Viyentiyan Haberleri

Yeniden Asya vizyonuyla ASEAN bölgesi yakından tanınacak

Türkiye'nin Viyentiyan Büyükelçisi Ahmet İdem Akay: - "Türkiye'nin Asya'ya verdiği önem ve duyurulan 'Yeniden Asya' vizyonuyla ASEAN bölgesi daha da yakından tanınacak" - "Laos'un nüfusu 7 milyon ama 4 milyon turist çekiyor. Denize kıyısı yok ancak turizm potansiyeli var" - "Geçen yıl ticaret hacmi bir buçuk milyon dolar civarında lehimizeydi. ASEAN ülkeleriyle toplam ticaret hacmimiz aleyhimizedir" - "Laos'ta FETÖ'nün ikisi küçük, üç okulu var. Başkentte ilkokuldan lise düzeyine bir okul ve ilkokul, ülkenin güneyinde de bir ilkokul mevcut, bu okullarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. FETÖ ile mücadelede gerekli adımları atıyoruz"

Haber 2019-08-10 11:12:17

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Laos’ta

Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin Viyentiyan Büyükelçiliğinin açılışını yaptı - Açılışa Laos Dışişleri Bakanı Saleumxay Kommasith ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Phonsena Khemmani de katıldı - Bakan Çavuşoğlu: - "Buradakiyle birlikte ASEAN üyesi ülkelerin tamamında büyükelçiliğimiz oldu"

Haber 2018-11-07 16:32:51

Laos hükümeti Türkiye'nin büyükelçilik açmasından memnun

Türkiye'nin Viyentiyan Büyükelçisi Ahmet İdem Akay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ziyareti öncesi AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu - Büyükelçi Akay: - "Laos makamları burada büyükelçilik açmamızdan son derece memnun. Örneğin, milli gün resepsiyonlarının büyük çoğunluğuna katılmayan Laos Dışişleri Bakanı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonumuza katılmıştır"

Haber 2018-11-07 09:57:26

Diğer Haber Etiketleri