Windows Haberleri

Windows 8 ne zaman çıktı? Windows 8’in özellikleri nelerdi?

Pek çok kişi tarafından yaygın olarak kullanılan bilgisayarların verimli ve daha kolay çalışabilmesi için cihazda bulunan donanımlar ile uygulama yazılımlarının doğru bir şekilde yönetilmesi gerekir. Bilgisayar donanımlarıyla uygulama yazılımları arasındaki kontrolü sağlayan yazılım ise işletim sistemi olarak tabir edilmektedir. Windows 8 de bu işletim sistemlerinden biri olarak bilinmektedir. Peki, Windows 8 ne zaman çıktı ve özellikleri nelerdi?

Haber 15-02-2024 18:51

Windows 7 ne zaman çıktı? Windows 7’nin özellikleri nelerdi?

Kişisel bilgisayar gibi birçok farklı cihazda kullanılan çok sayıda işletim sistemi mevcuttur. Windows 7 de bu işletim sistemleri arasında olup, günümüzde artık güvenlik ile ilgili güncelleştirme almadığı için kullanımı yoktur. Windows NT işletim sistemi ailesinin üyeleri arasında bulunan Windows 7, çıktığı tarihte bünyesinde barındırdığı özellikleriyle dikkat çekmiştir. Peki, Windows 7 ne zaman çıktı ve özellikleri nelerdi?

Haber 15-02-2024 18:49

Windows XP ne zaman çıktı? Windows XP’nin özellikleri nelerdi?

Günümüzde yaygın olarak kullanılan teknolojik cihazlardan biri bilgisayarlardır. Bu bilgisayarların doğru bir şekilde çalışabilmesi, kullanıcıların verim alabilmesi açısından son derece önemlidir. Bilgisayarların gerek yazılımlarını gerekse donanım araçlarını kontrol edebilmek için işletim sistemine ihtiyaç vardır. Windows XP de bu işletim sistemleri arasında yer almaktadır. Peki, Windows XP ne zaman çıktı ve özellikleri nelerdi?

Haber 15-02-2024 18:47

Bilgisayarda ekran görüntüsü alma: Windows’ta ekran görüntüsü nasıl alınır?

Günümüzde var olan teknolojik cihazlar sayesinde birçok işlem online olarak yapılmaktadır. Bazı durumlarda kullanıcılar internet ortamında gezinirken veya araştırma yaparken bazı görüntüleri veya yazıları cihazlarına kaydetmek isteyebilir. Bunun en kısa yolu ekran görüntüsü almaktan geçer. Özellikle bilgisayar kullanıcıları bu yöntemi sıklıkla kullanılır. Peki, bilgisayarda ekran görüntüsü alma işlemi nasıl yapılır, Windows’ta ekran görüntüsü nasıl alınır?

Haber 15-01-2024 18:41

Windows

Windows Hakkındaki Haberler Mynet'te. Windows Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Windows APK çalıştırma yöntemleri - Windows 10 APK açar mı?

İngilizce Android Package Kit ifadesinin baş harflerinden oluşturulmuş bir kısaltma olan APK, bir dosya formatıdır. Android uygulamalarını dağıtmak ve yüklemek için kullanılır. Bir APK dosyası cihazda yüklenmesi istenen tüm ögeleri bir arada bulunduran bir paket olarak da tanımlanabilir. Akıllı mobil telefonlarda kolaylıkla indirilerek kullanılabilen APK dosya formatını Windows’ta açabilmek için bazı gereklilikler vardır.

Haber 29-10-2023 20:47

Windows gereken dosyayı yükleyemiyor hatası nasıl çözülür?

Günümüzde bilgisayarlar günlük yaşantımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Ancak teknolojik gelişmeler ve karmaşık yazılım uygulamalarıyla birlikte bazen bilgisayarlarımızla karşılaştığımız sorunlar da artar. Bu sorunlardan biri de "Windows gereken dosyayı yükleyemiyor" hatasıdır. Bu hata kullanıcıların yeni bir program veya uygulama yüklemeye çalışırken ya da mevcut bir programı çalıştırmaya çalışırken karşılaşabileceği bir engel olabilir.

Haber 27-10-2023 01:58

İddiaları güçlendirdi: Intel CFO'su, Windows 12'nin geleceği tarihi ağzından kaçırmış olabilir!

Microsoft'un Windows 12 için hazırlandığı iddia ediliyor. Son olarak Intel'den gelen yeni bir yorum ve şirketin yakın gelecekteki donanım planlarına ilişkin son bilgiler, bu iddiaları güçlendirdi.

Haber 09-10-2023 15:51

Microsoft'tan şok karar! WordPad, Windows'tan kaldıracak

Microsoft'tan dikkat çeken bir WordPad kararı geldi. Yazılım devi, ilk olarak Windows 95'in bir parçası olarak karşımıza çıkan WordPad'i Windows'un gelecekteki bir sürümünde kaldırmayı planlıyor.

Haber 04-09-2023 09:19

Tüm işlemleri hızla tamamlayacak canavar gibi bir cihaz arayanlar için MacBook muadilleri

Güçlü teknik özellikleriyle sizi mest edecek bir bilgisayar mı arıyorsunuz? O zaman doğru yerdesiniz! Tasarımları ve donanımları ile MacBook'ları aratmayan bilgisayarlar hem gündelik ihtiyaçlarınızı hem performans gerektiren grafik işlerinizi rahatlıkla yapmaya hazır! Sizin için MacBook muadili olabilecek canavar gibi laptop alternatiflerini bir araya getirdik. Gelin, beğeninizi kazanacak ürünleri birlikte inceleyelim.

Haber 15-08-2023 17:56

CMD komutları: Bilgisayar CMD komut sistemi kodları

Bilgisayarlar için birbirinden farklı özellikleriyle öne çıkan çok sayıda işletim sistemi bulunmaktadır. Bu işletim sistemleri içerisinde Windows işletim sistemi de yer almaktadır. Windows bilgisayarlarda kendi içerisinde birçok farklı özellik barındırmaktadır. Bu özelliklerden biri de cmd denilen komut sistemidir. Bu komut sistemi windows bilgisayarlarda bulunan tüm özelliklere daha kısa yoldan erişimi sağlamaktadır. Peki, CMD komutları nelerdir, nasıl kullanılır?

Haber 14-08-2023 19:39

Zaman daralıyor! Windows 7 ve Windows 8/8.1 kullanıcıları dikkat

Kişisel bilgisayarlarında hâlâ Windows 7 kullanan milyonlarca insan için zaman daralıyor. Microsoft Edge ve WebView2, Windows 7 ve Windows 8/8.1 desteğini 10 Ocak'ta sonlandırıyor. Konuyla ilgili bir haberde "Windows 7 ve 8.1 çalıştıran bir cihazınız varsa, Windows 10 veya 11'i PC'nize indirmek için iyi bir zaman olabilir" deniliyor.

Haber 04-01-2023 15:04

vcruntime140 dll hatası nasıl çözülür? Vcruntime140 dll hatası nedir, neden olur?

Windows işletim sisteminin klasörleri içinde yer alan ve türlü programların veya oyunların Windows işletim sistemi ile uyum sağlayabilmesi konusunda sisteme destek olan bir kod kaynak kitaplığı vardır. Bu kitaplık vcruntime140 dll adı ile anılır. Ancak türlü sebepler nedeniyle hata verebilir veya bozulabilir. Hatayı çözmek için bazı adımları uygulamak yeterli olacaktır. Vcruntime140 dll hatası neden olur, çözümü nedir?

Haber 12-10-2022 09:38

akisp11.dll hatası nedir? akisp11.dll kütüphane yükleme hatası çözümü nasıl yapılır?

Bilgisayarların sorunsuz bir şekilde çalışması ve işlemleri gerçekleştirmesi için arka planda pek çok yazılım çalışır. Bu yazılımlar bilgisayar içerisinde çeşitli dosyalar içerisinde bulunur. DLL adı verilen kitaplıklar pek çok kritik sistem bilgisini tutar. Zaman zaman çeşitli dll hataları görülür. Bu hatalardan biri de akisp11.dll hatasıdır. akisp11.dll hatası nedir, nasıl çözülür?

Haber 12-10-2022 09:28

No bootable device hatası nedir, nasıl çözülür? No bootable ne demek?

Bilgisayarlardaki işletim sistemlerinin kurulu olduğu bölümler birincil bölümdür. Bir bilgisayarın işletim sistemi ön yükleme başarısı için etkin bir şekilde ayarlanması gerekir. Eğer etkin olarak ayarlanmazsa, yani etkin değil olarak ayarlanır ise no bootable device hatası oluşur. No bootable device hatası nedir, nasıl çözülür?

Haber 11-10-2022 15:49

Memory Management hatası neden olur? Memory Management hatası çözüm yöntemleri nelerdir?

Bilgisayar günümüzde olmazsa olmaz teknolojik cihazlar arasında yer alır. Hemen her işlemin yapılabildiği bilgisayarlarda zaman zaman hatalar görülebilir. Bu hatalar bilgisayar üzerinde farklı parçalardan ve farklı nedenlerden dolayı oluşabilir. Bilgisayarda en sık rastlanan hatalardan biri de memory management hatasıdır. Mavi ekran hatası olarak da bilinen bu hata, bilgisayarların RAM kısmındaki sorunlardan dolayı meydana gelir. Memory management hatası nedir, neden olur ve nasıl çözülür?

Haber 11-10-2022 13:59

xinput1_3 dll hatası nedir, neden olur? xinput1_3 dll hatası çözümü nasıl yapılır?

Her bilgisayar kullanıcısı, günlük kullanım sırasında farklı nedenlerden kaynaklanan ve sıklıkla kolay çözümlere sahip hatalar ile karşılaşmaktadır. Farklı alanlarda çalışan her uygulama, xinput1_3 dll gibi bir hata verebilmektedir. xinput1_3 dll hatası nedir, neden olur ve nasıl çözülür?

Haber 10-10-2022 18:57

DOOM, hamilelik testinde çalıştırılarak herkesi şaşırtmıştı! Bu kez öyle bir yerde çalıştırıldı ki...

FPS türündeki efsane oyunlardan biri olan DOOM, daha önce hamilelik testinde çalıştırılmıştı. Hamilelik testinde oynanan DOOM herkesi şaşırtmayı ise başarmıştı. Bugün DOOM'un farklı bir yerde daha çalıştırıldığı ortaya çıktı. Bu yer hamilelik testi kadar şaşırtıcı olmasa da yine de pes dedirtebilir.

Haber 10-10-2022 15:49

Sosyal medyayı sallayan tek kelimelik tweet akımı! Anında viral oldu, ABD Başkanı Joe Biden da katıldı

Sosyal medyada tek kelimelik tweet akımı ( #OneWordTweet) başlatıldı. Kişi, kurum ve kuruluşların kendilerini en iyi anlatan kelimeyi tweet olarak attıkları bu akım, ünlü firmaların da katılımıyla anında viral hale geldi. Öyle ki ABD Başkanı Joe Biden da tek kelimelik tweet akımına katılanlar arasına girdi. Biden, kendisini en iyi anlatan kelimeyi seçerek tek kelimelik bir tweet attı. Peki Biden kendisini hangi kelimeyi seçti? İşte detaylar!

Haber 02-09-2022 10:22