Windrush Generation Haberleri

Emre Kurttepeli; “If you have a good idea money will inevitably follow”

The first generation of “Innovators under 35 Turkey” was held in Salt Galata on 17 September 2014 by Massachusetts Institute of Technology (MIT). Innovators under 35 years old were awarded at the organization.

Finans 2023-07-06 11:52:22

İklim aktivistlerinden bir eylem daha! İtalya'da Senato binasını boyadılar... 5 kişi gözaltında

Letzte Generation (Son Nesil) adlı çevreci grubun üyeleri, İtalya’nın başkenti Roma’da bulunan Senato binasına boyalı saldırı düzenledi. Polis, 5 aktivisti gözaltına aldı.

Haber 2023-01-02 23:27:30

Rolling Stones davulcusu Charlie Watts 80 yaşında hayatını kaybetti

The musician is remembered as "one of the greatest drummers of his generation".

Haber 2021-08-24 20:21:34

Fransa’da göçmen karşıtı grup Kimlikçi Nesil’in feshedilmesi protesto edildi

Fransa’da göçmen karşıtlığıyla bilinen aşırı sağcı grup Kimlikçi Nesil’in (Generation Identitaire) feshedilmesinin ardından bir grup kararı protesto etti.Fransa’da hükümet, çok sayıda dernek ve siyasi partinin talebi üzerine harekete geçerek, "göçmenlere karşı savaş açtıklarını" duyuran aşırı sağcı grup Kimlikçi Nesil’in (Generation Identitaire) feshedilmesine karar vererek, gruba dağılması için 10 günlük süre tanımıştı.

Haber 2021-02-20 23:06:33

'Astronot Abby' TRT World Forum Reflections’a konuk oluyor

TRT World Forum, 11 Şubat Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü’nde The Mars Generation Başkanı ve astronot adayı Abigail Harrison'ı konuk edecek.

Trend 11-02-21 11:08

Kore çılgınlığına hazır mısınız? Kore’nin hayatımıza kattığı 10 popüler K-pop grubu

Madonna, Rihanna, Michael Jackson… Hepsi de senelerdir pop müzik denince aklımıza gelen ilk isimlerdir ancak pop müzik artık bu isimler yerine K-pop türünde müzik yapan BTS, Girls Generation, 2NE1 gibi gruplarla anılır oldu. Işıltılı sahne hayatlarından intihar vakalarına kadar pek çok şekilde medyaya yansıyan K-pop gruplarını sizler için derledik.

Trend 26-01-21 15:36

Galaxy S21'de kullanılabilir: Qualcomm ikinci nesil parmak izi sensörünü tanıttı!

Snapdragon 888 işlemcisini yeni tanıtan Qualcomm, yeni ekran altı parmak izi sensörü 3D Sonic Sensor Generation 2'nin tanıtımını gerçekleştirdi. Daha iyi bir performans gösterdiği söylenen Qualcomm 3D Sonic Sensor Generation 2 parmak izi sensörünün Galaxy S21 ailesinden kullanılması muhtemel.

Haber 12-01-21 15:43

AB Corona Zirvesinden Uzlaşı Çıkmadı

Avrupa Birliği üyesi 27 ülke lideri, Corona virüsünün yarattığı ekonomik sarsıntının etkilerini azaltarak, ülke ekonomilerinin yeniden ayağa kaldırılmasını öngören 750 milyar Euro'luk "Next Generation EU /Yeni Nesil AB" yardım paketi üzerinde uzlaşamadı

Haber 19-06-20 21:10

Emre Kurttepeli; “If you have a good idea money will inevitably follow”

The first generation of “Innovators under 35 Turkey” was held in Salt Galata on 17 September 2014 by Massachusetts Institute of Technology (MIT). Innovators under 35 years old were awarded at the organization.

Finans 31-01-20 13:09

Orta Doğu’nun uzay endüstrisi geliştirilecek

Bu yıl ilki düzenlenen Orta Doğu Uzay Nesli Çalıştayı (Middle East Space Generation Workshop-ME-SGW) başladı.

Haber 14-12-19 13:29

Avrupalı öğretmenlerden inceleme gezisi

Avrupalı öğretmenler; öğrencilerin ‘Kitap Okuma alışkanlığını kazandırma ve fikir alışverişi’ konusunda, Eskişehir Ertuğrulgazi İlkokulu’na geldiler ve incelemede bulundular.Avrupa Komisyonu tarafından desteklen Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı, ‘Erasmus+ Programı Okullar Arası Değişim Ortaklıkları / Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar’ faaliyeti kapsamında 5 ülkenin öğretmenleri tarafından yürütülen ‘Reading R -Realistic, E - Enthusiastic, A - Attractive, D - Different, I- Independent, N - Nowadays, G - Generation’ (Okuma) isimli ‘Erasmus Plus Stratejik Okul Ortaklığı’ projesi çalışmaları için Eskişehir’e gelen Avrupalı öğretmenler, proje ortaklarından Ertuğrulgazi İlkokulu’nun konuğu oldular.İspanya, Bulgaristan, Litvanya ve Romanya’dan gelen 12 öğretmen, Ertuğrulgazi İlkokulu Müdürü Veli Büyüktaş ve öğretmenleri; Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Karaca’yı okulda konuk ettiler.

Yurthaber 12-11-19 11:54

FETÖ'nün Pensilvanya'daki hamisi seçimlerde koltuğunu kaybetti

Fetullahçı Terör Örgütü'nün Pensilvanya'daki "hamisi" olarak tanınan Ross Township yöneticisi Howard A. Beers, örgütle yakın ve çarpık ilişkileriyle tanınıyor - Beers, örgüt ilişkileri nedeniyle kasaba sakinlerinin tepkisini çekmişti - Washington Post, 2015'te FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ve üst düzey kurmaylarının bulunduğu "Golden Generation (Altın Nesil)" kampın içindeki yeni binaların ihalesini alan Beers'in eski eşiyle, FETÖ tarafından Türkiye'ye tatile götürülerek "tüm gün SPA hizmeti olan 6 yıldızlı otellerde krallar gibi ağırlandığını" yazmıştı

Haber 07-11-19 12:27

SD Gundam G Generation Cross Rays duyuruldu

Bandai Namco, Mobile Suit Gundam isminden tanıdığımız taktiksel RPG oyunu SD Gundam G Generation Cross Rays’i duyurdu.

Trend 24-10-19 21:21

Turkcell Avrupa’dan iki ödülle döndü

Turkcell, Almanya’da düzenlenen Network Virtualization & SDN Europe ile Fransa’da gerçekleştirilen Next Generation Optical Networking Global organizasyonlarından ödülle döndü.Turkcell, Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Network Virtualization &SDN Europe’ta En iyi NFV/SDN Çalışması kategorisinde Turkcell, Data Optimizasyonu projesiyle birinci seçildi.

Haber 28-05-19 10:33

Turkcell, Avrupa'dan 2 ödülle döndü

Turkcell, Almanya'da düzenlenen Network Virtualization & SDN Europe ile Fransa'da gerçekleştirilen Next Generation Optical Networking Global organizasyonlarında ödül kazandı

Haber 28-05-19 09:55

Turkcell, Avrupa'dan 2 ödülle döndü

Turkcell, Almanya'da düzenlenen Network Virtualization & SDN Europe ile Fransa'da gerçekleştirilen Next Generation Optical Networking Global organizasyonlarında ödül kazandı

Yurthaber 28-05-19 09:55

Geleceğin yıldızı olmaya aday 60 genç yetenek

İngiliz The Guardian, 2014 yılından bu yana yaptığı ve 'Geleceğin yıldızı olmaya aday' genç futbolcuların yer aldığı 'Next Generation' listesinin 2018 versiyonunu yayınladı.

Spor 20-04-19 17:33

Kapadokya Üniversitesi NGAP Türkiye toplantısına katıldı

Kapadokya Üniversitesi, ICAO’nun Yeni Nesil Havacılık Profesyonelleri Girişimi (NGAP) çerçevesinde düzenlenen NGAP Türkiye’nin ilk toplantısına ALICANTO kurucu üyesi unvanıyla katıldı.Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu (ICAO) tarafından Aralık ayında Çin’de düzenlen NGAP (Next Generation of Aviation Professionals) Zirvesi’nde, Türkiye ile ICAO arasında imzalanan iş birliği mutabakatı kapsamında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen ilk toplantıya katılan Kapadokya Üniversitesi, üniversite ve sektör iş birliğinin sağlanmasının önemine vurgu yaptı.Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından, havacılık eğitimi veren üniversitelerin katılımıyla 11 Mart 2019 tarihinde Ankara’da düzenlenen “NGAP Türkiye” toplantısında ALICANTO kurucu üyesi olarak yer alan Kapadokya Üniversitesini temsilen katılımcılara bir sunum yapan Kapadokya Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Eyüp Atioğlu, ICAO ile yapılan iş birliğinin gelecekteki uluslararası hava taşımacılığı sistemini işletmek, yönetmek ve sürdürmek amacıyla vasıflı ve yetkin havacılık uzmanlarının yetiştirilmesi adına önemli bir adım olduğunu belirtti.Anlaşma kapsamında, Türkiye ile ICAO arasında geliştirilen ve uygulanan projelerle ilgili hava taşımacılığı ve operasyonu konularında daha detaylı veri analizi ve matematiksel modellemeler yapılması, havacılık personeli ihtiyacı belirleme çalışmaları yapılması ve karşılıklı olarak toplantı, çalıştay, seminer ve konferanslar düzenlenmesi gibi sivil havacılığın her alanında işbirliği yapılmasının öngörüldüğü açıklanırken, ilerleyen dönemde bölgesel işbirliği çalışmaları da yapılması planlandığı ifade edildi.

Yurthaber 25-03-19 14:25

Generation Zero'nun çıkış fragmanında canavarımsı robotlar var!

26 Mart'ta çıkış yapacak olan Generation Zero için bir çıkış fragmanı yayınlandı.

Trend 18-03-19 20:50

Dedeler ve nineler öğrencilik yıllarını torunlarıyla yaşadı

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde “Nesil Köprüsü” projesi kapsamında dedeler ve nineler okul yıllarını torunlarıyla tekrar yaşadılar.Karakese İlkokulu sınıf öğretmeni ve öğrencileri tarafından yürütülen “Nesil Köprüsü” adını verdikleri proje ile dedeler ve nineler okula davet edildi.Yıllar önce eğitim gördükleri okulda torunları ile aynı sırayı paylaşan dedeler ve nineler, öğrencilik anılarını torunları ile paylaştı.Sınıfı öğretmeni Halil Aksay, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, "Kültürümüzü bizden sonraki nesillere aktarmak amacıyla “Generation bridge - Nesil köprüsü” isimli proje ile yola çıkarak, çocuklarımızda yaşlılara sevgi ve saygı duygularını güçlendirmek hedeflemekteyiz.

Yurthaber 28-02-19 11:14

Kapadokya Üniversitesi Alicanto kurucu üyesi oldu

Kapadokya Üniversitesi,Çin Halk Cumhuriyeti’nde Dünya’dan 80 üniversitenin katılımıyla düzenlenen Sivil Havacılık zirvesinde katılarak eğitimde çok uluslu iş birliği için hazırlanan mutabakatı imzaladı.Çin Halk Cumhuriyeti’nin ev sahipliğinde Shenzhen şehrinde 12-14 Aralık tarihleri arasında Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO)Next Generation of Aviation Professionals (NGAP)programı koordinatörlüğünde ICAO Genel Sekreteri Dr.

Yurthaber 13-12-18 17:45

Geleceğin yıldızı olmaya aday 60 genç yetenek

İngiliz The Guardian, 2014 yılından bu yana yaptığı ve 'Geleceğin yıldızı olmaya aday' genç futbolcuların yer aldığı 'Next Generation' listesinin 2018 versiyonunu yayınladı. Listede 2 Türk oyuncu var.

Spor 26-11-18 19:45

Çınarlı öğrenciler Macaristan’a gitti

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde bir grup öğrenci, ‘Future Green Generation’ projesi kapsamında Macaristan’a gitti.Çınar ilçesindeki Başaklı Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri, “Erasmus Okul Ortaklıkları” kapsamında hazırlanan “Future Green Generation (Yeşil Geleceğimizdir)” projesinin öğrenme ve öğretme faaliyetleri toplantısı için Macaristan’a gitti.

Yurthaber 04-11-18 14:15

İşte geleceğin yıldızı 60 futbolcu! Listede iki Türk var

İngiliz The Guardian, 2014 yılından bu yana yaptığı ve 'Geleceğin yıldızı olmaya aday' genç futbolcuların yer aldığı 'Next Generation' listesinin 2018 versiyonunu yayınladı.

Spor 28-10-18 12:11

Aşırı sağcılardan Aquarius baskını

Generation Identitaire isimli aşırı sağcı örgüt üyeleri, Aquarius yardım gemisini hedef alarak SOS Mediterranee Derneğinin Marsilya'daki merkezini bastı

Haber 09-10-18 03:33

İngiltere’nin İstemediği Göçmenler

İngiltere İkinci Dünya Savaşı sonrası çalıştırmak için gemilerle ülkeye getirdiği siyahlara önce kapıyı gösterdi, sonra özür diledi. Londra muhabirimiz Barış Çimen ömrünü İngiltere’de çalışarak geçiren ve yaşlılığında da ülkeyi terketmesi istenen Windrush Kuşağı’nın temsilcileriyle konuştu

Haber 30-04-18 14:12

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinden İtalya’ya çiçek tohumları

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde okuyan öğrenciler, ‘Future Green Generation’ projesi kapsamında İtalya’da yapılan eğitim öğretim faaliyetleri toplantısına katıldı.

Haber 04-04-18 11:41

Diyarbakır’ın Çınar İlçesinden İtalya’ya Çiçek Tohumları

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde okuyan öğrenciler, ‘Future Green Generation’ projesi kapsamında İtalya’da yapılan eğitim öğretim faaliyetleri...

Yurthaber 04-04-18 11:34

29. Ankara Uluslararası Film Festivali

Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında düzenlenen Ulusal Uzun Film Yarışması'na başvuran 31 film arasından ön elemeyi geçen 10 film belli oldu - Yarışmada, Sundance Film Festivali'nde "En İyi Film" ödülü alan "Kelebekler", Berlinale Generation 14plus bölümünde yarışan "Güvercin" ve Berlinale Forum bölümünde dünya prömiyerini yapan "Tuzdan Kaide" filmleri de yer alıyor

Haber 11-03-18 15:17

Fransa'da cami işgaline hapis cezası

- Poitiers'te inşa halindeki camiye zarar veren aşırı sağcı derneğin 5 üyesi hapis cezasına çarptırıldı - Generation Identitaire isimli derneğe para cezası verildi

Haber 07-12-17 19:48

Adidas Next Generation Turnuvası

Euroleague tarafından Adidas ile ortaklaşa düzenlenen Next Generation Turnuvası’nda Fenerbahçe Genç Erkek Basketbol Takımı gruptaki...

Yurthaber 18-05-17 23:31

Pokemon GO: Second Generation Resmiyete Kavuştu

Mobil Oyun dünyası şu an için Pokemon GO: Second Generation’a yöneldi. Yeni sürüm ile beraber birçok pokemon, item ve poketopların çıkması bekleniyor.

Haber 22-02-17 08:47

Mercedes Generation EQ concept’e ilk bakış!

Avrupa’nın en büyük otomobil organizasyonu Paris Otomobil Fuarında, elektrikli olmayan hiçbir araç mevcut değil. Mercedes-Benz Generation EQ concept de bunun istisnası değil.

Haber 02-10-16 09:39

Red Bull Foiling Generation Yelken Yarışı

Red Bull Foiling Generation yelken yarışının bu yıl ikinci ayağı 13-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında...

Yurthaber 16-05-16 14:22

'Genç Pehlivanlar' Berlin'de yarışacak

'Genç Pehlivanlar' 66. Berlin Film Festivali'nin Generation Kplus adlı yarışma bölümüne seçilen ilk Türk belgeseli oldu

Magazin 18-01-16 11:55

Apple hat in San Francisco seine neue Smartphone-Generation vorgestellt, das iPhone 6s und das iPhone 6s Plus

Was ist der Unterschied zwischen Iphone 6 / 6 Plus und Iphone 6s / 6s Plus?

Trend 13-10-15 16:40

turkey Makes Great Effort To Save A Generation Of 700,000 Syrian Children

- Director-General of Turkey's Disaster and Emergency Management Authority (AFAD) Fuat Oktay delivered a speech addressing their efforts to protect

Yurthaber 01-10-15 12:25

Nearly 30 Power Plants To Be Privatized In Turkey By 2020

- A total of 29 hydroelectric and gas-turbine powered power plants of the Turkish Electricity Generation Corporation (EÜAŞ), and Turkey’s state-run

Yurthaber 24-06-15 16:16

“Gri Bölge” Berlinale’de görücüye çıktı

Berlinale’deki Generation bölümü, çocuk ve gençlik filmleri için dünyanın en prestijli platformu.

Haber 11-02-15 16:30

Fü ’nanong 2014’ Uluslararası Katılımlı Konferansa Ev Sahipliği Yaptı

Nano Malzeme ve Nano Teknoloji Araştırma Laboratuvarı tarafından organize edilen “Nanoscience Nanotechnology For Next Generation...

Yurthaber 20-08-14 14:50

Gençlerin İşsizlik Sorununa Uluslararası Çözüm Geliştirecekler

6 ülkeden 7 kuruluşun ortaklığıyla gençlerin bilişim teknolojilerindeki becerilerini geliştirerek istihdam sorununu aşmayı amaçlayan “Generation...

Yurthaber 13-08-14 10:39

Ölüm sahnede böyle geldi

Amerikalı müzik grubu Generation Esmeralda'nın Brezilya konseri sırasında talihsiz bir olay yaşandı.

Haber 27-09-12 10:45

Avrupa Heyetinden Rektör Akan'a Ziyaret

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Avrupa Birliği "Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları" kapsamında desteklenen "Bit Generation" projesinin toplantısı için Samsun'a gelen Norveçli ve

Yurthaber 11-06-12 17:30

Avrupa’dan Rektör Akan’a Ziyaret

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Avrupa Birliği “Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları” kapsamında desteklenen “Bit Generation” projesi toplantısı...

Yurthaber 11-06-12 16:24

ASELSAN'dan leopard tankı

ASELSAN, Leopard 2A4 tankı modernizasyonunu gerçekleştirdi ve adını ''Leopard 2 Next Generation'' koydu.

Yurthaber 06-05-11 09:58

3G modem mahkemelik oldu

Eskişehir'de, aldığı 3G (Third Generation) modemin internet hızı ve kapsama alanından memnun olmayan bir kişi, mahkemeye başvurdu.

Haber 07-04-10 11:07

Rus tiyatroculardan Büyükerşen'e ziyaret

St. Petersburg Theatre For Younger Generation Tiyatrosu oyuncuları, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret etti.

Haber 24-08-09 13:03