Vertigo Haberleri Ve Son Dakika Vertigo Haberleri

Vertigo Haberleri Ve Son Dakika Vertigo Haberleri

Vertigo, başınızın ya da gördüklerinizin döndüğünü hissetmenize sebep olan bir durumdur. Bu hale çoğunlukla bulantı, kusma ve denge kaybı hissi eşlik eder. Genellikle baş dönmesi olarak isimlendirilen vertigo, bir hastalıktır. Ayrıca, her baş dönmesi de vertigo ile ilgili değildir. Ataklar halinde gelen bu dönme hali, kişinin günlük yaşantısını kısıtlayacak ölçüde şiddetli olabilir. Vertigo ile birlikte baş ağrısı, çift görme, konuşma güçlüğü, denge kaybı, bilinç kaybı, kol ve bacaklarda güçsüzlük hissedilirse acilen en yakın sağlık kurumuna başvurulmalıdır. Vertigonun tedavisi, kişinin tıbbi geçmişine ve hastalığının altında yatan nedene bağlı olarak değişiklik gösterir. Kaynağı her ne olursa olsun, vertigo tedavisi sırasında kafein, tütün ve alkol ürünlerinden uzak durulmalıdır.

Vertigo Haberleri

Vertigoya ne iyi gelir? Sakız çiğnemek vertigoya iyi gelir mi?

Vertigo, sıklıkla bulantı, kusma ve denge kaybı şeklinde görülür. Günümüzde sıklıkla görülen vertigo, genellikle baş dönmesi olarak adlandırılmaktadır. Ancak her baş dönmesinin vertigo olmadığını da bilmek gerekir. Vertigo kişinin günlük yaşamını olumsuz etkileyen bir durum olduğu için uzman bir doktor kontrolü mutlaka faydalı olacaktır. Peki, vertigoya ne iyi gelir?

Haber 28-01-2024 17:04

Uzmanı açıkladı: Deprem sonrası bu vakalar 2 katına çıktı! Etkisi 2 yıl sürebilir

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği'nden Doç. Dr. Talih Özdaş, Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından kişinin baş dönmesi yaşamasına neden olan vertigo hastalığının normal zamanlara göre 2 kat arttığını söyledi. Doç. Dr. Özdaş, dizziness hastalığında da aynı oranda artış olduğunu belirterek, "Literatürde artçı sarsıntıların sıklığı ve hissedilmesine bağlı olarak vertigo ve dizziness şikayetlerinde 1-2 yıl deprem etkisinin sürmesi bekleniyor" dedi.

Haber 17-09-2023 10:45

Sürekli deprem oluyormuş hissi neden olur? Başınız dönüyorsa bu hastalığa dikkat!

Depremden sonra yaşanan en büyük sorunlardan biri de sürekli deprem oluyormuş gibi hissetmektir. Depremin ardından gelen bu his uzun süre devam edebilir. Sürekli olarak deprem oluyormuş hissine sahipseniz bu durum psikolojik olabileceği gibi ciddi bir hastalığın belirtisi de olabilir.

Haber 09-02-2023 15:58

Sabah yataktan böyle kalkıyorsanız dikkat! Bu hastalık iş ve sosyal hayattan koparabiliyor!

Dünya başıma yıkılıyor zannettim… Etrafımdaki her şey bir anda alt üst oldu… Sanki yer ayağımın altından kayıyor gibi… Genellikle bulantı eşlik ediyor, bazen de kusma… Bu şikayetler ülkemizde her 100 kişiden 3’ünde görülen baş dönmesi, tıbbi adıyla ‘vertigo’nun en sık yol açtığı sorunlardan.

Haber 07-12-2022 15:26

Vertigo

Vertigo Hakkındaki Haberler Mynet'te. Vertigo Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Vertigoya ne iyi gelir? Vertigo tedavisi mümkün mü, atak geçirenler nasıl iyileşir?

Vertigo, hastanın kendisi veya çevresinin hareket illüzyonu anlamına gelir. Hastalığı sinir sisteminde ve iç kulakta meydana gelen bazı problemlerin semptomu olarak ortaya çıkan vertigo belirtileri kişilerin yaşamlarına devam etmelerini engelleyecek boyuta ulaşabilir. Sebep olduğu şiddetli baş dönmeleri nedeniyle hastaları ciddi boyutta etkileyen vertigoya ne iyi gelir? Vertigo tedavisi evde hangi doğal yöntemlerle, şifalı bitkilerden yardım alınarak yapılır? Vertigo atağı geçirenler ne yapmalı?

Haber 24-05-2022 17:22

Kovid-19 sürecindeki stres vertigo vakalarını artırdı

Kovid-19 sürecindeki stres vertigo vakalarını artırdı

Yurthaber 13-04-2022 13:30

Her baş dönmesi vertigo değildir! İlaç tedavisi fayda sağlamıyor

Vertigo sorunu yaşayan kişiler, dış dünyanın sürekli hareket ettiği hissini yaşıyor. Kişide kaygı var ise baş dönmesinin ölüyormuş hissi yaşattığını belirten uzmanlar, güvensizlik hissinin de korkuya yol açtığını ifade ediyor. Uzmanlar, nadiren beyincikle ilgili de olsa vertigoya daha çok iç kulak terazindeki bozulmanın yol açtığını, tedavide ilaç kullanımının fayda sağlamadığını ve özel bir manevra ile kulak kristallerinin yerine oturtularak sorunun giderildiğini vurguluyor.

Haber 25-02-2022 09:11

Son dakika Galatasaray haberleri: Galatasaraylı taraftarlar mesaj yağdırıyor! Fatih Öztürk'ün yakalandığı hastalık futbol hayatını bile bitirebilir

Son dakika Galatasaray haberleri: Galatasaray'da performansı eleştirilen ve bu yüzden yerine kaleci takviyesi yapılan Fatih Öztürk'ün Vertigo hastalığına yakalandığı öğrenildi. Sarı-Kırmızılı teknik heyet bu haberi duyunca şaşkına döndü. Tuzlaspor maçında oyuna girdikten kısa bir süre sonra baş dönmesi şikayeti nedeniyle saha kenarına gelen Fatih Öztürk'ün Vertigo hastalığına yakalandığı öğrenildi. 35 yaşındaki eldivenin futbol hayatı bitebilir. İşte son dakika haberinin detayları...

Spor 01-02-2022 07:35

Vertigo belirtileri ve tedavisi ile kader olmaktan çıkıyor! Baş dönmesi neden olur?

Vertigo belirtileri ve tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlatan K.B.B Uzmanı Dr. Zafer Gezginadam, vertigoyu önlemek mümkün mü sorusunu da cevapladı. Baş dönmesi ve denge sağlayamama gibi belirtilerle ortaya çıkan vertigo tanısı nasıl konulur? İşte vertigo ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Haber 21-02-2021 16:27

Bu belirtilere dikkat! Baş dönmesi varsa Vertigo olabilirsiniz

Vertigo’nun nasıl bir rahatsızlık olduğunu ve belirtilerini anlatan Özel Denizli Tekden Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr. Özlem Özer, “Baş dönmesi kişinin hareket etmemesine rağmen hareket algılamasıdır. Bu kişinin kendisinin dönmesi şeklinde olabileceği gibi etraftaki duvarların veya nesnelerin dönmesi, sallanma veya yerin ayağının altından kayması şeklinde de olabilir” ifadelerini kullandı.

Haber 05-11-2020 10:07

Vertigoya karşı 10 kritik kural!

Dünyam sanki tersine döndü… Çevremdeki tüm nesneler hareket ediyor… Yer ayağımın altından kayıyor gibi… Midem bulanıyor, gözlerim istemsiz hareket ediyor, kulağımda dolgunluk ve basınç hissediyorum… Sanki işitmem azaldı… Bu yakınmalar her 100 kişiden 3’ünde gelişen baş dönmesi, tıbbi adıyla vertigonun en sık yol açtığı sorunlardan bazıları.

Haber 13-07-2020 12:21

Vertigoyu bu hastalıklar tetikliyor!

Hareket halüsinasyonu olarak nitelendirilen vertigo neden olur? Bir hareket olmamasına karşın kişinin hareket varmış hissine kapılması durumu olarak tanımlanan vertigo vücudun normal bir hareketine karşılık kişinin bu hareketi oldukça abartılı olarak algılaması durumu olarak da anlatılmaktadır.

Haber 20-02-2020 15:14

Migren dengenizi bozabilir

Migren baş ağrısı yapan bir hastalık olarak tanınsa da bazı hastalarda baş dönmesine de neden olabiliyor. Migren hastaları bu sebeple denge bozukluğuna yakalanabiliyor. Uzmanlarsa migren atağı geçiren hastanın dengesinin bozulmasını vertigo göstergesi olarak kabul ediyor. İşte konuyla ilgili bilinmesi gerekenler...

Haber 19-02-2020 11:32

Vertigo belirtilerinde kansızlığa dikkat! Vertigo neden olur?

Yüksek tansiyonun vertigoya neden olabileceğini söyleyen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Tahsin Özbek, vertigo hakkında merak edilenleri anlattı. Soğuk terleme ve bulantının eşlik ettiği hastalıkta vertigo belirtileri arasında kansızlığın oldukça önem taşıdığının altını çizdi.

Haber 17-02-2020 16:24

Atilla Taş hastaneye kaldırıldı

Şarkıcı Atilla Taş rahatsızlanarak Esenyurt’ta devlet hastanesine kaldırıldı.

Haber 10-01-2020 14:22

İşte vertigo ile ilgili bilinmeyenler!

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı ve Odyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Şerbetçioğlu, pozisyonel vertigonun çoğunlukla kadınlarda rastlandığını belirterek, "Halk arasında pozisyonel baş dönmesi olarak bilinen tarzdaki vertigo ilaçla tedavi edilemez. Kulaktaki kristallerin oynaması mekanik tedaviyle düzeltilir." değerlendirmesinde bulundu.

Trend 23-08-2019 09:51

Vertigo başka bir hastalığın habercisi olabilir

SBÜ Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Engin Çekin: - "Hızlı gelişen vertigonun çoğunlukla nispeten daha önemsiz hastalıklardan; yavaş gelişenlerin ise sinsi gelişen ve önemli olabilecek hastalıklardan kaynaklanma olasılığı yüksektir" - "Ne şekilde ortaya çıkarsa çıksın vertigo, bir hekim tarafından değerlendirilmesi gereken önemli bir semptomdur ve tedavisinde birçok uzmanlık alanına ihtiyaç duyulabilir" - "Tedavi bazen çok basit ve kısa sürelidir bazen de birtakım yaşam değişiklikleri ve tedbirlere ilaveten sabır gerektirir. Önemli olan doğru tanı konulması ve tedavinin öngörüldüğü şekilde uygulanmasıdır"

Haber 04-07-2019 11:13

Vertigo nedir, belirtileri nelerdir? Vertigoya neden olan etkenler nelerdir?

Baş dönmesi, yani vertigo toplumda çok yaygın görülüyor. Baş dönmesi ya da vertigonun bir hastalık değil, birçok farklı sebebin sonuç semptomu olduğunu söyleyen Liv Hospital Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Murat Ünal vertigo ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı. Liv Hospital Ulus Klinik Psikoloji Uzmanı Emrah Polat ise stres ve psikolojik nedenlere de dikkat edilmesi gerektiğine değindi.

Trend 17-02-2019 11:12

Mehmet Ali Erbil'den hayranlarına 'İyiyim' mesajı

Vertigo hastalığı nedeniyle denge problemi yaşayan Mehmet Ali Erbil, önceki gün Kıbrıs programında sahneye tekerlekli sandalyeyle çıkmıştı. Ünlü sanatçı yaşadığı zor anlardan sonra sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Magazin 23-08-2018 15:16

Vertigo nedir? Vertigo nedenleri neler? Vertigo nasıl geçer? Stres vertigo sebebi mi?

Vertigo nedir sorusu başı dönen pek çok kişi tarafından araştırılan bir konu haline geldi. Fakat vertigo nedir sorusu kadar vertigo nedenleri de araştırılması gereken bir konudur. Peki yaşayan kişilerin bir an evvel kurtulmak istediği vertigo nasıl geçer? İşte vertigo ile ilgili merak ettiğiniz tüm detaylar...

Haber 17-07-2018 14:07

Vertigo hissedildiğinde hareketsiz olmak önemli

Medicana International İstanbul Hastanesi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bedri Özer: - "Vertigonun hissedilmesi durumunda öncelikle güvenli bir alana çekilip hareketsiz oturulması yeterli olacaktır. Bu süreçte beyin iç kulaktan gelen uyarıları gözden geçirip dengenin tekrar kurulmasına çalışır. Hareketsiz olmak ve gözlerinizi kapamak derin duyu ve görsel uyarıları azaltacağından beynin dengeleme işlevini kolaylaştıracaktır" - "Geçen zamanda yorgunsanız dinlenin özellikle uyumaya çalışın, sıvı tüketin, ani hareketlerden kaçının"

Haber 14-07-2018 13:27

Baş dönmesinin en sık nedeni iç kulak!

İnsanın kendisinin ya da etrafındaki eşyaların hareket ettiğini sanması olarak tanımlanan vertigo yani baş dönmesi pek çok nedene bağlı olarak ortaya çıkabiliyor. Tedavisi de buna göre değişiyor. Dengesizlik tedavisinde egzersizler büyük önem taşıyor.

Haber 23-02-2018 16:21

Yaşlandıkça vertigo yakınlaşıyor! Başınızı döndüren çok neden var!

Dünyada hekime başvuru nedenleri arasında ağrıdan sonra ikinci sırada baş dönmesi (vertigo) geliyor. Üstelik insanların vertigo yaşama ihtimali her beş yılda bir yüzde 10 artıyor. Sorunun tedavisi ise sebebine göre değişiyor. En sık karşılaşılan iç kulak hastalıklarına bağlı vertigonun, vestibüler rehabilitasyon yöntemiyle tedavi edilebileceğini belirten Doç. Dr. Aytuğ Altundağ, ancak bunun için tam bir hasta uyumu ve sabır gerektiğine işaret ediyor.

Haber 14-02-2018 16:01

Vertigo ile başa çıkmak mümkün!

Söz konusu bazı hastalıklar olduğunda yaşam kalitesi üzerinde negatif etkiler bırakabiliyor. En basit aktivitelerin bile önüne geçen bu problemlerin başında vertigo geliyor.

Haber 22-12-2017 14:31

Baş dönmesi neden olur diyenler için 10 sebep

Baş dönmesi pek çok insanın hayatının bir döneminde şikayet ettiği, oldukça yaygın olan ve vücutta pek çok sistemden kaynaklanabilen bir durumdur. Kişi kendisinin veya çevresinin döndüğünü düşünmekte, bir hareket yanılsaması yaşayarak bu durumdan rahatsız olmaktadır. Peki baş dönmesi neden olur?

Haber 04-12-2017 12:29

Sonbahar enfeksiyonları vertigo ataklarını tetikliyor

Denge kaybı, sersemlik ve yerin ayağın altından kayması hissi, baş dönmesine eşlik eden bulantı ve kusma…Kişinin kendisi veya çevresinin hareket ettiğini düşünmesi hissi olarak tanımlanan vertigo; ayağa kalkmaya, hareket etmeye, hatta beslenmeye engel olarak yaşam kalitesini önemli ölçüde etkiliyor.

Haber 06-11-2017 15:00

“Vertigo” hastalığında tedavi mümkün mü?

Çağımızın baş döndüren hastalığı "Vertigo" sorununu Türkiye'de yaklaşık olarak 25 milyon kişi yaşıyor.

Haber 13-10-2016 12:23

Vertigo’ya yol açan 5 neden

Başına gelmeyen çok da anlamaz aslında. Baş dönmesi bir diğer adıyla Vertigo, kişinin yaşam kalitesini alt üst edebiliyor, hayatı çekilmez hale getirebiliyor.

Haber 21-02-2016 16:01

‘Vertigo’ iş ve sosyal hayatı durduruyor

Nöroloji Uzmanı Dr. Dilek Kasım Yücel, vertigo(baş dönmesi) hastalığının tedavi edilmediği takdirde iş ve sosyal yaşamı durma noktasına getirebildiğini söyledi.

Haber 04-01-2016 15:06

Dikkat! Hastalık değil, hastalık habercisi

Vertigo'nun (baş dönmesi) bir hastalık olmadığı bir hastalığın habercisi olduğu belirtildi.

Haber 23-09-2014 09:38

Vertigo hayatınızı zorlaştırmasın

Baş dönmesi rahatsızlığı olarak bilinen "Vertigo” önlem alınmadığı takdirde ileride ciddi sağlık problemlerine neden olabiliyor.

Haber 17-09-2014 10:35

Baş dönmesi mevsim değişimlerinde artar (Vertigo)

Hastalar baş dönmesinin; ‘’ etrafımda her şey dönüyor, yer altımdan kayıyor ’’ gibi sözcüklerle anlatırlar.

Haber 07-04-2014 10:15

A tipi kişilik baş döndürüyor

Baş dönmesi hastalığı olan vertigo, A tipi kişilik olarak tanımlanan; titiz, çabuk sinirlenen, işini asla başkasına bırakmayan, aceleci ve hassas kişilerde daha fazla görülüyor

Haber 21-08-2013 14:00