Vicdan Azabi Haberleri

Özgür Özel, Akşener'e yüklendi: Sende olmayan vicdan ve insaf, İYİ Parti’nin iyi insanlarında var

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti ile Balıkesir’de sonuçsuz kalan ittifak görüşmeleri üzerinden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yüklenerek, "Sende olmayan vicdan ve insaf, İYİ Parti’nin iyi insanlarında var. Hepsinden vallahi de billahi de oy istiyorum" dedi. Akşener de CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e sert tepki gösterdi.

Haber 2024-03-26 22:04:37

Yer: Pendik! Ağlama sesleri üzerine fark edildi... Bu nasıl vicdan?

İstanbul Pendik'te bir vatandaş yolda yürüdüğü sırada bir evin bahçesinden ağlama sesleri geldiğini fark etti. Bayram Çakır isimli vatandaş sesin geldiği yere doğru gittiğinde gördükleri karşısında şaşkına döndü...

Haber 2024-03-02 13:03:59

İYİ Parti'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Hatay' tepkisi: 'Apaçık ahlak ve vicdan sorunu'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Hatay' çıkışı gündemdeki yerini koruyor. Bugün Hatay'dan açıklamalarda bulunan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Erdoğan'a tepki gösterip Bu açıklama apaçık ahlak ve vicdan sorunudur" dedi.

Haber 2024-02-05 15:35:21

Topladığı paraları sayarken yakalandı! Cüzdanını gören inanamadı…

İstanbul’un Zeytinburnu ilçesinde genç bir adam iddiaya göre ondan para dilenen yaşlı kadını dakikalar sonra bir kuytuda hasılatını sayarken yakaladı... Faka basan vicdan taciri ise o anlarda ne yapacağını şaşırdı.

Haber 2024-01-28 07:49:12

Motokurye cinayetinde o iddia gündem olmuştu... Müge Anlı canlı yayında isyan etti: Bu nasıl bir geri zekalılık?

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun ölümüne neden olduğu motokurye Yunus Emre Göçer'in eşinin Müge Anlı ile Tatlı Sert programına başvurduğu ancak kabul edilmediği iddiası gündem oldu. Söz konusu iddialar karşısında canlı yayında adeta ateş püsküren Müge Anlı, "Faili belli, vuranı belli, adı belli, sanık belli. Ben burada neyi araştıracağım sorması ayıp? Beni kuryelere karşı hedef mi göstermeye çalışıyorsunuz? Bu nasıl bir geri zekalılık? Ya zekanız geri ya da vicdan yoksunusunuz." diye konuştu.

Magazin 13-12-23 10:50

Mülk sahibi ve kiracı arasında 'kaçak tavuk kesimi' kavgası! Vicdan azabı çekmek istemiyorum

Batman'da, mülk sahibi İlyas Çelebi ile 1,5 yıllık kiracısı Sema Aytekin arasında 4 ay önce 'kaçak tavuk kesimi' nedeniyle husumet oluştu. Tartışan taraflar birbirlerinden şikayetçi oldu. Bu sırada emniyetin dışında bekleyen tarafların yakınları da kavga etti, kiracı Aytekin'in eşi yaralandı. Taraflar, tekrar birbirlerinden şikayetçi oldu. Kiracı Aytekin, "Eşim ölümden döndü", mülk sahibi Çelebi ise "Halkın bu tavuktan dolayı zehirlenmesi sonucu vicdan azabı çekmek istemiyorum" dedi.

Haber 20-09-23 14:27

Ömer'in Vicdan'ı güzelliğiyle büyüledi! Pozlarına beğeni yağdı

Oyuncuları arasında Gökçe Bahadır, Selahattin Paşalı, Barış Falay gibi isimlerin yer aldığı Ömer dizisine yeni sezonda Burcu Cavrar da dahil oldu. Vicdan karakterine hayat veren ve güzelliğiyle dikkat çeken Cavrar’ın Instagram pozları beğeni topladı.

Magazin 18-09-23 13:31

Bu nasıl vicdan? 16 köpek ölüme terk edildi! Dilim varmıyor böyle demeye ama...

Bursa'da terk edilmiş bir çiftlikte 16 köpek korkunç bir halde bulundu. Satış amacıyla üretilen köpeklerin içler acısı halleri görenlerin yüreğini sızlattı...

Haber 29-07-23 11:04

Bu nasıl vicdan? 3 yaşındaki oğlunu öldürmek için kiralık katil tuttu! Her detayı dehşet verici...

ABD'de akılalmaz bir olay yaşandı. 18 yaşındaki anne Jazmin Paez, 3 yaşındaki oğlunu öldürmesi için 'sahte kiralık katil sitesinden' tetikçi kiraladı. Vicdansız anne gözaltına alındı.

Haber 20-07-23 12:45

Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İsveç tepkisi: 'Dün söylediğinizi bugün neden yalıyorsunuz?'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmasında dikkat çeken bir çıkışta daha bulunarak “AK Parti’ye oy veren kardeşlerimin oturup bir vicdan sorgulaması yapmaları gerekir” diyerek iktidarı eleştirdi. Öte yandan Kılıçdaroğlu, İsveç hakkındaki NATO kararı ile ilgili de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik çok sert ifadeler kullandı.

Haber 11-07-23 13:48

Zaman aşımına 15 gün kala 20 yıllık vicdan azabını kaldıramadı! Cinayeti itiraf eden katil arkadaşını da ele verdi

Selami Canpolat 2003'te Antalya'da iş yerinde silahla vurularak öldürüldü. 20 yıl boyunca katil bulunamadı. Cinayetle ilgili zaman aşımına 15 gün kala kritik bir gelişme yaşandı. Katil Mehmet Açıkkan (46) cinayeti itiraf etti. Açıkkan, karıştığı bir kavga sonrası gittiği hastanede polisi görünce vicdan azabından kurtulmak için bu kararı aldığını ifade etti.

Haber 27-06-23 16:51

Yürek Çıkmazı'nın Cennet'i Ayça Bingöl babasının cenazesine katılmadığını açıkladı! İtirafı çok şaşırttı: ''Vicdan azabını yaşamıyorum''

Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisiyle büyük bir çıkış yakalayan ve şimdilerde Yürek Çıkmazı dizisinde Cennet karakterine hayat veren Ayça Bingöl, Ahmet Mümtaz Taylan’ın sunduğu Empati programının konuğu oldu. Ünlü oyuncu program babasının cenazesine katılmadığını açıkladı. Ayça Bingöl'ün bu itirafı ise çok şaşırttı.

Magazin 08-06-23 12:59

Kendisini döven oğlundan şikayetini geri çekti! 13 yıl hapis cezası alınca gözyaşı döktü

Bolu'da annesine şiddet uygulayıp, ölümle tehdit ettiği suçlamasıyla yargılanan 39 yaşındaki Serdar Zengin, 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Oğlundan şikayetçi olduğu için vicdan azabı çektiğini söyleyerek davadan vazgeçtiğini belirten 74 yaşındaki Meliha Zengin cezayı duyunca büyük üzüntü yaşadı.

Haber 08-05-23 17:38

Adaylığı ses getirmişti! TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Kamuoyu o isme güven duyuyor diyerek açıkladı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Oyuncu Mehmet Aslantuğ'un milletvekili adaylığını değerlendiren Erkan Baş, "Kamuoyu, Mehmet Aslantuğ'a baktığı zaman güven duyuyor. Vicdan sahibi." ifadelerini kullandı. TİP lideri aynı zamanda, 'Altılı Masa veya Millet İttifakı'ndan Erkan Baş'a teklif geldi mi?' sorusuna da yanıt verdi. İşte Erkan Baş'ın gündeme ilişkin açıklamaları...

Haber 10-04-23 20:48

Deprem sonrası akılalmaz olay! Nasıl bir vicdan var, nasıl bir insanlık var”

Adıyaman’da kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, iddiaya göre, depremde ağır hasar alan evlerin mutfak tezgahları dahil birçok şeyi söküp çaldı. Hırsızlar, mutfak tezgahları ile evlerin dolaplarını, zemin parkelerini, kapıları, avizeleri, spot lambaları, elektrik tesisatını, su ve elektrik sayaçlarını bile aldı. Bina sakinleri, hırsızlık olaylarına tepki göstererek "Anlamadığımız bir şey ise mutfak tezgahlarına kadar çalınması. Nasıl bir vicdan var, nasıl bir insanlık var" şeklinde konuştu.

Haber 05-04-23 10:45

Beşiktaş'tan ezeli rakipleri ve TFF'ye gönderme: Adalet, Vicdan, Kayıkçı Kavgası

Beşiktaş Kulübü, son günlerde birbirlerini suçlayan ifadeler kullanan Galatasaray ve Fenerbahçe için bir açıklama yaptı.

Spor 22-03-23 15:56

'Çaycı Hüseyin' karakteriyle tanınan Alpaslan Özmol annesine veda etti

Çocuklar Duymasın dizisinde canlandırdığı 'Çaycı Hüseyin' karakteriyle bir döneme damga vuran Alpaslan Özmol’un annesi hayatını kaybetti. Vicdan Özmol, Bursa'da son yolculuğuna uğurlandı.

Magazin 19-12-22 21:37

Her satırı korkunç... Asansörde darp edilerek bayıltılan genç kız konuştu! 'Annen bile mezarını bulamayacak'

Pendik’te erkek arkadaşı tarafından darp edilen genç kız yaşadığı korku dolu dakikaları anlattı. Aldığı darbeler sonrası baygınlık geçiren Tuana Koyun, "Ölüyorum zannettim. Bir süre sonra da bilincim kapandı. Son duyduğum şey ’seni öldüreceğim, annen bile mezarını bulamayacak’ oldu" dedi. Koyun'u darp eden Gökhan B. olayın ardından tutuklanırken, hakimlikteki sorgusunda “Yaşanan olaydan dolayı vicdan azabı duyuyorum. Bunu yapacak bir insan değilim” dedi. İşte dehşete düşüren olayın detayları...

Haber 28-10-22 15:25

Buse Varol eşi Alişan'ın zor zamanlarını anlatırken ağladı! Kapanmayacak bir yara

Eşi Alişan'ın zor günlerini anlatan oyuncu Buse Varol gözyaşlarına hakim olamadı. Aralarındaki kötü zamanların geçtiğini söyleyen Varol, Alişan'ın kardeşi Selçuk Tektaş'ı kaybettikten sonra su içerken bile vicdan azabı çektiğini ifade etti. Buse Varol konuşurken gözyaşlarına hakim olamadı.

Magazin 20-10-22 15:29

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Afyonkarahisar'da konuştu:

" (Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı) İnsanlarımızın vicdan hizasında durarak bu mücadeleyi verdik, vereceğiz. O açıdan, o mu aday olmuş, bu mu aday olmuş, bunların önemi yok"

Yurthaber 13-10-22 20:59

Haluk Levent ve AHBAP hacker kurbanı oldu! 25 bin TL para istediler, hastaların ailelerine mesaj attılar

Ünlü sanatçı Haluk Levent, başkanı olduğu AHBAP'ın resmi Twitter hesabının çalındığını ve sahte hesap numaralarıyla insanlardan para istendiğini duyurdu. Hesabı geri vermek için AHBAP'tan 25 bin TL para istendiğini ifade eden Levent, "Nasıl kansız nasıl ahlak ve vicdan yoksunu insanların dönemine denk geldik. Hasta ailelere attıkları telefon numarasından biz Ahbap'lara attıkları mesajla bakın. Gerçek ihtiyaç sahibi olsa ben veririm parasını ama bunlar net çete." dedi.

Magazin 03-10-22 21:43

18 yıl sonra gelen cinayet itirafı! Vicdan azabı çekiyormuş

Fatih'te 18 yıl önce iki çocuğunun gözü önünde tabancayla vurularak öldürülen Müzik Öğretmeni Arzu Nihal Çelik cinayeti 18 yıl sonra gelen itirafla aydınlandı. Katil zanlısı Erkan C., cinayeti Arzu Nihal Çelik'in eşi Şerafettin Çelik'in azmettirdiğini iddia ederken, yapılan incelemede Şerafettin Çelik'in 2019 yılında vefat ettiği tespit edildi. Gözaltına alınan şüpheli Erkan C. polisteki işlemlerinin ardından adliye sevk edildi. Erkan C., ''Yıllardır vicdan azabı çekiyorum" dedi.

Haber 01-10-22 14:40

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kadın Kolları Kuruluşundan Bugüne MYK ve İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu: (1)

"İşte dün Mersin'de yaşanan hadiseyi gördük. İki terörist kadını kimler istismar ediyor, malum, parlamentoda olan parti. Adı parti ama dikkat edin terörist olarak kullandığı iki kadın kendilerini patlatıyorlar ve Mersin'de ölüyor" - "Bu ne vicdan, bu nasıl bir anlayış, nasıl bir beyin yıkama yaptınız ki bu iki kadın kendilerini batıl davanız için feda etti" - "İnşallah önümüzdeki dönemi, aile merkezli sosyal yapının güçlendirilmesi dönemi haline hep beraber getireceğiz"

Yurthaber 27-09-22 19:06

Iraklı Sally davası tanığı konuştu, mahkeme salonu buz kesti! 'O çığlık sesini unutamıyorum'

Eskişehir'de Iraklı Sally Ali Challab Al-Abbood'u (20) evinde öldürüp cesedini parçalayarak çöp konteynerlerine attığı iddiasıyla tutuklanan ve hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen Amjed Mohsin Mohammed'in (28) yargılanmasına devam edildi. Duruşmada tanık olarak dinlenen Gülten K., "Birden bir çığlık sesi duydum. Boğuk bir çığlık sesiydi. O sesi unutamıyorum. Halen o gün polisi aramadığım için vicdan azabı çekiyorum" dedi. İşte olayın detayları...

Haber 16-09-22 16:59

Bakan Bozdağ'dan Tunç Soyer'e tepki: 'Türk milleti bir kez daha mahkum edecektir'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dün 'Osmanlı' ile ilgili söylediği sözlerin yankıları sürüyor. Soyer'e Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tepki göstererek "Ecdadını kötüleyen nice cümleler kuranları vicdan terazisinde tartacak, bir kez daha mahkum edecektir” ifadelerini kullandı. Bozdağ ayrıca dün İstanbul'un Avcılar ilçesinde meydana gelen metrobüs kazasıyla ilgili de bilgi verdi.

Haber 10-09-22 18:06

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Yozgat'ta konuştu: (1)

"(Tunç Soyer'in ifadeleri) Türk milleti kendi ecdadına saygı duyanlarla, onları ihanetle suçlayanları birbirinden ayıracak. Memleketini işgal edenleri kötüleyecek bir cümle kurmayanlarla ecdadını kötüleyen nice cümleler kuranları bu millet vicdan terazisinde tartacak, bir kez daha mahkum edecektir" - "Buradan Tunç Soyer'e ve onun gibi düşünen herkese bir kez daha söylüyorum. Bu milletin kendine de ecdadına da ne sizin ne sizin gibi düşünenlerin asla gücü yetmemiştir, bundan sonra da yetmeyecektir"

Yurthaber 10-09-22 17:51

Çürümüş ve tanınmaz haldeydi! Denizli'de çukurdan çıkarılan cesedin kimliği belli oldu

Denizli'de vicdan azabına 5 yıl dayanabildiğini söyleyen bir kişi arkadaşını öldürdüğünü itiraf etmiş, kazılan çukurdan çıkarılan çürümüş ceset parçaları kimlik tespitinin yapılabilmesi amacıyla adli tıp morguna kaldırılmıştı. Yapılan DNA sonucu cesedin 5 yıldır kayıp olarak aranan 50 yaşlarındaki Salih Abay' ait olduğu tespit edildi. Abay'ın kafasına 1 el ateş edildiği ortaya çıktı.

Haber 26-08-22 16:53

Vicdan azabına 5 yıl dayanabildi, korkunç itiraf böyle geldi! Tarlada tüyler ürperten kazı

Denizli'de meydana gelen korkunç olayda vicdan azabına 5 yıl dayanabilen bir kişi arkadaşını öldürdüğünü itiraf etti. Boş tarlada iş makinesiyle kazılan çukurdan çıkarılan çürümüş ceset parçaları kimlik tespitinin yapılabilmesi amacıyla adli tıp morguna kaldırıldı. Açılan çukurun 2 metre derinliğinde ve yaklaşık 30 metre uzunluğunda olduğu belirtildi.

Haber 24-08-22 09:08

Ahmet Nur Çebi'den Yasin Kol'a büyük tepki! TFF'ye çıkarma yaptı...

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Alanyaspor maçının hakemi Yasin Kol'dan şikayetçi olmak için TFF tesislerinde başkan Mehmet Büyükekşi ile görüştü. Görüşmesi sonrası soruları yanıtlayan Çebi, "Adalet ve vicdan istiyorum! Hakemlerin hata şansı yok" dedi.

Spor 16-08-22 14:35

Başka şehre taşındı, günler sonra hayatının trajedisini yaşadı! Sırtıma tekme ata ata son nefesini verdi

1999'da meydana gelen Marmara Depremi'nin acıları 23 yıl sonra da dinmedi. Binlerce kişinin yaşamını yitirdiği, on binlerce kişinin ise yaralandığı depremde 4 çocuğunu kaybeden Tijan Küçük'ün (57) dramı ise kahretti. Felaketten yalnızca günler önce 7 çocuğuyla Yalova'ya yerleşen Küçük, bu kararını "hayatımın en büyük vicdan azabı" sözleriyle nitelendirirken, deprem sırasında Küçük'ün çocuklarının feryatları yürekleri sızlattı.

Haber 16-08-22 12:20

Vicdan takımı pes etmez

2017 senesinde Milli Sporcu Doğukan Çınar'ın öncülüğünde İçerenköy ve Fındıklı mahallelerinin gençler tarafından Vicdan Takımı oluşturuldu. Karşı mahallelerinde bulunan bir oyun parkında spor çalışmaları yaparak spor yarışmalarına katılan ve bir çok başarı elde eden bu Gençlik oluşumunun katılımcıları 2019 senesinde Vicdanlı Kalmayı Tercih Edenler Sanat Ve Spor Kulübü Derneğini kurdular.

Haber 31-07-22 12:53

Will Smith'ten özür ve pişmanlık videosu: Vicdan azabı çekiyorum

Oscar Ödül Töreni’nde Chris Rock’a tokat atan Will Smith uzun süren sessizliğini bozdu. Paylaştığı videoda Chris Rock'a özür dileyen Will Smith, vicdan azabı çektiğini belirtti.

Magazin 30-07-22 10:59

Mervenur'u iple boğmuş cesedini folyoya sarmıştı! Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemi

Antalya'da 2020 yılında 20 yaşındaki kayıp Mervenur'un cesedi bir binanın çatısında folyoya sarılı halde bulunmuş, genç kızın Cüneyt Akyol tarafından iple boğulduğu ortaya çıkmıştı. Mervenur'un çürüyen cesedi dövmesini tanıyan kardeşi tarafından teşhis edildi. Cüneyt Akyol’un da aralarında bulunduğu 2'si tutuklu, 6 sanığın yargılanmasına devam edilirken Akyol, "Vicdan azabı çekmekteyim. Son derece pişmanım. Ailesinden özür diliyorum" diye konuştu.

Haber 01-07-22 12:06

Rüyada duş almak ne anlama gelir? Rüyada balkonda, eşle duş almak ne demek?

Rüyada duş almak, rüyanın nasıl görüldüğüne göre farklı şekillerde yorumlanabilir. Bu noktada diğer imgeler önem kazanır. Hile yapan, fesat, dedikoducu, kötü kişilerden uzak bir hayat sürecek olan rüya sahibinin, kazancını da helal yollarla elde edeceği alamet olur. Hastalık sahibi kişilerin ise rahatsızlıklarından kısa süre içinde kurtulacağı dalalet edilir. Kıyafetleri ile duş alan rüya sahibinin ise zor bir süreç atlatacağı, vicdan azabına sebebiyet verecek olaylar yaşayabileceği yorumlanır.

Trend 24-06-22 17:41

SON DAKİKA | Kılıçdaroğlu, Pınar Gültekin davasındaki karara isyan etti! Hangi vicdan, hangi ahlak...

Son dakika haberi: CHP lideri Kılıçdaroğlu, Meclisteki grup toplantısında birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. Pınar Gültekin davasında verilen 23 yıl hapis cezası kararına isyan eden CHP lideri, "Hangi vicdan hangi ahlak kabul eder bunu" şeklinde konuştu. Cemal Kaşıkçı davası üzerinden hükümete yüklenen Kılıçdaroğlu, böyle olayların ülkeye itibar kaybettirdiğini ifade ederek, "Sandığa gideceğiz demokratik yollarla ben bunların tamamını emekli edeceğim." dedi.

Haber 21-06-22 14:11

Rüyada ölmüş birini canlı görmek ne anlama gelir? Rüyada ölmüş birini görmek ne demek?

Rüyada ölmüş birini canlı görmek, farklı şekillerde yorumlanır. Eğer rüyada gördüğümüz kişi tanıdığımız ve sevdiğimiz biri ise insanı derinden etkiler. Mutlu bir haber alınacağını imgeleyen rüyada yer alan diğer detaylar, rüyanın anlamını değiştirdiğinden önem taşır. Rüyada ölmüş anneanne görmek, ferah ve mutlu bir yaşamın müjdecisi kabul edilir. Rüyada ölmüş babaanne görmek ise özlem ve vicdan azabı ile ilişkilendirilerek yorumlanır. Rüyada ölmüş birini görmek ne demek?

Trend 03-06-22 17:54

Vefat eden kocasının yasını bakın nasıl tuttu! Acısını dindirmek istedi: 7 erkekle cinsel ilişki...

İngiltere’de ismi açıklanmayan 58 yaşındaki bir kadın, kocasının vefat etmesi üzerine acısını dindirmek için ilginç bir yönteme başvurduğunu dile getirdi. Kocasının vefat ettiğini öğrendiğinde derin bir acı hissettiğini dile getiren kadın, durumu atlatmak için 7 erkekle cinsel ilişkiye girdiğini söyledi. Yaptığından sonra vicdan azabı hisseden kadın psikolojik destek almak istediğini belirtti.

Trend 27-05-22 11:08

Kadıköy'de diş hekimi Şeyma Biran'ı öldüren katilden ilk ifade: Kendimi kaybettim, bıçağı sapladım

Kadıköy'de meydana gelen olayda diş hekimi Şeyma Biran ölü bulunmuş, olayın ardından çalışma başlatan polis, çevredeki güvenlik kameralarını tek tek incelemişti. Yapılan çalışmalar sonucunda katilin Z.E. olduğu tespit edilmiş, zanlı adliyeye sevk edilmişti. Z.E. ilk ifadesinde, psikolojik sorunları olduğunu söyleyerek, ''Konuşurken kendimi kaybettim, bıçağı sapladım. Kendime geldiğimde ölmüştü. Olay hırsızlık gibi görünsün diye maktulün çantasını aldım. Olaydan sonra vicdan azabı çektim'' dedi.

Haber 24-05-22 14:36

Vicdan azabı ne demek? Vicdan azabı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler isim ve fiillerin birleşmesiyle ortaya çıkabilirler. En az iki sözcükten meydana gelen birleşik kelimelerin, iki farklı isim veya iki farklı fiilden de oluşması mümkündür. Türkçede yaygın olarak kullanılan bu tür sözcükler dil zenginliğine katkı sağlarlar. Belirli eylemleri, durumları veya nesneleri tanımlamak için kullanılabilirler. Vicdan azabı birleşik kelimesi de bunlardan bir tanesidir. TDK sözlüğe göre Vicdan azabı ne demek, anlamı nedir?

Egitim 23-05-22 19:22

Vicdan ne demek? Vicdan kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türklerin tarihsel sürecine bakıldığında tüm dünyayı etkileyen Kavimler Göçü’nü başlattıkları görülür. Kavimler göçü beraberinde dil etkileşimini de getirmiştir. Türk dilinin farklı kollara ayrılmasına sebep olan olaylardan biri de Kavimler Göçü’dür. Türkçenin farklı kollara ayrılması kelimelerin farklı değişimlere uğramasını sağlamış ve kelime çeşitliliği yaratmıştır. Bu çeşitlilik içinde birbiriyle kökteş olan pek çok kelimenin bilinmemesini doğal hale gelmiştir. Vicdan kelimesi de Türkçenin kelime çeşitliliğine katkı sağlayan kelimelerden bir tanesidir. Peki, TDK sözlükte X ne demek? Vicdan TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 23-05-22 18:31

Yer: Diyarbakır! Elenen sporcusunu teselli etmek yerine tokat attı: Sende hiç vicdan yok mu?

Diyarbakır'da, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın kutlandığı gün akılalmaz bir olay yaşandı. Türkiye Gençler Tekvando İl Seçmelerinde, antrenör O.B., müsabakayı kaybeden sporcusu genç kıza tokat attı. Yaşanan olay büyük tepki gördü. Öte yandan Türkiye Tekvando Federasyonu'ndan olayla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Gerekli işlemlerin başlatıldığının ifade edildiği açıklamada O.B.'nin hakkındaki soruşturma sonuçlanana kadar tekvando ile ilgili görevde bulunamayacağı belirtildi.

Haber 20-05-22 12:53

Vicdan azabı çekmek (veya duymak) ne demek? Vicdan azabı çekmek (veya duymak) TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri, belirli durumları açıklayan kısa ve net ifadelerdir. Deyimler, atasözleri gibi belirli durumları açıklamak için kullanılır. Birleşik fiiller ise iki farklı sözcüğün birleşerek yeni bir anlam kazanmasıdır. Genellikle bir ifadenin özüne vurgu yapan bu araçlar, dillerin en önemli parçalarındandır. Vicdan azabı çekmek (veya duymak) sözü de bu parçalardan biridir. Türk dilinde yer alan önemli bir ifade olan Vicdan azabı çekmek (veya duymak) ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 19:39

'Şeytan doldurur mu?' dedim... Şakalaşıyorlardı, sonrası korkunç

Muğla’nın Menteşe ilçesinde arkadaşların arasındaki şakalaşma sonucu korkunç bir olay meydana geldi. Bir mermer ocağında işçi olarak çalışan 21 yaşındaki Ahmet Çalışkan, çoban kulübesinde şakalaştığı iş arkadaşı 36 yaşındaki Abdullah Darakcı tarafından kazara pompalı tüfekle alnından vuruldu. Hastaneye kaldırılan Çalışkan hayatını kaybederken Darakcı ise tutuklandı. Darakcı ifadesinde tüfeği doğrultup 'Şeytan doldurur mu?' dediğini ve şakalaştıklarını söyleyerek vicdan azabı yaşadığını belirtti.

Haber 07-05-22 19:19

Babacan'ın sözlerine Özdağ'dan tepki! Ali bey, daha fazla rezil olmadan evinize dönün

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ "Ali bey, daha fazla rezil olmadan evinize dönün" sözleriyle tepki gösterdi. Özdağ paylaşımında "Siz gerçekten milli tarih, milli vicdan, milli kimlik ve milli şahsiyet duygularından yoksunsunuz." ifadelerini kullandı.

Haber 24-04-22 18:10

Rüyada birini öldürmek ne anlama gelir? Rüyada okla, silahla, bıçakla, yanlışlıkla birini öldürmek ne demek?

Rüyada birini öldürmek, rüyanın ayrıntılarına göre farklı anlamlara gelebilir. Rüya sahibinin ciddi bir sınavla karşılaşacağını haber veren bu rüya, kişinin vicdan azabı çektiğinin simgesi kabul edilir. Rüyada birini öldürmeye yardım etmek ise rüya sahibinin ciddi kazanç elde edeceğinin, ailesini refah içinde yaşatacağının alametidir. İşte rüyada birini öldürmek ile ilgili bütün detaylar…

Trend 09-03-22 15:40

Fulya ile Umudun Olsun programında kan donduran itiraf: Kocam, oğlumu öldürdü

Kardeşini öldürmekle suçlandığı için 20 yıl hapis cezası alan ağabey, Fulya ile Umudun Olsun programında masum olduğunu söyledi. Vicdan azabı çeken anne ise canlı yayına bağlanarak, "Eşim, oğlunu öldürüp bahçeye gömdü" itirafında bulundu.

Magazin 26-02-22 14:40

Diyarbakır annelerinden, eylemlerinin 900. gününde yürüyüşle teröre tepki

Ellerinde dağa kaçırılan çocuklarının fotoğrafı ve Türk bayraklarıyla yürüyen annelerden Sabire Aydın: - "HDP'ye sesleniyorum, sizde hiç mi vicdan yok, bugün bize gökyüzü ağladı, siz neredesiniz"

Yurthaber 18-02-22 13:08

Oğlum dizisi 2. bölümden ön izleme sahnesi! Zeynep'i bekleyen kritik karar

Show TV'nin Ay Yapım imzalı dizisi Oğlum'un 2. bölümünden bir ön izleme sahnesi daha izleyicilerle buluştu. Oğlu Efe için zor bir ikilemde kalan Zeynep'in, Demet'le düşüncelerini paylaştığı sahnede "Söylerseniz suç bulunacak, saklarsanız da aklanacak... Siz olsanız ne yapardınız?" sorusu dikkat çekiyor. Zeynep'in vereceği karar büyük bir merak konusu olurken onun bu vicdan muhakemesi tüm izleyenlere de aynı duygu ve düşünceleri yaşatacak.

Magazin 15-02-22 22:08

AK Partililerden gazeteci Kabaş ile CHP'li Özkoç ve Erdoğdu hakkında suç duyurusu

AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe: - "Bu kirli ve seviyesiz sözleri söyleyenler ve bu sözlere sessiz kalanlar bilsinler ki bu artık hukuk ve vicdan meselesidir. Cumhurbaşkanımızı hedef alan bu çirkinliği, antidemokratik ve faşizan sözleri şiddetle kınıyoruz"

Yurthaber 24-01-22 13:29