Yaşam Haberleri

Dünyanın en yaşlı insanları bu 8 kuralı uyguluyor! İşte uzun yaşamın sırrı

Çoğumuz hayattan alabileceğimizin en fazlasını almak isteriz. Uzun ve mutlu bir hayat yaşamak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Uzmanlara göre 'Güç Dokuz' kuralı 100 yaşına kadar yaşamanıza yardımcı olabilir. Ömrü uzatmak için formda kalmanın, iyi beslenmenin, bol su içmenin ve bazı kötü alışkanlıklara son vermenin yanı sıra 'Güç Dokuz' kuralını hayatınıza benimseyebileceğiniz iddia ediliyor.

Haber 08-04-2024 07:58

Hemşire ölüm döşeğinde en sık görülen 5 pişmanlığı açıkladı! En yaygın görülen pişmanlık çok şaşırttı

Tahmin edebileceğiniz gibi, insanlar öleceklerini bildiklerinde genellikle hayatları ve genel olarak hayatları hakkında oldukça derinlemesine düşünürler. Bronnie Ware adında bir hemşireye göre birçoğu neredeyse felsefeye yöneliyor, yaşamın doğası ve gizemleri hakkında sonuçlar çıkarmaya ve nasıl bir bilgelik uyandırabileceklerini başkalarına aktarmaya hevesli.

Haber 16-03-2024 07:50

Çorum'da beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 5 hastaya nakledilecek

Çorum'da beyin ölümü gerçekleşen 33 yaşındaki kişiden alınan kalp, böbrek, karaciğer ve kornea, 5 hastaya nakledilecek.

Yurthaber 28-02-2024 11:00

Erzurum'un kırsal mahallelerinde kışın yaşam zorlu geçiyor

Erzurum'un kırsal mahallelerinde kış mevsiminde yaşam zorlu geçiyor.

Yurthaber 26-01-2024 09:58

Diğer Haber Etiketleri

Avukat Doktor Esnaf Kimya Tarih Tarla Bitkileri trafik kazası deprem bakla çam fıstığı fındık hamsi ısırgan otu kakao kuruyemiş pilates spor tereyağı turşu yeşil çay yulaf Canan Karatay çadır tarım Kefir Sebze abd kuru üzüm meyve Akdeniz diyeti su hastalık kızartma Bakteri Güneş Turizm boşanma Organ nakli‎ Göz Gaziantep Çorum Adıyaman Erzurum Kars Kahramanmaraş Muş Samsun Bafra Çay Çelikhan Kağızman botoks tereyağ köpek cilt bakımı Cinsellik silahlı saldırı kahve fondöten diyet Uygurlar kış flamingo para baharat temizlik güneş kremi Anadolu çocuk ceset sera organ bağışı Acı biber makyaj domuz sağlıklı beslenme Uygur Türkleri kavga evlilik Dünya cinayet seks Çin beyin ölümü diyabet kanser Pazarcık amaç aile arkadaşlık asayiş devlet ayt tyt azot döngüsü bağış canlı çalışma bitki engelli erkek eş anlam çeviri eş anlamlı kelimeler eş anlamlısı eş anlamlısı nedir fatih mahallesi gıda göçebe genç hasta hava hayat hayat eş anlamlısı ibni sina hareket inanç ilik ilk türk devleti iltihap araştırma doğa dua el isleri egzersiz isim jandarma yulaf lapası yeşil çayın faydaları yiyecek yaşam eş anlamlısı yaşlı kent margarin martha stewart lahana turşusu mahalle risk sağlıklı sağlıklı yaşam sevgi sanat test kadın kimchi ölüm ömür öneri orta asya uygurların özellikleri uzman uzun hayat eş anlamlısı nedir yaşam eş anlamlısı nedir testi türk tarihi tüfek türk zararlı alışkanlıklar vegan acı biber faydaları

Yaşam

Yaşam Hakkındaki Haberler Mynet'te. Yaşam Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Sosyal medya fenomeni 89 yaşında vefat eden anneannesinden öğrendiği 6 hayat dersini paylaştı

2.5 yıl önce kurumsal hayatı bırakıp Bodrum'a yerleşen ve dijital içerik üretmeye başlayan Destina Çavdar Alçı özel hayatından sık sık paylaşımlar yapıyor. Anneannesinin vefatının derin üzüntüsünü yaşayan fenomen isim 89 yaşında hayata gözlerini yuman anneannesinden öğrendiği 6 önemli hayat dersini sosyal medya hesabında paylaştı.

Kadin 13-01-2024 17:31

Samsun'da bıçaklı kavgada baba yaralandı ve oğlu yaşamını yitirdi

Samsun’un Bafra ilçesindeki bıçaklı kavgada bir kişi öldü, bir kişi de yaralandı.

Yurthaber 28-12-2023 07:52

Samsun'da nehir kenarında erkek cesedi bulundu

Samsun'un Bafra ilçesinde Kızılırmak kenarında silahla vurularak öldürülmüş erkek cesedi bulundu.

Yurthaber 04-10-2023 14:13

Samsun'da tırın çarptığı bisikletin sürücüsü ağır yaralandı

Samsun'un Bafra ilçesinde tırın çarptığı bisikletin sürücüsü ağır yaralandı.

Yurthaber 25-09-2023 07:38

Ava çıkmışlardı! Domuz sandıkları arkadaşlarını öldürdüler

Çanakkale'de korkunç bir olay yaşandı. Çanakkale'ye bağlı Lapseki ilçesinde 40 yaşındaki Kadri Can, arkadaşları B.B. ve S.P. tarafından domuz sanılarak tüfekle vuruldu. Can yaşamını yitirirken arkadaşları tutuklandı.

Haber 19-09-2023 20:38

Samsun'da silahlı saldırıda 1 kişi yaralandı

Samsun'un Bafra ilçesinde bir kişi silahla yaralandı.

Yurthaber 08-09-2023 07:13

Samsun'da düğünde bir kişinin ölümüne sebep olan zanlı tutuklandı

Samsun'un Bafra ilçesinde geçen hafta düğünde silahla havaya ateş ederken başından vurduğu kişinin ölümüne sebep olan zanlı tutuklandı.

Yurthaber 07-09-2023 15:45

Samsun'da su kanalına devrilen otomobilin sürücüsü öldü

Samsun'un Bafra ilçesinde su kanalına devrilen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti.

Yurthaber 07-09-2023 08:08

Samsun’da 1 kişinin bıçakla ağır yaralandığı kavgaya ilişkin 2 şüpheli teslim oldu

Samsun'un Bafra ilçesinde parkta çıkan ve bir kişinin ağır yaralandığı bıçaklı kavgaya ilişkin 2 şüpheli teslim oldu.

Yurthaber 05-09-2023 09:24

Kapıkayafest'e 50 bin kişinin üzerinde katılım sağlandı

Samsun'un Bafra ilçesinde, 5. Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları Festivali'nin son gününde, bölgeye çok sayıda vatandaş ve sporcu katılım sağladı.

Yurthaber 31-07-2023 07:29

Çelikhan'da yapımı tamamlanan 534 konteynerde yaşam başladı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde, AFAD ekiplerince yapımı tamamlanan 534 konteyner afetzedelere teslim edildi.

Yurthaber 28-07-2023 11:35

İbn-i Sina yüzyıllar önce uzun yaşamın sırrını vermiş! Bunu yiyenler 100 yaşına kadar yaşıyor

İbni-i Sina, İslam'ın Altın Çağı döneminde yazdığı kitaplarıyla günümüze ışık tutuyor. "Polimerik erken tıbbın babası" olarak da bilinen İbn-i Sina kitaplarında sağlıklı yaşam için tüketilmesi gereken süper besinleri öneriyor. Uzun yaşamak için ne yapmak gerek sorusunun cevabını araştırıyorsanız İbn-i Sina'nın önerdiği besinlere bakabilirsiniz.

Haber 06-06-2023 09:03

Uzun yaşamın anahtarı! Bu yaşlanma karşıtı gıdalar ömrünüze ömür katıyor

Uzun yaşamın sırrı çok eski zamanlardan itibaren araştırılan konular arasında bulunuyor. Daha uzun yaşamak için çeşitli yöntemler aranıyor. Bu konuda yapılan araştırmalar doğru beslenmenin yaşamı uzatabileceğini gösteriyor. Doktor Michael Mosley, insanların daha uzun yaşamasını sağlayabilecek gıdaları açıkladı.

Haber 02-05-2023 17:05

Uzun yaşamın sırrı! Ölüm riskini yüzde 30 düşüren üç gıda

Uzun yaşamın sırrı insanlığın ilk zamanlarında itibaren merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu konuda yapılan araştırmalar ve uzun yaşayan kişilerle yapılan röportajlarda uzun yaşamak için sağlıklı beslenmenin ne kadar önemli olduğu vurgulanıyor. Araştırmaların sonucunda ölüm riskini yüzde 30 düşüren gıdalar açıklandı.

Haber 22-04-2023 17:21

Göçebe yaşam tarzı özellikleri nelerdir? Göçebe yaşam tarzının sonuçları nedir, Türk kültürünü nasıl etkilemiştir?

Göçebe yaşam tarzını benimseyen topluluklar hayvancılık faaliyetlerini devam ettirmek amacıyla süresiz aralıklarla yer değiştirmiştir. Konargöçer olarak da adlandırılan göçebe yaşam tarzı, belirli bir toprağa bağlı kalmadan sürekli göç etmek anlamına gelir. İklim koşulları ve coğrafi şartlar, göçebe hayat tarzını benimsemiş toplumları etkiler. Tarımsal faaliyetleri az olan ve hayvancılıkla uğraşan topluluklar, göçebe yaşam tarzı ile soylarını yürütmüştür.

Egitim 10-04-2023 13:59

Pazarcık'ta yaşamın normale dönmesi için çalışmalar sürüyor

Kahramanmaraş merkezli ilk depremin merkez üssü olan Pazarcık ilçesinde hayatın normale dönmesi için çalışmalar sürüyor.

Yurthaber 27-03-2023 11:09

Azot simgesi nedir, özellikleri nelerdir? Azot elementi periyodik tabloda nerede yer alır?

Azot, atmosfer içinde en çok bulunan elementler arasında yer almasıyla dikkat çeker. Canlı yaşamının sürmesi için gerekli olan azot elementi, bitkiler sayesinde proteine dönüştürülür. İsmini ise Yunancada potasyum nitrat oluşturan anlamına gelen “Nitrogene” kelimesinden alır. Azot elementinin sıvı hâli ise yüksek donduruculuk özelliğiyle ön plana çıkar. Peki, azotun simgesi nedir, periyodik tabloda nerede yer alır?

Egitim 10-03-2023 16:50

Yerleşik hayata geçen ilk Türk devleti hangisidir, yerleşik hayata ne zaman geçmiştir? Yerleşik hayata geçip tarımla uğraşan Türk devletleri hangileridir?

Türk toplumları geçmiş tarihlerinde göçebe hayat tarzıyla ön plana çıkmışlardır. Orta Asya'nın coğrafi koşulları ve Türklerin inanç sistemleri göçebe hayat tarzının benimsenmesinde etkili olmuştur. Diğer toplumlar zaman içinde oluşan kültürel ve siyasi etkileşimler, Türklerin yerleşik hayata geçmelerinde rol oynamıştır. Peki, Türkler ne zaman yerleşik hayata geçti?

Egitim 10-03-2023 16:44

81 yaşındaki Martha Stewart botokssuz cilt bakım tüyolarını paylaştı! Genç görünümünün sırrı...

Ünlülerin cilt bakım sırları oldukça merak ediliyor. Yaşlarına göre daha sıkı ve parlak gözüken ciltlerine ne kullandıkları merak ediliyor. Birçok ünlü cildinin daha gergin olması için botoks yaptırsa 81 yaşındaki Martha Stewart, yaşına çok daha genç gözükmesini sağlayan bakım uygulamalarının tamamen doğal olduğunu paylaştı.

Kadin 03-02-2023 14:45

Hemen deneyin! Uzun yaşamın sırrı olarak biliniyor...Yapabilenler çok daha uzun yaşıyor

Ölüm, bilinmeyen bir kapalı kutu olarak görülüyor. Ölümün etkilerinin bilinmemesi birçok kişinin bu konuyu en büyük korkusu haline getirmesine sebep oluyor. Dünyada en uzun yaşayan insanların bulunduğu 'mavi bölge' insanları uzun yaşam için uyguladıkları yöntemleri paylaşıyor. Ayrıca evde yapılan basit bir testin uzun yaşamla bağlantılı olduğu belirtiliyor.

Haber 12-01-2023 09:09

Boşanma avukatı paylaştı! Evlenmeden önce sormanız gereken 5 önemli soru

Mutluluk dolu bir yaşamı sevdiğiniz kişiyle paylaşma fikri kulağa oldukça iyi gelse de bu fikir uygulama üzerinde zorlu anlar yaşatabiliyor. Evliliğin iyi yanları olduğu kadar zorlayıcı anları da çok fazla. Giderek artan boşanmaların ardından bir boşanma avukatı evlenmeden önce mutlaka sormanız gereken 5 soruyu paylaştı.

Kadin 04-01-2023 10:40

Herkes bunu konuşuyor: Ölüm riskini yüzde 76 azalttığı bulundu! Evinizden eksik etmeyin

Uzun ve sağlıklı yaşamın sırrı yüzyıllardır araştırılan konular arasında yer alıyor. Bu konu üzerinde uzun yaşayan insanların beslenme ve hayat alışkanlıkları takip ediliyor. Onların uyguladıkları yöntemler benimseniyor. Son yapılan araştırmalara göre oldukça faydalı olduğu bilinen bir içeceğin çeşitli hastalıklardan ölüm riskini %76 düşürdüğü ve uzun yaşamla bağlantılı olduğu tespit edildi.

Haber 04-01-2023 09:17

Yaşam eş anlamlısı nedir? Yaşam kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Türk dili gelişimi boyunca birçok dilden etkilenmiştir. Bazı kelimelerin kökenleri farklı dillere aitken bazıları ise Eski Türkçe kökenlidir. Bunlardan biri de yaşam kelimesidir. Yaşam kelimesi canlılarda doğum ile ölüm arasında yaşanan süre anlamına gelmektedir. Gündelik yaşamda sık sık kullanılan yaşam kelimesi farklı kelimelerle birlikte birleşik kelimeler türetmiştir. Türkçe olan yaşam kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Egitim 30-12-2022 17:25

18 yıl önce terk edilen evdeki o detay tüyler ürpertti! Korku filminden fırlamış gibi

18 yıl önce Fransa'da terk edilen ve olduğu halde bırakılan ev, korku filmi sahnelerini andırıyor. Evdeki masada akşam yemeğinin olduğu gibi kalması görenlerin tüylerini ürpertti.

Trend 16-12-2022 10:26

Araştırmalara göre sadece 60 saniye yapmak ömrünüzü uzatabilir! Farkında olmadan gerçekleşiyor

Çok eski zamanlardan beri daha uzun ve sağlıklı yaşamak için çeşitli yöntemler aranıyor. Uzun yaşayan insanlarla yapılan röportajlar ilgiyle takip ediliyor. Uzun yaşamı sağlayabilecek yöntemler üzerine yapılan son araştırmaya göre gün içerisinde kendinize 60 saniye ayırmanız bile ömrünüzü uzatabilir.

Haber 09-12-2022 15:22

Uzun yaşamın sırrı çözüldü! Bilime göre daha uzun yaşamak için yapmanız gerekenler basit

Herkes daha uzun bir yaşama sahip olmak istiyor. Daha fazla yaşamak adına çeşitli yöntemler deneniyor. Bilim insanları bu konuyla ilgili araştırmalar yaptı. Uzmanların kanıtlarına göre daha uzun yaşam için basit yedi tane yol bulunuyor. Bu basit yöntemleri alışkanlık edinerek ömrünüzü uzatabilirsiniz.

Haber 15-11-2022 09:24

Uzun yaşamın sırrı burada! Bunu yiyenler daha sağlıklı ve uzun yaşıyor

Uzun ve sağlıklı yaşam herkesin istediği ortak nokta olarak görülüyor. Daha uzun ve sağlıklı yaşayabilmek için yenilen yiyeceklere dikkat etmek gerekiyor. Bazı yiyecekler var ki yaşamı çok daha sağlıklı bir hale getiriyor. Türkiye'de de birçok yemeğe katılan bir gıdanın uzun yaşamın sırrı olduğu öğrenildi.

Haber 09-11-2022 11:26

Telefon yönlendirme nasıl yapılır? Telefon çağrılarını başka bir numaraya yönlendirme adımları nelerdir?

Telefon yönlendirme işlemiyle önemli aramalar kaçırılmaz, acil durumlarda ulaşılabilir durumda olursunuz. Özellikle ofis çalışanlarının tercih ettiği telefon yönlendirme işlemi, iş hayatı dışında birçok durum için de kullanılabilir. Peki, telefon yönlendirme nasıl yapılır? Telefon çağrılarını başka bir numaraya yönlendirme adımları nelerdir?

Haber 19-10-2022 20:56

100 yaşına kadar yaşayanların uzun yaşamak isteyenlere önerileri! Bu öneriler oldukça şaşırtıcı

Herkes uzun yıllar boyunca yaşamak istiyor. Sağlıklı ve uzun bir ömür için hayat alışkanlıklarına dikkat etmek gerekiyor. Çok uzun yıllar yaşayan insanlar edinmeniz gereken bazı alışkanlıkları belirtiyor. Bu alışkanlıkların bazıları zaten bildiğimiz bilgiler olsa da bazıları oldukça şaşırtıcı.

Haber 17-10-2022 08:38

Yaşam sürenizi tahmin edebileceğinizi biliyor muydunuz? Flamingo testi erken ölüm riskinizi belirtiyor

Ne kadar süre yaşayacağımız en merak edilen konular arasında bulunuyor. Beslenme düzenimiz, alışkanlıklarımız, hastalıklarımız bu sürenin uzayıp azalmasına neden olabiliyor. Yapılan araştırmalara göre evde kolayca yapacağınız flamingo testi yaşam sürenizi öğrenmenizi sağlayabilir.

Haber 03-10-2022 11:55

Önleminizi alın: Erken ölüm riskini yarı yarıya indiriyor! Yapmanız gereken basit

En büyük korkular arasında yer alan ölüm yaşamın aşamaları arasında bulunuyor. Ölüm riskini düşürmek için günlük alışkanlıklara dikkat etmek gerekiyor. Yapılan araştırmalara göre belirli bir yaşın üzerinde yapılan egzersizler erken ölüm riskini yarı yarıya düşürüyor.

Haber 28-09-2022 15:37

100 yaşına kadar yaşayan Mavi bölge insanlarının 'Uzun yaşam' önerileri: Yaşam kalitenizi artıracak, hastalıklardan koruyacak

Tüm dünya çok eski zamanlardan beri daha fazla ve sağlıklı yaşamanın yollarını arıyor. Daha uzun bir şekilde yaşamak için çeşitli tarifler uygulanıyor. Mavi bölge olarak bilenen yerde yaşayan insanlar ortalama 100 yaşına kadar yaşıyorlar. Herkes bu kadar uzun yaşamın sırrını merak ediyor. İşte daha uzun yaşamak için yapmanız gerekenler...

Haber 19-09-2022 14:20

Prof. Dr. Canan Karatay uzun yaşamın formülünü verdi! Bunu yiyen 90-95 yaşına kadar yaşar

Sağlıklı beslenme uzun yaşamak ve hastalıklardan korunmak için çok büyük önem taşıyor. Uzmanlardan sağlıklı beslenmenin önemini her fırsatta vurguluyor. Prof. Dr. Canan Karatay'da sağlıklı beslenme üzerine yaptığı konuşmalar ile dikkat çekiyor. Prof. Dr. Canan Karatay yaptığı açıklama ile sağlıklı ve uzun yaşamanın formülünü verdi.

Haber 13-09-2022 12:23

Hayat eş anlamlısı nedir? Hayat kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Kelimelerin Türkçe olup olmadığını anlamanın bazı yolları vardır. Örneğin Türkçe kelimelerde, kelime başında /h/ sesi yoktur. Yansıma yoluyla oluşmuş kelimeler dışında Türkçe kelimelerde /h/ sesi bulunmaz. /h/ sesinin dilimize girmesi, başka dillerle etkileşimimiz yoluyla olmuştur. Hayat kelimesi de buna örnektir. Peki, hayat kelimesinin eş anlamı nedir?

Egitim 09-09-2022 15:21

Gaziantep'te sıcak hava bunaltıyor

Gaziantep'te sıcak hava bunaltıyor

Yurthaber 14-08-2022 14:49

Muş'ta yaylaya çıkan kadınların zorlu mesaisi sürüyor

Muş'ta yaylaya çıkan kadınların zorlu mesaisi sürüyor

Yurthaber 08-08-2022 15:35

Kars'ın Tunçkaya köylüleri yaşamlarını Keçivan Kalesi'nde sürdürüyor

Yöre halkının yerleşim yerine tek giriş kapısı olan surlarla çevrili kale kapısını kullandığı köyde, cami, kilise gibi bazı tarihi yapıların da kalıntıları bulunuyor - Tunçkaya Köyü Muhtarı Ahmet İnanç: - "Köyümüz, 1974'te Kıbrıs Barış Harekatı'ndaki şehidimiz Şevket Çil'in adıyla anıldı. Ondan sonra Tunçkaya olarak ismi değiştirildi ve böyle devam etti. Ziyaretçiler, turlar geliyor ve buraları gezip bilgi alıyorlar"

Yurthaber 29-07-2022 11:47

Bartın'da engelli bireyler yaşam merkezinde becerilerini geliştiriyor

Gündüzlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde gün boyu spor, müzik ve el sanatları faaliyetlerine katılan engelli bireylere, gündelik hayatta temel ihtiyaçlarını refakatçi desteği olmadan karşılamalarına yönelik temel beceri kazandırılıyor - Merkez müdürü Orhan Şahin: - "Burada kurduğumuz seramızda domates, biber, salatalık gibi sebze fidelerini kendileri dikti. Şu an hasat zamanında da o seradan ürünleri toplayarak yemeklerini yapabiliyorlar"

Yurthaber 27-07-2022 11:11

Dünyanın bir ucunda az bilinen yerler

Pasifik Okyanusu’nda Avustralya’nın kuzeyinde, Ekvator ve Marshall Adaları’nın güneyinde yer alan ve resmi adı “Nauru Cumhuriyeti” yüzölçümü ile dünyanın en küçük ada ülkesi.

Haber 28-11-2014 09:59