Yanma Haberleri

'İstanbul'da görünmeyen tehlike' Londra, Hindistan ve Çin'i işaret etti! 'Herkes boğazımda yanma var diyor, grip sanıyorlar ama...'

İstanbul’da nüfus ile birlikte araç sayısının artması gibi birçok neden zararlı gazların da artmasına sebep oluyor. Uzmanlar megakent İstanbul’un havasının giderek kirlendiğini belirterek, "İstanbul’da görünmeyen tehlike hava kirliliğidir. Hava kirliliğini gribal enfeksiyon sanıyorlar ve aşağı yukarı herkes boğazımda yanma var diyor. Hava kirliliği akciğere kadar iniyor. Zatürreye başlangıç olan hastalıkların arttığını görüyoruz. Bu kesinlikle hava kirliliğinden kaynaklanıyor” dedi.

Haber 2024-03-14 13:40:40

Antalya'da alev alev yanan gecekondu küle döndü! O anlar telefon kamerasına yansıdı

Antalya'da bir gecekondu çıkan yangında küle döndü. Gecekondunun alev alev yanma anı vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.

Haber 2024-03-07 21:41:16

Kışın artan bu salgına dikkat! Belirtiler bir anda başlıyor... 'Görme kaybına neden olabiliyor' diyerek uyardı

Kışın kapalı alanlarda geçirilen sürenin artmasıyla birlikte kırmızı göz hastalığının görülme sıklığının arttığını belirten Op. Dr. Tuncer Güney, “Viral konjonktivitler; toplu taşıma, okul-kreş, hastane, yurt gibi yerlerde hızla yayılabilen önemli bir halk sağlığı problemidir. Gözlerde kızarıklık, kanlanma, göz kapaklarında şişlik, sulanma, çapaklanma, yanma, batma, ağrı, kirpiklere yapışan iltihap, beyaz zar oluşumu, ışığa karşı hassasiyet, gece boyunca gözden akıntı gelmesi görülebilir” dedi.

Haber 2024-02-09 09:55:37

Boğaz ağrısına ne iyi gelir? Boğaz ağrısı nasıl geçer?

Boğaz ağrısı, sıklıkla görülen hastalık semptomlarından biridir. Başta enfeksiyonlar olmak üzere pek çok hastalığın semptomu olarak görülebilmesinden dolayı çeşitli nedenleri olabilir. Boğazda yanma, kuruluk ve kaşıntıyla birlikte gözlemlenebilir. Bir hastalık sebebiyle yaşanan boğaz ağrısı, genellikle hastalık tedavi edildikten sonra ortadan kalkar. Bu süreçte yutkunmakta, yemekte ve konuşmakta güçlük çekilmesi nedeniyle bireyin yaşam kalitesini oldukça düşürebilir. Boğaz ağrısı nasıl geçer?

Haber 2024-01-28 17:02:30

Diğer Haber Etiketleri

İstanbul Hava Kirliliği antalya gecekondu kül Konjonktivit (kırmızı göz hastalığı) Göz konjonktivit boğaz ağrısı boğaz ağrısı nasıl geçer boğaz ağrısına ne iyi gelir sendrom Ankara isim özofajit yemek borusu Çay kanser gırtlak kanseri sahlep sıcak çikolata kahve süt ıhlamur rezene mide yarası dil yanması nasıl geçer dil yanığına ne iyi gelir dil yanmasına ne iyi gelir vajinal mantar vajinal mantar belirtileri vajinal mantar nasıl geçer doğal yöntemler vajinal mantara ne iyi gelir sistit sistit nedir basur basur ağrısına ne iyi gelir zehirlenme hekim göz taşı nedir ayak yanması ayak yanması neden olur ayak yanmasına ne iyi gelir gece ayak yanması nasıl geçer gece ayak yanmasına ne iyi gelir nöroloji ayak yanması yatınca ayak yanması denizanası Diyarbakır Otomobil idrar yolu enfeksiyonu sinek Bitlis göğüs ağrısına ne iyi gelir gögüs agrısı için hangi doktora gidilir göğüs kafesi gögüs kafesının agrıması gögüs kafesi agrısı nasıl geçer gögüs kafesi agrısı neden olur gögüs kafesi ağrıması gögüs kafesi ağrısına ne iyi gelir gögüs kafesi altında ağrı kaburga ağrısı mide yanması belirtileri mide yanması nasıl geçer mide yanması neden olur mide yanması sebebi mide yanmasına ne iyi gelir gebelikte mide yanmasına ne iyi gelir reflü nasıl geçer reflü belirtileri reflü tedavisi Güneş yanığı güneş yanığına ne iyi gelir hastane Mersin Tarsus taş Bursa yangın idrar yolu enfeksiyonu antibiyotik Tıp anüs Deodorant idrar yolu enfeksiyonu belirtileri idrar yolu enfeksiyonu antibiyotik adları idrar yolu enfeksiyonu belirtileri nelerdir? idrar yolu enfeksiyonu kac gunde gecer idrar yolu enfeksiyonu neden olur üşütmek idrar yolu enfeksiyonu yapar mı idrar yolu enfeksiyonu bitkisel tedavisi soğan idrar yolu enfeksiyonu evde tedavisi idrar yolu enfeksiyonu ilaçları idrar yolu enfeksiyonu iyi gelen besinler idrar yolu enfeksiyonu nasil gecer idrar yolu enfeksiyonu ne iyi gelir idrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir Cinsellik tiktok dudak genital bölge semen cinsel hastalık iğne mon mide yanması hamilelikte mide ağrısı hamilelikte ilişkiye girilir mi damarlar gebelikte kanama asit reflü hastalık çikolata uzman uyarı turunçgiller portakal Avcılar alev batarya cep telefonu Karabük patlama alerji seks cinsel ilişki yer fıstığı fındık OnlyFans hamile Doktor vaka sperm mesane Çanakkale tıraş cilt bakımı bademcik şişmesi enfeksiyon Isparta larva Medipol Mega Üniversite Hastanesi akut sistit balayı Karaman

Sjögren sendromu nedir? Sjögren sendromu belirtileri ve tedavisi

Sjögren sendromu, bağışıklık sisteminin vücuda saldırıp gözyaşı ve tükürük bezlerini etkilediği bir hastalıktır. Sjögren sendromu ismi verilen bu sendrom, özellik ile göz ve ağız gibi ıslak yüzeylerde kuruluk, yanma hissi ve şişlik gibi semptomlar ile kendini gösterir. Ancak Sjögren sendromu, sadece bu sayılan bölgeleri değil aynı zamanda vücudun diğer bezlerini de etkileyebilir. Peki sjögren sendromu nedir, sjögren sendromu belirtileri ve tedavisi nelerdir?

Haber 22-01-24 18:07

Ankara’da park halindeki araç alev alev yandı, o anlar kameraya yansıdı

Ankara’nın Mamak ilçesinde park halindeki bir aracın alev alev yanma anı kameraya yansıdı.

Yurthaber 19-01-24 08:30

Kışın herkes ilk onlara sarılıyor! Arkasında büyük bir tehlike var... Çayı sakın böyle içmeyin

Kışın soğuk ve hastalıklar yüzünden insanlar hemen sıcak içeceklere sarılıyor. Ancak kışın tüketilen aşırı sıcak içeceklerin ileriki yıllarda kanser riski oluşturduğunu söyleyen Prof. Dr. Vedat Göral “65 derecenin üstünde her gün çok sayıda tüketildiğinde yemek borusunda yanma, erozyon, tahriş ile ortaya çıkan özofajit tablosuna yol açıyor. İleriki yıllarda yemek borusunda ve gırtlakta kanser riski oluşturuyor. İçilen çay veya diğer içeceklerin sıcaklığı 65 derecenin altında olmalı” dedi.

Kadin 11-01-24 12:50

Mide yarası nedir, ne iyi gelir? Nide yarası varsa nasıl tedavi edilir?

Gastronomik zenginliklerle dolu olan hayatımızda mide sağlığı önemli bir faktördür. Ancak bazen hatalı beslenme alışkanlıkları, stres, enfeksiyonlar veya diğer sağlık sorunları sonucunda mide yaraları ortaya çıkabilir. Mide yarası mide iç yüzeyini etkileyen ve genellikle ağrı, yanma hissi ve sindirim sorunlarına neden olan bir durumdur. Peki, mide yarasına ne iyi gelir?

Haber 30-11-23 23:42

Dil yanması neden olur, ne iyi gelir? Dil yanması nasıl geçer?

Dil ağız içinde önemli bir organdır ve sağlıklı bir dil, genel ağız sağlığının bir göstergesidir. Dil tat alma, yutma, konuşma ve ağız içindeki diğer işlevlere katkıda bulunan birçok özelliğe sahiptir. Ancak bazı durumlarda dil sağlığı sorunları ortaya çıkabilir ve bunlardan biri de dil yanmasıdır. Dil yanması dilin yüzeyinde hissedilen acı, yanma veya karıncalanma hissine verilen bir isimdir. Bu durum dildeki tat tomurcuklarının veya dilin yüzey tabakasının zarar görmesi sonucu oluşabilir.

Haber 28-11-23 16:44

Vajinal mantar neden olur, nasıl geçer? Vajinadaki mantara ne iyi gelir?

Vajinal mantar enfeksiyonu kadınların üreme sistemini etkileyebilen yaygın bir sorundur. Genellikle Candida albicans adlı bir mantar türünün aşırı büyümesi sonucu ortaya çıkan bu enfeksiyon, kaşıntı, yanma, vajinal akıntı ve ilişki sırasında ağrı gibi rahatsız edici semptomlara neden olabilir. Kadınların büyük bir çoğunluğu hayatlarının belirli dönemlerinde vajinal mantar enfeksiyonu ile karşılaşabilirler.

Haber 22-11-23 00:29

Sistit nedir, neden olur? Sistite evde ne iyi gelir?

Sistit, mesane iç yüzeyini kaplayan zarın (mukozanın) iltihaplanması olarak tanımlanan yaygın bir idrar yolu enfeksiyonu türüdür. Genellikle "idrar yolu enfeksiyonları" olarak anılan bu durum özellikle kadınları etkileyen bir sağlık sorunudur. Ancak erkekler de sistite yakalanabilir. Sistit idrar yolunda yaşanan bakteriyel enfeksiyonlar sonucunda meydana gelir ve kendini idrara çıkarken yanma, sık sık idrara gitme isteği, idrarda kanama ve alt karın bölgesinde ağrı gibi belirtilerle gösterir.

Haber 31-10-23 22:35

Şiddetli basur ağrısı neden olur? Basur ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer?

Basur tıp literatüründe hemoroid olarak da adlandırılan bir rahatsızlık olup rektum veya anüs çevresindeki damarlarda şişmeye ve iltihaplanmaya yol açan bir durumdur. Basur genellikle ağrı, kaşıntı, yanma hissi ve kanama gibi belirtilerle kendini gösterir. Ancak bu belirtiler, hemoroidin seviyesine ve türüne bağlı olarak değişebilir. Peki, şiddetli basur ağrısına ne iyi gelir?

Haber 31-10-23 22:15

Yer: İstanbul! Hepsinde aynı belirtiler görüldü, çok sayıda öğrenci hastaneye kaldırıldı

İstanbul Küçükçekmece'de bir yurtta kalan çok sayıda öğrenci, zehirlenme şüphesi ile hastaneye başvurdu. Kusma, baş dönmesi, boğazda yanma gibi şikayetler görülen öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Haber 31-10-23 07:16

Gözünüzde bu görüntü varsa dikkat! Hemen hekime başvurun...

Göz kapaklarının içlerinde ortaya çıkan göz taşlarını kişinin kendisi çıkarmaması gerektiğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Başak Bostancı, "Göz taşları genelde zararlı olmasa da zamanla üzerlerini örten konjonktiva dediğimiz yapıyı delebilir. Göz yüzeyine doğru çıkıp, hastanın gözüne batarak, yabancı cisim hissi, kızarıklık, yanma ve batma gibi durumlara yol açabilir. Burada hastaların deneyimli bir göz hekimine görünmeleri gerek" dedi.

Haber 09-09-23 09:28

Ayak yanması neden olur? Ayak yanmasına ne iyi gelir?

Ayak yanması sıkça karşılaşılan bir semptom olup, çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Bu durum, bir kişinin günlük yaşamını olumsuz etkileyebilir ve rahatsızlık yaratabilir. Ayak yanması, genellikle bacakların alt kısmında veya ayak tabanında hissedilen rahatsızlık, sıcaklık veya yanma hissi şeklinde ifade edilir. Peki, ayak yanması neden meydana gelir?

Haber 27-08-23 20:05

Turizm cenneti Foça'da istila: Denize girdirtmiyorlar! Bazıları devasa boyutta, renkleri koyu mavi... Bu kadarını ilk kez görüyorum

Hem yerli hem de yabancı turistlerin gözde adreslerinden Foça'da tatilcilerde tedirginlik başladı. Renkleri koyu mavi, kuyrukları uzun ve bazıları korkutucu boyutlardaki denizanaları denize girilen noktaları adeta istila etti. Bölge sakinleri ilk kez bunca denizanasını gördüğünü söyleyip şaşkınlığını dile getirdi. Neredeyse yarım asırdır bölgede balık tutan Kaya Çakmak, "Bu canlılara dokunulduğunda ciltte yanma hissine neden oluyor, kaşındırıyor" deyip vatandaşlara uyarıda bulundu.

Haber 16-08-23 13:43

İki haftada 50 araç yandı! Sürücüler için kritik uyarı: O araçlarla uzun yola gitmeyin

Türkiye sıcak havalarla mücadele ederken, Diyarbakır'da termometrelere 45 dereceye kadar çıktı. Kentte son iki haftada 50 araç yangının yaşandığı görülürken, ustalardan dikkat çeken uyarı geldi. Sürücülerin mümkünse saat 16.00'dan sonra trafiğe çıkması gerektiğini belirten oto elektrik ustası Veysi Vural, "Eski araçlar veya 30 yaşındaki araçların uzun yola çıkmasını önermiyoruz. Yanma ihtimali ve hararet yapması çok yüksek" dedi.

Haber 09-08-23 13:56

İdrar yolu enfeksiyonu ateş yapar mı? İdrar yolu enfeksiyonu ateşi kaç gün sürer?

İdrar yolu enfeksiyonu idrar yollarını etkileyen yaygın ve rahatsız edici bir enfeksiyon türüdür. Bu enfeksiyon bakterilerin mesane, böbrekler veya üretra gibi idrar yolunda çoğalması sonucu meydana gelir. İdrar yolu enfeksiyonu kadın ve erkeklerde farklı semptomlar gösterebilir ve genellikle idrar yapma sırasında yanma, sık idrara çıkma, idrarda kan görünümü ve alt karın bölgesinde ağrı gibi belirtilerle kendini belli eder. Ayrıca bazı durumlarda idrar yolu enfeksiyonu ateşe de yol açabilir.

Haber 31-07-23 23:10

Kadınlarda idrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir? Kadınlarda idrar yolu enfeksiyonu belirtileri ve tedavisi

İdrar yolu enfeksiyonları kadınların sıklıkla karşılaştığı rahatsız edici ve yaygın bir sağlık sorunudur. Bu enfeksiyonlar idrar yapma sırasında yanma hissi, sık sık idrara çıkma isteği, idrar renginde ve kokusunda değişiklikler gibi belirtilerle kendini gösterir. Tedavi edilmediğinde ise ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Kadınlarda idrar yolu enfeksiyonunun belirtilerini hafifletmek ve iyileştirmek için bir dizi etkili yöntem ve tedavi seçeneği bulunur.

Haber 31-07-23 23:08

Kızarıklık ve yanma şikayetiyle doktora gitti, gözünden çıkanlar şoke etti

Bitlis’in Tatvan ilçesinde gözde kızarıklık, yanma ve batma şikayetiyle hastaneye başvuran Y.Y.T.’nin (10) gözünden sinek larvaları çıktı. Göz kapağının altında 8 adet canlı sinek larvası olduğu belirlenen çocuğun gözü, doktor müdahalesi ile temizlendi. Yaz aylarında bu ve benzeri vakaların görüldüğünü ifade eden Op. Dr. Halil İbrahim Ateşoğlu, bu konuda vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Haber 06-07-23 12:25

Göğüs kafesi ağrısı nasıl geçer, Kaburga kemiği ağrısı için ne yapılır? Göğüs kafesi ağrısı neden olur, ne iyi gelir?

Göğüs kafesi ağrısı birçok insanın yaşadığı yaygın bir semptomdur. Göğüs kafesi ağrısı farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir ve genellikle bir rahatsızlığın belirtisi olabilir. Bu ağrı hafif bir rahatsızlık hissinden yoğun bir sıkışma veya yanma hissine kadar değişebilir. Peki, göğüs kafesi ağrısı neden olur, nasıl geçer?

Haber 15-06-23 14:22

Mide yanması nasıl geçer, hamilelikte mide yanması ne zaman başlar? Mide yanması neden olur, doğal ve bitkisel tedavi yöntemleri nelerdir?

Mide yanması pek çok insanın yaşadığı yaygın bir sindirim sorunudur. Adından da anlaşılacağı gibi bu rahatsızlık mide bölgesinde yanma, acıma veya rahatsızlık hissiyle kendini gösterir. Mide yanması sindirim sistemindeki asidik mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçması sonucunda ortaya çıkar. Bu durum yemek borusu dokusunu tahriş eder ve genellikle göğüs bölgesinde bir yanma hissi olarak hissedilir.

Haber 14-06-23 16:30

Reflü nasıl geçer, reflüye ne iyi gelir? Reflü belirtileri ve tedavisi nedir?

Reflü günümüzde giderek artan bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkar. Sindirim sisteminin önemli bir rahatsızlığı olan reflü mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçmasıyla ortaya çıkar ve kişiyi rahatsız edici semptomlarla baş başa bırakır. Bu durum genellikle yanma hissi, göğüs ağrısı, yutma güçlüğü ve mide ekşimesi gibi belirtilerle kendini gösterir. Reflü yaşam tarzı, beslenme alışkanlıkları ve bazen de anatomik nedenlerle ilişkilendirilir.

Haber 14-06-23 16:27

Güneş yanığı nasıl geçer, kaç günde iyileşir? Güneş yanığına ne iyi gelir, güneş yanığı için doğal ve bitkisel krem önerileri nelerdir?

Güneşin sıcak ışığı ve tatlı esintisi yaz mevsiminde birçok insanı açık havaya çekiyor. Plajlarda, parklarda veya bahçelerde keyifli vakit geçirirken güneşin cömert ışınlarından yararlanmak için kendimizi güneşe teslim ederiz. Ancak güneşin bu sevgi dolu dokunuşu bazen düşündüğümüzden daha fazla zarar verebilir. Güneş yanığı cilt üzerindeki güneş ışınlarının aşırı maruz kalması sonucu oluşan bir yanma durumudur. Peki, güneş yanığına ne iyi gelir?

Haber 14-06-23 12:41

Mersin'de hastanın mesanesinden 2 kilo 200 gram taş çıktı

Mersin'in Tarsus ilçesinde, "idrar yaparken yanma" şikayetiyle hastaneye başvuran 40 yaşındaki hastanın mesanesinden 2 kilo 200 gram taş çıkarıldı.

Yurthaber 12-06-23 11:22

Bursa'da lunaparklara kauçuk malzeme üreten fabrikada yangın!

Bursa'da lunaparklara kauçuk malzeme üreten fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Şu an yangın kontrol altında, kısmi bir yanma var sadece arka tarafta. Tabii polyester malzemesi olduğu için yoğun bir şekilde arka tarafa duman verdiği için sanki tüm üst taraf yanıyormuş gibi bir algı var. O kısmi yangını söndürmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber 02-06-23 00:30

İdrar yolu enfeksiyonu adeti geciktirir mi? İdrar yollarındaki enfeksiyon adet düzensizliği yapar mı?

İdrar yolu enfeksiyonu kadınların sık karşılaştığı bir sağlık sorunudur ve ciddi rahatsızlıklara yol açabilir. Kadınların anatomik yapısı idrar yolunun kısa olması ve idrar yolunun anüse yakın olması nedeniyle enfeksiyon riskini artırır. Bakterilerin idrar yoluna ulaşması ve çoğalması sonucunda enfeksiyon gelişebilir. İdrar yolu enfeksiyonu genellikle idrar yaparken yanma, sık idrara çıkma, idrarda kan görülmesi gibi belirtilerle kendini gösterir.

Haber 30-05-23 09:52

Doktorları bile şaşkına çeviren vaka! Anüsüne deodorant sıkışınca acilen ameliyata alındı...

İran’da ismi açıklanmayan 30 yaşındaki bir adam şiddetli karın ağrısı ve dayanılmaz yanma hissi nedeniyle hastaneye başvurdu. Yapılan incelemelerin sonucunda röntgende adamın anüsüne sıkışan yabancı bir cisim tespit edildi. 30 yaşındaki adam acilen ameliyata alındı. Hastanın herhangi bir komplikasyon yaşamadan sağlığına kavuştuğu ifade edildi.

Trend 30-05-23 09:25

İdrar yolu enfeksiyonu tedavi edilmezse ne olur? İdrar yolu enfeksiyonu kendi kendine geçer mi?

İdrar yolu enfeksiyonu, idrar yolunda yer alan bakterilerin üreme ve çoğalma sonucunda meydana gelen enfeksiyonlardır. Bu enfeksiyonlar kadınlar arasında daha sık görülse de erkeklerde de ortaya çıkabilir. İdrar yolu enfeksiyonu belirtiler arasında sık idrara çıkma, idrarda yanma hissi, bulanık veya kanlı idrar, karın veya kasık ağrısı gibi rahatsızlık verici semptomlarla kendini gösterir. İdrar yolu enfeksiyonları antibiyotik tedavisi ve uygun hijyen önlemleriyle başarıyla tedavi edilebilir.

Haber 30-05-23 09:15

Erkeklerde idrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir? Erkeklerde idrar yolu enfeksiyonu belirtileri ve tedavisi

Erkeklerde idrar yolu enfeksiyonu genellikle kadınlara kıyasla daha az yaygın olsa da önemli bir sağlık sorunudur. İdrar yolu enfeksiyonu üretra, mesane veya böbreklerde oluşan bakteriyel bir enfeksiyondur. Erkeklerde idrar yolu enfeksiyonu genellikle alt idrar yolları enfeksiyonlarına bağlı olarak ortaya çıkar. Erkeklerde idrar yolu enfeksiyonunun belirtileri sık idrara çıkma, idrar yaparken yanma veya acı hissi, bulanık veya kanlı idrar, idrar kesesinde dolgunluk hissi olabilir.

Haber 29-05-23 15:57

İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri nelerdir? İdrar yolu enfeksiyonu nerede ağrı yapar?

İdrar yolu enfeksiyonu (İYE), idrar yolunda yer alan organların (mesane, üretra) bakteriyel enfeksiyonudur. Genellikle bakterilerin idrar yoluna girişiyle oluşur. Kadınlarda, üretranın kısa olması ve anüs bölgesine yakın olması nedeniyle idrar yolu enfeksiyonları daha yaygındır. İYE'nin belirtileri arasında sık idrara çıkma, idrara çıkarken yanma hissi, idrarda kan veya pus, karın veya kasık bölgesinde ağrı, bulanık idrar ve genel halsizlik bulunur.

Haber 29-05-23 13:32

İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri, ilaçları ve evde bitkisel tedavisi: İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir?

İdrar yolu enfeksiyonu, idrar yollarını etkileyen oldukça yaygın bir enfeksiyon türüdür. Bu tür enfeksiyonlar genellikle bakterilerin idrar yoluna girmesiyle ortaya çıkar ve idrar kesesi, idrar kanalı veya böbrekleri etkileyebilir. Kadınlarda daha sık görülmesine rağmen erkeklerde de meydana gelebilir. İdrar yolu enfeksiyonunun belirtileri arasında sık idrara çıkma isteği, idrar yaparken yanma veya acı hissi, idrarda bulanıklık veya kan görülmesi olabilir.

Haber 28-05-23 23:40

İlişki sırasında cinsel organının yandığını söyledi! Nedeni şaşkına çevirdi: Çok fazla acı sos yiyordu

TikTok’un popüler cinsellik hesaplarından biri olan “Wednesdaywedrinkwine (Çarşamba şarap içiyoruz)” hesabına konuk olan Melissa Tattam yaptığı itirafla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Uzun süredir bir ilişkisi olduğundan söz eden Tattam, ilişki sırasında cinsel organının yandığını dile getirdi. Cinsel ilişkide zorlandığı noktada Tattam bu yanma hissinin partnerinin sürekli olarak tükettiği acı sostan kaynaklandığını öğrendiğini söyledi.

Trend 11-05-23 10:41

Sürekli uyarılma sendromunun (PSAS) nedenleri ve belirtileri nelerdir? PSAS asıl tedavi edilir, sürekli cinsel istek neden olur?

Bir kişinin herhangi bir cinsel uyarıcı ya da istek olmadan sürekli olarak orgazm ve tahrik olma hissi yaşamasına sürekli cinsel uyarılma sendromu denilir. Günümüzde bu sendromun güncel adı sürekli genital uyarılma bozukluğu olarak güncellenmiştir. Genital bölgede basınç, ağrı, iğne batması ve yanma hissi gibi semptomların da eşlik edebildiği PSAS genellikle cinsel terapiler ile tedavi edilir. Sürekli cinsel uyarılma sendromu neden olur?

Kadin 24-03-23 17:26

Hamilelikte mide yanmasına ne iyi gelir, iyi gelen yiyecekler nelerdir? Gebelikte mide yanması nasıl geçer, neden olur, belirtileri nelerdir?

Hamilelik döneminde kadınlar hormonal değişiklikler yaşadığı için pek çok rahatsızlıkla karşılaşabilir. Bu sorunlardan bazıları gebeliğin doğal seyri iken bazıları için mutlaka bir hekime danışmak gerekir. Gebeliğin ilk aylarında mide bulantısı ile birlikte mide yanması hissetmek de normaldir. İlk aylarda hafif olan bu yanma, hamileliğin ikinci ve üçüncü trimestlerinde daha yaygın görülebilir ve şiddetli hissedilebilir. Peki, gebelikte mide yanmasına iyi gelen yiyecekler nelerdir?

Kadin 07-03-23 17:21

Hamilelikte cinsellik nasıl olmalı, kaçıncı aya kadar olmalıdır? Cinsel ilişkide nelere dikkat edilmeli?

Hamilelik süreci hem fiziksel hem ruhsal açıdan oldukça yoğun bir süreçtir. Gebenin fiziksel ve hormonal olarak yaşadığı değişimler her açıdan kendisini etkiler. Hamilelik süresince cinsel ilişkinin sıklığı, içeriği, bebeğe zarar verme durumu olup olmayacağı anne adayları tarafından öğrenilmek istenen bir konudur. Gebelikte yaşanan cinsel ilişki sonrası yanma, acı ve kanama gibi farklı durumlarla karşılaşılabilir. Hamilelikte cinsellik nasıl olmalıdır?

Kadin 03-03-23 17:14

Hamilelikte ilişki sonrası kanama nedenleri nelerdir? Gebelikte ilişki sonrası kanama için ne zaman doktora gidilmeli?

Gebelikte cinsellik, anne ve baba adaylarının kafasında soru işareti uyandıran konulardan biridir. Özellikle hamilelikte cinsel ilişkiye girilip girilmeyeceği, kaçıncı aya kadar cinselliğin sorun teşkil etmediği gibi konular sıkça araştırılır. Gebelikte ilişki ile ilgili doğru bilgilere sahip olmamak beraberinde acı, ağrı, yanma ve kanama gibi pek çok problemi getirebilir. Peki, gebelikte ilişki sonrası kanama neden olur, ne zaman doktora gidilmelidir?

Kadin 24-02-23 17:47

Severek yiyoruz ama şiddetli ataklara neden olabiliyor! Uzmanlar reflü riskine karşı uyarıyor

Yediğimiz yiyecekler ilk olarak mide sağlığımızı etkiliyor. En yaygın mide hastalıkları arasında yer alan reflü yenilen yiyecekler ile tetiklenebiliyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Kocaman, yaygın tüketilen bazı yiyeceklerin göğüste yanma hissini artırdığını paylaştı.

Haber 23-02-23 13:54

Avcılar’da kiracının yakıp kaçtığı evin patlama anı kamerada

Avcılar’da kiracının yaktığı evde yaşanan patlama anı saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde evin duvarının yıkılması ve yanma anı görülüyor.

Yurthaber 26-12-22 14:42

Karabük'te cep telefonu bataryasının alev alması güvenlik kamerasına yansıdı

Karabük'te bir kişinin tamir için teknik servise getirdiği cep telefonunun yanma anı, güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Yurthaber 20-12-22 07:38

Seksten sonra yaşadıkları göz korkuttu! Alerji bu şekilde de bulaşabiliyor

Cinsel ilişki sırasında yaşanan bazı durumlar şaşırtıcı olabiliyor. Hiç farkında olmadan sağlığı riske atacak durumlar ile karşı karşıya kalınabiliyor. 28 yaşındaki bir kadın eşiyle yaptığı korunmasız seksin ardından yaşadığı vajinal ağrı ve yanma hissinin nedenini öğrenince oldukça şaşırdı.

Haber 24-11-22 11:59

Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti, mesanesinden çıkanlar şaşkına çevirdi! 'Dünya literatüründe pek rastlanmıyor'

Çanakkale’de, idrar yaparken yanma ve karın ağrısı şikayetiyle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesi Üroloji Servisi’ne başvuran Hayrettin Gültekin'in (30) vücudundan çıkanlar şaşkına çevirdi. Gültekin'in mesanesinden ameliyatla, toplam ağırlığı 550 gram olan 20 taş çıkarıldı. ÇOMÜ Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Organ Nakil Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cabir Alan, "Dünya literatürüne baktığımızda bu boyutlarda taşlara pek rastlanmıyor" ifadelerini kullandı.

Haber 21-11-22 13:56

Tıraştan sonraki tahrişlere ve yanmalara elveda dedirtecek harika erkek bakım ürünleri

Birçok erkeğin vazgeçilmez günlük bakım rutininden biri, tıraş olmak. Her ne kadar tıraş sonrası bakımlı bir cilde sahip olunsa da ciltte oluşan yanma ve tahrişler kaçınılmaz olur. Sık sık tıraş olan beylerin ciltlerinde hassasiyet oluşur ve bu, bazı problemlere yol açar. İşte tıraş sonrası cildinizi rahatlatacak ve tıraşı daha keyifli hâle getirecek bakım ürünleri!

Haber 18-10-22 15:37

Bademcik şişmesine ne iyi gelir, evde doğal ve bitkisel yollardan nasıl geçer? Bademcik şişmesine iyi gelen şeyler nelerdir?

Genellikle enfeksiyon kaynaklı olarak ortaya çıkan bademcik şişmesi, her yaş grubunda görülebilen bir rahatsızlıktır. Virüsler veya bakterilerin neden olabildiği bademcik şişmesinin beraberinde getirdiği boğaz ağrısı ve yanma hissi, günlük hayatı olumsuz etkileyebilen bir durumdur. Bademcik şişmesine iyi gelen bazı doğal ve bitkisel yöntemler bulunur. Bademcik şişmesine ne iyi gelir, evde doğal ve bitkisel yöntemlerle nasıl geçer?

Haber 10-10-22 13:59

İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir, evde doğal ve bitkisel yollardan nasıl geçer? İdrar yolu enfeksiyonuna iyi gelen şeyler

Genellikle idrar çıkışı sırasında ağrı ve yanma ile kendini gösteren idrar yolu enfeksiyonu, son derece rahatsızlık verici bir sağlık problemi olarak tanımlanır. Farklı belirtiler ile ortaya çıkabilen idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelebilecek bazı uygulamalar bulunur. Bu rahatsızlık için evde yapabileceğiniz tedaviler, bilinmesi gereken detaylar ve daha fazlasını paylaştık. İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir, doğal ve bitkisel tedavi ile nasıl geçer?

Haber 09-10-22 12:44

Pek çok hastalığın hissedilen ilk belirtisi: Başladığı an bunları yapmaya başlayın! Boğaz ağrısına karşı önlemler

Boğazda kaşınma, yanma, batma, gıcıklanma, yabancı cisim hissi… Besinleri yutmakta güçlük çekmek… Boğaz ağrısı, pek çok hastalığın en yaygın görülen ve ilk hissedilen belirtilerinden birini oluşturuyor. İyi veya kötü huylu kitlelerden yutma bozukluklarına sigaradan uyku apnesine reflüden bademcik iltihabına kadar pek çok etken sorumlu oluyor boğaz ağrısından.

Haber 04-10-22 21:38

Yanma ve öksürük şikayetiyle hastaneye gitti, hayatının şokunu yaşadı! Nefes borusundan canlı sinek larvaları çıktı

Isparta'da 44 yaşındaki Ayşegül Açık, ağaçtan topladığı bademi yerken başına geleceklerden habersizdi. Bademi yerken ağzına ve gözüne sinek çarptığını hisseden kadın daha sonra yanma ve öksürük şikayetleriyle hastaneye başvurdu. Açık'ın göz kapağından ve nefes borusundan canlı sinek larvaları çıktı. Nefes notunda larva olduğunu ilk duyduğumda korktuğunu vurgulayan açık, operasyonda kaydedilen görüntüleri hala izlemediğini, bir süre daha izleyebileceğini sanmadığını dile getirdi.

Haber 30-09-22 15:42

Göz sorunları çocukta isteksizlik yapıyor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Doç. Dr. Sevil Karaman: - "Göz sağlığı problemi yaşayan çocuklar sıklıkla baş ağrısı, gözlerde yanma, kaşıntı ve yaşarma gibi şikayetler bildirirler"

Yurthaber 23-09-22 11:03

Cinsel ilişkiden sonra idrarınızı yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? Herkesin başına gelebilir: Balayı sistiti!

Cinsel ilişki deneyiminizi yaşadıktan veya evlilikte cinsel ilişki sonrasında idrarınızı yaparken idrar yollarında bir yanma hissedebilirsiniz. Genellikle cinsel ilişki sonrasında ortaya çıkan bu ağrılı durum her kadının başına gelebilir! İdrar yollarına iltihap ajanlarının bulaşması ile oluşan ve sistit şikâyetleri ile seyreden tabloya “Balayı Sistiti” adı verilmektedir. Balayı sistiti bir üriner sistem enfeksiyonudur, yani bakterilerin enfeksiyona yol açması ile oluşur.

Haber 22-09-22 17:33