Vergi Dariesi Haberleri

Maliye harekete geçti! IBAN ödemeleri mercek altında: KDV ve ağır vergi cezası geliyor, mahkemeye sevk edilebilirsiniz!

Maliye, kayıt dışılıkla mücadele kapsamında harekete geçti. IBAN numaralarını kiraya verenlerin peşine düşüldü. Kiralık IBAN kullanan işletmeler vergi dairesine çağrılmaya başlandı.

Finans 2024-04-16 10:42:38

Mercedes alan da Fiat Egea alan da aynı vergiyi ödüyor! ÖTV matrahları sıfır otomobilde tabloyu değiştirdi: Yüzde 80 vergi altında araç kalmadı…

Sıfır otomobil fiyatları artmaya devam ederken gelinen son noktada bütün otomobillerin yüzde 80’lik vergi diliminden başladığı görüldü. Bu noktada 1 milyonluk otomobil de 3 milyonluk otomobil de aynı vergi matrahını ödüyor. ÖTV matrahları için herhangi bir güncelleme yapılmazken sektör temsilcileri bu duruma bir an evvel çözüm getirilmesini talep ediyor.

Finans 2024-04-15 09:39:44

Beşiktaş'ta Santos gitti, kriz bitmedi! 4.5 milyon euro maaşı olan Portekizli çalıştırıcının tazminatı bilerek düşük gösterilmiş...

Beşiktaş'ın yollarını ayırdığı Fernando Santos ile ilgili olay yaratan bir iddia ortaya atıldı. Ülkesindeki vergi borcu nedeniyle tazminatının düşük gösterildiği ifade edilen Santos'un maliyeti belli oldu.

Spor 2024-04-15 08:26:14

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Akaryakıtta yeni dönem! Geri sayım başladı

Akaryakıt sektöründe usulsüz fatura uygulamalarının ve vergi kayıplarının önüne geçmeyi hedefleyen Gelir İdaresi Başkanlığı’nın hayata geçireceği Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) için geri sayım başladı. Uygulama 1 Ocak 2025'te başlıyor.

Finans 2024-04-14 07:22:02

'IBAN'a yolla' dönemi bitiyor! Maliye peşlerine düştü, ceza yağdıracak: Kredi kartı ile alışverişte POS cihazlarını yeniden çalıştıracak hamle

Son dönemlerde işletmelerin ödemeleri IBAN üzerinden talep ettiğine yönelik şikayetler arttı. Maliye, bu yöntemi kullanan işletmelerin peşine düştü. Vergi müfettişleri, sürekli para gönderilen banka hesaplarını incelemeye aldı. Ayrıca Maliye'nin gelir ile harcama uyumuna yönelik analizlerini de hızlandırdığı bildirildi.

Finans 13-04-24 12:06

Baykar vergi ödüyor mu? Haluk ve Selçuk Bayraktar 7 soruda Baykar'ı anlattı: Hibe ve banka kredisi detayı...

Haluk ve Selçuk Bayraktar’dan çok konuşulacak bir çıkış geldi. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar 7 başlıkta herkesin merak ettiği sorulara tek tek açıklık getirdi. Devlet desteğinden vergiye, Türkiye’nin savunma kaynaklarından teşviklere kadar konularda dikkat çeken ifadeler kullandı. Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ise İsrail’e jet yakıtı satışı iddialarını bir kez daha sert bir yanıt verdi. İşte o açıklamalar…

Finans 13-04-24 08:06

Cezaevinde olan Dilan- Engin Polat çiftinden bayram mesajı! Gün gelecek...

Kara para aklama ve vergi kaçırma gibi bir dizi suçlamayla tutuklanan sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın tutuklulukları devam ediyor. Fenomen Dilan Polat'ın sosyal medya hesabından bayram mesajı yayınlandı.

Magazin 11-04-24 07:35

1,5 milyon konut için karar! Her an sizin de kapınız çalabilir: Bakan Mehmet Şimşek'ten vergi kaçırana çok net uyarı

Gelir İdaresi Başkanlığı, beyan döneminin sona ermesinin ardından kira, ücret ve değer artışı kazancı kaynaklı gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen mükellefleri tespit etti. Bu mükellefler, haklarında cezalı işlem yapılmak üzere en kısa süre içinde vergi dairelerine gönderilecek. 1,5 milyon konut için fiili denetimlerin başladığını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kaçırarak haksız kazanç sağlayanların takipçisi olacağını söyledi.

Finans 09-04-24 11:25

Mehmet Şimşek’ten KDV açıklaması: Net uyarı geldi! Vergi oranlarında uyumsuzluğu kontrol edecek çalışma hazır

Fişlerdeki KDV oranları için yapılan oyunlar Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yapay zekasına takıldı. Vergi kaçırana göz yumdurmayacak uygulamada çalışmalar tamamlandı. Konuya ilişkin konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Temel ihtiyaç ürünleri üzerindeki vergi yükünü azaltmak için uygulanan düşük KDV oranlarını istismar ettiği tespit edilen firmalara yönelik saha denetimleri yapılacak” dedi ve vergi kaçıranları çok net bir şekilde uyardı.

Finans 08-04-24 11:10
KDV

Gelir İdaresi Başkanlığı 2 gün süre verdi! Faiz gelirleri tek tek kontrol edilecek

Yurt dışından elde edilen menkul sermaye gelirleri Gelir İdaresinin radarına girdi. Kurum, analiz ve denetim çalışmalarıyla yurt dışından faiz, repo ve kar payı gibi gelir sağlayanları tespit etti. Gelir elde etmesine rağmen 5 Nisan'a kadar beyanname vermeyen ya da eksik gelir beyan eden kişiler, ceza uygulanmak üzere ilgili vergi dairelerine bildirilecek.

Finans 03-04-24 11:37
gib

Seçim sonrası için 'zam yağmuru, vergi artışı, kemer sıkma uygulaması' iddialarına Cevdet Yılmaz'dan yanıt 'Döviz ihtiyacımızın azaldığı bir dönem'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Döviz ihtiyacımızın azaldığı, döviz finansmanına erişim imkanının arttığı bir dönemdeyiz. Dolayısıyla döviz üzerinden oluşturan spekülasyonların siyasi bir zemini olmadığı gibi teknik bir zemini, rakamsal bir zemini de yok." dedi.

Finans 30-03-24 16:23

Elektronik ticarete vergiler yolda: Bir dönemin sonu, tarih verildi! Vergi sonrası fiyatlar artabilir

Dünya Ticaret Örgütü Direktörü Okonjo-Iweala online film ve yazılım gibi elektronik ürünlerin ticaretine vergi getirileceğini belirtti. Okonjo-Iweala, düzenleme için tarih de verdi.

Finans 27-03-24 15:20

Kıdem tazminatı, mesai saatleri, vergi düzenlemesi... Çalışma hayatı baştan sona değişiyor!

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren düzenlemeler yolda. Çalışma hayatını baştan sona değiştirecek düzenlemeler için bilgi veren kaynaklar işveren ve işçi arasında 'zemin yoklamaları' yapıldığını kaydetti. Kıdem tazminatı fonunun kurulmasından, çalışma saatlerinin ve gelir vergisine kadar nasıl değişiklikler planlanıyor?

Finans 27-03-24 07:41

Kim Milyoner Olmak İster'de 5 milyon TL kazandı! Berk Göktaş'ın eline geçecek parayı Ozan Bingöl açıkladı

Berk Göktaş adlı yarışmacı Kim Milyoner Olmak İster'de 5 milyon TL'lik final sorusunu açtırdı. 5 milyonluk soruyu açtıran Berk Göktaş büyük ödülü kazandı. Vergi uzmanı Ozan Bingöl ise yarışmacının eline geçecek parayı açıkladı.

Magazin 27-03-24 07:28

Kira gelir vergisi ne zaman ödenir? Hangi durumlarda kira vergisi ödenmez?

Kira gelir vergisi, vergi kanunları kapsamında ev ve ticari mülk gibi gayrimenkulleri kiraya vererek gelir kazananlar için devlet tarafından uygulanan bir vergi türüdür. Mülk sahibi kişiler için resmi kurumlara bildirim yapmak ve bununla birlikte vergi vermek oldukça önemlidir. Kira gelir vergisi ne zaman ödenir? Hangi durumlarda kira vergisi ödenmez?

Haber 21-03-24 23:48

Arda Turan'a bir yıllık hapis ve 633 bin euroluk para cezası!

Arda Turan'a, 2015 ve 2016 yıllarında İspanya'da vergi kaçırma suçuyla dava açıldı. Turan, bir yıl hapis ve 633.000 euro para cezası aldı. Suçunu kabul eden Arda Turan, hapis cezasının iki yıldan az olması sebebiyle sadece para cezası ödeyecek.

Spor 19-03-24 19:49

Son dakika | Yeni vergi konusuna son noktayı Bakan Şimşek koydu! Krediler için de yeni açıklama geldi: 'Gerekirse ilave tedbirler alacağız'

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten gerek 'yeni vergi' ve KDV oranları konusunda gerekse enflasyonla ilgili önemli açıklamalar geldi. "Yeni vergi gelecek mi?" sorusu yanıtını Bakan Şimşek'in açıklamasıyla buldu. Şimşek "Enflasyon mayısa kadar yükselmeye devam edecek" deyip enflasyonun düşüşe geçeceği tam tarihi de açıkladı.

Finans 17-03-24 12:41

Bakanlık duyurdu: 47 milyar liralık vergi matrahı eksik beyan edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK), geçen yıl incelediği 60 bin 242 mükellefin, farklı vergi türlerinde 47 milyar liralık vergi matrahını eksik beyan ettiğini belirledi. En fazla matrah farkı KDV'de oldu.

Finans 13-03-24 11:36

Dilan Polat'tan sonra gözler ona çevrilmişti... Özlem Öz ve Tayyar Öz çiftine sürpriz ceza

Dilan Polat ve Engin Polat'ın tutuklanmasının ardından kara para aklama ve vergi kaçırma kapsamında başlatılan soruşturma diğer sosyal medya fenomenlerine de sıçradı. Bu isimlerden biri de Özlem - Tayyar Öz çifti oldu. Haklarında 5 ayrı suçtan soruşturma devam eden ünlü çifte sürpriz bir ceza kesildi.

Magazin 13-03-24 07:25

Sandviç arası altın! Vergi ödemek istemeyen bu yolu denedi... Türklerin altınları Almanya'ya kaldı

Türkiye’den Almanya’ya giden yolcuların usulsüz şekilde ülkeye sokmaya çalıştıkları altın takılar Alman hükümetinin radarına takıldı. 430 euro sınırının çok üstüne çıkan yolcuların vergiye ve cezaya takılmamak için bulduğu yöntemler ise şaşkınlık verdi. Türklerin altınları sandviç, iç çamaşırı, elbise içinde, boyunlarda ve kollarda altın getirdiği ortaya çıktı. Bu şekilde her yıl ortalama 100 milyon euroluk altın ve değerli takının cezaya takıldığı belirtiliyor.

Finans 09-03-24 09:34

Kirada 21 bin liralık indirim! Evini kredi ile alana ‘faiz’ kolaylığı: Vergide tüm detaylar ortaya çıktı

Ev sahipleri, iş yeri sahipleri dikkat, kira geliri olan herkesi yakından ilgilendiriyor! Mart ayı ile birlikte kira geliri elde edenlerin beyanname dönemi de başladı. Bu yıl gelirden 21 bin lira düşülerek vergi hesaplanacak. Üstelik ev için yapılan masraflar ya da kiraya verdiğiniz konutu kredi ile almışsanız faiz giderleri de vergiden indiriliyor. İşte kira gelir vergisinde merak edilenler...

Finans 09-03-24 07:35

Dilan Polat cezaevinde boş durmuyor... Kendisine yeni hobi buldu!

Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından tutuklu bulunan Dilan Polat, hapishanede boncuklardan süs eşyaları yapmaya başladı. Polat, Sevim Alan'a da özel bir süs eşyası yaparak hediye etti. Alan, adının yazılı olduğu süsü sosyal medya hesabından paylaştı.

Magazin 08-03-24 11:16

Ek MTV'den KDV'ye, Gelir Vergisi'nden, Kurumlar Vergisi'ne... Bakan Şimşek'ten 'vergi artışı' açıklaması! Tutumumuz net

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 31 Mart seçimlerinin ardından orta vadeli programda öngörmedikleri bir adım atmayacaklarını belirten Şimşek, vergilerle ilgili konuya da açıklık getirdi. Şimşek, "Vergiyle ilgili tutumumuz net. Kurumlar vergisini artırmayacağız. Gelir vergisini de artırmayacağız. KDV genel oranlarını artırmayacağız" dedi.

Finans 08-03-24 08:18

Yüzde 100'lük kira zammını kabul etmeyen kiracısı için pes dedirten yöntem! 'Vergi' detayını anlattı

Ankara'da, ev sahibi M.D., yüzde 100'lük kira artışını kabul etmediği için kiracısı emekli Adem Aktaş'ın (65) oturduğu dairenin elektriğini kestirdi. Mum ışığında yaşayan kiracı Aktaş, evden çıkmayacağını, mahkemeye başvuracağını söyledi.

Finans 07-03-24 13:05

5 Kasım'da cezaevine gönderilmişti! Dilan Polat dosyasında son durum ne? 'İddianame, MASAK raporu...'

Lüks hayatını ve pahalı harcamalarını göze sokarak tanınan fenomen Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın aralarında bulunduğu 12 şüpheli 5 Kasım günü tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Kara para aklama ve vergi kaçırma gibi bir dizi suçlamayla tutuklanan Polat ailesinin tutukluluğu devam ediyor. Dilan Polat dosyasında ki son durumu Gazeteci Emrullah Erdinç açıkladı.

Magazin 07-03-24 11:42

MASAK'a 615 bin 63 işlem başvurusu yapıldı

Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığına (MASAK) geçen yıl 1 milyon 141 bin 441 kişi hakkında vergi kaçırma, yasa dışı bahis ile başkası hesabına işlem yapıldığının beyan edilmemesi suçları nedeniyle 615 bin 63 şüpheli işlem bildiriminde bulunuldu.

Finans 06-03-24 11:51

EFT masrafı ödememek için buldukları yöntem hayret ettirdi! Hazine ve Maliye Bakanlığı inceleme başlattı: Kira ve Diğer seçeneği incelemeye alındı

Kira gelirlerini incelemeye alan Maliye, vergi denetimleri sırasında bazı normal para transferlerinin EFT masrafı ödememek için "kira" seçeneğiyle gönderildiğini tespit etti. Bu şekilde ödeme tahsil edenler şimdi ev sahibi olmadığını veya kira geliri bulunmadığını ispatla uğraşıyor.

Finans 04-03-24 15:30

Halka arzlar ile yeniden 8 milyonu aşmıştı! Borsada yüzde 40 vergi iddiasına Bakan Şimşek’ten yanıt: ‘Kur Korumalı Mevduat’ örneği ile formülü anlattı

Borsada yatırımcı sayısı halka arzların gaza basması ile 8 milyon sınırını aştı. Yatırımcı sayısı artarken herkesin en çok merak ettiği ‘borsaya vergi mi geliyor?’ iddialarına Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yanıt verdi. Bakan Şimşek hisse senedi fonları da dahil olmak üzere fonlara yönelik önceki dönemde alınan yüzde 40'a varan vergi yetkisiyle ilgili olarak "Piyasayı bozacak bir düzenleme gündemimizde değil" dedi.

Finans 04-03-24 12:25

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor: Yeni dönem başladı... Kira beyannamesi hakkında tüm merak edilenler!

Gayrimenkul sahiplerini oldukça yakından ilgilendiren kira beyanname verme süreci bugün itibarıyla başladı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) bu sene kiracıları da sürece dahil etti. Bu sayede vergi kaybı ve kaçağının önlenmesi hedefleniyor. Kira beyannamesine ilişkin merak edilen 10 soru haberimizde yanıt buluyor. İşte o sorular ve yanıtları!

Finans 01-03-24 12:45

Kirada yüzde 25 zam sınırı rotayı yurt dışına çevirtti! Kadıköy'de 1+1 yerine Amerika'da 2 katlı ev... Ayda 2 bin 500 dolar getiri

Son zamanlarda gayrimenkul sektöründe dikkat çeken hareketlilik yaşanıyor. Yurt dışından ev alan Türk yatırımcıların sayısı her geçen gün artıyor. Düşük vergi ve dolar bazlı yüksek kira getirisi için rotayı yurt dışına çeviren gayrimenkul yatırımcıları, en çok Amerika, İngiltere ve Dubai'yi tercih ediyor. Peki yatırımcının yurt dışına çıkış sebebi ne? Yurt dışından ev almanın avantajları ve kira getirisi nedir? İşte detaylar...

Finans 29-02-24 09:28

Tam 367 bin dilekçe! İBB binasına işte böyle geldiler: ‘Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği’ için ‘el arabalı’ talep

Taksiciler ile olan tartışmaları ile gündemden düşmeyen Martı şirketinin kurucusu Oğuz Alper Öktem, paylaşımlı yolculuk yönetmeliği için toplanılan 376 bin dilekçeyi dosyalar halinde el arabası ile İBB binasına taşıdı. Sistemin devlete milyar dolar vergi kazandıracağını vurgulayan Öktem, "İnşallah sesimizi duyarlar, 376 bin kişinin iradesine kulak veririler” dedi.

Finans 27-02-24 16:06

Canlı yayında kredi kartlarıyla ilgili kritik iddia: Bazı bankalar asgari ödeme tutarını yüzde 50'ye çıkardı!

Kredi kartlarındaki düzenlemenin ayrıntıları merakla beklenirken vergi uzmanı Nedim Türkmen'den canlı yayında asgari ödeme tutarlarına ilişkin kritik bir açıklama geldi.

Finans 25-02-24 10:13

Seçim sonrası yeni vergi! Kripto parada düzenleme yolda: Her işlemde...

Kripto varlıklar tanımlanıp işlem vergisi alınacak. Denetlenebilirlik ve şeffaflık sağlanacak. Kripto para piyasasının yasal zemine oturtulması için hazırlıklarda sona gelindi. Düzenlemenin seçim sonrası Meclis'e gelmesi bekleniyor.

Finans 24-02-24 10:21

Dilan Polat ve Engin Polat davasında yeni karar! Avukatları açıkladı

Tüm Türkiye aylardır Dilan Polat ve Engin Polat çiftini konuşuyor. Kara para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla tutuklanan Polat çiftinin davasında sonuç bekleniyor. Cezaevinde tutuklu bulunan Dilan Polat ve Engin Polat davasında yeni karar çıktı.

Magazin 24-02-24 07:28

1 Nisan sonrası için korkuttu! 2024 maaş zamlarıyla ilgili olay iddia: Asgari ücretli, çiftçi, esnaf... Artık unutun!

Yerel seçim sonrası ekonominin durumu, dolar tahminleri ve enflasyonun ne olacağı şimdiden merak edilirken Ekonomi Gazetesi yazarı Dr. Şeref Oğuz'dan herkesi endişelendirecek açıklamalar geldi. 1 Nisan sonrası 'vergi alarmları'nın çalmasıyla enteresan bir uyanış yaşayacağımızı belirten Oğuz, "Asgari ücretli, enflasyonun üzerinde maaş zamlarını unutsun. Çiftçi, destekleri unutsun. Sanayici de teşvikleri unutsun. Yani herkesin kendi yağıyla kavrulacağı bir 2024 yılı olacak." diye konuştu.

Finans 21-02-24 13:56

Gelir İdaresi Başkanlığı şimdiye kadar denenmeyen yola başvurdu! Personellerin hepsi kapı kapı dolaşıyor: Kira vergisinde 4 ayrı ceza yolda

Maliye, tapu kayıtları ile ikamet adresi karşılaştırması yaptı. 1 milyon ev sahibinin kira vergisini ödemediği tespit edildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı önderliğinde Gelir İdaresi Başkanlığı vergide kaçakların önüne geçecek kritik adımı attı. GİB şimdiye kadar denenmeyen bir yola başvurarak kira vergisini ödemeyenleri tespit edecek uygulamayı devreye aldı.Vergi dairesi personelleri kapı kapı dolaşarak bilgi toplarken, vergi kaçıran ev sahipleri için 4 ayrı cezanın yolda olduğu belirtiliyor.

Finans 21-02-24 11:17

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan kiracılara çağrı! Adım adım anlattılar: Ev sahipleri artık düşük kira geliri gösteremeyecek

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), vergi kaybının önüne geçmek için kirada oturan vatandaşlara "Kira Bildirim Formu" doldurmaları çağrısında bulundu. Ev sahiplerinin yapması gerekenleri ise adım adım anlatarak açıkladı. Söz konusu uygulamayla mülk sahiplerinin beyan ettiği kira gelirleriyle kiracıların beyanatları karşılaştırılabilecek. Eksik veya düşük beyan durumunda oluşabilecek vergi kaybının önüne geçilecek.

Finans 20-02-24 16:14

Kaynana vergisi tozlu raflardan iniyor, 2 milyon ev tespit edildi! Zaten yürürlükte diyerek uyardı: Amca, dayı, hala, teyze, yeğen ve arkadaş vergileri de var...

Gelir vergisi beyan döneminin yaklaşmasıyla birlikte, yaklaşık 4,5 milyon konut mercek altına alındı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kira gelirlerine yönelik denetimleri başlarken, sahibi oldukları evlerde kaynanasını kira almadan oturtan gelin ve damatlar için 'vergi borcu' sürprizi geldi. 'Kaynana vergisi' olarak da adlandırılan düzenlemenin yürürlükte olduğunu hatırlatan Abdullah Tolu, ev sahiplerini uyardı. Tolu, "Amca, dayı, hala, teyze, yeğen ve arkadaş vergileri de var" diye yazdı.

Finans 19-02-24 15:01

Kürtaj, vergi kaçırma... Kurtlar Vadisi'nin 'Zaza Dayısı' Ali Sürmeli şoke eden paylaşımlar hakkında konuştu! 'Sevgilim tarafından dolandırıldım'

Bir dönemin efsane dizisi Kurtlar Vadisi'nde hayat verdiği Zaza Dayı karakteriyle hafızalara kazınan Ali Sürmeli'nin Instagram hesabından geçtiğimiz hafta şoke eden paylaşımlar yapıldı. Telefonunu kaybettiği belirtilen usta oyuncu kürtaj, vergi kaçırma gibi iddialar hakkında ilk kez konuştu.

Magazin 17-02-24 08:18

ÖTV muafiyetli araç satışı gaza basınca vergi geliri düştü! Tablo ortaya çıktı, madde madde açıkladı

Ocak ayında toplam vergi geliri yüzde 104 artarak 517 milyar 201 milyona ulaşırken motorlu taşıtlardan alınan vergilere ilişkin de önemli detaylara ulaşıldı. ÖTV muafiyetli araç satışın artmasına bağlı olarak toplam vergi gelirleri içinde otomotivden tahsil edilen ÖTV'nin payı düştü. 2023’te toplamın yüzde 10’u otomotivden alınan ÖTV’den oluşurken Ocak 2024 itibarıyla bu oran yüzde 5,5’e geriledi.

Finans 15-02-24 15:37

Bütçe yeni yılın ilk ayında açık verdi

Merkezi yönetim bütçesi Ocak ayında 150,7 milyar TL açık verdi. Vergi gelirleri 517 milyar 201 milyon TL, genel bütçe vergi dışı gelirleri ise 88 milyar 57 milyon TL oldu.

Finans 15-02-24 11:25

Yurt dışından telefon almak isteyenler dikkat! Yüzde 100 vergi ve 32 bin liralık önlem de işe yaramadı! Kaçak cep telefonu rekoru sonrası 'Bir de tersini deneyin' önerisi

Yüzde 100’ü aşan vergi, 30 bini geçen pasaport kayıt ücreti ve sıfır taksite rağmen cep telefonunda hem ithalat rakamları hem de kayıt dışı kullanım rekor düzeye ulaştı. 11,5 milyon resmi satışa karşılık 7 milyon adede yaklaşan bir de kayıt dışı ekonomi oluştu. Sektör yetkilileri daha önceki uygulamaların çok da işe yaramadığına dikkat çekerek, “Vatandaşın telefona ulaşmasını ne kadar engellerseniz kayıt dışı da o kadar büyür. Bir de tersini deneyin” önerisinde bulundu.

Finans 14-02-24 08:35

Boş konuttan vergi, hisseli kiracılık… Merkez Bankası tek tek açıkladı: Kiraları düşürecek adımlar atılıyor

Konut fiyatları ve kiralar için Merkez Bankası’ndan açıklama geldi. Enflasyon Raporu'nda bu konuya geniş bir yer ayıran TCMB, kira fiyatlarında düşüşü getirecek önerilerini tek tek sıraladı. Bu kapsamda Merkez Bankası kiralık konut arzının artırılması, sosyal konut uygulaması, hisseli kiracılık, konut sayısına göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi gibi noktalara dikkat çekti.

Finans 14-02-24 08:10

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira artışı için yeni önlem: Boş evlerden daha çok vergi alınacak

Kira artışının önüne geçmek için hükümet bir kez daha kolları sıvadı. Yüzde 25 kira artışı sınırı kira zamlarına çare olmayınca yeni formüller gündeme geliyor. Bunlardan biri de boş tutulan evlerden daha fazla vergi alınması. Peki bu durum kira artışını nasıl etkiler? Faruk Erdem canlı yayında bu formülle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte yeni formülün detayları...

Finans 13-02-24 10:15

Yeşil mercimekte vergi sıfıra indi

Yeşil mercimek ithalatında gümrük vergisi 30 Haziran'a kadar yüzde sıfır olarak uygulanacak.

Finans 13-02-24 09:00

Hande Yener, Dilan Polat'ı Özledim paylaşımı sonrası gündem oldu! Gerçek ortaya çıktı

Şarkıcı Hande Yener'in kara para aklama ve vergi kaçırma gibi suçlamalarla tutuklu bulunan Dilan Polat'la ilgili "Çok özlüyorum" diye tweet attığı ve hemen sonrasında sildiği iddia edilmişti. Konuyla ilgili Yener'in basın danışmanından açıklama geldi.

Magazin 12-02-24 09:45

Dilan Polat'ın yeni mektubu ortaya çıktı! Bu iftirayı kaldıramıyorum

Kara para aklama ve vergi kaçırma gibi bir dizi suçlamayla tutuklanan sosyal medya fenomeni Dilan Polat cezaevinde zor günler geçiriyor. Oğlunun doğum gününde yakınlarına ağlayarak mektup yazan fenomenin dikkat çeken ifadeleri...

Magazin 12-02-24 08:42

Kurtlar Vadisi'nin 'Zaza Dayısı' Ali Sürmeli'nin Instagram hesabı hacklendi! 'Kürtaj ve vergi kaçırma' iddiaları şoke etti

Yayınlandığı dönemde fırtınalar estiren Kurtlar Vadisi dizisinde hayat verdiği Zaza Dayı karakteriyle hafızalara kazınan Ali Sürmeli'nin Instagram hesabı hacklendi. Telefonunu kaybettiği belirtilen usta oyuncunun ağzından çok konuşulacak iddialarda bulunuldu.

Magazin 10-02-24 11:27

Kredi kartı ile online alışverişte rota değişti! 12 bin liralık ürün 6 bin lira, 6 bin liralık ürün ise 3 bin lira…

Kredi kartı ile yapılan online alışverişte son dönemde rota değişerek yurt dışı çılgınlığı yaşanmaya başladı. Yapılan araştırmaya göre yurt dışından alışveriş rakamı bir önceki yıla göre yüzde 135 arttı. Nedeni ise aynı ürünün etiket fiyatının Türkiye'de neredeyse iki katına çıkması oldu. Vergi oranlarındaki artış nedeniyle aynı ürün yurt dışında çok daha ucuza alınabiliyor. İşte detaylar…

Finans 09-02-24 08:25