiyatı da yansıtıldığı için vergi iadesinden yararlanamadı. Ergun, 9 bin 500 liralık bedelin tamamını ödemek zorunda kaldı.

Finans 10-01-2024 12:32

O ülkede kadınlara yönelik ürünlerin vergileri bir bir kaldırılıyor! Gelecekte ücretsiz olabilir

ABD'de yapılan araştırmalar kadınların regl dönemi ürünleri için ömür boyu ödedikleri tutarın çok yüksek olduğunu, bunun vergilerle birlikte daha maliyetli hale geldiğini ortaya koydu. Şimdi, eyaletler tek tek kadınlara yönelik regl ürünlerindeki vergileri kaldırıyor. Teksas en son Eylül ayında tampon vergisi olarak adlandırılan uygulamayı kaldırdı. Kentucky milletvekilleri de benzer yasa tasarılarını değerlendiriyor.

Kadin 10-01-2024 11:02

Selçuk Bayraktar vergi rekortmeni olmuştu; Bakan Kacır'dan Baykar iddialarına yanıt

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Baykar'a destek iddialarına ilişkin, "Devlet desteklerinden en düşük yararlanan firma Baykar’dır." açıklamasını yaptı. Kacır, savunma sanayii alanında tüm firmaları desteklediklerini duyurdu.

Finans 09-01-2024 13:47

Ev sahibi olan herkesi ilgilendiriyor! Vergi istisnası için yeni rakam belli oldu

Gelir vergisinde kazanç unsurları itibarıyla düzenlenmiş çok sayıda mükellefin faydalandığı istisna ve indirim tutarları da yeniden değerleme oranında artırıldı. Gelir İdaresi Başkanlığı, mesken kira gelirlerinde gelir vergisi istisnasının 2024 yılı için 33 bin lira olduğunu açıkladı. 33 bin liranın üstünde kira geliri elde eden ev sahipleri ise vergiye tabi olacak.

Finans 04-01-2024 17:23

Türkiye'nin ismi açıklanan vergi rekortmenleri listesinde 4 kadın mükellef yer aldı

Türkiye'nin 2022 yılı gelir vergisi rekortmenleri listesinde isimleri açıklananlar arasında 4 kadın mükellef bulunuyor. 4 kadına tahakkuk ettirilen vergi, toplamda 248 milyon 815 bin 312 lira oldu.

Finans 03-01-2024 16:41

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber 03-01-2024 16:32

Türk-İş Başkanı'ndan gelir vergisi çağrısı: Yeniden düzenlenmeli

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, çalışanlardan alınan gelir vergisi için düzenlenme yapılması çağrısında bulundu.

Finans 03-01-2024 12:36

Bahis oyunlarında vergi yarı yarıya indirilmişti; gündem olan kararla ilgili Spor Toto'dan açıklama geldi!

Spor müsabakalarına dayalı müşterek bahis, at yarışları ile diğer şans oranlarından alınan vergiler yüzde 50 oranında düşürüldü. Gündem olan karar sonrası Spor Toto'dan şans oyunlarına ilişkin açıklama yaptı. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, yasa dışı bahisle mücadelenin desteklenmesi amacıyla şans oyunları vergi oranlarında düzenlemeye gidildiğini duyurdu.

Finans 29-12-2023 16:07

Her yıl Yeniden Değerleme Oranı kadar zamlanıyordu! Anayasa Mahkemesi iptal kararı verdi: 5 bin liranın altında kalan vergiler...

Anayasa Mahkemesi, konusu 5 bin liranın altında kalan vergi ve tam yargı davaları ile idari işlemlere karşı istinaf kanun yoluna başvurulamayacağı ve 5 bin lira sınırının her yıl yeniden değerleme oranına göre belirlenmesine ilişkin yasal düzenlemelerin iptaline karar verdi.

Finans 21-12-2023 10:33

TBMM'de yoğun mesai başlıyor! Emekliye 5 bin lira ikramiye, KKM'de vergi istisnası, borç yapılandırma...

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündeminde bu hafta 86 maddelik torba yasa teklifi olacak. Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek teklifte çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye ödemesi, KKM'de vergi istisnası ve şirketler için borç yapılandırma gibi birçok düzenleme yer alıyor. İşte detaylar...

Finans 03-12-2023 09:50

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber 30-11-2023 20:48

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan bankalara ret! ‘80 milyar liralık vergi kaybı’nı gerekçe gösterdi: Mümkünatı yok

Hazine'nin, bankaların enflasyon muhasebesine dahil olma talebini, 80 milyar TL'ye varan vergi kaybı yaşamamak için reddettiği öğrenildi.

Finans 23-11-2023 13:49

Polat çiftinin ardından gözler onlara çevrildi: Villalar, helikopter, yat... Özgür Demirtaş 'Şulemsi' için yetkililere çağrı yaptı, paylaşımına yorum yağdı!

Dilan - Engin Polat çifti hakkında başlayan hukuki süreçle birlikte diğer sosyal medya fenomenleri de mercek altına alındı. Polat'ın arkadaşı olduğu belirtilen 26 yaşındaki Şule Kayatürk'ün de serveti nasıl elde ettiğine yönelik iddialar gündeme geldi. 'Şulemsi' adıyla tanınan fenomen isim hakkında Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan çağrı geldi. Demirtaş'ın gündem olan paylaşımına gelen yorumlar da dikkat çekti. İddiaların ardından Kayatürk konu hakkında açıklama yaptı.

Haber 08-11-2023 08:59

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber 31-10-2023 16:19

2024’te kim, ne kadar vergi ödeyecek? Araç sahipleri dikkat! Akaryakıt ÖTV’sinden MTV’sine kalem kalem belli oldu

2024 yılı bütçesinde gelecek yıl vergi gelirlerinde yüzde 73 oranında artış hedefleniyor. Bu yıl yüzde 155 oranında artan akaryakıt ve doğal gazdan alınan özel tüketim vergisi gelirlerinin 2024 yılında da yüzde 129 oranında artacağı öngörüldü. Motorlu Taşıtlar Vergisi’nden (MTV) 2024’te 69 milyar lira gelir bekleniyor. Bu yıla göre yüzde 3.5 oranında azalma olacağı görülse de bunun ek MTV’den dolayı oluşan baz etkisinden kaynaklandığı ifade ediliyor.

Finans 19-10-2023 09:17

ABD Gelir İdaresi'nden bildirim aldı: Teknoloji devine milyarlarca dolarlık vergi borcu!

Microsoft, 28,9 milyar dolarlık ek vergi ödemesi için ABD Gelir İdaresinden (IRS) bildirim aldığını açıkladı. Açıklamada, Microsoft'un IRS'in ek vergi talebine katılmadığı, duruma gerekirse adli makamlar nezdinde itiraz edileceği bildirildi.

Haber 12-10-2023 11:55

Vergiler için yeni düzenleme devreye alındı: Mehmet Şimşek ayrıntıları açıkladı: Akaryakıt detayı dikkat çekti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışı ekonomiyle mücadele çalışmaları kapsamında tüm vergisel işlemlerin elektronik ortamda yapılacağı Dijital Vergi Dairesi'ni devreye alacaklarını belirterek yeni sistemin detaylarını açıkladı. Ayrıca akaryakıt sektöründen istenilen teminatlarda kolaylık sağlandığını da ifade etti.

Finans 07-10-2023 10:32

Vatandaştan yüzde 10 alıp, devlete yüzde 1 verdiler: Bakanlık tek tek ortaya çıkardı: Maliye’den Bankalar Birliği’ne ‘pos cihazı’ talimatı

İnternetten yemek siparişlerinde ve kayıt dışı POS ile satışlarda belge düzenlenmediğini tespit eden Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Bankalar Birliği’nden pos cihazı verilerini istedi. Kayıt dışı satışları mercek altına altına alan Bakanlık, işletmelerin yüzde 10 olarak tahsis ettiği KDV’yi yüzde 1 olarak beyan ettiklerini ortaya çıkardı.

Finans 19-09-2023 13:45

Fatih Portakal'dan MTV ile ilgili açıklama: Kabul edilemez bir durum

Hükümetin 6 Şubat depremini gerekçe göstererek ek MTV vergisi getirmesine Fatih Portakal tepki gösterdi. Portakal, yaptığı paylaşımda, 'Ek MTV’yi ödemiyorum. Çünkü kabul edilemez bir durum.' diye konuştu.

Haber 07-09-2023 13:54

Vergi borcu olanları ilgilendiriyor! Hacizler başlatıldı: Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti, yılbaşına kadar…

1 trilyon liralık vergi alacağı için Hazine ve Maliye Bakanlığı büyük bir borç tahsilat hamlesi yaptı. Bakanlık borçlu mükellefleri görüşmeye çağırırken, borcun yarısını peşin kalanının da yılbaşına kadar ödenmesini istedi. Birçok vergi dairesinin ise bu durumdaki mükelleflere haciz işlemi başlattığı bildiriliyor.

Finans 28-08-2023 08:42

Gençler merakla bekliyor! Vergisiz telefon düzenlemesi hangi markalarda olacak? İşte indirim beklenen marka ve modeller...

Gençlere vergisiz telefon düzenlemesinde detaylar netleşiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada "Sözlerimizin arkasındayız" derken, AK Parti il başkanları toplantısında konunun gündeme geldiği öğrenildi. Kritik toplantıda söz konusu indirimin hangi telefonlara yapılacağının masaya yatırıldığı ve Erdoğan'a bilgi verildiği öğrenildi. İşte gençlere vergisiz telefon düzenlemesi kapsamında olması beklenen markalar ve modeller...

Finans 25-08-2023 12:51

Mehmet Şimşek'ten 'vergi' açıklaması: 'Enflasyonist ama' diyerek izah etti: 'Bir kısmı bu sene içerisinde...'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek vergilerde yapılan artışa ilişkin önemli bir açıklamada bulundu. "Amacımız geçiş dönemi sonrası enflasyonu kalıcı aşağı çekmek" diyen Bakan Şimşek, "Vergi düzenlemeleri enflasyonist ama tekrarlanmayacak" dedi. Kaynak girişi sayesinde cari açığın azalıp kurun istikrar kazanacağını belirten Şimşek, “Bu da enflasyonu ve beklentileri olumlu yönde etkileyecek” diye konuştu.

Finans 10-08-2023 09:19

Emeklilerin tepkisine hak veren Cumhur İttifakı ortağı Destici'den ÖTV çıkışı! Onlardan asla vergi alınmamalı

Seçimlerin ardından birçok kalemdeki vergiler artırıldı, bazı yeni vergiler de düzenlemeye alındı. Son olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, doğrudan vergilerin artırılıp dolaylı vergilerin azaltılması gerektiğini savundu. Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici, geliri az olanlardan ve özellikle tarım ile üretimde ÖTV alınmaması gerektiğini kaydetti. Ayrıca emeklilerin maaş zammına tepkilerine hak veren Destici, "Adaletsizlik düzeltilmeli" dedi.

Haber 09-08-2023 15:24

'Hem işçi hem işverenin ortak talebi' dedi! Cevdet Yılmaz'dan vergi sisteminde değişiklik mesajı: 'Bu yönde çalışma yapılması gerekiyor...'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Doğrudan vergilerin artırılıp dolaylı vergilerin azalması hem işçi kesiminin hem işveren kesiminin ortak talebi. Bunu ben de destekliyorum. Önümüzdeki dönemde bu yönde birtakım çalışmalar yapılması gerekiyor" dedi. Cevdet Yılmaz ayrıca kamuda daha fazla tasarruf yapılması yönünde beklentileri olduğunu belirtti.

Finans 08-08-2023 11:12

Son dakika: Açıklama geldi... Vergi borcu yapılandırması o tarihe kadar uzatıldı!

Son dakika haberine göre, Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi borcu yapılandırma ile MTV ikinci taksit ödeme süresinin 4 Ağustos Cuma günü sonuna kadar uzatıldığını açıkladı. Öte yandan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) da, yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresinin 3 Ağustos'a kadar uzatıldığını duyurdu.

Finans 31-07-2023 18:28

İlave vergi ve Kur Korumalı Mevduat için net konuştu: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz canlı yayında açıkladı: ‘Yıl sonuna kadar…’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yıl sonuna kadar ek bir vergi artışı olmayacağını belirtti. Dövizdeki artış için "Kur reel bir zemine gelmiş oldu" ifadelerini kullanan Yılmaz, kur korumalı mevduatın sona ermesinin de şimdilik gündemde olmadığını kaydetti.

Finans 29-07-2023 07:54

Futbolculardan kesilen vergi ücretleri için yeni dönem! Resmi Gazete'de yayımlandı...

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından futbol spor dalında düzenlenen Süper Lig, birinci lig, ikinci lig ve üçüncü ligin altyapı takımlarına ilişkin faaliyetler, amatör spor faaliyetleri kapsamında değerlendirilecek. Sporculara yapılan ücret ödemeleri üzerinden tevkif edilen vergilerin, spor kulüplerine iade edilebilmesi için bu vergilerin süresinde beyan edilmesi ve ödenmesi gerekiyor.

Spor 22-07-2023 11:31

Vergi zamları siyasette istifayı getirdi! Yeniden Refah Partili Fındık hayal kırıklığı diyerek açıkladı: 'Milletimizi temsil ettiğimizi düşünmüştüm'

Son dönemlerde peş peşe gelen MTV ödemesi, akaryakıta ÖTV zammı gibi gelişmelerle vergiler gündemdeki yerini korurken Yeniden Refah Partisi'nde (YRP) istifa yaşandı. Seçimlere İstanbul'dan milletvekili olarak katılan YRP'li Serhat Fındık, "hayal kırıklığı" yaşadığını söylerek istifasının nedenini açıklarken YRP'ye yakındı.

Haber 17-07-2023 16:14

Emekli zammı, kıdem tazminatı, maaşlarda vergi kesintisi… Hepsini tek tek saydı! TÜRK-İş’ten çok konuşulacak talep

Memur ve emekli maaşlarına zam gelişmeleriyle beraber birçok kalemdeki vergilerde de artışa gidildi. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, vergi dilimlerinin düzenlenmesini talep ederken "Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmalı" ifadelerini kullandı. "Emeklilerin durumu içler acısı" diyen Atalay, memur maaşı için uygulanan seyyanen zammın emekli maaşlarına da yansıtılması gerektiğini savundu. Atalay'ın dile getirdiği talepler arasında ayrıca kıdem tazminatı da vardı.

Finans 11-07-2023 16:51