Vitamin Haberleri

Aynaya bakınca anlaşılıyor! Yüzünüzden okunan 5 vitamin eksikliği ve iyi gelen yiyecekler

Yüzümüz, sağlık durumumuzun bir yansıması olabileceği gibi bazı vitamin eksiklikleri de yüzümüzde belirgin şekilde ortaya çıkabilir. Yüzümüzden okunan belirtiler bize vücudumuzun ihtiyaç duyduğu vitaminler ve besin maddeleri hakkında ipuçları verir. Bu nedenle, vücudunuzdaki vitamin eksikliklerini tespit ederek doğru besinleri tüketerek sağlıklı ve dengeli bir yaşam sürmek önemlidir.

Kadin 12-03-2024 09:13

Aldığınız vitaminlerin etkisini ikiye katlamak istiyorsanız dikkat! Hangi vitamin ne zaman alınır?

Sağlıklı bir yaşam sürmek ve vücudumuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri almak için pek çoğumuz vitamin takviyelerine başvuruyoruz. Bu vitaminleri almanın zamanlaması önemli bir faktördür. Doğru vitaminleri doğru zamanlarda almak, vücudunuzun bunlardan en iyi şekilde yararlanmasını sağlar. İşte, aldığınız vitaminlerin etkisini ikiye katlamak için dikkat etmeniz gerekenler...

Kadin 26-01-2024 09:23

Mucize besin: Kalp-damar sağlığını koruyor, bağırsakları çalıştırıyor! Kalsiyum ve fosfor deposu

Kuruyemiş çeşitlerinden biri olan bademin faydaları saymakla bitmiyor. İşlem görmemiş yani çiğ bademin rafine edilmiş veya işlenmiş bademlere göre daha besleyici olduğu biliniyor. Kalp-damar sağlığından sindirim sistemini düzenlemeye kadar birçok yararı olan bademin hiç duymadığınız faydaları haberimizde.

Haber 17-11-2023 17:17

Cinsel gücü artırıyor, enfeksiyonları söküp atıyor! Uzmanlar onu işaret etti, unutulmaya yüz tuttu ama...

Faydaları olduğu için geçmişte çok sık kullanılan ama günümüzde unutulmaya yüz tutmuş birçok besin bulunuyor. Uzun biber olarak da bilinen darülfülfül baharatının faydalarını duyanlar kısa süreli şaşkınlık yaşıyor. Uzmanlar, darülfülfülün cinsel gücü artırma ve enfeksiyonları giderme gibi birçok faydası olduğunu söylüyor.

Haber 02-11-2023 08:49

Diğer Haber Etiketleri

balık yağı besin beslenme hindistan cevizi yağı a vitamini alkol anne sütü b vitamini b12 vitamini balık boza c vitamini çilek folik asit hamsi haşhaş lahana magnezyum omega 3 sakız sarımsak sperm süt turşu yoğurt kan şekeri kolesterol saç dökülmesi şeker gıda takviyesi bebek ilaç çocuk sağlığı a vitamin demir aşure su hastalık uyku diş fırçası antidepresan diş çürümesi probiyotik genetik Bakteri burun kanaması Güneş Antioksidan Beyin Mide‎ Ağrı mantar sindirim sistemi D vitamini diyet kış hastane baharat badem çocuk K vitamini antibiyotik ağrı kesici sağlıklı beslenme yayla çorbası tarifi tiktok alzheimer b 12 eksikliği Bağışıklık Sistemi c vitamini eksikliği diyabet enfeksiyon felç grip hazımsızlık k vitamini eksikliği kabızlık kanser kısırlık nezle öksürük stres tansiyon tüberküloz yaşlılık yorgunluk dengeli beslenme cilt cilt sağlığı ciltte kızarıklık çiğ süt dehidrasyon b12 eksikliği bağırsak bağışıklığı güçlendiren besinler bağışıklığı güçlendiren yiyecekler bağışıklığı güçlendirici besinler c vitamin c vitamini eksikliği belirtileri fayda faydaları etki erkek fosfor içecekler içki diş diş çürüğü diş fırçalama k vitamini hangi besinlerde bulunur k vitamini içeren besinler k vitamini ne işe yarar k vitamini nedir k vitamini nelerde var kalp damar hastalıkları kalsiyum yara yaşlı mineraller mide rahatsızlıkları mikrop koruma lif meni lahana turşusu saç protein sarımsağın faydaları şifa sigara içmek polivit şurup tatlı patates kılçık ölüm noodle noodle kısır yapar mı osmanlı uyarı uzman gr boza neyden yapılır beyaz saç zarar eo boza nedir nasıl yapılır ense kas kasılması

Vitamin

Vitamin Hakkındaki Haberler Mynet'te. Vitamin Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Faydalarını duyan kaşık kaşık tüketiyor: Kolesterolü düşürür, bağırsakları temizler! En zengin magnezyum kaynağı

Doğada, çoğu hastalığın bitkisel çözümü bulunuyor. Yüzyıllardır şifa vermesi için kullanılan tahıllardan biri ise, uzmanların önerileri arasında yer alıyor. Dünyanın en zengin magnezyum kaynağı olan darının faydalarını duyan adeta kaşık kaşık tüketiyor. İşte darının sağlığa faydaları...

Haber 02-09-2023 10:24

Polivit vitamin kilo aldırır mı? Polivit vitamin ne işe yarar?

Günümüzde sağlıklı bir yaşam sürdürmek için dengeli ve besleyici bir beslenme düzeni önemli bir rol oynamaktadır. Ancak bazen yoğun iş temposu, stresli yaşam koşulları veya yetersiz beslenme alışkanlıkları nedeniyle vücudumuz ihtiyacı olan bazı vitaminleri ve mineralleri yeterince alamayabilir. Bu noktada, vitamin ve mineral destekleri, sağlığımızı korumak ve vücut fonksiyonlarımızı düzenlemek için önemli bir araç haline gelir.

Haber 30-07-2023 17:06

Vitamin deposunun değeri yeteri kadar bilinmiyor! Kanser riskini azaltıyor, bağışıklığı güçlendiriyor

Yediğimiz meyve ve sebzeler sağlığımız için önemli etkiler yaratıyor. Ülkemizde sıklıkla tüketilmeyen bir gıda A ve C vitamini deposu olarak görülüyor. Bu gıdanın saymakla bitmeyen faydalarına rağmen değeri yeteri kadar bilinmiyor. Faydalarını öğrenenler markete koşuyor.

Haber 06-06-2023 16:29

Balıktan daha fazla Omega-3 içeriyor! Vücudu vitamin bombasına çeviriyor

Omega-3 bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı daha dirençli olmayı sağlar. En yüksek Omega-3 kaynağının balık olduğu bilinse de balık sevmeyenler alternatif Omega-3 kaynaklarını araştırıyor. Doğada bulunan en kuvvetli ağrı kesici olarak bilinen bir gıdanın Omega- 3 konusunda somon balığını solladığı öğrenildi.

Haber 23-05-2023 16:50

Doğal şifa kaynağı! Cinsel gücü artırıyor, enfeksiyonları söküp atıyor

Günlük hayatımızda kullanmadığımız ama oldukça faydaları olan birçok gıda bulunuyor. Unutulmaya yüz tutan darülfülfül baharatının faydaları da duyanları şaşırtıyor. Uzun biber olarak da bilinen darülfülfül mesir macununun da içinde kullanıyor. Darülfülfülün cinsel gücü artırma ve enfeksiyonları giderme gibi birçok faydası bulunuyor.

Haber 28-04-2023 16:38

Evinizden eksik etmeyin: Resmen vitamin bombası! Kansere karşı koruyor

Bağışıklık sistemini güçlendiren yüksek vitamin içeren gıdalar hastalıklara karşı korunmamızı sağlıyor. Özellikle kış aylarında daha fazla düşen bağışıklık sistemini güçlendirmek, bağırsakları temizlemek için oldukça etkili bir yiyecek bulunuyor. Kış aylarının vazgeçilmezi olarak görülen bu gıda vücudu zırh gibi koruyor.

Haber 20-02-2023 10:16

Yıllardır yanlış tüketiyormuşuz! Şifa deposunun en önemli yeri çöpe atılıyor

Omega 3 kaynağı balıklar kış aylarının vazgeçilmezi olarak görülüyor. Sevilerek tüketilen balıkların vücuda sağladığı faydalar saymakla bitmiyor. Ancak balığın faydaları hakkında yapılan açıklamalarda balığın en önemli kısmını çöpe attığımız ortaya çıktı. İşte balığın tüm faydalarından yararlanmamız için doğru tüketimi...

Haber 23-01-2023 17:05

İçenler kışın doktor yüzü görmüyor! En doğal probiyotik: Vücudu zırh gibi koruyor

Kışın artış gösteren hastalıklar yaşam kalitesinin düşmesine neden oluyor. Grip, soğuk algınlığı nedeniyle birçok kişi iş ve okula gitmekte zorluk çekiyor. Bu tarz hastalıklara yakalanmamak için bağışıklığı güçlü tutmak ve kalabalık ortamlarda korunmak oldukça önem taşıyor. Hemen hemen her evde bulunan bir içecek birçok hastalığın şifası oluyor.

Haber 15-12-2022 09:22

Gelişigüzel vitamin almaktan kaçının, çünkü...

Unutkanlık, halsizlik, odaklanamama, anksiyete… Bugünlerde pek çok kişi bu tür sorunlardan şikayetçi. Günlük yaşantıyı olumsuz etkileyen ve yaşam konforunu azaltan bu şikayetlerin altında birçok neden yatabiliyor. O nedenlerden biri de vitamin eksikliği!

Haber 07-12-2022 09:42

Verdiği acı dayanılmaz! Çürükleri önlemenin yolu çok basit

Ağız ve diş sağlığı genellikle önemsiz görülse de dişlerde ortaya çıkan rahatsızlıklar yaşam kalitesini oldukça etkilemektedir. Özellikle diş çürükleri birçok kişinin dayanılmaz ağrılar yaşamasına neden olmaktadır. Uzmanlar diş çürüklerini önlemek için yapmanız gereken basit adımları paylaştı.

Haber 25-11-2022 11:58

Hiç tahmin edemezsiniz! Spermin şaşırtan faydaları

Cinsellik hakkında bilinmeyen birçok bilgi bulunuyor. Spermin faydaları da üzeri kapalı olan konulara arasında. Sperm ile temas etmek birçok insan için tiksindirici ve mide bulandırıcı olarak görülse de sperm dünyanın çeşitli yerlerinde farklı alanlarda kullanılıyor. İşte spermin şaşırtan faydaları...

Haber 10-11-2022 10:38

K vitamini nelerde var? K vitamini hangi besinlerde bulunur, K vitaminin eksikliği belirtileri nedir?

K vitamini bağırsaklar tarafından emilimi kolay olan bir vitamindir. Bağırsaklardaki yararlı bakteriler tarafından sentezlenen ve besinler K vitamininden zengin olduğu için eksikliği nadir olarak görülür. Yağda eriyen K vitamininin başlıca görevi kan akışkanlığının kontrolünü sağlamaktır. Kanın pıhtılaşmasında K vitamini önemli roller üstlenir. Peki K vitamini nelerde var, hangi besinler K vitamini açısından zengindir?

Haber 04-11-2022 17:06

Uzmanlar uyarıyor: Faydalı sanarak içmeyin! Sağlığınız için uzak durun

Süt içmenin faydaları çocukluktan itibaren beynimize aşılanan bilgiler arasında bulunuyor. Hem kemik sağlığı hem de kronik hastalıklar üzerinde oldukça etkili sonuçlar sağlayan sütün yediden yetmişe herkes tarafından tüketilmesi öneriliyor. Ancak sağlık için içilen süte çok dikkat etmek gerekiyor. Uzmanlar sağlığınızı tehdit eden çiğ sütleri kesinlikle içmemeniz gerektiğini belirtiyor.

Haber 31-10-2022 15:17

Etkisini zirveye taşıyor! Sarımsağın daha faydalı olması için sadece 10 dakika yeterli

Sarımsak yemeklerin vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunuyor. Keskin kokusuna rağmen oldukça sevilen sarımsağın faydaları saymakla bitmiyor. Ancak yemek yaparken uygulanan bazı hatalar sarımsağın vitaminini alıp götürüyor. Sarımsaktan maksimum derecede vitamin almak istiyorsanız aşağıda bulunan yöntemi deneyebilirsiniz.

Haber 19-10-2022 09:40

Hayati öneme sahip: Onsuz yaşayamazsınız! Vücudun doğru çalışmasını, sağlıklı kalmasını sağlar

Günümüzün hızlı yaşam tarzı hazır yemek kültürünü de peşinden getirdi. Katkı maddeli, hazır yemekler pratik olsa da sağlığımızı altüst ediyor. Vücudun sağlıklı kalması için farklı besin kombinasyonlarından oluşan sağlıklı bir beslenmeye ihtiyaç vardır. Besinler, vücudun sağlıklı gerekli fonksiyonları yapabilmesi için görevleri yerine getirmesine yardımcı olur.

Haber 11-10-2022 19:11

Boza içmenin tam zamanı: Sevmiyorsanız bile faydalarını duyduktan sonra sevmeye başlayabilirsiniz! Kanserden öksürüğe kadar birçok derde deva

Boza nostaljik içecekler arasında bulunuyor. Tadı ve kokusu bizi çocukluğumuza götürüyor. Üzerine dökülen tarçın ve leblebi bozanın lezzetine lezzet katıyor. Sevenin çok sevdiği sevmeyenin ise uzak durduğu bozanın faydalarını duyanlar şaşırıyor. Osmanlı'dan bu yana yıllardır süre gelen boza kanser, öksürük, enfeksiyon, bağışıklık sistemi bozuklukları gibi çok çeşitli hastalıklara şifa oluyor.

Haber 03-10-2022 10:59

Bu belirtiler varsa durumlar kötüleşmeden önleminizi alın! C vitamini eksikliği belirtileri

Vitaminler sağlığımız için oldukça büyük öneme sahiptirler. Eksikliğinde çeşitli rahatsızlıklara yol açarak hastalıklara neden olmaktadırlar. En önemli vitaminler arasında bulunan C vitamininin eksikliği de büyük sorunlara yol açmaktadır. C vitamini eksikliğini gösterdiği belirtilere göre anlayarak önlemenizi alabilirsiniz.

Haber 21-09-2022 10:44

Ağzınıza bile sürmeyin! Saçları beyazlatan besinler belirlendi

Yaşlılık vücudun yaşadığı doğal süreçler arasında bulunuyor. İnsan yaşlandıkça vücutlarında değişimler meydana geliyor. Ancak yaşanan bu değişimler bazı nedenlere bağlı olarak erken yaşta ortaya çıkabiliyor. Saç beyazlaması da erken yaşta görülen yaşlılık etkilerinden olabiliyor. Saçlarınızın erkenden beyazlamaması için aşağıda yer alan besinlerden uzak durmanız gerekiyor.

Haber 08-09-2022 09:23

Pratik diyerek yiyorsunuz ama sağlığınızı tehlikeye atıyor! Çok ciddi hastalıklara yol açıyor

Yediğimiz gıdalar sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Birçok hastalığa zemin oluşturabiliyor. Özellikle paketli gıdalar sağlığımızı büyük ölçüde tehdit ediyor. Hazır satılan noodle’lar da sağlığı tehdit eden gıdalar arasında bulunuyor. Uzmanlar noodle tüketimi hakkında uyarıyor.

Haber 31-08-2022 14:31

Bilim insanları uyarıyor! Fark etmeden yapıyorsunuz, ölüme yol açabilir

Zaman geçtikçe sağlığımızda, cildimizde, saçlarımızda yaşlılık etkileri görülmeye başlıyor. Günlük alışkanlıklarımız bu etkinlerin artmasına veya azalmasına neden olabiliyor. Bilim erken yaşlanmamız neden olan 7 alışkanlığa karşı uyarıyor.

Haber 11-08-2022 14:18

Bu belirtiler çocuğunuzda vitamin eksikliği olduğunun göstergesi olabilir

Bebeklerde ve çocuklarda sıklıkla vitamin eksikliği görülebiliyor. Vitamin eksikliği hastalıklara ve büyümenin yavaşlamasına neden oluyor. Oldukça önemli olan vitamin eksikliği teşhis edip kontrol ettirmek çocuklarınızın gelişimi için önem taşıyor. Çocuğunuzun vitamin eksikliği olup olmadığını gösterdiği belirtilere bakarak öğrenebilirsiniz.

Haber 25-04-2022 15:03

Mikroplar en çok ellerden bulaşıyor! İşte bağışıklık sistemini güçlendirmenin 7 yolu...

Grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklar özellikle mevsim geçişlerinde sıklıkla görülür. Bulaşıcı olan bu hastalıklardan korunmanın yolu, güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmaktır. İşte bağışıklık sistemini güçlendirmenin 7 yolu...

Haber 19-04-2022 22:48

Bu vitaminlere dikkat: Felç, sinir hasarı hatta kansere neden olabilir

Özellikle diyet yapanların sıklıkla kullandığı vitaminler, düşünüldüğü kadar masum olmayabiliyor. Sağlık sektörünün demirbaşı haline gelen vitaminler çoğu zaman sağlık yerine zarar verebiliyor. Vitaminlerle ilgili çalışmalar devam ederken dikkat çeken sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Harvard Health tarafından yapılan son çalışmanın sonuçlarına göre bu 6 vitamin takviyesi yüksek dozda alındığında kanser ve felç de dahil olmak üzere bir dizi ciddi sağlık sorununa maruz bırakabilir.

Haber 19-04-2022 14:11

Vitamin kaynağı yayla çorbası nasıl yapılır? Yayla çorbasının malzemeleri neler?

Pratik ve vitamin deposu yayla çorbası sofralarda ve lokantalarda sıklıkla yerini alır. Yayla çorbasını ilk defa deneyecekler için tarifi haberimizde derledik. Özellikle soğuk havalarda içilen yayla çorbası birçok kişinin favorileri arasında yer alıyor.

Yemek 25-03-2022 19:31

C, D VE B12 vitaminlerinin bağışıklık sistemine etkisi nedir? Vitamin takviyesi alınmalı mı?

D vitamini eksikliği, bağışıklık sisteminin zayıflamasını sonucu hastalıklara davetiye çıkarır. D vitamininin en iyi kaynağı güneş olmakla beraber, D vitamininden zengin besinler; somon, ton balığı, karaciğer, yumurta ve süttür. D vitamini bağışıklığı koruyup geliştirir. D vitamini eksikliği olduğunda kemik erimesi, diyabet, kalp- damar hastalığı, hipoglisemi, kas güçsüzlüğü, yorgunluk ve ağrı olur.

Haber 25-03-2022 12:19

Sadece meyve ve sebze yiyerek gerekli vitaminleri alabilir miyiz? Vitamin kullanımında en sık yapılan yanlışlar nelerdir?

İki yılın aşkın bir süre önce ortaya çıkan ve dünyayı kasıp kavuran Covid-19 (koronavirüs) virüsü kişisel hijyen kadar vitaminlerin de ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya çıkardı. Hastalıktan uzak, sağlıklı bir yaşam için vitaminler önemli rol oynuyor. Ancak kontrolsüz vitamin kullanımının faydası kadar zararı ortaya çıkabilir. Fonksiyonel Tıp çalışmaları yürüten Uzman Dr. Aynur Ketene, Mynet okurları için vitamin kullanımı hakkında önemli detaylar verdi.

Haber 04-03-2022 09:44

Diyet yaparken vitamin ve takviyeler kullanılmalı mı?

Takviyeler, özellikle diyetimiz yetersiz olduğunda besin ihtiyaçlarımızı karşılamamıza yardımcı olan değerli bir araçtır. Takviyeler, vücudumuza enerji vermeye, kardiyovasküler sistemimizi sağlıklı tutmaya ve stres seviyemizi sabit tutmaya yardımcı olan vitaminleri, mineralleri, amino asitleri ve mikro besinleri sağlamaya yardımcı olabilir.

Haber 24-02-2022 10:38

B12 eksikliği nelere yol açar? B12 eksikliği nasıl giderilir? İşte belirtileri ve tedavisi...

İnsan sağlığı için önemli vitaminlerden olan B12, DNA ve kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna büyük fayda sağlar. Fakat, B12 vitamini, vücut tarafından üretilmediğinden dolayı çeşitli gıdalar yoluyla alınması gerekir. B12 eksikliği hâlinde vücutta çeşitli rahatsızlıklar görülebilir. Peki B12 eksikliği belirtileri ve tedavi yöntemi neler? İşte detaylar...

Haber 01-12-2021 16:12

Alzheimerdan korunmak için sağlıklı beslenin!

Alzheimerdan korunmak için sağlıklı beslenmenin oldukça önemli olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Tuba Kayan Tapan, alzheimerdan korunmak için faydaları besinleri sizler için anlattı.

Haber 27-09-2021 07:41

Vitaminler kansere davetiye çıkarıyor

Milyonlarca insanın ‘kansere yakalanmayalım, kalp hastası olmayalım, daha uzun ve sağlıklı yaşayalım' diye her gün avuç avuç kullandıkları vitamin ve antioksidanların kanser ve kalp hastalıkları riskini azaltmadığı, erken ölümleri engellemediği gibi tam aksine kanser riskini artırabileceğini gösteren araştırmalara her geçen gün bir yenisi ekleniyor.

Haber 26-05-2009 00:22

Folik asit kansere davetiye çıkarıyor

Milyonlarca insanın ‘kansere yakalanmayalım, kalp hastası olmayalım, daha uzun ve sağlıklı yaşayalım' diye her gün avuç avuç kullandıkları vitamin ve antioksidanların kanser ve kalp hastalıkları riskini azaltmadığı, erken ölümleri engellemediği gibi tam aksine kanser riskini artırabileceğini gösteren araştırmalara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, Mynet okurları için yazdı.

Haber 21-05-2009 11:16

D Vitamini kanser riskini azaltıyor

Amerikalı bilimadamları, D vitamininin bazı tür kanserlerin gelişimini yüzde 50 oranında engelleyebildiğini belirlediler.

Haber 29-12-2005 00:50

Vitamin deposu mantar

Kalsiyum, fosfor, potasyum, demir ve bakır yönünden zengin olan mantarın şeker, kalp, damar hastalıkları ve aneminin düşmanı olduğu ortaya çıktı.

Haber 23-11-2005 11:34

Yabani otlar vitamin deposu

Taşıdıkları A ve C vitaminleri, kalsiyum ve demir sebebiyle tercih edilen kış otları, Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde büyük rağbet görüyor.

Haber 18-11-2005 16:20

Uzmanlardan vitamin uyarısı

Havaların soğumasıyla birlikte grip ve soğuk algınlığının görülme riski de hızla artıyor. Uzmanlar, bu aylarda hastalıklardan korunmak için bağışıklık sistemini güçlendirmenin en etkili yolunun yeterli ve dengeli beslenmek olduğunu belirtiyor. Özellikle, karbonhidrat, protein, mineral, vitamin ve yağdan oluşan besinlerin tüketilmesi hastalıklardan ve bazı enfeksiyonlardan korunmak için etkili olduğu kaydediliyor.

Haber 16-11-2005 14:15

Vitamin ve mineral eksikliği nasıl anlaşılır?

Erciyes Üniversitesi (EÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Neriman İnanç, vücudun gereksinim duyduğu vitamin ve mineral eksikliğinin farklı belirtilerle kendini gösterdiğini söyledi.

Haber 19-09-2005 00:10

Vitamin deposu kefiri yerken dikkat

Besleyici, koruyucu, tedavileri destekleyici ve iyileştirici özellikleri nedeniyle her yaş grubunun istediği kadar tüketebileceği kefirin, sıcak yemeğe ilave edilerek yenmemesi gerektiği bildirildi.

Haber 20-08-2005 11:45

Yaban çileği vitamin deposu

Doğada kendiliğinden yetişen ve normal çileğe oranla daha küçük olan yaban çileğinin vitamin deposu olduğu bildirildi.

Haber 29-06-2005 12:05

Türklerin yüzde 20'si vitamin kullanıyor

Gfk Türkiye'nin araştırmasına göre, Türk halkının yüzde 20'si vitamin kullanıyor. Bunların yüzde 64'ünü de kadınların oluşturduğu belirlendi.

Haber 08-05-2005 16:01

Meyve ve sebze suları, vitamin deposu

Meyve ve sebze suları, içerdiği vitamin ve minerallerden dolayı sağlıklı ve zinde olmanın yanı sıra güzelleşmede de önemli rol oynuyor.

Haber 22-02-2005 10:16

Tam bir vitamin deposu: Aşure

Türk mutfağının geleneksel tatlısı aşure, kuru meyve katıldığı için vitamin; baklagil ve tahıllar bir arada kullanıldığı için de protein deposu haline geliyor. İçine en az 7 farklı madde konulan aşurenin en az 7 kişiye dağıtılması gerektiğine inanılır. İçinde sadece bitkisel yağlar olduğu için kolesterol oranı sıfırdır. Enerji deposudur. B2, B1, C, A vitamininin yanı sıra bol miktarda demir, çinko, fosfor, kalsiyum ve sodyum içerir.

Haber 20-02-2005 10:28

Kış sebzeleri vitamin deposu

Beslenme ve diyet uzmanı Esra Kurtuluş Ergün, kış mevsiminde hem fazla kilolardan kurtulmak hem de hastalıklardan uzaklaşmak isteyenlerin mevsimin mevye ve sebzelerini bol bol tüketmelerini tavsiye etti.

Haber 08-02-2005 14:30

Vitamin cildin dostu

Genç ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için vitaminin önemine dikkat çeken uzmanlar, C ve E vitaminlerinin ciltte kırışmayı engellediğini ifade ediyor.

Haber 04-10-2004 14:28

Vitaminde 'varlık içinde yokluk'

Son yıllarda dünyada bir vitamin modasıdır gidiyor. Herkes, önüne gelen vitamini bir bardak suyla mideye indiriyor.

Haber 15-11-2002 10:08

Bilinçsizce alınan vitaminler zehirliyor

Doktora danışmadan, bilinçsizce kullanılan vitaminlerin zehirlenmelere yol açtığı bildirildi.

Haber 30-11-1999 00:00