Yangon Haberleri

Myanmar’da güvenlik güçlerinden protestoculara sert müdahale

Myanmar’ın Yangon kentinde güvenlik güçleri, darbe karşıtı protestoculara sert müdahalede bulunurken, askeri cunta yönetimi Hindistan’a mektup göndererek kaçan polis memurlarının iadesini talep etti.Myanmar’ın birçok kentinde askeri darbe karşıtı protestolar devam ediyor.

Haber 2021-03-06 20:03:33

Myanmar’da protestoculara ateş açıldı

Myanmar’ın Yangon kentinde darbe karşıtı gösterilerini sürdüren protestoculara güvenlik güçleri tarafından ateş açıldı.Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar’da ordunun 1 Şubat’ta yönetime el koymasının ardından ülke genelinde başlayan kitlesel protestolar kararlılıkla sürdürülüyor.

Haber 2021-02-26 13:13:33

Myanmar’da binlerce darbe karşıtı yeniden sokaklarda

Myanmar’da binlerce darbe karşıtı, başkent Naypyidaw ve Yangon kenti başta olmak üzere ülke genelinde sokaklara akın ederken, polis güvenliği arttırdı.Askeri darbe ile yönetime el konan Myanmar’da darbe karşıtı eylemler devam ediyor.

Haber 2021-02-22 16:06:33

Myanmar’da darbe karşıtı protestolar sürüyor

Myanmar’da ordunun yönetime el koymasının ardından Yangon kentinde protestocular yeniden sokaklara akın etti.

Haber 2021-02-15 13:19:04

Myanmar’da darbeye karşı kostümlü protesto

Myanmar’ın Yangon kentinde gençler ve güzellik yarışmalarının katılımcıları, darbeye karşı tepkilerini göstermek için kostümleriyle protesto gerçekleştirdi.Myanmar’da ordunun 1 Şubat’ta darbe yaparak yönetime el koymasına yönelik tepkiler çığ gibi büyüyor.

Haber 10-02-21 12:31

Başkan Tarhan, ’Akıllı Atık Yöneten Kentler Toplantısı’na katıldı

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Birleşmiş Milletler Habitat-Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında ’Akıllı Atık Yöneten Kentler İmza Töreni’ne telekonferans yöntemi ile katıldı.Aralarında Etopya’dan Addis Ababa, Bahir Dar, Avusturya’dan Viyana, Ghana’dan Cape Coast, Almanya’dan Bonn, Endonezya’dan Jambi, Srilanka’dan Ratnapura, Lübnan’dan Beit Mery, Shimlan, Rmeish, Ainab, Byblos, GhaIboun, NepaI’dan Sunkoshi, Bangladeş’ten Kushtia, Myanmer’den Yangon, Japonya’dan Osaka, Hindistan’dan Indor, Peru’dan Lima ve Arjantin’den Buenos Aires kentlerinin belediye başkanlarının yer aldığı telekonferans toplantısında, katılımcılar kentlerinin katı atık yönetimi hakkında bilgiler verdi.Türkiye’den sadece Mezitli Belediyesi’nin katıldığı ve katı atıkların tekrar ekonomiye ve ekolojiye kazandırılması ile ilgili taahhütlerin verildiği toplantıyı, Birleşmiş Milletler Habitat ve Birleşmiş Milletler Müsteşar Yardımcısı Maimunah Mohd Sharif Maimunah Mohd Sharif yönetti.’Birlikte Akıllı Atık Yöneten Kentler’ videosunun da izlendiği toplantıda söz alan Başkan Tarhan, Covid-19 sürecinde, her şehrin belediye başkanlarının ve tüm karar vericilerin vatandaşları korumaya ve şehirlerimizde güvenli yaşam koşulları için onlara rehberlik etmeye çalıştıklarını söyledi.

Yurthaber 27-08-20 12:27

Myanmar'daki büyükelçiliklerden saldırı uyarısı

ABD'nin ardından İngiltere, Kanada ve Avustralya'nın Myanmar'daki büyükelçilikleri de başkent Nepido, Yangon ve Mandalay kentlerinde meydana gelebilecek "muhtemel saldırılara" karşı vatandaşlarına dikkatli olmaları uyarısında bulundu

Haber 27-09-19 19:10

Türk Hava Yolları’ndan, Bangkok Hava Yolları ile kod paylaşımı anlaşması

Türk Hava Yolları (TK) ile Bangkok Hava Yolları (PG), arasında 1 Ağustos’tan itibaren Tayland iç hatlarına ve Güneydoğu Asya’daki diğer noktalara daha rahat seyahat bağlantıları sunacak kod paylaşımı anlaşması yapıldı.THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, 1 Ağustos’tan itibaren Tayland iç hatlarına ve Güneydoğu Asya’daki diğer noktalara daha rahat seyahat bağlantıları sunacak yeni bir kod paylaşımı iş birliği gerçekleştirildi.Kod paylaşımı anlaşması, Bangkok Hava Yolları’nın mevcutta iç ve dış hatlarda sefer icra ettiği; Bangkok-Chiang Mai, Bangkok-Chiang Rai, Bangkok-Lampang, Bangkok-Sukhothai, Bangkok-Trat, Bangkok-Samui, Bangkok-Phuket, Bangkok-Krabi, Samui-Phuket, Bangkok-Danang, Bangkok-Phu Quoc, Bangkok-Yangon, Bangkok-Mandalay, Bangkok-Nay Pyi Taw, Bangkok-Vientiane ve Bangkok - Luang Prabang olmak üzere 16 sefer noktasını kapsıyor.

Haber 01-08-19 11:16

Bangladeş uçağı Myanmar'da pistten çıktı

29 yolcusu ve 4 mürettebatı bulunan uçağın, Yangon Uluslararası Havaalanı'na iniş yaptığı sırada pistten çıkması sonucu yaralanan 19 kişi tedavi altına alındı

Haber 08-05-19 21:57

Myanmar'da yolcu uçağı pist dışına savruldu

Myanmar'ın Yangon kentinde bulunan Yangon Uluslararası Havalimanı'na iniş yapan uçak, kaygan zeminde sürüklenerek, pist dışına savruldu.

Haber 08-05-19 17:40

DHA DIŞ - Myanmar'da yolcu uçağı pist dışına savruldu

Myanmar'ın Yangon kentinde bulunan Yangon Uluslararası Havalimanı'na iniş yapan uçak, kaygan zeminde sürüklenerek, pist dışına savruldu.

Haber 08-05-19 17:39

Myanmarlı yetkililer 'hayalet geminin' sırrını çözdü

Myanmarlı yetkililer, Yangon kenti yakınlarında akıntıya kapılmış halde seyrederken karaya oturan ve mürettebatı bulunmayan 'hayalet geminin' sırrını çözdü.

Haber 02-09-18 14:01

BM Arakanlı Müslümanları yalnız mı bıraktı?

BBC'ye konuşan Birleşmiş Milletler ve uluslararası yardım kuruluşlarından kaynaklar, Myanmar'daki BM yetkililerinin Arakanlı Müslümanların hakları konusunda Yangon yönetimine baskı yapılmasını önlemeye çalıştığını söyledi. Yangon'daki BBC muhabiri Jonah Fisher bu iddiayı araştırdı.

Haber 29-09-17 15:36

Myanmar’Da Kaybolan Uçağın Enkazına Ulaşıldı

– Myanmar’da yerel saatle 13.35’te, Myeik ve başkent Yangon arası seferini gerçekleştirirken kaybolan askeri uçağın parçalarına Andaman Denizinde ulaşıldığı duyuruldu. Düşen

Yurthaber 07-06-17 17:33

Myanmar Ordusuna Ait 116 Kişiyi Taşıyan Uçak Radardan Kayboldu

– Myanmar Ordu  Komutanı ve havayolu kaynakları tarafından yapılan açıklamaya göre, Myanmar ordusuna ait bir uçak, Myeik ve başkent Yangon

Yurthaber 07-06-17 14:45

Myanmar'da 116 kişi taşıyan askeri uçak kayboldu!

Myanmar'da 116 kişi taşıyan askeri uçak kayboldu. Myanmar Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada 116 kişiyi taşıdığı belirtien askeri uçağın TSİ 10.05'te Myeik kenti ile başkent Yangon arasındaki bölgede kaybolduğu duyuruldu. Açıklamada "Dawei kasabasının 32 km batısına ulaştığında uçakla iletişimimiz aniden kesildi" dendi. ​Genelkurmay Başkanlığı arama kurtarma çalışmalarının da başladığını belirtti.

Haber 07-06-17 14:13

Yangon

Güney Asya'nın Zaman Kapsülü Bu ülkede isimleri ile bilinen neler var?

Trend 06-01-16 17:37

Tika Myanmar’da Kütüphane Kurdu

Myanmar’ın eski başkenti Yangon Şehri’nin Kuzey Batısında yer alan Magway Bölgesi içerisinde bulunan Tayet Şehri...

Yurthaber 30-07-15 10:52

Myanmar’da Eğitime Destek Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Myanmar’ın Yangon şehrine 5 saat uzaklıta olan Ayeyarwady...

Yurthaber 22-08-14 13:37

Soru soran gazeteciye 1 yıl hapis

Myanmar'ın Yangon şehrinde bir gazeteci, milli eğitim yetkililerinden birine soru sormaya çalıştığı için bir yıl hapse mahkum edildi.

Haber 09-04-14 11:27

Myanmar’a Sağlık Alanında Destek Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Myanmar’ın Yangon şehrindeki Muslim Free Hospital’a tıbbi...

Yurthaber 14-02-14 16:09