Vergi Ve Prim Borcu Haberleri

Elektronik ticarete vergiler yolda: Bir dönemin sonu, tarih verildi! Vergi sonrası fiyatlar artabilir

Dünya Ticaret Örgütü Direktörü Okonjo-Iweala online film ve yazılım gibi elektronik ürünlerin ticaretine vergi getirileceğini belirtti. Okonjo-Iweala, düzenleme için tarih de verdi.

Finans 2024-03-27 15:20:42

Kıdem tazminatı, mesai saatleri, vergi düzenlemesi... Çalışma hayatı baştan sona değişiyor!

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren düzenlemeler yolda. Çalışma hayatını baştan sona değiştirecek düzenlemeler için bilgi veren kaynaklar işveren ve işçi arasında 'zemin yoklamaları' yapıldığını kaydetti. Kıdem tazminatı fonunun kurulmasından, çalışma saatlerinin ve gelir vergisine kadar nasıl değişiklikler planlanıyor?

Finans 2024-03-27 07:41:53

Emekliye ‘son’ seyyanen zam! Gözler yarına çevrilmişti: Temmuz’da yeni emekli maaşı sistemi yolda

Emekliler için yeni düzenlemeler yolda! Seyyanen zam beklentileri için gözler yarınki AK Parti Ankara Mitingi’ne çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emekliye müjde vereceği iddia ediliyor. Ancak uzmanlar Temmuz’da emekli maaşı sisteminin değişeceğini ve kök aylık-taban maaş farkının ortadan kalkacağını söyledi. Bu düzenlemenin gelmesi halinde emekliye seyyanen zam yeni süreçte sona erecek. Emekli maaşları prim gün sayısına göre daha da artacak.

Finans 2024-03-22 11:25:41

Kira gelir vergisi ne zaman ödenir? Hangi durumlarda kira vergisi ödenmez?

Kira gelir vergisi, vergi kanunları kapsamında ev ve ticari mülk gibi gayrimenkulleri kiraya vererek gelir kazananlar için devlet tarafından uygulanan bir vergi türüdür. Mülk sahibi kişiler için resmi kurumlara bildirim yapmak ve bununla birlikte vergi vermek oldukça önemlidir. Kira gelir vergisi ne zaman ödenir? Hangi durumlarda kira vergisi ödenmez?

Haber 2024-03-21 23:48:36

Arda Turan'a bir yıllık hapis ve 633 bin euroluk para cezası!

Arda Turan'a, 2015 ve 2016 yıllarında İspanya'da vergi kaçırma suçuyla dava açıldı. Turan, bir yıl hapis ve 633.000 euro para cezası aldı. Suçunu kabul eden Arda Turan, hapis cezasının iki yıldan az olması sebebiyle sadece para cezası ödeyecek.

Spor 19-03-24 19:49

SEDDK maden çalışanlarının zorunlu ferdi kaza sigortası tarifesini güncelledi

Maden şirketlerinin çalışanlarına yaptırmakla yükümlü olduğu ferdi kaza sigortasında tarife ve teminatlar güncellenirken, kişi başına ödenen yıllık prim ücreti 4 bin 675 liraya, sakatlanma ve vefat için verilen teminat 1 milyon liraya çıktı.

Finans 19-03-24 11:58

En düşük emekli maaşı alanları ilgilendiriyor! Emekli taban aylığa yaş şartı kriteri: Tepki toplayan farka 'yeni formül'

Emekli taban maaşı konusunda adım atılıyor. Bu kapsamda iş kanununda yapılacak yeni düzenlemeye emekli maaşları da dahil edilecek. Yeni düzenlemede fazla prim ödeyen daha fazla maaş alabilecek. Ayrıca emeklilik hakkı ve yaşı gibi olguların da sil baştan tanımlanabileceği ifade ediliyor.

Finans 19-03-24 08:18

Son dakika | Yeni vergi konusuna son noktayı Bakan Şimşek koydu! Krediler için de yeni açıklama geldi: 'Gerekirse ilave tedbirler alacağız'

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten gerek 'yeni vergi' ve KDV oranları konusunda gerekse enflasyonla ilgili önemli açıklamalar geldi. "Yeni vergi gelecek mi?" sorusu yanıtını Bakan Şimşek'in açıklamasıyla buldu. Şimşek "Enflasyon mayısa kadar yükselmeye devam edecek" deyip enflasyonun düşüşe geçeceği tam tarihi de açıkladı.

Finans 17-03-24 12:41

1 milyon kişi erken emekli olacak! Detaylar ortaya çıktı, Bakan Işıkhan: 'Biz talimatlarımızı aldık'

Bağ-Kur prim eşitlemesi için çalışmalar devam ediyor. Düzenlemeyle birlikte yaklaşık 1 milyon kişi erken emeklilik hakkına kavuşacak. Erkeklerde emeklilik yaşı 60'a, kadınlar da ise 58'e düşecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Çalışmalarımıza başladık. Burada 5 yıl kazanıyorlar aslında, 5 yıl öncesinden emekli olma hakkı tanımış oluyoruz" dedi.

Finans 16-03-24 21:12

Bakanlık duyurdu: 47 milyar liralık vergi matrahı eksik beyan edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK), geçen yıl incelediği 60 bin 242 mükellefin, farklı vergi türlerinde 47 milyar liralık vergi matrahını eksik beyan ettiğini belirledi. En fazla matrah farkı KDV'de oldu.

Finans 13-03-24 11:36

GSS, Bağkur borçluları dikkat: SGK uzmanından gündem olacak prim kulisi! Yüzde 3'e dikkat çekti, yapılandırma mı geliyor?

Prim borçlularını ilgilendiren karar dün Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre SGK prim ve diğer alacakları için gecikme faizi yükseltildi. SGK uzmanından özellikle Bağkurluları etkileyecek kulis bilgisi geldi. Yapılandırma mı geliyor?

Finans 13-03-24 09:41

Dilan Polat'tan sonra gözler ona çevrilmişti... Özlem Öz ve Tayyar Öz çiftine sürpriz ceza

Dilan Polat ve Engin Polat'ın tutuklanmasının ardından kara para aklama ve vergi kaçırma kapsamında başlatılan soruşturma diğer sosyal medya fenomenlerine de sıçradı. Bu isimlerden biri de Özlem - Tayyar Öz çifti oldu. Haklarında 5 ayrı suçtan soruşturma devam eden ünlü çifte sürpriz bir ceza kesildi.

Magazin 13-03-24 07:25

Prim borçluları dikkat! SGK alacakları için gecikme cezası belli oldu

Borçluların ilgilendiren karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı kararına göre, SGK prim ve diğer alacakları için gecikme cezası yüzde 3 olarak uygulanacak.

Finans 12-03-24 09:21

Rekor üstüne rekor kırdılar! Bu hafta yatırım hangi yatırım araçları kazandırdı?

Bu hafta rekorlarını tazeleyen altın, borsa ve dolar yatırımcısının yüzünü güldürdü. Borsa İstanbul'da en çok prim yapan hisse ne oldu?

Finans 10-03-24 13:29

Sandviç arası altın! Vergi ödemek istemeyen bu yolu denedi... Türklerin altınları Almanya'ya kaldı

Türkiye’den Almanya’ya giden yolcuların usulsüz şekilde ülkeye sokmaya çalıştıkları altın takılar Alman hükümetinin radarına takıldı. 430 euro sınırının çok üstüne çıkan yolcuların vergiye ve cezaya takılmamak için bulduğu yöntemler ise şaşkınlık verdi. Türklerin altınları sandviç, iç çamaşırı, elbise içinde, boyunlarda ve kollarda altın getirdiği ortaya çıktı. Bu şekilde her yıl ortalama 100 milyon euroluk altın ve değerli takının cezaya takıldığı belirtiliyor.

Finans 09-03-24 09:34

Dilan Polat cezaevinde boş durmuyor... Kendisine yeni hobi buldu!

Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından tutuklu bulunan Dilan Polat, hapishanede boncuklardan süs eşyaları yapmaya başladı. Polat, Sevim Alan'a da özel bir süs eşyası yaparak hediye etti. Alan, adının yazılı olduğu süsü sosyal medya hesabından paylaştı.

Magazin 08-03-24 11:16

Ek MTV'den KDV'ye, Gelir Vergisi'nden, Kurumlar Vergisi'ne... Bakan Şimşek'ten 'vergi artışı' açıklaması! Tutumumuz net

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 31 Mart seçimlerinin ardından orta vadeli programda öngörmedikleri bir adım atmayacaklarını belirten Şimşek, vergilerle ilgili konuya da açıklık getirdi. Şimşek, "Vergiyle ilgili tutumumuz net. Kurumlar vergisini artırmayacağız. Gelir vergisini de artırmayacağız. KDV genel oranlarını artırmayacağız" dedi.

Finans 08-03-24 08:18

5 Kasım'da cezaevine gönderilmişti! Dilan Polat dosyasında son durum ne? 'İddianame, MASAK raporu...'

Lüks hayatını ve pahalı harcamalarını göze sokarak tanınan fenomen Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın aralarında bulunduğu 12 şüpheli 5 Kasım günü tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Kara para aklama ve vergi kaçırma gibi bir dizi suçlamayla tutuklanan Polat ailesinin tutukluluğu devam ediyor. Dilan Polat dosyasında ki son durumu Gazeteci Emrullah Erdinç açıkladı.

Magazin 07-03-24 11:42

Emekli maaşına seyyanen zam beklerken SGK rakam açıkladı: EYT’de korkulan olmadı! Emekli aylığı ödemeleri 1,4 trilyon lirayı aştı

EYT’den kaynaklı 2,1 milyon artan emekli sayısına rağmen Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) korkulan etkiyi yaratmadı. Asgari ücrete 2023 yılında yapılan zamlar Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) prim gelirlerinin aynı oranda artmasını sağladı. Hem emekli sayısındaki yaklaşık 2,1 milyon kişilik artış, hem de ocak ve temmuz aylarında normal artışın üzerine ilave zam yapılması nedeniyle 2023 yılı emekli aylığı ödemeleri 1 trilyon 408,6 milyar liraya ulaştı.

Finans 07-03-24 11:20

EFT masrafı ödememek için buldukları yöntem hayret ettirdi! Hazine ve Maliye Bakanlığı inceleme başlattı: Kira ve Diğer seçeneği incelemeye alındı

Kira gelirlerini incelemeye alan Maliye, vergi denetimleri sırasında bazı normal para transferlerinin EFT masrafı ödememek için "kira" seçeneğiyle gönderildiğini tespit etti. Bu şekilde ödeme tahsil edenler şimdi ev sahibi olmadığını veya kira geliri bulunmadığını ispatla uğraşıyor.

Finans 04-03-24 15:30

Halka arzlar ile yeniden 8 milyonu aşmıştı! Borsada yüzde 40 vergi iddiasına Bakan Şimşek’ten yanıt: ‘Kur Korumalı Mevduat’ örneği ile formülü anlattı

Borsada yatırımcı sayısı halka arzların gaza basması ile 8 milyon sınırını aştı. Yatırımcı sayısı artarken herkesin en çok merak ettiği ‘borsaya vergi mi geliyor?’ iddialarına Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yanıt verdi. Bakan Şimşek hisse senedi fonları da dahil olmak üzere fonlara yönelik önceki dönemde alınan yüzde 40'a varan vergi yetkisiyle ilgili olarak "Piyasayı bozacak bir düzenleme gündemimizde değil" dedi.

Finans 04-03-24 12:25

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor: Yeni dönem başladı... Kira beyannamesi hakkında tüm merak edilenler!

Gayrimenkul sahiplerini oldukça yakından ilgilendiren kira beyanname verme süreci bugün itibarıyla başladı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) bu sene kiracıları da sürece dahil etti. Bu sayede vergi kaybı ve kaçağının önlenmesi hedefleniyor. Kira beyannamesine ilişkin merak edilen 10 soru haberimizde yanıt buluyor. İşte o sorular ve yanıtları!

Finans 01-03-24 12:45

Kirada yüzde 25 zam sınırı rotayı yurt dışına çevirtti! Kadıköy'de 1+1 yerine Amerika'da 2 katlı ev... Ayda 2 bin 500 dolar getiri

Son zamanlarda gayrimenkul sektöründe dikkat çeken hareketlilik yaşanıyor. Yurt dışından ev alan Türk yatırımcıların sayısı her geçen gün artıyor. Düşük vergi ve dolar bazlı yüksek kira getirisi için rotayı yurt dışına çeviren gayrimenkul yatırımcıları, en çok Amerika, İngiltere ve Dubai'yi tercih ediyor. Peki yatırımcının yurt dışına çıkış sebebi ne? Yurt dışından ev almanın avantajları ve kira getirisi nedir? İşte detaylar...

Finans 29-02-24 09:28

Seçim sonrası yeni vergi! Kripto parada düzenleme yolda: Her işlemde...

Kripto varlıklar tanımlanıp işlem vergisi alınacak. Denetlenebilirlik ve şeffaflık sağlanacak. Kripto para piyasasının yasal zemine oturtulması için hazırlıklarda sona gelindi. Düzenlemenin seçim sonrası Meclis'e gelmesi bekleniyor.

Finans 24-02-24 10:21

Dilan Polat ve Engin Polat davasında yeni karar! Avukatları açıkladı

Tüm Türkiye aylardır Dilan Polat ve Engin Polat çiftini konuşuyor. Kara para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla tutuklanan Polat çiftinin davasında sonuç bekleniyor. Cezaevinde tutuklu bulunan Dilan Polat ve Engin Polat davasında yeni karar çıktı.

Magazin 24-02-24 07:28

1 Nisan sonrası için korkuttu! 2024 maaş zamlarıyla ilgili olay iddia: Asgari ücretli, çiftçi, esnaf... Artık unutun!

Yerel seçim sonrası ekonominin durumu, dolar tahminleri ve enflasyonun ne olacağı şimdiden merak edilirken Ekonomi Gazetesi yazarı Dr. Şeref Oğuz'dan herkesi endişelendirecek açıklamalar geldi. 1 Nisan sonrası 'vergi alarmları'nın çalmasıyla enteresan bir uyanış yaşayacağımızı belirten Oğuz, "Asgari ücretli, enflasyonun üzerinde maaş zamlarını unutsun. Çiftçi, destekleri unutsun. Sanayici de teşvikleri unutsun. Yani herkesin kendi yağıyla kavrulacağı bir 2024 yılı olacak." diye konuştu.

Finans 21-02-24 13:56

Gelir İdaresi Başkanlığı şimdiye kadar denenmeyen yola başvurdu! Personellerin hepsi kapı kapı dolaşıyor: Kira vergisinde 4 ayrı ceza yolda

Maliye, tapu kayıtları ile ikamet adresi karşılaştırması yaptı. 1 milyon ev sahibinin kira vergisini ödemediği tespit edildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı önderliğinde Gelir İdaresi Başkanlığı vergide kaçakların önüne geçecek kritik adımı attı. GİB şimdiye kadar denenmeyen bir yola başvurarak kira vergisini ödemeyenleri tespit edecek uygulamayı devreye aldı.Vergi dairesi personelleri kapı kapı dolaşarak bilgi toplarken, vergi kaçıran ev sahipleri için 4 ayrı cezanın yolda olduğu belirtiliyor.

Finans 21-02-24 11:17

Kaynana vergisi tozlu raflardan iniyor, 2 milyon ev tespit edildi! Zaten yürürlükte diyerek uyardı: Amca, dayı, hala, teyze, yeğen ve arkadaş vergileri de var...

Gelir vergisi beyan döneminin yaklaşmasıyla birlikte, yaklaşık 4,5 milyon konut mercek altına alındı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kira gelirlerine yönelik denetimleri başlarken, sahibi oldukları evlerde kaynanasını kira almadan oturtan gelin ve damatlar için 'vergi borcu' sürprizi geldi. 'Kaynana vergisi' olarak da adlandırılan düzenlemenin yürürlükte olduğunu hatırlatan Abdullah Tolu, ev sahiplerini uyardı. Tolu, "Amca, dayı, hala, teyze, yeğen ve arkadaş vergileri de var" diye yazdı.

Finans 19-02-24 15:01

Yurt dışından telefon almak isteyenler dikkat! Yüzde 100 vergi ve 32 bin liralık önlem de işe yaramadı! Kaçak cep telefonu rekoru sonrası 'Bir de tersini deneyin' önerisi

Yüzde 100’ü aşan vergi, 30 bini geçen pasaport kayıt ücreti ve sıfır taksite rağmen cep telefonunda hem ithalat rakamları hem de kayıt dışı kullanım rekor düzeye ulaştı. 11,5 milyon resmi satışa karşılık 7 milyon adede yaklaşan bir de kayıt dışı ekonomi oluştu. Sektör yetkilileri daha önceki uygulamaların çok da işe yaramadığına dikkat çekerek, “Vatandaşın telefona ulaşmasını ne kadar engellerseniz kayıt dışı da o kadar büyür. Bir de tersini deneyin” önerisinde bulundu.

Finans 14-02-24 08:35

Boş konuttan vergi, hisseli kiracılık… Merkez Bankası tek tek açıkladı: Kiraları düşürecek adımlar atılıyor

Konut fiyatları ve kiralar için Merkez Bankası’ndan açıklama geldi. Enflasyon Raporu'nda bu konuya geniş bir yer ayıran TCMB, kira fiyatlarında düşüşü getirecek önerilerini tek tek sıraladı. Bu kapsamda Merkez Bankası kiralık konut arzının artırılması, sosyal konut uygulaması, hisseli kiracılık, konut sayısına göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi gibi noktalara dikkat çekti.

Finans 14-02-24 08:10

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira artışı için yeni önlem: Boş evlerden daha çok vergi alınacak

Kira artışının önüne geçmek için hükümet bir kez daha kolları sıvadı. Yüzde 25 kira artışı sınırı kira zamlarına çare olmayınca yeni formüller gündeme geliyor. Bunlardan biri de boş tutulan evlerden daha fazla vergi alınması. Peki bu durum kira artışını nasıl etkiler? Faruk Erdem canlı yayında bu formülle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte yeni formülün detayları...

Finans 13-02-24 10:15

Hande Yener, Dilan Polat'ı Özledim paylaşımı sonrası gündem oldu! Gerçek ortaya çıktı

Şarkıcı Hande Yener'in kara para aklama ve vergi kaçırma gibi suçlamalarla tutuklu bulunan Dilan Polat'la ilgili "Çok özlüyorum" diye tweet attığı ve hemen sonrasında sildiği iddia edilmişti. Konuyla ilgili Yener'in basın danışmanından açıklama geldi.

Magazin 12-02-24 09:45

Dilan Polat'ın yeni mektubu ortaya çıktı! Bu iftirayı kaldıramıyorum

Kara para aklama ve vergi kaçırma gibi bir dizi suçlamayla tutuklanan sosyal medya fenomeni Dilan Polat cezaevinde zor günler geçiriyor. Oğlunun doğum gününde yakınlarına ağlayarak mektup yazan fenomenin dikkat çeken ifadeleri...

Magazin 12-02-24 08:42

Kurtlar Vadisi'nin 'Zaza Dayısı' Ali Sürmeli'nin Instagram hesabı hacklendi! 'Kürtaj ve vergi kaçırma' iddiaları şoke etti

Yayınlandığı dönemde fırtınalar estiren Kurtlar Vadisi dizisinde hayat verdiği Zaza Dayı karakteriyle hafızalara kazınan Ali Sürmeli'nin Instagram hesabı hacklendi. Telefonunu kaybettiği belirtilen usta oyuncunun ağzından çok konuşulacak iddialarda bulunuldu.

Magazin 10-02-24 11:27

1999-2008 arasındaki sigortalılar dikkat! Kademeli emeklilik torba yasaya girdi: Çalışma ve emeklilikte tüm kurallar değişiyor

Milyonlarca kişi ‘1999 sonrası kademeli emeklilik çıkacak mı?’ diye merak ederken çalışma ve emeklilik hayatına ilişkin yeni adım atılıyor. Bu kapsamda ekonomik düzenlemeleri içeren torba yasa çalışmalarında sona gelindi. 3600 ek göstergeden kademeli emekliliğe, taşeron işçilere kadrodan ev kadınlarına emekliliğe kadar bir çok düzenlemenin torba yasada yer alması bekleniyor. Peki kademeli emeklilikten kimler yararlanacak? SSK Bağ-Kur prim eşitlemesi ile erken emeklilik nasıl olacak?

Finans 03-02-24 12:17

Asgari ücret zammından önce yarı yarıyaydı: Emekli olmak isteyen ev hanımlarının ödeyeceği rakam belli oldu! Evlilik süresi ve çocuk sayısı...

"Ev hanımlarına emeklilik" haberleri milyonlarca kadın tarafından takip edilmeye devam ediyor. Çalışmayan ev kadınlarına emeklilik hakkıyla ilgili harekete geçildi. Kadınlar kaç gün, ne kadar prim ödeyecek?

Finans 02-02-24 09:47

Dilan Polat'ın lüks aracı Hüsnü Çoban'ın altında! Arka Sokaklar'ın fragmanı sosyal medyada gündem oldu

'Kara para aklamak', 'Vergi kaçırmak' ve 'Örgüt kurmak' suçlamalarıyla 5 Kasım 2023 tarihinde çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve ailesi gündemden düşmüyor. Polat ailesinin soruşturması devam ederken geçtiğimiz aylarda Dilan Polat'ın lüks otomobilleri polis aracına dönüştürülmüştü. Büyük yankı uyandıran bu gelişme Arka Sokaklar'a konu oldu.

Magazin 01-02-24 13:27

Bakan Şimşek duyurdu: Vergi düzenlemesi yolda

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "OVP'de ana hedef fiyat istikrarı" açıklamasını yaptı. Şimşek, Türkiye'de enflasyonun düşeceğini söyledi. Bakan Şimşek vergi düzenlemesi sinyali de verdi.

Finans 31-01-24 16:13

Ev hanımlarına prim desteğinde ayrıntılar netleşmeye başladı, SGK Uzmanı, sigorta giriş detayına işaret etti: Prim günü ve yaş buna göre hesaplanacak!

"Ev hanımlarına emeklilik" haberleri milyonlarca kadın tarafından takip edilmeye devam ediyor. Çalışmayan ev kadınlarına emeklilik hakkıyla ilgili harekete geçildi. Kadınlar kaç gün, ne kadar prim ödeyecek? SGK Uzmanı Murat Bal detayları anlattı.

Finans 30-01-24 10:41

Bağ-Kur’da emeklilik şartları 2008 sonrası SSK’lıya eşitleniyor: 9000 prim günü bekleyenler dikkat, yeni emeklilik reformu!

Aile Koruma Paketi ile çalışma imkanı olmayanlar ev kadınlarına sosyal güvence getirecek emeklilik reformu için adım atılacak. Sayısı 1 milyonu bulan Bağ-Kur’lu küçük esnafın ise prim gün sayısı 2008 sonrası SSK’lıya eşitlenecek. Böylece prim günü 9000’den 7200’e çekilecek ve 5 yıl erken emekli olunabilecek. İşte haberin detayları…

Finans 30-01-24 07:23

Ek vergi ve para cezası! Kamu alacakları için harekete geçildi: Ticaret Bakanlığı tahsilata başladı

Ticaret Bakanlığı 6,4 milyar lira değerinde kamu alacağı için tahsil işlemlerini başlattığını duyurdu. Bu rakamın 789 milyon lirasını ek vergi tahakkuku ve 5,7 milyar lirasını ise idari para cezası oluşturdu.

Finans 29-01-24 11:43

Bağ-Kur primi 7 bin 200 güne düşecek mi? Bakan Işıkhan'dan net mesaj

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Bağ-Kur'luların emekli olabilmeleri için gereken prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e düşürülmesine ilişkin yeni bir son dakika açıklaması geldi. Bağkur'da prim sayısı düşecek mi?

Finans 28-01-24 12:25

Dilan Polat ve Engin Polat davasında flaş gelişme! Sevim Alan mahkeme kararını duyurdu

'Kara para aklamak', 'Vergi kaçırmak' ve 'Örgüt kurmak' suçlamalarıyla 5 Kasım 2023 tarihinde çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve ailesi gündemden düşmüyor. Cezaevinden gönderdiği mektuplar ve avukatlarının açıklamalarıyla çok konuşulan Dilan Polat ve Engin Polat davasında karar çıktı.

Magazin 26-01-24 08:19

Ham ayçiçeği yağı ve tohumu için vergi kararı

Yağlık ayçiçeği tohumunda yüzde 27 yerine yüzde 12 gümrük vergisi, ham ayçiçeği yağında ise yüzde 36 yerine yüzde 22 oranında gümrük vergisi uygulanacak.

Finans 26-01-24 08:03

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! TBMM'de kabul edildi, en düşük emekli aylığı...

Emekli aylıkları ve emekliye verilecek zam oranı maddeleri TBMM'de kabul edildi. Böylece en düşük emekli aylığı 10 bin TL olurken, zam oranı da yüzde 49.25 olarak güncellenecek. Ayrıca, asgari ücret desteği 2024 yılında aylık 700 lira olarak uygulanacak. Sigortalının kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmesi için gereken asgari prim ödeme gün sayısı 600'den 450'ye indirilecek.

Finans 25-01-24 00:49

Gayrimenkulde fahiş fiyata neşter vuracak! Yeni uygulama geliyor, Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kurulacak

Gayrimenkul fiyatlarında artışa çözüm bulmak için yeni bir önlem daha devreye alınıyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü fahiş fiyatın önüne geçmek için Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi'ni kuruyor. Artık Türkiye'deki tüm konutların fiyatı semt semt, mahalle mahalle, sokak sokak belirlenecek. Konut almak isteyen sisteme girip adil fiyatını görebilecek. Bu sistemle birlikte evin değerini düşük gösterip yaşanan vergi kayıplarının da önüne geçilmesi hedefleniyor.

Finans 24-01-24 22:40

Emeklilik imkanı genişliyor! Ev hanımlarına prim desteği... Her ay 2 bin 133 TL'sini devlet ödeyecek! Detaylar netleşti: Yıpranma payı da gündemde

Emekli maaşına dün yapılan yeni ek zam gündem olurken; ev hanımları için emeklilik yolunu açan düzenlemede de sona gelindi. İki bakanlık çalışmalarında sona geldi. Düzenlemedeki prim desteği detayı ortaya çıkarken, ev hanımları ve Çalışan anneler için yıpranma payı da masada. Emeklilik hayalini kuran ev hanımları ise "Devletin prim desteği ne kadar? Aylık ne kadar prim ödenecek? Kimler emekli olabilecek?" gibi sorulara yanıt ararken; rakamlar da netleşti.

Finans 24-01-24 06:50

4,5 milyon konut mercek altında, cezalar yolda: Kira beyanları için bu tarihe dikkat

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira gelirlerinin vergi dışı bırakılmasının önüne geçilmesi amacıyla yürüttükleri çalışmayı açıkladı. Bu çalışmaya göre 4,5 milyon konut mercek altında. Kira beyannamesini kimler, hangi tarihte verecek? Beyanname nereden doldurulacak? İşte detaylar....

Finans 23-01-24 15:46

Bu hafta hangi yatırım araçları kazandırdı? En çok prim yapan hisse belli oldu!

Bu hafta yatırım araçlarından borsa ve dolar kazandırdı. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksine dahil hisse senetleri arasında bu hafta en çok yükselen yüzde 27,91 ile Tatlıpınar Enerji Üretim oldu.

Finans 21-01-24 09:49