Yasal Surec Haberleri

Özel sektörde çalışanlar için banka promosyon teklifi 50 bin lirayı buluyor! Yasa teklifi Meclis'te bekliyor

Özel sektör çalışanlarının gözü banka promosyonlarını yasalaştıracak yasa teklifinde. Özgür Özel'in genel başkan seçilmesinin ardından CHP'nin sunduğu yasa teklifinin akıbeti merak ediliyor. 27 Kasım 2022'de CHP, banka promosyonlarının güvence altına alınması için yasa teklifi verdi. Teklif 1.5 yıldır Meclis'te bekliyor. Özel sektör çalışanları promosyonun yasal güvence altına alınmasını istiyor. 3 yıllık banka promosyonu 50 bin lirayı buluyor.

Finans 2024-04-22 21:25:27

İspanya futbolu bir günde karıştı! Real Madrid-Barcelona maçı tekrar edilebilir...

Barcelona Kulübü Başkanı Joan Laporta, La Liga'da Real Madrid'de karşı dün oynadıkları El Clasico maçında Lamine Yamal'ın şutunda kaleci Andriy Lunin topu kale çizgisi içinden çıkardığına inandıklarını savunarak, bundan emin olmaları halinde yasal girişimde bulunacaklarını ve maçın tekrarını isteyeceklerini duyurdu.

Spor 2024-04-22 16:50:59

X (Twitter) kullanıcıları dikkat! Kuralları hiçe saydı, reklamları yasaklandı: İşte bekleyen tehlike

Dünyada ve Türkiye'de çok sayıda kullanıcıya sahip X yani eski adıyla Twitter'a Türkiye'deki taahhütlerini yerine getirmediği için bir takım yaptırımlar uygulandı. X, eğer yaptırımlara uymaz ve yasal yükümlülüklerini yerine getirmezse bant genişliği daraltılacak.

Haber 2024-04-16 12:28:39

Kripto paralarda yeni dönem! 30 maddelik yasa teklifi Meclis'e geliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından mesaisine bugün yeniden başlayacak. Meclis'in gündeminde önemli yasal düzenlemeler varken kripto varlıklara ilişkin düzenlemenin bu hafta Genel Kurul'a sunulması bekleniyor.

Finans 2024-04-16 10:25:47

Hat taşıma cayma bedeli ödenir mi? Hat taşımada cayma bedeli nasıl öğrenilir?

Mevcut operatörden farklı bir operatöre geçebilmek yasal olarak tüm mobil telefon hattı sahiplerinin ve kullanıcılarının hakkıdır. Ancak bazı durumlarda çeşitli koşullara bağlı olarak cayma bedeli adı verilen bir ödemenin yapılması gerekebilir. Cayma bedeli yapılan abonelik sözleşmesindeki taahhüt koşullarına göre belirlenir.

Haber 07-04-24 17:22

Hatay'da 14 düzensiz göçmen yakalandı

Hatay'ın Belen ilçesinde, yasal olmayan yollarla yurda giren 14 düzensiz göçmen ile 2 göçmen kaçakçısı yakalandı.

Yurthaber 04-04-24 13:58

Kredi kartıyla alışveriş yapan herkesi ilgilendiriyor! 'Bizim hakkımız' diyerek açıkladı: Ek komisyon... Camlara o yazıların asıldığını söyledi

Son dönemde bankaların, pos cihazı kullanan üye işletmelerin komisyon oranlarını yükseltmesi tüketicilere de yansımaya başladı. Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, bazı işletmelerin kredi kartı komisyon oranlarındaki artışı tüketicilere yansıttığını belirterek, "Kredi kartıyla alışveriş yaparken ek komisyon alan işletmeleri tespit ederek, yasal yollara başvuracağız. Tüketicilerin mağduriyetini gidermek için gereken her türlü adımı atacağız." dedi.

Finans 25-03-24 15:10

Elazığ’da düzensiz göçmenler yakalandı

Elazığ’da jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmada, ülkeye yasadışı yollarla giren 5 göçmen ve organizatör yakalanarak yasal işlem yapıldı.

Yurthaber 21-03-24 10:20

Ehliyet o kişiler için artık hayal oldu! Uyku sorunu yaşıyorsanız dikkat: Sürücü belgesini yenilemek de mümkün olmayacak

Bu yılın sonu itibarıyla eski sürücü belgeleri geçerli olmayacak. 2016'da çıkan yasayla sürücü belgelerine 5 veya 10 yılda bir yenileme zorunluluğu getirilmişti. Uyku apnesi olanlar yeni ehliyet alamayacağı gibi ehliyetini yenileyemeyecek de, bu kişiler tedavi olmak zorunda. Düzenlemeyi "yasal zorunluluk" şeklinde ifade eden Prof. Dr. Mehmet Karadağ yılbaşından önce mutlaka hekime başvurulması yönünde uyarıda bulundu.

Finans 17-03-24 12:14

Cizre’de kaçak kablo patlamaya neden oldu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde kaçak kullanımdan kaynaklanan yeraltı kablo patlaması meydana geldi. Dicle Elektrik, kayıp-kaçak ekipleri ana hattan kaçak bir hat çekildiğini tespit etti. Yangına sebep olan hattı kullananlar hakkında yasal işlem başlatıldı.

Haber 13-03-24 12:26

Şırnak'ta yer altından çekilen kaçak elektrik hattı yangına neden oldu

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, patlayarak yanınca tespit edilen kaçak elektrik hattıyla ilgili 13 aboneye yönelik yasal işlem başlatıldı.

Yurthaber 13-03-24 10:33

IP TV ve kaçak yayın kullananlar dikkat! Kendinizi bir anda savcı karşısında bulabilirsiniz

Dizi, film ya da maç izleme hizmeti veren yasal platformları kaçak bir şekilde sunan bazı mecralar bulunuyor. Uzmanlar, kaçak yayınların izlendiğinin tespiti halinde, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalınabileceği konusunda uyarıyor.

Finans 09-03-24 15:19

Barış Kılıç harekete geçmişti! Gökhan Demirkol ile Gamze Özçelik'in görüntülerini çektiği iddia edildi, harekete geçti ama...

Kızılcık Şerbeti'nin Ömer'i Barış Kılıç, 2013 yılında Gökhan Demirkol ile Gamze Özçelik'in tecavüz görüntülerini çeken kişi olduğuna dair sosyal medyada yapılan paylaşımlar hakkında şikâyetçi oldu. Soruşturmada, şüpheliler açısından suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi.

Magazin 07-03-24 15:13

Altınok'un vaadine Yavaş'tan yanıt! Çaresizlik olarak görüyorum

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok tarafından seçmenlere verdiği su vaadine yanıt geldi. Yavaş, "Yasal olarak yapamayacakları şeyleri iddia ediyorlar. Ben çaresizlik olarak görüyorum ama güzel bir şey" dedi.

Haber 28-02-24 20:50

Seçim sonrası yeni vergi! Kripto parada düzenleme yolda: Her işlemde...

Kripto varlıklar tanımlanıp işlem vergisi alınacak. Denetlenebilirlik ve şeffaflık sağlanacak. Kripto para piyasasının yasal zemine oturtulması için hazırlıklarda sona gelindi. Düzenlemenin seçim sonrası Meclis'e gelmesi bekleniyor.

Finans 24-02-24 10:21

Arka Sokaklar setinde şaşırtan olay... Set durdu! Yasal işlem başlatıldı

Her bölümü merakla izlenen 'Arka Sokaklar' dizisiyle ilgili ilginç bir olay yaşandı. Dizinin çekimi, diziyle ilgili kostüm ve silahların olduğu kamyon kaybolunca ertelendi.

Magazin 24-02-24 10:19

Elazığ’da 45 kilo kaçak tütün ele geçirildi

Elazığ’da jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmada 45 kilo kıyılmış kaçak tütün ele geçirilirken bir şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.

Yurthaber 22-02-24 15:34

Asgari ücret, emekli, memur zammı… Mehmet Şimşek açık açık söylemişti: Dikkat, milyonları ilgilendiriyor! Maaş hesaplamasında sistem değişiyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimzi dönemde memur ve emekli maaşı ile asgari ücret zammının gerçekleşen değil, hedef enflasyona göre yapılacağını duyurmuştu. Ocak 2024’te bu uygulama es geçilse de Temmuz zammı için dikkat çeken iddia Ekonomist Şenol Babuşcu’dan geldi. Babuşcu, “Seçimden sonra yapılacak yasal düzenlemelerle memur, emekli, işçi maaş artışları ve asgari üçret gelecek dönemin hedef enflasyonuna göre belirlenecek” dedi.

Finans 17-02-24 15:06

Sözleşmeli personel ücretsiz izin hakkı: Sözleşmeli personel ücretsiz izin alabilir mi?

Çalışanların çeşitli haklarını savunabilmek adına oluşturulan kanunlar ve kararlar doğrultusunda çeşitli sınıflandırmalar yapılmıştır. Bu sınıflandırmalardan biri de sözleşmeli personel kavramını ortaya çıkartmıştır. Sözleşmeli personellerin de birçok yasal hakkı bulunur. Sözleşmeli personeller, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ve kamu hizmeti görevlisi olarak da adlandırılan çalışanlardır.

Haber 05-02-24 16:10

Saç ekimi yaptırdı, sonuç başarısız olunca soluğu mahkemede aldı! Emsal nitelikte karar

İstanbul'da yaptırdığı saç ekimi işleminin başarısız olduğu gerekçesiyle saç ekim merkezine başvuran avukat Burakhan Meydan, 'tekrar ekim yapalım' teklifiyle karşılaştı. Teklifi kabul etmeyip, ücret iadesi talebi de olumsuz karşılanan Meydan, hukuk yoluna başvurdu. Mahkeme bilirkişi raporu doğrultusunda saç ekim işlemini eser sözleşmesi kapsamında kabul etti. Saç ekim merkezinin ayıplı işlem yaptığına karar veren mahkeme, ödenen ücretin yasal faiziyle birlikte iadesine hükmetti. İşte detaylar...

Haber 05-02-24 13:31

SON DAKİKA: SSK Bağ-Kur emekli maaşı zam farkı ödeme tarihi belli oldu! Bakan Işıkhan duyurdu: Ek zam hesaplamasında kolay formül

Son dakika: Emekli maaşı ek zam kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. SSK Bağkur emekli maaşı Ocak ayında zamlı olarak yatırılmıştı. Sonradan ilave edilen ve yasal düzenleme gerektiren refah payı ve ek zam farkı için tarih belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıkladı. Peki emekli maaşı zam farkı ne zaman yatacak? İşte emekliler için ek zam hesaplama formülü ve haberin detayları…

Finans 03-02-24 15:03

Şehirlerarası otobüs yolculuğunda uyuşturucu ile yakalandı

Bilecik’te şehirlerarası otobüs yolculuğu esnasında yapılan aramada üzerinde uyuşturucu madde bulunan şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

Yurthaber 02-02-24 10:48

Bursaspor'dan Beşiktaş'a sert açıklama! ''Bu iğrençliği yapan kişi hakkında yasal işlem başlatılacaktır''

Bursaspor İnfo Yatırım, Beşiktaş Emlakjet ile oynanan maçın ardından siyah-beyazlıların başantrenörü Dusan Alimpijevic'le ilgili yasal işlem başlatılacağını açıkladı.

Spor 28-01-24 15:13

Ünlü şarkıcı Taylor Swift'in yapay zekayla oluşturulan müstehcen görüntüleri sosyal medyada yayıldı! Tepkilerin üzerine Beyaz Saray'dan yasal düzenleme hamlesi geldi

Ünlü şarkıcı Taylor Swift’in yapay zeka tarafından oluşturulan müstehcen içerikli görüntüleri sosyal medyada tepkilere neden oldu. Swift'i Kansas City Chiefs maçında çeşitli cinselleştirilmiş görüntülerde gösteren görseller sosyal medyada viral oldu. Yapay zeka görsellerine gelen tepkilerin ardından Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre, durumun endişe verici olduğunu ve ABD yönetiminin ‘yasal önlem’ yoluyla çözüm bulma çalışmaları içerisinde olduğunu belirtti.

Trend 27-01-24 14:22

Memur-Sen'den 3600 ek gösterge çağrısı: 'Yasal düzenleme yapılsın, verilen söz yerine gelsin'

3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklaması sonrası Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın çağrıda bulundu. 1. dereceye yükselen tüm kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi için açıklama yapan Yalçın, “Söz' ve 'karar' için şimdi harekete geçme zamanı" dedi.

Finans 25-01-24 09:41

1952'deki cinayet sonrası yasaklanmıştı! Suudi Arabistan’da 70 yıllık aradan sonra içki satışı başlıyor! Ancak sadece onlar alabilecek...

Suudi Arabistan’da 70 yıl aradan sonra ilk defa yasal içki satışı yapılacak. Resmi belgelere göre söz konusu içki satışı sadece diplomatlarla sınırlı. Gelen bilgilere göre Başkent Riyad’da büyükelçiliklerin bulunduğu bölgede açılacak ilk içki dükkanı, yalnızca Müslüman olmayan diplomatlara satış yapabilecek. Diplomatlar bugüne kadar yalnızca, diplomatik kurallar gereği Suudi yetkililerin açamadığı mühürlü kutularda ülkeye içki sokup içebiliyordu.

Haber 25-01-24 08:05

'Ortada iki yol var' İstanbul Valisi Davut Gül'den 'sokak köpekleri' açıklaması 'Bu haliyle durma ihtimali yok! 6 ay içerisinde gündemden çıkabilir'

İstanbul Valisi Davut Gül, sokak köpeklerine dair açıklama yaparak "Ortada iki yol var. Ya komple hepsini uyutacaksınız ya komple hepsini kısırlaştıracaksınız" dedi. Gül "Bu haliyle durma ihtimali yok. 3-5 yıldır İstanbul'un yaşadığı durum sürdürülebilir değil. İnsanlar ölüyor. Bunun değişmesi lazım. Tamamının uyutulmasıyla ilgili yasal altyapı yok. Ama kısırlaştırma ve hayvan barınaklarıyla ilgili yasal altyapı var" deyip "6 ay içinde Türkiye'nin, İstanbul'un gündeminden çıkabilir" diye ekledi.

Haber 22-01-24 11:36

Hafize Gaye Erkan'ın babası tarafından işten çıkartıldım iddiası gündem olmuştu! Erkan'dan açıklama geldi: 'Asla kabul edilemez'

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile ilgili bir iddia kamuoyunda gündem olmuştu. Erkan sosyal medyadan yaptığı açıklamada iddiaların asılsız olduğunu ifade etti. ABD'deki temasları sırasında iddiayı öğrendiğini ifade eden Erkan, "Bu asılsız iddialar karşısında şaşkınlığımı ve üzüntümü kamuoyu ile özellikle paylaşmak isterim" diyerek yasal haklarını kullanacağını ifade etti.

Haber 18-01-24 22:40

Kamu görevlileri dikkat! AYM toplu sözleşme ikramiyesindeki yüzde 2 şartını iptal etti

Anayasa Mahkemesi (AYM), kamu görevlilerinin toplu sözleşme ikramiyesinden faydalanabilmesi için yüzde 2 barajını aşan sendikalara üye olma şartı getiren düzenlemeyi iptal etti. AYM düzenlemeyi Anayasa'ya aykırı buldu. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın karara ilişkin acilen yasal düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

Finans 18-01-24 18:09

Marmaris’te kumarhaneye çevrilen daireye baskın

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bir binanın içindeki dairenin kumarhaneye çevrildiğini tespit eden polis ekipleri yaptığı operasyonda kumar oynarken yakalanan ve oynatan kişilere 192 bin lira ceza yazarak yasal işlem başlattı.

Yurthaber 16-01-24 14:10

Elazığ Valiliği'nden açıklama geldi: 12 hesap tespit edildi, yasal işlem başlatıldı

Elazığ merkezli düzenlenen operasyon çerçevesinde şehitler üzerinden sosyal medyada provokatif paylaşımlar yapan 12 hesap yöneticisi tespit edilerek, yasa işlem başlatıldı.

Haber 13-01-24 21:28

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu: Provokatif paylaşıma operasyon! Gözaltılar var

Kuzey Irak'ta terör örgütü tarafından düzenlenen hain saldırı sonucunda 9 asker şehit olmuş, 4 asker yaralanmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medyada yanıltıcı paylaşımlar yapanlar hakkında yasal işlem başlatacaklarını bildirmişti. 53 şüphelinin yurt dışında olduğu belirlendi ve haklarında adli işlemler başlatıldı. 7 şüpheliye yönelik yapılan operasyonlarda ise 4 kişi yakalandı.

Haber 13-01-24 07:59

Bakan Şimşek açıkladı: Kripto varlıklara ilişkin yasal düzenleme son aşamada

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kriptoya ilişkin yasal düzenlemede son aşamaya geldiklerini açıkladı. Bakan Şimşek, "Ülkemizde uluslararası uygulamalara benzer şekilde kripto varlıklarla işlem yapan tarafların risklerinin azaltılması adına adım atıyoruz" dedi.

Finans 10-01-24 10:47

Memurlar, beyaz yakalılar 40 günlük tatil sizi bekliyor hem de sadece 7 gün izin kullanarak!

2024 yılında çalışan vatandaşlar, yasal tatil günleri ve hafta sonları kullanarak sadece 7 gün izin kullanarak 40 gün tatil yapabilecekler. Bu fırsatı değerlendirenler, uzun bir dinlenme ve tatil imkanı elde edecekler. Bu uygulama, vatandaşların tatil planlarını esnek bir şekilde yapmalarına olanak sağlayacak.

Finans 08-01-24 15:48

Bursa'da jandarma operasyonunda 7 düzensiz göçmen yakalandı

Bursa'nın İznik ilçesinde yakalanan 7 düzensiz göçmen hakkında yasal işlem başlatıldı.

Yurthaber 04-01-24 14:26

Trump'a bir şok daha! Bir eyalette daha yasaklandı

ABD’nin eski başkanı Donald Trump, Colorado eyaletinin ardından Maine eyaletinde de seçimlerden men edildi. Trump’ın kampanya sözcüsü Steven Cheung, “acımasız kararın” yürürlüğe girmesini engellemek için yüksek mahkemeye hızlı bir şekilde yasal itirazda bulunacaklarını söyledi.

Haber 29-12-23 10:34

Yurt dışından getirilen telefonlarla ilgili yeni düzenleme! Süresi uzatılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, birkaç gündür gündemde olan yurt dışından getirilen telefonlarla ilgili açıklama yaptı. Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "120 günlük yasal kayıtsız cihaz kullanım süresi, 180 güne uzatılacak. Düzenleme 1 Mart 2024'te yürürlüğe girecek" dedi

Haber 27-12-23 20:09

Bitcoin: yasal bağlayıcılığı olmayan parayla sözde milyoner olmak

Kripto paralara yatırım yaparken dikkatli olunması gereken birkaç neden bulunmaktadır.

Finans 23-12-23 22:11

Her yıl Yeniden Değerleme Oranı kadar zamlanıyordu! Anayasa Mahkemesi iptal kararı verdi: 5 bin liranın altında kalan vergiler...

Anayasa Mahkemesi, konusu 5 bin liranın altında kalan vergi ve tam yargı davaları ile idari işlemlere karşı istinaf kanun yoluna başvurulamayacağı ve 5 bin lira sınırının her yıl yeniden değerleme oranına göre belirlenmesine ilişkin yasal düzenlemelerin iptaline karar verdi.

Finans 21-12-23 10:33

Gece hayatını görüntülemek isterken gizli gizli kadınları çekti! TikTok paylaşımına tepki yağdı... Bu sanal röntgencilik

İngiltere'de gece eğlenmek için dışarı çıkan kadınları gizlice kaydederek bunları sosyal medya hesabından paylaşan bir kişi tepkilere neden oldu. TikTok hesabından İngiltere sokaklarındaki gece hayatını deneyimleyen bir kişinin paylaşımında tamamen rızasız bir şekilde görüntüleri çekilen kadınlar yer aldı. TikTok kullanıcıları görüntülerin viral olmasından sonra duruma tepki göstererek izinsiz çekimin yasal olmadığını savundu.

Trend 15-12-23 10:49

Dilencinin üzerinden çıkan para şaşkına çevirdi

Eskişehir'de Tepebaşı Belediyesi zabıta ekiplerinin denetimlerinde dilenirken yakalanan kişinin üzerinde 10 bin 170 lira çıktı. Dilenciye ceza uygulandı, yanında dilendirdiği 2 çocuk için de işlem başlatıldı. Eskişehir Valiliği tarafından yayınlanan genelgeye göre artık dilencilere para veren vatandaşlara da yasal işlem uygulanacak.

Haber 14-12-23 15:59

125 cc motor ehliyeti hangisi? 125 cc motor için hangi ehliyet gereklidir?

Bireyler, yasal olarak trafiğe çıkıp araç kullanabilmek için sürücü belgesi almalıdır. Ehliyet olarak da isimlendirilen sürücü belgeleri, yetkili mecralarca verilir ve trafikte adeta kimlik olarak kullanılır. Ehliyetler, her araç çeşidine göre farklı sınıflara ayrılmaktadır. Bu araçlardan biri motosikletlerdir. Motosiklet kullanabilmek için ehliyet alınmalıdır. Peki, 125 cc motor ehliyeti hangisidir, 125 cc motor için hangi ehliyet gereklidir?

Haber 13-12-23 19:19

sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır? A2 sınıfı ehliyet kaç cc motor kullanabilir?

Trafikte çeşitli türden araçların kullanılabilmesi için resmî evrak olarak ehliyet belgesine ihtiyaç vardır. Ehliyet belgesi yalnızca yetkili kuruluşlarca, belirli koşulları karşılayan kişilere verilmektedir. Ehliyet olmadan trafiğe çıkılması ve araç sürülmesi yasal olarak bir suç niteliğindedir. Günümüzde ise birden çok ehliyet türü bulunur. A2 sınıfı ehliyet de bu ehliyet çeşitleri arasında yer alır. Peki A2 sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır ve A2 sınıfı ehliyet kaç cc motor kullanabilir?

Haber 13-12-23 19:16

Kars’ta kaçak içki ele geçirildi

Kars’ta kaçak içki ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 8 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

Yurthaber 11-12-23 11:55

Taksimetre hesabını karıştıracak sözler! 'İndi-bindi ücreti yasal değil' dedi: Taksi ücretlerini o şartla geri alabilirsiniz...

Taksilerde en kısa mesafe için alınan indi-bindi ücreti ile ilgili Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz'den gündem yaratacak bir açıklama geldi. Ücretin yasal olmadığını savunan Gündüz "Taksimetre varsa ve ne yazarsa onu ödersiniz. Eğer 60 TL ödediyse fişini alsın ve hakem heyetinden parasını istesin. Ticaret İl Müdürlüğü'ne de şikayet ederse ciddi cezaları var" diye konuştu.

Finans 11-12-23 11:39

Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda kaçak yapılara uydudan sıkı takip

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, dünyanın en iyi korunmuş savaş alanlarından Gelibolu Yarımadası'nda kültürel mirası tehdit eden kaçak yapıları, uydu ve insansız hava araçlarıyla (İHA) anlık takip ederek yasal süreçleri uyguluyor.

Yurthaber 06-12-23 12:03

2023 asgari ücreti günlük ne kadar? 2023 asgari ücreti ne kadar?

Çalışan bireylerin yasal olarak almaları gereken minimum maaşı temsil eden asgari ücrete 2023 yılında iki defa zam yapılmıştır. Bu zamlardan ilki yılın birinci ayında, bir diğeri ise 2023 yılının ortasında belirlenmiştir. Dolayısıyla 2023 asgari ücretine değinebilmek için Haziran 2023'te açıklanan zam kararının hatırlatılması gerekir. Daha sonra ise 2023 asgari ücret tutarının brüt ve net hâlinin günlük kaç Türk Lirasına karşılık geldiği belirtilebilir.

Finans 05-12-23 22:12

Uzun süredir konuşulan adım atılıyor! SPK’ya yetki verilecek: Kripto parada işlemlere vergi yolda

Kripto paraların takibi, vergilendirilmesi ve kullanıcılarının korunmasına yoğunlaşan yeni düzenleme için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kripto varlıklara yönelik yasal düzenlemeyi yeni yılda Meclis’e getirmesi bekleniyor. Bu konuda ise SPK’ya yetki verileceği ifade ediliyor.

Finans 05-12-23 09:15

Van’da terör operasyonu

Van’da PKK/KCK terör örgütü soruşturmaları kapsamında 4 şahıs hakkında yasal işlem yapıldı.

Yurthaber 04-12-23 09:02
Van