Vize Serbestisi Haberleri

Türkiye'den akın var! 'Kapıda vize' sonrası Yunan adaları bayram tatilcilerinin gözde adresi oldu, sayı 20 bini aştı

Yunan adalarına kapıda vize uygulaması başlayınca Türkiye'den Rodos'a turist akını yaşandı. 9 günlük bayram tatilini fırsat bilenler Yunan adalarına büyük ilgi gösterdi. Marmaris ve Fethiye'den yalnızca bir haftada Rodos'a geçiş yapan Türk turist sayısı artan rağbeti ortaya koydu. Turizmciler "Hazırlıklar tamamen Türk misafirlere göre yapılmış" diyor.

Finans 2024-04-12 12:40:47

Yunan adalarına kapıda vize uygulaması Çeşme'ye yaradı! 'Beklentinin üzerinde'

İzmir'in Çeşme ilçesi Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla bu yıl da en çok tercih edilen destinasyonlardan oldu. Açık otellerin yüzde 100 doluluğa ulaştığını belirten Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, “Bu bayramda vatandaşlar tatili bölerek kullanmayı tercih ediyor. Kapı vizesi uygulamasının başlamasıyla 2-3 gün Çeşme, 1-2 gün Sakız Adası tatili planlarının yanı sıra, aynı noktadan farklı destinasyonları bir arada kullanıyorlar. Bayramdan mutluyuz” dedi.

Finans 2024-04-10 12:36:11

Uzun kuyruklar oluştu! Kapıda vize uygulaması başladı: Türkler akın akın Yunan adalarına koştu

Türkiye'den Yunan adalarına kapıda vize uygulamasının başlaması, Ramazan Bayramı tatilinde Balıkesir'in Ayvalık ilçesi ile Yunanistan'ın Midilli Adası arasındaki feribot seferlerini hareketlendirdi.

Finans 2024-04-08 11:54:08

Resmi Gazete'de yayımlandı! Tacikistan vatandaşlarına vize muafiyeti kaldırıldı

Türkiye, Tacikistan vatandaşlarına uyguladığı vize muafiyetini kaldırdı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haber 2024-04-06 00:40:38

Schengen derdi bitti, yeni dönem başladı: Yunan adalarına 'kapıda vize' ücreti belli oldu! Bu adalarda her hafta tatil yapabilirsiniz

9 günlük Ramazan Bayramı tatili yaklaşırken Türk vatandaşlarına yepyeni bir tatil fırsatı doğdu: Artık Schengen vizesi derdi yaşanmaksızın Yunan adaları ziyaret edilebilecek. Uygulama başladı, Yunan adaları vize ücreti de belli oldu. Peki 'kapıda vize' ile hangi Yunan adaları ziyaret edilebilecek? İşte Yunan adalarına kapıda vize uygulamasının tüm ayrıntıları...

Finans 02-04-24 10:49

Karı - koca seçimi kaybetti! İki farklı ilden ikisi de aday olmuştu...

İzmir Kiraz’da 2 dönem belediye başkanlığı yapan Saliha Özçınar Kutlu üçüncü dönem için vatandaştan vize alamazken, kocası Kasım Kutlu da Isparta’nın Sütçüler ilçesinde seçimi kaybetti.

Haber 01-04-24 11:20

Kendisi İzmir’de, kocası da Isparta’da seçimi kaybetti

İzmir Kiraz’da 2 dönem belediye başkanlığı yapan Saliha Özçınar Kutlu üçüncü dönem için vatandaştan vize alamazken, kocası Kasım Kutlu da Isparta’nın Sütçüler ilçesinde seçimi kaybetti.

Yurthaber 01-04-24 11:13

Akıllara Tom Hanks'in Terminal filmini getirmişti! İstanbul Havalimanı'nda personelin yardımıyla yaşayan İranlı akademisyen için karar

Kanada'da oturum süresi dolduğu için vize başvurusu kabul edilmeyen İranlı akademisyen Dr. Shiva Kavani, yaklaşık 2 aydır İstanbul Havalimanı'nda yaşıyordu. Havalimanı personelinin de yardımcı olduğu Kaviani'nin durumu Tom Hanks'in başrolünü oynadığı Terminal filmini akıllara getirmişti. İran'a da gitmek istemeyen akademisyen Dr. Shiva Kaviani havalimanı polisi tarafından Silivri'deki Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

Haber 15-03-24 17:35

Bagajı olmayan uçuşa alınmayacak! THY 5 ülke için yeni koşulları duyurdu: İlk kez yurt dışına çıkanlar için Küba hayal oldu

Türk Hava Yolları 5 ülkeye uçuşlarla ilgili radikal bir karar aldı. Bu ülkeler için artık yalnızca pasaport ve vize yetmeyecek. Bu ülkelere yolcu kabulünde uygulanan ek kontroller uçuşa kabul sırasında da uygulanacak. Bu kontrolle arasında noter onaylı resmi davet yazısı, bagaj şartı, polis mülakatında uygun cevap verme gibi detaylar bulunuyor. İşte THY açıklaması ve Latin Amerika ülkelerine yolculuk etmeyi düşünenlere yönelik uyarılar...

Haber 15-03-24 09:51

Tom Hanks'in filmi gerçeğe dönüştü: İstanbul Havalimanı evi oldu! Günlerdir sandalyelerde uyuyor, yemek ve duş...

Tom Hanks'in ünlü filmi Terminal, İstanbul Havalimanı'nda gerçek oldu! Bir aydır, bir akademisyen havalimanında yaşıyor. İranlı Shiva Kaviani, oturum süresi dolduğundan vize alamadığı için Kanada'ya gidemiyor. Siyasi yasaklı olduğu için de ülkesine dönemeyen Kaviani, günlerdir zorluk içinde havalimanında yaşıyor. Sandalyelerde uyumaya çalışan yaşlı kadın, beslenme ve duş konusunda ise zorluk yaşadığını belirtti.

Haber 13-03-24 10:39

Yunanistan 'kapıda vize' için tarihi açıkladı! İlk etapta 5 Ege adasında geçerli olacak

Türk turistlere yönelik Yunan adalarında hızlı vize uygulamasında yaşanan gecikme Atina'da tartışmalara yol açarken Yunan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis, "kapıda vize" uygulaması için tarih açıkladı. Ayrıca Yunanistan ilk aşamada 5 Ege adasında Türklere "kapıda vize" vermeyi planlıyor.

Finans 12-03-24 11:00

'Damsız girilmez' mahkemeye taşındı: Eğlence mekanlarına gidenleri ikiye bölen uygulamaya vize çıktı!

Türkiye'de eğlence mekanlarında oldukça yaygın olan 'Damsız girilmez' uygulaması hakkında kesin hüküm niteliği taşıyan bir karar verildi. Kimilerinin haksız, kimilerininse yerinde bulduğu uygulama için çıkan karar eğlenmeye giden birçok kişinin hevesini kursağında bırakacak nitelikte...

Haber 20-02-24 08:47
dam

DSİ, Kırklareli'ndeki rezervuarları dolu iki göletin kontrolsüz akacağı uyarısında bulundu:

DSİ, Vize ve Kofçaz ilçelerindeki iki göletin dolu olması nedeniyle suyun dere yatağından kontrolsüz akacağı uyarısında bulunarak tedbirli olunmasını istedi.

Yurthaber 15-02-24 15:01

Yunan adalarına kapıda vize sonrası seferler başlıyor: İDO'nun bilet fiyatları belli oldu

Yunan adalarını ziyaret edecek Türk vatandaşlarına 7 günlük vize muafiyetinin uygulanacağının açıklanmasının ardından bilet fiyatları merak ediliyordu. İDO'nun Yunan Adaları'na yapacağı seferlerin biletleri belli oldu.

Finans 08-02-24 12:52

Schengen vize ücretlerine zam geliyor: Yeni fiyatlar ne kadar olacak?

Avrupa Komisyonu 2 Şubat'ta Schengen vizesi ücret artışına ilişkin bir taslak sundu. Teklif yasalaşırsa vize ücretlerinin ne kadar olacağı belli oldu.

Finans 08-02-24 11:13

Avrupa Birliği'nden vize serbestisi açıklaması! 'Türkiye ile ilişkileri iyileştirme yoluna girmeliyiz'

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları gayri resmi toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında Türkiye ile yakınlaşma mesajı verdi. Josep Borrell, “Türkiye ile ilişkileri iyileştirme yoluna girmeliyiz. Ortak çıkarlarımızın olduğu alanları geliştirmemiz ve ayrıştıran konuları azaltmamız gerekiyor” dedi. Vize serbestisi hakkında bir gelişme olup olmadığının sorulması üzerine Borrell, Türkiye'nin yaklaşımının belirleyici olacağını ifade etti.

Haber 03-02-24 22:42

Biden onayladı! Filistinlilere şiddet uygulayan Yahudi yerleşimcilere yaptırım

ABD Başkanı Joe Biden, Filistin’in Batı Şeria bölgesinde Filistinlilere şiddet uygulayan Yahudi yerleşimcilere yaptırım uygulanmasına izin veren kararnameyi onayladı. Yaptırım listesine girenlerin ABD'deki varlıkları dondurulacak, vize alamayacak.

Haber 01-02-24 20:52

İran'dan turizm kararı! 28 ülkeyle vizeler tek taraflı kaldırıldı

İran turizm amacıyla 28 ülkenin vatandaşlarına vizeyi tek taraflı kaldırdığını açıkladı. Hindistan vatandaşlarının İran'a hava yoluyla vizeye ihtiyaç duymadan girebileceği, kara sınırlarından giriş için ise vize almaları gerektiğinin altı çizildi.

Finans 31-01-24 12:45

Vize dolandırıcılığı operasyonu! Şüpheliler yakalandı... Şirketin ismini kullanmışlar

Balıkesir’in Erdek ilçesinde, vize işlemleri hakkında faaliyet gösteren bir şirketin ismi kullanılarak Almanya ve İtalya’ya gitmek için vize başvurusu konusunda irtibata geçen vatandaşları telefonla dolandıran şüpheliler yakalandı.

Haber 27-01-24 16:05

Rafting Antrenör Gelişim ve Vize Semineri Dalaman'da başladı

Türkiye Kano Federasyonunun 2024 eğitim faaliyetleri programında yer alan Rafting Antrenör Gelişim ve Vize Semineri, Muğla'nın Dalaman ilçesinde başladı.

Yurthaber 26-01-24 13:54

Erkek arkadaşının tahta kaşıkla kalçasına vurduğu anları paylaşan Ecesu Özevin gelen tepkilere yanıt verdi: 'Asıl olan kadınların hayatına karışmak...'

Sosyal medyada paylaşımlar yapan ve Amerika'da yaşayan bir kadın, bir videosunda erkek arkadaşının kalçasına tahta kaşık ile vurduğu anları paylaştı. Bu anlar sosyal medyada tepki çekti. Paylaşıma kısa sürede yorum yağdı. Bir Twitter kullanıcısı o görüntüleri paylaşarak, "Ah be kızım değer miydi bir vize için" dedi. Yoruma çektiği videoyla yanıt verdi.

Magazin 22-01-24 12:02

Yunanistan’a Altın Vize başvurusunda Türkler zirvede

Yunanistan’ın bazı bölgelerinde 250 bin euro, önemli yerleşim yerlerinde ise 500 bin euro gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize programının yılsonu rakamları açıklandı. Rakamlara göre Türkler ikinci sırada. Altın Vize alan kaç Türk var? İşte sayılar

Finans 04-01-24 09:34

Resmi Gazete'de yayımlandı! ABD, Kanada ve bazı Arap ülkeleri vatandaşlarına vize muafiyeti

Amerika Birleşik Devletleri, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Kanada, Suudi Arabistan ve Umman vatandaşlarına vize muafiyeti uygulanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haber 23-12-23 07:57

EuroCup'ta temsilcimize skandal muamele! Kenarda ne hoca var, ne oyuncu... İngiltere sadece 5 kişiye vize verdi

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası play-off turu rövanş maçında temsilcimiz Bursa Uludağ Kadın Basketbol Takımı, London Lions Women ile karşı karşıya geldi. Temsilcimiz yalnızca 5 oyuncu ile sahaya çıkmak zorunda kalırken, İngiltere'nin diğer oyucularımıza vize vermemesinden kaynaklı bu durumun yaşandığı ortaya çıktı.

Spor 22-12-23 08:35

AÖF SINAV SONUÇLARI 2023 TARİHİ: AÖF sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanır? 2024 güz dönemi vize sonuç sorgulama ekranı

AÖF sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Ön lisans ve lisans eğitimlerine açıktan devam eden öğrenciler Anadolu Üniversitesi'nden gelecek 'sınav sonucu' açıklamasını bekliyor. Açıköğretim öğrencileri ara sınavlara 9-10 Aralık 2023 tarihlerinde girdi. Peki, AÖF sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanır? İşte, anadolu.edu.tr sınav sonucu sorgulama ekranı...

Egitim 19-12-23 08:50

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Macaristan ile ticaret hacmimiz 4 milyar dolara ulaştı, ortak hedef 6 milyar dolar

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Budapeşte’de Macaristan Başbakanı Orban ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısına katıldı. Basın toplantısında konuşan Orban, Türkiye'yi AB'ye vize serbestisi konusunda desteklediklerini belirtti. Erdoğan ise Macaristan'la yılın ilk 11 ayındaki ticaret hacminin 4 milyar dolara ulaştığını ve hedefin 6 milyar dolar olduğunu kaydetti. Erdoğan, "Macaristan'ın AB'ye tam üyeliğimizi desteğini güçlü bir şekilde vurgulamasından memnuniyet duydum." dedi.

Haber 18-12-23 18:17

AÖF SINAV SONUÇLARI 2023 TARİHİ: AÖF sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanır? Anadolu.edu.tr vize sınav sonucu sorgulama!

AÖF sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. 9 Aralık 2023 Cumartesi ila 10 Aralık 2023 Pazar günü gerçekleştirilen sınavlara giren öğrencilerin gözü Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından yapılacak açıklamada. Peki, AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, hangi tarihte? 2023 AÖF sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

Egitim 15-12-23 15:13

ETSO adalar için uygulanan vize muafiyetini Edirneliler için de talep edecek

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Sezai Irmak, Edirnelilerin Yunanistan'a günübirlik vize muafiyetiyle gitmeleri için çalışma yapacaklarını belirtti.

Yurthaber 14-12-23 18:05

Tatil planı yapanlar dikkat... Birçok ülkeye gitmek için vize almanıza gerek yok! İşte vizesiz gidilen ülkeler, kimlikle veya kapıda vize uygulamasıyla gidilebilen ülkeler

2024'te 7 gün izin alınarak 40 gün tatil yapılabilme imkanı yakalanacağına yönelik haberler, yeni yılda tatil planı yapmayı düşünen vatandaşları harekete geçirdi. Türk vatandaşlarından vize istemeyen birçok ülke bulunurken, tatilciler tarafından vizesiz gidilen ülkeler araştırılmaya başlandı. Hatta Türk vatandaşlarının pek çok ülkeye kimlikle seyahat edebileceği gibi kapıda vize uygulamasıyla seyahat edebileceği de belirtilmekte.

Trend 10-12-23 15:33

YUNAN ADALARI VİZE ÜCRETİ 2023! Vize muafiyeti olan Yunan adaları hangileri? Uygulama ne zaman başlayacak?

Yunan adaları vize ücreti 2023 ekranı yoğun bir şekilde sorgulanıyor. 10 Yunan adasına 7 günlük vizesiz seyahat ile ilgili detaylar gündemde araştırılan konular arasında yer alıyor. Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile Erdoğan'ın görüşmesi sonucunda bazı adalara vize kolaylığı sağlanacağı açıklanmıştı. Peki, Vize muafiyeti olan Yunan adaları hangileri? Uygulama ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

Haber 09-12-23 23:34

Yunan adalarına Türk vatandaşlar için vize muafiyeti! Detaylar ortaya çıktı, vize ücreti...

Yunan adalarını ziyaret edecek Türk vatandaşlarına 7 günlük vize muafiyetinin uygulanacağının açıklanmasıyla detaylar merak ediliyordu. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, 12 aylık pilot bir program olacağını belirttiği vize için ücretin ise 60 euro (1873 TL) olacağını ifade etti. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli ise konuya ilişkin bir yönetmeliğin Yunan makamları tarafından hazırlanmakta olduğunun kendilerine aktarıldığını belirtti.

Finans 09-12-23 14:53

Vizesiz seyahat edilebilecek Yunan adaları belli oldu! Turizmciler bayram ediyor: Masraflar düşürecek, alternatif rota oluşturacak

Dünkü Erdoğan-Miçotakis buluşmasından Türkiye'yi yakından ilgilendiren bir karar çıktı: Artık Yunan adaları Türk vatandaşlarınca vizesiz seyahat edilebilecek. 7 günlük vize serbestisinin geçerli olacağı Yunan adaları belli oldu. Uygulamanın hayata geçmesiyle birlikte yerli turistin tatil masraflarında önemli ölçüde düşüş bekleniyor.

Haber 08-12-23 16:14

YUNAN ADALARI VİZE MUAFİYETİ: Yunan adalarına vize kalktı mı, vize muafiyeti ne zaman başlayacak? Rodos, Midilli, Sisam, Sakız, İstanköy, İleryoz ve Meis

Türk vatandaşlarına 10 Yunan adası için 7 günlük turist vizesi uygulaması başlıyor. Yunanistan Başbakanı Miçotakis Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin yeniden canlandırılmasına karar verildiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında “Türklere 7 günlük turist vizesi sağlanacak” ifadelerini kullandı. Bu gelişme sonrası birçok kişi "Yunan adalarına vize kalktı mı, vize muafiyeti ne zaman başlayacak?" gibi sorulara yanıt arıyor. Peki, 7 günlük turist vizesi verilen 10 ada hangileri?

Haber 08-12-23 09:51

Yunan adalarına vize kalktı mı, vize muafiyeti ne zaman başlayacak? 7 günlük vize muafiyeti olan adalar hangileri? Yunanistan ile yeni dönem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği basın toplantısında 7 günlük turist vizesi uygulamasından bahsetti. Geçtiğimiz günlerde Yorgo Kırbaki’nin ilk bilgilerini paylaştığı konuya değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türklere 7 günlük turist vizesi sağlanacak.” ifadelerini kullandı. "Yunanistan adaları turist vizesi uygulaması ne zaman başlayacak?" sorunun yanıtı merak konusu oldu. İşte, 7 günlük turist vizesi uygulanması beklenen Yunan adaları...

Haber 08-12-23 08:21

SON DAKİKA | Yunanistan'da tarihi zirve! 6 yıl sonra ilk ziyaret... Erdoğan ve Miçotakis duyurdu: Adalar için 7 günlük turist vizesi kararı!

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin beşinci toplantısı kapsamında resmi ziyarette bulunduğu Yunanistan'da, Başbakan Kiryakos Miçotakis ile bir görüşme gerçekleştirdi. 6 yıl sonra Erdoğan'ın ülkeye yaptığı ilk ziyarette iki lider kameralar karşısına geçerek, önemli açıklamalarda bulundu. Miçotakis konuşmasında vize kararını duyurarak "Türklere adalarda 7 günlük turist vizesi sağlanacak" ifadelerini kullandı.

Haber 07-12-23 14:56

Erdoğan'ın Yunanistan ziyareti sonrası kritik gelişme! 7 günlük vize kolaylığı geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunan Başbakan Miçotakis'in davetiyle Yunanistan'a gitti. Türkiye ile Yunanistan arasındaki Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin beşinci toplantısına katılacak olan Erdoğan'a vize jesti yapıldı.

Haber 07-12-23 11:19

ABD'den Netanyahu'yu kızdıracak karar! Yeni politikayı duyurdu: Kısıtlama getirilecek

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Filistin’in Batı Şeria bölgesinde şiddet olaylarından sorumlu aşırılık yanlısı İsrailli yerleşimcilere vize kısıtlaması getirileceğini açıkladı. Öte yandan İsrail Başbakanı Netanyahu'nun esir düşenlerin ailelerine "Şu anda herkesi eve getirme imkanı yok" dediği aktartıldı.

Haber 06-12-23 06:36

Merakla bekleniyordu: AB'den Türkiye'ye vize kolaylığı adımı!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Türklerin vize başvurularını kolaylaştırmaya dönük adımların araştırılması tavsiyesinde bulundu. Ayrıca AB Komisyonu hazırladığı Türkiye raporunda temel görüş ayrılıklarını gidermeye yönelik çabaların devam etmesi gerektiğini belirtti.

Haber 29-11-23 16:21

AUZEF SINAV TAKVİMİ 2023-2024: AUZEF sınavları ne zaman, nasıl uygulanacak? Yarıyıl Sonu final sınavları!

AUZEF sınavlarının ne zaman yapılacağı ve online mı yoksa yüz yüze mi gerçekleştirileceği merak konusu oldu. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Güz Dönemi vize sınavlarının açıklanması sonrası birçok kişi arama motorlarında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Peki, AUZEF sınavları ne zaman, nasıl uygulanacak? İşte 2023-2024 eğitim öğretim dönemi AUZEF fınal sınavları tarihi...

Egitim 24-11-23 15:06

ATA AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ EKRANI 2023: ATA AÖF sınav giriş belgesi nasıl alınır? Vize sınavı ne zaman?

ATA AÖF sınav giriş belgeleri ile ilgili son dakika açıklamasında bulunuldu. Yayımlanan duyurunun ardından Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi güz dönemi vize sınavlarına ilişkin sorgulama ekranı arama motorlarında araştırılıyor. Peki, ATA AÖF sınav giriş belgesi nasıl alınır? İşte ATA AÖF sınav giriş belgesi sorgulama ekranı...

Egitim 20-11-23 15:01

Schengen vizesi dijitalleşiyor! Başvuru nasıl yapılacak, ücretler ne olacak? Merak edilen tüm detaylar belli oldu

AB Komisyonu Schengen vizesi için internetten başvurunun önünü açan düzenlemeyi kabul etti. Türkiye dahil Schengen'e tabi ülkelerin vatandaşları konsolosluk ya da büyükelçiliklere gitmeden vize başvurusu yapabilecek. Peki dijital Schengen dönemi ne zaman başlayacak? Vize almak kolaylaşacak mı? Dijital Schengen için başvuru nasıl yapılacak? İşte dijital Schengen'e dair tüm soruların yanıtları...

Finans 14-11-23 14:58

AB Konseyi'nden dijital Şengen vizesi için yeni düzenleme! Artık başvurular internetten yapılacak

Avrupa Birliği (AB) Konseyi, Şengen vizelerinin dijitalleşmesi için hazırlanan yeni kuralları kabul etti. Başlangıç tarihi, teknik çalışmalar bittiğinde belirlenecek yeni uygulamayla Şengen vize başvuruları internetten yapılacak, vizeler dijital olarak verilecek. Şengen ülkelerinin konsolosluklarına, sadece ilk kez vize başvurusu yapanlar, biyometrik verileri geçerli olmayanlar ve yeni pasaport alanların gitmesi gerekecek.

Haber 13-11-23 16:49

Kıyıköy’de Kuzey Işıkları balıkçı tarafından görüntülendi

Türkiye’nin birçok yerinde görüntülenen Kuzey Işıkları, Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy beldesinde balıkçı tarafından görüntülendi.

Yurthaber 06-11-23 10:11

BM Genel Sekreteri Guterres'ten İsrail heyetine tepki: Yanlış yorumlanması karşısında şoke oldum

İsrail ile Birleşmiş Milletler arasındaki Gazze krizi sürüyor. Dışişleri Bakanı Cohen'ın görüşmesini iptal etmesi ve İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Gilad Erdan'ın istifa çağrılarının ardından, BM Genel Sekreteri Guterres'ten İsrail heyetine tepki geldi. Guterres, Hamas'la ilgili sözlerinin "bazıları tarafından yanlış yorumlandığını" vurgulayarak, bu durum karşısında şoke olduğunu belirtti. Diğer yandan İsrail BM temsilcilerine vize vermeyeceklerini de duyurdu.

Haber 25-10-23 18:10

Umre ve hacca gidecekler dikkat! Bakan Uraloğlu duyurdu: Türkiye’ye vize kolaylığı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Suudi Arabistan'ın Türk vatandaşlarına sağladığı vize kolaylığı dolayısıyla teşekkür ederek, "Gerek umre gerek hac gerekse diğer seyahatler için bu ciddi bir kolaylık sağlayacaktır" dedi.

Finans 17-10-23 13:44

Tuzlasporlu futbolcu Gana'da rehin kalmıştı! Philip Gameli Awuku'ya vize verilmeme nedeni ortaya çıktı...

Tuzlasporlu futbolcu Philip Awuku’nun Gana’da vize alamadığı için rehin kalması gündeme oturmuştu. Kulüp, yaptığı açıklamada "Oyuncumuza vize verilmemesinin bir açıklaması var mıdır? Mağduriyetimiz büyükelçilik mi karşılayacak? Telefonlara cevap verilmemiştir." ifadelerini kullanmıştı. Awuku'nun vize alamama nedeninin ise pasaport süresinden kaynaklandığı ortaya çıktı.

Spor 30-09-23 20:14

Tuzlaspor'dan herkesi şaşırtan açıklama! Oyuncumuz Gana'da rehin kaldı

Tuzlaspor'dan yapılan açıklamada Philip Gameli Awuku'ya vize verilmediği için oyuncunun Gana'da rehin kaldığı duyuruldu. İşte detaylar...

Spor 30-09-23 13:30

Fenerbahçe'nin Novi Pazar'a kiraladığı Omar Fayed'e vize vermediler! Yeni takımına gidemedi...

Transferin en hareketli takımlarında Fenerbahçe'nin Sırbistan ekiplerinden Novi Pazar'a kiraladığı Mısırlı genç savunma oyuncusu Omar Fayed, henüz yeni takımında forma giyemedi. İşte detaylar...

Spor 24-09-23 13:13

Uluslararası tıp kongresine davet edilen profesöre vize şoku!

Kocaeli Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cüneyd Özkürkçügil'e uluslararası tıp kongresine katılmak için gideceği Kanada tarafından vize verilmedi. Kanada tarafından vize verilmemesine tepki gösteren Özkürkçügil, "Ülkemin içine düşürüldüğü bu durumdan dolayı çok üzgünüm, hiç hak etmediğimiz bu muamelenin bir cevabı olduğunu görmeden Allah bana ölüm nasip etmesin" dedi.

Haber 23-09-23 18:27