Visa Requirements Haberleri

Visa ve Mastercard anlaştı: ABD'de kredi kartı ücretleri sınırlanacak

Visa ve Mastercard kredi kartı ücretlerini sınırlamaya yönelik 30 milyar dolarlık anlaşmaya imza attı.

Finans 2024-03-27 09:08:51

Troy kart nedir, ne işe yarar? Troy karta nasıl geçilir, hangi bankalar kullanıyor? Türkiye’nin ilk yerli ödeme sistemi

Troy kart; Visa, MasterCard gibi diğer ödeme sistemleriyle uyumlu olan ülkenin ilk yerli ödeme sistemidir. Bankalararası Kart Merkezi A.Ş (BKM) tarafından kurulmuştur. Birçok kişi arama motorlarında konuya dair araştırma yapıyor. Peki, Troy kart nedir, ne işe yarar? Troy karta nasıl geçilir, hangi bankalar kullanıyor?

Finans 2023-11-08 08:04:35

Yapı Kredi'den dijital platform ödeme talimatları için Visa ile yeni iş birliği

Yapı Kredi Grup Direktörü İçten Akalın: - "Önümüzdeki dönemde de kurum kimliğimizin önemli bir parçası olan yenilikçi ruhumuzla, müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda hayatı kolaylaştıran uygulamaları sunmaya devam edeceğiz"

Yurthaber 2022-09-21 10:51:05

Visa tarafından ihraç edilen token sayısı 4 milyara ulaştı

Visa Başkan Yardımcısı ve Ürün Yönetiminden sorumlu Başkanı Jack Forestell: - "Visa'nın dünya çapında güvenli, güvenilir ve kesintisiz işlemler için yapmakta olduğu sürekli yatırımın bir göstergesi. Tokenizasyon teknolojisinin benimsenmeye devam etmesi, Visa'nın bireylerin, iş yerlerinin ve ekonomilerin gelişmesine destek olma misyonu yönünde önemli bir gelişmedir"

Yurthaber 2022-08-25 13:40:07

Kadın kooperatifleri dijital dönüşümlerini tamamladı

Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel: - "Visa olarak bir ekonomi ne kadar kapsayıcı olursa, o ekonomideki oyuncuların da o kadar gelişip büyüyeceğine inanıyoruz"

Yurthaber 07-06-22 10:38

Bakan Nebati'den Rus turist yorumu: Harcamada sorun yaşamayacaklar

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, VISA ve Mastercard engellemelerinden dolayı Rus turistlerin harcamalarında herhangi bir sıkıntı yaşamayacaklarını bildirerek, "Mayısta İstanbul'da otellerde yer bulunamayacak" dedi.

Finans 26-04-22 13:56

Son Dakika: Visa ve Mastercard'dan Rusya kararı! Operasyonlarını askıya aldıklarını duyurdular

Son dakika haberine göre, Visa ile Mastercard, Rusya'daki operasyonlarını askıya aldıklarını duyurdu. Rusya dışındaki finans kurumları tarafından verilen Visa ve Mastercard'a ait kartların artık Rusya'da çalışmayacağı bildirildi. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Haber 06-03-22 01:49

Dünya Kupası, İstanbul'da görücüye çıktı

Katar'da düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası'nda sahibini bulacak kupa, Visa sponsorluğunda İstanbul'a getirildi

Spor 23-02-22 18:26

Visa ve İş Bankası iş birliğinde Maximiles Black sahipleri İstanbul'da FIFA Dünya Kupası ile buluştu

Visa ve İş Bankası iş birliğinde Maximiles Black sahipleri İstanbul'da FIFA Dünya Kupası ile buluştu

Yurthaber 23-02-22 12:28

İş Bankası yeni uçuş kartı Maximiles Black'i hizmete sunuyor

İş Bankası Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle: - "Maximiles uçuş programımızın en yeni üyesi Maximiles Black’i benzerlerinden ayıran en önemli özelliği, alışverişlerde daha yüksek mil kazandırması ve böylece Maximiles Black sahiplerinin bedava uçak bileti ile seyahat etmek istedikleri yere daha hızlı ulaşabilmeleri" - Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel: - "İş Bankası iş birliğiyle Visa’nın Avrupa’daki ilk 'signature' kartını Türkiye’de hayata geçirmekten ve seyahat severleri kendilerine özel tasarlanmış faydalarla buluşturmaktan memnuniyet duyuyoruz"

Yurthaber 30-12-21 13:19

Apple Pay ve Visa'nın ödeme sisteminin hacklenebileceği tespit edildi

İngiltere'de yapılan bir araştırmada, Apple Pay ve Visa'nın ödeme sisteminin hacklenebileceği ortaya çıktı. Birmingham ve Surrey Üniversiteleri'nin bilgisayar bilimi bölümünden araştırmacılar, bu özelliğin Visa ödeme sistemindeki bir zayıflıktan kaynaklandığını tespit etti.

Haber 20-10-21 16:08

Apple Pay ve Visa'nın ödeme sisteminin hacklenebileceği tespit edildi

İngiltere'de yapılan bir araştırmada, Apple Pay ve Visa'nın ödeme sisteminin hacklenebileceği ortaya çıktı. Birmingham ve Surrey Üniversiteleri'nin bilgisayar bilimi bölümünden araştırmacılar, bu özelliğin Visa ödeme sistemindeki bir zayıflıktan kaynaklandığını tespit etti.

Haber 30-09-21 14:31

iPhone kullanıcılarına tedirgin eden uyarı: Apple Pay'den kaldırın!

İngiltere'deki araştırmacılar, Apple Pay ve Visa'da dolandırıcıların temassız ödeme yapmak için kullanabilecekleri tehlikeli bir güvenlik açığını ortaya çıkardı. iPhone kullanıcılarına uyarı da bulunan araştırmacılar, Visa kartların Apple Pay'den kaldırılmasını tavsiye etti.

Haber 30-09-21 12:51

Visa İnovasyon Programı kapsamını Güneydoğu Avrupa Bölgesi’ne genişletti

Visa Güneydoğu Avrupa Genel Müdürü Berna Ülman: - "Programın bölgesel olarak genişlemesinin fintech’lerin geliştirdikleri yerel çözümleri uluslararası pazarlara ihraç etmeleri yolunda da fayda sağlayacağına inanıyoruz" - Hackquarters CEO'su ve Kurucusu Kaan Akın: - "Hackquarters, Türkiye'de 3 yıldır Visa İnovasyon Programını uyguluyor, diğer deyişle küresel bir finans lideriyle karşılıklı fayda sağlayan bir ortaklığa dayalı iş birliğini artırmaya devam ediyor"

Yurthaber 01-06-21 12:17

İstanbul, salgın sonrası turist dostu akıllı kentler arasında öne çıkabilir

Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel: - "İstanbul'un salgın sonrasında dünya genelindeki turist dostu akıllı kentler arasında öne çıkmasına katkıda bulunmak en büyük arzumuz"

Yurthaber 20-04-21 12:58

Seks işçileri Pornhub'a kredi kartı yasağını eleştiriyor: Geçim kaynağımız kesildi

Kredi kartı devleri Visa, Mastercard ve Discover çocuk istismarı ve tecavüz görüntüleri içerdiği suçlamasıyla karşı karşıya kalan Pornhub'a yapılan ödemeleri kesti. Fakat seks işçileri aniden alınan bu kararın gelirlerini ortadan kaldırdığını ve yasa dışı içerik sorununu çözmediğini söylüyor.

Haber 09-01-21 18:35

Türkiye ile İngiltere arasındaki ekonomik bağ güçleniyor

Salgın sürecinde online olarak toplantılara ağırlık veren Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İş Adamları Derneği (DOSABSİAD), bu kez Türkiye ile İngiltere arasındaki Ankara Anlaşması (Turkish Business Person Visa) ve avantajları hakkında bilgi aldı.Toplantıda yönetim kurulu üyeleri ile çalışmalarını değerlendiren DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, düzenli olarak gerçekleştirdikleri eğitim programları ile üyelerini yurt dışındaki iş ve hayat imkanları ile yeni trend ve gelişmelerden haberdar etmeye çalıştıklarını belirtti.

Yurthaber 09-07-20 14:14

Visa Kızlar Sahada Futbol Okulları ile kadın futbolu Türkiye'ye yayılıyor

Kadın futbolunun güçlendirilmesi amacıyla 9 ilde hayata geçirilen Visa Kızlar Sahada Futbol Okulları, Şanlıurfa'da düzenlenen etkinlikle tanıtıldı - Ücretsiz futbol okullarında, 9-14 yaş arası kızlar profesyonel antrenörlerden futbol eğitimi alacaklar

Spor 31-01-20 10:42

Şanlıurfalı kızlar sahaya indi

Visa, kadınların her alanda güçlenmesi amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında oluşturulan ve 9 ilde hayata geçirilen Visa Kızlar Sahada Futbol Okulları’nın tanıtımı Şanlıurfa’da yapıldı.Visa ve Kızlar Sahada iş birliğiyle Adana, Ankara, Erzincan, İstanbul, Kayseri, Kocaeli, Manisa, Ordu ve Şanlıurfa’da açılan ücretsiz futbol okullarından 9-14 yaş arası kızlar, profesyonel antrenörler tarafından eğitilmeye başlandı.

Spor 31-01-20 10:06

Almanya Dışişleri: Komik olmak bizim güçlü yanımız değil

Almanya Dışişleri Bakanlığı sosyal medya hesabından ‘Birini dört kelimeyle etkile’ etiketiyle paylaştığı ‘vizeniz onaylandı’ (Your visa got approved) tweetini gelen tepkiler üzerine kaldırarak, “Görünüşe göre komik olmak bizim güçlü yanımız değil” açıklamasını yaptı.

Haber 17-01-20 16:50

Balıkesir’de KOBİ’lere ‘İşimi yönetebiliyorum’ eğitimi

BALIKESİR’de, TÜRKONFED, Visa ve UNDP tarafından gerçekleştirilen ‘İşimi Yönetebiliyorum’ Projesi’nin 4.

Haber 06-12-19 16:34

Deniz Cadıları denizlere kafa tutuyor

Farklı meslek ve şehirlerden kadınların bir araya gelerek kurduğu "Deniz Cadıları" yelken takımı, yelken basıyor, halat çekiyor, zorlu koşullardaki becerileriyle denizlere hükmediyor - İsmini Kuzey Avrupa ülkelerindeki deniz efsanelerinden alan takım, denizcilikte "Gemide kadın uğursuzluktur" inanışına karşı da teknelerine ve takımlarına erkek kabul etmiyor - Takım geçen haftalarda İstanbul Boğazı'nda yapılan "Visa Bosphorus Regatta Yelken Yarışı"nı başarıyla tamamladı - Deniz Cadıları Takım Kaptanı Tuba Gencer: - "Her şeyi kendimizin yaptığı bir ekibimiz olsun istedik. Başta 'Yapamazsınız.' denildi. Bize tekne kiralamak istemediler. Ama bunu başardık ve yıllardır denizlerde mücadele ediyoruz" - "Sert rüzgarda yelken halatı bir erkek tek başına çekebilir ama biz bunu iki kadın olarak yapıyoruz. Hem üstesinden geliyoruz hem de bir işi yaparken 4 elimiz oluyor"

Spor 16-11-19 11:02

Ekinci: Kalkınmanın belirleyici aktörü KOBİ’lerimiz olacak

TÜRKONFED Başkan Yardımcısı ve DASİFED Başkanı Faruk Ekinci, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasında KOBİ’lerin belirleyici aktör olacağını söyledi.TÜRKONFED, Visa ve UNDP işbirliği ile hayata geçirilen “İşimi Yönetebiliyorum” projesinin 3.

Finans 15-11-19 12:37

İstanbul Boğazı'nda yelkenli şöleni

İstanbul Boğazı, bugün 200’ü aşkın teknenin katılımıyla Visa Bosphorus Regatta Yelken Yarışı’na ev sahipliği yaptı.

Haber 02-11-19 16:30

Son dakika: Şehir Hatları'ndan önemli duyuru

Şehir Hatları AŞ, Visa Bosphorus Regatta Yelken Yarışı nedeniyle iptal edilen seferlerin yeniden başladığını duyurdu.

Haber 02-11-19 16:25

İstanbul Boğazı'nda yelkenli şöleni

İstanbul Boğazı, bugün 200’ü aşkın teknenin katılımıyla Visa Bosphorus Regatta Yelken Yarışı’na ev sahipliği yaptı.

Haber 02-11-19 15:11

Visa Bosphorus Regatta Yelken Yarışı başladı

Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel: "Spora duyduğumuz tutkuyu İstanbul Boğazı'na taşımaktan çok mutluyuz" - "Biz sporu Visa olarak global anlamda destekliyoruz. 30 yılı aşkın bir süredir olimpiyatlara ana sponsorluk yapıyoruz"

Spor 02-11-19 13:19

İstanbul'da yelken şöleni

Visa Bosphorus Regatta Yelken Yarışı, 2 Kasım Cumartesi günü İstanbul Boğazı'nda yapılacak

Spor 31-10-19 11:26

İş Bankası, Avrupa'da 3D Secure 2.0'a geçen ilk Visa üyesi oldu

Türkiye İş Bankası, internet üzerinden yapılan kartlı alışverişlerde kart hamilinin doğrulanmasına olanak sağlayan 3D Secure doğrulama altyapısının güncel versiyonu olan EMV 3D Secure 2.0'ın Avrupa'daki ilk geçişini yaptı

Yurthaber 18-10-19 14:50

İş Bankası, Avrupa'da 3D Secure 2.0'a geçen ilk Visa üyesi oldu

Türkiye İş Bankası, internet üzerinden yapılan kartlı alışverişlerde kart hamilinin doğrulanmasına olanak sağlayan 3D Secure doğrulama altyapısının güncel versiyonu olan EMV 3D Secure 2.0'ın Avrupa'daki ilk geçişini yaptı

Finans 18-10-19 14:47

Mastercard ve Visa Libra'ya katılım kararını gözden geçiriyor

Başta Mastercard ve Visa olmak üzere, Facebook'un kripto para birimi Libra'yı desteklediği belirtilen 27 büyük kuruluştan bazılarının konuyu yeniden değerlendirmeye aldığı ileri sürüldü.

Finans 03-10-19 13:42

Finansal sistem, Libra ile yeni bir dönemece giriyor

Facebook'un para birimi Libra, özgün kullanım özellikleri ile dünyada klasik finansal sistemin dışında kalmış insanları dijital finans sistemi ile tanıştırmayı hedefliyor - Uzmanlar, Libra ile paranın kontrolünün büyük bölümünün merkez bankalarından Visa, Uber ve Vodafone gibi şirketlere geçebileceğini belirtiyor - Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Saltoğlu: - "Artık merkez bankacılığı eskisi gibi olmayacak. Bizim senyoraj dediğimiz parayı tutmanın ve para yaratma etkisi giderek kayboluyor" - Bahçeşehir Üniversitesi Blockchain Araştırma Uygulama Merkezi Direktörü Dr. Bora Erdamar: - "Libra projesindeki firmalar aslında bankalara göre çok daha düşük komisyonlar alsalar da Libra'nın işlem hacmi sayesinde buradan bir gelir modeli oluşturacaklar. Aynı zamanda burada toplanan bütün paradan faiz veya getiri gelirini aralarında bölüşecek" - "Facebook'un bir ödeme sistemi getirmesi, üstelik bunu da iş birlikleri ile yapıyor olması onu, yaygınlık ve etkinlik açısından mevcut blok zincir projelerinden daha avantajlı hale getiriyor"

Finans 02-07-19 11:05

“Elektronik dünyaya erişimi sağlamak ticaretin gelişimi için önemli”

ininal ve Visa arasındaki iş birliği uyarınca, yenilenen ininal ön ödemeli kartlar, dünyanın her yerinde Visa logolu alışveriş sitelerinde, POS ve ATM’lerde kullanılabilecek - Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel: - “Alışverişin ve ödemelerin gitgide dijitalleştiği bir dönemde finansal sistem ile tanışmamış kitlelerin elektronik dünyaya erişimini sağlamak ticaretin gelişimi için son derece önemli” - Multinet Up Yatırımlardan ve Finansal Servislerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Baran Yıldırım: - "Multinet Up, 40 bin üye iş yeri ağı ile yaklaşık 20 yıldır, aylık 2 milyon kart kullanıcısına hizmet veriyor. Multinet Up olarak, yatırımlarımız öncelikli hale getirdik" - ininal CEO’su Ömer Suner: - “ininal Cüzdan üzerinden fatura ödeme hizmetini hayata geçirmiştik, önümüzdeki dönemde ise sunduğumuz temel bankacılık servislerini çeşitlendirip 7/24 para transferini de ürün yeteneklerimize ekleyeceğiz”

Yurthaber 20-06-19 13:59

“Elektronik dünyaya erişimi sağlamak ticaretin gelişimi için önemli”

ininal ve Visa arasındaki iş birliği uyarınca, yenilenen ininal ön ödemeli kartlar, dünyanın her yerinde Visa logolu alışveriş sitelerinde, POS ve ATM’lerde kullanılabilecek - Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel: - “Alışverişin ve ödemelerin gitgide dijitalleştiği bir dönemde finansal sistem ile tanışmamış kitlelerin elektronik dünyaya erişimini sağlamak ticaretin gelişimi için son derece önemli” - Multinet Up Yatırımlardan ve Finansal Servislerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Baran Yıldırım: - "Multinet Up, 40 bin üye iş yeri ağı ile yaklaşık 20 yıldır, aylık 2 milyon kart kullanıcısına hizmet veriyor. Multinet Up olarak, yatırımlarımız öncelikli hale getirdik" - ininal CEO’su Ömer Suner: - “ininal Cüzdan üzerinden fatura ödeme hizmetini hayata geçirmiştik, önümüzdeki dönemde ise sunduğumuz temel bankacılık servislerini çeşitlendirip 7/24 para transferini de ürün yeteneklerimize ekleyeceğiz”

Finans 20-06-19 13:59

İŞ VE EKONOMİ DÜNYASININ GÜNDEMİ

Güvenilir Ürün Zirvesi ve Ödül Töreni Yer: İTO Eminönü Büyük Meclis Salonu Tarih: 20 Haziran Saat: 09:00 ininal-Visa İş Birliği Toplantısı Yer: Joint Idea Kanyon Tarih: 20 Haziran Saat: 09:30 Microsoft Türkiye ve EY Türkiye Basın Toplantısı Yer: Feriye  Tarih: 20 Hazian Saat: 10:00 MÜSİAD Malezya’da İş ve Yatırım Fırsatları Semineri Yer: MÜSİAD Genel Merkezi  Tarih: 20 Haziran Saat: 10:00 SHV Energy-İpragaz Basın Toplantısı Yer: Raffles Hotel Tarih: 20 Haziran Saat: 12:00 15.

Finans 20-06-19 09:06

İŞ VE EKONOMİ DÜNYASININ GÜNDEMİ

SETBİR "Avrupa Birliği ve Türkiye’de Mutlu Hayvancılık"  Proje Lansmanı Yer: Sheraton Otel Ankara Tarih: 19 Haziran Saat: 09:00 Türkiye Kadınlar Derneği GİKAMER Lansmanı Yer: Pera Palace Hotel Tarih: 19 Haziran Saat: 10:00 Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin Geleneksel Yaza Merhaba Etkinliği Yer: İstanbul Ticaret Odası Vakfı Tarih: 19 Haziran Saat: 19:00 Güvenilir Ürün Zirvesi ve Ödül Töreni Yer: İTO Eminönü Büyük Meclis Salonu Tarih: 20 Haziran Saat: 09:00 ininal-Visa İş Birliği Toplantısı Yer: Joint Idea Kanyon Tarih: 20 Haziran Saat: 09:30 Microsoft Türkiye ve EY Türkiye Basın Toplantısı Yer: Feriye  Tarih: 20 Hazian Saat: 10:00 MÜSİAD Malezya’da İş ve Yatırım Fırsatları Semineri Yer: MÜSİAD Genel Merkezi  Tarih: 20 Haziran Saat: 10:00 SHV Energy-İpragaz Basın Toplantısı Yer: Raffles Hotel Tarih: 20 Haziran Saat: 12:00 15.

Finans 19-06-19 09:01

İŞ VE EKONOMİ DÜNYASININ GÜNDEMİ

Kadın Dostu Şirketler 2019 Ödül Töreni  Yer: PWC Experience Center / BJK Plaza Akaretler Tarih: 18 Haziran Saat: 08:30 Türkiye'de Uluslararası Yolsuzlukla Mücadele Mevzuatına Uyum Semineri Yer: İstanbul Raidsson Blue Hotel Ortaköy Tarih: 18 Haziran Saat: 09:00 DenizBank ve A101 İşbirliği Töreni Yer: DenizBank Genel Müdürlüğü Tarih: 18 Haziran Saat: 10:00 A101 ve fastPay İşbirliği Töreni Yer: DenizBank Genel Müdürlüğü Tarih: 18 Haziran Saat: 10:00 "Tekstil ve Deri Mühendislerinin Sektöre Kazandırılması Çalışmaları" Tanıtım Semineri Yer: WOW İstanbul Tarih: 18 Haziran Saat: 11:00 Türkiye-Japonya Afrika'da İşbirliği Paneli  Yer: Grand Hyatt İstanbul Otel Tarih: 18 Haziran Saat: 14:00 Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin Geleneksel Yaza Merhaba Etkinliği Yer: İstanbul Ticaret Odası Vakfı Tarih: 19 Haziran Saat: 19:00 Güvenilir Ürün Zirvesi ve Ödül Töreni Yer: İTO Eminönü Büyük Meclis Salonu Tarih: 20 Haziran Saat: 09:00 ininal-Visa İş Birliği Toplantısı Yer: Joint Idea Kanyon Tarih: 20 Haziran Saat: 09:30 Microsoft Türkiye ve EY Türkiye Basın Toplantısı Yer: Feriye  Tarih: 20 Hazian Saat: 10:00 SHV Energy-İpragaz Basın Toplantısı Yer: Raffles Hotel Tarih: 20 Haziran Saat: 12:00 15.

Finans 18-06-19 09:23

Visa'dan küresel ödemeler için blockchain platformu

ABD merkezli ödeme sağlayıcısı Visa, kurumsal ödemeler için blockchain temelli B2B Connect platformunu piyasaya sürdüğünü duyurdu.

Finans 12-06-19 11:20

Visa, milli futbolcu Didem Karagenç'e sponsor oldu

Türkiye Kadın Milli Futbol Takımı'nın kaptanı Didem Karagenç: - "Ben de Team Visa futbolcusuyum" - "Visa'nın kadın futboluna verdiği destek ön yargıları kırmaya ve kadın futbolunun bilinilirliğini artırmaya çalışıyor"

Spor 23-05-19 16:00

AB, Visa ve MasterCard'ın taahhütlerini kabul etti

AB, Visa ve Mastercard'ın bölgeler arası takas komisyonu oranlarında indirim yapma teklifini kabul etti

Finans 29-04-19 16:36

FODER: Finansal bilgi düzeyi iki yılda yüzde 5.0 arttı

Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) ile Visa (NYSE:V) işbirliğiyle ve Türkiye’deki 27 bankanın desteğiyle yürütülen “Paramı Yönetebiliyorum” finansal okuryazarlık projesi kapsamında, ikincisi gerçekleştirilen Türkiye Finansal Okuryazarlık Araştırması’nın sonuçlarına göre finansal bilgi düzeyi iki yılda yüzde 70’ten yüzde 75’e çıktı.

Finans 16-04-19 16:25

Türkiye'de finansal okuryazarlık seviyesi yüzde 75'e yükseldi

FODER ile Visa tarafından, Türkiye'deki 27 bankanın desteğiyle yürütülen "Paramı Yönetebiliyorum" projesi kapsamında ikincisi gerçekleştirilen Türkiye Finansal Okuryazarlık Araştırması'nın sonuçları açıklandı - FODER Kurucu Başkanı Özlem Denizmen: - "Araştırma sonucuna göre finansal okuryazarlık oranı 2017'de yüzde 70 iken 2019'da yüzde 75'e yükseldi" - "Türk halkı borcuna oldukça sadık. Araştırmaya göre halkın yüzde 87'si borcunu zamanında ödüyor" - FODER Başkanı Özlem Denizmen: - "Araştırmadan çıkan en önemli sonuç; bilincin artması. Finansal konularla ilgili bilinç, bilgi düzeyi, aşinalık artıyor. (Artışın) kadınlarda fazla olduğunu görüyoruz. Bu bizi mutlu etti" - Visa Türkiye Genel Müdürü ve FODER Yönetim Kurulu Üyesi Merve Tezel: - "Para biriktirme, finansal bilgi düzeyi ve hane bütçesi yapmada artış söz konusu. Bunlar iki yıl zarfında çok olumlu gelişmeler" - "Bizi şaşırtan, mutlu eden sonuçlardan birisi de kadınlarda ortalamanın üzerinde artış olması. Kadınların hane bütçesine katkısı, tasarrufu, bütçe yapma oranı artmış durumda"

Finans 16-04-19 13:08

Akhisarlı gençlere finansal okur yazarlık eğitimi

Akhisar Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin organize ettiği, Habitat Derneği, Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı (UNDP) ve Visa Europe projesi ortaklığında "Paramı Yönetebiliyorum" isimli projenin toplantısı, Akhisar Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi."Paramı Yönetebiliyorum" isimli projenin toplantısı yapıldı.

Yurthaber 19-02-19 12:00

Paycell Kart, dünya çapında yatırımcılara örnek gösterildi

Dünyanın en büyük ödeme ağlarından VISA, yatırımcılarına Turkcell'in güvenli ödeme platformu Paycell Kartı anlattı - Geçen yıl VISA iş birliğiyle sunulan ve kısa sürede ulaştığı rekor kullanıcı sayısı ve sunduğu yenilikçi hizmetlerle VISA'nın da ilgisini çeken Paycell Kart sayesinde Türkiye, ilk defa fintech alanında dünyada örnek gösterildi

Finans 03-02-19 13:58

Paycell Kart dünya çapında yatırımcılara örnek gösterildi

Türkiye fintech alanında ilk defa Turkcell ile VISA’nın örnek çalışmaları arasında yer aldı.Dünyanın en büyük ödeme ağlarından VISA, yatırımcılarına Turkcell’in güvenli ödeme platformu Paycell Kart’ı anlattı.

Haber 03-02-19 13:31

5G, 2025'e kadar 110 ülkede satışa sunulacak”

Huawei Technologies, Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Dönüşümlü Üst Yetkilisi: - “Beşinci nesil mobil internet bağlantısı 5G, 2025'e kadar, 110 ülkede satışa sunulacak” - Nokia Corporation Başkanı ve Üst Yetkilisi Rajiv Suri: - “Gelişen teknolojiler verimlilik sorununu çözecek” - Visa Üst Yetkilisi Alfred Kelly: - “Finansal tabana yayılma, finansal okuryazarlığın ardından gelir. Bunun için eğitim gerekli”

Haber 22-01-19 18:21

Visa ve Mastercard komisyonlarını düşürüyor

Visa ve Mastercard, AB'nin rekabet incelemesini sona erdirmek için aldıkları komisyonlarda indirim yapma teklifinde bulundu

Finans 04-12-18 17:09

Visa ve Mastercard’dan Komisyon İndirme Kararı

Visa ve Mastercard, Avrupa Birliği içindeki mağaza sahiplerinden turistlerin kart ödemeleri için kesilen komisyonu azaltma kararı aldı. Kararın iki şirketin AB’de uzun yıllardır süren anti-tröst soruşturması kapsamında ceza almasının önüne geçmesi bekleniyor

Haber 22-11-18 22:05

Yapı Kredi’ye Visa Europe’dan dört ödül 

Yapı Kredi, bireysel ve ticari kartları ile sağladığı alışveriş hacmi, bankacılık operasyonlarındaki dijital uygulamaları ile VISA Europe tarafından düzenlenen "Visa Türkiye Konferansı Vizyonist 2018"te dört ödüle birden layık görüldü.

Finans 22-10-18 12:08