Verimlilik Haftasi Haberleri

Tüpgaz ile pişen yemekler daha mı lezzetli?

Kimileri için bir tutku, kimileri için bir hobi olan yemek pişirmenin püf noktası, doğru pişirme yöntemlerini uygulamaktan geçiyor. Pişirme tekniği ve şekli yemeğin lezzetine doğrudan etki ediyor. Bununla birlikte önemli konulardan biri alevin verimli olması ve doğru bir biçimde kullanılması. Güçlü alev ve verimlilik denilince bugün tüpgaz önemli bir enerji kaynağı olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle restoranlarda gördüğümüz büyük alevlerle pişen yemekler tam anlamıyla bir lezzet şöleni!

Haber 2024-03-15 14:26:25

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, 2023 Verimlilik Proje Ödülleri'nde Türkiye ikincisi oldu

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) tarafından gerçekleştirilen "Yeni Teknolojilerle Orta Ölçekli Kompost Üretim Tesisi Tasarımı ve Gerçekleştirilmesi Projesi", Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen "2023 Verimlilik Proje Ödülleri"nde ikinci oldu.

Yurthaber 2024-01-29 15:34:15

Karakovan balı nedir? En iyi karakovan balı nerede?

Arıların çiçeklerden ya da meyve tomurcuklarından nektar toplamasının bir sonucu olarak ürettikleri bal insan sağlığına en faydalı olduğu bilinen ve kabul edilen gıdalar arasında yer alır. Dünyada arıcılık konusunda Türkiye verimlilik açısından ikinci sıradadır. Birden fazla türü olan bal üretiminde dikkat edilmesi gereken birçok detay vardır. Hassasiyet, özen, sabır isteyen arıcılık faaliyetleri ile geçimini sağlayan kişiler belli bir eğitim aldıktan sonra devlet desteği ile arıcılık yapabilmek

Haber 2023-11-18 13:46:22

Her sabah yorgun uyanıyorsanız dikkat: Tehlikeli hastalıkların belirtisi olabilir!

Uyku, vücut sistemlerini yavaşlatarak ve rahatlatarak, kalktığınızda kendinizi fiziksel olarak daha güçlü hissetmenizi sağlıyor. Kaliteli ve düzenli uyku kişiye enerji ve verimlilik katıyor. Uykunun yetersiz kalması sonucu çeşitli sorunlar meydana gelebilir. Uyku problemlerinin ortaya çıkmasının birçok sebebi vardır. Düzenli olarak uyku problemleri yaşıyorsanız doktora görünmenizde fayda var.

Haber 2023-10-06 08:47:07

Fenerbahçe Beko transferi açıkladı! 2 yıllık imza atıldı...

Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Fenerbahçe Beko, yeni sezon öncesi transfer çalışmalarına devam ediyor. Sarı-lacivertli ekip, başantrenörlüğünü Ergin Ataman'ın yaptığı Panathinaikos'ta forma giyen Yunan pivot Georgios Papagiannis'i 2 yıllığına renklerine bağladı. 26 yaşındaki basketbolcu, geride bıraktığımız sezonda EuroLeague’de 8.5 sayı, 5.7 ribaund, 1.2 blok ve 11.4 verimlilik puanı ortalamaları tutturdu.

Spor 15-07-23 12:29

MEHMET FATİH KACIR kimdir, kaç yaşındadır? YENİ SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANIMehmet Fatih Kacır aslen nereli, evli mi?

Yeni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır 'ın hayatı ve bulunduğu görevler merak edildi. 31 Temmuz 2018’de Cumhurbaşkanı Kararıyla Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığına atanan Mehmet Fatih Kacır, Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü, Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü ve TÜBİTAK gibi kurumların çalışmalarını yürüttü. Peki, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MEHMET FATİH KACIR kimdir, kaç yaşındadır? Mehmet Fatih Kacır aslen nereli, evli mi? İşte hakkında merak edilenler...

Haber 04-06-23 12:46

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Ülkemizde ve dünyada mühendislik alanındaki bölümlerin çalışma alanı zamanla genişlediğinden mühendislik farklı alt dallara ayrılır. Bu bölümlerden biri olan metalurji ve malzeme mühendisliği bölümü Türkiye’de 28 üniversitede bulunmaktadır. Son yılların popüler mühendislik dallarından biridir. Metalurji ve malzeme mühendisliği bölümü enerji, verimlilik ve ham madde başlıklarının etkili planlanması ve üretimini sağlayan meslek insanları yetiştirmeyi amaçlar.

Egitim 10-04-23 11:55

ALTIN fiyatları için KADER HAFTASI! ‘Zamanı geldi’ diyerek duyurdular: Çarşamba günü bir kez daha…

Altın fiyatları haftaya düşüşle başladı. Ons altındaki düşüşü takip eden gram altın fiyatı rekor seviyeden uzaklaştı. Piyasaları ise bu hafta iki önemli gelişme bekliyor. ABD enflasyon verisi ve Fed tutanakları Çarşamba günü açıklanacak. Yatırımcılar ‘altın düşecek mi, yükselecek mi?’ sorusuna yanıt ararken piyasa analistleri ‘Geri çekilme zamanı geldi’ diyerek uyarıda bulundu. İşte Kapalıçarşı verileri ile gram, çeyrek, 22 ayar bilezik ve Cumhuriyet altını fiyatı…

Finans 10-04-23 08:46

Her türlü içeceği yapabileceğiniz en iyi kişisel blender tavsiyeleri

Hazır gıdalar tüketmek yerine doğal, sağlıklı ve enfes lezzetler hazırlamayı sevenlerin mutlaka satın alması gereken kişisel blenderlar, kompakt tasarımlarına rağmen büyük parçalı meyve ve sebzeleri kolaylıkla parçalıyor. Üstelik bu ürünler, özel mataraları sayesinde hazırlanan gıdaların taşınmasını kolaylaştırıyor. Gelin, kullanıcı dostu özellikleriyle verimlilik vadeden en kaliteli kişisel blender modellerini beraber keşfedelim!

Haber 14-02-23 18:34

Eskişehir'de KOBİ temsilcilerine İşimi Yönetebiliyorum Eğitim Programı anlatıldı

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez: - "İşini yönetebilen KOBİ'lerimiz geleceğimize yön verecek, üretimden ihracata çarpan etkisiyle yüksek bir verimlilik yaratarak ülkemizi küresellikte önemli bir pozisyona taşıyacaktır"

Yurthaber 20-10-22 12:04

Hazine Bakanlığı’ndan tasarruf kararı! Ortadan kaldırıldı…

Hazine ve Maliye Bakanlığı tasarruf önlemleri kapsamında yeni bir karara imza attı. Bakanlığın sosyal medya hesabından duyurulan karar kapsamında kamuda kağıt dolaşımının ortadan kaldırılacağı bildirildi. Böylece posta ve kargo masraflarında tasarrufa gidilmesi, arşivleme sorunu çözülerek dijital arşivlemeye geçilmesi ve personel istihdamında verimlilik artışı, denetimin etkinliğinin artırılması ve elektronik denetimin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Finans 18-10-22 11:23

Askeri Lojistik ve Destek Zirvesi Ankara'da başladı

ASO Başkanı Nurettin Özdebir: - "Sektörün yerlilik oranı yüzde 20'lerden yüzde 70'lere çıkmıştır, halihazırda yürüyen savunma projelerinin hacmi 2022 yılı itibarıyla 60 milyar doları geçmiştir" - SASAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Okyay: - "Otonom sistemlerin lojistik görevlerde daha aktif rol alması, üretim teknolojilerinde yapay zeka desteği ile iyileştirmeler, yakıt tüketimlerinde verimlilik ve siber kabiliyetler bugün olduğundan daha fazla öne çıkacak"

Yurthaber 04-10-22 10:49

Siemens Türkiye'den sanayide kesintisiz enerji için OSB'lerle iş birliği

Siemens Türkiye Elektrifikasyon ve Otomasyon İş Birimi Ülke Müdürü Alper Çelebi: - "Binalardan kampüslere, şehirlerden endüstrilere köklü uzmanlığımızı sunarak enerji tedarikinde güvenilirlik, verimlilik ve sürdürülebilirlik ihtiyaçlarına yanıt veriyoruz"

Yurthaber 21-09-22 12:03

Mesai saatleri değişiyor mu? Şirketler birer birer dört gün çalışma modeline geçti...

Dünya genelinde haftada beş gün olan mesai saatlerinde değişiklik yaşanıyor. Birçok şirket dört gün çalışma modeline geçerken, son yapılan araştırmanın sonuçları da dikkat çekti. İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre dört gün çalışan 70 şirketin yüzde 49'unda verimlilik arttı.

Finans 20-09-22 16:42

Lexus ve Enterprise Türkiye’den yeni bir iş birliği

Lexus Operasyonlar Direktörü Murat Ertuğrul: - "Yüksek verimlilik sunan ve dünyaca bilinen sorunsuzluğuyla ödüller alan Lexus’un Enterprise Türkiye tarafından sıkça tercih edilmesinden ve işbirliğimizin büyüyerek devam etmesinden dolayı da büyük bir mutluluk duyuyoruz"

Yurthaber 02-09-22 17:32

Turkcell'in akıllı teknolojisiyle enerjide verimlilik artıyor

Turkcell Bölgesel Operasyonlar Direktörü Gülay Yardım: - "UEDAŞ ile geçtiğimiz mart ayında başlattığımız proje kapsamında, geniş çaplı bir deneme ile mevcut şebeke altyapımız üzerinde NB-IoT teknolojisiyle yeni bir çalışma başlattık"

Yurthaber 23-08-22 14:50

Gece 7 saatten az uyuyorsanız bunları bilmelisiniz!

Uyku vücut sistemlerini yavaşlatarak ve rahatlatarak, kalktığınızda kendinizi fiziksel olarak daha güçlü hissetmemizi sağlar. Kaliteli ve düzenli uyku kişiye enerji ve verimlilik katar. Düzenli ve sağlıklı uykunun faydalarının yanında az uyumanın zararları da merak edildi. İşte 7 saatten az uyuyorsanız bilmeniz gerekenler...

Haber 22-08-22 20:04

Bereket eş anlamlısı nedir? Bereketin eş anlamlısı kelime ve cümle içinde örnek kullanım

Türkçede bazı kelimeler yazılış ve okunuş itibarıyla farklı olsa da anlam olarak aynı anlamı ifade edebilir. Böyle kelimelere eş anlamlı kelimeler denir. Bu kelimelerden biri olan bereket, Arapça kökenli bir kelimedir ve eş anlamlısı bolluk, rahmet, verimlilik kelimeleridir. Bereket kelimesinin eş anlamlısı nedir? Bereket eş anlamlısı ve cümle içinde kullanım örnekleri...

Egitim 08-08-22 14:33

Tüm işini bilgisayardan halletmek isteyenlerin bir numaralı ihtiyacı en iyi iş bilgisayarları

Etkin bilgisayar kullanımı, birçok farklı iş grubunda önemli rol oynuyor. İş için tercih edilecek bilgisayarların güçlü bir donanıma sahip olması ve işlevsel özellikler sunması, kullanıcılarına maksimum verimlilik sağlıyor. Birçok farklı markanın birbirinden kaliteli ve performanslı iş bilgisayarı bulunuyor. Gelin, iş performansınızı maksimum seviyeye yükseltecek en başarılı ve kaliteli iş bilgisayarı modellerine birlikte göz atalım.

Haber 08-08-22 14:22

DOF Robotics'ten bilişim alanında enflasyonla mücadele hamlesi

DOF Robotics Üst Yöneticisi Bakit Baydaliev: - "Tedarikçiler ile alım fiyatlarımızı sabitleyerek uzun dönemli toplu alım anlaşmaları yapmak, maliyet düşürücü ve verimlilik artırıcı kalemleri üzerinde iyileştirici çalışmalarda bulunmak, satış fiyatlarının, indirimlerin ve özel distribütör fiyatlarının gözden geçirilmesi gibi politikalar belirledik"

Yurthaber 29-07-22 11:52

Model fabrikalardan yararlanan firmalarda yüzde 150'ye varan verimlilik artışı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Prof. Dr. Ar: - "Firmalar, ekstra hiçbir yatırım yapmadan sadece süreçleri yalınlaştırarak verimlilik artışlarını sağlayabilir"

Yurthaber 26-07-22 14:54

Kars ovalarında renklerin dansı

Kışın yoğun kar ve ilkbaharda da etkili olan yağmurların ardından yeşeren kentteki tarla, mera ve ovalar, farklı renk tonlarında çiçeklerle süslendi - Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Doğu Anadolu Bölge Sorumlusu Adem Ertaş: - "Bu verimlilik bizleri sevindiriyor, şu anda flora rengarenk otlarla, çiçeklerle bezenmiş durumda. Tarlalar adeta halı desenlerini andırıyor"

Yurthaber 23-07-22 11:02

Asya Verimlilik Teşkilatı Kovid-19 Özel Fonu Öğren-Dönüş Programı'nın tanıtımı yapıldı

Asya Verimlilik Teşkilatı Kovid-19 Özel Fonu Öğren-Dönüş Programı'nın tanıtımı yapıldı

Yurthaber 27-06-22 15:07

Geyve Safibey Ürün Toplama Merkezi üreticiyle tüketiciyi buluşturacak

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce: - "Sakarya'da tarımsal üretim hızlanacak, verimlilik artacak, çiftçimiz kazanacak"

Yurthaber 14-06-22 15:00

Tükiye'de bir ilk: 'Buzağım doğdu' hattı kuruldu

Hayvancılıkta hem verimlilik hem de kaliteyi arttırmak, aynı zamanda ölümlerin içine geçmek için Türkiye'de ilk ‘Buzağım Doğdu’ ihbar hattı kuruldu. Yetkililer buzağı doğumlarında kayıp oranlarını yüzde 3-4’lere indirmeyi hedeflediklerken, hayvan üreticileri de uygulamadan memnun kaldıklarını dile getirdi.

Finans 04-06-22 15:48

Verimlilik ne demek? Verimlilik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Hayatın sosyal akışı kurulan iletişimlerle ilerler. Doğru ve etkili iletiler vermenin yolu ise kelimelerin anlam gücünde saklı. Bu noktada kelimelerin nasıl söylendiği kadar ne anlamda söylendiğini bilmek de önemli bir unsur olur. Kendini ifade ederken anlamını bilerek kullanılan kelimeler sosyal açıdan güçlü bir etki sağlar. Bu bağlamda Verimlilik kelimesi TDK sözlükte ne anlama gelir? Verimlilik TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 23-05-22 18:29

Hepsiburada, Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’nda projelerini tanıttı

Hepsiburada standında katılımcılara Mimex Projesi, Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü Programı, Hepsiburada-Intel iş birliği, TÜBİTAK ile ortaklaşa yürütülen Bilgem Yapay Zeka Yetkinlik Merkezi ve Hepsiburada’nın Delivers A.I destekli Otonom Teslimat Robotları ile ilgili bilgi verildi

Yurthaber 19-05-22 15:20

Sarsılmaz, Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'nda yeni modelleri sergiledi

Ürün yelpazesinde bir askeri birliğin her türlü ihtiyacını karşılayabilecek modeller bulunduran Sarsılmaz, makineli tabanca, piyade tüfeği, makineli ve ağır makineli tüfek modellerini de vitrine çıkardı

Yurthaber 19-05-22 11:11

Rüzgar erozyonu nedir, en çok nerelerde görülür? Rüzgar erozyonuna neden olan faktörler

Erozyon, toprağın su geçirgenliği ve su tutma kapasitesini minimuma indiren bir doğa olaydır. 20 yıl süre erozyon görülen bir toprakta, verimlilik %50 ila %70 oranında azalır. Aynı zamanda erozyon, barajların su tutma kapasitesini de azaltır. İnsan yaşantısı ve doğada ciddi tahribat yaratan erozyonun çeşitleri vardır. Bunlardan bir tanesi olan rüzgar erozyonu nedir?

Egitim 11-05-22 09:24

ENGELLİLER HAFTASI MESAJLARI VE SÖZLERİ 2022! En yeni Dünya Engelliler Haftası mesajları

Engelliler Haftası mesajları ve sözleri, dünya genelinde fiziksel, zihinsel veya duyusal açıdan yaşadıkları rahatsızlık nedeniyle bazı hareketleri ya da işlevleri kısıtlanan insanları destelemek için kutlanan bu özel hafta sebebiyle vatandaşlar tarafından merak edildi. Farkındalık yaratan en yeni Dünya Engelliler Haftası mesajları internette araştırılmaya başlandı. İşte en yeni, özel, anlamı ve etkileyici Engelliler Haftası mesajları ve sözleri...

Haber 11-05-22 08:14

KUTLU DOĞUM HAFTASI KUTLANIYOR! Kutlu doğum haftası mesajları nelerdir? Kutlu doğum haftası için birbirinden güzel mesajlar...

Kutlu Doğum Haftasına dair sorular sorulmaya başlandı. 20 Nisan Peygamber Efendimizin doğum günü olmasından dolayı kutlu doğum haftası ile ilgili mesajlar ve sözler araştırılıyor. Ramazan ayı dolayısıyla Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri ile bu manevi hava tüm İslam alemi tarafından hissediliyor. 20 Nisan 571 yılında doğan Peygamber Efendimizin doğum günü ile ilgili mesajları ve sözleri sevdiklere göndermek için son sürat sorgulanıyor. İşte detaylar!

Haber 20-04-22 13:14

Hazine Bakanı Nebati imzaladı: Vergiler için yeni bir süreç başlıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin imzasını taşıyan 18 Nisan 2022 tarihli "Vergi İncelemelerinde Sektörel ve Fonksiyonel Uzmanlaşma Genelgesi" ile vergi denetimlerinde yeni bir sürece adım atıldı. Karar ile farklı inceleme konuları ve sektörler itibarıyla ileri uzmanlaşma yoluna gidilerek, verimlilik ve etkinliğin daha da artırılması hedefleniyor.

Finans 20-04-22 11:52

Verimlilik hem üretene hem gezegene kazandırıyor

Escarus TSKB Sürdürülebilirlik Danışmanlığı AŞ Genel Müdürü Dr. Kubilay Kavak: - "Şirketlerin öncelikle azaltabildikleri kadar emisyonu azaltmaları, kalan emisyonları da kendilerine tahsis edilen karbon tahsisatları ve alacakları karbon kredileri ile nötrleyerek Net Sıfır hedeflerine ulaşmaları öngörülüyor"

Yurthaber 18-04-22 14:02

Mitsubishi Electric akademi dünyası ile buluşmaya devam ediyor

Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri Ürün Yönetimi ve Pazarlama Birim Müdürü Tolga Bizel: - "Sanayi kuruluşlarının hızlı entegrasyon, üretkenlik, esneklik ve verimlilik elde edebilmesi ancak doğru bir dijital dönüşüm ile mümkün"

Yurthaber 28-02-22 14:08

Koçtaş ev ekonomisine katkı sağlayan öneriler paylaştı

Koçtaş uzmanları öncelikli olarak tüm elektrikli ürünlerde yüksek verimlilik sağlayan enerji sınıflarının tercih edilmesini öneriyor

Yurthaber 14-01-22 10:53

GÜBRETAŞ bazı gübrelerinde ortalama yüzde 20 indirim yaptı

GÜBRETAŞ Genel Müdürü İbrahim Yumaklı: - "İlkbahar sezonu öncesi damla sulama ve yaprak gübreleri ile yavaş salınımlı ürünlerde yapılan indirimin yüksek verim için katkı sağlamasını temenni ediyor, üreticilerimize yeni sezonda bereket dolu hasatlar diliyoruz" - “Ülkemizde tarımsal üretimin devamlılığı açısından verimlilik en önemli konu çünkü sınırlı tarım alanlarından daha fazla ürün elde etmek için verim ve kaliteyi artırmak gerekiyor. Bunu başardığımızda ülkemizin gıda ihtiyacını fazlasıyla karşılarken, aynı zamanda çiftçilerimizin tarımdan elde ettikleri gelirin de yükselmesine katkı sağlanmış olacaktır"

Yurthaber 24-12-21 09:49

Enerji tasarrufuna önem verenlerin göz atması gereken yüksek enerji sınıfına sahip ev aletleri ve beyaz eşyalar

Evimizde bulunan eşyaların birçoğu elektrikle çalışan ürünler. Üstelik bazıları daima fişe takılı konumda kalıyor. Bu durumda beyaz eşyaların sahip olduğu enerji sınıfı önemli oluyor. Enerji tasarrufuna dikkat edenler için harika bir haberimiz var. Verimlilik oranı en yüksek enerji sınıfına sahip beyaz eşya ve ev aletlerini sizin için bir araya getiriyoruz.

Haber 23-12-21 10:35

Safari’nin arka planını dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz

iOS 15, gizlilik ve verimlilik için bir dizi özelliği beraberinde getirdi. Bunlardan biri, Safari’nin mobil sürümünün arka planını dilediğiniz gibi değiştirmenizi sağlıyor.

Haber 22-12-21 15:56

2021 Verimlilik Proje Ödülleri ve TEVMOT Projesi Plaketleri sahiplerini buldu

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton: - "(TEVMOT Projesi) 33 milyon dolarlık bir bütçeyle uygulanmakta olan projenin henüz pilot aşamasında çok güzel sonuçlar elde edildi. Yasal mevzuat çerçevesi yenilendi. TSE'nin test, ölçüm ve izleme kapasiteleri genişletildi" - Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü İlker Murat Ar: - "Proje kapsamında KOBİ'lerin eski motorlarının enerji verimli motorlarla değiştirilmesi ve böylece üretim süreçlerinin daha verimli hale getirilmesi amaçlanıyor"

Yurthaber 17-12-21 13:28

İş Bankası'ndan çiftçilere sulama desteği

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek: - "BASUSAD ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğiyle, doğru ve yerinde kaynak kullanımıyla üretimdeki verimlilik ve kalitesini artırmak, enerji maliyetlerini düşürmek isteyenlere hitap ediyoruz"

Yurthaber 08-12-21 13:21

Logo Yazılım’a MarCom Awards’tan 4 ödül

Logo Grup Pazarlama Başkanı Begüm Arş Türk: - “Logo olarak işletmelerin verimliliğini ve kârlılığını artırmaya yönelik çözümler geliştiriyoruz. İş yazılımlarımız ile farklı sektörlerdeki ve ölçekteki şirketlerin daha esnek ve verimli çalışmalarına ortam hazırlayarak rekabette güçlenmelerini sağlıyoruz. Logo çözümleriyle işletmelerin verimlilik, hız ve rekabette 1-0 önde olduğunu vurguladığımız reklam filmimiz ile aldığımız ödül bizi gururlandırıyor”

Yurthaber 26-11-21 14:51

Elektrikte çok zamanlı tarifenin kullanılması tasarruf ve verimlilik sağlayacak

Elektrikte çok zamanlı tarifenin kullanılması tasarruf ve verimlilik sağlayacak

Yurthaber 23-11-21 14:35

VakıfBank, sürdürülebilir bankacılık ürünlerine iki yeni ürün ekledi

Sürdürülebilirlik ve Kaynak Verimliliği Kredisi ile verimlilik ve geri kazanım odaklı harcamaların tamamı için kredi alınabilirken, Doğa Dostu Taşıt Kredisi ile elektrikli ve hibrit araç alacak işletmelere özel avantajlar sağlanıyor

Yurthaber 15-11-21 12:43

Schneider Electric'e Yılın Sürdürülebilir Altyapı Tedarikçisi ödülü

Schneider Electric Birleşik Krallık ve İrlanda Kanal Direktörü Karlton Gray: - "Kanal iş ortaklarının rolü geçmişte hiç olmadığı kadar önem kazandı. Hiçbir şirketin çevresel etkisini tek başına azaltması mümkün değildir ve Net Sıfırı yalnızca daha fazla iş birliği, dijitalleşme ve şeffaflıkla gerçeğe dönüştürebiliriz" - "Schneider olarak misyonumuz verimlilik ve sürdürülebilirlikte iş ortağınız olmaktır. CRN Tech Impact Awards’ta Yılın Sürdürülebilir Altyapı Tedarikçisi ödülünü almaktan memnuniyet duyuyoruz”

Yurthaber 12-11-21 15:28

Uzman isim açıkladı! İşte faturaları 1000 lira düşürmenin püf noktaları

Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkanı Sılkım, yaklaşan kış ayları öncesi enerji tüketimi ile ilgili uyarılarda bulundu. Sılkım, "Ülkemizin nihai enerji tüketiminin en az yüzde 20'si konutlarda kullanılmakta. Konutlarda basit verimlilik uygulamaları ile yıllık enerji faturanızda 1000 liraya kadar varan tasarruf mümkün" dedi.

Finans 08-11-21 10:57

Kocaer Çelik, sektöründe robotik paketleme yapan ilk firma olarak öne çıkıyor

Otomatik paketleme sistemi ardından A2 tesisinde robotik paketleme sistemine geçişte dijitalleşme, verimlilik, iş gücü ve çalışan sağlığı ve güvenliği belirleyici nokta oldu

Yurthaber 25-10-21 12:45

Yeniköy-Kemerköy termik santrallerine 280 milyon avroluk verimlilik yatırımı

YK Enerji Genel Müdürü Mesut Serhat Dinç: - "Yaklaşık 280 milyon avro değerinde yenileme ve rehabilitasyon yatırımı yapıyoruz" - "Santrallerdeki beş elektrik üretim ünitesinin gerekli baca gazı emisyon değerlerini AB standartlarına getireceğiz"

Yurthaber 24-10-21 15:04

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Enflasyonu tek haneye indirmeye kararlıyız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Para ve maliye politikalarımızı arz yönlü yapısal politikalarımızla, verimlilik artışıyla destekleyerek, enflasyonu tek haneye indirmeye kararlıyız" dedi.

Finans 20-10-21 14:50

Suya göre tarım başladı, hem tasarruf hem verimlilik arttı

Çeltikte damlama sulama yöntemi uygulanarak su tüketimi yüzde 50 azaltıldı - Suyu daha az tüketen bitkilerin tercih edilmesiyle nadasa bırakılan alan geçen yıl 2,1 milyon dekar daraltıldı - Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mehmet Hasdemir: - "Suya göre tarımı planlayan, ekim desenini oluşturan, bitki ve tohum seçen, özellikle kuraklığa toleranslı çeşitlerle de çiftçimizin ekim yapmasını sağlayan bir modellememiz var"

Yurthaber 14-10-21 11:16